Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) herion


herion
tag

"Én tökre az hittem magasabb képzet emberek nem csak tudások véget azok hanem EQ-részüket is bele gyúrják ebbe összképébe"

Ez egy nagyon rossz általánosítás. A kvalifikáció/végzettség baromira nem eredményezi azt, hogy az illető rendelkezik majd "megfelelő" érzelmi intelligenciával. Kapásból van az ismeretségi körömben 2 olyan személy, akik mérnöki diplomával rendelkeznek, de az emberi kapcsolatok, főleg az empatikus kommunikáció terén az aljába tartoznak. Az egyik ezek közül egy sznob, nárcisztikus egoista, aki mindenkit lenéz ha nem ér fel az ő vizionált mércéjéhez.
Szerintem kicsit túl érzékeny vagy ezekre a mindennapi interakciókra. Nem akarok belebújni az önjelölt dilidoki szerepébe, de azt tanácsolom neked, hogy szard le ki mit gondol rólad.
Ne foglalkozz azzal, hogy a random Laci flegma veled, vagy Gizike éppen nem úgy reagál ahogy te azt elvárnád.
Az a lényeg, hogy a szűk környezeteddel és a szeretteiddel harmonikus kapcsolatban legyél. A kívülállókat, meg ahogy azt korábban is írtam, leszarni nagy ívből.

Who Let The Dogs Out?

(#2) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Ha előre tudnád, hogy az ügyfeleid egy részével a hullaházban fogsz majd találkozni és neked kell kitöltened a halotti bizonyítványukat akkor is feltétlen együttérzésre törekednél? Az orvosok pont saját lelki egészségük védelme érdekében igyekeznek a kommunikációban tárgyiasítani a betegeket és alapvetően teljesen normális, még ha tényleg van is egy-két Dr. Mengele közöttük.

(#3) razorbenke92

Hű, annyi mindent tudnék írni a témakörben...

Az egyik, ami a mai napig meghatározza azt, hogy én hogyan állok az ilyen dolgokhoz:
Főnökömmel dolgoztam együtt, hívta az egyik híresen fárasztó, ügyfelünk. Híresen buta volt az arc, a legtöbben mindig lerázták valami indokkal, és megkérték, hogy írjon emailt, mert egyszerűen a csávó összefüggéstelenül beszélt, és hívás közben szedte össze a gondolatait, sokszor volt, hogy mire végigmondta, maga is rájött, hogy mekkora hülyeséget beszél, és meg se várta míg válaszolsz, hanem le is tette a telefont.

Szóval ez a pali hívta a főnökömet, miközben félnapos késésben szívtunk valami idegesítő dologgal. Mikor meglátta: "Ajj, komolyan mondom semmi energiám ehhez a hülyéhez!"
Majd felvette a telefont, és úgy nyomta le a hívást, mintha Ő lenne megtisztelve azzal, hogy felhívták. Akkor elhatároztam, hogy én is mindig így fogok minden hívást intézni.

Egyébként a mentalitást szerintem sokat formálja a képzés is, és nem feltétlen a jó irányba. Nem biztos, hogy fel tudnék sorolni 5 olyan egyetemi oktatómat, aki nem egy pökhendi, leereszkedő, beképzelt majom a katedrán. Nem mondom, hogy az életben is biztos olyan, de hogy a hallgatókkal nem kéne hagyni foglalkozni, az biztos. Na most amikor éveken át ilyen emberek tolnak át a szakmán, akkor nehéz nem átvenni ezt a viselkedést, főleg úgy, hogy az egyetem alatt folyamatosan van egy elnyomottság a hallgatóban, mert az oktatójának nem célszerű visszaszólni. Mit fog csinálni? Amikor kikerül az egyetemről, és olyan emberekkel találkozik, akik őrá vannak szorulva, és tudja, hogy nem fognak neki visszaszólni, persze, hogy kiéli az összes frusztrációját.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#4) bkercso


bkercso
nagyúr

Tele van a fejünk elképzelésekkel arról, milyen a világ (benne az emberek, igazából ez az egyetlen mélyen csalódást keltő dolog benne) és évtizedekig tart, mire hajlandóak vagyunk észrevenni, hogy ténylegesen mi szitu. Én is tapasztalom ezt magamon...
Észre kell venni mintegy üres fejjel, hogy mi a szitu, milyen állapotban vannak tömegek.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#5) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Nem kell velük foglalkozni, ennyi. Ez pont olyan, hogy Pesten udvarisan elengedtem egy darabig az embereket, de ott az az alap felfogás, hogy megyünk, mint a birka, át mindenen. Az egó a lényeg, divatlapos outfit, üres fej. Azt is utáltam egy darabig, hogy ruha alapján ítélnek meg. Miért? Semmit nem jelent nekem az öltözet. Sőt, minél trendibb, annál üresebb az ember, aki hordja. +barber shop kinézetű tucat nyikhajok.
Szóval egyszerűen nem éri meg figyelni ezeknek a véleményére, flegmázására.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#6) tope


tope
addikt

Kik érvényesülnek a mai világban, akik gátlástalanul taposnak, röviden ennyi.
Nyilván nem teljesen így van, de nagyon sokan így gondolkoznak, hogy ha ki vagy nekik szolgáltatva, akkor ők dirigálnak, neked meg kuss van!
Közben meg csak úgy kéne viselkednie másokkal, ahogy mások is elvárnák!
Nagyon sok, egyre több a birka, barom, idióta, és ez csak rosszabb lesz.
Azokon adják ki feszkót, akiket úgy éreznek, hogy na Te jó leszel felmosó vödörnek...

(#7) nemlehet


nemlehet
őstag

Gyermekként nagyon tiszteltem az orvosokat és szerencsés voltam, csupa szuperaranyos és lelkiismeretes dokival találkoztam csak.

Felnőttként, a baráti körömben több orvossal és EÜ dolgozóval ez sajnos szinte teljesen eltűnt. Ez is csak egy szakma, lehet jól és rosszul csinálni és tudom hogy nehéz, de ez a besavanyodott tapló, betegeket szándékosan megalázó mentalitást nem tudom elfogadni.

Szóval nekem csak annyi a tanácsom, hogy próbáld meg nem felvenni, de ha nagyon taplók veled akkor nyugodtan tegyél megjegyzést vagy állítsd meg az interakciót. Vannak igazi önérzetes faszfejek akik ilyenkor még inkább próbálnak beletiporni a lelkedbe, de tapasztalatom szerint a nagy többség azért engedi meg magának mert simán megteheti, nem mernek szólni az emberek. Ez amúgy a hivatalok, bankok és egyéb ügyintézési helyek többségére is igaz.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#8) t72killer válasza Feketelaszlo (#2) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem, a tajparaszt HANGNEM egyáltalán nem normális, főleg, hogy az egészséghez alkalmasint a páciens pszichéje is hozzátartozik. Azaz ha mobbingolod, az olyan, mintha autószerelőként úgy fognál neki a 70millás verda műszakiztatásának, hogy végighúzod az oldalán a slusszkulcsot: használhatatlan lesz? Nem. De jól elveret a gazdája.

A tárgyiasítás persze, egyértelműen gépek vagyunk xy hibával amit zk csavarhúzó-fúró-stbvel meg kell javítani.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#9) Feketelaszlo válasza t72killer (#8) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Alap esetben épp ezért orvos+nővér egy rendelés felállása akik természetes jó zsaru - rossz zsaru párost alkotnak a beteg felé, s az orvosnak is kevesebbet kell az adminisztrációval bajlódni. Ha az autószerelős példádnál akarunk maradni asszisztens nélkül a rendelő olyan, mint ha a szervizben közvetlen a szerelővel kéne lebeszélned a részleteket a munkafelvevő helyett. Lehet így is, csak akkor ebben az esetben semmi meglepő nincs a kellemetlenebb ügyfél élményen.

(#10) Gargouille válasza Feketelaszlo (#9) üzenetére


Gargouille
őstag

"Alap esetben épp ezért orvos+nővér egy rendelés felállása akik természetes jó zsaru - rossz zsaru párost alkotnak a beteg felé"

Bocsáss meg, de ez valami fatális félreértés. Már miért lenne ez természetes? Egyáltalán nem kell egy orvosnak sértőnek vagy lekezelőnek lennie a beteggel, aki kiszolgáltatottan érkezik hozzá - lévén beteg - és tőle vár segítséget. Ez egyszerű emberi hiányosság (köznapi nevén tahóság) semmi több.

Érdekes módon mikor az ilyen bunkó orvost nem az állami kórházban keresed fel, hanem a magánrendelőjében, akkor hirtelen nagyon szívélyes tud lenni, mosolyog, előzékeny és ott - szintén érdekes módon - anélkül is hatékonyan tud gyógyítani, hogy lekezelő vagy bunkó lenne és még az asszisztens is kedves, amolyan "jó zsaru - jó zsaru" felállásban.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#11) t72killer válasza Gargouille (#10) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nekem is magas, a beteg egy SEGÍTSÉGRE SZORULÓ EMBER, nem büntetésre váró bűnöző... De mitől is lepődnék már meg egy magyar fórumon, totálisan szétcsúszott, relativizálódott az értékrend.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12) bkercso válasza t72killer (#11) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ám, ha csak azt látod, hogyan kellene bánjon veled az orvos, miközben nem úgy bánik, frusztrálod magad és csinálhatsz a meglévő mellé egy másik betegséget is.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#13) t72killer válasza bkercso (#12) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hibáztassuk az áldozatot, frenetikus. Nem, egyáltalán nem biztos, hogy egy betegségek által meggyűrt ember tudja ezt egyenesben kezelni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14) pupehap


pupehap
tag

Welcome to the real world.....

[ Szerkesztve ]

"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente

(#15) bkercso válasza t72killer (#13) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ez nem hibáztatás. Csupán az orvoson nem tudsz változtatni. Ha 20 orvosból 1 bunkó, talán van értelme visszajelezni neki. De inkább fordított az arány.
Csak azt mondom, hogy a "normális" elvárásaival nem sokra megy az ember, ha egyszer attól nagyon távoli a helyzet.
Az alkalmazkodás egy jobb stratégia.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#16) t72killer válasza bkercso (#15) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

De tudok. Kirúgom a πcsáva alkalmatlanként és megvonom a működési engedélyét. Aki sz.rpofájú és képtelen viselkedni, az bármilyen FIZIKAI jellegű visszaélést is elkövethet. Azon túl, hogy a páciens lelki bántalmazása alapjában bűncselekmény.

Az agresszornak becsicskulás SOHA, SEMMILYEN FELÁLLÁSBAN nem jó stratégia.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#17) bkercso válasza t72killer (#16) üzenetére


bkercso
nagyúr

Mindkét dolog problémás, amiről írsz:
- betegként nem tudod kirúgni (amúgy sincs elég orvos BTW)
- nem beszéltem becsicskulásról, hanem arról, hogy felhúzod-e magad rajta, konfliktusozol-e vele stb. Ezekkel előrébb lennél?

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18) t72killer válasza bkercso (#17) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem, a rendszernek kéne diszkvalifikálnia, 2 egybehangzó betegpanasz után.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#19) Gargouille válasza bkercso (#15) üzenetére


Gargouille
őstag

"Az alkalmazkodás egy jobb stratégia."

Ebben sajnos tökéletesen igazad van.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#20) mefistofeles

Ha rendszeresen kell kommunikálnod különböző érettségű, intelligenciájú és toleranciájú emberekkel ügyintézés vagy bármi más okból kifolyólag akkor ideális esetben kell, hogy legyen egy jó adag toleranciád, emberismereted rugalmas kommunikációd és probléma megoldó képességed.
Sajnos az iskolai végzettségnek semmi köze egy ember verbális és érzelmi kultúrájához. Én ismertem kétdiplomás parasztot és csövet akivel bárhol meg lehetett jelenni.
Ha elég jó vagy a verbális kapcsolatkiépítésben akkor az első két mondatából el kell tudnod helyezni a partneredet, és adott esetben tudnod kell irányítani a beszélgetést, akár úgy is, hogy a másik észre sem veszi. Persze ez is egy képesség és nincs meg mindenkiben. Akkor marad a tolerancia és a "nem veszem a szívemre" magatartás.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.