Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#166751) Apollyon válasza Dinter (#166750) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Pénzkidobás. Egy ilyen eszköz csak hülyeségeket mér, mobilarenán is volt pár éve teszt, azt az 50 kilós skinnyfat csajra azt írta a mérleg hogy a testének fele izom. :DDD

Komoly, milliós eszközök is csak becsülni tudják a testösszetételt, legalábbis 100%-ra nem mondja meg, mint pl. az Inbody cuccok. Ha megnézed ezek elég komoly méretű berendezések, na most hasonlítsd össze hogy mit kapnál egy üveglapra rakott néhány szenzortól és egy telefonapptól. :D

De el tudsz menni inbody-s mérésre, egy mérés is többezer forint. Vagy ott a tükör, mérőszalag, rendes mérleg, és kibecsled magadnak.)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#166752) Madwe válasza Apollyon (#166751) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szerintem van értelmük. Először egy xiaomim volt, most egy healthmate-em. Pontatlanok? Igen! Viszont konzisztensen pontatlanok :) azaz azt nem kell elhinni, hogy mit hazudnak a bodyfatre pl, mert lehet 15% vagy az egyik azt mondja 12 a másik meg azt hogy 20... viszont a változást jól lekövetik, ha javul 2%ot a bodyfated az a téves alaphoz képest is annyit mutat, azaz mind tömegelésnél, szálkásításnál, recompnál hasznos tud lenni. A konkrét értéket nem kell szentírásnak venni, a változásokat viszont naponta reggel mérve heti, havi átlagban jók követni!

(#166753) Apollyon válasza Madwe (#166752) üzenetére


Apollyon
Korrektor

És te ezért pénzt fizettél? Többször is?
Valahogy nehezen tudom amúgy elhinni, hogy lekövetne bármilyen testkompozíció változást, tekintve hogy bolhafingnyi szenzorokkal dolgoznak, a talpad alatt, és fizikailag képtelenség hogy ebből meg tudjon állapítani a komplett testre menően bármilyen változást.

Valszeg a lábujjad testzsírkülönbségét lemérheti, de azt is figyelembe kell venni hogy genetikától függően változik hogy egyes embereken hová megy a legtöbb zsír.
Van akinek a seggére, van akinek a hasára stb.

Persze lehet hinni benne, csak magadat csapod be vele, hacsak nem az volt neked fontos, hogy mennyi a lábujjadon a zsír.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#166754) Madwe válasza Apollyon (#166753) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nézd, én több mint 2 éve használom ezeket napi szinten, közben 135+ kilorol indultam 40% testzsirral (merleg szerint, nyilvan nem szentiras), lementem 75re s 15%ra, tomegeltem 82re, vissza szalkasitottam 75re es 12%ra, most megint tomegelek s 83nál járok. Szoval nemcsak h regota hasznalom, de eleg nagy valtozasokat is kellett lekovetniuk, nekem hasznos volt. Csomo dolgot tudtam dedukcioval kikovetkeztetni segitsegevel h mi az ami megy nalam s mi az ami annyira nem... mellesleg 10k nagy penz manapsag? Mondjuk a healthmate dragabb joval, de nekem kellett h wifis legyen mert minden reggel telefonnal vacakolni maceras lett hamar :) mellesleg az also testen jol meri a zsirt nem csak a labujjadon. Nyilvan ha valaki csipo folott zsirosodik tokara arcra vagy kezre az pontatlan lesz teljesen, de nem sok olyan embert ismerek :)

[ Szerkesztve ]

(#166755) aelod válasza Apollyon (#166751) üzenetére


aelod
veterán

Túl van ez gondolva mennyi a tzs %. A tükör még mindig olcsóbb mindennél 🙂

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166756) Apollyon válasza Madwe (#166754) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ez szép teljesítmény, de ez nem a mérlegnek köszönhető, hanem a diétádnak és a kitartásodnak.

Természetesen nem kötelező egyetérteni, nekem mindegy ki mire locsolja el a pénzét, de azért azt se árt figyelembe venni, hogy a haszontalan fogyasztói cikkekre és azok további gyártására a pénztárcáddal szavazol.

Az sem fair, hogy ezeknél az okosmérlegeknél átverik a vásárlót, mivel az adott termék által ígért képességek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Továbbá fals nézeteket képeznek az egészségre törekvő emberek fejébe is.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#166757) Madwe válasza aelod (#166755) üzenetére


Madwe
nagyúr

+1, ez kétségtelen, tükör + esetéeg centi jó, ezt nem vitatom, s eleve azt nézed ami végülis fontos :) de ez plusz egy támpont, ennyit szerintem megér. Abban nem vagyok biztos, h a tükör olcsóbb lenne egy okosmérlegnél ugyanakkor, bár kétségtelenül az legtöbb háztatásban amúgy is van :)

(#166758) aelod válasza Madwe (#166757) üzenetére


aelod
veterán

Jó dolog amugy ez az okos mérleg én nem vagyok ellene.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166759) Madwe válasza Apollyon (#166756) üzenetére


Madwe
nagyúr

Azt nem is állítottam, hogy amiatt fogytam volna le, csak egy újabb eszköztár.

Pl: lehet e makro célok, számolás nélkül fogyni, izmot építeni pl? Lehet persze, egy darabig. De a marko számolás pontos? Nem, eleve +-5% kb biztos tévedsz s eleve 2 almában se ugyanazok a makro értékek grammra leosztva, mégis egy jó támpont!

lehet e edzésterv nélkül, érzésre edzeni s izmot építeni? Egy ideig biztosan, de egy idő után az legtöbbünknél kevés lesz... ugyanakkor 2 ismétlés sosem ugyanolyan, még kvázi tökéletes forma esetén sem, mégis jó támpont.

Pontosak e az aktivitásmérők? Közel sem, mégis plusz egy támpknt a céljaid elérésében, ha helyén tudod kezelni!

szóval lehet makro célok nélkül, edzésterv nélkül, aktivitásmérők s okosmérleg nélkül izmot építani s zsírt veszíteni? Persze, de ezek mindegyike segít egy kicsit jobban képbe kerülni az adott folyamatokkal. (Nyilván a makro követése s az edzésterv kb a legfontosabb ezek közül, de pl sokaknak még az se kell s ugyanúgy hatalmas eredményeket érnek el)

[ Szerkesztve ]

(#166760) Dinter


Dinter
addikt

Nyár vége óta áttértem erre az általam összerakott edzéstervre: [link]
Nagyon pozitívak vele a tapasztalataim, a következők a kérdéseim:
1. Mellre nem tudom, hogy mi legyen második nap a 2 gyakorlat. Lehetne incline barbell press, dip, tárogatás (géppel v súllyal), v a vertical press gép. Most legtöbbet talán a döntött tárogatás + vertical press-t csinálom.
2. Sok nehéz gyakorlat kerül 1 napra, pl: bench press, barbell row vagy DL, pull-up, OHP, és ez sokszor nagyon megterhelő. Főleg mondjuk egy DL egy előző napi guggolás után.
3. Lábra nem tudom, hogy elég-e a volume.
4. A felső hosszabb, mint az alsó, láttam olyat, aki a vállat átrakta lábra, hogy így kiegyenlítse, megérné ilyenben gondolkodni?

(#166761) Pfiucska válasza Dinter (#166760) üzenetére


Pfiucska
aktív tag

1. Szerintem csinalj valami olyat amit nem szoktál, igy talan uj impulzushoz jutnak az izmaid
2.-nal nincs kerdes :DDD
3. Egyszeru, ha erosodsz/nő akkor fejlodik
4. Ha bírod akkor szerintem mehet egy napon, ki kell probalni

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#166762) aelod válasza Dinter (#166760) üzenetére


aelod
veterán

Ez hosszú távon biztosan nem fog menni.

Miért nem állítod össze úgy , hogy egy nagy izomcsoportot párosítasz egy kisebbel?

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166763) Dinter válasza aelod (#166762) üzenetére


Dinter
addikt

Mert akkor egy izomcsoportot csak egyszer tudok edzeni egy héten.

(#166764) aelod válasza Dinter (#166763) üzenetére


aelod
veterán

És azzal mi a gond? Hajlítót pl egyszer sem edzel...

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166765) t256 válasza Dinter (#166760) üzenetére


t256
őstag

Közhelyes lesz a válaszom: túlgondolod!

Először is, mi a célod? Miért van ennyi összetett gyakorlat egy napon? A súlyokat emeled edzésről edzésre? Ha igen, ezért van két havonta deload? Miért van két felső test edzésed és csak egy alsó test edzés?

Nézd meg ezt az edzéstervet. Csupán annyi benne a csavar, hogy a lábizom edzése szét van szedve, így jobban meg tudod edzeni a lábadat. A többi izomra is jut elég gyakorlat, ezért hetente csak egyszer kerülnek sorra.

Ha inkább erőnövelés a célod, akkor 5x5, Texas Method, 5/3/1 edzésprogramokat nézegesd.

A lényeg, hogy ne bonyolítsd túl. Úgy is az étrended az, ami nagyban meghatározza a fejlődésedet.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#166766) Madwe válasza t256 (#166765) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ez a bontás nem is rossz, hasonló mint a jelenlegi ppl-em, de kettészedi a hát-bicepszet s lábat tesz helyére, lehet kipróbálom az én gyakorlataimmal, gondolom ha ppl is megy pihenőnap nélkül, ez is mehet :) a pull napon gyalran vagy a bicepsz vagy a hát kap jelenleg nálam nagyobb figyelmet a másik kárára.

[ Szerkesztve ]

(#166767) aelod válasza Madwe (#166766) üzenetére


aelod
veterán

Pplben az oldalemelést milyen napra teszed? ;]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166768) Madwe válasza aelod (#166767) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mell-tricepsz-váll napom van, igazából az is tetszik h itt nem a mellel lenne egy napon, mert azért kapja a váll a terhelést a mell gyakorlatoktól

(#166769) Dinter válasza aelod (#166764) üzenetére


Dinter
addikt

Az, hogy mindenhonnan az ömlik, hogy mindenre heti kétszer kell edzeni, hogy a fehérje szintézist ki lehessen használni.
De edzek, van az a combhajlító gép is beleírva.

t256: Azért van ennyi összetett, mert ezek mind alapgyakorlatok lennének az adott testrészhez, csak így egyszerre kicsit sok. Nem minden egyes edzésen növelek, csak akkor, ha szabályosan megvolt a 4*8. Azért van egy alsó és két felső, mert felsőre tudok 4 izomgyakorlatot csoportonként, lábra mindig ezeket csináltam. Ettől függetlenül 2-2 alsó felső van.

Igazából érzem, hogy fejlődök, csak tényleg mellre nem tudom mi legyen a másik 2 gyakorlat, meg kéne valami tweak a compoundary gyakorlatokhoz (vagy akár valamennyit elhagyni).

A célom a hipertrófia, korábban 3*5-eztem főleg, aztán itt írtátok, h a HIIT edzésekkel jobban járok, ezért áttértem erre.

(#166770) logaritmus válasza Dinter (#166769) üzenetére


logaritmus
tag

Én nem olvasom mindenhol a heti kétszer kell edzeni mindent. Valószinűleg mert én rossz helyen olvasok :D
Azt valószinűsítem azoknak fontos ez a minél többször legyen edzve egy hét alatt egy izomcsoport, aki azt remeli majd ettől 10x olyan gyorsan jön miatta a tömeg.

(#166771) aelod válasza Dinter (#166769) üzenetére


aelod
veterán

Mindenhonnan? Nem hiszem. Ezzel az edzés módszerrel hamar túledzed magad. Idegrendszer túlterheled ha nincs periodizáció beiktatva.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166772) goodboy007 válasza t256 (#166734) üzenetére


goodboy007
senior tag

Vida Fitness-ben játszik az AYCM? A honlapjukon nem látom kiírva, viszont kipróbálnám, hogy milyen.

"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

(#166773) inferno88 válasza goodboy007 (#166772) üzenetére


inferno88
őstag

Igen

Semper fi!

(#166774) frozy válasza aelod (#166771) üzenetére


frozy
csendes tag

Én már szerintem évek óta nem láttam olyan cikket, ahol a heti 1 alkalmat ajánlották volna per izom. A 2+ alkalom szokott előjönni, és a heti volumen számolás.

(#166775) t256 válasza frozy (#166774) üzenetére


t256
őstag

Érdemes utána járni, hogy erőemelésről vagy testépítésről szól-e a cikk.
Sajnos nem mindig egyértelmű.

Érdekességképpen megemlíteném, hogy Magyarországon a 90-es és 2000-es években mindenki osztott edzéstervvel edzett. Nem csak a versenyzők, a hobby gyúrósok is. Fejlődtek. Láthattál kigyúrt embereket a termekben és az utcán is. Aki jól edzett és rendben volt a kajája az fejlődött.

Manapság inkább tudományosan közelítik meg az edzést. Ezzel túl is bonyolítják.
A jelenlegi divathullám az, hogy edzél egész testre, többször edz egy izomcsoportra egy hét alatt. Majd elmúlik. Nézd meg, hogy a haladóbb, jobb fizikumú emberek, hogyan edzenek az edzőteremben. Bizos, hogy osztott edzéstervük van és hetente egyszer edzenek meg egy izomcsoportot.


Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#166776) aelod válasza frozy (#166774) üzenetére


aelod
veterán

Évek óta nem érdekelnek ezek a "cikkek". :N
[link] tessék heti 1 alkalommal edzek mindent.

#166775t256

+1

Annyi, hogy ha le van maradva egy testrész az többet kap a felkészülés alatt.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166777) sutyesz96


sutyesz96
őstag

Valaki tud gold protein webáruházhoz kupunkódot?

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#166778) tibcsi0407 válasza frozy (#166774) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Heti 1x kell megedzeni, de akkor normálisan. Vagy teleszúrod magad, akkor mehet a heti 2 is normálisan. :)

https://utdetailing.hu/

(#166779) Madwe válasza tibcsi0407 (#166778) üzenetére


Madwe
nagyúr

Én ugyan nem szúrom magam, s a rendesen is erősen szubjektív :D de én heti 2x edzek egy izomcsoportot, igaz egyik napon egy 12es másikon pedig 6-8as szettek vannak valamint vannak azért deload heteim is időnként, amikor úgy érzem ráférne az idegrendszeremre...

[ Szerkesztve ]

(#166780) tibcsi0407 válasza Madwe (#166779) üzenetére


tibcsi0407
félisten

A rendesen nem szubjektív. Azt jelenti, hogy meghalsz a végére. Ilyen egyszerű.
Puha, fos edzésekből simán lehet kettőt is csinálni.. Nekem egyedül a kar az, ami heti kettőt kibír, mivel kis izomcsoport, de egy normális keddi melledzést még pénteken is érzek.

https://utdetailing.hu/

(#166781) aelod válasza tibcsi0407 (#166780) üzenetére


aelod
veterán

#166779Madwe

Itt nem az a lényeg, hogy 6 vagy 12 ismétlés. Hanem, hogy tudsz e regenerálódni.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166782) Madwe válasza tibcsi0407 (#166780) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az egy visszautalás volt pár héttel ezelöttre, merthát a rendes lábedzés valakinek ott kezdődik hogy széthánnya magát utána, van akinek csak onnan h 2 napig nem tud utána lábra állni, s van pár puhap akinek már az is rendes lábedzés ha beleremeg a lába :D

De egyébként igen, nem véletlen van a magasabb súlyos 6-8as szettem s a kisebb súlyos 12es nekem 1 héten, mert ugyan kb 3 naponta érek vissza azonos izomcsoporthoz, de nagyobb súlyos szetteket másodszor már közel sem bírnék annyira :)

(#166783) tibcsi0407 válasza Madwe (#166782) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Szerintem az a jó, ha semmilyet sem bírsz másodjára a héten. :) Próbáld meg úgy megölni magad, hogy akkor hogy megy a második edzés, ha az elsőn 100%-ot nyújtasz.

https://utdetailing.hu/

(#166784) Madwe válasza tibcsi0407 (#166783) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az a baj, hogy ha annyira megölöm magam, akkor ott a formával lesznek gondjaim akkora súlyoknál. ami sok szempontból nem jó s könnyen sérülés lesz a vége nekem. Néha van hogy kísérletezek vele, de nekem hosszabb távon ez biztosabban hozható, nagyjából azonos terhelést kapok a héten, hasonlóan fejlődök, de végig biztos a formám is. Valószínű több rutinnal s tapasztalattal biztosabban hozható közel személyi maxnál is a gyakorlat jó formával de nekem ez a kicsit kevesebb mint 1 éves tapasztalattal még nehezen megy.

(#166785) Apollyon válasza Madwe (#166779) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Kb. a 80-as, 90-es évek végére már jól kialakult, milyen a jó edzésterv.
De mindig jön valami újhullámos akárki, aki azt hiszi, majd jól megreformálja a testépítő/hobbigyúrós társadalmat és akkor az ő módszere lesz a tuti, mert ami 30 éve működött, az hirtelen most már nem fog, mert ő azt mondta.

Persze lehet edzeni egy izomcsoportot többször is egy héten, attól függ persze, hogy neked hány napból áll egy hét, mert ha neked az 14, akkor oké. :)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#166786) tibcsi0407 válasza Madwe (#166784) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Így pedig nagyon komoly túledzéssel játszol, hiába a deload hetek.

https://utdetailing.hu/

(#166787) aelod válasza Madwe (#166784) üzenetére


aelod
veterán

Lesérülni nem csak a nagy súlyok alatt lehet.

#166785Apollyon

+1
Most az új őrület a keton. Ez lett 2020 új BCAA-ja...

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166788) Madwe válasza Apollyon (#166785) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szerintem nincs univerzális edzésterv. Függ az egyén szervezetétől, életmódjától, szabadidejétől, céljaitól, mennyire tud edzések között pihenni, mennyire stresszes az élete stb... :)

tibcsi0407: áprilisban volt “szerencsém” megtapasztalni az milyen :) azóta nagyon odafigyelek erre, a deloadra, s van hogy 2-3 nap pihenőt beiktatok, ha szükségét érzem. Már tudom, hogy a túledzettségre utaló jelek eleinte nem is a levertség, fáradtság hanem pont hogy a túlpörgés, kevés alvás, hype esetemben, ha ezt érzem rögtön visszaveszek.

aelod: nem, kis súllyal is előfordul, a titka a rossz forma talán :) a magy súlyt az adott ismétléshez értettem, ahol nekem már romolhat a forma

(#166789) tibcsi0407 válasza Madwe (#166788) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Igen-igen. Nálam is volt már ilyen, nem a legjobb dolog a világon. :D

https://utdetailing.hu/

(#166790) Apollyon válasza Madwe (#166788) üzenetére


Apollyon
Korrektor

De vannak univerzális tények amik mindenkire igazak ha az emberi fajba tartozol, pl. hogy minden nap aludnod kell, rendszeresen enned és innod, levegőt venned, ha ezzel szembemész problémák lesznek.
Ugyanez igaz az edzésre is, bár mondhat itt neked bárki bármit, te jobban tudod mindenkinél is. ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#166791) Madwe válasza Apollyon (#166790) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az általános igazságokat valóban nem fogadom el ;]
Nézzük az emberi fajra vett igazságaid:
innod kell - valóban, de mennyit? milyen gyakran? biztos van itt univerzális igazság?
aludnod kell, de mennyit? mindenképp kell 8 óra? van akinek 7 vagy 6 is elég? van akinek 9 sem? az alvás minősége milyen?
enned kell, de mennyit? mik a céljaid? low carb vagy low fat a jó neked, esetleg balanced? milyen gyakran kell enned?
Étrendnél sincs univerzális igazság, meg olyan hogy a legjobb étrend. Ha lenne is, akkor se igaz hogy feltétlen azt kell követned: mi van, ha az univerzálisan legjobb étrendet nehezen követed, sokszor félreeszel mert nem tudod rendesen tartani? nem lehet, hogy egy kevésbé optimális, de számodra könnyebben tartható étrenddel stabilabban hamarabb s hosszabb távon érnéd el a célod?

Egyszerűen vannak olyan dolgok, amik élethelyzet, célok stb miatt nem lehetnek univerzálisan igazak. Mi a célod az edzéssel?

Nameg vegyük akkor az általatok ajánlott univerzális igazságot: heti 3 edzés, bontásban. Ok, h ez univerzálisan mindenkinél elérhet eredményt optimális esetben. De mi van akkor, ha valakinek olyan az élete, hogy a heti 3 edzésre törekszik de havonta 1x 2x van olyan hét amikor csak 2x jut le, ne adj isten csak 1x, mert olyan az élete. Biztos akkor is a bontást ajánlanátok neki? nem lehet, hogy egy teljes testessel jobban járna?

(#166792) Apollyon válasza Madwe (#166791) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem személyre szabott abszolút konkrétumokról írtam, hanem arról, hogy van egy keretrendszer amely genetikától, életmódtól függetlenül mindenkire igaz.

Ha pl. kedden hatékonyan megedzel egy izomcsoportot, akkor az 3 nap alatt nem fog úgy regenerálódni, hogy már pénteken újra tudjál rá edzeni szintén hatékonyan.

Ugyanúgy, hogy ha megkarcolódik a bőröd és vérzik, nem fog 3 nap alatt teljesen regenerálódni és nyomtalanul eltűnni, tök mindegy, hogy mennyire ettél rendesen, meg 8 helyett 10 órát aludtál minden nap.
A súlyzós edzés meg ennél is durvább, mert extrém terhelésnek számít az izomzatra (mármint ha jól csinálod ;] ), plusz az idegrendszerre is hatással van, ezáltal még fontosabb betartandó regenerációs idővel.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#166793) gyuri860213 válasza Apollyon (#166792) üzenetére


gyuri860213
tag

"Ha pl. kedden hatékonyan megedzel egy izomcsoportot, akkor az 3 nap alatt nem fog úgy regenerálódni, hogy már pénteken újra tudjál rá edzeni szintén hatékonyan."

Érdekes, pont ezt csinálom lassan 2 éve :) Kedd és péntek láb, mégis elég 72 óra regenerálódni, pedig nem lehet rám mondani, hogy nem edzek keményen.Tény hogy nem edzek 2 órát / nap, csak 1-et, ebben van ~ 8 szett komplex gyaki(lábtoló, hack, kitörés, mikor mi), többnyire 5-6 ismétlés, és a végére még 2-3 szett izoláció.

(#166794) aelod válasza Madwe (#166791) üzenetére


aelod
veterán

Étrendnél sincs univerzális igazság, meg olyan hogy a legjobb étrend. Ha lenne is, akkor se igaz hogy feltétlen azt kell követned: mi van, ha az univerzálisan legjobb étrendet nehezen követed, sokszor félreeszel mert nem tudod rendesen tartani?

Minden értrend (testkompozíció változtatás esetén) szénhidrát deficiten alapul. Hívják bárhogy. Ha nem követed akkor az van, hogy akarat gyenge vagy. Szívatod magad a félrekajálásokkal mert kell az a kis csokika stb meg IIFMY stb.

Nameg vegyük akkor az általatok ajánlott univerzális igazságot: heti 3 edzés, bontásban. Ok, h ez univerzálisan mindenkinél elérhet eredményt optimális esetben. De mi van akkor, ha valakinek olyan az élete, hogy a heti 3 edzésre törekszik de havonta 1x 2x van olyan hét amikor csak 2x jut le, ne adj isten csak 1x, mert olyan az élete. Biztos akkor is a bontást ajánlanátok neki?

Senki nem mondta a heti 3 alkalmas bontásra, hogy az lenne az aranymetszet. Igen van, hogy nem tudok lemenni edzeni mert közbejön valami. És? majd másik héten megedzem az izmot. Leesni nem fog mert kimaradt 1x...

#166793gyuri860213

8 sorozat lábtoló, 8 hack stb?

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166795) gyuri860213 válasza aelod (#166794) üzenetére


gyuri860213
tag

Nem, összesen 8 szett komplex gyaki, ami lábtoló/hack/kitörés. Most az új helyen szinte csak hack-et csinálok, 6-8 szett körül, azután még 2-4 szett kitörés attól függően előtte mennyi volt a hack stb.

(#166796) DoItYourself


DoItYourself
addikt

Sziasztok!
Ilyen típusú egykezes súlyzót lehet valahol kapni itthon, vagy EU-ban? Egy ideje keresgélek, de csak egy indiai gyártó jön fel.
BullRock fitness - T-ReX Adjustable Dumbbell Kit

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#166797) sutyesz96 válasza aelod (#166794) üzenetére


sutyesz96
őstag

Mármint kalória deficitre gondolsz..

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#166798) tibcsi0407 válasza sutyesz96 (#166797) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Ha izommegtartás a cél, akkor a CH csökkentése a legfontosabb diéta mellett. De ebből nyilván adódik a Kcal deficit is.

https://utdetailing.hu/

(#166799) aelod válasza sutyesz96 (#166797) üzenetére


aelod
veterán

Nem. Szándékosan írtam cht. Mert az átlag elhízott ember abból eszik a legtöbbet.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#166800) Apollyon válasza aelod (#166799) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A "kedvencem" az alacsony / csökkentett zsírtartalmú ilyen-olyan gyümölcsös joghurt, egyed ezerrel mer' egésséges, meg milyenjó, hogy alig van benne zsír!
Azt közben rogyásig van cukorral. :DDD

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.