Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#167151) diegho


diegho
nagyúr

Sziasztok!

Rövid helyzetjelentés: áprilisban kezdtem diétázni (141,6kg) és mozogni, a hétvégén átléptem a -40kg-ot, szóval aki fogyni akar hajrá! Simán meg lehet csinálni egyedül, terem és éhezés nélkül is, csak akarni kell! A kezeimre már szedtem is fel némi izmot, a lábaimon pedig maradt bőven, még 5kg és elérem a normál BMI indexet.

(#167152) aelod válasza diegho (#167151) üzenetére


aelod
veterán

Szép teljesítmény! Gratulálok :R

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167153) whitezo88 válasza diegho (#167151) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Gratu, szép! Követsz előre írd étrendet, vagy mi a rendszer?

(#167154) HussarF válasza t256 (#167149) üzenetére

Nálunk rendes sportorvos volt, nem hagytak rést a pajzson. Ennek ellenére pénteken razziáztak a rendőrök, a hétvégére be is záratták a termet kisebb szabálytalanságok miatt, de gyorsan pótolták is a dolgokat, ma már lehetett menni. Jó kevesen vagyunk azért, nem sokan vállalják be most a dolgot, év végén amúgy is lemorzsolódás van. Most lehet jókat edzeni, nem foglaltak a gépek.

(#167155) diegho válasza whitezo88 (#167153) üzenetére


diegho
nagyúr

Saját magam csináltam az étrendemet. Meghallgattam a tanácsokat és elolvastam rengeteg irodalmat, megnéztem rengeteg youtube csatornát ami ezzel foglalkozik, aztán összeraktam magamnak egy alapot azokból, amiket szeretek és azt követem. A lényeg, hogy vannak helyzetek, amikor nem lehet követni, lásd pl nagyobbik lányom szülinapján pénteken kellett ennem egy szelet tortát, de ezeket mindig lekompenzálom. Mindent amit eszek megnézem mi van benne, figyelem a kalóriát, cukrot, fehérjét, zsírt (szénhidrátot nem). Mindenből a csökkentett cukortartalmút, vagy zérót (ha van) veszem. Sajnos az epeműtétem óta nem nagyon bírom a K betűs zöldségeket, mint paprika, karfiol, brokkoli, ezért elég óvatosan kell velük bánni, sajnos nem ehetem a szoksásos zöldségköret+csirkemellett állandóan, mert nagyon puffadok tőlük. Vannak fix dolgok, mint a reggeli, az mindig 3 tojás+sonka/virsli, az uzsonna pedig mindig egy alma és egy csökkentett cukortartalmú műzliszelet. Rengeteg félkész cuccot eszek, mert simán belefér (pl knorr és uncle bens szószok - az olcsóbbak tele vannak cukorral - panírozott csirkemell filé) Konkrétan április óta nem használtam sem lisztet, sem kristálycukrot, sem étolajat. Pénteken próbáltam ki pl egy isteni receptet. Burito, tésztát is én csinálom natúr light krémtúróból, először én is kételkedtem, de valami isteni lett. Sajnos a zabot nem bírom megenni, pedig az még tudna segíteni. Vacsorára pl nagyon jó a 100g zsírszegény túró, 100g light natúr joghurt és hozzá 100g konzerves gyümölcs, amiben alig van cukor. Nyáron lehet igazából a legjobban haladni, nem csak a mozgás miatt, hanem mert tudsz enni semmit (dinnye) amivel eltelítődsz és még a vizet is hajtja rólad.
Ahogy kijön a jó idő elkezdek futni és kicsit komolyabban rámenni a dolgokra, mert a mostani csak hobbikertészet.

[ Szerkesztve ]

(#167156) benfolds válasza diegho (#167155) üzenetére


benfolds
őstag

a te példát is bizonyítja, hogy a fogyás alapvetően egy kurva egyszerű dolog, csak az emberek szeretik túlbonyolítani, mert azt hiszik, hogy minél nagyobb hókuszpókuszt kerítenek köré, annál jobbak lesznek az esélyeik, meg rácuppannak az n-edik hülyenevű diétára, mint a legújabb csodamódszerre, meg megveszik a drága faszságokat meg az okoskarkötőt, mert inkább kiadnak egy csomó pénzt, amivel azt az illúziót keltik magukban, hogy mindent megtettek, és akkor majd meg lehet spórolni az igazi erőfeszítéseket. de legalább egyesek jól keresnek az emberek hülyeségén és lustaságán.

[ Szerkesztve ]

(#167157) Apollyon válasza benfolds (#167156) üzenetére


Apollyon
Korrektor

öööö... lol...
Én sosem voltam túlsúlyos, de nem mondanám azt, hogy az ilyesmi, mármint diétán élni és betartani egyszerű lenne.
Mert leírni meg megfőzni valóban egyszerű. Csak amikor évek után váltasz egy ilyen életmódra, hogy akkor most betartod, és nem eszel meg egy kocka csokit sem, meg egy szelet pizzát, hanem ugyanazt az "íztelen" diétás kaját kell enni nap mint nap. Plusz ráadásul az érzés, hogy már rohadt éhes vagyok, de még egy órát kell várni a következő étkezéshez, és azzal sem fogok jóllakni.

Közben körülötted meg mindenki kétpofára zabálja a csokipudingot habtortával és hamburgerrel és egy jó guszta szénsavas gyümölcsös üdítővel gurítja le.

Na ez marhára nem egyszerű, mert a kapitalizmus nem arra nevelt, hogy a kaját is tudatosan fogyaszd, és akkor most erről át kell állni az agynak valami totál másra.

Azt nem mondom, hogy nem lehet, mert én is "simán" megcsináltam. De nem volt azért olyan egyszerű...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#167158) diegho válasza benfolds (#167156) üzenetére


diegho
nagyúr

Pontosan. Tudod hányan jöttek kérdezni, hogy mi a titkom? Eleinte elkezdtem mondani, hogy mit csinálok, de mindenki nézett hülyén. Most már csak annyit mondok, hogy eldöntöttem, hogy lefogyok és lefogytam. Ennyi kell, semmi több, elhatározás, akaraterő, kitartás, semmi más. Aki valóban le akar fogyni, az le fog fogyni. Rengeteg olyan ember van, aki egyszerűen nem érti meg, hogy az vagy, amit megeszel. Volt aki meg akarta magyarázni, hogy a csirkemell salátám semmivel nem kevesebb kalória, mint az ő csirke aprólék pörköltje bőröstől nokedlivel :DDD ő 3 hónap alatt 2kg-ot fogyott és azóta sem tud lejjebb menni - micsoda meglepetés.

(#167159) diegho válasza Apollyon (#167157) üzenetére


diegho
nagyúr

Látod, itt a nagy hiba. Azt hiszed, hogy éhezni kell a fogyáshoz. Én megeszem a pizzát, sőt része az étrendemnek, mert belefér az is, nyáron heti szinten ettem. Mi íztelen? Egy Uncle Bens mártással elkészített csirkemell + basmati rizs kombó miért íztelen? Vagy egy saját páccal csinált grillcsirke zöldségkörettel? Vagy egy cornflakes-es bundában megcsinált mézes mustáros csirke hasábkrumplival? Ez miért lenne íztelen? Nem vagyok barom, ha nem ízlene, amit eszek nem enném meg.
Ez íztelen lenne? Aha... :))

(#167160) Apollyon válasza diegho (#167159) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A felsoroltak közül egyik sem éppen diétás kaja.)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#167161) benfolds válasza Apollyon (#167157) üzenetére


benfolds
őstag

úgy értettem, hogy egyszerű, hogy kb. egyszerű kisiskolás matek.
éppen azt mondtam, hogy erőfeszítésbe kerül, nem azon múlik, hogy knorr-os szószt eszel vagy valami kurva drága "diétás" faszságot. pedig a kurva drága diétás faszsággal valószínűleg még jobban is járnál, mint a knorral, de nem ezen múlik. pont, hogy az elhatározás és az erőfeszítés a lényeg.

(#167162) diegho válasza Apollyon (#167160) üzenetére


diegho
nagyúr

Mindegyik diétás kaja. Ezeket eszem és fogytam 40,6kg-ot ;)

(#167163) benfolds válasza diegho (#167159) üzenetére


benfolds
őstag

kurva jó, ettől az összes diéta guru falnak menne. :DD

(#167164) diegho


diegho
nagyúr

Nagyon sokan elfelejtik, hogy rengeteget számít, hogy a kaját hogyan készíted el.
Eszem a tojást, virslivel, pont most csináltam meg a reggelimet, kókuszzsíron, nem étolajon. A húst is kókuszzsíron csinálom. A hasábkrumplit sütőben olaj nélkül légkeveréssel. A burito tésztája pedig a zsírszegény natúr krémtúró miatt se kalóriát, se szénhidrátot nem tartalmaz jóformán, viszont a belekevert fűszer miatt nagyon jó íze van és az állaga sokkal jobb, mint amit eddig bárhol is ettem. Én pl sima sót nem használok, de ezt már vagy 10 éve nem. Bors, fokhagyma, bazsalikom, kurkuma, oregánó stb és néha fűszersó (amiben persze van bőven só, de csak úgy magában nem sózok). Én igazából semmiről nem mondtam le. Még fornettit is eszek minden héten, amit nagyon nem kellene, de ez van. Ha komolyan venném 100%-ra a diétát és a mozgást is, már vagy 60-at fogytam volna, amennyit persze nem akarok. Mindenesetre tényleg nagyon egyszerű volt ennyit fogyni.
Ja és definiáljuk már az éhséget. Az éhséget a gyomrodban érzed, nem a fejedben, amit a fejedben érzel, az a vágy arra, hogy zabálj! Ha ezt megérted, akkor nincs lehetetlen a fogyásban.

[ Szerkesztve ]

(#167165) Madwe válasza diegho (#167162) üzenetére


Madwe
nagyúr

Másról beszéltek. Nem a kilók számítanak hanem a testzsír% - magas tzs% esetén könnyebben hamarabb s kisebb megszorításokkal mennek le a kilók, s számosságban több is. Tudom, mert én is 40% tzsről mentem le 10 körülre.
Amikor valaki túlsúlytól akar megszabadulni akkor sokkal kevesebb dolog elhagyása eredményhez vezethet (az emberek javának már ez se megy egyébként). 40% testzsírról 20%ra le lehet menni a zsír, cukor, liszt elhagyásával kb. De amint elkezdesz a genetikai potenciálodhoz közeledni egyre szigorúbban kell kezelned s egyre tudatosabban kell enned. Olyan 15% testzsírig még viszonylag könnyebb, de azért valamennyire szigorú diétával lehet eljutni, viszont jellemzően 15% alatt van az amikor már nagyon nem férnek bele az általad felsoroltak.
Mindenkinek el kell döntenie h mi az a cél amit el akar érni s felfogni elötte h az mennyi odafigyelést igényel.
Mindegyik esetben agyban dől el az egész s abból h tudatosan táplálkozzon az ember, csak mások a mértékek.
biztos le lehet menni 10% tzsre iifym étrenddel is pizzával stb, de ott már jellemzően az sokkal több éhségérzettel fog járni mint egy teljes értékűbb, gondosan megválogatott ételeket tartalmazó étrend esetén.
persze a léleknek is kell táplálék, ha valakinek pizza kell a boldogsághoz hát egye :)
abban én is egyetértek h egy “diétás” kaja is tud ízletes s változatos is lenni, ez kétségtelen :)

[ Szerkesztve ]

(#167166) diegho válasza Madwe (#167165) üzenetére


diegho
nagyúr

Pont most mondtam a hétvégén barátomnak, aki testépítő és sokkot kapott, amikor meglátott pár hónap után :DDD hogy össze tudnék hozni egy Henry Cavill szintű testalkatot, ha akarnék, de az már akkora áldozattal jár, amire én nem vagyok hajlandó. Egy általános, kicsit sportos testalkat a célom, ahhoz ez bőven elég, sőt a kalóriabevitelem/kalóriadeficitem úgy van belőve, hogy kb 70kg-ot tudnék vele tartani, de az 191cm-hez nagyon kevés lenne. Direkt lőttem be mindent erre, mert ha elértem a végcélt (az elsődleges cél, hogy annyit fogyjak amennyi a kolléganőm... mármint lefogyjak egy kolléganőnyit :DD ) ami valahol 90-95kg között lesz, akkor biztosan pihenek pár hónapot, lehet lesz plasztika is, sőt mióta láttam élő emberen a plasztika eredményét -70kg után, azt mondom, hogy tuti lesz plasztika. Utána pedig majd meglátjuk mi lesz, jövőre leszek 40 éves, úgy gondolom 40 éves koromra kell kb +-5kg-al belőni a kívánt súlyt.

(#167167) Madwe válasza diegho (#167166) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mármint bőrplasztika? Én ugyan csak neten néztem pár képet, de azok nem éppen olyan eredményt mutattak amire vágynék :) idővel egyébként javul a bőr helyzete, de ez nagyban függ mondjuk a genetikától, meddig s mennyire volt megnyúlva, mennyi napfény érte stb. Rajtam is van még vmennyi pocak tájékán, de szépen lassan javul... inkább izomzattal kifeszítem, amennyire lehet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#167168) diegho válasza Madwe (#167167) üzenetére


diegho
nagyúr

Igen hasplasztikára gondolok, láttam elég közelről pár hete (nőnemű élőlényen, ezért volt közeli az élmény :)) ) és tényleg nagyon kevés heggel járt nála, pedig azért 70kg fogyás nem semmi és tök szép hasa lett. Mondjuk azt mondta, hogy nagyon fájt neki utána pár hétig.

(#167169) benfolds válasza diegho (#167166) üzenetére


benfolds
őstag

az meg a másik, hogy egy átlagembernek egyáltalán nem kell "száraznak" lennie, szerintem nem normális, de ez magánvélemény. én voltam úgy lefogyva (nem szándékosan), hogy szinte semmi zsír nem volt rajtam. szó szerint olyan érzés, mintha nem lenne tartalékod. nem jó. én nagyon vigyázok rá, hogy legyen rajtam egy kis zsír. :)

(#167170) aelod válasza Apollyon (#167157) üzenetére


aelod
veterán

Mondjuk abban igaza van a fórumtársnak, hogy egy diétának nem kellene íztelen ételekből állnia. Más kérdés, hogy amiket leírt nálam egyáltalán nem férnek bele a diétába :N

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167171) tibcsi0407 válasza diegho (#167166) üzenetére


tibcsi0407
félisten

össze tudnék hozni egy Henry Cavill szintű testalkatot
LOL!
Az utcán olyan sok Henry Cavill szintű csávó szaladgál, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Pár év kőkemény munka, meg néhány szuri és valóban elérhető..

https://utdetailing.hu/

(#167172) aelod válasza diegho (#167166) üzenetére


aelod
veterán

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167173) tibcsi0407 válasza aelod (#167172) üzenetére


tibcsi0407
félisten

:DDD

https://utdetailing.hu/

(#167174) atee_13 válasza aelod (#167172) üzenetére


atee_13
őstag

Ez a kép volt mémben, hogy mindig olyan testet akartam mint Vin Disel. Végre sikerült ;]

(#167175) aelod válasza atee_13 (#167174) üzenetére


aelod
veterán

Erre gondoltam. Én most jó úton járok ennek az eléréséhez :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167176) atee_13


atee_13
őstag

(#167177) HussarF

;]

(#167178) benfolds válasza aelod (#167175) üzenetére


benfolds
őstag

de hogy? ott már valami gáz van, ha valaki kifejezetten hasra hízik ilyen otrombán, nem? én az életben nem tudnék így elhízni, legalábbis remélem. persze én a mínuszokban is biciklizek napi két órát (ha csak a jövés-menést vesszük), úgy azért korlátozottak az esélyeim.

(#167179) Angel2014 válasza diegho (#167168) üzenetére


Angel2014
addikt

Szép!

És az a bizonyos 2 hónap alatt 40 kilós fogyás.

Innen indultam annó 147 kg

És ilyen lett. 110kg körül..

És most 167 kg.. :W :W :W

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167180) csul1


csul1
tag

Sziasztok!

Szeretnék itthonra venni egy erőkeretet lehetőleg nem csillagászati áron. Találtam is 1-2 elfogadható árút. Elsősorban guggoláshoz, húzódzkodáshoz, tólodzkodáshoz. Később lehet beruháznék egy padra fekvenyomáshoz. Lehetséges opció még a keret mellé egy csigás lehúzó. Viszont a felső csiga maximális terhelése 60-75 kg általában ez nekem egy kicsit kevésnek tűnik.
A véleményetek érdekelne, hogy érdemes-e pluszban a csigás lehúzó?

(#167181) diegho válasza Angel2014 (#167179) üzenetére


diegho
nagyúr

Az szép munka. Én most még fogyni akarok kb tavaszig, ha elmegy a korona, akkor irány a terem.

(#167182) tibcsi0407 válasza csul1 (#167180) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Hát ez attól függ, hogy a csigán hány görgő van, mert a Téged érő terhelés főleg attól függ.
Nézd meg az ábrát, minél több a csiga, annál több felé kell osztani a felpakolt terhet.

https://utdetailing.hu/

(#167183) Tamoo válasza csul1 (#167180) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nálam a fontossági sorrend így áll fel:
1. nagy teherbírású állítható pad
2. keret
3. kombinált csigás gép

Én személy szerint csigásból nem vennék olyat ami összevissza nyeklik-nyaklik. Az otthonra szánt olcsó gépek nagy része márpedig valószínűleg ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#167184) csul1 válasza tibcsi0407 (#167182) üzenetére


csul1
tag

Tulajdonképpen ez lenne a befutó nálam : [link]
Egyre jobban úgy gondolom inkább csak ez lesz : [link]
Tamoo:
Most resistance band-el edzegetek de szeretném kipróbálni a saját testsúlyos edzést és ehhez kell egy húzódzkodó és tolódzkodó. Lábfejlődéshez azért szeretnék súlyokat használni ehhez kéne az erőkeret. Később súlyos edzéskre is használnám plusz pad beszerzésével.

[ Szerkesztve ]

(#167185) Tamoo válasza csul1 (#167184) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem tűnik rossznak.
Viszont így ránézésre az a csiga nem feltétlenül ér +80-at. Abból inkább padot vennék.

(#167186) tibcsi0407 válasza csul1 (#167184) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Az elsőn 3 görgő van, tehát a rád eső teher a felpakolt súly egyharmada.
A másodikon nyilván semennyi. :D
Nekem egy Gorillas pad van, meg rendeltem hozzá egy ilyen csigát:
[link]

https://utdetailing.hu/

(#167187) csul1 válasza Tamoo (#167185) üzenetére


csul1
tag

Igen akkor ez eldőlt, a 2. keret jó lesz kezdetnek. Nem éri meg azt a plusz pénzt.
Tibcsi0407:
Jól éreztem, hogy az kevés lesz. Amit linkeltél sokkal jobb minden téren. Jó tudni, hogy különálló gépek között is van ilyen. De a csigás gépet egy darabig passzolom.
Köszönöm a segítséget! :))

[ Szerkesztve ]

(#167188) tibcsi0407 válasza csul1 (#167187) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Ha elfér, akkor jobban megéri a különálló. Szerencsére nálam még pont van neki hely a pad mellé.

https://utdetailing.hu/

(#167189) dybo válasza tibcsi0407 (#167186) üzenetére


dybo
tag

Faszom. Kár volt linkelned, most én is akarok még egy ilyet a pad mellé... :O :)

(#167190) tibcsi0407 válasza dybo (#167189) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Holnap érkezik! Majd beszámolok róla. :)

https://utdetailing.hu/

(#167191) Tamoo válasza dybo (#167189) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Angel ennyiért intéz lapsúlyosat 160kg-val. :DDD Gyerekkori havertól gyerekkori havernak.
Ha kell statikust is, hogy elbírja-e a padló otthon.

[ Szerkesztve ]

(#167192) tibcsi0407 válasza Tamoo (#167191) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Én azt nem vállalom :DDD

https://utdetailing.hu/

(#167193) Jim-X válasza Tamoo (#167191) üzenetére


Jim-X
őstag

Siman! Olyan mint egy Transformers, barmilyen csigas geppe at tud alakulni :K

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#167194) t256


t256
őstag

Nincsenek jó hírek...

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#167195) aelod válasza t256 (#167194) üzenetére


aelod
veterán

Most nem azért de a pénzmosoda teremhálózatok sírása nekem nem őszinte...

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167196) Apollyon válasza aelod (#167195) üzenetére


Apollyon
Korrektor

+ Az egész cikk egy elmebaj.
"szerintük az edzőtermek nem növelik a vírus átadásának kockázatát, és betarta(t)nák a járványügyi előírásokat."

Mindenhol, ahol idegen emberek vannak összezárva egy légtérben, növeli a kockázatot.

Ha már kiállnak valami mellett, akkor legalább ne totális hülyeséggel indokolják.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#167197) Sterilzona válasza diegho (#167159) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Szia,
jol néz ki :)
" a tészta " receptet leirnád ?

(#167198) diegho válasza Sterilzona (#167197) üzenetére


diegho
nagyúr

(#167199) Sterilzona válasza diegho (#167198) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Koszonom

(#167200) diegho válasza Sterilzona (#167199) üzenetére


diegho
nagyúr

Ma is ezt csináltam. Még mindig isteni az a tészta. Igazából ha a tészta ízlik, akkor rengeteg variáció van, hogy mit raksz bele.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.