Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HussarF
üzenetére
Kis elhivatottság?! Annál azért tán több, de nem veszünk össze. Szerintem én még sosem voltam 10%-os testzsíron, akkor sem, mikor azt hittem, hogy igen. És úgy is alaposan összecsoffadtam, meg elég volt a vele járó szenvedés is.
Szóval ha az ember nem akar teljesen ráfeszülni a témára, csak szeretne egy jelentősen jobb testet, mint ami az átlagnak van, szerintem kalkulálhat úgy, hogy kábé testmagasság - 100 már egy jó eredmény kilóban 12%-os testzsíron, és (magasság -100) +3% pedig kiváló eredmény. És az se tragédia, ha az a 12% inkább 13 vagy 14 százalék.
-
válasz
HussarF
üzenetére
Kérdés, ki akar / tud 10%-os testzsírt tartani? Mert csak a legszerencsésebb genetikájú emberek tehetik meg ezt brutális szenvedés nélkül.
Szerintem egy nem versenyző 174 centis hobbigyúrósnál szuper eredmény, ha összehozza majd tartja a 74 kilót 12-15%-os testzsíron, és innen viszont már nem is nagyon van tovább, ha megmaradna (naturál) hobbigyúrósnak. 1-2 kiló még esetleg, aztán a 99%-nál itt vége is van a fejlődésnek, elérte a kox nélküli plafonját.
-
Dorian
félisten
válasz
HussarF
üzenetére
Ha megnézek a neten található képeket a testzsírról, akkor a 15% biztos, h megvan.
Hasizom borda meg anatómia is, van akinek elég csak a zsírt csökkenteni, van akinek dolgoznia is kell rá, de utána olvasva legtöbb esetben 12%-nál kezd el látszani. Én ez utóbbit most kezdtem el. -
Dorian
félisten
válasz
HussarF
üzenetére
Dehogynem. Az izom eleve többsejtmagú sejt. Ha edzés során a miozin meg aktin, stb sérül, gyulladás jön létre, akkor a citokin hatására az ún. alvó szatelit sejtek (ezek is többsejtmagúak) amik addig az izomsejthártyán kívül vannak, beépülnek a sérült területbe és hozzák magukkal a sejtmagot is. A több sejtmag pedig nagyobb fehérjeszintézist okoz.
-
Lajmund
őstag
-
aelod
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Én meg cukrozok ha édesre vágyom. Nem halsz meg tőle.
hogy izmosan halsz meg vagy nem?
Minden másra ott a Tren
A méh királynő egyetlen tápláléka a Méh Pempő szintén jó megoldás
Ettél már? Az minden csak nem édes. Az ára meg nem éppen baráti arra ha édesre vágysz.
Fruktóztól meg nem kell félni ha nincs eü-i gondod a lebontásával. Nem lesz tőle zsírmájad.
-
válasz
HussarF
üzenetére
A beletett munkának idővel egyre kevesebb a hozama, illetve hogy hozam legyen, a beletett munkát -meg időt, pénzt- kéne a végletekig fokozni. Én a számomra genetikailag elérhetőnek az utolsó néhány százalékát biztosan elengedem, mert egyszerűen nekem nem érné meg az a +1-2 cent itt-ott, hogy már a teljes életem erről szóljon. Szeretem a sportot, de egyértelmű, hogy örök hobbista vagyok és leszek.

tisn: Nem baj, de simán lehet, hogy össze se tudnád hozni. Én elfogadnám, de nekem meg az egy gyengébb testrészem. A helyzet az, hogy nekem tetszik az a fizikum is, ami a számomra elérhető maximum lenne, de valóban nem tenném bele azt a munkát, amit az igényelne. Néztem az említett kalkulátorral egyébként, hogy a maximumom 13.5%-os testzsíron lenne éppen 80 kg.
-
válasz
HussarF
üzenetére
Ez a mell tuti genetika, mert sokan sosem érhetik el, bárhogyan is edzenek rá. Nekem például szinte semmi mellem nem volt, amíg fekvenyomtam, azóta alakul valami, mióta tolódzkodok helyette, de a közelében nem leszek soha a képeden láthatóhoz, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
Mértem ma egy bicepszet, csúnya lett. Úgy emlékeztem, sosem volt gimi óta 38 alatt a pajszer, de aztán eszembe jutott, pont annyit mértem egyszer egy nagy fogyásos diéta után, mint most. A baj csak az, hogy most még nem vagyok a diéta legvégén.
Egyre inkább úgy látom, hogy a gyúrásban a genetika az elsődleges. Aki nem kapott egy szerencsés csomagot, simán összehozhat még egy szép formát, de mellette lehet, hogy a szomszédja / haverja / kollégája minden edzés nélkül is hozza kábé ugyanazt a szintet, esetleg jobbat is.
-
Lajmund
őstag
válasz
HussarF
üzenetére
Egyetértek a kollégával én sem szeretem a szemetet. Most màr ez a ciki ha valaki egészséges akar lenni és probálja kihozni szerinte a legjobbat? Ennek is hangot kell adni nem csak annak hogy itt 4000 jó "occsóó" megéri.. Most ott tartok hogy ha elfogy a fehérjém nem rendelek többet. Izmot növelni nem akarok és annyit meg eszek természetes formában hogy elèg. Én is mindent kis termelőktől veszek amit csak lehet. Húst zöldséget gyümölcsöt. Halat aldiba mert nem sok makréla tonhal meg lazac van Mari néninél a piacon.
Amúgy ha már írtam leirom hogy visszaálltam a heti 5 napos edzésre. Hétfő uszás péntek bico kozte eronléti 40 perc szigoruan nagy intenzitással és ez most így élhető. 185 cm magas vagyok és beálltam 90 kilora és én csak ezt akarom tartani fitten esetleg nagyon lassu szálkásodással. A és B hetes is élhető volt csak minden hèten akarok úszni és ezért vàltoztattam.
-
python1
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Nem azzal, nem fogok èn szimpadra állni, maga a fizikum, sógorral vagyunk kis versenyben, meg a mostani család, az a règi multamból nem láttak semmit, kicsit kètelkedve fogadják a gyúrós sztorikat.
Amit írtam, egy jó erős fizikum, szálkás izomzattal azt annyi a törtènet. -
Qtya123
őstag
válasz
HussarF
üzenetére
Így is van bőrkeményedés, de nem akkora lóbaszóak, mint kesztyű nélkül.
Amúgy volt olyan kesztyűm, ami semmivel sem volt jobb, mint anélkül, de egy normálisabb kesztyű csökkenti a bőrkeményedés mértékét.Annyi a baj velük, hogy hamar tönkremennek.
Emlékszem régen az volt a mánia, hogy mindenki szivacsdarabbal nyomott fekve. Na azt nem tudtam hová tenni, eleve nekem a húzó gyakorlatoknál eszi meg a kezem a rúd, nyomónál kevésbé.
(ha már fekvenyomás, sokan úgy nyomták/nyomják, hogy a hüvelykujj nem fog át, na nekem az is egy teljesen elcseszett fogás, nem lenne úgy biztonság érzetem). -
basaharc502
aktív tag
válasz
HussarF
üzenetére
Én most inkább a kivitelezés sajátosságaira gondoltam. Pl. Egy jól kivitelezett guggolásnak, letolásnak, felhúzásnak, akárminek olyan súllyal, amibe nem rokkansz bele szerintem van érteleme a tested szempontjából, nemcsak annyi, hogy emeled a vasat.
Ellenben a videóban látottaknak, az én nézőpontból kb. semmi. -
válasz
HussarF
üzenetére
Valóban hajlamos az ember a lényegre fókuszálni, ami az izom, de attól még nem írtam rosszul.
m3tr0: Tényleg kis difi, de egészen konkrétan ~2 dl 0,1%-os RISKA tejre gondoltam, mikor írtam a 2050-et. Ugyanis nem egyszer fordult már elő, hogy a napi bevitelem elérve vagy majdnem elérve -1980-2000 kcal környékén- inkább lemondtam arról a kis pohár tejről, amit megkívántam még. 2050 kcal esetén ennyivel több lehet.
-
Dorian
félisten
válasz
HussarF
üzenetére
"Ha olyan az étrendje, hogy abban benne van minden"
De nincs benne minden, mert a szervezet egészséges és jólműködéséhez nem csak az a 3 makro meg 15-20 mikrotápanyag kell ami a multivitamintablettákban általában benne van."izmosak akarunk lenni, nem egészségesek"
Máraki.
Sztem ez egy borzasztó buta hozzáállás. -
m3ss
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
en nem ugy latom, hogy itt csak az izmosodasrol lenne szo. sot csomoan annyira ovatosra veszik a figurat, hogy atesnek a lo tuloldalara. inkabb egezseges eletmodrol szol ez sokaknak, nem az izmosodasrol. de nincs is ezzel baj sztem.
szimplan csak nem idealis egesz heten, minden nap szinte ugyanazt enni, hiaba egezseges hus es zoldseg is az. de nem kell felreerteni, nem gondolom hogy egezsegesesebben taplalkozok mint pl wood. sot biztosan nem. de attol meg valtozatos egezseges taplalkozas > monoton egezseges taplalkozas sztem. -
scdlsc
senior tag
válasz
HussarF
üzenetére
Én nem vettem sosem Biotech fehérjét, csak tegnap leálltam beszélgetni a teremben edzés után és meghívtak egy fehérjére. Amúgy sosem iszom ott. 700 forint egy 30 g-os adag. Nekem is feltűnt ez az íz, meg ajánlgatták is nagyon, ezért kipróbáltam. Nagyon finom! Rágcsáltunk mellé egy kis Abonettet is. Elég jó volt együtt a kettő.
-
Dorian
félisten
válasz
HussarF
üzenetére
Kinek mi. Faterom szerint aki szénsavmentes vizet iszik az a bzi, kolléga szerint aki rózsaszín inget vesz fel az a bzi, kettlebell edzőm szerint aki edzéshez kesztyűt vesz fel az a bzi. Sztem az a bzi aki férfiakat bszik
Amúgy vicces, mert a bzi ismerőseim mind (1 kivétellel) ki vannak gyúrva-szálkásítva. -
attiati
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Aminospiking - csalnak egyes gyártók?
1. Ha jól értem, a hozzáadott aminosavakat kötelező lenne feltüntetni.
2. Általában nem esszenciális aminosavakat adnak hozzá, azzal trükköznek. Az az olcsó.
De ez még önmagában nem jelenti azt, hogy haszontalan.
3. Maltodextrinnek nem sok keresnivalója van egy készítményben.
4. Azt írja, hogy az aminosavak összegének ki kellene adni a fehérjetartalmat.5. Ez az állítás igaz?
"ha látod, hogy a fehérjepor tartalmaz kreatint, glutamint, taurint stb., akkor tudod, hogy "amino spike-al" van dolgod."
Hisz' alapból is van glutamin/glutamát a fehérjékben, nem? Akár állati, akár növényi.
1690. oldal aminosav táblázat
(igaz, hogy glutaminsav néven szerepel, ami =! glutamin, glutamát) -
válasz
HussarF
üzenetére
Úgy jön ki a matek, hogy a fehérjék szintézisekor, amikor két aminosav összekapcsolodik egy vízmolekula távozik kettejükbol. Tehát a két kezdeti aminosav tömege nagyobb, mint a dipeptid (két aminosav alkotta molekula) tömege. És ahogy nő a molekula, amelyet ha elég nagy már fehérjének nevezünk, minden egyes aminosav csatlakozásakor egy újabb vizmolekula távozik.
Emiatt nehéz számolni. -
attiati
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Wheyprotein is egyértelműen fogalmaz
(és ők legalább mindig egységes megfogalmazást használnak)Leírják egyesével, hogy az adott fehérjeépítő aminosav hány %-a a teljes fehérjének.
Az összegük max 100% lehet.Na most itt is 110,5%.
A listából hiányzó 4 fehérjeépítő aminosav miatt előfordulhat, hogy <100%.
De több nem lehet. -
attiati
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Hiányoztam bioszórán én is és csak a wikipédiát kellett volna felcsapni

Szóval 22 fehérjeépítő aminosav van.
A termékeken pedig csak 18-at szoktak felsorolni.
Szóval ez valóban indokolja, hogy a 4 hiányzó aminosav miatt a fehérjetartalom > mint a 18 db aminosav összege.De ez nem világos:
"Ha nem fehérjeként kerül bele amino, akkor akár több is lehet az amino, mint az összfehérje"Fehérje típusú aminosavakat sorolják fel. Az összege nem lehet több, mint a fehérje. Maximum kisebb vagy egyenlő.
Pl itt ez a tojásfehérje.
Össz fehérjeépítő aminosav 100 g termékben (!): 99,5g
Viszont 100g termékben 81g vagy 90-92g fehérje van csak (nem egyértelmű).Szóval nem lehet benne 99,5g fehérjeépítő aminosav.
-
attiati
veterán
-
-
Szevam
senior tag
válasz
HussarF
üzenetére
Szerintem itt félreértés történt. Részemről egyáltalán nem volt gúny amit kérdeztem. Annyit láttam hogy 2 képen egymás mellett van olyan ahol behúzzák a hasukat és van olyan ahol nem. Azt szerettem volna tudni, hogy a behúzott has miért előnyös, mert nem minden képen látható ez?
Ha bárkit megsértettem, elnézést kérek.
-
persil
nagyúr
válasz
HussarF
üzenetére
Ez a nagyon ovatos koruliras, hogy hat o ilyen meg olyan, ha latnad tudnad blabla... Egyertelmuen hiba van a gepezetben, ezt kurvara kar szepiteni.
Az pedig, hogy valaki buta, troll, fogyatekos, down-os, vagy eppen barmi mas okbol ilyen, ebbol a szempontbol teljesen lenyegtelen. Amit csinal, az nem valo a forumra, foleg nem ebbe a topikba(de, ahogy olvashato a masik topikbol, ott is pont ugyanez megy). Az oka, mar teljesen mindegy.
Barmilyen allapotrol/betegsegrol/helyzetrol is legyen szo, az nem mentesiti az embert. Ez nem mentseg, szoval ez a "nem troll, nem buta, vele talalkozni kell" egyszeruen nem allja meg a helyet.
Felesleges es sokak(mindenki?) szamara idegesito es teher, amit csinal, hogy milyen okbol, az mindegy. A fent linkelt elelmiszeres topikbol kiemelt hozzaszolasbol is egyertelmuen latszik, hogy nem egyszer, nem ketszer lett neki szolva, ezert "tort" ki vegul az egyik forumozo.
Ertem, hogy pc, meg hiperszenzitiv a vilag, meg mindenkinek mindenhez joga van, kulonben megsertodik. De, ha valaki nem tud forumozni, akkor ne tegye.
Szrk.: es nem gonosz vagyok, meg nem ordoguzni akarok, de szimplan lehet menni off topikokba(van ilyen random duhongo, vagy mifene), ahova tenyleg abszolut mindent le lehet irkalni. Szoval a "neki is joga van forumozni" teljesulhet, hibatlanul.
De szakmai jellegu/egymast segito(akarmennyire is vesszuk komolyan a kifejezest) topikokban senki nem azt akarja olvasni, hogy hany forint a csirke farhat, meg milyen volt a bartok radio koncert. -
tisn
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Akkor rosszul csinálod. Ha jól csinálod, nem esik jól
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
50 vagyok. a futassal kinyirtam mar a terdporcom. szoval ovatosan csinalom inkabb. (pl. guggolas sullyal az nincs, se terdporc izelgeto labgep sem) ha ugy erzem nem komfortos, csokkentem a sulyt es novelem az ismetlesszamot. vallam mar baszakodott, konyokom meg 3 honapja szorakozik. -
Rivaul
addikt
válasz
HussarF
üzenetére
Én is ezen vacillálok most. 5-5,5kg kellene a bícsbádihoz. De most jól érzem magam így tömegesebben. Viszont ha bejön a meleg, verni fog ezzel a súllyal a víz mint k..vát a templomban
Nehéz dolog ez. Még soha nem kellett fogyóznom. Pár nap alatt lement ekkora súly. Csak most kellene hogy izom maradjon... -
thomasvold
őstag
válasz
HussarF
üzenetére
Igen, ettől tartottam. Most ruháztam be 4 db. 10 kilós tárcsára, szóval fix. súlyzót egyelőre nem veszek, de az lesz a vége előbb-utóbb. Így is már komplett edzőterem a kis szoba, párom örömére

A linkelt gép nagyon szuper, de ha beszerezhetetlen akkor felejtős.
Köszönöm a választ.
-
Woodslave
félisten
válasz
HussarF
üzenetére
46 leszek januárban.
legalálisan itthon nem nagyon tudsz. Amúgy nincs olyan alacsonyan (legalábbis a múlkori vizsgálat alapján) Nyilván rövid távon biztos nem ártana heti 300mg
csak ez egy egyirányú utca ha bemész nincs nagyon visszaút.de ja néha úgy érzem küzdök mint disznó a jégen aztán lófax legalábbis ahhoz a mércéhez képest amit sikerült az insta meg youtube videókkal a fejembe rakni. Elengedni nem tudom csak szétbaxom magam a nagy próbálkozással
-
Qtya123
őstag
válasz
HussarF
üzenetére
Nyilván egyéni ízlés, hogy kiknek mi tetszik. De valóban egy 20%os esetén már bőven jó és erősen alá menve nincs már nagy "népszerűség" ugrás a tetszési skálán.
De én pl voltam kevésbé zsíros, de nulla izom és úgy látom jobban bejövök hogy zsírosabb vagyok jóval, de van némi izmom is.
A feleségem pl olyan, hogy hiába látszik minden izom valakin, ha az összességében egy 75-80 kg-os ember. Akkor nem elég magas/széles. Az sem segít, ha feszülős ruhában van. Egyik haverom ilyen, a feleségem annyit mondott rá, hogy ZsebStallone. Az a véleménye, hogy hiába izmos valaki ha kicsi. De nyilván van aki meg az ellentétes véleményen van.
De felesleges túlzottan ilyeneken rugózni, mindenkinek úgy sem lehet tetszeni. Amúgy is, ahogy a mondás tartja, ha egy fokkal szebb vagy az ördögnél, már oké.
Egyébként szerintem sokkal fontosabb a stílus és az önbizalom. Sok olyan embert ismerek, aki határozott, de mellé nem pofátlan, továbbá figyelmes és ezáltal a kinézetéhez képest lényegesen jobb kategóriájú a felesége.
-
válasz
HussarF
üzenetére
"A cigi is sz.rrá van adóztatva. Alkohol jövedéki adója is folyamatosan emelkedik."
Nekem teljesen megfelel, és legalább néhányan mérséklik is ezek használatát, netán leszoknak. Durva, mi megy vidéken egyes helyeken. A gyerek nem kap rendes kaját, de az olcsó pia és cigi létszükséglet. Ha még jobban megadóztatnák ezeket a termékeket, talán többen fordulnának el tőlük.
És mondom úgy, terveim szerint majd rászokok a pipázásra 70 fölött, kizárólag az illat miatt. -
aelod
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
hialuronsav
Extra hidratáló hatású. Most nekem is azzal kellett kenni a kezem mert olyan szinten kiszáradt, hogy sebes lett.
Párom körmös, néha-néha belobban neki is az ekcémája (sokszor magától a stressztől is akár, meg hát ugye a vegyszerek) de olyankor nem szarozik pár nap elocom és leszedi neki.
Lassan nlc írányba "radikalizálódik" a topic
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- 27% - ACEmagic S3A MiniPC! Ryzen 6900HX 16GB DDR5 / 512GB SSD/ Radeon 680M!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest