Hirdetés
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
KAMELOT
üzenetére
Mérik a kajákat, mintha az összes felhasznosulna, de közben semmit nem tudnak arról mennyi megy ki ( vese és széklet által) és mennyi alakul át energiává stb.
Külföldön nagyon megy a vegán térítés, az egyik gyártó pl. azt rakja a borsófehérjés kajájára, hogy ebben a tasakban (kb. két adag kaja) több fehérje van mint egy doboz tojásban. Mainstream szinten abszolút nem foglalkoznak vele, hogy nem csak egy típusú fehérje van.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A mai jóléti társadalom problémája inkább a túlkajálás, szóval lehet arra gondoltak, csak nem írták le, hogy amúgy ne zabálj annyit, fehérjéből se.
Szerintem meg inkább hasznos ez a trend, mert a sok szemét mellé legalább raknak rendes tápanyagot is. Ha jól tévedek, a proteines túró rudiban tejsavófehérje van, míg a high proteines lidl-ös pudingban meg tejfehérje, azért nem mindegy.
Szemben a többi, kisebb márkás cuccal, amikbe nagyrészt szójafehérjét tesznek. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Woodslave
üzenetére
Plusz még azt is megkérdezném, mi számít náluk fehérjének. Mert én pl. a növényi fehérjét soha nem is számoltam. Állítólag kevesebb is szívódik fel belőle, mint az állati eredetű, másrészt ezekkel számokkal is úgy dobálóznak, mintha a bevitt táplálék 100%-a hasznosulna, minden alkalommal. A legyeknek meg mi marad?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De valszeg átlag NPC-nek a kakaós csiga fehérjéje is számít.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Peaceliker
üzenetére
A forrás cikk egyébként nem lett olyan borzasztó, csak az újságíró átfogalmazása miatt tűnik megint agyhalottnak az egész.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Hacsak nem vagy egy műhold ami a Föld körül kering, vagy asztronauta egy hosszú űrsétán, akkor itt a Földön kizárt, hogy bármiféle hatással lehetett rád a napkitörés.
A sarki fényen kívül semmi nem érhette el a felszínt, mivel a bolygó magnetoszférája és atmoszférája megvéd minden káros kozmikus sugárzástól. Az okostelód rádiójától előbb lesz bajod, mint a sarki fénytől.
Hidegfronti tünetek sokkal valószínűbbek, mivel a légnyomás és a csökkent páratartalom közvetlenül is érint mindenkit. -
-
Apollyon
Korrektor
A múltkor volt itt téma az omega3-ról amit nem olvastam végig, de szembejött ez a videó, és bocs ha mótvá, de hátha valaki még nem látta:
Eat These 3 Superfoods to Boost Cognition, Fight Inflammation, & Increase Longevitytl;dr: egyél zöldet meg áfonyát, illetve akik több omega3-at visznek be, átlag tovább élnek 5 évvel, kivéve a dohányosok.
Az omega3 kapszula effektívebb a lazacevésnél, mert a halban lehetnek szennyezések, pl. higany és mikroműanyagok, amik viszont a kapszulás olajból ki vannak szűrve. -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dorian
üzenetére
Már régóta követem a topikot, kb., 2000-es évektől úgy a covidig nagyrészt csak a bunny nyomta az észt a nagyobb tömegű magyar mainstreambe, időközben az okostelók elterjedésével felbukkant más is, de nem nyomtak sokat a latba, covid óta meg fel-fel jönnek ilyen Sanyifélék, és ugyanazt mondják amit már 20 éve is elmondtak mások, csak ebbe-abba az irányba eltorzítva. Közel 20 éve járok már terembe, szóval ja, tudnék vitatkozni azzal, hogy "kitől lehet a legtöbbet tanulni", de nem akarok.
-
Apollyon
Korrektor
Már írtam, nem csak az összetevők számítanak, hanem az is, hogy azok milyen feldolgozási folyamatokon mennek keresztül.
A mekis zsömi búzalisztje nem ugyanaz, mint amit a boltban veszel. A ketchup is paradicsomból készül, de mire a tálcádra kerül, rengeteg ipari feldolgozáson megy át, ahogy a szószok, a zsömik és a húsok is. Megváltoztatják az állagukat, textúrájukat, kivonnak tápanyagokat, hogy jobban formázhatók legyenek. Így végül egy teljesen természetellenes termék kerül eléd, ami hormonális hatásokat is okozhat, és irritálja az emésztőrendszert.
Ugyanez igaz a bolti, feldolgozott, hónapokig-évekig elálló termékekre is. Az összetevők listáján sehol sem írják le, hogy az alapanyagok szerkezetét, kémiai összetételét is megváltoztatták. -
Apollyon
Korrektor
A kiinduló állításod wishful thinking kb. Biztos vannak csárdák csapnivaló kajákkal, de mivel mögöttük nem áll egy billió dolláros franchise láncolat, valszeg az olyan hely be is fog zárni.
A mekivel kapcsolatban ez a szent meggyőződés ezzel a higiénia dologgal fergeteges, mikor az asztalon hagyott üdítőket néha visszaöntözgetik a gépbe, a mccafés sütiket átmatricázzák ha lejárt (mondjuk annyi cukor van benne hogy valszeg örökre eláll). Ha buknak valamin, kifizetik a büntit, azt ennyi, megy minden tovább. Míg egy csárdában van esély rá, hogy rendes kaját kapsz, addig a mekiben kizárólag a szénné adalékanyagozott kaját adják. Ez a legcsekélyebb mértékben sem ér fel a csárdákkal sem minőségben, sem higiéniában, sem tápértékben. De egyed-igyad akkor.)))
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dorian
üzenetére
Nem este elalvás előtt kell inni és akkor nem zavarja meg
Ez már alkudozás kategória. Mennyi idő is kell egy sör után, hogy be tudj ülni autóba és ne bukj meg? Elég sok óra + alvás. De az már megzavarta azt az alvást. A végeredmény akkor is az, hogy rendszeres alkoholfogyasztás, aminek nyoma marad.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
scdlsc
üzenetére
Már minimális alkohol is káros, mert az éjszakai alvást megzavarja, ami direktbe kihat az egészségre.
Plusz a máj se örül az ilyen plusz tehernek, hiába magasan regeneratív.
#199028 scdlsc:
Nyilván nem kell állandóan mekis kaját zabálni, de igazából sose kéne, mert egyébként is tegye fel a kezét, aki életében egyszer volt mekiben, és soha többet nem ment vissza. De nem csak a meki hibája, hanem minden gyorskaja / UPF gyártóé, durván addiktív, nehéz a jó útra térni, totál összezavarja az ember agyát és szervezetét a sok cukros / édesítős dolog, meg nyilván a cézár saláta sem bio cucc, adalékmentes öntettel.
Az offról meg annyit, hogy nem kellett volna mekis kaját ajánlani a gyúrós topikban, mint étel.
-
Apollyon
Korrektor
Szép kis ködösített marketingszöveg, 2019-es dátummal, ami ha valós ezt valszeg még nem cset dzsepettóval íratták.
Jah, más a receptúra, mert az EU-ban tiltva van pár dolog, ami usákiában nincs, szóval leírták, hogy az ottaniakhoz képest itt más adalékokkal mérgezik az embereket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De azt már nem véletlenül nem írták oda, hogy a csirkével mi történik a feldolgozás során, milyen vegyi procedúráknak teszik ki a hozzávalókat mire a termék elkészül. Mert ugye nem csak az összetevők számítanak, hanem az is, hogy mit művelnek azokkal az összetevőkkel amiknek a kezelés maradványagai ugyanúgy belekerülnek a késztermékbe. És akkor az egész nap hevített olajban sütésről még szó sem esett.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
OPiiPO
üzenetére
A meki az a szint, ahol totál irreleváns már a higiénia, senkinek nem ajánlott oda betérni aki jót akar magának. Gyrososnál általában a szósz és a hagyma ami ki szokta készíteni az ember gyomrát, ha tényleg higiéniai gondok vannak ott, akkor viszont fel kell jelenteni.
-
Apollyon
Korrektor
Nem a nemet mondással van a gond, hanem azokkal akik ezt nem tudják elfogadni.
De egyébként néha én is megeszem a rántott húst ha van, és olajban sütjük. Valamiért rá van írva a flakonra, hogy használat után le kell szűrni az olajat, mi kivágjuk. De air fryerben is be szoktam kenni valami zsiradékkal a húst (nem étolajjal) hogy ne száradjon ki, grillezéskor szintén. Nem ez fog a sírba vinni, valóban. -
Apollyon
Korrektor
válasz
RexMaximus
üzenetére
Bár már rég voltam ott, de nemsoká megyek oda vissza, pont azért is amiket felsoroltál: fitness2000, Pesterzsébeten.
-
Apollyon
Korrektor
Nekem huszonévesen is volt, hogy úgy jött ki, hogy egy héten belül volt egyazon izomcsoport. Pl. ilyen hétfő majd vasárnap. Ennyi idő bőven elég volt hogy megpihenjen akár a lábnap is. Most így lassan a 40 küszöbén még mindig hasonló, de szerencsére eleget alszom.
Aki nem naturál, annak nyilván nincsenek ilyen "gondjai". -
Apollyon
Korrektor
Te jó ég, RIP Béla
Eléggé bosszantó, hogy valaki ilyen sikeres, sportol is, totál fiatal és valami feltehetően banális hülyeség miatt meghal :/ -
Apollyon
Korrektor
válasz
Cranium
üzenetére
Nem akarok beleszólni, de a frontinozásról le kellene szokni, mert erős függőséget és maradandó károsodást okoz.
Ha bármi nem stimmel az életben és emiatt nem alszol, akkor kell keresni egy terapeutát, akár fizetőset, mert ezek a gyogyók véglegesen leszedálnak.Azt meg csak úgy általánosságban, hogy a füvezés, meg egyéb kábszizás is totális tévút az "alvás segítésére".
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dorian
üzenetére
Bizony, megy a vakítás, hogy a borsófehérjés készkajában annyi protein van, mint egy doboz tojásban, de azt már nem írják oda, hogy mennyiségtől függetlenül a biológiai értéke labdába se rúghat a tojáséhoz képest.
Mindeközben meg ugyanúgy alultápláltság áldozata lesz a vegán fogyasztó.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ha valaki nem fogyaszthat WPC-t, akkor húst kell enni helyette, és kész. Azért annyira nem életbevágó ezeket a porokat inni. Persze szívás, ha valaki így jár, nekem is hiányozna, de inkább lemondanék róla, minthogy betegségeket okozzak magamnak.
-
Apollyon
Korrektor
Ki kéne rakni a topik címébe, hogy NSFW ;p
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Peaceliker
üzenetére
Már egy ideje ahogy látom edzegetsz, így ez a "mostantól heti egyszer edzek" szinte felér azzal, mintha azt mondanád, hogy "oké, hétfőtől-csütörtökig kihagyom az alvást, mert fontosabb dolgom van."
Persze te tudod, de szerintem elég öngól lemondani az edzésről, többet veszítesz vele, mint időt nyersz, legalábbis ha ez a cél... -
Apollyon
Korrektor
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez nem verseny, hogy ki mennyivel tolja...
lehet neki majd brutál ízületi gondjai lesznek, neked meg nem. Csak később.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Peaceliker
üzenetére
És épp ezért jöttem most fel, hogy rákérdezzek hogy szinten tartashoz heti 1 edzés elég lehet?
Milyen szinten tartáshoz? Az akaratlan és gyenge, lusták szintjéhez? Ahhoz bőven elég lesz a heti egy edzés, igen.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dorian
üzenetére
Ezt nem feltétlen neked, hanem csak úgy általánosságban mondom, hogy amikor előkerül már ez a polifenol szintű változatos étrend téma, akkor remélem nem figyel be már legalább év(tized)ek óta egy szál cigi sem, se nincs alkohol már hosszú ideje, de még csak 1 sör sem...
Valahogyan a vegánok is túlélik, pedig nekik aztán abszolút gatya a kajálásuk. -
Apollyon
Korrektor
Irónia, hogy a sós rágcsa is tele van cukorral, de minimum van benne. Még a téliszalámiban is van. Lehet, hogy csak rejtett cukor, glükóz szirupként, módosított kukoricakeményítő és társai megnevezéssel, a lényeg ugyanaz, éhségérzetet vált ki, és nem tudod abbahagyni a zabalását. Kb. ugyanaz, mint itt benfolds kolléga mindenesti csokitábla bekollekciója.
A cukoripar simán a világ top 5 legnagyobb patkányságai között ott van. -
Apollyon
Korrektor
válasz
benfolds
üzenetére
Ha már estig kibírtad, akkor legalább pont ne lefekvés előtt nyomd tele magad cukorral, mert jól megcsicskítja az alvásod. Persze lejönni róla elég rossz igen, olyan mint a drog, meg rosszkedvű leszel stb., de már szinte alkohol szintű függőséget okoz és gyilkolja le a tested lassan, évek alatt, ha peched van cukorbeteg leszel, vagy csak inzulinrezisztens. Plusz az esti csoki a másnapodat is durván befolyásolja.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Flex77
üzenetére
Heh, volt kis korai bbtv feelingje a dolognak.)) Régi szép idők.
Ahogy látom ez inkább videoblog nem pedig scitec reklám végre.
Na de legalább egy valami biztosan korrelál a mai valósággal amit mondott: ha gyúrsz, tovább élsz.)
Nyilván a szerekkel élőkre ez nem vonatkozik. -
Apollyon
Korrektor
válasz
attiati
üzenetére
Igen, dextrózt írnak szőlőcukor helyett, meg néha módosított kukoricakeményítőt / maltodextrint, majd ráaggatják hogy "no added sugar", holott az is cukor, így jó nagy átszabás.
Hiába néz ki tök jól a makró táblázat, ha egyébként a benne lévő protein is hulladék, szóval műkaja. -
Apollyon
Korrektor
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez elég jól láthatóan tele van adalékanyaggal. Legalábbis én maltodextrint meg keményítőt nem szoktam a csirkére szórni.
De itt sem csak rászórva van, hanem a hús feldolgozáskor paszta állagúra formálják és hozzáadják a keményítőt térfogatnövelésre, meg a textúra alakítására. Az ivóvíz a pácanyaghoz és a sóban áztatáshoz kell, ami gyári körülmények között nem épp a legjobb folyamat.
Szóval nem csak az számít, hogy mit raknak bele, hanem hogy mit csinálnak az összetevőkkel, amiknek így teljesen megváltozik a biológiai értéke, végül kapod ezt a förmedvényt. De részemről a pulyka, mint étel sem épp egy jó minőségű táplálékforrás, koszos és igénytelen állat ami minden szemetet megeszik, meg is érezni a húsán.Mindenesetre jóétvágyat.
-
Apollyon
Korrektor
+1
Nincs eléggé kihangsúlyozva, hogy mennyire pozitívan megváltoztatja az életed, ha nem eszel cukrot meg semmi cukrosat.
Amiket én tapasztaltam már pár nap / hét után:
- nincs fél/egész napos éhségérzet, simán kibírom két kajálás között anélkül hogy hamburgerekről álmodoznék
- nem morog hangosan a gyomrom néhány óra után mintha már 1 napja nem ettem volna
- sokkal jobb az alvás, így az én koromban is simán végig tudok aludni egy 7+ órás éjszakát anélkül, hogy felébrednék, persze ez mástól is függ, de tényleg jobb mint volt
- az agyam is jobban működik, jobban tudok koncentrálni
- a rendes, főzött kaja sokkal finomabb, sokkal jobb az ízükMár többször "leszoktam" a cukorról, de ugye volt nyár, meg fagyikák és észre se veszed, hogy mit csinálsz, nem könnyű az fix.
Mindenesetre durván javítja a napi életminőséget, ha lerakod ezeket a fosokat. Nekem a kis lépések nem mennek, csak a drasztikus változás. Szóval most az UPF-eket is letettem, anélkül elég nehéz (lehetetlen) lenne a cukortól megszabadulni. Persze ott már egyébként sem csak a cukor a gáz.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
python1
üzenetére
Nem árt figyelembe venni, hogy ezek valójában nem "AI"-ok, hanem "large language model"-ek, leegyszerűsítve szöveggenerátor.
Az, hogy mit dob ki erősen függ mi alapján lett trainingelve, illetve milyen forrásból dolgozik. Információszerzésre nem ideális, mert benne van a pakliban, hogy totális hülyeséget mond. Attól függően mire van paraméterezve, de akkor is fog neked generálni a témában X hosszú szöveget, ha egyébként gőze sincs a témáról, ezt hívjuk úgy, hogy hallucinál. Ebben az egészben az okosság, hogy emberszerűen válaszol a neki beadott promptokra, egyébként a válaszok valóságtartalma erősen függ az adatbázistól amiből dolgozik. Úgyhogy csak óvatosan az "éjáj" táplálkozási tanácsokkal.) -
Apollyon
Korrektor
válasz
Lajmund
üzenetére
Lehet ahonnan jöttél valami sivatagi buckaországból ott ez a normális, de Európában ez nagyon nem volt jellemző, se nem a tavalyi globál 48-52 fokok az északi féltekén.
Amugy aki kardiozik az meg se érzi.
Amúgy nem kéne általánosítani, lehet neked mint nem napon barnult bőrűnek más a tűrőképessége, mint amit itt ebben a régióban megszoktunk. -
Apollyon
Korrektor
válasz
miningboy
üzenetére
Attól függ, mi a cél.
Néha bevágni 1-2-t oké.
Nap 3x egy ilyen szerintem nem jó ötlet. Ez is csak egy ultra-feldolgozott készítmény amiben tejfehérje van (nem tejsavófehérje), módosított kukorica keményítővel, szóval a "nem tartalmaz hozzáadott cukrot" hazugság meg is dőlt.
Ha hasonló finomságokkal szeretnél naponta fehérjét bevinni, inkább kotyvassz / süss magadnak valamit otthon csokis tejsavófehérjéből. Tecső tele van receptekkel. -
Apollyon
Korrektor
Futócipővel előre lehet dőlni, tudom, mert nekem van, és nem jó benne guggolni, próbáltam... Szerintem balesetveszélyes, még akkor is, ha szabályosan csinálod.

Ezért már régóta van másik csak súlyzózáshoz, nem éppen erőemelőknek készült dedikáltan, de lapos a talpa, így nem dönt előre és jó benne súlyzózni.

-
Apollyon
Korrektor
válasz
scdlsc
üzenetére
Most visszanéztem a myproteines rendeléseimet, elég komoly.
Legjobb bizniszt 2016-ban csináltam, felfele kerekítve és átszámítva forintba 15 kiló impact wheyt olyan ~42ezerért vettem. [kép]
Akkortájt 1 angol font olyan 340 forint körül volt, most épp 458.
Jelenleg egy darab 5 kilós fehérje 72 font ~33K forint lenne... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Jim-X
üzenetére
Nekem mindig is jól ment a futás, sprintelés. De mindig is gyűlöltem, soha nem futok már, régebben is maximum a busz vagy vonat után. Manapság meg már inkább lekésem.

Akkor már inkább biciklizés emelkedőn, de azt is csak konditeremben már a szobabicón.
Valahogy súlyzós edzés mellett nekem ez sosem volt fontos, akinek meg igen, az nem igazi gyúrós.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Bár nem vagyok biztos benne, hogy az otthoni lidliben is ugyanaz van-e, de itt a külföldi lidliben mindegyik high protein édességen rajta van, hogy nincs hozzáadott cukor.
Édesítővel van, ami oké, de raknak hozzá módosított kukoricakeményítőt valszeg az állaga miatt, ami de, cukor. Szóval hazudik a csomagolás, és a módosított keményítő még talán rosszabb is a szervezetre nézve mint a sima fehér cukor. Persze ha ízlik meg elvagy vele, akkor OK, de valójában ez is csak egy ultra feldolgozott ehető méreg, némi fehérjével. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Woodslave
üzenetére
Nekem az a fura, hogy kb. 5-6 éve vagy több, világosan emlékszem, hogy a tudomány álláspontja az volt, hogy full vegán nem nagyon lehet eléldegélni, mert később hiánybetegségeid lesznek.
Azóta jelenleg már a vegán élet a király, nagy muszklikat is lehet építeni, de aki húst eszik az rombolja és szennyezi a környezetet stb. Teljes értékű étrendnek számít a vegán, nem kell semmi állati eredetű, csak annyi, hogy B12 vitamint külön kell szedni, mert azt nem lehet vegánból fedezni, illetve a nem állati fehérje alacsonyabb biológiai értékű, tehát többet kell belőle bevinni a húsból származó fehérjéhez képest. Aztán lehet nem így volt, csak egyik napról a másikra valami alternatív valóságból (vagy -ba) ébredtem.
-
Apollyon
Korrektor
Növényi fehérjét sosem számolok, húsokból bőven megvan ami kell. A gyümölcsöket frissen eszem, néha becsúszik a fekete szeder is, de azt csak ritkábban veszek, mert ilyenkor túl édes, és úgy szeretem ha savanyú. ;D
Fagyasztottból csak a brokkoli megy és a karfiol (meg néha borsó), mert előbbi úgy sokkal olcsóbb, de valszeg át fogok állni a frissre inkább, csak fáj néha pucolgatni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
mastodon
üzenetére
Izolátum amúgy miért olyan fontos neked? Ha már ennyire számít, akkor ott van esetleg a hidrolizátum is, az még egy szinttel magasabb az izolátumnál, magasabb fehérjetartalommal. De annak még annyira sem lesz íze.
Ha az íz ami még fontos, akkor jobban jársz a koncentrátummal, szerintem. Vagy magad ízesíted, fahéjjal, kakaóporral. -
Apollyon
Korrektor
Lol [link]

-
Apollyon
Korrektor
válasz
persil
üzenetére
Még ha némi tévedésben is van saját magával, sokakkal ellentétben ő legalább lejár edzeni, és dolgozik a teremben. Ráadásul olyan súlyokkal, amiknek a töredékével sem tudna sok ember mit kezdeni. Az mindenképpen pozitív, hogy súlyemeléssel foglalkozik nő létére, míg mások a távirányítón kívül nemigen emelnek nehezebbet életük során.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
szőröscica
üzenetére
Azért mert most kimarad pár nap, nem borítanám emiatt a tervemet...
Viszont érdekel, hogy ha már 6 napra bontottad a heti edzést, külön napokon a bicepsz, tricepsz is stb., akkor miért 5 nap felsőtestes edzés van, az alsótest meg szimplán el van intézve 1 lábnappal?
-
Apollyon
Korrektor
Ma egy újabb podcastet hallgattam meg a kedvenc témátokban.
Stay Young Forever: The #1 Thing For Overall Health & Longevity Is This... | Peter AttiaSzemben a Hubiék podcastjével, itt nem molekuláris és sejtszinten, hanem kissé más megközelítésből van kivesézve, hogyan maradj fiatal... -os.
Két, alapvetően nem gyúrós dokesz állapítja meg, hogy teniszezéssel meg ilyesmivel nem lehet "fiatalosan" maradni, mivel más mozgásforma, és máshogy terheli az izmokat. A konklúzió a súlyzós edzés, mozgás van a legjobb hatással a szervezetre, illetve a kardió, amiket lehetőleg már tinédzser korban el kell kezdeni, mert egy életre meghatározza az alap fizikumot. Nyilván normálisan összeállított edzésről, mozgásról van szó (kardió is beleértetik), a villamoson majomkodás semmit nem ér. Persze öregedéssel csökken a teljesítmény, de ettől még nyomni kell neki, amíg élsz. -
Apollyon
Korrektor
válasz
benfolds
üzenetére
Legutóbb én ezt hallgattam: Dr. David Sinclair: The Biology of Slowing & Reversing Aging | Huberman Lab Podcast
Elhangzott pl., hogy mik azok, amik gyorsabban öregítik a sejteket/szervezetet, az időn kívül, a teljesség igénye nélkül:
- a folytonos zabálás
- növekedési hormonok minden fajtája, ideértve az anabolikus szteroidokat (ezen nyilván nem lepődünk meg), illetve a természetest is, ergo a kis- és törpenövésűek, illetve későn érők előnyben (tovább élnek)
- emelt vasbevitel (heló, multivitamin...)
- leucin (heló, BCAA) -
Apollyon
Korrektor
válasz
aelod
üzenetére
Már elmondtam, és el fogom még párszor, de azóta is visszasírom a fitness2000-et. Ha járunk majd otthon karácsonykor, lemegyek néhányszor. Ott régen csontfegyelem volt, a személyi edzők nagy része állati jó fej volt mindig is, úgy is, hogy soha életemben nem fizettem be senkihez sem, mégis társalogtak néha, meg ha szarul csináltam valamit anno, szóltak hogy ez így nem jó, így kéne stb. Mondjuk ez utóbbi kb. 15 éve.
De sose volt circle jerk ott a gépeken. -
-
Apollyon
Korrektor
válasz
aelod
üzenetére
Az a baj, hogy egy hsz-ben ezt nem lehet elmagyarázni. Nagyjából annyi, hogy ha egymásra halmozod az élvezeteket, akkor az belecsicskít a produktivitásodba, később rosszabb kedved lesz stb. Felspanolod magad mindenféle finomságokkal, amik "stimulálják az agyad", akkor később nem fogod élvezni azokat a dolgokat (vagy csak kevésbé) amiket amúgy akkor is élveztél, amikor nem csináltad ezt, pl. edzés nem lesz annyira "rewarding" érzés mint előtte. De ott van ez a rövid videóban is (de az egy másik podcastből egy rövid részlet).
Illetve pont az ő egyik podcastjében említette egy kollégája könyvét, most azt olvasom: [link] Érdekes, elég sok mindent megtudhatsz magadról. Azt hiszem ezt a könyvet talán a cukor és annak hatása az agyra epizódban említette, azt is érdemes meghallgatni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Hű jó sokat vettél belőle.
Ma én is szereztem be kettőt, vaníliás nem jön be, de a karamellás és a csokis eléggé jó. Még sosem ettem tapétaragasztót, így passz, hogy annak milyen íze van, de én nem vettem észre utóízt.
Itt nálunk van ebből a termékvonalból protein ital is, a kávésra rámentem még régebben, és nagyon rossz volt, nem ajánlom... Akkor már inkább veszek kávé ízű whey-t, és felöntöm zabtejjel... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem fogsz olyan készterméket találni amiben ne lenne valami nonszensz összetevő. Ez a puding is valójában csak tejfehérje (azaz nem tejsavófehérje), rejtett cukrok, meg édesítőszer meg módosított kukoricakeményítő és barátai. Hiába "egészséges", ez is csak egy variáns az ultra-feldolgozott élelmiszer témában.
Persze kerülni kell ezeket, de azt sem gondolom, hogy egy életen át le kell mondani mindenről ami finom, mert ettől még nem fogsz tovább élni, és arra sincs garancia, hogy egészségesebb leszel azokkal szemben, akik havonta többször megesznek egy ilyet.
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
A keto ugyanakkora öngól mint a veganizmus. Ez a két csoport igazán ráállhatna az oxigén diétára is, ahol csak minden második nap vesz levegőt...
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Remélhetőleg nemsoká lesz egy házi konditermes írás a logouton, amit majd be lehet linkelni ide, és utána a perempés küszködések értelmét vesztik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- LEGO klub
- iPhone topik
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 17IRX10 - 17.3"FHD 165Hz - i7-13650HX - 24GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HU
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Zalman i3 Edge FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szemben a többi, kisebb márkás cuccal, amikbe nagyrészt szójafehérjét tesznek.