Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#167501) benfolds válasza kexksz (#167500) üzenetére


benfolds
őstag

(#167502) S e t h


S e t h
nagyúr

Nem gondoltam, hogy már ennyi idős Roelly Winklaar, viszont hiányoltam a Mr. Olympiáról, most néztem utána, hogy vajon miért nem szerepelt, pozitív covid tesztet produkált.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#167503) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Vásároltam használtan egy multifunkciós kondigépet, sajnos semmilyen papír nincs hozzá, a gépen nincs márka stb...
Keresek olyan fórumtársat, aki esetleg jártas ilyen gépek összeszerelésében, és privátban, képek alapján segítene a kötelek/csigák bekötésében.

Köszönöm előre is.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#167504) Angel2014 válasza Predator2 (#167503) üzenetére


Angel2014
addikt

Hol lenne?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167505) kicsiogre válasza benfolds (#167499) üzenetére


kicsiogre
tag

Én itthon edzek szabad súlyokkal viszont a biciklibelsőt használom: tricepsz letolás , evezés, archoz húzás, van mikor oldalemelést is ezzel csinálom, széthuzás hátsó vállra, . Szerintem kiegêszitésnek jó a szabad súlyokhoz.

(#167506) myckey válasza benfolds (#167499) üzenetére


myckey
veterán

Ezek a "gumik" nem csak csajoknak lettek kitalálva, van olyan ellenállású/minőségű is, ami igencsak beszaratja az embert ( hétköznapian )...és millió módon lehet dolgozni velük. Nem árt néha, kicsit szélesebb körben gondolkodni, utánajárni a dolgoknak. Nem muszáj leragadni a "gyúrós" dolgoknál, meg a vasaknál. Miért is kellene....

#167498myckey
*szatyrokat

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167507) Madwe válasza benfolds (#167499) üzenetére


Madwe
nagyúr

Pedig ez nem csak csajoknak van...
van pl súlyod, de lehúzásokat hogy csinálsz velük? Tricepsz/hát pl? Csak egy példa...
mellesleg más az ellenállása, súlyok esetén fixen államdó itt meg pl lineárisan növekvő, máshogy terhel, ezért még versenyzők is szokták sok helyen használni. [link]
Meg egy mezei felhúzásnál is szoktak láncokat/resistance bandeket kötni rá, pont azért h lineárisan nüvekedjen az ellenállás! (Láncot teszel a rúdra ami lent van a földön pont ezt a hatást fejti ki, ahogy emeled a súlyt úgy emelsz egyre több súlyt ahogy a láncszemek is emelkednek el) [link 2:34től)] [link]
sokszor ajánloattam őket, itt pl ők is erről beszélnek: [link]

[ Szerkesztve ]

(#167508) myckey válasza Madwe (#167507) üzenetére


myckey
veterán

Arról nem beszélve, hogy nem csak vasakkal lehet stimulálni a szervezetet... "lebombázni", hogy aztán este építsük, más módja is van hogy fejlődésre ösztönözzük.
Ráadásul egy klasszikus felfogású egyénnek is szüksége lehet rájuk, rehabilitációban, regeneráló mozgásoknál, erősíti a vázat és javítja a stabilitást, ízületeket mobilizálja és rendkívül praktikus is lehet számos élethelyzetben. Lehet ezt rúddal is kombinálni, a pozitív mellett a gyakorlat negatív szakasza is teljesen más terhelést kap, ami szintén fontos.
Változatos gyakorlatokat lehet vele végezni, ami új impulzust adhat a testnek is...megfelelően kiválasztott ellenállással. stb...

Jó dolog a súlyzós, oldschool iskola...de ha másra is lehet támaszkodni, akkor miért vonjuk meg a lehetőséget.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167509) vaakuum válasza kicsiogre (#167505) üzenetére


vaakuum
addikt

Úúúú, az olyan gyakorlatokat, amiknél arc irányába kell húzni, én még mindig nem merem teljes nyugalommal csinálni gumikkal. Sajnos nem olyan, mint a súlyzó, hogy ha nehéz, vagy valami nem stimmel, akkor ledobom a francba, avgy kiugrok alóla valahogy. Ez egyszer csak hirtelen elenged és csattan valahol... Láttam olyat, akinek a szeme mellett... :Y
Én azóta szigorúan csak úgy, hogy ha szakad, ne legyen a fejem az útjában véletlenül sem.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#167510) Madwe válasza vaakuum (#167509) üzenetére


Madwe
nagyúr

Lehet ezentúl felveszem a motoros bukósisakom ezeknél a gyakorlatoknál :D

(#167511) myckey válasza Madwe (#167510) üzenetére


myckey
veterán

Nekem az ízületet szokta elkapni, ha nem elég kontrollált a gyakorlat...de ez trx esetében is fenn áll. Bizonyos feladatoknál, mikor a végtag jobban ki van nyújtva... nagyobb az erőkar, kisebb a ráhatásom. Vállamat szokta legjobban cibálni, ha elengedem az összpontosítást fejben, vagy ha túlfárasztom.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167512) benfolds válasza Madwe (#167507) üzenetére


benfolds
őstag

oké, tricepsz letolásnál tényleg jól jöhet, ha csak szabad súlyaid vannak és nincs csigád, meg biztos vannak más gyakorlatok is, amiket szabad súly helyett könnyebb gumiszalaggal megcsinálni. azt egyelőre nem látom, hogy azzal mit nyersz, hogy "nem lináris" a terhelés, de majd megnézem a videókat.

(#167513) benfolds válasza myckey (#167508) üzenetére


benfolds
őstag

"Arról nem beszélve, hogy nem csak vasakkal lehet stimulálni a szervezetet... "lebombázni", hogy aztán este építsük, más módja is van hogy fejlődésre ösztönözzük."

na ez a megközelítés viszont már régóta foglalkoztat. hogy mi lenne számomra az optimális intenzitás és volumen, mert én úgy érzem, hogy a minden másnapos "lebombázás" nekem nem az.

(#167514) kicsiogre válasza vaakuum (#167509) üzenetére


kicsiogre
tag

Ezért nézem meg jó alapossan elötte a gumit, ha láttok rajt pici repedést stb akkor az kuka. Egyszer szakadt el bicajbelső mikor széthuzast csináltam hátsó vállra jól bevertem a kezem meg káromkodtam vagy 5 percig .

(#167515) Janaboy


Janaboy
veterán

Sziasztok,

Már egy ideje dietazok és mozgok, most viszont úgy tűnik megragadtam a fogyásban és nem tudom, hogy merre tovább.
Ha leirnam az eddigi utamat, céljaimat, akkor tudtok segíteni abban, hogy milyen mozgásformaban folytassam?
Nem tudom, hogy mennyire általános a topik ilyen szempontból.

Köszi,
Üdv

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#167516) tibcsi0407 válasza Janaboy (#167515) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Legjobb helyen vagy. Minél több infót írsz, annál könnyebb segíteni is.

https://utdetailing.hu/

(#167517) Perijon válasza benfolds (#167512) üzenetére


Perijon
tag

Ha nem látod, hogy mit lehet nyerni egy resistance band megfelelő használatával, akkor előbb tájékozódj a témában, és aztán tegyél kijelentést. Ez persze minden területre igaz. A jelenlegi tájékozódásra egyébként kiválóan alkalmasak a myckey és a Madwe fórumtársak által adott információk. Illetve ahogy James Grage mondja: if you say bands are easy, you are crazy.

(#167518) Angel2014 válasza Janaboy (#167515) üzenetére


Angel2014
addikt

Kezd a napi életviteleddel. Mit csinálsz mit dolgozol stb..

Utána írd le mit eszel és mikor egy nap. Cal, Fehérje, szénhidrát.

Írd le hogy edzel mennyi ismétléssel és mennyi kardióval.

És ha van kardió mennyi ideig tart ,hányszor 1 héten mikor de vagy du és mekkora pulzussal megy.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167519) Janaboy válasza Janaboy (#167515) üzenetére


Janaboy
veterán

Ez esetben akkor írok egy hosszabb sztorit 😊
Előre is bocsánat, ha nagyon hosszú lett.

Szóval a diétát nagyjából Augusztus végén/Szeptember elején kezdtem (sajnos nem mérlegeltem magam, úgy hogy nem tudok pontos súlyt), elsődleges célom az életmódváltás volt (amúgy igazából még most is az részben). Sokat kezdtem el olvasni a témában és találtam rengeteg infót (így egy IR diétába kezdtem (nem vagyok IR-es, de tetszett, hogy könnyen megjegyezhető). Egész konkrétan a 160 g CH-s diétába kezdtem és nagyjából száműztem a finomított dolgokat és átálltám a lassú felszívódású szénhidrátokra (teljes kiőrlésű dolgok, zöldségek stb). Illetve minden egyéb üdítő helyett elkezdtem szénsavmentes ásványvizet inni.
Már pár hét után, amúgy éreztem magamon, hogy ennek van hatása, de mivel életmódváltásnak szántam (aminek a mellékhatása a fogyás), így nem mérlegeltem magam, csak később és betippeltem az induló súlyom (amit én 140 kg-ra tettem, bár elég valószínű, hogy ettől amúgy picivel több lehetett).
Mozgásnak pedig napi szinten sétáltam (3-3.5kmt (kb. 40 perc)), mivel home officeban vagyok, itthon, így korábban szinte semmi mozgásom nem volt.
Végül úgy alakult, hogy egy barátom miatt részt vettem Október közepén egy léböjt kúrán, ahol sokat mozogtam/tornáztam, túráztam stb. Ez amúgy egész jó volt, itt mérlegeltem először és a kúra alatt fogytam 4kg-t, és végül is „végeztem” 132 kg-al.
Ott amúgy adtak sok információt az étkezésről, sokat tanultam ott is és végülis annyira belenyomták az emberbe, hogy fogyás így-úgy, hogy most már az életmódváltás (és megszokni az egészséges étkezés) mellett a fogyás is a célom lett.
Ezután rájöttem, hogy ahogy eddig étkezek az sajnos nem elég jó hozzá, így végül is úgy döntöttem, hogy kalóriaszámolósan fogok étkezni (ehhez amúgy a MyFitnessPal appot használom), itt szépen belőttem, hogy kevés mozgás mellett (ülőmunka), heti 1 kg a fogyási céllal, mennyit kell ennem, ez amúgy a program szerint 1720 kcal. Itt pár nap után világossá vált, hogy csak a kalória így nem elég, hanem szükséges a tápanyagszintig lemenni, így azóta is ezt veszem figyelembe (szénhidrát, fehérje, zsír stb.).
Persze a mozgást továbbra sem adtam fel, közben rájöttem, hogy nem elég csak sétálni, hanem arra is kell figyelni, hogy mennyi a pulzusom, így elkezdtem tempósabban sétálni. A távolság, idő az változó (kb 3.5-5 km, 40-60 perc közötti), pulzusnál pedig igyekszem 109-120 körül/között lenni.
Mondhatni nagyon szépen alakultak a dolgok. Az étkezésem az kicsit változó, 1400-1600 kalória között szokott lenni, így alakult úgy, hogy heti 1 kgal mentem lefelé és mostanra 123 kg lettem. Mozgásban a napi gyaloglás mellett, igazából annyi változás állt be, hogy kb 1 hónapig decemberben heti 3-4x csináltam a Nintendo Switch Ringfit Adventuret (nem tudom ismeritek-e), ezeken a napokon álltalában nem gyalogoltam, kb félórás edzéseket csináltam a játékkal.
A mai helyzet pedig az, hogy kb 2 hete teljesen megállt a fogyás (félkiló mozog le-fel), persze a karácsonyi étkezés is lehetett hatással rá (igyekeztem amúgy itt is betartani a dolgokat, persze picit többet ettem a szokásosnál, de nagyon minimálisan, továbbra is mértem mindent).
A Ringfit Adventuret abbahagytam, mert visszakellett adnom a Switchet :D
Így maradt a napi gyaloglás, ahogy eddig. Amúgy már december közepén észrevettem magamon, hogy lenne kedvem a futáshoz, ezért sokat olvastam a témában, de az alapján igazából nem tűnik ajánlottnak még a jelenlegi súlyommal a futás, és most ezért is vagyok itt.
Jelenleg úgy gondolom, hogy az étkezésem az nagyjából rendben van és lehet a mozgásomon lenne idő változtatni. Szeretnék majd személyiedzőhöz járni, de mivel novemberben ugye lezártak mindent, azóta azzal kell beérni, ami itthon van.
Mivel nem volt Switch, ezért Youtubeon keresgéltem és már olvastam a HIIT edzésről, így múlthéten elkezdtem konkrétan ezt: https://www.youtube.com/watch?v=H_NB2K0mk6w (cél heti 3x csinálni).
De közben tegnap olvastam, hogy ez az edzés se nagyon ajánlott nagyobb túlsúly esetén.

Ebben szeretném kérni a segítségeteket, hogy milyen formában kellene ezt folytatnom tovább?
Tudom, hogy a fogyás megállása az normális, és lehet amúgy, ha nem változtatok semmit, akkor is megindul egy idő után, de még is úgy érzem, hogy lehet tudnék feljebb lépni.
Jelenleg két verzió van a fejemben, hogy csinálom tovább a fenti HIIT edzést, illetve a sima gyaloglást, futás-gyaloglásra váltanám, de tényleg nem tudom, hogy ez számomra mennyire ajánlott jelenleg?
Persze harmadik opció még az lenne, hogy a tempós gyaloglást hosszát, idejét megnövelem.

Köszi előre is a válaszokat, ha bármi egyéb infóra lenne szükség, jelezzétek légyszi.

Janaboy

(#167520) Angel2014 válasza Janaboy (#167519) üzenetére


Angel2014
addikt

Szerintem egy kicsit túl tolod. A hit edzés nem neked való ekkora súllyal.

A pontos étkezést írd le. És mikor.

A napi séta tökéletes a megfelelő pulzusszámmal.

Vagy az Éhgyomros 30-40 perc biciklizés és este ugyan ez szóval napi 2x30-40 perc.

Ne a mérleget nézd az izomnak nagyobb a fajsúlya lehet izmosodsz is közben.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167521) aelod válasza Janaboy (#167519) üzenetére


aelod
veterán

Kevés az infó erről: "az étkezésem az nagyjából rendben van"

Minden bizonnyal nincs rendben.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167522) Madwe válasza Janaboy (#167519) üzenetére


Madwe
nagyúr

Hi!
Az h a fogyás egy ideig megáll az normális, vannak olyan súlyhatárok amit nagyon véd a szervezet.
Ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy ahogy fogysz s szoksz hozzá a kardiohoz úgy szokik hozzá a szervezeted is s kalóriákkal elkezd óvatosabban bánni, azaz ami eddig elég volt az mostmár kevés lesz, mind étkezésben mind kardióban emelni kell a megszorításokat (én ennek nem vagyok híve amúgy, mert sanyargatod magad nagyon hamar, főleg ha hirtelen s drasztikusan kezdted el az egészet hamar oda jutsz h kb 0 kalóriát kell egyél s napi 10h kell fuss :D)
Viszont ha több hétig nem mozog akkor valószínű az étkezésnél nincs valami rendben.
Ennél sokkal jobb szerintem ha a kalóriaigényed növeled meg. A kardioval csak a pillanatnyi kalóriaégetésed emeled viszont izomépítéssel az általános kalóriaigényed (drága az izom s sok kalóriát igényel csak az h legyen, pihenjen)
Én amikor elkezdtem fogyni hasonló súlyról mint te tetted szintén 1800kcal körül ehettem s fogytam. Most h lementem 80 alá s izmosodtam azonos mozgás mellett 3000 kalória mellett is fogyok pedig sokkal kisebb tömeget kell etetnem - könnyebb betartani :D
Bármilyen mozgást is választasz, azt tudd h a kaja sokkal fontosabb, az legyen rendben első körben s valszeg ott van a gond is. Milyen fehérje/ch/zsír céljaid vannak? miket eszel? milyen gyakran, mikor?

[ Szerkesztve ]

(#167523) aelod válasza Madwe (#167522) üzenetére


aelod
veterán

Azt kellene felfogni, hogy nem kcalt kell számolni hanem makrókat es BMR alá nem megyünk össz tapanyag bevitelnél. Ch ingáztatással meg lehet indítani a további súlyvesztést viszont ahhoz fegyelmezett étrend és edzés kell.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167524) myckey válasza aelod (#167523) üzenetére


myckey
veterán

Mikor versenyre készültem, sportikán kerestem táblázatot meg kalkulátort, Kozaróczy szrint...
BMR ben megnéztem alap energiafelhasználásomat, különböző aktivitások együtthatóival beszorozgattam, kijött egy hozzávetőleges érték, ami az össz energia szükségletemet illeti.
Ebbe belevettem, hogy lehetőleg zsírt szeretnék leépíteni... hetente 0,5kg-2kg körül, vigyázva az izomzatra. Az energiaszükségletemet pedig szétosztottam a makrotápanyagokra, ezeknek is más az együtthatója, persze. Fehérjét tekertem fel, ch-t lentebb, zsírokból pedig egy minimum alá nem mentem, többféle volt ezekből is...Növeltem ha kellett az aktivitást, napi aerob, aztán edzés utáni aerob is, végén már reggel és este is aerob és edzés-utáni is akár.
Folyamat iktattam ki a tápanyagokból, ch ból inkább...fehérjéből is soványat, proteinből is..végén meg aminosavak,hal meg párolt zöldség, minden nélkül. legvége előtt meg már önsanyargatás.... 100kg+ -- voltam év közben, utso mérlegelésen, sb-n 78+ - kg...de túllőttem vízhajtást. törölközővel is megszenvedtem, "pumpálásnál." :D
Azt követően másoknak is hasonló módon segítettem, eredményesen, súlygyarapodásról vagy vesztésről is legyen szó.Utána meg belefáradtam az egészbe, sok idő meg sok számolás, matekozás és odafigyelés...meg a sok egyetemes igazság stb. : )

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167525) aelod válasza myckey (#167524) üzenetére


aelod
veterán

- Ez testépítés nem test sorvasztás -
Király László

Feleslegesen végeztél ennyi cardiot edzést szerintem. Ellaposodsz és még meg is fejeled egy rossz vízhajtással akkor nem lesz jó vége.

Én ha lehet minél kevesebbet cardiozom. 45p heti 2x max.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167526) Janaboy válasza Angel2014 (#167520) üzenetére


Janaboy
veterán

Pedig tényleg igyekszem odafigyelni, hogy ne toljam túl, persze nem vagyok egy türelmes típus és én is mindent szeretnék gyorsan, de igyekszem visszafogni magam.
Ez esetben elengedem a HIIT edzést, amúgy alkalmaztam benne az általa ajánlott könnyítéseket, és kevesebbet ugráltam.

Az étzekést illetően:
Íme a mostani szombat-vasnárnap:
Szombat reggeli:
- Vaj 7 gr, 3 szelet Teljes kiőrlésű purpur kenyér, 1 szelet Leardammer sajt, 9 gr Kométa szellő sonka (amúgy általában ez a reggelim, néha sonkaszalám helyett, Kométa téliszalámit eszek)
Ebéd:
- 200 gr tepsis (sütőben sült nagyon nagyon kevés olíva olajban) burgonya, 150 gr roston csirkemell, pár db pici csemege uborka
Uzsonna:
- 1 db Kókuszgolyó (teljes kiőrlésű, cukormentes - saját készítés)
Vacsora:
- Ugyanaz mint az ebéd, de raktam rá kb 10 gr majonézt, mert iszonyat száraz volt
Az app szerint amúgy ez: 100 gr fehérje, 151gr ch, 36 gr zsír

Vasárnap
Reggeli:
-- Vaj 7 gr, 3 szelet Teljes kiőrlésű purpur kenyér, 1 szelet Leardammer sajt, 9 gr Kométa szellő sonka (amúgy általában ez a reggelim, néha sonkaszalám helyett, Kométa téliszalámit eszek)
Tízórai:
- 1 db Kókuszgolyó (teljes kiőrlésű, cukormentes - saját készítés)
Ebéd:
- 200 gr tepsis (sütőben sült nagyon nagyon kevés olíva olajban) burgonya, 150 gr roston csirkemell, pár db pici csemege uborka, nagyon pici majonéz (10 gr)
Uzsonna:
- 1 db Kókuszgolyó (teljes kiőrlésű, cukormentes - saját készítés)
Vacsora:
-- Vaj 7 gr, 3 szelet Teljes kiőrlésű purpur kenyér, 1 szelet Leardammer sajt, 27 gr Kométa téliszalámit eszek)
Snack:
- 25 gr Myprotein fehérje (ez a gyaloglás után volt)
Az app szerint amúgy ez: 107 gr fehérje, 144 gr ch, 70 gr zsír

Általában igyekszek 3-4 óránként enni, gyümölcsöt szoktam ennni (délután vagy este, 1-1 alma, narancs vagy körte, de nem napi szinten).

Amúgy a legnagyobb problémám étkezés kapcsán, hogy nem igazán főzök és teljesen tisztában vagyok vele, hogy ez nem igazán jó, de sajnos ez van. Próbáltam, de nem megy, egyszerűen nincs türelmem hozzá.

Még amiket szoktam enni, pl Vacsorára rántotta 3 db (tojásból), 4 db Falni jó virsli, 3 db purpur kenyérrel.
Ebédre általában valami csirkemell rizzsel, pároltzöldséggel vagy salátával.

Még egy két dolog, amit amúgy nem említettem. 178 cm vagyok és 39 éves.
Közben pont voltam háziorvosnál, vázoltam neki a gyaloglás/futás váltó kombót és hogy szerinte jó-e nekem, ő azt mondta, hogy csináljam nyugodtan :D
Bár lehet megérne elmenni egy szakorvoshoz is(?), bár nem tudom ki itt a szakorvos, sportorvos?

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#167527) myckey válasza aelod (#167525) üzenetére


myckey
veterán

Végén már sok volt aerb, de tartottam súlyhatártól....vízhajtás sem dobott sokat a közérzetemen, esemény előtti napok extremitása. Mérleg után próbáltam tölteni, de az már rövid periódus volt. Érdekes dolgok ezek : ) De ez már nagyon specifikus itt..., de szépen el lehet benne veszni.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#167528) aelod válasza myckey (#167527) üzenetére


aelod
veterán

Hát igen ha szét vagy víz hajtva akkor a töltés sem megy.

De ez már nagyon specifikus itt...

Nem baj hátha lesz egy rálátás arra, hogy mi is kell egy igazán jó színpadi formához :K

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#167529) Janaboy válasza Janaboy (#167526) üzenetére


Janaboy
veterán

Bocsánat még annyit akartam, hogy amúgy a gyaloglásnál egyre nehezebb elérnem a 110+ fölötti pulzust (csuklóról mért, pánttal általában picivel a csukló alatt szokott lenni).
Kerékpár jelenleg nem opció, mert nincs kerékpárom, majd tavasszal akarok venni ismét.

Ami viszont még a gyaloglás rovására megy, hogy esős időben nem megyek ki. Ha a HIIT edzés nem ajánlott és nem tudok kimenni gyalogolni, akkor otthon milyen egyéb opcióm van még?

Janaboy

(#167530) vaakuum válasza Janaboy (#167529) üzenetére


vaakuum
addikt

Ha akad a közeledben egy lépcső, ami legalább 8-10 lépcsőfok, akkor azon is lehet mászkálni.
Az irodaházban rendszeresen kellett lejárni egy másik csapathoz egyeztetni, volt, hogy naponta 8-szor megmásztam oda-vissza 4 emeletet (liftet és emailt is direkt nem használtam). Most, hogy HO van, és a melóhelyre sem kell elgyalogolni, érzem a különbséget. Azon agyalok, beiktatok hétköznaponként néhány picemenetet csak a mozgás kedvéért. Az kb. 40 lépcső oda + 40 vissza. Vagy lehet a teljes lépcsőházat meg kellene mászni egyszer kétszer minden nap ( :U 6 emelet+pince)

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#167531) dybo


dybo
tag

Ha ennyi itt a gumikötél guru, valaki linkelken már egy korrekt szettet. 3-4 db-osokat néztem, de az hogy közepes meg nagy ellenállású nem mond nekem semmit. Sőt, amikor kiló van megadva az sem. Egy ideje itthon edzem, van egy kombi padom, vagy 120 kiló súlyom, húzódzkodom, tolódzkodom stb. Szinte teljesen le tudok itthon edzeni, kiegészìtésnek gondoltam a szalagokat, de nem tudom melyik lenne nekem ideális. Köszi!

(#167532) Predator2 válasza Angel2014 (#167504) üzenetére


Predator2
addikt

Mi hol lenne? Nem értem a kérdésed.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#167533) vaakuum válasza dybo (#167531) üzenetére


vaakuum
addikt

Gumiszalagnál én úgy értelmezem a kilogrammot, hogy ha húzódzkodásnál beleállsz, olyan, mint ha annyi kilóval könnyebb lennél.
Tehát ha valaki 90 kg, és 20 kg-os gumit használ rásegítésnek a húzódzkodáshoz, az olyan, mint ha 70 kg-mal csinálna lehúzást. (Persze a gumi karakterisztikájától most tekintsünk el...)

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#167534) Angel2014 válasza Predator2 (#167532) üzenetére


Angel2014
addikt

Ha pesten kiugrottam volna. pl.. ;)

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167535) Angel2014 válasza Janaboy (#167526) üzenetére


Angel2014
addikt

Ez nagyon gatya.. ez mindenre jó csak fejlődni nem ,de a fogyáshoz ennyi kenyér, sajt . vaj, majonéz, kókuszgolyó és társai felejtős. és tudod mi a gáz még? A fehérje ekkora súllyal nincs több 100g sem. A rost szinte nulla.

Ezt az edzést meg akkor alkalmazzák ha csalni akarnak a kardió idővel,és az állóképesség fogyás kombót együtt alkalmazzák. De amikor meghúzzák a felpörgető időt, ott számít a a magas pulzusszám is szóval az sem mindegy meddig tekered fel. Ekkora súlynak a futás sem tesz jót a térdeknek.

A kalória lehet magasabb pl 2400 de én edzés mellett nem számoltam, viszont a ch szinte lehoznám nullára amannyire csak bírod.

Reggel zab fehérjével és gyümölccsel.
Tízórai 3 főtt tojás 15-20 dkg sonkával és uborka pl.
Ebéd rízs de a bulgur mégjobb és 30dkg párolt csirkemell saláta, vagy uborka, paradicsom, vagy brokkoli
Tízórai 30dkg csirkemell valamivel amit fent írtam.
Este zsírszegény túró fehérjével 2kanál joghurttal pici édesítővel.

4 liter víz minden nap.

Na ennek add össze a kalóriáját, a fehérjét, a szénhidrátot, és a rostot is. Én ezt ettem de még 2x ittam fehérjét shakerben és a reggeli kimaradt ott éhgyomorra edzettem. 136 kilót fogytam.

Nézd wood is igy készítette a napi ételét..Ő párolta egy sűtőzacskóba pici vizzel az egészet sózta borsozta.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167536) Madwe válasza Angel2014 (#167535) üzenetére


Madwe
nagyúr

Valóban rengeteg a feldolgozott gyors ch benne, kevés a fehérje s a rost (rost bevitel fontos! Nem csak telít de mellette egyéb problémáktól is megóv :) )

egyébként a bulgur mellett ugyanolyan jó a rízs is ha fekete vagy barnarízs, a fehér rízs maradjon meg gyúrás utáni tömegelős gyors ch töltésre annak akinek ez a célja, de fogyás alatt kerülendő (vagyhát jobb a barna, bulgur, na)

(#167537) Angel2014 válasza Angel2014 (#167535) üzenetére


Angel2014
addikt

Az egyik párolt rízs csirkemellel zöldség.

A másik édes burgonyával csirkemell.

A harmadikcsirke Brokkolival és rízsel.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167538) Janaboy válasza Angel2014 (#167535) üzenetére


Janaboy
veterán

Köszönöm a tanácsokat.

Janaboy

(#167539) Angel2014 válasza Madwe (#167536) üzenetére


Angel2014
addikt

A rost fontos szerepe a zsírégetésnek. Vagyis a zsír lerakódásának megakadályozásában.

Rost a zab is na az telít, de nagyobb rost tartalma van a brokkolinak de az nem telít.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167540) Angel2014 válasza Janaboy (#167538) üzenetére


Angel2014
addikt

:R

Ez még sokat segíthet.. [link]

A testsúly / x2 a fehérje , edzés mellett 2400 a kalória , és a szénhidrátot 200-300g körül tartod beindul a fogyás vagyis a zsírégetés,mert a mérleget nem nézzük hanem a tükröt inkább. Ennyi fehérjétől jön az izom is.

Ja wood képein az ételek mind párolva vannak ez is fontos!

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167541) Angel2014 válasza Janaboy (#167538) üzenetére


Angel2014
addikt

Még annyi ha tudod csináld reggel munak előtt a kardiót, utána egyél ahogy írtam 4-5x is sok folyadékkal. Mivel ülő munkát csinálsz a 4-5 napi evés fogja fentartani az anyagcserédet amit a kardióval beindítottál. Erre rásegíthetsz kávéval zöldteával pl.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167542) Madwe válasza Angel2014 (#167540) üzenetére


Madwe
nagyúr

Hát csak a fehérjétől és kardiotól azért nem fog jönni az izom :)

(#167543) Angel2014 válasza Madwe (#167542) üzenetére


Angel2014
addikt

Edz ő azért mellette írta is.

De ezt megcáfolom. Nézd csak a csecsemő képem ..váll ,kar. sonkák..én már izmosan születtem. 6 hónaposan már jártam szinte.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#167544) t256


t256
őstag

Kérdésemet azokhoz intézném, akik értenek a szalagokhoz:

Ez jó lehet? Nagyon tetszik, hogy be lehet akasztani az ajtóba, így lehet csinálni mindenféle lehúzásokat, nyomásokat.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#167545) Pocee válasza t256 (#167544) üzenetére


Pocee
senior tag

[link] Nekem ilyen van,ez a második szettem mert az elsőt ellopták,nagyon hasonló ahhoz amit linkeltél,én kb 10 éve vettem az elsőt.nagyon penge minőség,nem repedezik a gumi,jók a kiegészítők,kb 6 méterig húzhatod a gumit amit elbír,de nyilván minek húznád ki addig.a narancs gumi már nagyon brutál,alig lehet kihúzni,nyilván persze erőszint függő,de minél szélesebben állsz rá annál rövidebb és erősebb szakaszt kell felhúzni.a decathlonos és egyéb egyszerűbb szalagokhoz képest ez egy nagyon prémium cucc.egy jó tanács: ajtóba akasztás esetén mindig arra húzd amerre az ajtó záródik,mert ellenkező esetben,ha az ajtó nem tökéletes,leemeled és magadra ránthatod az ajtót :Dés szerintem az nem jó érzés...

[link]

[ Szerkesztve ]

Mr.Brightside

(#167546) atee_13 válasza Pocee (#167545) üzenetére


atee_13
őstag

Piros ruhás ajtómágnest jól látom, hogy piros mamuszban nyomta? :DDD

(#167547) Macka


Macka
veterán

http://www.ifbbproleaguehungary.hu/npc-ifbb-pro-hungary-kartya-vasarlas/

Legyél te is versenyző, vegyél kártyát.... :DDD
Elvileg ezzel lehet menni.

(#167548) whitezo88 válasza Macka (#167547) üzenetére


whitezo88
nagyúr

nyilván ezzel járnak sokan edzeni, már amelyik hely nyitva van... már elején egyértelmű volt hogy simán kijátszható a dolog.

(#167549) Macka válasza whitezo88 (#167548) üzenetére


Macka
veterán

Itt Zalaegerszegen nyitva az összes terem.

(#167550) aelod válasza Macka (#167549) üzenetére


aelod
veterán

Volt példa ellenőrzésre?

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.