Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#186001) Qtya123 válasza Dorian (#185993) üzenetére


Qtya123
őstag

Szerintem mehet az edzés 30 kg felesleggel. Ez nem futás, hogy szétcseszi a lábát a túlsúly. Odafigyelve és fokozatosan terhelve, a kihajtom a belemet nyilván nem tanácsos, mert a szív/tüdő nincs még hozzászoktatva, de ésszel nekiállva szerintem semmi gond a túlsúllyal való kezdéssel.
Rajtam is van 15-20 kg felesleg, de edzés közbeni sérülés szempontjából zéró közeli kockázatnak gondolom.

Más:
Gondolom valamennyire egyénfüggő, de guggolásnál kb mekkora súlytól érdemes övet használni? Sokszor látom, hogy 80-100 kg környékétől már elég sok emberen van. Én nemrég kezdtem guggolni, nagyon óvatos is vagyok, 80 kg fölé nem szoktam menni, de abból már viszonylag kényelmesen megy a 8-10 ismétlés, szóval bőven és gyorsan van tér a fejlődésre, de megsérülni nem akarok azzal, hogy haladok előre, de nem tudom mikor kell eszköz.
(Egyébként brutál, hogy pár hónap alatt mennyit hozott a lábon a korábbi csak combhajlító+combfeszítő gépes edzésekhez képest)

[ Szerkesztve ]

(#186002) szőröscica válasza aelod (#185999) üzenetére


szőröscica
addikt

Mennyi a nem rovid piheno? En 1 perc 30 masodpercet tartok, labnal 2 percet.

(#186003) m3ss válasza Qtya123 (#186001) üzenetére


m3ss
veterán

sztem is. bar nem megmondoember akarok lenni, csak sok podcastot hallgattam a temaban, es pont a serulesveszelyrol is sokat beszeltek talan szinten ugyanabban a podcastban. elvileg ez a sport egyaltalan nem serulesveszelyes, nincsenek hirtelen mozdulatok, iranyvaltasok stb. ha jo a technika, es jo a tempo akkor legtobb gyakorlat nem veszelyes. ezert is jo a lassu negativ, meg a pause a stretch pozicioban (pl fekvenyomasnal lent) mert akkor van a legnagyobb esely a huzodasra, amikor negativbol atmesz pozitivba. vmi ilyesmi volt a lenyeg. en a bemelegitesrol is neztem friss anyagokat mostanaban, mondjuk kb azt jol is csinaltam...

en sose hasznaltam ovet, 140-el guggoltam 20-at. de en erre nem alapoznek, vedd csak egy elmenybeszamolonak..regen arthur jones vagy mentzer vagy hit vonal, mar nem emlekszem melyik azt mondta, hogy nem kell, mert folyamatosan hozza erosdoik a torzsed majd. nemtom. azota eltelt 40 ev, lehet akkor is hulyeseg volt :DDD axial fatigue, all in :DDD
sztem nezesd meg vkivel aki ert hozza vagy vedd fel videora oldalrol. manapsag mar vannak eroemelo csoportok is redditen peldaul ahol video alapjan segitenek. van ez a "buttwink" story, sokaknal elindul parhuzamos kornyeken, az tud derekfajast okozni. ha nagyon szuk terpeszben vagy meginkabb elojohet ez. probald ki azt, hogy hanyatt fekszel es egyik labad nyujtva, masik terded meg emeled mellkashoz. es erezni fogod, hogy hol tudod leginkabb felhuzni a terded, nem a mellkasnal lesz, hanem kicsit kintebb.
kb akkora terpeszben erdemes guggolni, ott lesz legkevesbe buttwink, ott leszel csipoben leginkabb mobilis. labfejet is forditsd kifele persze ugyanolyan szogben. de tul merev boka is okozhat ilyet.
de ez is internetrol jott info ugy kezeld. lehet fals, lehet nem. majd kijavit vki ha hulyeseg. nekem bejott es logikus is. en elkezdtem ugyanugy guggolni (relative szuk terpeszben) ahogy 18 evesen, es parhuzamos korul siman buttwinkeltem, kicsit ereztem is ott felhuzas, guggolas utani napon. nagyobb terpeszben, par het nyujtas utan most nem erzem.
hasad is feszitsd be, meg nagy sulynal sztem nem erdemes levegot venni gyakorlat kozben. en ezt a sarokemeleses, parhuzamosnal 1-2 sec pause, fent 2/3 tartomany korul elindulsz mar lefele verziot csinalom bolgar guggolas utan. ez igy tok mas amugy. full comb. de a bolgarral parban brutal. sima guggolastol sose ereztem ezt a combomban.
de hianyzik a rendes guggolas. az az ultimate macsosag :DD

felhuzasnal is ugyanugy van ez a buttwink. a sok ules...csak ott a kezisulyzo miatt nem tudok sumoba vagy csak nagyobb terpeszbe allni...nyujtok is csipore. emelvenyre is tettem a sulyzokat, de vege valszeg egy trap bar lesz.

(Egyébként brutál, hogy pár hónap alatt mennyit hozott a lábon a korábbi csak combhajlító+combfeszítő gépes edzésekhez képest)
:C ja, brutal gyakorlat. meg az nyak, torzs, has is olyat kap a celzott izmokon kivul..nekem oriasi segget es belso combizmot csinalt anno.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186004) benfolds válasza aelod (#185999) üzenetére


benfolds
őstag

igen? ez most a legújabb? elmész a faszomba, három éve majdnem meghaltam, amikor azt mondtad, hogy 1 perces pihenőkkel nyomjam végig a másfél órás edzésemet. utána egész éjjel kalapált a szívem, alig tudtam "lelassulni". most más a mondás, most azt tolod ész nélkül. persze soha többet nem csináltam, de azóta tudom, hogy nem szabad készpénznek venni itt semmit. de ettől függetlenül is híve vagyok a józan észnek, a kritikus gondolkodásnak, és próbálok hallgatni a testemre. és azóta is kíváncsi vagyok mindenki tapasztalatára (a tiédre is, inkább, mint az aktuális "olvasmányélményeidre"), aztán a végén úgyis megpróbálok a józan ész és a saját tapasztalataim alapján dönteni.

(#186005) benfolds


benfolds
őstag

gondolom az csak egy legenda, hogy megemelt a fazon 1200 kg-t.

[ Szerkesztve ]

(#186006) S e t h válasza benfolds (#186005) üzenetére


S e t h
nagyúr

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#186007) perempe válasza perempe (#185836) üzenetére


perempe
addikt

Tökömnek kellett lábazni. Kitaláltam, hogy 2*75 guggolás (K Boges napi minimuma), a második sorozat fele után elment tőle a kedvem, de utána a lépcsőn is alig tudtam lemenni. A 71-es villamoson legalább blicceltem a koncertek után, a Rudolfinum után is mindig bliccelek Florence-ig. Tegnap vagy 4km-t sétáltam a városban, pl. megnéztem a Belvedere palota kertjét, ha már a szállás is arra volt, ill. nappal nem akartam bliccelni. A már itthon megtett távval együtt jöhetett össze a 6km; nem tudom, hogyan jöhetne nekem is össze napi 12 ezer lépés, ha nem direkt járni akarok. Annyi hozadéka volt, hogy jól aludtam.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#186008) JoolsNOS válasza benfolds (#186005) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Ráadásul egy kőtömböt amin gyakorlatilag fogás sincs...

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#186009) Qtya123 válasza m3ss (#186003) üzenetére


Qtya123
őstag

Technika már kialakult, abban volt segítségem is. Persze csiszolni biztosan lehetne még rajta.
Buttwink sztoriról meg itt kérdeztem, ha visszakeresel megvan valahol az az írásom, ahol fejtegettem, hogy melyik a jó pozíció számomra. Sőt még valahol tettem is be egy videót, ami pofik guggolását hasonlítja össze, hogy mennyire más és más pozíciót kíván meg az eltérő anatómia.

(#186010) m3ss válasza Qtya123 (#186009) üzenetére


m3ss
veterán

rakerestem, szuper, talaltam is jo kis linkeket nyujtashoz is :K

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186011) Tyler Durden válasza szőröscica (#186002) üzenetére

Én csendes megfigyelőként vagyok jelen, de ez a kérdés felmerült nálam is, hogy mennyi az ideális pihenés. Én guggolásnál, fekvenyomásnál pihenek ill. húzódzkodásnál 2 percet, többi gyakorlatnál 1-1.5 perc. Igazából eleinte mindenhol 1 perceket pihentem /6 hónapja járok csak terembe/, de fekvenyomásnál vettem észre, hogy a s3ggemen szedem kb a levegőt a második sorozat után /4x12 csinálok/. Esetleg még a 2 perc is kevés és nyugodtan lehetne többet pihenni?

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#186012) tisn válasza Tyler Durden (#186011) üzenetére


tisn
addikt

fekvenyomas: en elsetalok a haspadhoz csinalok a ferde padon 12-20 felulest esetleg meg elmegyek a has felso reszet edzo masinahoz (ott labat kell felhuzni) utana teljesn jol megy a fekvenyomas.

jobb szeretem a koredzest nem pedig 1-2 percig uldogelni.

(#186013) Dorian


Dorian
félisten

Ha már a fehérje volt a téma, érdekes lehet. Talán mégsem baj, ha a fehérjeport glicinnel "ütik fel", igaz nem izomépítő aminosav, hanem más miatt kell belőle extra bevitel:

"Az elmúlt 20-25 évben számos olyan kutatás látott napvilágot, mely szerint a húsok, de főképpen a vöröshúsok – és általában a színhúsok - növelik egy csomó krónikus betegség kockázatát.Túl azon, hogy sokan feldolgozott és káros ízfokozókkal és tartósítószerekkel szennyezett hústerméket esznek, van itt egy másik gond is, ez pedig a színhús metionin tartalma.A metionin egy úgynevezett esszenciális aminosav, vagy szükségünk van rá külső forrásból. De mint minden esetben, ebből nem kevés, nem sők – hanem elegendő kell. Márpedig a sok metionint tartalmazó színhúsok szegények egy másik aminósavban, a glicinben.A glicint régen egyszerű volt biztosítanunk, hiszen a kollagénben található meg nagy mennyiségben, ezt pedig a megevett állat bőre, csontja, az abból főzött leves bőven tartalmazta.Ha pedig a glicinből keveset viszünk be, a metionin lesz a domináns ebben a kapcsolatban, akkor a metionin a szervezetben homocisztenné alakul, amely magas szintje szoros kapcsolatot mutat a szív és érrendszeri betegségek kialakulásával.A tudósok úgy gondolják, hogy minden gramm metionin esetén 0.5-1 gramm glicinre lenne szükségünk, és ennyit szinte senki sem visz be. Ha nem az izomépítés a cél, a napi fehérje szükségleted nagyjából 1.2-1.5 gramm / testsúlykilógramm. Mit mond erről Dr. Chris Masterjohn?„Tegyük fel például, hogy súlyod 75 kg, és minimális fehérjeigényed 75 gramm naponta. Az izomtömeged próbálod növelni , így napi 150 gramm fehérjét fogyasztasz. Ha ez mind nem kollagén állati fehérje, akkor az első 75 gramm proteinhez hozzáadhatsz 7,5 gramm kollagént, majd a következő 75 gramm proteinhez 15 gramm kollagént, így a napi teljes kollagén 22,5 gramm lesz.
Hadd jegyezzem meg, hogy egyes ízületi problémák esetén az úgynevezett UC-II kollagén lehet nagy segítség. Embereken és kutyákon végzett vizsgálatok szerint az UC-II hatékonyabbnak bizonyult, mint a glükózamin és kondroitin-szulfát leggyakrabban használt kombinációja, ha a cél a fájdalom és gyulladás csökkentése volt a cél."

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#186014) Woodslave válasza Tyler Durden (#186011) üzenetére


Woodslave
nagyúr

az ideális pihenés annyi, hogy megfelelő intenzitással meg tudd csinálni a következő szettet. Ha a seggeden veszed a levegőt és emiatt kevesebbet tudsz belenyomni akkor kevés a pihenés.

Függ ez azért pár dologtól annak ellenére, hogy mindig van egy "hogyan kell edzeni különben" hozzáállás, azért érdekes módon lettek izmosak enberek úgy hogy pont az ellenkezőjét csinálták.

A gyúrás nem kardió meg endurance edzés illetve nem ez kellene legyen a fő célja.

Pihenj annyit amennyit kell rosszabbul nem jársz tehát nincs olyan hogy 1 percnél többet pihentél aztán azért nem lették izmos. Teljesen más miatt nem leszel ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#186015) Rivaul válasza Woodslave (#186014) üzenetére


Rivaul
addikt

Itt is mindig attól leszel izmos amit épp valaki csinál. Aztán még sem, de sebaj, majd a következő lesz ami az izmokat "aggya" ;]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#186016) tisn válasza Dorian (#186013) üzenetére


tisn
addikt

ez az uc2 jo tipp, koszi, bar eleg draga :)

(#186017) Tyler Durden válasza Woodslave (#186014) üzenetére

az ideális pihenés annyi, hogy megfelelő intenzitással meg tudd csinálni a következő szettet. Ha a seggeden veszed a levegőt és emiatt kevesebbet tudsz belenyomni akkor kevés a pihenés.

Most változtattam és kétkezes helyett egykezessel tolom a fekvenyomást /vállam jobban tolerálja, emiatt váltottam/, de tervezem még visszatérni a kétkezes vonalra, akkor betesztelem, hogy növelek még a pihenőidőn. Guggolásnál érzem még, hogy ennyire kifinganék, máshol nem jellemző. Tudom, szarul edzek ;]


Pihenj annyit amennyit kell rosszabbul nem jársz tehát nincs olyan hogy 1 percnél többet pihentél aztán azért nem lették izmos. Teljesen más miatt nem leszel

Ezzel tisztában vagyok, saját magam mulattatására járok le :D

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#186018) m3ss válasza Woodslave (#186014) üzenetére


m3ss
veterán

ja, ezt mondja a temarol o is.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186019) Woodslave válasza Rivaul (#186015) üzenetére


Woodslave
nagyúr

nem. Attól leszel izmos amit nem csinálsz ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#186020) Woodslave válasza m3ss (#186018) üzenetére


Woodslave
nagyúr

szerintem nálunk nálam van az a szint amivel már nem kell törődni. Én nagy híve vagyok a trackingnek, mind edzés mind kaja vonatkozásában, de csak egy pontig. A pihenőidő méregetése nálam már túl van azon a ponton. Bár van néha megnézem mert érzésre ez is olyan mint a kaja. Azt hiszed sok/kevés közben meg pont nem.

De ez sok mindentől függ. Kezdőként mondjuk nem tudod annyira az adott izmot kikészíteni egy-két sorozattal, vagy mondjuk 3 RIR-es sorozatnál lehet rövidebb pihenőidővel is elvagy. Nyilván egy magas ismétléses guggolás után 1 perc nem lesz elég, de tricepsz letolásnál ha nem küldöd halálba magad vele akkor lehet elég lesz.

Van top naturál testépítő (igaz már lassan 50-es a faxi) van hogy 5-7 percet pihen két sorozat között. Mondjuk nekem ez már túlzás, aztán izmosabb mint én. De ahogy mondtam vannak azért határok amiket már nem "lépek" át mert annyira nem érdekel.

De személy szerint én is az odabaxós aránylag alacsony volumenű edzést preferálom jelenleg és egy-egy sorozat után kell pihennem.

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#186021) Tyler Durden válasza Woodslave (#186020) üzenetére

Én Strong appot használok, abban vezetem, hogy mennyivel végzem a gyakorlatot, milyen ismétlésszám stb, és a pihenőidő is meg van adva benne. Mivel fülesen hallgatok zenét edzés közben, így ha vége a pihenőidőnek, csenget egyet az app és tolom a köv sorozatot.

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#186022) aelod válasza Woodslave (#186014) üzenetére


aelod
veterán

+1

#186021Tyler Durden

Én meg boomer vagyok és a jó öreg füzetbe vésem bele a dolgokat. :DDD

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#186023) m3ss válasza Woodslave (#186020) üzenetére


m3ss
veterán

Én nagy híve vagyok a trackingnek, mind edzés mind kaja vonatkozásában, de csak egy pontig. A pihenőidő méregetése nálam már túl van azon a ponton.
jah igazad van. nem kell ezt tulgondolni. ugy erzem nem kapkodom a levegot meg erzesre csinalnam akkor johet a kovetkezo.
nem erdemes valszeg elveszni a jelentektelen reszletekben. az a baj a yt algoritmus is latja elkapott a gepszij es tolja az arcomba a tartalmakat :DDD
sztem par het/honap alabbhagy a lelkesedes es azt fogom nyomozni, hogy mi az a minimal volumen, edzes gyakorisag, feherje mennyiseg amivel nagyjabol szinten tudok tartani.

en ezt a hevy appot tettem fel, free verzioban is hasznalhato amire kell nekem.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186024) Tyler Durden válasza aelod (#186022) üzenetére

Furán néznének rám ha kis kockás füzetemmel robognék a teremben :D

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#186025) aelod válasza Tyler Durden (#186024) üzenetére


aelod
veterán

Rég nem foglalkozom ilyenekkel. De azért a skicc telefonba megy onnan írom át otthon a füzetbe :K

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#186026) Woodslave válasza Tyler Durden (#186024) üzenetére


Woodslave
nagyúr

nekem már vagy 5 füzet ott figyel a teremben. Van egy ilyen tároló polc :D

De nyilván egy app is tökéletes erre vagy még jobb is.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#186027) Janaboy válasza Dorian (#186013) üzenetére


Janaboy
veterán

Ez érdekes, de tényleg annyira sokféle írás van, hogy annyira nehéz már eldönteni, hogy akkor mikor mit vigyen be az ember..
Vagy már kezdjek el itthon tyúkokat tartani? Végül is van egy nagy erkélyem ;]

Janaboy

(#186028) Janaboy válasza Tyler Durden (#186024) üzenetére


Janaboy
veterán

Miért? Szerintem a kutyát nem érdekelné.
Nálunk az edző ötlete volt, hogy kezdjük el vezetni, mondtam hogy abba írja amibe ő akarja :D
Mondjuk én telefont se viszek le magammal (emeleten van az öltöző).

Janaboy

(#186029) Fred23 válasza aelod (#185999) üzenetére


Fred23
nagyúr

& m3ss:
A hipertrófiánál engem jobban érdekel, hogy tudom -e teljesíteni az előirányzott tervet. Hosszabb távon szerintem az a legjobb hozzáállás, hogy tartva legyen egy terv, amit előtte az ember már alaposan átgondolt, kikísérletezett.

Az 1rm-em 80%-a alatti intenzitáson nem csinálok semmit, így a pihenőim hosszabbak szoktak lenni úgy általában, mint másoké. Ahogy elérem a 85%-ot, már nézem az órám a sorozat végén, és 5 percet mindenképpen várok a következő előtt, de ha érzésre még ez is kevés, akkor megvárom a 6 percet. Szóval rugalmasan, de minden gyakorlatnál többet pihenek a sorozatok között szerintem, mint a legtöbben, mert ez kell ahhoz, hogy tartani tudjam a tervem. Akkor játszok kicsit, ha éppen új tervet akarok kikísérletezni.

Ennyi volt a tegnapi tolódzkodásom az 1rm-em 86%-án: 3x5 ism. + 2x4 ism. 23 darab tolódzkodás összesen. Tippre ha folytatom, a következő 4-es sorozat már nem sikerült volna még 6 perces pihenővel se, vagyis vagy 3 ismétlés jött volna 5-6 perc pihenővel, vagy 7 perc pihenő, és 4 ismétlés. Egyik se valami vonzó opció, és időben mindenképpen legalább +5 perc (ha 3 ismétlés).

Ez a 23 db ismétlés az 1rm 86%-án viszont pont jónak is tűnik, nem hiszem, hogy nyerőbb lett volna, ha folytatom még, mert fájtam már tegnap este, ma meg már ébredéskor megcsapott az izomláz, és elég rendesen. Vállaim, hátam, mellem, szinte az egész felsőtestem ég jelenleg is.

"sztem par het/honap alabbhagy a lelkesedes es azt fogom nyomozni, hogy mi az a minimal volumen, edzes gyakorisag, feherje mennyiseg amivel nagyjabol szinten tudok tartani."

Ezt kísérletezgetem ki éppen én is. :D Fehérjéből oda lyukadtam ki, hogy a bevitt energia 26%-a nekem már biztosan elég, ez 2150 kcal-ra 559 kcal fehérje, ami 139,75 gramm. Több nekem nem szükséges, illetve ha többet viszek be, szerintem csak ch lesz belőle.

Abszolút nem kizárt, hogy elég lenne nekem a napi összkalória 25%-át fehérjéből bevinnem, ez a 26% inkább kis túlbiztosítás. Tippre másoknál is ilyesmi lehet a helyzet, de persze döntse el mindenki magának, ahogy jónak látja.

[ Szerkesztve ]

(#186030) m3ss válasza Fred23 (#186029) üzenetére


m3ss
veterán

kivancsi vagyok feherje szuksegletre. en ezen a brian johnson karakteren gondolkodtam, ez a youth regeneration athlete vagy minek hivja magat, beteg. :DDD de masra nem arra jo, hogy sok adat rendelkezesre all rola, jo kis kiserleti alany :D
szoval o 73 kg korul van, pont olyan magas mint en, 180 cm es 6-8% korul lehet nagyjabol? es o ilyen 90-100g proteint eszik ha jol latom, ezzel tartja ezt az izomtomeget.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186031) Woodslave válasza m3ss (#186030) üzenetére


Woodslave
nagyúr

mindegy leírni se jó érzés. :N Amúgy én drukkolok neki ennyi lóvét belerak tényleg éljen 150 évig

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#186032) m3ss válasza Woodslave (#186031) üzenetére


m3ss
veterán

te nem eszel reggelire kilencvenvalahany tablettat? nem mesz esernyovel a boltba ha a sut a nap? :DD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186033) Dorian válasza Woodslave (#186031) üzenetére


Dorian
félisten

Az étrendjének minden grammja és a napjának minden perce megtervezett. Lehet 120 évig fog élni. De minek?

Ami itt fontos: "az alapeljárást már most is mindenki alkalmazhatja: több zöldség és gyümölcs fogyasztása, pihentető és elegendő alvás, a kártékony viselkedések (dohányzás, alkohol) hanyagolása" és a testmozgás

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#186034) Woodslave válasza m3ss (#186032) üzenetére


Woodslave
nagyúr

lehet sokáig élni de ilyen áron? Meg miafaxnak :D

Dorian. jaja :K

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#186035) m3ss válasza Dorian (#186033) üzenetére


m3ss
veterán

varjal. minden harmadik nap szenzort tesz a nemi szervere, trackeli az ejjeli erekciok hosszat, mert ez jo ertekmeroje a biologiai korodnak :Y :DDD sokk terapiat vagy mit is alkalmaz ugyanitt :))

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186036) HussarF válasza Fred23 (#186029) üzenetére

A hipertrófiánál engem jobban érdekel, hogy tudom -e teljesíteni az előirányzott tervet.

Yo wat?

Amatőr hiba, ha szem elől téveszted a célt. Edzeni azért járunk, hogy elérjük a célt, amihez edzeni szükséges (pl. hipertrófia). Nem azért edzünk, hogy.... edzhessünk :))

(#186037) Dorian válasza m3ss (#186035) üzenetére


Dorian
félisten

Ezt nem tudtam, de most megnyugodtam, mert akárhányszor felébredek éjjel, mindig áll a szom ;] Igaz ha gyakran felébredek az meg nem jó hosszúélet szempontból. Feladom :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#186038) aelod válasza Fred23 (#186029) üzenetére


aelod
veterán

Ennyi volt a tegnapi tolódzkodásom az 1rm-em 86%-án: 3x5 ism. + 2x4 ism. 23 darab tolódzkodás összesen. Tippre ha folytatom, a következő 4-es sorozat már nem sikerült volna még 6 perces pihenővel se, vagyis vagy 3 ismétlés jött volna 5-6 perc pihenővel, vagy 7 perc pihenő, és 4 ismétlés. Egyik se valami vonzó opció, és időben mindenképpen legalább +5 perc (ha 3 ismétlés).

Ezt kísérletezgetem ki éppen én is.

Minden további sorozat ront a hipertrófián, nő a központi idegrendszer fáradság, még több kálcium ion áramlik és még kevesebb motoros egységet tudsz munkára bírni.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#186039) m3ss


m3ss
veterán

neki szumma 2h folott van az atlag minosegi _|_ :)) huzzal bele michael :DDD persze o se natty, tesztoszteront tol talan keveset.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186040) Woodslave válasza HussarF (#186036) üzenetére


Woodslave
nagyúr

azt hittem az a cél a gyúrással, hogy minél több nőt megdönts :F ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#186041) Lajmund válasza aelod (#186038) üzenetére


Lajmund
senior tag

Hol az elèg? Mit kell érezni amikor pont elèg? Vagy ha màr jólesett az edzés és nem vagy rottyon akkor az màr jónak szàmit?

Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/

(#186042) Fred23 válasza m3ss (#186030) üzenetére


Fred23
nagyúr

Láttam már pár videót a fickóról, de azt például még nem tudom, mennyit mozog. Én heti 40 km-t kocogok, ami elég katabolikus, de így is elég napi 135-140g. Ha nem kocognék, talán be merném csökkenteni 110g-ra is, de futás mellett inkább legyen meg az a 135-140g. 90-100g protein szerintem a pasas méreteivel maximum akkor elég hosszú távon, ha alig edz, és alig mozog.

HussarF: Akkor kifejtem jobban: a tervem az, hogy beálljak egy nagyon lassú fejlődésre, a fejlődést pedig leginkább erőben értem, mert ha van erő, van izom is. Egy minimalista edzésterven lébecolgatnék, amit viszont teljesíteni kell ahhoz, hogy ne romoljon a formám. Sokkal egyszerűbb szerintem így. Csak el kell végezni, ami a tervben van, és annyit elérhetek így, hogy mondjuk egy év alatt lemegy 3 kiló zsír, és feljön 1 kiló izom. Hipertrófiával vagy nélküle, nekem mindegy, ha egy év múlva egy picivel erősebb vagyok, és egy picivel jobb a forma.

aelod: Na igen, az idegrendszerre való odafigyelés viszont nálam is egy fontos szempont. Sokszor toltam már túl a biciklit.

m3ss: Az a baj, hogy futással akaratlanul is égethetsz izmot, illetve rengeteg stressz is ez a testnek. Áprilisban fogom futni életem első félmaratonját. Inkább túlbiztosítom magam, és a szükségesnél kicsivel több proteint viszek be, legfeljebb ch-t csinál a testem a fölöslegből.

[ Szerkesztve ]

(#186043) m3ss válasza Fred23 (#186042) üzenetére


m3ss
veterán

miert, "uzemanyagnak" amugy is inkabb szenhidrat kellene nem? feherjeszukseglet nem inkabb az izomtomeggel van osszefuggesben?
amugy rohadt sokat mozog. minden nap edz, aktiv is mellette. brutal vo2 max erteke van (50 folott talan), 18 eves elite szintjen van ebben (is).

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#186044) aelod válasza Woodslave (#186040) üzenetére


aelod
veterán

Csak manusokat vonzz amúgy is a dolog ;] :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#186045) F_Gergely


F_Gergely
őstag

szerintetek ez milyen fehérje?
Árban szimpatikus, de pl a gympower-re írtátok hogy borzalmas, nem oldódik fel rendesen stb.
A legjobb nyilván az Ostrovit lenne de az kb dupla ennyibe kerülne havi szinten és próbálok valami köztes alternatívát találni.

(#186046) tisn válasza HussarF (#186036) üzenetére


tisn
addikt

Nem azért edzünk, hogy.... edzhessünk

azert mert jolesik. legalabbis en.

(#186047) Fred23 válasza m3ss (#186043) üzenetére


Fred23
nagyúr

Egyébként egy nekem viszonylag új infó: a versenyekre járó futók (félmaratoni távon és attól felfelé) valóban nem elsősorban a futás miatt olyan vékonyak, vagyis a futás önmagában nem ANNYIRA katabolikus, mint sokan feltételezik (pláne gyúrósok), viszont szimplán a versenyző össztömege egy annyira jelentős tényező az elérhető sebesség -és így távteljesítési idő- szempontjából, hogy terv szerint mennek le egy nagyon alacsony testzsírszázalékra úgy, hogy megszabadulnak lehetőség szerint minden számukra fölös súlytól.

Kevesebb súly "cipelése" nagyobb tempót jelent, ami meg ugye jobb helyezést.

Szóval igen, diétáznak ők is, és célsúlyt is néznek maguknak, csak nem úgy, mint a gyúrósok. :)

[ Szerkesztve ]

(#186048) Rivaul válasza Fred23 (#186042) üzenetére


Rivaul
addikt

"a tervem az, hogy beálljak egy nagyon lassú fejlődésre"

Én ezt követem 23 éve hogy b..ná meg. Pedig nem így terveztem :DDD

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#186049) HussarF válasza Woodslave (#186040) üzenetére

Az is lehet ;] Csak nem akartam már a teljes spektrumot felsorolni.

#186046 tisn
Akkor rosszul csinálod. Ha jól csinálod, nem esik jól ;]

(#186050) Tyler Durden válasza Janaboy (#186028) üzenetére

Csak vicceltem, nyílván mindenki azt hord magával amit akar, itt szerencsére nem divat a másik megszólása. Nekem a telefon a legegyszerűbb, mert edzés közben arról megy a zene/podcast is.

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.