Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35679) #92888064


#92888064
törölt tag

egyelőre még csak ismerkedek az oprendszerrel, de idáig 2 zavaró dologba futottam bele:

2 hangkeltő van a gépben, és ha váltani akarok a kettő között (xonar, r9 290x hdmi), akkor összetojja magát a rendszer. jobb klikk a hangerő ikonra / lejátszóeszközök, és malmozik annak ellenére, hogy becsuktam az alkalmazást, ami utoljára használta valamelyik hangkártyát. ha neadjisten meg is nyitja azt a részt, akkor utána már nem tudok hangot csiholni pl a tévére, csak újraindítás segít. gyakorlatilag már az összes vga / igp-s cpu-ban van külön "hangkártya" az alaplapi integrálton kívül, így első körben elég durva problémának tűnik. párszor kiírja, hogy még használatban van az adott kimenet, de ahogy írtam, mindig kilövöm a programot. a videokártyának és a hangkártyának is a legfrissebb win10-es driverét raktam fel, bár a hangkártyánál rákérdezett párszor, hogy biztosan akarom? (talán nem whql vagy mi). de nem is a hangkártyával problémázik általában, hanem a vga hangkimenete némul el újraindításig. még egy videót sem tudok lejátszani vlc-vel restart nélkül. ssd miatt 10-20 másodperc az újraindítás, de akkor is zavaró.

a másik az nem egyedi eset, egy ismerős nyaggatott, hogy miért nincs parancsikonja a számlázószoftverének (ks). betallóztam az indítófájlt, aminek a kis ikonján is látszott, hogy tartalmaz ikont, de nem engedte kiválasztani, és csak fehér ikon maradt. ebbe egyszer én is belefutottam, de szerencsére nem eget rengető probléma.

szerk.: visszaolvasva a hdmi-t nem szereti az oprendszer vagy mi a szösz? ha intel igp-vel is ilyen szívás a hang kiküldése hdmi-re, akkor nagy a baj.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.