Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#167951) benfolds válasza Madwe (#167950) üzenetére


benfolds
őstag

"magyar doktorok (akik az esetlegesen indokolt s szükséges gyógyszerek mellett főleg a testmozgás, táplálkozásban s életmódváltásban hisznek s abban adnak útmutatást [link] )"
- sosem értettem, hogy miért nem ez a normális megközelítés. lehet túl egyszerű lenne (papíron legalábbis), és az kinek érdeke, ugye.
jó, én könnyen beszélek, mert sosem voltam elhízva (kivéve 3 éves korom körül egy évre, senki nem értette, hogy mi történt, aztán elmentünk két hétre vidékre nyaralni, és utána teljesen helyreállt a súlyom.) igazából a diéta egy kibaszott nagy first world problem, ami egy civilizációs ártalomból következik. csak azért tehetik meg sokan, hogy elhízzanak, majd pedig az idejük és a pénzük egy jelentős részét arra szánják, hogy ilyen-olyan diétákkal hozzák magukat normál állapotba, mert a világ legszerencsésebb 10%-ába tartoznak. ettől persze a túlsúly, mint probléma még létezik, csak azért valahol szánalmas, amikor emberek arra verik magukat, hogy le tudtak fogyni. no offense. nem akarok demagóg lenni, de érted...

(#167952) Madwe válasza benfolds (#167951) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nagyon kevés ilyen hozzállású orvos van, meg aki holasztikusan kezelné-keresné az okokat eleve. Egyrészt sokkal mélyebb, több területet igénylő tudást igényel, másrészt nem ezt tanulják eleve az egyetemen (bevett konteo h persze hiszen a gyógyszeripar finanszírozza az egészet s nem cél a gyógyítás csak az élethosszig tartó páciens ;] )
Sajnos az orvsolás az az esetek többségében a tüneti kezelésnél megáll... de valahol ez sajnos érthető is amikor futószalag pár perc jut 1-1 betegre...
Nameg attól h valaki orvos nem feltétlen él egészségesen vagy egyáltalán tudja h hogy is kéne azt, sőt. Mondjuk a dohányzó orvos a tüdőgyógyászaton is megér egy misét :)
De egyébként ha már szóba került a személyi edző aki táplálkozási tanácsot ad pedig nem ért hozzá - ehhez még hozzátenném h nagyon sok edző nem ért a nyújtásokhoz, mélyizmok edzéséhez (most h rendszeresen van szerencsém gyógytornászhoz járni látom h mennyi fals info megy a termekben is sokszor) helyes biztonságos gyakorlatokhoz sem aztán mégis osztja az észt abban is - persze manapság már majdnem minden jöttment beáll ha máshova nem is youtube/online személyi edzőnek mindenféle végzettség, tudás s tapasztalat nélkül...

[ Szerkesztve ]

(#167953) diegho


diegho
nagyúr

A doktorokról két gondolat.
Üzemorvos nő, kb 150cm és 160kg... azt mondta 2 éve, hogy fogyjak le... kiröhögtem... most én lefogytam, kíváncsi leszek mit szól :DDD
Dietetikus csaj, 4 éves a kislánya, kb fél éve nem láttuk egymást, múlt héten vittem haza a lányaimat, látom pont a szomszéd ház előtt a járdán nyújt egy másik csajjal a járdán, full futós cuccba és indulnak futni. Ezt csinálják kb 3 éve. Ránézésre 1 grammot nem fogyott egyik sem, mindegyiken van kb 10-15kg felesleg, megláttak, hogy új autó, kiszáll egy teljesen másik ember... hát volt nézés na :DDD
Amíg az orvosaink, pláne egy dietetikus nem tud a saját testalkatán változtatni, addig ne csodálkozzunk. Sajnos ez van itthon.
Ha valamit meg akarok még tudni a helyes táplálkozásról, akkor vannak erre kifejezetten jó youtube csatornák, természetesen angolul, de tőlük nagyon sok jó dolgot tanultam, minden nap nézek valami újat.

(#167954) benfolds


benfolds
őstag

az etikus állattartáshoz kapcsolódóan még az a sztori jutott eszembe, amikor a mark zuckerberg kevés korrekt húzásai közül egyszer megfogadta, hogy csak olyan állat húsát fogja megenni, amelyiket ő maga ölte meg. mindenki azt hitte, hogy ez azt jelenti, hogy nem eszik többet húst, viszont komolyan gondolta, saját kezűleg levágott a kecskéi közül egyet. gondolom egy ilyen után azért jobban átérzi az ember a húsfogyasztás "súlyát".

(#167955) Stauffenberg válasza diegho (#167945) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Te jártál már amúgy dietetikusnál? Nem azt mondja meg, hogy mit ehetsz, hanem kapsz egy "oktatást" a tápanyagokról, felszívódásukról, példa étrendet (ami csak példa, nem pedig előírás) és jó esetben az egész cirkusz egy laborral kezdődik, amiben megnézik, hogy a korábbi fogyási vagy éppen hízási (!) kísérleteid miért fulladtak kudarcba, letesztelnek pajzsmirigy diszfunkcióra, IR, diabéteszre meg egyéb szarságokra.

A többi már a te dolgod, hogy a szervezetednek ideális ételek közül mit kajálsz, mit szeretsz, mi esik jól.

Láttam ezt belülről, az exem is IR-es és mivel együtt is éltünk hosszú éveket, így nem csak az elmondásait adom vissza, hanem láttam, együtt főztünk a dietetikustól kapott paksamétányi papír szerint, együtt számolgattunk konyhamérlegen, stb.

Abban egyetértek, hogy a téma tényleg nem bonyolult, gyorsan bele lehet tanulni, de aki sosem foglalkozott vele és az iskolában még megközelítőleg sem tanítanak semmit erről a témakörről, így sokaknak kell az induláshoz egy szakember segítsége. Főleg ha a fogyásnak (vagy hízásnak) már be kellett volna indulnia, de mégsem így reagál a szervezet, erre soha nem az a jó megoldás, hogy a Nők Lapjában kinézek magamnak egy másik hangzatos diétát. Most éppen az IF a nagy sláger és biztosan én vagyok túl alulművelt benne, de nem látom azt, hogy ez mitől jobb, mint tudni azt, hogy mennyit ettem, deficitben vagy többletben vagyok-e (éppen mi a cél) és nem látom azt sem, hogy a kajálós periódusokban ha valaki annyit eszik, hogy a végén így is többletben legyen, akkor mitől fog fogyni.

Te most 141-ről lementél 98 kilóra (nem tudom milyen magasság társul hozzá) egy "nagyjából" meg "érzésre" betartott diétával, de majd amikor már közeledsz egy alacsonyabb testzsír százalékhoz, annál nehezebb lesz a maradékot eltüntetni, főleg így "érzésre" diétázva. Én is diétáztam már így (90 környékéről indulva, heti 2-3 futást beiktatva), az eleje sima liba volt, aztán jött a plató. Az eredet célt így is elértem, csak oda érve már nem volt elég ennyi. :)

(#167956) diegho válasza Stauffenberg (#167955) üzenetére


diegho
nagyúr

Kétszer is voltam. Mintha egy emberrel beszélgettem volna az utcáról. Az epeműtétem után is voltam, valamint 2015-ben is voltam, amikor volt valami problémám, de semmi újat nem mondott, amit előtte már nem tudtam meg más forrásból. Exem Crohn beteg, ő el se ment, mert minek? Mindennek utána tudott járni 1 óra alatt. A dietetikus nekem a két alkalommal pl semmit nem mondott a glikémiás indexről, vagy a makrotápanyagokról, a tápanyagok felszívódásáról sem, pedig két különböző embernél voltam. Mindent más forrásból tudtam meg. Ja és 2015-ben azt mondta a dietetikus, hogy mindent oliva olajban süssek :DDD itt mondtam azt, hogy oké, hagyjuk.

A magasságom 191cm, szóval már nem nagyon akarok fogyni, ha levetetem a kb 4-5kg bőrt, akkor ott leszek 95kg alatt és készen is vagyunk, már izomtömeget növelek, közben pedig szedem a rengeteg kollagént és meglátjuk mennyire lesz szükség a plasztikára.

Ui: Az IF tényleg nagy sláger, van is alapja, pláne, ha szálkásítani akarsz és az edzést úgy időzíted, hogy a Fasting-ben edzel. Van aki arra esküszik, hogy havonta csinál egy 2 napos böjtöt, ami szintén jó lehet, de én ezeket nem próbáltam, szerintem nem is fogom. Nekem most jó így.

[ Szerkesztve ]

(#167957) moma válasza Madwe (#167943) üzenetére


moma
őstag

Köszi, hogy ezt így összeszedted!! Nekem az ideológia szóval van egy kis gondom, mert elég negatív színezetű, akkor még valami életfilozófia talán jobb, vagy életszemlélet, nem tudom.

Amúgy neked mik lettek ezek a gyorsan összedobható kaják? Van esetleg recepted hozzájuk? :DD

we all deserve a bit of luck.

(#167958) Stauffenberg válasza diegho (#167956) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Akkor rossz dietetikusok voltak, ugyanúgy ahogy vannak pancser fogorvosok is. Mi mondjuk magánrendelőben voltunk és kaptunk egy mappát kb 20 oldalnyi (A4-es) anyaggal, amiből csak 12 oldal a tápanyagos táblázat volt makrók és glikémiás index szerinti bontásban, többi meg a magyarázat, hogy mi alapján érdemes összeállítani az étkezéseket (akkoriban még nem voltak elterjedtek az appok meg weboldalak amik mindent kiszámolnak helyetted). Mindezt megelőzték a vizsgálatok amiket az előbb is felsoroltam.

Exem mondjuk sosem volt elhízott, csak voltak jelei, hogy az inzulinnal valami nincs rendben és a kilók is elkezdtek feljönni, de még idejében lépett ellene.

(#167959) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Érdekes kérdés lesz, az értelmes kommenteket köszönöm előre is.

Komolyabban szeretnék elkezdeni gyúrni. Belekezdtem de pár hónap után feladtam (fáradt voltam, itt/ott fájt, voltak kifogások...)
3nap dolgozom (12h +utazás) 3 nap pihenő. Sajnos ízületi problémáim is vannak, amin pont a gyúrással tudnék javítani. Hajlandó vagyok pénzt és időt ráfordítani, de segítségre van/volna szükségem. Tudom, hogy termek zárva vannak.

33 éves, gebe ember vagyok, ha hízok azt sajnos csak is hasra. Ismeretségi körömben nincs aki gyúrással foglalkozna. Kellene egy csapat/segéd akivel/akikkel egymást motiváljuk, aki megtanít a gépeket használni, segít a helyes táplálkozás elsajátításában.
Vagy amire nekem szükségem van az egy szeszélyi edző lenne?

Esélytelen ami keresek?

Köszönöm a válaszokat előre is.
Gondolom kapok majd oltásokat is rendesen, de ez vele jár. ;]

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#167960) Janaboy válasza diegho (#167956) üzenetére


Janaboy
veterán

Miert nem lehet olívaolajban sütni?

Én amúgy azt olvastam hogy érdemes rotalni az olajat, ugyanúgy ajánlott napraforgó olajat, olívat meg kókuszt is használni.

Janaboy

(#167961) aelod válasza Predator2 (#167959) üzenetére


aelod
veterán

Igen ami neked kell az egy jó személyi edző.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167962) diegho válasza Janaboy (#167960) üzenetére


diegho
nagyúr

Mert alapvetően nem kell olaj a sütéshez. Minek olaj, ha nélküle is lehet simán tepsiben mindenféle zsiradék nélkül? A tojáshoz és csirkemellhez egy nagyon kevés kókuszzsírt használok, de tényleg csak annyit, hogy ne égjen oda. A Lidl-ös kókuszból nem fogyott el egy dobozzal 1 év alatt. Olivát csak salátához és grill páchoz használok, abból is 750ml-ből még kb 200 van, tavaly áprilisban vettem.

(#167963) Madwe válasza diegho (#167962) üzenetére


Madwe
nagyúr

+1
egyébként a kevés kókuszzsír helyett is lehet pár evőkanál vízzel néha felönteni h ne égjen oda. Bárki akinek mondtam hülyén néz rám h dehát párolom pl a hagymát? Nem bmeg nem locsolom rá a vizet h ellepje hanem pont annyit teszek hozzá minimálisan h felszedje a serpenyőről s 3mp alatt elpárologjon :)
egyébként olivaolajjal kifejezetten nem ajánlott főzni, nagyon alacsony az a hőfok ameddig még nem lárosodik a szerkezete, magasabb hőfokon kifejezetten káros...

moma: hm, nekem az ideológia szóhoz nem társul semmilyen negatív fennhang :) majd összeszedek pár receptet mai nap valszeg …

[ Szerkesztve ]

(#167964) Sempronius89 válasza Madwe (#167963) üzenetére


Sempronius89
tag

Ez nem csak az extra szűz olivára igaz?

(#167965) Madwe válasza Sempronius89 (#167964) üzenetére


Madwe
nagyúr

De :) [link]

(#167966) benfolds válasza Madwe (#167965) üzenetére


benfolds
őstag

én a zöldségeket mostanában extraszűz olívaolajba szoktam forgatni mielőtt beteszem a sütőbe, tudtam, hogy alacsonyabb az olíva füstölési pontja, mint a napraforgóolajnak, de 170 fokon sütöm, az éppen határeset. gondolkodtam, hogy veszek sütéshez való olívaolajat, de azokban valahogy nem bízom annyira. igazából nem is ez a problémám, hanem az, hogy nem tudom eltalálni a megfelelő hőmérsékletet. tegnapelőtt zellert, céklát, sárgarépát és kelbimbót sütöttem egyszerre, az időt nem néztem, de kb. másfél órát, mégis elég kemény maradt minden, a kelbimbó kivételével. régen kevés vízben pároltam ezeket, de úgy meg szétfőtt. arra gondoltam, hogy alufóliával letakarom a cuccot, mielőtt berakom a sütőbe, így picit párolódna is. vélemény?

(#167967) Madwe válasza benfolds (#167966) üzenetére


Madwe
nagyúr

Alufóliázni jó, az ezen segít! Kevés olaj kell rájuk, spt, én olaj nélkül szoktam, esetleg kevés tahinivel :) illetve ha olyan a sütőd h alulra lehet bele vizet tenni ilyen vályatába akkor az is segít a puhításban.

(#167968) benfolds válasza Madwe (#167967) üzenetére


benfolds
őstag

na akkor legközelebb úgy lesz. a tahiniről jut eszembe, hogy pont ma néztem, hogy veszek csicseriborsót humuszhoz, aldiban szoktam konzervet, de láttam, hogy van zacskós is, amit főzni kell. a konzerv egyszerűbb, de nem igazán vagyok oda a fémdoboz ízéért (pedig a löttyöt le is szoktam önteni róla). te milyet szoktál venni?

(#167969) moma válasza Madwe (#167967) üzenetére


moma
őstag

Az alufóliában sütésnél nincs pont ugyanaz a gond, mintha aluminium edényeket használnál? Ez nem káros?

we all deserve a bit of luck.

(#167970) HussarF

Na, most már boldog-boldogtalan versenyző, jobban tele van a terem, mint előtte volt. Ugye, ezen nem segít, hogy rövidített nyitvatartás van, tehát rövidebb időintervallumra vannak összezsúfolva az emberek. Remélem márciustól engedik őket kinyitni, mert így már tényleg érelmetlen a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#167971) aelod válasza HussarF (#167970) üzenetére


aelod
veterán

Egyrészt, másrészt az emberek többsége fél 5 es 5 körül délután végez a melóban aztán rohan edzeni mert 7kor zár minden ami azt jelenti, hogy 45kor már takarodó. Köszi kihagyom. Amit a legjobban utálok ha sietni kell az edzéssel és kerülgetni a sok barmot.
Feljegyzés: kell egy házi terem mint Centopani-nak 💪

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167972) moma válasza Madwe (#167943) üzenetére


moma
őstag

bocs, hogy még kérdés :DD de a fehérje részt hogy csinálod pontosan? hogy rakod össze növényekből így? meg ha mégis port eszel, akkor milyet veszel?

we all deserve a bit of luck.

(#167973) v.viki83


v.viki83
friss újonc

Sziasztok. Hátha valaki válaszol.Van egy doboz humantropem aminek a dobozara szav idő 2021.02. azt meddig tudom felhasználni? Gyógyszertárbol való.

(#167974) tibcsi0407 válasza aelod (#167971) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Állj át bro splitre, úgy maximum 60 perc az edzés ;)

https://utdetailing.hu/

(#167975) aelod válasza v.viki83 (#167973) üzenetére


aelod
veterán

Növekedési rendellenességed van?

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167976) v.viki83


v.viki83
friss újonc

Nem.lanyomnak írják fel csak most sokat irattam.

(#167977) aelod válasza v.viki83 (#167976) üzenetére


aelod
veterán

Akkor a gyógyszertárban kérdezz rá.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167978) Jim-X válasza aelod (#167977) üzenetére


Jim-X
őstag

Na vegre, novis kerdes meg ugysem volt :DDD ;]

A játék az nem játék!

(#167979) Apollyon válasza v.viki83 (#167973) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ha csak hónap pontossággal van megadva a szavatossági/minőségmegőrzési idő, akkor az a hónap utolsó napjáig értendő.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#167980) cscscs


cscscs
csendes tag

Sziasztok,

Jól látom hogy a myprotein.com már nem szállít Magyarországra? Most szembesültem vele, hogy nem tudom kiválasztani az országok közül a rendelés végén... :W

Szívesen rendelnék a .hu-ról is, de közel sincsenek olyan akciók mint a .com-n...

(#167981) Qtya123


Qtya123
őstag

Sziasztok!

Mennék már vissza edzeni. Van is versenyigazolásom (tenisz), de a sportorvosival bajban vagyok. A terem kér hozzá sportorvosi igazolást is, de a háziorvosom meg nem akarja kiállítani, mert azt mondja, hogy neki nincs sportorvosi végzettsége.

Pedig még az Országos Sportegészségügyi Intézet oldalán is le van írva, hogy amatőr sportolók esetén a háziorvos is elvégezheti a vizsgálatokat és kiállíthatja a papírt... [link]

Mindegy, a háziorvosommal nem fogok egyről a kettőre jutni.

Tudnátok Budapesten javasolni sportorvost/rendelőt/akármit, akiknél el tudom ezt intézni?

Köszi!

(#167982) akooos válasza cscscs (#167980) üzenetére


akooos
veterán

Wow, szép lenne ha tényleg :( Nekem van elmentve címem, mindjárt megnézem, hogy tudom-e használni...

szerk: ok, nekem is szarakodik.... marha jó

[ Szerkesztve ]

(#167983) aelod válasza Qtya123 (#167981) üzenetére


aelod
veterán

Nézd meg mert nem mindegyik adhat ki. Van kereső erre, hogy hol lehet elvégezni a vizsgálatot.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167984) Qtya123 válasza aelod (#167983) üzenetére


Qtya123
őstag

Akkor az lehet az a lista, amit fentebb linkeltem. A leírás után ott a lista.
[link]

Vagy B megoldás, hogy keresek olyan termet, ahol nem szórakoznak ezzel.

(#167985) aelod válasza Qtya123 (#167984) üzenetére


aelod
veterán

Kormány szintű rendelet nem a terem jogköre eldönteni kér e vagy sem. Eddig sem volt...
Ha pesti vagy akkor sportkórház és ott kapsz sportorvosit.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167986) Qtya123 válasza aelod (#167985) üzenetére


Qtya123
őstag

Az lesz.

Most nézem, hogy a teniszhez ortopédiai vizsgálat is kell. Olyan lúdtalpam van, mint az állat. Remélem nem fognak kötekedni...

SZERK:
Jó, hát úgy látom a sportkórház (OSEI) kiesik. Leghamarabb áprilisra van időpontjuk...

Keresnem kell más helyet a listáról.

[ Szerkesztve ]

(#167987) aelod


aelod
veterán

Most mindenki is versenyző nem meglepő...

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167988) marked one94 válasza aelod (#167987) üzenetére


marked one94
őstag

Kíváncsi leszek mennyien leszünk a nyari ob-n :DD ;]

You'll Never Walk Alone

(#167989) inferno88 válasza v.viki83 (#167973) üzenetére


inferno88
őstag

Asszony azt mondja, hogy mindig adott hónap vége.
Szilárd gyógyszer esetén 1 évet rá lehet húzni, hivatalosan is szoktak ilyet. Folyadék esetén nem húznak rá.

Semper fi!

(#167990) Qtya123 válasza aelod (#167987) üzenetére


Qtya123
őstag

Én magammal versenyzek. :)

Amúgy mire az ilyen nagyobb forgalmú sportkórházakban eljutna az ember vizsgálatra, már rég nyitva lesznek a termek mindenkinek.

(#167991) atee_13 válasza cscscs (#167980) üzenetére


atee_13
őstag

Csak láttam még nem próbáltam

Ha rendelsz írd meg, hogy mik a tapasztalatok :)

(#167992) Ļantos válasza Qtya123 (#167981) üzenetére


Ļantos
aktív tag

Fogalomzavar van, nem kell sportorvosi ahhoz, hogy terembe tudj menni. [kép]

(#167993) aelod válasza Ļantos (#167992) üzenetére


aelod
veterán

Sportovosi nem kell valóban ;]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167994) whitezo88 válasza aelod (#167993) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Továbbra is várjuk a példákat ahol megvágták a termeket ahol nem volt sportorvosi csak versenyengedély. Jogászkodni meg lehet.

(#167995) aelod válasza whitezo88 (#167994) üzenetére


aelod
veterán

Gondolom a sportról szóló törvényi hivatkozás a rendeletben elkerülte a figyelmedet. ;)

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167996) whitezo88 válasza aelod (#167995) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Nem erről van szó, illetve amíg a jogászok is eltérően értelmezik, innentől kezdve lényegtelen itt jogászkodni. És akkor kit büntetnek, az egyesületet, a termet, vagy az embert? Ami számít a konkrét példa. A rendőrségtől se tudott a termem se állásfoglalást kérni, ellenőrzés se volt még... fejemet teszem rá hogy ahogy a karanténozást, úgy ezt is csendben elengedik és félrenéznek.

[ Szerkesztve ]

(#167997) Madwe válasza Ļantos (#167992) üzenetére


Madwe
nagyúr

Kivéve ahova kell.

én egyébként most h már hetek hónapok óta nem lehet engedély nélkül járni kivárnám azt a pár napot a konzultációig, lehet március-áprilosban már lehet járni rendesen is, addig felesleges túráztatnia magát az embernek szerintem.

moma: ígérem amint lesz szabadidőm reagálok erre is meg a bevett receptesre is, kicsit káosz a hét :)

[ Szerkesztve ]

(#167998) aelod válasza whitezo88 (#167996) üzenetére


aelod
veterán

Pm.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167999) aDtG


aDtG
tag

:R

[ Szerkesztve ]

(#168000) Dinter válasza Qtya123 (#167986) üzenetére


Dinter
addikt

Kecskeméten is március vége, úgyhogy valami más megoldást kéne keresni..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.