Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61651) v.attis


v.attis
őstag

Sziasztok!

Évek óta AVG free-t használok, de újabban 50-60%-on járatta a processzort. Gondoltam kipróbálom a defendert. Le is szedtem az AVG-t, de ezt kapom megannyi próbálkozás után:

A valós idejű védelem nem megy.
Hogyan lehetne működésre bírni?

(#61652) darkhorse válasza Ga3rieL (#61635) üzenetére


darkhorse
tag

(#61653) Ga3rieL válasza Doky586 (#61650) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

Na még azt találd ki . :Y :DD

(#61654) #86564352


#86564352
törölt tag

Egyszerűen nem értem ezeket a beidegződéseket. Több szálon fut a Chrome és akkor mi van? Ez feature, ha gond van egy oldallal, bővítménnyel akkor ne rántsa magával az egészet. Ha nem egyértelmű memória leak-ről van szó minek az aggódás jaj már csak 40% szabad RAM van! Hát azért van a RAM használja a rendszer. Az igaz a szoftver megírásán sok múlik, telefonoknál is Samsung már 6GB-nál tart, Apple 2GB-ra is tud optimalizálni. De egy számítógépen átlag 8GB mellett átlagos használattal nem mindegy a böngésző eszik belőle?
Az XP korszakból visszamaradt registry és takarító felesleges programok, a szinte vírusként viselkedő vírusirtók? És boot időn izélni? Hát sleep funkció van már mióta, bootolás csak havi egyszer Windows frissítés miatt. Teleszórni a tálcát hőmérséklet figyelő ikonokkal mire jó? Hát amikor elszáll egy HDD vagy megadja magát egy kondi a tápban akkor azt mindenképp észreveszi az ember.
Megveszik az SSD-t aztán mindent elkövetnek akadályozzák a működését: pagefile áthelyezés lassú HDD-re, index és más szolgáltatások kikapcsolása? Mert egy 5-6 éves elavult cikk szerint óvni kell az SSD-t, ami már régóta nem igaz. Petabyte-nyi írást bírnak és előbb fog más miatt új gépet venni az ember.

Tényleg van baja az operációs rendszereknek, mindegy Windows, Mac, Linux, a szoftvereknél is van ami jobb-rosszabb, de összességében nagyon elkényelmesedtünk mára. Amikor gyerekkoromban a 233MHz Pentium MMX gép 32MB memóriával az 56K modemen keresztül küzdött letölteni a sharonstone.jpg-t és 1 db mp3-at, akkor ahhoz képest most nem akkora ügy a mai gépeknél úristen már csak 4 giga szabad ram van!

(#61655) #86564352 válasza v.attis (#61651) üzenetére


#86564352
törölt tag

AVG Remover? Próbáld azzal leszedni. Sajnos néha úgy beássák magukat a rendszerbe a normál uninstall nem elég.

(#61656) #86564352 válasza maestro87 (#61633) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ütemezett feladattal lehet egyedül a Defendert frissíteni. Bár elég öngól a Windows frissítését kikapcsolni, mivel a biztonsági foltozásokat akkor kapja meg a gép.

(#61657) maestro87 válasza #86564352 (#61656) üzenetére


maestro87
őstag

Mindig frissítem manuálisan ha időm engedi, csak az automatikusba nem szeretem a "Frissítés és Leállítás" dolgot benne, azaz ha jön egy nagyobb frissítés este 10-kor, akkor még fél óráig frissít, míg lekapcsol a gép, vagy rosszabb esetben lefagy és nem kapcsol le. Szóval erre kell nekem valami megoldás. Meg az "Új frissítések állnak rendelkezésre" üzenetet is jó volna valahogy kikapcsolni. Nem az oldalsávban lévőre gondolok, hanem mikor a képembe vágja, mondjuk gépelés közben.
Egyszer már kikapcsoltam az automatikus frissítéseket valami trükkel, de az üzenet ugyanúgy megjelenik, ha mondjuk 2-3 napig nem töltöm le a frissítést.

[ Szerkesztve ]

(#61658) #86564352 válasza maestro87 (#61657) üzenetére


#86564352
törölt tag

Értelek. Idegesítő az a képernyő közepére berakott üzenet. Lehetne haladóknak több opció. Nem értem az a kommunikáció fő a biztonság, ehhez képest egy új build terjesztése hónapokig tart. Azt sem értem egy másodlagos HDD-t ami csak tároló miért ébreszt fel megakasztva a gépet egy pillanatra minden este, filmnézés közben elég zavaró. Ennyi év alatt megtalálhatták volna már az egyensúlyt a frissítés módjánál, hogy ne is legyen botnet része a gép, de ne is menjenek az ember agyára.

(#61659) HIJ


HIJ
őstag

Sziasztok!

Nem tudom van itt bitlocker guru, de hátha tudtok segíteni.
Adott egy noti, aminek mindkét meghajtója titkosított. Egy hibás driver révén elkezdett kékhalálozni induláskor. Próbálkoztunk ezzel azzal, de a vége csak az lett, hogy újra kéne rakni. Ehhez persze a bitlockert vissza kell fejteni. Igen ám, de a helyes recovery key -t már nem hajlandó elfogadni, pedig ezzel a kulccsal már oldottuk fel a buherállás folyamán.
Szóval most ott állunk, hogy van egy neminduló windows, amit ha javítani szeretnék akkor is fel kéne oldani a titkosítást, de azt meg ugye nem nem engedi... Az SSD kondíciója jó, tehát nem merevlemez hiba. Gondolom addig kékhalálozhatott, hogy valami sérült?
Tudtok javasolni valamit? A reapir-bde működhet? Mert ugye annak is az az alapja hogy elfogadja a kulcsot...

Valaki? :F

(#61660) quailstorm válasza Ga3rieL (#61648) üzenetére


quailstorm
nagyúr

A sandboxolás miatt kell. [link]

Címsoron jobbklikk és feladatkezelő, vagy shitf+Esc és meglátod mi az. Gondolom pluginok.

A konteókat meg hagyjuk már. Simán igénytelenségről van szó az erőforrás zabáló programoknál. Az a lényeg, hogy csicsa legyen és gyorsan össze lehessen okádni, meg megváltoztatni, minden webalapú (mobilappok is). Azt meg nyilván egy telefon se győzi, hogy JavaScriptet fordítson napestig. Merül meg akad.
De tekintve, hogy a piac 99%-nak jó így is, teljesen felesleges lenne a fejlesztésbe pénzt ölni. Manapság mindent erőből oldanak meg és jól nézzen ki, legyen trendi.

Chrome meg egy kifejezetten takarékos és előremutató böngésző volt úgy 2009 körül. Most ha valaki takarékost akar, ott az EDGE :DDD Azon kívül úgyis csak kettő másik van, a gecko meg a blink. Azok meg már nem fognak kevesebbet enni.

(#61661) Doky586 válasza HIJ (#61659) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A bitlocker az csak egy szoftveres titkosítás..
Ha telepítőlemezzel törlöd a partíciókat akkor nyoma se marad..

Notin felesleges bitlockert használni, ott a bios-ba épített hardweres titkosítás, legalábbis ssd-hez.

[ Szerkesztve ]

(#61662) HIJ válasza Doky586 (#61661) üzenetére


HIJ
őstag

Ez egy vállalati noti, vállalati környezet és TPM chip. Persze azt nem mondtam hogy az adatok megmentése cél az egészben :)

[ Szerkesztve ]

(#61663) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Volt egy kékhalálom böngészés közben. netio.sys-t írta ki még az újraindulás előtt. Nem találkozott ezzel valaki esetleg? Semmi előjele nem volt, nem telepítettem új programot, semmit nem csináltam csak a firefox-ba böngésztem.

iPhone 13 Pro Max

(#61664) SyMbioTe

Sziasztok!

Ma ki akartam próbálni a Forza horizon 3 Demo-t, áruházban rányomtam, hogy telepítés, várt pár mp.-et, és szimplán bezárta az áruházat.
Kérdés, ez mitől lehet? Egyszer már fel volt telepítve a játék, de akkor le is töröltem. Most újra kedvet kaptam hozzá .
Eredeti Win10, CU-val.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#61665) #86564352 válasza SyMbioTe (#61664) üzenetére


#86564352
törölt tag

Sajnos nem elég stabil az új app rendszer. Próbálgasd még. Egy próbát megér: vezérlőpultban áruház hibaelhárító és windows\system32 mappában wsreset.exe jobb gomb és futtatás adminisztrátorként. Ez törli az áruház cache-t, olyan mint amikor böngészőben egy nem működő oldal cache és cookie törlés után megjavul.
Esetleg ha az áruházban nem a játékok közül, hanem a fiókodnál a korábbi letöltött appok listájáról indítod el a telepítést?

(#61666) Nemo1001


Nemo1001
aktív tag

sziasztok valaki megtudja mondani hogy hogyan lehet ki kapcsolni a win10ben hogy ne resetálja vissza az alapértelmezett programokat pl videonézőt.

[link]

(#61667) SyMbioTe válasza #86564352 (#61665) üzenetére

Köszönöm szépen a válaszodat. :R
Hibaelhárító talált hibát, gyorsítótár elv. sérült, de kijavítnai viszont nem tudta.
Viszont most telepített pár frissítést a win., és megjavult az áruház is :D

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#61668) svgyula válasza Nemo1001 (#61666) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Alap esetben a "társítással" is beállítja fixre ha a pipát berakod, hogy mindíg ez az alkalmazás nyissa meg(nálam 100% működik soha nem állított vissza egyet sem még akkor sem ha nem telepített programról van szó) Kiterjesztésekhez hozzárengdelt programoknak is kell működni! A gépházban tudod hozzárendelni az egyes alkalmazásokat a file kiterjesztésekhez.Két gond lehet az egyik az, hogy telepített de sérült a regiszteriben vagy másik fizikai meghajtón van maga a program. Itt még nem találkoztam vele de a android telefonoknál ez gyakori amikor az app az SD-ről kellene hogy induljon de azt tölti be utolsónak így pl a lanucher-t visszarakja alapra mert úgy találja, hogy fizikailag nincs ott a program. Utólag meg nem tölti be.

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#61669) Marvinyo válasza Imco (#61421) üzenetére


Marvinyo
aktív tag

Bocsi a késői válaszért.
Nem tudom. Amikor "lemezkezelővel" (WinDirStat) kielemezem a C-t, csak úgy jön ki az össz foglalás, ha kétszer számolom, mert kétszer is van felsorolva. Egyszer mint onedrive, egyszer mint dokumentumok, stb.

(#61670) laszlohu


laszlohu
addikt

Eret vágok, kijött egy frissítés, majd újraindulás után fekete képernyővel fogad,
és a Monitoromnak semmi baja,
ez már a 2.alkalom.

Szerintem felbontás probléma lehet a frissítő alkalmazásban, mert legutóbb is átállította a felbontást frissítéskor,
de ez csak tipp.

[ Szerkesztve ]

(#61671) plejik


plejik
addikt

Más is talákozott már esetleg azzal a hibával, hogy a Win10 letölti , de nem tudja telepíteni a frissítéseket normálisan? Ezt azt jelenti , hogy elvileg elkezdi, aztán szépen kiírja, hogy nem tudta telepíteni és ennyi. Vissza áll a rendszer, majd ismét elkezdeni letölteni és ismét akarja telepíteni. Ez ismétlődik újra meg újra.. Már több gépen is tapasztaltam, eredeti Winekről beszélünk.

[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][XBOX Series X][LG CX3 OLED]

(#61672) movax válasza plejik (#61671) üzenetére


movax
őstag

Ilyet nem láttam, de jelenleg egy órája 1 százalékon áll a letöltés és nem mozdul.

(#61673) plejik válasza movax (#61672) üzenetére


plejik
addikt

Olyannal már találkoztam, van, hogy a százalék megakad, aztán ugrik egy nagyot, ez is elég gyakori gond.. :))

[ Szerkesztve ]

[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][XBOX Series X][LG CX3 OLED]

(#61674) movax válasza plejik (#61673) üzenetére


movax
őstag

Nem ugrott, leszedtem a kézi telepítőt, felment.

Egyébként nálam az update history-ban rengeteg a sikertelen frissítés, de aztán második nekifutásra felteszi gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#61675) plejik válasza movax (#61674) üzenetére


plejik
addikt

Szerintem elég gáz, hogy nem teszi fel elsőre normálisan. Ha már ennyire belevan kényszerítve az ember a frissítésekbe, akkor az legyen zavartalan, észre se vegyem, de lehet Én akarok túl sokat. :U

[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][XBOX Series X][LG CX3 OLED]

(#61676) tibcsi0407


tibcsi0407
félisten

Sziasztok,

A Windows 10-es Skype nem indul el, csak bevillan egy pillanatra. Van erre valami megoldás, vagy ötlet, hogy hogyan tudnám megtalálni az okát?
A törlés és újratelepítés nem segített rajta.

https://utdetailing.hu/

(#61677) movax válasza tibcsi0407 (#61676) üzenetére


movax
őstag

Hát a rendes Skype, windows10-es appokat csak a mazochisták használnak.

(#61678) tibcsi0407 válasza movax (#61677) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Ki szeretném próbálni, mert két Skype fiókom van és az egyikkel abban jelentkeznék be, míg az asztalin a másikkal. Most muszáj webest használni, ami még mazochistább. :)

https://utdetailing.hu/

(#61679) Weareus


Weareus
addikt

Sziasztok!
win10 alatt retro gémekről van valami ált. iránymutató, hogy mi fog elindulni, mivel érdemes próbálkozni?
Pl. Quake 3, Max Payne 1-2, Mechwarrior 4.
Van valami általános érvényű szabály, esetleg weboldal, ahol felsorolják, hogy mivel érdemes, mi felejtős?
(Win 7-ről váltottam).

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#61680) movax válasza Weareus (#61679) üzenetére


movax
őstag

Quake2-t próbáltam, ment gond nélkül, de csak ablakban, 1024*768 ugye a max felbontása.

(#61681) Weareus válasza movax (#61680) üzenetére


Weareus
addikt

Köszi.
Mást tapasztalat esetleg.

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#61682) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék.

Kérdésem: Hogyan lehet beállítani, hogy a Win10 melyik boot-oláskor frissítse saját magát?

Probléma: Egy megbeszélésen, ahol a munkámat kellett bemutatnom a Laptopon bekapcsoláskor elkezdte magát frissíteni a Win10. Kb. 30 percen át azt írta, hogy Frissítés 100%-on van és ne kapcsoljam ki a gépet és csak tekert, tekert, tekert... a töltő ikon.
Pont a legrosszabbkor csinálta ezt. Körülbelül 30 perc múlva kaptam vissza a laptopon beboot-olva Win-be.

köszönöm.

(#61683) King Unique válasza Orionk (#61682) üzenetére


King Unique
titán

Tegnap volt patch kedd (minden hónap második keddje) és akkor nyilván jön az összegző frissítés, ami után általában restart kell. Vagyis a fontos alkalom előtt 1 nappal meg lehetett volna oldani a frissítést, legalábbis ha ma történt az eset...

Egyébként egy korábbi hozzászólásban volt szó arról, hogy hogyan lehet megoldani, ha valaki átmenetileg nem akar frissíteni, vagy jobban testre akarja szabni. Másrészt a CU óta 18 órás aktív időszakot lehet beállítani, ami alatt nem fog újraindulni a rendszer. De akár (napokkal későbbi) egyéni újraindítási időpontot is meg lehet adni, ha valaki annyira benne van a munkában és nem akarja újraindítani a rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#61684) Weareus válasza King Unique (#61683) üzenetére


Weareus
addikt

"patch kedd"
Beszarás.
Win 98-hoz hány frissítés volt összesen?
És elvoltunk.
Most meg.
Pff.

Lehet, kéne vennem újra egy amiga 500-ast. :DDD

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#61685) #41133696


#41133696
törölt tag

Ezt anyum frissen tartott gépén tolta arcomba, miközben frissítettem :)

(#61686) SP4C3 válasza #41133696 (#61685) üzenetére


SP4C3
veterán

Ezt a hányingert keltő dumát, mintha valamilyen vírusos weboldalról másolták volna... Gusztustalan.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#61687) Rimuru válasza Weareus (#61684) üzenetére


Rimuru
veterán

Vagy csak rendesen ossze kene rakni a rendszer hogy ne kelljen egy 100kB-os frissites miatt is ujrainditani. :DDD

Vigyázat, csalok!

(#61688) King Unique válasza Weareus (#61684) üzenetére


King Unique
titán

Ha annyira zavar a frissítés, akkor használj nyugodtan '98-at, vagy XP-t...! Én elvagyok az újabb Windows-verziókkal is és az a havi 1 alkalom, illetve a 10-es esetében ~ 1-2, amikor összegző frissítés van, nem különösebben zavar. Gyorsan letudom, aztán kész. Vagy elhalasztom az újraindítást későbbre, ha épp nem aktuális.

(#61687) colomb2:
Jött pár kisebb eddig is, de mégsem kellett újraindítani, mert általában az összegző frissítések után kell restart... Azok meg nem pár 100 kB-osak...

[ Szerkesztve ]

(#61689) Rimuru válasza King Unique (#61688) üzenetére


Rimuru
veterán

Akarhanyszor inditom el mindig frissit es varni kell ra. Na jo persze nalam nincs napi hasznalatban.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#61690) King Unique válasza Rimuru (#61689) üzenetére


King Unique
titán

dupla lett, törölhető

[ Szerkesztve ]

(#61691) King Unique válasza Rimuru (#61689) üzenetére


King Unique
titán

Ja, amikor havonta egyszer átbootolsz oda, akkor lehet frissítéssel kezd... ;]
De mondjuk én, aki kb. napi szinten használom, érdekes módon nem frissít a rendszer állandóan. Max. a Defendert szokta, legalábbis annál, aki azt használja.

[ Szerkesztve ]

(#61692) #41133696 válasza SP4C3 (#61686) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ja, ez vagy nem volt korábban vagy nem vettem észre, mert most láttam, hogy anyum reggel 6-kor bekapcsolta a gépet, én nem sokkal ezelőtt kezdtem volna neki a teljes frissítésnek a gépén TeamViewer-en keresztül és akkor amikor elindítottam a WU-t láttam, hogy ezt írja ki neki. Tehát reggel már letöltődött nála, de nem indította újra a gépet, azt nekem kellett megcsinálni, és akkor fejeződött be a frissítés, most pedig a lemezkarbantartó fut éppen :) Mondjuk sok időt megtakarított nekem, mert ott csak 10 Mbps-os Internet van, és manapság a Windows Update-ek méretei elég komolyak, az új technológiai megoldásnak köszönhetően.

(#61693) #86564352 válasza movax (#61677) üzenetére


#86564352
törölt tag

Sajnos ilyen az új UWP app világ. Fotók appot is tálcára tettem este, reggel képtelen volt folytatni magát. Alap funkciókba belefagy. Instabil, buta UWP. Én mindig igyekszem megadni az esélyt az alapértelmezett dolgoknak, ahogy az MS kitalálja, de pocsék élmény.

(#61694) jubilleum


jubilleum
senior tag

Sziasztok,

windows update error 0x800705b4 ezzel az update hibával találkozatotk már?
Nem találok rá megoldást, végig próbáltam mindent amit a microsoft oldalán találtam, illetve olyannal is próbálkoztam hogy leszedtem a NOD vírusírtót, hátha köze van hozzá, de eddig semmi nem segített :(
Szóval kinek van ötlete erre?

Köszi,

(#61695) Weareus válasza jubilleum (#61694) üzenetére


Weareus
addikt

Angol megy?

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#61696) Top cat válasza Weareus (#61679) üzenetére


Top cat
őstag

Wolfenstein 3d, na az elég retro :D Van belőle SDL verzió, az is megy.

(#61697) Weareus válasza Top cat (#61696) üzenetére


Weareus
addikt

Köszönöm, ennyire ne...
Kilencvenes évek vége, 2000 körül, kb.

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#61698) Top cat válasza Weareus (#61697) üzenetére


Top cat
őstag

(#61699) Weareus válasza Top cat (#61698) üzenetére


Weareus
addikt

Jó ám. :R

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#61700) Doky586 válasza Weareus (#61697) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

80-as évek közepe: Prince of Persia ..? még C64 és Z80-as gépekre is van. :B

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.