Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#167401) myckey válasza Madwe (#167400) üzenetére


myckey
veterán

Én nem ismerem a környezeted, de valami akármit csak kerítenék, hogy rá tudjam helyezni a kezem, és megtartson, dobozt, ládát, miniszekrányt, hűtőt a szeméttelepről akármit :D
Komolyra fordítva.... majd tudod, mi a jó , de lehet megoldható. vagy nem, de az biztos.
Rúddal is lehetne tricepszezni, meg a szabad tárcsákkal. Áthúzás, nyújtás meg akármi.
Tuti meg lehet oldani, ennyi eszközzel...vagy az ilyen olyan fekvők, magadra pakolva a berendezést.
Szóval bármi.de ettől nagyobb bajunk sose legyen ! :)

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167402) benfolds válasza S e t h (#167397) üzenetére


benfolds
őstag

igen, erről beszéltem. jobbulást!

(#167403) attiati válasza myckey (#167399) üzenetére


attiati
veterán

"az ember azt sem tudja miféle"
Pont itt veszek el. Az ember megtanulja a súlyzós, gépes mozdulatokat a teremben. Aztán otthon részben új edzéstervet kell összeállítani és újratanulni. Nagyon jó dolgokat írtok Madwe-vel. :R Összeállítottam egy mixet a javasolt eszközökből:

Dönthető pad:
[Ez] vagy valamelyik Decathlon-os megteszi? [Domyos 500] [Domyos 530 (elfogyott)] [Domyos 900]

Húzódzkodó rúd:
Erre fog rámenni a trx is?
Mindkettő megoldás jó? : Ajtótokra akasztható vagy [Ajtófélfa közé (Sveltus)]

Gumiszalag
Thera-bandből érdemes haladó vagy egyből legerősebb szettet venni?
Ennél a powerbandnél miért írnak 15-175 kg közötti ellenállást, ha a Theraband csak 2-6,5 kg közötti?

Gumilabda:
Hagyományos ülőlabda is megteszi (van már) vagy erősebb sportkivitel kell?

Egy és kétkezes súlyzók: bőség zavara van. Cserélhető tárcsásra lenne keret. Mondjuk egy Spartan 50kg-os készlet?

TRX: javasolt márka? 10-től 80 ezer forintig itt is bőség zavara van.

Ez így 100e ft-ból kijön + TRX ára.
És elfér 1-2 négyzetméteren.

[ Szerkesztve ]

(#167404) myckey válasza attiati (#167403) üzenetére


myckey
veterán

Esetleg használt piacon is szét lehetne nézni, ha nem probléma. ( a vas az vas, nem ájfón és nem tesla ) hátha sikerülne valamit kifogni, akárhol. Jóárasítva, de még használható állapotban. hátha, max sterilizálod, felülettisztítózod, meg esetleg kipingálod.

Padból neked kell dönteni, milyen igényeid vannak, én itthon, hasonlóval elvagyok.
(csak nekem a villák között vannak hegesztések, nem pedig mögötte, és más szögben dőlnek)

Húzódzkodóból azt, ami a tok közé szorítható, Madwe is asszem ilyet mutatott, mármint ezt a típust. Igen, erre aztán lehet ezt azt aggatni, én is meg kolléga is levezette. igen.

Gumis ellenállás/szalag, hívjuk akárhogy...azok nem egyformák. Az egyik poweres a másik meg fitness,gimnasztikás. Vastagságból, anyagminőségből is látni, na de mindegy is. Ilyen olyan gyakorlatokat lehet vele végezni. ( Theras az mehet boka,csuklóra és lehet benne ugrálni, mászkálni...közben pedig fenntartani a két kézzel vagy két lábbal a feszülést, csináltam ezekkel is mindenféle koordinációs és mobilizációs gyakorlatokat. A Poweres, nagyobb szakítószilárdságúval, azzal meg lehet "állatkodni" . A teremben, csípőm körül belebújtam, felkaptam súlymellényt-esetleg egykezeseket a kézbe, aztán lehet nekiindulni a szembefalnak vagy akárminek, míg bírsz előre mozogni, medvejárásban. Vissza is... közben nagyon figyelhet az ember , miként mozog a lába és keze, pláne hátramozgásban kell az agymunka, mert ez abszolút idegen a fejnek. Holtponton vigyázni kell, mert a visszaút veszélyes, ha elránt, akkor van baj. de ezekbe bele kell szokni, elsajátítani, aztán lehet az egyéni tudásnak megfelelően, "állatkodni"-"vagánykodni" )

Labdából nekem Thera van, zöld. Profess. exer. ball van ráírva, de sztm kutyát sem érdekli, de legalább nem volt olcsó, bár jó is. Teremben találkoztam mindenféle méretű meg minőségű dolgokkal, meg kell próbálni, mit bír a tied, milyen terhelést, csak bele ne sérülj.

Súlyzókat passzolom, ami jól esik. A vas az vas, felemeli az ember, aztán leteszi, utána meg frankón porosodik. Legalább is én így tudom. de már lehet máshogy van, ez is. :B

TRX...
Lehet az elején keresnék valami olcsóbb funkcionális kötelet, aztán ha tetszik ez a fajta testmozgás, beruháznék egy minőségibb, komplettebb csomagra.TRX-ből. Az a lényeg, hogy legyen hova felrakni, gyakorlatot meg milliófélét lehet vele csinálni. Katonák is felrakják járművekre is, meg mindenre is, a lényege a funkcionalitás és a mozgathatóság, bárhol-bármikor, ha kell. Stadionban is használtam, mármint kapura raktuk fel haverral, aztán mehet a menet. ( örültek is nekünk ) . Teremben csövekre, meg keretekre volt rögzítve, több is.
Itt is érdemes szétnézni a jófogáson, akárhol.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167405) myckey válasza myckey (#167404) üzenetére


myckey
veterán

Egyensúlypárnával, egylábas gyakorlatokkal, rendesen meg lehet bolondítani az egészet, csak bele kell tanulni, de stabil lesz az ember, az tuti. Persze, csak óvatosan, csak komótosan, lépésről lépésre. fő az egészség, meg a biztonság.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167406) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

"TRX...
Lehet az elején keresnék valami olcsó funkcionális kötelet, aztán ha tetszik ez a fajta testmozgás, beruháznék egy minőségibb, komplettebb csomagra.TRX-ből.
"

[link] jobb felűl. 4990Ft. Ha jól látom ajtóra rakható verzió nem kell fúrni.

Arra bőven jó, hogy valaki nekiálljon TRXezni. Ha mégse akkor szépen vissza kell csomagolni és visszavinni amíg forgalmazzák és visszaadják a pénzt. :)

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#167407) stratova válasza Dare2Live (#167406) üzenetére


stratova
veterán

No akkor ezt nekem már nem kell linkelni, amúgy érdekel kinek mi a véleménye az itteni sporteszközökről. A gömbsúlyzó első blikkre szimpatikusabb, mint a konkurencia állíthatója (pláne mert van 8 kg is), de első ilyen eszköznek nem tudom mleyik jobb (kéziből 2x10 kg cserélhető van, bicepszre kevés (vagy nekem monoton a 4x20-25-ös sorozat) vállra még sajnos nem).
Az Aldis bringával én elégedett vagyok, most éppen kicsit konkurálnak egymással sporteszközben bár Lidl gépeket nem árul egy ideje.
Madwe: Aldiban volt néha tolódzkodó olyan terhelhetőséggel mint a Domyos 100-as, csak 15-12-ért. Kicsit bánom, hogy nem vettem. A mostani eszközök között sajnos nincs de lehet februárig lesz.

[ Szerkesztve ]

(#167408) myckey válasza stratova (#167407) üzenetére


myckey
veterán

kettlebell -ből is kevesebb kell kezdeni, érdemes ezzel is barátkozni, elsajátítani a helyes kivitelezést, testtartást stb...a gyakorlatok közben. Itthon is akad, haverral használtuk trx meg gyűrű mellé, de bele kell szokni, ebbe is. Fejben is megdolgoztat, figyelni kell koordinációra, törzset meg egyéb izomzatot is jobban igényli, máshogy oszlik el a súly. Ezt is ki kell próbálni, van ahol régóta alkalmazzák.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167409) stratova válasza myckey (#167408) üzenetére


stratova
veterán

A forma itt mennyire számít? Az Aldis állítható, a Ldil-ös fix, többféle súly.

(#167410) myckey válasza stratova (#167409) üzenetére


myckey
veterán

Milyen kettlebell...

Inkább a Lidlis, de ezt olvasd el, egyéb információkba is bele fogsz látni, átvezet más helyekre is, ahol van értékelhető anyag. Nem annyira fekete és fehér, ez sem. :)

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167411) stratova válasza myckey (#167410) üzenetére


stratova
veterán

Köszönöm. :) Azt hiszem megnézek pár edzéstípust nekem egyáltalán mihez mekkora súly való.

[ Szerkesztve ]

(#167412) Madwe válasza attiati (#167403) üzenetére


Madwe
nagyúr

Rúdnól az ajtófélfa közé ralhatót javaslom, az iszonyat stabil, a keretre akasztható annyira nem (+ ott kérdés milyen a keret, lehet nem is tudod rendesen bealasztani. A közé levőnél csal a távolságot nézd meg h jó legyen!)

gumiszalagnál célszerű minél többféle ellenállásút venni - a lehető legtöbb féle gyakorlat elérése végett. A legkönnyebb 5 kilós pl tök jó bemelegítéshez pl. Bicepsz, tricepsz gyakorlatokhoz közepes dukál, vállhoz picivel gyengébb, háthoz s lábhoz meg vmi baromi erős :)
persze az előfeszítéssel is lehet játszani, de azért legalább 3-4 féle ellenállású nem árt ha mindent le szeretnél fedni.

trxből ahogy fentebb is írták elsőre egy egyszerübb is megteszi

egyébként a gumiszalag + trx nem csak ilyen lockdownok alatt lesz jó, hanem utazásokkor is késöbb (ha vágre lehet majd persze :) )

gumilabdából én egy egyszerű 8000 hufos fitnessz labdát vettem, bírja a strapát. Inkább a mérete számít, h neked 45-55-65-75cm átmérőjű kell e.
Rajta ülni pl az a fontos h a lábad derékszügben legyen - általában pl egy 180cm embernek ez a 65-75cm, viszont gyakorlatokhoz meg nem árt ha egyel kisebb - azaz 180cm esetén 65 de akár 55 is megfontolandó (minél kisebb annál nehezebb a gyakorlat, illetve minél jobban fel van fújva azzal is nehezítesz)

stratova: köszi, majd körbenézek, hátha :)

[ Szerkesztve ]

(#167413) ginola válasza Madwe (#167412) üzenetére


ginola
addikt

Szia. Szerinted honnan érdemes rendelni és milyen resistance band cuccot?

(#167414) moma válasza ginola (#167413) üzenetére


moma
őstag

csatlakozok ehhez a kérdéshez. Ez a resistance band ez ugyanaz mint amit amit fitnesz szalagnak is neveznek? Ebből hülyeség venni egyet az aldiban kipróbálni tetszik e?

we all deserve a bit of luck.

(#167415) myckey


myckey
veterán

Fitness szalag,
Thera-team ....van szalag, powerband, gumi kötél stb....van leírás is.

Ahogy fent is írtam, nem mindegy, hogy mire kell. Gyakorlat, cél stbstb...
Bele kell olvasni, meg kell nézni, utána simán tudtok dönteni. sztm. :K
Lényegében mindegyik az ellenállásról szól.

Honnan kell rendelni? Én Thera dolgokat használok, de nem minden esetben ragaszkodok, az árakkal nem vagyok tisztában, manapság. Nem kellett.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167416) Angel2014


Angel2014
addikt

Nem egy nagy költség de ami a képen van 70kg kétkezes súllyal és 12,5 kg egykezessel minden izomcsoportot megcsinálok itthon.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167417) BÁ Nutrition válasza Angel2014 (#167416) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

A csajt en is megcsinalnam :)

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#167418) Madwe válasza ginola (#167413) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem nagyon ismerem a piacot, én anno az akkor épp aznap is elérhető decathlon domyos gumipántokat vettem meg (nameg mert akkor már ott volt egyéb súlykészlet is így egyben letudtam) mind az 5kgostól egészen a 60kgosig valamint a mini gumiszalagokat láb/fenék edzésekhez (bár a naggyal is lehet ezeket edzeni, pl egy felhúzás, guggolást is meg lehet oldani a nagyokkal ha valaki az edzőtermi megszokott alapgyakorlatoknál maradna csak)
a márka szerintem annyira nem fontos, gondolom az aldi-s is teljesen jó (bár ott nem látok ellenállást feltüntetve, lehet abban igazán erős nincs így a hát s alap láb gyakorlatokhoz nem lesz jó) , az egyetlen dolog ami számít ezeknél az az ellenállás ahogy myckey is írja.

[ Szerkesztve ]

(#167419) myckey


myckey
veterán

Gumikötél nekem praktikus volt mindenféle vállmobilizációs gyakorlatokhoz, miközben egy lábon álltam az egyensúly párnán, akár függőleges akár vízszintes "dolog" körül áthúztam, és komplex core - rotációs -funkcionális mozgásformát lehet végezni, vállra kapásából 3 gyakorlat. fogantyús, akár lábfejet is lehet akasztani, linkben is írják.

Szalagok nem folytonosak(ált.), eleje és vége van, csomózni kell ha úgy adódik stb...fent is szó van róla. kevésbé erősek.
Powerband erősebb,körkörös, más gyakorlatokra is megfelelő kialakítás és anyagminőség miatt. ( pl amit fentebb is levezetem, de a linken is van mindenféle bemutató. húzódzkodásnál is jó volt nekem stb )

Szerintem, venni kell egy alap dolgot, ha ezzel akar foglalkozni az ember, húzogatni, :D nyújtogatni tekergetni használni stb stb....mint a kettlebell, vagy a trx...bele kell szokni, utána lehet ezt is cifrázni, meg többet rákölteni, fejlődni benne stb stb ( lesz az embernek összehasonlítási alapja, kötéllel vagy folytonos poweressel )

szerk:
Gumikötélből 3 is van idehaza, kettő ebből Crivit, na mondjuk ez nem túl erős, de még ez is megteszi mobilizációs gyakorlatra. talán ez pont aldis lidlis. A harmadik meg szövettel körül van véve, ez erősebb is.

vagy:
telipakolni a bevásárlószatyrot, aztán lehet emelgetni, és edzeni,kicsiből, hagyományosan :D

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167420) MegaNorby


MegaNorby
tag

Szevasztok!
Erről a csigás gépről mi a véleményetek?
[link]

[ Szerkesztve ]

Northlight music

(#167421) Angel2014 válasza MegaNorby (#167420) üzenetére


Angel2014
addikt

Húzod a rudat és hátba ver a súly mert inog a kötélen? Vagy hogy? Lehet fixálni?

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167422) MegaNorby


MegaNorby
tag

Fixálni nem lehet, de biztos hogy inogni fog?

Northlight music

(#167423) Angel2014 válasza MegaNorby (#167422) üzenetére


Angel2014
addikt

10000%

Neki állsz tricepsz letolni úgy sípcsonton ver, hogy kórházba kötsz ki.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167424) Madwe válasza MegaNorby (#167422) üzenetére


Madwe
nagyúr

Pont úgy működik, mint egy inga - az pedig inog :)

(#167425) Angel2014


Angel2014
addikt

Felejtsük el ezt az átkozott évet!

Mindenkinek BUÉK!

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167426) myckey válasza Angel2014 (#167423) üzenetére


myckey
veterán

Lehúzásnál....elszakadt, azt hittem ott halok meg, úgy fejbe vertem magam. :W
Szerencsére (?) nem úgy jártam, mint ismerős, akinek össze kellett varrni a fejét.

BÚÉK Nektek is.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167427) mastodon válasza Madwe (#167412) üzenetére


mastodon
aktív tag

Az ajtófélfa közé rakható húzódzkodó rúd mennyire hagy nyomot? Elég kicsinek tűnik a támaszkodó felülete. Nekünk nem igazi fából van az ajtótok (új építésű lakóház, új íjtó), nem szeretném, ha benyomná.

(#167428) Madwe válasza mastodon (#167427) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem tudom, nekem két vakolatlan tégla közé van fogatva, azt nem nyomja be :) egyébként az h mennyi erőt fejt ki oldalra állítható, így annyira húzod meg amennyire szeretnéd, kérdés akkor megtart e (gondolom meg)

tekintve h 2 hónap edzés sérülés miatt kimaradt, nem is rossz eredmény ez tavaly, idén több kg mozgatása a cél :)

[ Szerkesztve ]

(#167429) benfolds válasza Madwe (#167428) üzenetére


benfolds
őstag

Egy órába neked hány sorozat szokott beleférni?

(#167430) Madwe válasza benfolds (#167429) üzenetére


Madwe
nagyúr

6-9 között átlag. 3-4 szetes sorozatok, attól függ épp milyen testrészeket célzok persze illetve mekkora a tömeg, van e szabad gép vagy kicsit várni kell :)

[ Szerkesztve ]

(#167431) benfolds válasza Madwe (#167430) üzenetére


benfolds
őstag

várjá, van a gyakorlat, a sorozat és az ismétlés, ha jól mondom. :DDD én régebben edzésenként két izomcsoportra szoktam izomcsoportonként 3 gyakorlatot, gyakorlatonként 4-5 sorozatot csinálni, tehát egy izomcsoportra 3x 4 vagy 5 sorozat, két izomcsoportnál az 2x3x 4 vagy 5 sorozat (a leállásom előtt már csak 4, úgy éreztem, hogy az 5 túl sokat kivesz belőlem), ami összesen 24-30 sorozat egy edzésen. ami nekem kb. 1 óra 40 perc szokott lenni (tudom, hogy sok). akkor hány sorozatot is csinálsz egy óra alatt? :U

amúgy nem bírtam kivárni, amíg teljesen rendbe jön a könyökem, mert az valószínű, hogy már soha nem is fog, ha fél év alatt nem javult szinte semmit, úgyhogy két hete óvatosan újrakezdtem az edzést. ami nem megy az az oldalemelés és az előreemelés, illetve a bicepszezés is elég szar, de az még tűrhető. igazából ezek még nem rendes edzések, inkább csak próbálgatom, hogy reagálok a terhelésre. az a vicc, hogy kevésbé fáj, amióta újrakezdtem.

[ Szerkesztve ]

(#167432) benfolds válasza benfolds (#167431) üzenetére


benfolds
őstag

neked mid is sérült le?

(#167433) basaharc502


basaharc502
aktív tag

Hi all!
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem most kezd olyan szinten hiányozni a terem, az edzés, hogy már kisebb csodaként élném meg ha lemehetnék mellezni, hátazni stb. egyet. Pont a tavasszal váltottam termet és hihetetlen lendületet adott a dolog, őszre többet sikerült fejlődnöm, mint az elmúlt 1-2 évben. Novemberben még úgy gondoltam 1 hónap szünet lehet nem is árt, kis kényszerpihenő nagy súlyok nélkül, de mára már kifejezetten idgesít, hogy nem tudok egy jót edzeni. Itthon nincs csak egy pár kézi súlyzó meg egy haspadom. Próbálom én lassan, koncentráltan, de egy örökkévalóságig emelgetheném a 12 kilós súlyzókat...
Kompenzációként mivel ráadásul home office van, inkább mindenhova gyalog járok, hogy bőven meglegyen a napi mozgás, ez valahogy jobban kikapcsol mint fekvőtámaszozni és emelgetni a kis súlyzót a végtelenségig. Figyelek a kajára, most a kalóriabevitel a legfontosabb szerintem...a súlyom szerencsére nem változott, 1-2 kiló ment le de ezzel számoltam is.
Egy közepes városban élek, több terem van, bőven megoszlanak azok akik edzeni járnak...szóval itt pl. sok értelme nem volt a termek általános bezárásának... de természetesen elfogadtam a döntést.

(#167434) Madwe válasza benfolds (#167431) üzenetére


Madwe
nagyúr

Jogos. Helyesen 6-9 gyakorlatot 3-4 sorozattal gyakorlatonként, átfutva pár edzést az átlag olyan 20-30 sorozat volt összesen óránként (de ebben nincs benne a bemelegítés, nyújtás a végén, ellenben benne van a has/alsó hát is, azaz minden ami gyakorlat).

az egyik gerincoszlopot tartó izmom gyulladt be, ami így rászorítja az ideget az enyhén előbolytosult csigolyámra ami már régóta megvan, nem egy kellemes dolog s gyakran visszagyullad még, lassan javul csak, kicsit már unom :)

(#167435) vaakuum


vaakuum
addikt

Sziasztok!

Az "okos"karperec úgy tűnik megerősíti, amit eddig is gyanítottam: nem alszom túl jól. Kevés a mély alvás, és ami van, az is nagyon darabos. Olvastam a GABA készítményről, hogy elvileg jó lehet. Van ezzel tapasztalat? Mivel sem a Biotec, sem a Scitec termékei között nem találtam, így eléggé fenntartásokkal kezelem tapasztalat hiányában. Érdemes lehet megpróbálni? Melyik gyártó termékét? Olyat keresek, ami idehaza beszerezhető (feltételezem, hogy legálisan) :R

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#167436) aelod válasza vaakuum (#167435) üzenetére


aelod
veterán

LoL ha nem biotök vagy szájtök akkor fenntartásokkal kezeled? Vegyél melatonint és yohimbét. Du. már ne kávézz és ha teheted ne nézz tvt, mobilozz lefekvés előtt már.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167437) Madwe válasza vaakuum (#167435) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szerintem első körben probáld meg normálisan helyreállítani az alvásodat, egyebekhez csak akkor nyúlj ha nem megy.
aelod tanácsait fogadd meg, sőt, ha eddig se kávéztál délután de reggelente igen (vagy egyéb serkentőt fogyasztottál) hagyd el azt pl.
lefekvés elött 1 de inkább 2 órával ne nézz semmilyen kijelzőt (tv, telefon, laptop - nem, a szűrt kékfény nem elég) s a világítást is vedd vissza - kapcsold le a legtöbb lámpát, ha van akkor csak egy enyhe, melegebb fényűt használj.
reggel ébredés után próbálj meg minél hamarabb s minél tübb időt napon eltölteni - télen ez nehezebb...
ha szedsz d vitamint azt csak reggel szedd be, ne este, illetve akkor azért figyelj a magnéziumbevitelre is.
Ha szedsz kreatint nekem pl az is szétcseszte az alvásomat ha délután szedtem, valamiért érzékeny vagyok rá, így reggel fogyasztom.

1-2 hét s kis odafigyeléssel magától helyreáll.

[ Szerkesztve ]

(#167438) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok!

Körülbelül 8 éve járok/jártam edzőterembe. Amíg látogattam a termeket, addig egészségügyi problémáim nagyon kis mértékben voltak (kb. megfázás volt a legkomolyabb).
Az utóbbi időben a járványhelyzet miatt sajnos nem tudok eljutni, edzőterembe, aminek eredményeképpen egyre többször vagyok beteg. A Covidot is sikerült elkapnom decemberben.
Kicsit furcsának tűnhet, de valahogy szeretnék bejutni Budapest edzőtermei közül valamelyik közelibe (Örs környéke). Van esetleg bármi ötletetek, hogy hogyan járhatnék terembe? Itt most nem arról van szó, hogy hogyan nézek ki, hanem az egészségem megtartása érdekében szeretném használni a termet.

Köszönöm szépen előre is az ötleteket. :R

(#167439) Madwe válasza smallmer (#167438) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ha decemberben covidos voltál akkor még 1-2 hónapig kifejezetten nem ajánlott edzened, akkor is ha tünetmentes voltál, mert lehet olyan szív-érrendszeri, keringési problémáid lesznek terhelés hatására h ottmaradsz.
egyébként egészségmegőrzésre bőven elég az otthoni edzés saját súllyal esetleg kellékekkel / futás, kirándulás, de ezekkel is csak óvatosan.

amúgy hivatalos sportolói papírokkal bizonyos termekbe járhatsz, ilyen papír meg egész könnyen intézhető, de szerintem felelőtlenség lenne a részedről.

(#167440) benfolds válasza Madwe (#167434) üzenetére


benfolds
őstag

ja, értem. nekem eleve szar a gerincem (a derekam), nem egy egyszerű menet, de ha odafigyel az ember, akkor a szinten tartás elérhető. szóval arra figyelj, hogy a sérvig ne juss el, mert az a legdurvább fájdalom, ami létezik. :) a teniszkönyök is szar, de a mindennapokban elviselhető (az enyém legalábbis), inkább csak kellemetlen, hogy nem tudsz bizonyos dolgokat csinálni. viszont edzeni sajnos nem lehet vele. kenegetem, tornáztatom, masszírozom, de szerintem nem ér sokkal többet, mint a ráolvasás. nem volt még ennyire makacs sérülésem. egyszer lecsúszott a lábam biciklizés közben a pedálról, és a hajtókat alá került. nem tört el, de másfél évig fájt a bokám. ha ez is olyan lesz, akkor van még egy évem.

(#167441) benfolds válasza Madwe (#167439) üzenetére


benfolds
őstag

true dat (mindkét dologra). azt mondják, hogy az a 22 éves birkózó srác, aki váratlanul meghalt edzés közben a nyáron, valószínűleg túl korán és túl nagy mértékben terhelte le magát a covidon való átesés után. mondjuk nekem ebben az a fura, hogy azért érzi az ember, ha valami nem oké, ezt mondják is a long-covidosok, hogy fáradtak meg ilyesmi. persze attól, hogy fáradtnak érzi magát az ember, még erőltetheti azt, amit nem kéne.

[ Szerkesztve ]

(#167442) vaakuum válasza aelod (#167436) üzenetére


vaakuum
addikt

Több problémám is van a hozzászólásoddal:
1) Miért ne kezelném/kezelhetném fenntartásokkal, amikor 0 tapasztalatom van más gyártók termékeivel? Ebben mi a LOL? Szerintem ez így normális.
2) Legutolsó infóm szerint melatonin tartalmú termékek magyarországi forgalmazása tilos. A legális beszerzési lehetőséget bele is írtam az előző hsz végébe. A Biotech sleep is csak tryptophant tartalmaz, a scitecnek is csak az van. Azt próbáltam, forgolódok tőle, semmivel nem jobb az alvásom, a kütyü ugyan úgy értékeli. annyi a különbség, hogy sokkal több felébredésre emlékszem tryptophannal.
3) Nem kávézok semmikor, nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt. Egyiket sem tolerálja a szervezetem. Emiatt nem szedek koffein tartalmú tápkieget sem.
4) Nem szedek kreatint, meglepő módon ezt sem tolerálja az emésztésem semmilyen formában. A D vitamin második felét is 17 óra magasságában bevettem eddig, mert általában 18-kor edzek. szerk: Itt át tudom tenni reggelre a teljes adagot.
A géphasználatban annyit tudtam tenni, hogy este átvált a kütyü csökkentett kék fényű üzemmódba. Elhagyni teljesen nem tudom a használatát, nem abban a környezetben és feladatok között élek.
Kifejezetten altatót nem szeretnék szedni, ezért keresem a lehetőségeket, és így jutottam el a GABA-hoz, bár lehet ez sem legális idehaza. Ezért kérdeztem, kinek van esetleg tapasztalat ilyesmiben.

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#167443) aelod válasza vaakuum (#167442) üzenetére


aelod
veterán

Azért mert itthon az az általános, hogy a biotech-scitec vonalon nézelődik mindenki és nem használ mást csak ezeket mert ezt "ismeri" és minden más nem lehet jó vagy fél tőle...

Legutolsó infóm szerint melatonin tartalmú termékek magyarországi forgalmazása tilos

Nem jók az ismereteid. Melatonin tartalmú tápkieg forgalmazás nem tiltott itthon a scitecnek is van ha megnézed igaz nem a gyártó oldalán. Viszont az allnutrinonnek van azt használom és bevált.

Ami szürke zónás az a CBD olaj. Nekem bevált.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167444) jmuranyi


jmuranyi
tag

Elnézést, vaakuum-nak szántam.

Szia, az alvás téma elég összetett, könyvtárnyi irodalma van.
Amiket én kb 10 éve próbáltam, és beválltak:
valeriána
sedacur forte
- akkoriban gyógyszertárban vettem, de lehet vannak bioboltban is.

vényköteles:
frontin - inkább lazító, mint altató
stilnox - na, ez altató, elsőre szinte biztos nem írják fel

Ideiglenes segítenek, mert ezektől alszik az ember,
de nem olyan pihentetően, mint a természetes alvás.
Érdemes utána járni, mivel lehet segíteni, mert nagyon sokat
emel az életminőségen.
Gyógyteák, fürdő, ágynemű, szobahőmérséklet, előkészület, stb.

[ Szerkesztve ]

(#167445) bbdzyx válasza vaakuum (#167442) üzenetére


bbdzyx
senior tag

Én Nutriversum Dream-et vettem kb. 1 éve. Nem használtam túl sokszor, kb. 5-6x, ez alatt kísérleteztem ki a magamnak megfelelő adagot. Lehet csak placebo, de én két alkalommal is azt vettem észre, hogy mélyebb, pihentetőbb volt az alvás, másnap kevésbé éreztem magam fáradtnak, nyugodtabb voltam. A nekem megfelelő adag, ami bevált az a 2 adagolókanálnyi (doboz szerint ez ~2000mg).
Most az ünnepek alatt felborult az alvási ritmusom, így sokszor ébredek fel hajnalban/éjszaka. Tegnap pont nehezen tudtam elaludni, 22-től éjfélig csak forgolódtam, majd valamikor fél1-kor nyomtam be másfél adagot (kb. 1500mg). Ezúttal viszont az égegyadta világon semmit nem tapasztaltam. Ugyanolyan mosott szar vagyok.

Szvsz egy próbát megér, annyira nem mérik aranyáron. Ha kipróbálod, mindenképp írj légyszi véleményt, érdekel, hogy valóban működik-e vagy csak átverem magam.

szerk.: az állaga elég szar ennek a cuccnak, az ízesítő és színezék feloldódik, de a folyadék aljára leülnek a fehér nagy fajsúlyú kristályok, amik az istennek sem akarnak feloldódni, úgy kell kikanalazni/kortyonként felrázni a shaker aljáról.

[ Szerkesztve ]

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#167446) bggmnd


bggmnd
kezdő

Sziasztok!

Masszázspisztolyt van aki használ közületek? Véleményt tudnátok róla mondani?

(#167447) akooos


akooos
veterán

Hali,

most hogy a Lidlben baromi jó áron van Kettlebell, vettem 2-2 6 és 8 kilósat, kiegészíteném a szabadsúlyos edzésemet vele.
Van valakinek bevált gyakorlatsorozata, amit ajánlana? Lehet koncentrált is vagy teljes testes, mindenre vevő vagyok :)
Köszi!

(#167448) vaakuum válasza akooos (#167447) üzenetére


vaakuum
addikt

Kösz az infót, a lányom már igényelt is egyet... remélem még lesz.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#167449) Pocee válasza akooos (#167447) üzenetére


Pocee
senior tag

vehettél volna nagyobbat, amikor instruktorhoz jártam a fiúk nem foghattak 16 alatt, a csajok is inkább 12re voltak kényszerítve, statikus gyakorlatnál foghattak 6-8ast.
a kis súlyt túl könnyen dobálod és nem kényszerít semennyire. de swing, press, tgu, ez kB lefed mindent, de erdemes szabályosan csinálni, mert könnyen sérülés lehet a vége... mondjuk ekkora súlynál nem biztos ;]

szerk:playben fent van egy kettlebell nevű program, egész szabályosan mutatják be a gyakorlatokat, minden gyakorlathoz videós bemutató van, korrekt program

[ Szerkesztve ]

Mr.Brightside

(#167450) akooos válasza Pocee (#167449) üzenetére


akooos
veterán

Köszi, az appot megnézem.
Sajnos most a lidl ezt árulta, nem volt nehezebb, de ha már tudom, mit hogyan kell, akkor majd beruházok férfi súlyra is ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.