Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: My Art II.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Bico most végre nekem is újra elindult. Most egy darabig ez nem akart, rohadna meg

Nekem itthon sajna limitaltak a lehetőségek, de ez az elevated glute bridge egyelőre jónak tűnikcOxeR
Az én esetemben az hogy hosszú, pálcika lábam van6, szarul fest, de legalább seggem is lapos, ez ha fogyok még szarabb lesz. Nálam ez a motiváció.
Másik hogy az ember tartásán és derék fájásán segít ha deréktól lefelé is erősebb vagy. Nemrég olvastam hogy alulfejlett fenék izom mennyi szar problémát tud okozni, kvázi még nyakad is fájhat miatta... MókásDorian
Ebben az egyben jó ez a marha nagy súlyzó. Evezésnél amikor csípőn vágom magam vele , ott a vége
vagy melltámaszosnál előző padomba amikor bele ért
rühellem amúgy hogy ekkora
-
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
Ahol nincs "konkrét vége" a mozdulatnak, vagy nem egyértelműen látszik, azoknál és sokszor szoktam bajban lenni, hajlamos vagyok emelni a súlyt, aztán meg nem lesz meg a teljes mozgástartomány. Pl. melltámaszosnál is mostanába emelés közben sandítot oldalra, hogy vajon eléggé hátra megy-e a felkarom. De pl csípőtolónál ezt nem tudom (nem érdemes) megtenni, és sokszor felmerül, hogy vajon az x-edik ismétlés után elég magasra emelem-e vagy sem.
-
válasz
aelod
üzenetére
Nem vagyok irigykedős típus, örülök a sikerének. Tényleg nagyon szerencsés genetikát örökölt a srác. Top fizikum lehet, ha így folytatja. Kifejezetten széles váll, átlagos csípő, vastag csontozat.
Én ha folyamatosan edzek jól belőtt kajálással, és mellette sokat kocogok (hogy égjen a zsír rendesen minden nap), elérhetek egy olyan formát, ami trikóban már sportos formát mutat, de kábé itt is a vége 45 évesen, közepes alatti csontozattal. Egy 18 éves, 2 éve gyúró genetikailag szerencsés fiatal már beelőzhet a formájával különösebb odafigyelés nélkül.
Kíváncsi leszek mindkettőnk augusztusi formájára. Nekem végre beindult a zsírégetés rendesen (sok kocogás), de 84,5 kilón állok sajna.
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Idős néni volt, látszott rajta, hogy nem is érdekelné, amit mondok, így nem is kezdtem bele, hogy kifentsem a gondolatom. Igazából úgyis csak azért mentem, hogy kapjak fizikót, az meg meglett

tisn
Azt nem tudom (ezen még agyalok), hogy kis terhelésű nagy volumenes, erre való torna érdemes lenne-e. Mert heti 2x csinálom ezeket gyakorlatokat csak nagy intenzitással.Kéztőalagút az szörnyű cucc, főleg amikor már aludni nem tud tőle az ember. Nekem műteni kellett volna, de arra nem volt idő keco miatt

m3ss
Gyűrű van is. Most hogy így mondod. Azt fel tud tudom tán kötni teraszra, akkor mehetne tolodszkodás is. Undorító azon, de kihívás miatt piszkál
-
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
"itt jön a képbe a longevity. Minél több izom van rajtad idősebb korodra annál jobb."
Sztem ilyen szempontból inkább az számít, hogy minél erősebb vagy idős korodra, annál jobb. Ez persze izmot is feltételez, de inkább a miofibrilláris, mintsem a szarkoplazmatikus hipertrófiát.
És tényleg- idős korra nem árt, ha a stabilitast, egyensúlyt és valamennyire a robbanékonyságot (gyors izomreakció szükseg esetén) -
tisn
veterán
válasz
aelod
üzenetére
izmossag tovabbra sem egyelno az izom fizikai meretevel
izmossag - izom teljesitokepessegeaz aki lekocog ket ub-t (de akarcsak 40km-t), annak a combizma lehet a te karodnal vekonyabb lesz, de hogy ne lenne izmos, ne lenne eros, ne lenne kitarto, az nem igaz.
a gyuras az az izom meretenek novelesre a legoptimalisabb dolog (a plasztikai sebesz utan
), de az csak alapvetoen egy latvany cel, es valjuk be nem is tul hasznos. -
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Igen, azért is csinálok. Csak az meglepett hogy ülve támasztva mocskos mód fáj is (a brachioradialis)hammer curlnél, míg állva nem annyira. Viszont normál curlnél meg állva faj jobban az alkarom és concentrtion formánál meg egyáltalán nem.
Persze normális az lenne ha sehogy sem fájna. De ugye jobb karommal is voltam fizikon emiatt, az most tök jó, de bal az botrány. Szóval pont most itt ülök háziorvosnál, kérek beutalót reumatológiára és szerzek egy újabb kör fizikót
-
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
Egy bizonyos mennyiség felett káros a bélmikrobiomra.
A még biztonságosan megengedhető maximális bevitel mennyisége 5 mg/testsúlykilogramm
Pl. 1 liter üdítő 100–300 mg szukralózt tartalmaz.
Ezt egyrészt egy átlagembernek azért könnyű túllépni, másrészt azt gondolom, hogy egészség szempontjából nem az a jó stratégia, ha a mindenféle vegyszerekből felététlenül bevisszük a maximálisan megengedhetőhöz közelítő mennyiséget, hanem éppen ellenkezőleg, a minimumra törekedünk. -
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Olvasgatok mindig és nekem gyanús hogy nekem ez lehet gond.
Felhúzást nem akarom (végleg) elengedni, de lehet hogy egy ideig érdemes lenne farizomra gyúrni többet és felhúzást addig hagyni? Vagy attól felhúzás is erősíti rendesen, ha le van maradva?
Amúgy db deadlift meg egy román változat amit tolok. Esetleg sima felhúzás helyett egy 1 lábas románt?
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Nekem tuti több volt akkor a %
De annyira engem sem mozgatott, hogy utána menjen.
Az is fix hogy volt rajtam kevesebb zsír 80 kilosan mint 77 kilosan (láthatóan kisebb volt a bélés).
Csak azért is írtam a saját adataimat, mert hasonló magas vagyok kollégával és hát hogy egy majd 10 kilóval arrébb sem voltak nagy látványos dolgok 1 hónap alatt
-
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
Nem tudom mitől függ. Amikor még nem kondiztam, hanem hanem küzdősportra jártam, sokkal kevésbé voltam izmos (tzs kb ugyanennyi), emlékszem egyszer elmentünk haveri társasággal sütögetni és ott voltak kültéri eszközök is. Ott hirtelen ötletből gondoltam kipróbálom, minden bemelegítés nélkül húzódzkodtam 10-et egyik, 10-et másik fogással.
A feleségem meg bőven edzésben van, zsír sincs rajta, de nem tud gumi nélkül húzódzkodni. -
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Benchpress
Fly
Lateral rise
Incline biceps curl
Incline bp
Triceps extension
Db row
Chest support db row
Biceps curl (állva)
Hexpress (csak mert szeretem)
Skullcrusher db (mert azt érzem Triceps bír még 1 sorozatot)
Kelso shrug
Standing shrug (ezt lehet lassan elengedem mert csukjas izom kezd túlfejlődni)És brachioradialis ra van egy hummer curl meg egy ilyen 45 fokos fordított fogásos curl meg pár palm curl, de ezeket muszáj és effort is már, cél is más
Amúgy erre gondoltam, hogy így szedném szét:
Biceps, váll, hát
Mell tricepsz -
KAMELOT
titán
válasz
aelod
üzenetére
Ezért jók azok a gépek, ahol csak a súlyokat állítod. Csak ilyeneket használok.
Sőt vannak olyan gépek, ahol a 0-10kg tartomáynban adagolhatsz + súlyt és csak egyet tekerni kell rajta.
pl. 45kg csinálod és 0-án van a tekerő az +0kg jelent
ráteszed 10kg akkor +10kg tehát 55kg lesz rajta.Woodslave: Én csak azért kérdeztem tőled a fekvenyomást, mert kíváncsi voltam, hogy az a 230kg a gépen valójában mennyinek felel meg.
BFC teremben ami megszűnt ott voltak jó súlyok.
20kg tárcsa 22kg
36kg egykezes bicepsz súly 40kg
50kg smith keret gép 80kg
hátazógépen 100kg az 120kg volt.
Így ha bejött valaki új egy másik teremből és akart hencegni, akkor egyből szomorú lett amikor nem ment azzal a súllyal
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
persze, de azért dolgoztatja a farizmot is, több, mint a semmi. de nem is azt mondtam, h azt csinálom helyette, hanem, hogy azt a gépet emiatt szeretem (és egyébként a hack squat gép helyett inkább... de amúgy lábnyújtót cseréltem ki pendullum-ra heti 1x)
amúgy tegnap a lórúgás gépet próbáltam, mert lusta voltam felpakolni a csípőtolót... de az sem az igazi (főleg, h xar a gép konstrukciója így bal lábbal kényelmetlen, szinte használhatatlan
), szóval muszáj lesz heti 1x megpakolni... -
5150head
őstag
-
-
Dorien
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Ezeket valami női terembe szánhatták. A Bauer Fitness-es hátgép nálunk, amin unilateral karos csigás lehúzást lehet végezni kb. úgy használható nekem, ha totál hanyattdőlök - így persze felsőhátra megy a széleshát helyett - és 100kg max, ami a könnyítő áttételnek köszönhetően kb. 75kg-nak felel meg. Ráadásul műanyag házban mozognak a lapsúlyok, hogy még tárcsát is jó körülményes legyen rá szerelni.
A másik (normális) hátgép meg variálható fogással, áttétel nélkül 140kg-ig terhelhető + annyi súlyt aggatsz rá, amennyit bírsz. Mindig ennél kezdek, ha szabad.
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
Hát nem testépítős látványizom, de funkcionálisan fontosabb, mint a széleshát

Szerintem lehet célzottam a hiperhajlítóval: megfogok 2db 30 kilós súlyzót (te 50-eseket
) csukló felett az alkart keresztezve stabilan lehet tartani, és teljesen lehajolok, hátat is legörbítve, hogy a gerincfeszítő felső szakasza is kapjon, ne csak derékból emelgetés legyen. Nagyon lehet érezni utána a felsőháti középső szakaszon is, hogy teljesen más terhelés, mint a felsőhát-edzés után. (direkt kipróbáltam úgy, hogy egy-egy nap csak az egyiket csináltam) -
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
Hátnál minimum 3 fajta kell, ne feledkezzünk meg a gerincfeszítőről. Mondjuk az az amit utoljára teszek és néha kihagyok ha fáradt vagyok, mert az most is jó erős.
Ill tipikusan a hát az amire sok kedvenc gyakorlat van és azért sztem kicsit máshogy is terhelnek, ezért inkább csinálok többféléből 1-1 sorozatot mint ugyanabból 2-t.
Pl széleshátra lehúzni szeretek, felsőhátra meg melltámaszost. És néhány más izmot terhelő gyakorlat után még csinálok 1-1 egykezes lehúzást széleshátra csiga előtt térdelve, mert tudom, hogy kevésbé stabil, ezért kevésbé hatékony, mint a kétkezes ülő csigás lehúzás, de egyszerűen szeretem csinálni.
A mell-kar napon pedig a kiegészítő hátgyakorlat pedig melttámaszos szűk (mert kicsit máshogy adja a széleshátnak mint a lehúzás) és széles. -
tisn
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Te láttál már izmos hosszútáv futót? Kondis értelemben izmos nem a mai nemszettemsemmit közben rommá kokszoltam magam olvasatban.
nem. abban az ertelemben, amilyen kepeket itt beraktok nem. amugy igen, eleg sok izmosat ismerek

(pl. tom batyot aki egy-masfel orat szokott evezgetni azon a kurva evezopadon
) -
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
A rudat le szoktam engedi mellkasig. Fekvő mellnyomónál pedig (ott ugye nincs rúd, így nem látom) addig ameddig csak bírom. Bemelegítő súlyoknál koppan a bakon, munkasúlyoknál azért nem.
Amúgy pont mostanában agyalok azon, hogyha nemsokára kimaxolom a tárogatógépet, akkor a hátsó fixáló beállítását 4-ről átteszem 5.-re így a nagyobb nyúlás miatt nehezebb lesz és így növelem a terhelést. Vagy inkább hagyjam 4-en és tegyek rá pinnel súlyt?
Felsőhátat gondolom mindenki edzi, abban benne van a trapéz is, a felső része meg kap pl oldalemelésnél is -
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
Jól gondolom az alábbiakat?
A (mell)izom maximális nyúlása a teljes mozgástartomány része.
Ha nem teljes mozgástartományban edzzük az izmot, akkor edzés után nyújtani kell, különben egy idő után ez az izom rövidüléséhez vezet.
Az izom hipertrófia szempontjából nem feltétlenül profitál a maximális mozgástartományban való edzésből, de maximális mozgástartományt alkalmazva ugyanazt a hipertrofius hatást a rész-mozgástartományban való edzéshez képest kicsit kisebb súllyal érhetjük el, így a sérülésveszély az ami csökken. -
marked one94
őstag
válasz
aelod
üzenetére
olyan hülye helyzetben vagyok, hogy mindig ilyen 84-85kg között mozgok, ha minden evő vagyok. Most hivatalos ipf versenyre megyek, ahol -83 vagy -93 súlycsoport lesz. Karácsonykor amin voltam -82,5kg volt ott befogytam 80.9re, de erőben is gyengébb lettem.
Most itt sokkal erősebb mezőny lesz így a dobogóra nincs is esélyem így lehet megyek nagyobb súlycsoportba hogy az étkezéssel ne kelljen foglalkozni és minél erősebben menjek és a kitűzött 170es nyomást megközelítsem. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
hát... ha abból indulunk ki, hogy a fogyicuccból az eredeti szuris és nemrégiben engedélyezték a tablettás verziót belőle...
(persze tudom, hogy az elhízás (tüneti) kezelése messze nagyobb üzlet...)@CriticalHit & @Dorian : ok, elfogadom, nem vagyok képben ennyire, csak megláttam a cikkben az elején a szeléntartalmat, és emlékeztem, hogy az említett brazil dió pl ezért "gáz" elvileg... meg én úgy vagyok vele, hogy zsírban oldódó cuccokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel óvatosan, mert azokat azért könnyebb túllőni, mint pl egy vízben oldódó vitamint és elég gáz dolgokat tud okozni egy túladagolás

de mint mondtam, nem értek ehhez a részéhez, én meg vagyok elégedve azzal, ahogy én táplálkozom/amennyire én figyelek, mert - szvsz - így is az emberek nagy többségénél sokkal jobban figyelek/egészségesebben étkezem
@m3ss : +1 az igazioliva-ra, mint beszerzési hely. szvsz az olcsóbbak is ugyanolyan jók, én inkább az ízvilág alapján döntenék (lágyabb vagy markánsabb olajat szereted)
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
Soha egyetlen egy népcsoport sem élt ketózisban mivel fenntarthatatlan
Azért mi tudunk az inuit-eszkimókról ami egy népcsoport, és azt is lehet tudni, hogy a fehér emberrel történő kereskedelem megjelenése előtt ez a csoport volt kvázi a legegészségesebb... [link]
ja, most látom hogy emlegetted is őket itt #202329
-
ncc1701
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Nem én gondolom így, hanem a dokim, és tanulmányokkal alá is támasztja. A doki meg, mint írtam, nagyon sok embert kezel, így elég nagy tapasztalata van, valamint vérképekkel, vizsgálatokkal alá is tudja támasztani, h melyik változtatás az étrendben, életmódban ténylegesen mit is okoz. A tények meg elég makacs dolgok. Nekem is sok idő volt feldolgozni, h alapvetően hibás volt a szemléletem, és amit gyerekkorom óta tanítottak, csináltam, az fasság.
-
ncc1701
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Rendben. Menj ki az erdőbe, és egyél. Megmondom, max mit tudnál enni, ha tudsz csapdát állítani, vadászni, akkor valami állatot, mert ehető ch nem nagyon lesz. Dokim szerint ez úgy működik, h az ember megeszi azokat az állatokat, amik a füvet, fakérget, ilyesmit tudnak emészteni, mert gyümölcs, ehető zöldség, magok, gumók aztán qrvára nem sok van/volt. És várjál, ezekre az állításokra tanulmányokat is mutat.
-
ncc1701
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Vagy a másik oldal szerint így fejlődtünk ki, mert a természetben, ha nem termeled meg magadnak, akkor alig van szabadon elérhető ch. Most akkor döntsd el, kinek hiszel.
Mindazonáltal sajna az is tény, h kapcsolat van az inzulin szint, és a daganatos betegségek között.
Nekem erre figyelnem kell qrvára, mert a családban 61-62 év felett ritkán él férfi ember. Ilyen daganat, olyan áttét, kapa. És még el sem lehet majd altatni... -
ncc1701
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Már írtam, ha ketogén kajálsz, nem leszel éhes. Nekem is volt olyan, h nyáron itthon melóztam, anya nem volt itthon, így nem szólt senki, h kaja van, és így kimaradt egy ebéd. Simán elvagyok napi 2 kaján. Elég fix a vércukor értékem így, nem hintázik be, így szinte semmi éhség nincs.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
Csak a relatív tzs% aránya nőtt a példában, de összességében a zsírtömeg csökkent.
te ugye szivatsz engem?
én mit írtam? mondtam, hogy olvasd el figyelmesen újra 
zsírtömegre annyit írtam, hogy rossz makróknál vagy csak minimálisan csökken, vagy legrosszabb esetben stagnál... és emiatt előfordulhat az a helyzet, hogy habár nagyobb mértékben csökken a testsúly, de a relatív testzsír% nő. sehol nem írtam, hogy deficitben nőhet a testzsír súlya, sőt, írtam, hogy egyetértek, hogy ilyen jellegű hízás kizárt valódi deficitben, az max csak akkor fordul elő, ha valaki azt hiszi ő deficitben van, de az adaptív termogenezis, metabolikus adaptáció, csökkenő neat, tdee stb-stb miatt szufficitbe kerül "észrevétlenül". de az ugye már nem valós, csak vélt deficit
-
ncc1701
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Persze, a deficit megkerülhetetlen. De amikor eleve zsíron él a szervezet, akkor nagyon egyszerű a raktárakból előkaparni a pluszt.
Btw én is 50 körül "csinálom", izmot már nem akarok plusz magamra rakni, szinten tartok csak. Mondjuk nem tisztán ketogén, mert azért 40-75g ch van, ez ketóban sok lenne. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
Nem szükséges többször elolvasnom mivel csökkenhet a zsír - ....így idővel a relatív zsír% nő ez total ellentmondás és élettanilag lehetetlen.
akkor nézzünk egy egyszerű példát. adott egy személy. 100kg, 20%os testzsír. ez ugye annyit jelent, hogy FFM 80kg, testzsír 20kg. elbaxottul eszik, a testsúlya csökken 4kg-ot, ebből 0,5kg zsír, 1,5kg izom és 2kg egyéb (víz, salakanyag stb). így marad 96kg, ebből FFM 76,5kg, testzsír 19,5kg. ez kérlek szépen 20,3125%os testzsír%., tehát hiába csökkent a testsúly és a testzsír, a relatív testzsír% nőtt.lehet ufó vagyok, de mégis miért kellene éhséget éreznem deficit során, ezt magyarázd el kérlek, ha beviszem az alapvető működéshez szükséges összes makrót megfelelően, a szükséges többletenergiára meg ott vannak a zsírraktáraim?
mert szerény véleményem szerint én szimplán megfelelően osztom el a makrókat (és megfelelő a ch minősége, a fehérje aminosav profilja és a zsírsav profilja is).
nem lehetetlen, csak az a qrvanagy helyzet - szigorúan szintén SZVSZ - hogy legtöbben erre baromira nem figyelnek, legfőképp a legutóbbira , pedig az egy extrémkritikus része az egésznek, ha valaki deficitben van. és eddig egyik diatetikustól, edzőtől, influenszertől stb sem hallottam, hogy erre felhívta volna a figyelmet.
persze lehet, hogy nincs (ekkora) jelentősége és valóban csak ufó vagyok, nem tudom, nem értek hozzá, csak furcsán egybeesésnek tűnik számomra.
egyébként alapvetően diéta alatt miért kellene éhségérzet? a diéta étrendet jelent, ami nem feltétlenül deficit, egy szufficites étrend is diéta. persze ez szőrszálhasogatás, (mint részetekről a deficit alatt nincs hízás, persze ezt később kifejtettem és pontosítottam), feltételezem a deficites diétára gondoltál

Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- Apple iPhone 11 64GB Black használt 100% akku 6 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), de az csak alapvetoen egy latvany cel, es valjuk be nem is tul hasznos.

vagy en vagyok a gyenge szar