Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35751) nandow válasza Lex Icon (#35749) üzenetére


nandow
aktív tag

Abszolúte nem bonyolult, csak én arra számítottam, hogy lesz valami közvetlen opció a kamatnál, hogy mit szeretnék vele kezdeni. :) Ha jól emlékszem, talán a mobilkincstár applikációban volt látható még a kamatfizetés előtt, hogy "Rendelkezés", emiatt gondoltam erre.

(#35752) Lex Icon válasza Yager01 (#35750) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Volt ott profit, csak nem te tetted zsebre, hanem a bank/alapkezelő. Ez a baj az aktívan kezelt alapokkal.
Ezért is "találták ki" az ETF-eket. Igaz, van köztük aktívan kezelt is, de a többsége passzív.

(#35753) Lex Icon válasza nandow (#35751) üzenetére


Lex Icon
senior tag

A Rendelkezés csak a kiutalásra vonatkozik. Befektetni "kézzel" kell. A WebKincstárban is benne van ez a funkció, ahogy az összes többi is.

(#35754) Yager01 válasza Lex Icon (#35752) üzenetére


Yager01
senior tag

Na most már aztán ajánljatok valami konkrét ETF-et. :D

(#35755) Lex Icon válasza Yager01 (#35754) üzenetére


Lex Icon
senior tag

A sláger az S&P 500, de már nagyon esélyes egy recesszió, így mostanában kissé döglődik és esést jósolnak. Most inkább a menekülő eszközöket prognosztizálják jobbnak (arany), pl.: XAD5, GZUR.
Fentiek nem tuti tippek (olyan nem létezik), így a fentieket ne vedd készpénznek, inkább olvass utána pénzügyi, befektetési oldalakon.

(#35756) vnorbi válasza Yager01 (#35750) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Itt egy videó úgy általánosságban. Általában jókat mond, meg szerintem szórakoztató a stílusa.

(#35757) Yager01


Yager01
senior tag

Nagyon jók vagytok, köszönök mindent !!

(#35758) Ijk


Ijk
nagyúr

Párommal van jelenleg 2 -3 éve futó lakástakarékunk 5 éves szerződéssel.
Viszont a megtakarításaimból, és némi szülői segítséggel idén újítottuk fel a meglévő régi 2 szobás tömblakásunkat ahova be is költöztünk és elkezdtük a külön kis életünket. Gyerek tervben lesz a köv. 1-2 évben, és persze nem is itt akarjuk leélni az életünket. Viszont a mostani ingatlanárak elég magasak, kb. 40-50 millió között lenne olyan hely ahova most elköltöznék, ezt a lakást 20-25 között lehetne eladni.
Nehéz jósolni, de 2-3 év múlva nem sok esélyt látok váltásra, még 1 kisbabával éppen élhető lenne az ingatlan.
Inkább 5-8 évet látom most reálisnak, de ki tudja mi lesz akkor is.
Most van rá lehetőség hogy kivegyük bukta nélkül a befizetett pénzt, viszont úgy gondolom nem vág földhöz az a havi 40 befizetés a jövőben. Kérdés hogy jelenlegi helyzetben érdemes beletenni még 6 évig akár a havi 40-et, meddig jár az állami támogatás?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#35759) buherton válasza Ijk (#35758) üzenetére


buherton
őstag

Ki kell számolni, hogyan jársz jobban. Tán a Fundamentánál kapsz mondjuk 1%-t a befizetés után 3 hónapig, majd utána csak 0,1%-t, amíg a kifizetés meg nem történik. Esetedben könnyen lehet, hogy megéri kivenni, mert egyben megkapod a felhalmozott tőkét, amit betudsz tenni PMÁP-ba mondjuk.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#35760) vnorbi válasza Ijk (#35758) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Én úgy tudom, hogy a lakástakarékok beszántásával együtt megszűnt annak a lehetősége, hogy a szerződési időn túl tovább fizeted a betéteket, és arra is megadják az állami támogatást. Ha 5 éves szerződésetek van, amit 2-3 éve fizettek, akkor még 3-2 évnyi befizetésre kaptok állami támogatást.

Van egyébként lakástakarék topic, lehet, hogy ott többet tudnak.

[ Szerkesztve ]

(#35761) #95561216 válasza Ijk (#35758) üzenetére


#95561216
törölt tag

Itt van, hogy mire lehet felhasználni. Ha ebből egyik sem értelmes, tehát nem növeli jelentősen a konfortotokat, vagy a várható eladási árat, akkor vissza kell fizetni az állami támogatást, anélkül meg nem éri meg.

(#35762) Ijk válasza buherton (#35759) üzenetére


Ijk
nagyúr

Utánanézek a kamatnak.
Ne arról van szó hogy most hiányzik az a pénz vagy nem tudunk betenni havi 40-et, de ha lejár az 5 év és nem tudjuk felhasználni, akkor ha utána nem jár támogatás nem biztos hogy megéri 3-4 évig parkoltatni.
A legnagyobb gond hogy teljesen kiszámíthatatlan a piac. Ha még CSOK-kal, babaváróval össze is jönne a 40-50 millió hogy eltudjuk adni jó áron a felújított lakást, nem feltétlen szeretném 20 évre eladósítani magam mondjuk 2 gyerekkel csak azért hogy valami ingatlanlufiba pumpáljam a pénzem.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#35763) Ijk válasza vnorbi (#35760) üzenetére


Ijk
nagyúr

Megnézem a szerződést és majd oda is írok akkor.

flimo: Erre a lakásra én már egy forintot sem költök. Így is kicsit túltoltuk, van 3 fázis, vezérelt áram bojlernek, minőségi burkolat, konyhában indukciós tűzhely + modern konyhabútor edzett üveg falipanellal, páraelszívó, komplett beépített szekrény, nyilászárók cserélve, konvektorok új öntöttvasra cserélve, két klíma mindkét szobába. Ilyen kaliberű házgyári tömblakásokat 20-25 millió között próbálnak eladni a környéken, sokszor gyári csempékkel, linóleummal, gyári káddal, valami gáztűzhellyel, klimatizálás nélkül.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#35764) Dare2Live válasza Ijk (#35763) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

pl vesztek anyu vagy apos lakasabol 5%ot.

vagy anyu apos isszokott felujitani vagy...

ltp elkoltve 10,,%+ evesitett hozam besoporve.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#35765) Ijk válasza Dare2Live (#35764) üzenetére


Ijk
nagyúr

A lakás édesanyám nevén van, azzal is eljátszható?
Később nem lenne hatása babaváróra saját ingatlanrész?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#35766) stickermajom válasza Dare2Live (#35764) üzenetére


stickermajom
addikt

Ez a lakásrész vásárlás érdekes lehet nálunk is, mert pont most járt le egy 4 éves asszonynak. Felújítani nem szeretnénk már, gyakorlatilag minden megvan és 1-2 éven belül úgyis költözünk. Ez az 5% vásárlás bevett dolog?

(#35767) kexksz válasza Dare2Live (#35764) üzenetére


kexksz
addikt

Errol nem hallottam eddig en sem, mi ennek a folyamata, illetve milyen koltsegek merulnek fel ilyenkor? Plusz peldaul ha edesanyam neven van az LTP, de en vagyok a kedvezmenyezettje, akkor vehetek belole edesanyam ingatlanjabol? :)

[ Szerkesztve ]

(#35768) UberMutant


UberMutant
őstag

szerintem az ügyvédi meg földhivatalai díjon sok elúszik ilyen trükközésnél.
persze az állami pénznél nem számít

[ Szerkesztve ]

(#35769) Lex Icon válasza Dare2Live (#35764) üzenetére


Lex Icon
senior tag

"ltp elkoltve 10,,%+ evesitett hozam besoporve."

Biztos?

(#35770) Yager01 válasza Yager01 (#35754) üzenetére


Yager01
senior tag

Bementem ma a bankba mert volt pár elintézni való és ha már ott voltam akkor érdeklődtem, hogy mit javasolnak a gyönyörű eredményt produkáló befektetésemmel kapcsolatban. 2014 év végén nyitott TBSZ számlán volt befektetve a pénz ami ha jól sejtem 4 év után kamatadó mentes jövedelmet tudna biztosítani. Feltéve ha nem negatív a "hozam" :(. Ahogy az elmúlt pár napban is írtam a 2018 Januárjában össze rakott csomag kb. 5% veszteséget termelt. Viszont azt, hogy előtte miben volt a pénz és az milyen eredménnyel zárt mikor át lett váltva nem tudták megmondani. Állítólag nem lehet lekérdezni. Érdekes... Haza jöttem és az ePortfóliómban kutakodva próbáltam szétnézni, hogy milyen mozgások voltak kezdetektől a számlán de nem tudtam megnézni semmit. Kérdés, hogy az egészet nézve veszteséges a mutatvány VAGY nem? Mert ha esetleg nem akkor érdemes lehet tartani év végéig, hogy kamatadó mentes legyen, DE ha eleve bukó az egész akkor simán le lehet zárni idő előtt mert nincs veszteni való és lehet pakolni MÁP+ ba, hogy legalább 3.5 % -ot vissza húzzak 1 éven belül...
A bankban azt javasolták a nélkül, hogy látnák azt hogy az egész időtartam bukó vagy nem, hogy várjam ki a 4 hónapot kb. hogy magától lezáródjon a TBSZ...
Csak nem értem miért... mi ennek az értelme?

(#35771) UberMutant válasza Yager01 (#35770) üzenetére


UberMutant
őstag

#1 még 4 hónapig fizeted a díjaikat
#2 tuti nem fogsz reklamálni az esetleges kamatadó miatt

(#35772) kovisoft válasza Yager01 (#35770) üzenetére


kovisoft
őstag

TBSZ-en nyugodtan adhatod-veheted a papírjaidat anélkül, hogy megszüntetnéd a TBSZ-t. Tehát akár most is eladhatod a befektetési jegyeidet és vehetsz belőlük valami mást, ami ugyanúgy a TBSZ-en marad. A lényeg, hogy pénzt nem tudsz kivenni (sem betenni) addig, amíg le nem jár a TBSZ vagy meg nem szünteted azt. Emiatt tehát nem kell megvárnod az év végét. Persze azt át kell gondolnod, hogy ha most veszel valami több éves papírt, akkor mi legyen azzal a TBSZ lejáratakor.

Egyébként meg tényleg nincs egy olyan kimutatás, hogy ennyi pénzt tettél be TBSZ-re a gyűjtőévben, most meg emennyit ér az egész?

(#35773) vnorbi válasza Yager01 (#35770) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Az az értelme, hogy az alapkezelséi költséget nem egyben vonják le, hanem minden nap csak egy nagyon picikét építenek be az árfolyamba. Valószínűleg számlavezetési díjat is fizettetnek, és arról sem mondanának le, hacsak nem tudnak ajánlani valamit, amin még többet keresnek rajtad. Ráadásul még dolgozni is kellett volna az ügyintézőnek vele...

Számlakivonataid nincsenek meg? Akár postán kapottak elrakva, akár online lekérdezhető formában? Az elmúlt pár évben kellett kapnod kimutatást minden hónapban arról, hogy milyen papírokat tartasz, legalábbis 2016 óta biztosan, amióta jelentik az MNB-nek is havi rendszerességgel minden ügyfél portfolióját. Ha ezeket megtalálod, abból talán látszik az is, hogy mikor milyen tranzakciók voltak.

Sőt, igazából elég annyi, ha előkeríted a 2014-es befizetésedet. Mindegy, hogy milyen tranzakciók voltak idő közben, ha most a portfoliód értékelése alacsonyabb, mint a 2014-es befizetésed összege, akkor nincs adóteher, ha magasabb, akkor van.

[ Szerkesztve ]

(#35774) vnorbi válasza vnorbi (#35744) üzenetére


vnorbi
aktív tag

"sanszos, hogy holnap is lesz ennyi [-3%] az S&P 500-on a hétvégi Trump-Kína csörte miatt"

Ezért nem kell híreket olvasgatva kitalálni, hogy mi lesz, és túljárni a piac eszén.

A vizionált 3% százalék körüli mínusz helyett azt látom, hogy MSCI World, MSCI EM, USA és Európa is enyhe pluszos napot zár az európai tőzsdéken. Az mondjuk segített, hogy a dollár árfolyama erősödött az euróhoz képest, mindenesetre ha ki akartam volna okoskodni a mai napot, nem jött volna össze (mondjuk lehet, hogy ez csak engem minősít :) ).

(#35775) Szmeby válasza Yager01 (#35754) üzenetére


Szmeby
tag

Vettem régebben robotgyárakat tömörítő etf-et, mert hiszek a robotika felfutásában.
Most -40%-ban áll.
Ajánlom. ;)

(#35776) Yager01


Yager01
senior tag

Szmeby - Vagány vagy!..amúgy tök logikus a robotika :)

Közben beléptem a netbankomba kivonatok után kutatni. 2014-ben még nem voltak elektronikus kivonatok így lövésem sem volt, hogy hol keressem. Kértem egy visszahívást a netbankon keresztül minek eredményeként felhívott egy nagyon intelligens kedves csaj! Már megérte telefonálni :) Azt mondtam neki, hogy be sem fogok járni a bankba annyira jót dumáltunk. A számlacsomagom mellé jár ez a kiemelt szolgáltatás és teljesen olyan érzésem volt, mintha értelmesebb embert ültetnének a telefonok végére akik kimondottan ezen a csatornán érkező igényekkel foglalkoznak. Na mind1, az is lehet, hogy szerencsém volt.

A lényeg, hogy Ő sem tudott segíteni, de javasolta, hogy írjak a felületen egy üzenetet amire pár napon belül válaszolnak. Megmondják pontosan mennyivel indult anno, és ahoz képest milyen most a matek. Illetve kértem egy részletes tranzakció történetet is, hogy mi történt a 4 év alatt és azok hogy zárultak.

Ha megkapom akkor kiderül, hogy mostani 2018-as befektetés -5% -a mit csinál globálban a TBSZ számlával. HA negatív az egész akkor nincs értelme kivárni az év végét. Egyetlen előnye a kamatadó mentesség, de ha nincs nyereség akkor adófizetés sincs, tehát felesleges tartani. 4 hónap alatt nem fogok tudni csodát csinálni ezekkel a papírokkal és másba sem tudom átrakni ami miatt megérné fizetni a TBSZ ktsg-eit. Legalábbis most így gondolom.

(#35777) CsodaPOK válasza Yager01 (#35776) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Ha nem tudják előszedni (nem akarják), akkor irány mindenféle felügyelet, MNB, stb. Olyan nincs, hogy 4 évre visszamenőleg nem látnak vissza. Bankok kb a világvége+1 napig tárolnak minden infót.

Szvsz ne legyenek illúzióid, nem lesz ott semmi olyan nyereség, ami miatt megérné még 4 hónapig égetned a pénzed. Nyisd a számlát az államkincstárban, törd fel a TBSZ-t és hajrá MÁP+ és PMÁP.

(#35778) Yager01 válasza CsodaPOK (#35777) üzenetére


Yager01
senior tag

Na várj...Simán a KH-n keresztül akartam venni :F :W

(#35779) kovisoft válasza Yager01 (#35778) üzenetére


kovisoft
őstag

Ha megszünteted a TBSZ-t, akkor érdemesebb az Államkincstárnál számlát nyitni, és ott venni állampapírt, mert ott nem lesz állományi díj.

(#35780) vnorbi válasza Yager01 (#35776) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Másik oldali számlakivonaton sincs meg esetleg? Arra gondolok, hogy 2014-ben nyitottad a TBSZ-amire a folyószámládról utaltál át pénzt, így ha a TBSZ-es jóváírások nincsenek is még meg, a folyószámlás terhelések közt azért ott lehet.

(#35781) vnorbi válasza kovisoft (#35779) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Ha meg mégis mutat hozamot a számla, akkor lehet azt csinálni, hogy mindent eladni róla, az összes pénzt betenni egy állampapírba, és az egész TBSZ-t átvinni a kincstárhoz még most, hogy ott járjon le. Adómentesség megmarad, és vélhetően olcsóbb a lekötési átutalás, mint még 4 hónapig a banknak fizetni az állománydíjat (de ez nem biztos, meg kell nézni a kondíciókat, és kiszámolni, melyik éri meg).

(#35782) CsodaPOK válasza Yager01 (#35778) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Nem tudom, hogy a KH milyen díjakat számol fel, meg kell nézni a hirdetményt.
Ami viszont biztos, hogy most az államkincstárnál ingyenes a számla. Bankkártyával ingyenesen veszed az állampapírt. Visszautalni ingyen tudsz a számládra. Szvsz ennél a KH csak drágább lesz.

(#35783) #95561216 válasza Yager01 (#35776) üzenetére


#95561216
törölt tag

Nem kell tranzakciókkal tökölni, amire neked kell ahhoz elég megnézni, hogy a kezdő egyenleg vagy a mostani magasabb-e. Főleg ha nem volt osztalékfizető papírod.

[ Szerkesztve ]

(#35784) #24334592 válasza htomi85 (#35745) üzenetére


#24334592
törölt tag

részben igazad van, de nem említed mikor néhányan nagyobb pozikkal megpumpolják vagy shortolják az árfolyamot.

(#35785) KIA Ceed válasza CsodaPOK (#35782) üzenetére


KIA Ceed
csendes tag

Én ma voltam bent az államkincstárban. Ha bankkártyával veszel állampapírt, az készpénzfelvételnek minősül...
Visszautalni a bankszámládra egy nyilatkozat (hogy az a saját privát számlád) után valóban ingyen lehet csak erre a számlára.

Egyéb iránt szerintem most a legjobb befektetés szerintem az ÖNYP.
20% minden évben az adott évi befizetésedre + 5-10 éves átlagban simán az állampapír hozamok dupláját-tripláját lehozzák.

[ Szerkesztve ]

(#35786) mgoogyi válasza KIA Ceed (#35785) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Online webkincstáros fizetésnél ingyenes a bankkártya.

(#35787) KIA Ceed válasza mgoogyi (#35786) üzenetére


KIA Ceed
csendes tag

Bocsánat, ezt nem értem. Én azt kérdeztem meg a kincstárban, hogy simán a kártyámmal fizetve a KH-s számlámról...Mit jelent hogy online webkincstáros fizetés?

[ Szerkesztve ]

(#35788) BÁ Nutrition


BÁ Nutrition
addikt

Olyan van h egy broker nem enged limit price megbizast csak azt amit ok “felvesznek” a piacrol?
Csak mert egyik brokeremnel mindketto lehetoseg van a masiknal meg csak a masodik, es lass csodat mindig sikerul kicsitdragabban venni mindent mint ahogy szeretnem :)

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#35789) Lex Icon válasza KIA Ceed (#35787) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Ha bent a MÁK-nál fizetsz bankkártyával, az kp felvételnek minősül. Ha otthon fotelből a Webkincstárban vásárolsz, az netes vásárlásnak és ingyenes.

Egyéb iránt szerintem most a legjobb befektetés szerintem az ÖNYP.
20% minden évben az adott évi befizetésedre + 5-10 éves átlagban simán az állampapír hozamok dupláját-tripláját lehozzák.

Persze, mert nem jól számolsz. A már korábban befizetett pénzedre már nem kapod meg a 20%-ot, így évről évre keményen csökken a teljes tőkédre vetített hozamod. Még az LTP-s 30% is 4 év után már nagyon nem jó kamatokat ad ki.

[ Szerkesztve ]

(#35790) Szmeby válasza KIA Ceed (#35787) üzenetére


Szmeby
tag

Az online azt jelenti, hogy interneten. Simán a kártyáddal a KH-s számládról.

Belépsz a webkincstárba, rákattintasz egy szimpi papírra, hogy "megveszem", feldob egy OTP-s formot, ahova bepötyögöd a kártyádon lévő adatokat, majd klikk a vásárlásra. És ezzel megvetted.

(#35791) vnorbi válasza BÁ Nutrition (#35788) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Van ilyen. Pont tegnap akadt meg a szemem a Revolut Trading leírásán, hogy csak piaci áras megbízásokat fogad. Az eTororól meg szintén nem rég hallottam, hogy úgy jutalékmentes náluk a kereskedés, hogy piaci ártól drágábban lehet náluk venni, és olcsóbban adni. A különbözet az ő hasznuk.

[ Szerkesztve ]

(#35792) mgoogyi válasza Yager01 (#35724) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Amerika: Észak-Amerika - részvényalap - ~2.5%-os alapkezelési díj
Feltörekvő: Feltörekvő piacok részvényalap, ez is 2.5% vagy több alapkezelési díjú
Navigátor: magyar indexkövető részvényalap ~2%

Etf alternatívák:
Msci north america indexet követő etf
Msci emerging markets etf, pl iShares msci emerging markets imi etf 0.18%
Bux etf ~0.64%

A KH-nak annyira szerintem nem jók az alapjaik, a válogatott 4 az még egész tűrhető.

Mivel ezek mind részvényalapok, ezért magas a kockázatuk(nagyon hosszú távra jók) és másfél éves időtávon semmi garancia nincs arra, hogy plusszban legyenek.

Olvasd el a topikösszefoglalót.
Neked valószínüleg a MÁP+ meg a PMÁP való.

(#35793) htomi85 válasza mgoogyi (#35792) üzenetére


htomi85
tag

BUX-ba nem így fektetünk.
Határidőzni sokkal olcsóbb.
1 kontraktus a bux 10 szerese, a díj pedig oda-vissza 2*75 ft randomnál.
Ha jól számolok ez 0,04% alatt van.

2% atyaég.........ki az a hülye.

[ Szerkesztve ]

(#35794) mgoogyi válasza htomi85 (#35793) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Nem hülye, csak tájékozatlan és bízott a bankosokban.
Alapok alapja konstrukció az a kettő, kbc-s alapokba fektetnek.

A határidős buxolást lehet automatizálni?

(#35795) htomi85 válasza mgoogyi (#35794) üzenetére


htomi85
tag

Fogalmam sincs.
Ma zártam 230k shortot - ekkora mennyiségnél jobb ha nem bízom holmi gépekre.
Illikvid is ahhoz gondolom.

(#35796) stickermajom válasza Lex Icon (#35789) üzenetére


stickermajom
addikt

ÖNYP akkor buli igazán, ha a munkáltatód hozzátesz a befozetésedhez. Nekem csak ezért pluszos a buli. Anélkül nekem a levonások eddig elvitték a hozamot. Az adóvisszatérítést meg EP-re kérem, túl hosszú az a 20 év az évi 150k-hoz képest.

(#35797) Kobe válasza stickermajom (#35796) üzenetére


Kobe
veterán

Akkor kvaszar penztarnal vagy, ha konjunktura kozepen a 2-4% kezelesi koktseg elvitte a hozamot. Valtani kell.
Normalis penztar az elso negyed / felevben csinalt 5%ot, es meg messze azert az ev vege. Ezt minuszba forditani kezelesi ktgekkel mar tudomany.

(#35798) #95561216 válasza mgoogyi (#35794) üzenetére


#95561216
törölt tag

Buxban annyira kevés papír van, hogy simán leköveted részvények vásárlásával. SP500-nál is kihozta egy srác, hogy valami 27 részvény vételével leköveti átlag ETF hibával. Richter-MOL-OTP hármas adja a kosár 86%-át, már ezzel a hárommal kapsz szerintem olyan eredményt, ami bőven elfogadható. Ezeken kívül csak a Telekom, 4iG és Opus van 1% feletti súllyal, ha azokat is beveszed, már tuti jó vagy, ezek hatan már az index 96.15%-át reprezentálják.

(#35799) KIA Ceed válasza Szmeby (#35790) üzenetére


KIA Ceed
csendes tag

Értem köszi, de ez MÁP+nál is megy, ahol jegyezni kell és csak jövőhéten lesz belőle kézzel fogható eredmény?

Lex Icon, dehogynem számolok jól...Mivel az pénztár eleve hozta a tőkére a dupláját-tripláját az állampapírénak (most ha jól olvastam 6 hónap alatt hozták az 5% évit), arról már nem is beszélve, hogy 3 évente leveheted a 10. év után a hozamot, majd újra visszatolva, rögtön ismét 20% az adott évben....

[ Szerkesztve ]

(#35800) stickermajom válasza Kobe (#35797) üzenetére


stickermajom
addikt

OTP. Megkövetem magam, idén még nem néztem: ~7,5% idáig. Az előző két évem nem sikerült túl jól, valószínűleg ezért nem vagyok elájulva.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.