Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36179) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

Matolcsy Vargahoz egy kis kiegészítés. [link]

Érdemes az egészet elolvasni nem hosszú. Kis kiemelés:

Matolcsy tudatosan játssza a “cheerleader” szerepét, tisztában van vele, hogy jelentős strukturális változások nélkül nem érjük utol Ausztriát, de még Csehországot sem, hiába ír arról 2 bekezdéssel korábban, hogy de. Nyilván tisztában van a tényekkel, miszerint 9 éves kormányzásuk alatt bár volt felzárkózás Európához, de ennek üteme kevés, és a “magyar modell” ellenére semmivel sem jobbak az eredményeink mint a régiós átlag.

Én tényleg úgy gondolom, hogy a jelenlegi vonal nagyon rossz. Közepes fejlettésgüből fejletté válni nem megy máshogy mint top oktatás és jó eüvel. Ennek top prionnak kéne lennie és ennek az ellenkezője igaz.
imo már minden épeszű, nem hobbija a tanítás tanár elment multihoz mert ott nem 140 a netto hanem pár év után 280. És nem napi 10h a meló hanem 8h. EÜt meg nem veszem elő az nem összeomlik hanem összeomlott. Szülők gondolkoznak azon, hogy elmennek azért külföldre mert jövőre gyerekük elsős lesz és az iskola már csak egy melegedő ahol a legfontosabb tantárgy a hittan és a honismeret... matek tanár az szeptember közepén még nincs... Ez amúgy minket is érinteni fog 3év múlva.

+1 forint
"Végül a forintárfolyamról beszél a jegybankelnök, ez nem annyira izgalmas, hiszen eddig is tudtuk, hogy a devizakockázatoktól nagyrészt megszabadult Magyarországon a forint szerepe a villámhárító: ha gazdasági probléma, baj, nehézség, lassulás van, akkor ezt exportélénkítéssel/leértékeléssel ellensúlyozzák."

A devizakockázattol amúgy kb 2018-2019re épült le... tehát e leértékelik forintot elinflálják fizetést, megtakarítást igazából 2018-2019től játszik.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.