Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabeZkp
csendes tag
válasz
NdrewSunix #252 üzenetére
Okés! Köszi! Akkor bekapcsolom a szobába 40 percre.
Remélhetőleg nem esünk össze itt kint a nappaliba. Nyitva lesz az ablak a nappalinkba azért. -
GabeZkp
csendes tag
Ha a szobában beinditom egy fél órára és utána becsukom az ajtót rá. Úgy kijön az ózon az ajtónál? Lehetünk attól a nappaliba ?
-
NdrewSunix
őstag
-
GabeZkp
csendes tag
válasz
NdrewSunix #247 üzenetére
Hát annyi kaja van kint hogy a kenyér ami dupla zacskoba van bekotve. Azzal csak nem lehet gond nem?
de az a konyhaba van. Az ozongenerator meg a folyoson messze tőle. -
GabeZkp
csendes tag
válasz
NdrewSunix #247 üzenetére
Rendben köszi!
2 órára kapcsoltam be 6 kor. 8-ra végez. Kb fél3-ra érek haza. Akkor is nagy levegővel kell bemenni és gyors ablakot nyitni vagy az már nem halálos és lebomlott az ózon? -
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok.
Holnap kiózonozzuk a lakást. Nem lesz bent növény és állat. A kajára ártalmas az ózon? Vagy bármilyen más dologra?
Ezt a gépet vettük. 90m2 a lakás. Ha megy egy 3 órát akkor az elég?Előre is köszi!
https://www.ozonegenerator.hu/ozongenerator_keszulekek_egyenesen_az_importortol/ozongenerator/ozonegenerator-silver-4000-outlet?_gl=1*x57uet*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwwqfABhBcEiwAZJjC3jyoXI-1dWO8EUma9yVLe5hjv0kvwNxSv0wt03ddUTWz18-_UAGevxoCOVsQAvD_BwE&gbraid=0AAAAADFxBy3512777-1mdweyLx4nq_tvv
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
NdrewSunix #242 üzenetére
Létezik Ózonterápia is.
4 óra után simán visszamehet, ha ki lett szellőztetve alaposan. -
NdrewSunix
őstag
válasz
Graphics #241 üzenetére
Igazából ha nem szellőztetsz ózonozás után akkor is 2-4 óra után az ózon mokelkulák o2-vé alakulnak át mivel az ózon nagyon instabil. Ha szellőztetsz sokkal gyorsabban. Azaz ez idő után az égvilágon semmi baja nem lehet senkinek aki bemegy a helyiségbe. Az ózon szagot a bútorok, ruhák egy darabig megtartják, de azért ez nem vészes.
A hálószobát ózonozom délután, szellőztetek és este kiválóan lehet bent aludni.
Az elektronikai eszközök meg igen jól bírják, de ezt írtam korábban is, hogy ismerősöm számtalanszor használta a készüléket, mert próbálta kiírtani az ágyipoloskákat, miközben a monitor és PC mindig ott volt, azóta is működik jól mindegyik.
Az én tévém sem ment tönkre, pedig ki nem cipelem az biztos.
Valamint a kórházakban szerinted erre mennyire figyelnek az ózonos fertőtlenítés során? Semennyire, még nem hallottam ilyet, hogy ebből gond lenne,
Gond akkor lehet, ha folyamatosan menne a készülék nagyon hosszú távon. ( Ez nem egy két óra.) -
-
válasz
tobias40 #238 üzenetére
Én kipakoltam ezzel nem volt gond, két monitor maradt bent, még pár régebbi gép. Bútorok maradtak bent.
Akkor majd pár ventivel rásegítünk még.
Az kis dolgozószobám, mondanám hogy digitális detox van így, de jó lenne visszatérni oda.
Vagy ha végképp nem jön ki a szag, akkor pakolunk ki és festes és laminált csere is meg lesz oldva tavasszal.
-
Kérdés, meddig marad meg az "ózonszag?"
Két napja ment 2*20 percet, volt szelloztetve is , de maradt ez az enyhén maró hatású szag utána. Mondanám tisztaságszagnak, de nem kellemes.
Szellőztetés is volt pedig egész napra, pár ventilátor, paramentesito és klíma is be volt kapcsolva hogy pörgesse a levegőt kicsit a szobában...
Nekem nagyon cseszi most még a tüdőmet, így nem tudok a szobában maradni.
-
válasz
NdrewSunix #235 üzenetére
Pára nincs, páramentesítő megy.
Igazából túl nagy a hőkülönbség, de tudom én is, hogy hosszú távon nem lesz megoldás, most csak komfortjavítás a cél
Ez a szoba fel lesz újítva, így mindenképp penészgátlós festék felé mozdulunk el, köszi a tippet.
Még lehet a fűtésen is kicsit javítunk, mert a hátsó fal túl hideg illetve most barkácsolok egy szellőztetőt a bútorok mögé is... Hátha javít rajta.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Graphics #234 üzenetére
Az a baj, hogy ez hosszú távon nem lesz megoldás. Szükség lenne figyelni a páratartalmat és egy páramentesítőt használni amikor magasabb a pára. A falat érdemes lehet újrafesteni penészgátló mészfestékkel legalább. Nálunk az elég jó volt, legalábbis utána sokkal lassabban jött elő újra a penész.
-
Sziasztok!
Nem tudtam hogy ilyen topic is van.
Van egy kis 15-20nm-es szoba, sajnos rossz szellőzés miatt enyhe penészesedés elkezdődött.
Kipakoltuk a sarkokat és a hidegebb fal mentén, amit tudtunk letakarítottuk.
Kaptam kölcsön egy ozongeneratort, ne kérdezzetek nelyik, az biztos hogy működik mert érezhető a szaga.
Kérdésem hogy 2*30 perces etapon túl van-e javasolt felhasználási módja ennek a szerkeszetnek?
Most alapos szellőzés, lesz egy légtisztító is vásárolva, az már biztos.
-
Ciccuka
veterán
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Mennyire vállalható a Vevor terméke? (47-48 eurós áron kapható, 3 változata van: 12.000, 24.000 és 36.000 mg/h)
Előre is köszönöm a választ! -
NdrewSunix
őstag
válasz
tobias40 #229 üzenetére
Valóban erős oxidáló hatása van, de ismerősöm egy időben nagyon sokat használta a lakásban és soha nem vitt ki semmit, se monitort, se TV-t, se számítógépet, azóta is minden tökéletesen megy nála.
Amikor én használom sem viszem ki az elektronikai dolgokat, nem láttam hátrányát még. -
tobias40
veterán
-
Ciccuka
veterán
válasz
ANDROID??? #226 üzenetére
Én azt olvastam, hogy a fémekre káros hatással van.
igen erőteljes oxidáló hatású anyag
[link]"Valamit valamiért"
-
tobias40
veterán
Köszi,erre voltam kíváncsi.
A szellőztetés gondolom az ablakok kinyitása,de az így télen 3 órára kicsit sok nem?
Akkor csinálnám amikor senki nincs itthon csak én és vszínű én is elmennék arra a 20 percre otthonról,aztán majd szellőztetnék.
A gond még annyi nálam hogy sok az egy légtér és ebben benne van a tetőtér is ami a lpcső miatt nem lezárható.
Az ózon hogyan terjed,úgy mint a hő felfelé vagy lentről -fel egyenletesen?Kocsiban ha a klímának szaga van akkor ott is elég a 20 perc úgy hogy járó motornál megy a klíma pl. közepes fokozaton?
Ez is megoldja vagy ehhez szervízbe kell menni és profi géppel megcsinálni? -
Ciccuka
veterán
válasz
tobias40 #223 üzenetére
Általában 20 percig szoktuk használni. Ha nagy a szoba, akkor 30-35 perc.
Amikor lejár hagyj neki időt legalább 1-1,5 órát pihenni. Utána meg szellőztess ki alaposan legalább 15-20 percig (de a legjobb a 3 óra). Addig ne menj be vagy csak max 10 másodpercre befogott orral, szájjal. Amikor elindítod egyből rohanj ki.
Elektromos berendezéseket vidd ki előtte (TV, telefon, óra stb.), ha lehetséges, mert erősen oxidálja.Magas helyre rakd, legyen elég légtere. Por ne legyen a közelben. Ajtó zárva legyen és senki ne menjen a környékre (gyereke, kutya, cica, stb.). Kocsiban kb. 15-20 percet érdemes járatni, csak a kábele kivezetését kell megoldani. Ott belső keringetésre kell kapcsolni és maxon menjen a venti.
Nagy vonalakban ennyi, de kérdezz bátran.
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Megjött ez a csodagépem[link]
Erről magyar nyelven találok leírást vagy videót vagy hasonlót hogy hogyan használjam autó klíma takaríásra és pl. egy 4x4-es szoba tisztítására?Köszi előre is!
-
Ciccuka
veterán
-
Csöves
őstag
válasz
ANDROID??? #218 üzenetére
Köszönöm.
-
ANDROID???
addikt
Időnként cserés benne a lapka, olyat érdemes beszerezni amibe van is nem macera beszerezni és nem drága a lapka. Az sem baj, ha garancia nem 1 év. Légköbmétert vedd figyelembe. Olcsót meg ugye azért ne mert nem lesz okvetlenül olcsó.
Hosszú távon tapasztatom nincsen, kb 1 éve vettem a gépet. -
Csöves
őstag
válasz
ANDROID??? #216 üzenetére
Ezt nem értem.
-
Csöves
őstag
Aki már hosszabb ideje használ ózongenerátort, leírná, hogy milyen pozitív tapasztalatokkal lett gazdagabb?
Érdekelne az is, hogy a drágább feltétlenül jobb is?
Én is lakást és autót macerálnák vele.
-
-
peetyy
őstag
Meg van adva hogy bizonyos páratartalom felett nem egészséges ózongenerátort használni...
"Kérjük NE használja és tárolja az ózongenerátort az alábbi módokon, helyeken:
Nyirkos és nedves környezetben
Poros helyen
Napfénynek kitéve40 °C hőmérséklet felett
65 %-os páratartalom felett
Korrozív gázos légtérben" -
szimcsi
senior tag
Oda van rá figyelve, itt-ott jelenik meg a lakásban 1-2 folt. Fűtéssel, sok szellőztetéssel le van csökkentve a mennyiségük.
Csak 1 példaként hoztam fel a penészt is, hogy kábé mire lenne használva.
A penész látható jobban, esetleg sokkal kisebb más kórokozók már kevésbé, gondolom azok ellen is jó egy ózonos tisztítás.
Ezért keresnék a korábban, fent említett kérdéseim alapján készüléket.
Köszönöm! -
szimcsi
senior tag
Hello!
Kb 65 nm-es társasházi lakáshoz milyen készüléket ajánlotok?
[link]
Légtisztító vásárlásában gondolkodtam eddig, de felmerült, hogy akár ózongenerátor is lehetne opció.
Elsődleges probléma, hogy fűtési szezonban előjön a penész probléma, magasabb páratartalom miatt is. Néha 1x 1 évben hangyák is megjelennek hosszabb-rövidebb időre.
Meg még biztos lehetnek más problémák, amikről nem tudunk, mert nem látjuk esetleg.
Úgy gondolnám hogy nem lenne sokat használva, mondjuk évszak váltásokkor esetleg.
Fontos lenne megbízhatóság, jó szervízháttér, esetleg ha cserélni kell benne valamit.Egyébként a képen látható lakásunkban hogy lehetne legegyszerűbben lefolytatni egy ózonos tisztítást?
Tehát elég lenne mondjuk valahova középtájra betenni a generátort és egyszerre megoldható lenne a folyamat?
Vagy külön kell minden helységet?
Minél egyszerűbb/rövidebb megoldás érdekelne egy-egy tisztítás lebonyolításakor, 4-en lakunk itt, két kisebb gyerekkel, nem lenne mindig alkalmas egy hosszabb idejű tisztítás.Köszönöm!
-
ANDROID???
addikt
Würtemberg, vagy Azmeiser generátorról tudtok calamit mondani?
-
ErZso91
friss újonc
válasz
nagypasztor #24 üzenetére
Szia! Elég régi bejegyzés, de hátha olvasod. Hasonló a problémám, portetű hadsereget próbálok kiírtani eredménytelenül. Használt az ózongenerátor? Vagy mivel sikerült kiírtani? Köszi!
-
at11
aktív tag
Biztos, hogy nem tudja, vagy az első órában, aztán kakukk.
Látszik a rácson keresztül a gagyi belseje, alul a trafó, felette két ózonlap.
Ez tujda pl. a 40 grammot, óránként. Nem is akkora, nem is úgy néz ki belül. Hátom év gari sem smafu. -
modflow
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest