- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Belepörgettem.... Farizom témában téved mivel shorten poziban nagyobb előnye van a farizomnak a csípőtolásnál ezért sokkal jobb gyakorlat (ha és amennyiben a farizmot akarod hatékonyan edzeni) mint egy felhúzás vagy egy bolgár guggolás amit említ helyette.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Kapásbol a bp-t meg a fly-t lehetne külön napra tenni.
Ugyan ez az evezéssel is. Db row-t el is hagynám elég a melltámaszos.
Dettó a tricepszre is a vagy vagy adott napon. -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mi az a 14 gyakorlat egy fb napon?
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Igen csak a pendulum nem váltja ki a csípőtolót.
BTW amikor megunom akkor egy lábbal csinálom.
-
aelod
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Imádom én is ezeket. Egy napi gondokkal küzdő a formájáért tenni akaró terembe járó lány/fiú ffi/nő nem edzhet náluk keményebben? Vagy a kemény edzés fokmérője az irgalmatlan súlyok maratoni mennyiségű volumennel ⚙️el es stimulánsokkal teletömött testek izzadása, ordibálásokkal teletűzdelve?
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mondtam, hogy ezzel indokolják, hogy miért használnak kéziket a rúd helyett aztán ugyan úgy nyomnak vele mint rúddal
-
aelod
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Egy rudas nyomás full rom. Annál nagyobb nyúlás nem szükséges.
Kisebb súllyal pedig nincs annyi motor unit recruitment szóval addig engedd be ameddig komfortos. Túlnyújtani nem kell. Húztam már meg nem egyszer a mellem amiatt, hogy túltoltam.Ajánlott a trapéz edzése is mivel ha túltolod a melled a trapézod meg gyenge így elmászik a vállöv.
Nézd meg a legtöbb csajt aki booty lover ott befigyel nem kevés lumbális lordozis mivel a csípőkét elviszi a nagy farizom tömege, a hasizom pedig gyenge és nem tudja ellensúlyozni ezt. -
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
A mellkast elérő rúd akadályozza a mellizom nyúlását.
Amiből a mellizom nem profitál
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azért elég vicces az, hogy 24-ben AC győztesként 8. helyen végzett az O-n.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Méltatlanul alulértékelt classicban. Ramon és Mike sem classic nekem....
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nesze semmi fogd meg jól írás. A végén meg odaszúrja a megoldást: egyél jól. Ha jól is eszel de szar az edzésed akkor....
-
aelod
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
Értem a dilemmád. Azért dobj majd ápdéteket, hogy mi a kotta vagy mi volt
-
aelod
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
Mennyi a súlycsoport?
-
aelod
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
45kg keziket szar felvenni, arra valamit ki kell találni.
Állványon vannak? Ha igen akkor könnyebb, kiveszed ráülsz a padra combra rakod, lábbal pedig fellököd őket miközben dőlsz hátra. Én földről is úgy szoktam h ráállítom a combomra és a metódus ugyan ez. -
aelod
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
A tények meg elég makacs dolgok
Tégy meg nekem valamit. Keress egy tükröt és nézz bele tátott szájjal. Alaposan figyeld meg az őrlő fogaidat. Ha észrevetted akkor mindenevő fogazatunk van. Nem carnivor, nem herbivor hanem omnivor táplálkozáshoz fejlődött ki és ezen fogazat nem változott elég régóta.
Keto témában pedig csak egy szösszenet. Még az innuitok sem voltak ketózisban. Egészséges embernek hosszút távon csak árt a tartós ketózis (ha még edzel is hozzá pláne) ha pedig fogyás a cél (hova tovább még edzel is) akkor egy változatos kalóriadeficien alapuló (mediterrán jellegű diéta) ami hosszú távon fenntartható és jelentős eü-i pozitív változásai figyelhetők meg.
-
aelod
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Népszerű az az elképzelés, hogy a vércukor szint szabályozza az éhség érzetet, de nem csak és kizárólag ez ennél összetettebb dolog (az agy szabályozza a külső és belső ingerek függvényében amibe a vércukorszint is beletartozik)
Ellenben a ketoval kapcsolatban kevésbé marketingelt tényező, hogy hosszú távon rontja a szénhidrát anyagcserét.
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nem próbáltam. Egy módszer az is (kérdés itt most az egészséges és élhető mivolta a dolognak, én a lehető legrosszabb módszernek tartom btw főleg ha közben edzel és izmot is akarsz magadra rakni) de mint számos módszer az is a deficitre épül.
Csak a relatív tzs% aránya nőtt a példában, de összességében a zsírtömeg csökkent.
A legjobb deficites étrend mellett is ha az kevesebb energiát tartalmaz fogsz érezni éhséget. Ennek mértéke és tolerancia szintje lehet változó. Extrém példa: az első versenyemre amikor készültem rendkívül nehéz volt, meghaltam az éhségtől. Ez sokkal jobban konkrollálható volt a későbbiek során. Minél tovább tart egy ilyen dolog annál nehezebben fogod viselni. Viszont ha már gyakorlott vagy benne akkor tudod, hogy mire számíts és jobban kezeled, ez nem jelenti azt, hogy nem fogod érezni.
-
-
aelod
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Nem a metabolikus adaptáció csúsztatja ki a deficitből hanem az, hogy többlet energiát visz be mint amennyit eléget.
Nem szükséges többször elolvasnom mivel csökkenhet a zsír - ....így idővel a relatív zsír% nő ez total ellentmondás és élettanilag lehetetlen.
Egyetlen egy olyan dokumentált esetet nem lehet felmutatni ahol az egyén tzs %-a nőtt volna deficitben egy testsúly fogyást követő folyamat végén.
Az, hogy biztos van éhségérzet deficitben, ez nem igaz, és erre én magam vagyok a bizonyíték.
Te egy ufó vagy akkor ha nem érzel éhséget diéta alatt...
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Lehet bármilyen jó a makród ha deficitben vagy éhes leszel.
csökkeni fog a súlyod, ennyire egyszerű.
ezt mondom én is.azonban ha extrémkevés a fehérje
előfordulhat hosszútávon, h a súlycsökkenés az FFM csökkenésből adódik, míg a zsír kevésbé csökken vagy akár stagnál... és így, arányaiban a kisebb FFM-hez lesz ugyanakkora zsír, ergó a relatív testzsír% nő, tehát ilyen értelemben hízol.
Makrótól függetlenül fogsz zsírt bontani deficitben, tehát ilyen értelemben nem helytálló a megállapítás. -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ezért nem fog fogyni, vagy akár hízik, hiába alacsonyabb a kalóriabevitel az eredetihez képest.
rossz makroarányok miatt, relatív hízás lehetséges (alacsony fehérje, nő az izombontás esély, hosszútávon csökken az ffm, a zsír mennyisége pedig stagnál)
Lényegtelen a makró arány, ha deficitben vagy nincs az az állapot ami miatt ne fogynál.
Twinki diet experiment jó péda erre.
Nincs semmilyen makro arány ami befolyásolná sőt még súly gyarapodásra késztetné a szervezeted deficitben.
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
-
aelod
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Én csipem a palit, találkoztam is vele beszéltünk pár mondatot.
Viszont itt jól meg akarta mondani a semmit.
Time under tension nem tényező az izomépítésben, az 1rm maxot meg valóban nem cél hajszolni viszont erősebb lehetsz izmosodás nélkül ámbár izmosabb nem lehetsz erősödés nélkül. -
aelod
veterán
válasz
Apophis
üzenetére
elmegy az erő
Miért menne el? Melyik szakirodalmi értekezés vezette le neked, hogy a súlyzós edzéstől elmegy az erő?
Esztétika....azt max a diéta adja. Az izmot pedig a gyakorlatok és használt súly.
Sokszor jöttek/jönnek oda a mai napig, hogy "kijavítsanak", ilyenkor megköszönöm, és jelzem, hogy nem gyúrok, de kedves a gesztus, régebben hozzátéve, hogy majd ha akkora súlyokkal dolgozol, vagy úgy ütsz/rúgsz, mint én, beszélünk technikáról
szinte sose edzettem gyúrós metodikával, csak néha-néha rövid ideig
Akkor miért csinálsz belőle ego kérdést ha valaki kijavít? -
-
aelod
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Nem, mivel vannak tényezők amivel nem számolsz (sérülés, stb.) illetve senki nem él úgy mint egy robot.... Tehát a progresszió végtelen (nem lineáris) mégha nem érsz is el 200as 12-es nyomkodásokat.
Ennél olcsóbbat nem hiszem, hogy találni fogsz főleg úgy, hogy szülés utáni állapotok vannak.
-
aelod
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
aki 50 felett még súlyokkal akar bizonyítani, ott nagy baj van a fejben.
A baj a fejekben ott kezdődik, hogy a progressziót összemossuk a súlyok végtelen ego hajszolásával amik legtöbbször vagy megnyomorítanak valakit vagy sérülésekhez vezetnek ami el is vágja a további edzést.
-
aelod
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Viszont ha azt veszed, hogy vannak ilyen akadályok akkor végtelenszer progresszálhatsz, igaz max visszajössz arra a szintre ahol voltál és mész tovább.
Redundás gyakikat én sem csinálok viszont folyamatos a progresszióm.
250 kg- val lábtoló, megy 8. Ráraksz 1 kg-t megérzed vajon? Nem hiszem és így tovább.
Érezni nem fogod de többet raktál rá és több izomrostot vonsz munkára.
-
aelod
veterán
válasz
Dorien
üzenetére
Progresszió azaz vagy több súly vagy több ismétlés egy adott gyakorlatban.
A súly növelése lehet egész apró mértékű is akár 0.2-0.5 kiló is és nem heti rendszerességgel, ugyan így az ismétlés szám is működik +1 vagy +2 ismétlés növekedés adott gyakorlatban.
Így a fejlődés folyamatos lehet és nem ütközöl megugorhatatlan lépték növekedésekbe.
Most jön az, hogy ha ez így lenne akkor már mindenki 200 kilós fekve nyomásoknál és 300 kilós guggolásoknál tartana. Itt viszont közbe jön egy olyan dolog, hogy élet. Senki ha jól tudom innen nem ebből él, nem ennek szenteli az életét így ez egy hobbi vagy időtöltés nevezzük bárhogy. Lesz kihagyás, betegség bármi ami megakasztja majd a fejlődést, viszont törekedni kell rá.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azé' vagy kicsi nattyként mert nem szúrsz. End of the story
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4513
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4407, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)