Hirdetés
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Gurulunk, WAZE?!
- Doky586: Egyszerű boot
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
válasz
aelod #195949 üzenetére
Pont az ábrád erősíti, hogy a 10-15ms -es 100% közeli intenzitású mozgásforma (HIIT) használja fel a legtöbb szénhidrátot. Nem marad szénhidrát zsír(szövet) formájában történő raktározásra. Nincs zsírosodás. Ráadásul a HIIT képes a Tesztoszteron és a Növekedési hormonok szintjének az emelésére is. Szálkásan izmosak-e a rövidtávfutók? Még súlyzós edzés nélkül is.
Janaboy
Valóban. Ha meredek emelkedőn gyors gyalogolsz, vagy 25kg-os hátizsákkal gyalogolsz felmegy a pulzus és könnyen átfordul a gyaloglás izom lebontó folyamatba.
scdlsc
Futás helyett pedig egyre inkább a napi 10e lépéses gyaloglás az ajánlás nem zsírégetés, hanem egészségmegőrzés céljából. -
Peaceliker
addikt
válasz
aelod #195788 üzenetére
Köszi!
És amúgy a semmi edzettséghez valamit adott amikor magamtól próbáltam kitalálni mit hogyan. De érdemi változás onnan jött, hogy tőled jött a segítség, tanács, mit hogy és ezért azóta is hálás vagyoktisn
Mri alapján kétoldali volt a szakadás és durván ráért a kitüremkedésbaz idegekre,mindkét oldalt.
Műtétet javasolt az országos gerincgyőgyászati központ, de ezt nem fogadjam el.
Egy neurológustól kaptam ezután egy erősebb gyógyszert (gordius), ami csökkentette a fájdalmat annyira, hogy tudjak menni gyógytornára. Először 80++ os nénikkel jártam medencébe tornáraaztán jött talaj torna ahogy erősödtem. Ez olyan 7-9 hónap volt, már nem emlékszem pontosan
Utána ahogy szokás, amikor már nem volt nagy a fájdalom szartam is rászóval el sosem múlt a fájdalom csak csökkent, néha rosszabb volt.
Előző ház felújítás azért szenvedés volt vele. Ez viszont most meg sem kottyan -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195714 üzenetére
"Énnél is és a fekvőnél is arra figyelj, hogy a lábfejed laza legyen ne feszítsd meg mert akkor a vádli mint segéd izom nagy szerepet fog kapni."
ez jó infó, köszi holnap rá is próbálok
(bár alapvetően a 2 guggoló gép, ami a fő lábazó cuccom most)
amúgy a hajlítónál az ülő gép jobb, mert ott jobb az "előfeszítés", nem?
-
-
-
Lipton
őstag
válasz
aelod #195658 üzenetére
Nekem 220
Alapban 3 dologtól függ az értéke:
- izomtömeg
- izom munkavégzése
- fehérjebevitelEleve aki edz magasabb, mert mind a 3 növekedést okozó tényező fenáll. Egy 3x éves sporoló kollegámnak elvileg egészséges vesével 120 körül van.
Vékony, nem mozgó embernek aki nem eszik sok fehérjét nyilván alacsony. Idővel a vese szűrőképessége romlik így emelkedik ennek az értéke is. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195624 üzenetére
dehogynem lehet... 2000kcal 1 óra alatt... (ha nagyon belehúzok, fél óra alatt is megvan...) íme..
amúgy persze, h nem lehet, főleg nem HIIT/súlyzós edzéssel
#195619 Lipton : én ~111kg vagyok... ha tudnék futni egy órát, lehet, hogy elégetnék 1,5k energiát, de utána mentővel vinnének el
1órás intenzív HIIT/súlyzós cucc nekem reálisan valahol 400-600között lehet (átlag pulzusom 125+ szokott lenni, szinte 0 pihenőidőkkel)
de függ nem csak a pulzustól, a súlytól, hanem az edzettségi szinttől, a pillanatnyi TDEE-től, a testösszetételtől, az edzettségi szinttől, az adott mozgásforma "ismeretétől" stb-stb.
ugyanakkor ugyebár nem csak a mozgás során elégetett kalória számít, hanem az utóhatás is (EPOC), ami HIIT/intenzív súlyzós edzésnél nagyobb és hosszabb, mint egy konstans tempójú futás/séta/kerékpár esetén.
-
Lipton
őstag
válasz
aelod #195612 üzenetére
Egy kollegám rendszeresen gyalogol/fut padon. Inkább gyalogol azért csak van benne egy kis HIIT. Küldött egyik nap egy fotót az összesítésről. 114perc, 1882 elégetett, 5,8 átlagsebesség (azaz nem futott olyan sokat azért...), 105kg körüli súly nyilván aránylag nagyobb emelkedéssel.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy valóban el lehet így égetni közel 1900-at... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195612 üzenetére
teljesen igaz... 700kcal-os edzés... azt csak amatőrök csinálnak... min.900
nyilván a kalóriaérték hülyeség, arra jó (legalábbis én arra használom), hogy tudom mi az az óra által adott érték, ami "jól terhelt", tehát a pulzusom megfelelően magasan tudtam tartani (nekem ez az óra szerinti ~90kcal/10perc vagy természetesen felette)
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #195607 üzenetére
ja de előtte volt pár edző videója talán push-pull vagy alsó felső felosztást mondta (ezt már evidence basednek hívom egy profinál
)
Sajnos a testépítésnek ez a nagy katasztrófája, hogy a külső megjelenés nem mindig takarja a tudást ami egy adott embernek van. És mivel ez a legfontosabb az avatatlan szemnek (most hagyjuk az amúgy valszeg (nem tudom nincs bizonyítékom) drogdíler és szakértő sztáredzőket mint Hany Rambot akiknek ki kell találnia valami baromságot amivel edzőteremben lehet videót is csinálni - az hogy néz ki aki mondja szegély Konstantin csak az ívet fogja kapni. Paul Carter is ugyanez lenne ha nem koxolt volna anno és nem így nézne ki. Valszeg Chris Beasleyre (biztos rosszul írom) se hallgatnának sokan ha edzésről lenne szó.
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #195604 üzenetére
nem mondom hogy kellemes csalódás a Király Laci mert eddig is szimpatikus volt, de jó látni ahogy beállt ebbe az "evidence based" vonalba. Mondjuk Bereczky is így kezdett edzeni.
Németh Pistitől viszont kapta szegény Konstantin, mármint a véleményt nézői kérdésre. Én amúgy bírom, stílusa szórakoztató, tudása van bár elég Paul Carter magyar hangja érzésem van.
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod #195533 üzenetére
De pedig egy darabig nálam is jónak tűnt ez a magasabb rep nél súly emelés. De aztán pár hónap után ez nem működött. Aztán valahogy pont akörül ahogy Dorian is erre váltott, én is épp ezzel kezdtem próbálkozni, és egyelőre jónak tűnik. Vállban vannak brutális visszaeséseim, de sztem az azért mert szét terhelem idegileg a kecó felújításnál
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195488 üzenetére
persze, ez tény. szimplán csak az anyagcserezavaros részre reagáltam, mert mindig eszembe jut az sok ember, aki emögé bújik, pedig szimplán lusták/kényelmesek.
#195490 tisn : háttő... nem?
ha stresszproblémáid vannak, akkor miért nem szedsz pl tryptophan-t, vagy ha folyamatosan magas a korizolszinted (ezt ugye laborvizsgálattal meg tudják mondani, reggelit érdemes nézni, vagy akár reggel/délben/este), akkor mondjuk kortizolszint csökkentő cuccokat (l-theanin, egcg, ashwagandha stb), vagy ha épp kiégés, túledzés, túl alacsony ch-bevitel stb miatt pont, h túl alacsony a kortizolszinted, akkor meg több alvás, meditáció, de elv ashwagandha is segít a szabályozásban stb-stb...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195466 üzenetére
ha ruhában nem látszik, akkor nem is edzel rendesen...
alkart kell edzeni, azt könnyű "véletlenül" mutogatniamúgy tény, a fogyás/súlyvesztés sokkal gyorsabban észrevehető, mert az meglátszik az arcon (főleg, ha valaki nagy testtömegről indul)
#195477 Lipton : szvsz akkor lehet elcsúszni ennyire minimál dolgokon, ha az ember nagyon "mereven" és a határon tolja. mert az az ember rágörcsöl és kicsúszni felfelé fog nagy eséllyel, ráadásul a folyamatos stressz negatívan hat a TDEE-re.
én azt mondom/szoktam javasolni, azoknak, akik azt mondják, hogy nem tudnak fogyni, h fogjanak egy kalóriaszámláló appot, csinálják, amit szoktak, egyék, amit szoktak, mérjenek súlyt az időszak elején, majd az időszak végén (minél nagyobb az időszak, annál jobb a közelítés), a változást (kg) szorozzák fel 7000rel, osszák el az időszak napjainak számával, és az eredmény az a többlet kalóriamennyiség, amennyivel többet esznek a szükségesnél (ha magass deficit jön ki, akkor meg ugye teljesen más a probléma
) . ezután visszaszámolva az egy napra szükséges kalóriát ((szumma kalória/napokszáma) - többlet, ebből vonjanak le 400at és tartsák azt... ez kellő rugalmasságot ad ahhoz, h ne hízzanak, és ha jól tartják még fogynak is. ha valaki az izomra is figyelni akar, annak még makrokra szét kell dobia ezt a kalóriát megfelelő arányban)
ez az én meglátásom/álláspontom
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195452 üzenetére
én sem tudom természetesen, ezt ő tudja (remélhetőleg
), csak jó szándékkal írtam, hogy azért bizonyos esetekben (alapból minimumhoz közeli ch szint) 50g-s chvágás okozhat problémát. és Igen, mivel írta, hogy zsírtöbblet nagy eséllyel nincs, ezért vetettem fel az eshetőségét annak, hogy lehet a fehérje több egy picit és akkor az is ugye zsírrá konvertálódik, ha felszívódik, de nem épül be izomba, nem ég el stb.
szerk.: (és ugye, ha véletlenül a fehérje adja a többletet és a ch-t vágja minimum alá, akkor - habár az agy ketontestekből tud működni glükóz helyett - de ennek az átállásnak vannak "jelei", meg más szervekre is hatással van azért, ahogy fentebb írtam pl a pajzsmirigy)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195449 üzenetére
nem tudom Dorian alapvetően milyen ch-mennyiséget visz be, de általánosságban azért annyira nem mind1 miből van levágva az a 200kcal, mert ha az adott szervezet minimumához közeli ch-n van valaki és abból levesz 50et, akkor azért annak vannak negatív hatásai (pajzsmirigyhormonszint, kortizolszint, általános fáradékonyság stb). ezért mondtam, hogy ez egy "jó játék" kideríteni/balanszolni, hogy mi ad többletet, amiből kell/lehet faragni a zsírvesztéshez (mert szvsz könnyen előfordulhat, hogy a ch mennyiség mondjuk 10g-vel van túl, de a fehérje a fehérje meg 40-nel). ezért kell/érdemes próbálkozni és figyelni a test válaszát
(hozzáteszem szvsz a legjobb fixen tartani egy adott kalóriaszintet és extra mozgással balanszolni... persze, ha ez megoldható az adott személy számára. mert akkor tök mind1 miből van a többlet, a szervezet a számára szükséges mennyiséget felhasználja minden makroból a többit meg elégeti a mozgás során. de persze ez csak az én meglátásm
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195442 üzenetére
gyógyszeradagoló (meg esetleg egy táblázat/a4es papír) sokat segít ezen... mondjuk kollégáim múltkor érdekes fejet vágtak, amikor beraktam az asztalra a 2 pakk gyógyszereadagolót, benne a kiegészítőkkel (heti adagolóm van, lusta voltam átteni valami másba
)
#195443 scdlsc : kreatinnál szerintem is totál mind1, én púposan szoktam egy adagolóval, az 5-6,5g között van valahol. aszkorbinból nem tudom milyen verziód van, de a 100% aszkorbinból kb egy nagyobb késhegyni 100mg, egy kis(kávés)kanálnyi már sztem 1000mg vagy több.
én amúgy a taurin, arginin, beta-alanin ill citrullint sem grammozom, szvsz azoknál annyira nem lényeges...
aminél viszont nagyon számít (tapasztalatom szerint): ashwaganda ill zöld tea kivonat. legalábbis azokkal már sikerült kib***znom magammal, h picit megcsúszott az adag és 50-100mg-vel több lett a kelleténél#195444 Dorian : én úgy tudom, hogyha túlságosan megvágod a ch-t, akkor az az izomfejlődésre/-megtartásra is akár negatív hatással lehet. illetve, ha a fehérje van picit túllőve, az is ugye hízlalhat végső soron. de persze kísérletezni kell, másképp nem tudod kideríteni, ez tény
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195348 üzenetére
semmi gond, megesik
am elhiszem, h csinálok hülyeségeket, mert nekem úgy esik jól stb, de ekkora retard azért én sem vagyok, h önként eltörjem a saját nyakam
egyébként, mint írtam: én is csak akkor szoktam, ha úgy érzem, hogy nagyon "megy" (tehát szett közben előrébb emelem a súlyt ilyenkor)... igaz, én csak 2x10rep-et tolok edzésenként, de sokat nehezít még 5-10cm extra is az erőkarban.
de amúgy kettlebell az egyik legkényelmesebb számomra (nem a fülénél, hanem alányúlva megfogva), ha van pl 25kg vagy nagyobb súlyú, ha kell a nagyobb terhelés. dumbbell nekem nem igazán vált be. igaz csak 1x kísérleteztem vele. a "súlytárcsa"rész alá nyúlni annyira nem egyszerű, középen fogva nekem picit kényelmetlen, "felállítva" meg eléri a padlót. De persze kinek mi válik be. meg kell próbálniszerk.: mondjuk ha oldalanként fogsz 1-1 dumbbellt akkor már mehet közben egy kis fűrészelés is
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod #195317 üzenetére
Akkor ez így van jól, oké, köszi
K1LLMy53Lf
Egész vestus medialis amit érzek.
De se fájdalom se különösebb izomláz következő napokon ott.Másik kérdés.
Merev lábas vs sima (nálam amúgy sumo térd miatt) felhuzás súlyok.
Kinek hogy arányulnak? Vagy ugyan akkora súllyal nyomjátok?
Nekem sumo deadlifthez képest merev lábas 75% súllyal megy, igaz 8 vs 12 rep merev lábas javára. Csak érdekelődés másnál hogy áll ez, ha valaki tolja mindkettőt -
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195218 üzenetére
Ez is egy vélemény. Én alkalmi jelleggel fogyasztom, általában akkor, ha edzés utáni ebéddel nem vinnék be megfelelő mennyiségű fehérjét (mert épp pizzát eszem vagy valami sütit stb stb).
Ami szvsz totál felesleges (sőt, legjobb tudomásom szerint akár még kontraproduktív/káros is lehet) az a BCAA (ezért használok inkabb EAA-t, ha szükségét érzem). De ez az én véleményem/álláspontom -
-
Louro
őstag
válasz
aelod #195124 üzenetére
Köszi, akkor kitartok. Mindig 3 ismétlést csinálok. Egy bemelegítő és két legnagyobb terheléses, amit még szabályosan végre tudok hajtani. Néha egy 4. ismétlést be szoktam iktatni, amivel emelek egyet a terhelésen. De abból csak párat csinálok, mert úgyis elfáradtam addigra.
De kitartok. Na meg utána azért jól esik, hogy túléltem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #194994 üzenetére
hja, 1-2RIR-ig tolom 90+%ban, csak itt nem volt benne a "javaslat"ban, ezért bizonytalanodtam el
közben belefutottam egy érdekes tanulmányba (DEXA-val mérték, mindkét csoport hasonló mennyiségű kalóriát égetett)... a végén még neki kell állnom keményebben hasazni...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #194992 üzenetére
de 2RIR-el, nem? vagy megfelelő pihenőidővel mehet 0RIR-ig? (vagy mehet 0RIR-ig, csak nem minden szett?)
amúgy véletlenül találtam egy ilyen érdekes "kalkulátort": https://strengthlevel.com/
-
Soulfly842
addikt
válasz
aelod #194889 üzenetére
Köszi!
Jól felszerelt terem, szerencsére gazdagon van választási lehetőség, nézelődök akkor tovább.
Ha influenza lehet több is.. makacsabb dög ez most, én két hétig pihentem miatta.
Köszi!
Fájdalommal nem jár, csak rohadtul zavaró és félek, hogy porc.
Arra gondoltam, hogy edzek alternatív módszerekkel egyelőre és hátha annak a hatására elmúlik és folytathatom a szokványost. -
Dorian
félisten
válasz
aelod #194833 üzenetére
Ezt a gumizást még halogatnám, ma kipróbaltam ezt a linkelt gépet. Tetszett, de mintha kevésbé a széleshátat vette volna igénybe, mint a fűrészelés...
Ha húzás közben elemelkedik a mellkasom a támaszról, az azt jelzi, h sok a súly?
Végülis így is hátizmot használtam, csak gondolom ezzel a gerincmerevítőket is bevontam. Mondjuk legalabb bemelegítettem őket a felhúzás előtti gyakorlatban -
m3ss
veterán
válasz
aelod #194847 üzenetére
Attól, hogy mélyebbre engeded nem lesz nagyobb a stimulus.
tenyleg nem akarok errol gyozkodni, mert ismerem az allaspontodat. rengeteg friss tanulmany van az izmok longer length alatti edzesenek elonyeirol. es nem csak vadlirol van szo. ugorjunk, en hiszek ezeknek.Sokat lehetne vitatkozni azon is, hogy mi a szabályos ismétlés.
en fix torzsel csinalom az oldalemelest is, bicepszezest is, nincs dolongeles. de mondom ez nem egyertelmu, elismerem, hogy lehet elonye mert igy abban a tartomanyban ahol amugy kisebb a terheles (pl bicepsz rom egesze, kiveve lent) noveled azt. talan minimalisan igy serulesveszelyesebb. ezert erzem sokkal jobbnak ezeket az uj gepeket a kezivel szemben, a rom teljes egeszeben erzem a terhelest, pl a preacher curl bicepsz is ilyen, pecdeck is, de felsorolhatnam az osszes gepet.. -
m3ss
veterán
válasz
aelod #194845 üzenetére
na tiktokon se jartam meg, itt volt az ideje
ez igy is impressziv, ne ertsd felre, nekem ekkora rommal se menne
de igy mar ertem a bicepsz meg a fekvnyomasnal is a hasznalt sulyt. torzsbol inditod a bicepszet, persze amugy ez meg lehet nem is hulyeseg, mert ha szabalyosan csinalom akkor pont a tartomany legalso reszet erzem csak effektivnek, a tobbi meg lebecolas. igy viszont nem. hasonlo indoklas miatt promotalta az RP is a dontott torzsu evezesnel kis csalast.
fekvenyomas, az izom "longer length" alatti edzeserol mondjuk tudom mi a velemenyed, de a tudomanynak tok mas, elvileg az also tartomany az ami az effektivebb mell hip miatt amit teljesen kihagysz, es pont a fenti kevesbe. en nem kicsit engedem le jobban. en mar majdnem beirtam vmelyik nap, hogy gyanus nekem ha vki nattyban 30 kiloval bicepszezik meg 50 kiloval nyom fekve, de igy nem gyanusitalakde persze ezek igy is szep eredmenyek
en ezekhez kepest nyujtok, pecdecken is, fekvenyomasnal is, meg nagyon szigoruan csinalom a gyakorlatokat.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #194833 üzenetére
~80kilósként 50es dumbbell-ekkel nyomsz... mész te ahova gondolom...
(természeten grat!)
az durva szint... hogy a francba veszed azokat fel egyáltalán?
senkit ennek még csak a közelében sem láttam a teremben (edzők is csak játéksúlyokkal tolják ehhez képest)azt hiszem nem is írok többet erdeményeket, amíg nincs meg a 160as benchpress
-
Dorian
félisten
válasz
aelod #194830 üzenetére
Köszi, akkor kipróbálom, aztán kiderül.
Múltkor beszéltük, h fűrésznél a 30-as kézi már kicsi, de a 40-es meg nagy, és kicsit elment a kedvem tőle, akkor kitaláltam, hogy amúgy sem ártana a rombuszt megedzeni, és azóta a melltámaszos szűk függőleges mellett csinálok széles vízszintest. De néhány hét után mostanában elkezdtem hiányolni a széleshát terhelését. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #194828 üzenetére
én egyelőre azért (is) tolom így (óra szerint min 700kcal/edzés), mert minden más mozgásforma off-os jelenleg. de köv héten már jön a jó idő, akkor bele fog férni, h gyalog/bicajjal megyek, azért az is 250-300kcal/alkalom, meg pihenőnapokon is 5-10km intenzív séta stb...
persze, ha nem esne jól/nem élvezném, akkor nem erőltetném (ha épp rosszul/keveset alszom edzés előtti éjjel, akkor néha megérzem, akkor nem is tolom ennyire durván, vannak benne pihenők, akkor a stresszszintem (óra szerint) 1,7re szokott max femászni (amúgy 2+, olykor 3.0 is megvan), emiatt is tudom, h nagyobb pihenőidőkkel nincs meg az adrenalinrush nálam)
amúgy természetesen elsődleges kalóriadeficitet az étkezés biztosítja... a mozgás csak kis extra ehhez (nem ez az elsődleges zsírégetési metódus
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Automata kávégépek
- Assetto Corsa EVO
- BestBuy topik
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Synology NAS
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hatékony emulációt használ a Switch címek futtatására a Switch 2
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Huawei Nova 10 128/8GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest