Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35201) kexksz válasza mgoogyi (#35195) üzenetére


kexksz
addikt

Koszonom mindenkinek a segitseget! :R

mgoogyi, te az egesz vesztartalekot MAP+-ban tartod? Nekem egyelore le van kotve a lakossagi szamlamon, gondolkodom, hogy bele kene rakni valamibe, mondjuk 2-3 havit meghagyok a szamlamon, a tobbit meg lekotom.

(#35202) mgoogyi válasza kexksz (#35201) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Nem az egészet, de igazából az lenne ésszerűbb. 0.25% a visszaváltási díja, mérhetően kamatozik, a bankban meg majdnem semmit.

(#35203) vnorbi válasza G@ben (#35200) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A WebKincstáras belépéshez kell a 8 jegyű ügyfél-azonosító számod, jelszavad és a belépés engedélyeztetése telefonról (SMS kód visszaírása vagy PUSH engedélyezés).

Ha nem kártyás befizetést választasz, hanem előre utalnál, akkor ha már benn vagy, megtalálod a számlaszámot, ahová utalni kell a pénzt (Beállítások -> Ügyfél adatok). A közleményben szerepelni kell az értékpapír nyilvántartási-számla számának (ami lehet, hogy egyezik az előbbi ügyfél-azonosító számmal, de nem biztos) és a nevednek. Ha megérkezett a pénz, akkor indíthatod a jegyzést (kártyás befizetésnél előbb indítod a jegyzést, és a végén fizetsz kártyával).

[ Szerkesztve ]

(#35204) G@ben válasza vnorbi (#35203) üzenetére


G@ben
addikt

Köszi!
Megpróbálom majd összehozni, ha nem megy, mindenképp jövök kérdezni! :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#35205) #95561216 válasza kexksz (#35201) üzenetére


#95561216
törölt tag

Felesleges ennyit szamlan hagyni szerintem. Nalam van nemi keszpenz, hogy akkor se haljak ehen, ha par hetre leallnak a kartyas rendszerek, meg megint kb 1 havi bankszamlakon. Ennyi ido alatt boven ki lehet szedni allamkincstarbol a tobbit.

Meg egeszsegpenztarban van komolyabb osszeg, onnet hosszabb betegseg es munkanelkuliseg eseten is ki tudod szedni a penzt, onjarova alakitva nagy atlagban hoz is annyit, ha nem tobbet, mint az allampapirok.

(#35206) stickermajom


stickermajom
addikt

Jutalékmentes tőzsdei szolgáltatást indított a Revolut

Na ez nem hangzik rosszul, így a havi kis megtakarítás is mehet akár részvénybe.

(#35207) Oppenheimer válasza stickermajom (#35206) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Mehetne, de egyrészt ki bízna pénzt hosszú távra a revolutra, másrészt nincs TBSz számla.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35208) dptrsk válasza Oppenheimer (#35207) üzenetére


dptrsk
addikt

+Ki bízna sok pénzt a revolutra?

Elég sok bakijuk volt. Szerintem még nem tartanak ott hogy befektetéseket kezeljenek.
Én úgy látom igyekeznek minél több pénzt bevonni az ügyfelektől, de szerintem hiányzik a megfelelő stabilitás.

(#35209) stickermajom válasza Oppenheimer (#35207) üzenetére


stickermajom
addikt

TBSZ számlát Te magad mondtad, hogy lehet nyittatni külföldi szolgáltatóval hosszas levelezés után. A Forintos számla után nem elképzelhetetlen, hogy hajlanak rá.

Másrészt nem a pénzed bízod a Revolutra, hanem részvényt vásárolsz rajtuk keresztül. Bár a Quaestor után bármit el tudok képzelni, de hivatalosan be vannak drótozva az FCA-hoz ők is. Ha van UK-ben is ilyen eszlaweb szerű oldal ellenőrzés céljából, akkor nem látok problémát a bróker személyével. A partner kockázatot természetesen futod, de az itthon az RC-vel is bőven megvan.

(#35210) Kobe válasza Oppenheimer (#35207) üzenetére


Kobe
veterán

A tbsz szamla mar akkoris egy rakas otvarfos volt, amikor kitalaltak, ez ilyen magyar agymenes, UK cegnel pont semmi ertelme
Amugy meg revora el a UK OBA szoval abbol sem lehet nagyon buktato

(#35211) htomi85 válasza #95561216 (#35205) üzenetére


htomi85
tag

Ennyi.
Nekem van egy hitelkártyám félmillás hitelkerettel amit autóbérlés miatt igényeltem, de erre is jó.
A hitelkártya évi 5000-es díja simán visszajön az alábbi 2 dologból:
- 1% visszatérítèsek
- félmillióval többet tudok pmàkba tenni
Sőt régebben erről vettem a pmákot 2% visszatérítésért amíg engedtèk.

Apró trükk.

(#35212) Oppenheimer válasza stickermajom (#35209) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Nem mondtam, hogy minden szolgáltatónál lehet. Revultnál kizárt. Ráadásul akkora az adminisztrációs overheadje, hogy pénzben inkább megéri kifizetni 2$ vagy 6€ vételi jutalékot egy brókernél.

A vagyonod megmarad a legnagyobb bajban is, induljunk ki ebből. És végig akarsz menni azon a macerán, amikor a revolut csődbe megy? Mennyi idő lenne az értékpapírjaidhoz jutni? Mert előfordulhat, hogy nem tud több tőkét emelni, mert jön egy bizalmi válság egy újabb hibájuk miatt. A casht pedig rohadt gyorsan égetik, szóval külső tőke bevonása nélkül nem húzzák túl sokáig. Hibáik meg bőven voltak eddig is.

Röviden összefoglalva: hatalmas adózási hátrány, nagy partnerkockozázat. Mindezt vételenkénti pár dollár miatt, ami elenyésző ha havi pár százezer forintot befektetsz. És sokkal kevesebb mint amennyit az adózáson veszítesz.

Kobe: ok, köszi

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35213) Oppenheimer válasza stickermajom (#35209) üzenetére


Oppenheimer
veterán

RC-vel a partnerkockozázat sokkal kisebb, nyereséges cég. Nem szorul a befektetők pénzére.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35214) Stanlee válasza vzozo (#35196) üzenetére


Stanlee
őstag

A telko cegeknek az az egyik baja, hogy folyamatosan fejleszteniuk kell a technologiat, amin szolgaltatnak. Ez sok penzbe kerul.

A masik, hogy a 4G elotti idokben a beveteluk strukturaja is mas volt, ill. a felhasznaloi szokasok is kulonboztek a maitol. Ma mar nem tudnak magas percdijakat beszedni. Az egyetlen beveteli lehetoseg az az adat - itt az osszes egy kozmuceg szintjere kerult, azzal a nehezseggel, hogy mig gazvezetekbol csak egy van, addig LTE-t 3-an szolgaltatnak parhuzamosan. Vezetekes netnel is hasonlo a felallas.

Az 5G is csak egy buzzword, nekem, es az atlag felhasznalonak a mindennapi elethez egy normalis LTE hozzaferes is boven elegendo, es meg tovabbi 10evig is elegendo lesz. De az osszes szolgaltato megvette mar a 5g frekvenciajat. Aztan allitolag a 1&1 is sajat mobilhalozatot akar epiteni, es a telefonica allitolag ennek az uj piacraleponek a legnagyobb vesztese lesz majd - azert varjuk meg, hogy mennyire lesz egyszeru kiepiteni azt a sajat halozatot.

A telefonica, voda, meg tkom, most ennyit er.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#35215) Kobe válasza Oppenheimer (#35212) üzenetére


Kobe
veterán

Miert lenne barmivel nagyobb macera, mint akarmelyik kulfoldi penzintezettol visszsszerezni a penzed?
Csak mert fintech? Itt eleg sokaknak van osztrak, nemet, UK szamlaja, ha az ottani szamlavezeto menne csodbe, az is ugyanilyen folyamat lenne.
Foleg hogy a revonak megvan a penzintezeti minositese es minden ami szzal egyutt jon, tobb nagyobb fintech meg a kanyarban sincs ezzel
A mogottes bank emlekeim szerint a barclays, ok a letetesei a revos fundoknak, ok sem mostanaban fog csodbe menni

Nehez lenyelni a bekat, de ez az irany. Minden bank arrafele tart, csak epp a legtobb ugy hogy massziv downsizinggal jut el oda, a tobbi meg alapbol 0rol eddig epitkezik csak

0% kamatok koraban meg azt a tobb oras szopast vegigvinni ami a kamatadomentesseghez kell, csak mert az Orrmany nem kepes elengedni a csunyakapitalista bankokrol az ostort? Okostelon 2 gombnyomas helyett? Haaat, ohm.... Oke.... Biztos van akinek megeri

(#35216) Oppenheimer válasza Kobe (#35215) üzenetére


Oppenheimer
veterán

"Miert lenne barmivel nagyobb macera, mint akarmelyik kulfoldi penzintezettol visszsszerezni a penzed?"

Miről beszélsz? Más külföldi pénzintézetet nem égeti a casht úgy, hogy évente tőkét kelljen bevonnia. Nem fenyegeti őket egzisztenciális veszély, ha egy kicsit megbillen az üzlet. Akkor meg miért akarnád más külföldi intézethez hasonlítani ebből a szempontból? :U

"A mogottes bank emlekeim szerint a barclays, ok a letetesei a revos fundoknak, ok sem mostanaban fog csodbe menni"

Ki beszélt a Barclays csődjéről? Össze vissza beszélsz, eddig 2 bekezdésedből 2 szalmabáb érvelés. Így nincs értelme veled vitázni.

Nekem nincs ebben semmilyen béka, amit le kéne nyelni. Van nekem is revolut accountom és kártyám, de helyén tudom kezelni.

"0% kamatok koraban meg azt a tobb oras szopast vegigvinni ami a kamatadomentesseghez kell, csak mert az Orrmany nem kepes elengedni a csunyakapitalista bankokrol az ostort? Okostelon 2 gombnyomas helyett? Haaat, ohm.... Oke.... Biztos van akinek megeri"

Ebből a részből süt az ostobaság. De legyen, ha te 0% hozamot akarsz elérni a részvény befektetéseiden, akkor tényleg nem érdemes TBSz számlában gondolkodnod. Ettől még mást ne vezess félre légyszives.

Magyar szolgáltatóknál 1 kattintást igényel egy TBSz számlanyitás BTW.

Tényleg felesleges veled vitázni, mert csak a tudatlanság fröcsög belőled.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35217) Kobe válasza Oppenheimer (#35216) üzenetére


Kobe
veterán

Nah, ha befejezted a frocsogest es szemelyeskedest, probald ertelmezni is amit irtam, mi lehet a jelentese

Hogy jon a kepbe a barclays? Mivel a revolutnak van penzintezeti minositese, ugyanazok az atvilagitasi szabalyok vonatkoznak ra, mint egy bankra, tobbek kozott pl hogy megfelelo helyen meg kell lennie az ugyfelek reszvenyeinek (UK ben a Cityben azert nem ugy mukodik a penzugyi felugyelet, mint idehaza a quaestor eseteben) ami a gyakorlatban egy barclays ertekpapirszamlat jelent
Vagyis csod eseten - hacsak nem full tarsolycsabasat nyomnak - meg kell lennie a barclays leteti szamlakon a vagyonnak

A revolutnal a bitcoin wallet ami rizikos mert nem valos btc t adnak moge, hanem price exposuret, ami nem tudni hogy btc tozsden le van e fedezve, ahogy kell, igy ebbol lehet azert nyekk ha mindenki berakja a kis penzet btc walletbe es bullrun vegen 5x annyit szeretne kivenni, abbol lehet fejvakaras
De egy reszveny / etf ellenorzesr kicsit maskepp mukodik, plane penzintezeti licenszel

Amugy 2018 ban a revolut elerte a breakeven pontot, igy nincs annyira szsr helyzetben "penzegetes" szintjen, mint egyesek lattatni szeretnek

A TBSz nek meg valaki sorolja mar fel mi az ertelme, mert en evek ota keresem de nem talalom. Kamatadomentesseg szerintem 100M - 200M feletti vagyonnal ad erzekelheto tobbletet, cserebe lehet szamolgatni a forduloeveket, napokat, nyitogatni ujat (penzintezete valogatja hogy online vagy sem), es evekig illikvid vagy mellette
Akarhogy nezem, a TBSz nekem egy torzszulottnek tunik amit a kamatado es tranzakcios dij hivott eletre ennyire nepszeruen. Nem csoda hogy az Allamkincstar is elso helyen azzal promozta az uj hadikotvenyt, hogy nem kell hozza TBSz, azert paran fent is erzik hogy ez pain in the ass, semmi mas

[ Szerkesztve ]

(#35218) stickermajom válasza Oppenheimer (#35212) üzenetére


stickermajom
addikt

De miért kizárt a TBSZ? 0,01% tartási díj van, bevétel szempontjából érdekük is, hogy 5 évre ottragadjon a pénzed.

Plusz, ha azt nézem, hogy rájön a megbízási díjra a deviza konverzió, már 10 EUR fölötti díjaknál járunk havonta. Szóval, ha van biztonságos alternatíva én annak örülni tudok csak.

[ Szerkesztve ]

(#35219) Oppenheimer válasza Kobe (#35217) üzenetére


Oppenheimer
veterán

"Hogy jon a kepbe a barclays? Mivel a revolutnak van penzintezeti minositese, ugyanazok az atvilagitasi szabalyok vonatkoznak ra, mint egy bankra, tobbek kozott pl hogy megfelelo helyen meg kell lennie az ugyfelek reszvenyeinek (UK ben a Cityben azert nem ugy mukodik a penzugyi felugyelet, mint idehaza a quaestor), ami a gyakorlatban egy barclays ertekpapirszamlat jelent
Vagyis csod eseten - hacsak nem full tarsolycsabasat nyomnak - meg kell lennie a barclays leteti szamlakon a vagyonnak"

Senki se vonta kétségbe, hogy a vagyon nem vész el. Ismét szalmabáb.

Ha valóban breakeven a revolut, pénzügyileg (ezt még le kell ellenőriznem), akkor jó opció lehet azoknak, akik a lakhelyükön nem tudnak TBSz féle adókedvezményben részesülni.

Miért éri meg a TBSz? Részvény befektetésnél legalább 5, de inkább 10-20-30 évben gondolkodunk.

Egyszerűség kedvéért számoljunk most 5 évvel. Idén nyitsz egy TBSz-t, beleteszel 20000 eurót egy indexkövető alapba. 2025 január 1-jén lejár az 5 év, hozzáférsz a pénzhez.

Indexkövető alap elért éves 7% hozamot ezidő alatt, 28000 eurót érnek a papírjaid.

Ha nem TBSz-re vetted, 15% adófizetési kötelezettséged keletkezik eladáskor a 8000 euró nyereségre. 1200 euró, 6800 euród marad a hozamból.
Ha TBSz-re vetted, az egész a tiéd.

Revoluttal mit nyernél? Vételi jutalékon spóroltál mondjuk 30 eurót, és akkor még sokat mondtam.

Most számoljunk most 15 évvel, ez normálisabb időtáv részvényeknél. Éves 7% hozam itt is reális.

TBSz-t meg lehet hosszabbítani, szóval a teljes 15 évi hozamod adómentes lehet.
20000 euró esetén 15 év után a papírok értéke 55000 euró lesz.

Ha nem TBSz-en volt, 35000 euró nyereség 15%-a mehet adóba: 5250 euró.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35220) Oppenheimer válasza stickermajom (#35218) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Azért, mert ez a részükről informatikai fejlesztést igényel, és nem a magyar piac sajátosságainak megfelelni a céljuk. Erre nincs erőforrásuk.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35221) Kobe válasza Oppenheimer (#35219) üzenetére


Kobe
veterán

Amit leirtal a TBSz rol az elonye, masoknak hatranya is lehet
Egyreszt ha valamirol kiderul hogy shitpaper, es TBSz re vetted, nehez hozzanyulni vagy azzal is buksz ha megis kivenned, mert fel kell nontanod. Vsgy szepen nezed ahogy eg benne a penzed
Kereskedni, akarcsak kereskedessel ismerkedni szinten alkalmatlan
Ez azert 5-10 eves tavlatban benne van, hogy par szar papirba is belenyul az ember

En pl. 0.16% kamatelonyert biztos nem mondanek le 5 evi likviditasrol.
Persze mindjart jon kiszamolomiklos aki ilyenre azt mondana hogy dehat az is penz.

(#35222) Oppenheimer válasza Kobe (#35221) üzenetére


Oppenheimer
veterán

"Egyreszt ha valamirol kiderul hogy shitpaper, es TBSz re vetted, nehez hozzanyulni vagy azzal is buksz ha megis kivenned, mert fel kell nontanod. Vsgy szepen nezed ahogy eg benne a penzed"

Sajnos Kobe megint tárgyi tévedésben vagy. Csak befizetésre vonatkozik az 1 éves korlátozás. A bent lévő összeggel azt kezdesz a számlán amit akarsz. Daytradelhetsz is.

"En pl. 0.16% kamatelonyert biztos nem mondanek le 5 evi likviditasrol."

Két tizedesjegyet elrontottál. 15% adóelőny.

Továbbá: ha a 5 éven belül kell a pénz, akkor nem érdemes tőkepiacba fektetned. Könnyen lehet hogy korrekcióban kéne kiszállnod.
Nem úgy tűnsz, mint aki daytradelésből napi szinten meg tudna élni. Nekik nem jó a TBSz, mert ők ki is vesznek a számláról. Mindenki másnak jó.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35223) Kobe válasza Oppenheimer (#35222) üzenetére


Kobe
veterán

Csak egy side comment, azon kivul hogy tartalmilag amit irsz, elfogadom, de ettol meg a tbsz akkor sem a nekem valo: eleg fantasztikus arany 4-5 hozzaszolasban 4-5x szemelyeskedni (ostobatol egeszen a megelhetesi kepessegekig terjedo skalan) raadasul olyan kommentekre valaszolva, amiben semmilyen szemelyes felhang nincs.
Ez is egyfajta bizonyitvany, na :U

(#35224) Oppenheimer válasza Kobe (#35223) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Sajnalom, ha tul nyers vagyok, de ettol meg ostobasagot terjesztettel, es nem lenne jo, hogyha a topik mas olvasoit felrevezetned. Masreszt meg helytallo, hogy nem tudnal daytradingbol megelni, de ebben nincs semmi negativ. Nem sokan tudnak, es nem is errol szol a topik. Ez volt az egyetlen pelda ami eszembe jutott, hogy mikor a TBSz hatranyos a tokepiacon.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35225) Kobe válasza Oppenheimer (#35224) üzenetére


Kobe
veterán

Azert azt gondolom erzed, hogy ez valahol "szalmabab" ba kapaszkodas :) ilyen alapon en is siman elkuldhettelek volna melegebb eghajlatra ("nyersen fogalmazhattam volna"), leven Te is irtal a revolutrol dezinformaciot ugy, hogy azt sem tudtad, breakevenen tul van, vagy van-e penzintezeti licensze
Ha igy nezem, ez ugyanolyan megteveszto a topik szent kozossegere nezve mint a tbsz-es dolog
Valahogy megsem ereztem kesztetest ostobazasba, kutyapi*csazasba atmenni :)
That's the diff bro

(#35226) kexksz válasza htomi85 (#35211) üzenetére


kexksz
addikt

Hogy erted, hogy fel millioval tobbet tudsz pmakba tenni?

(#35227) Beerwolf válasza kexksz (#35226) üzenetére


Beerwolf
senior tag

Gondolom arra gondol, hogy 6 havi megtakarítás egy része a hitelkártya és így kevesebb pénzt kell tartani erre a célra.

(#35228) haly válasza Beerwolf (#35227) üzenetére


haly
őstag

Nem tudom mennyire financially responsible döntés hitelbe verni magunkat, pont mikor beüt a krach.
Az embernek a vésztartalékra vész esetén van szüksége, akkor meg pont nem a legjobb ötlet hitelből finanszírozni a megélhetési költségeket.
Ez lehet htominak működik, de az átlagnak nagyon rossz tanács szvsz.

(#35229) Beerwolf


Beerwolf
senior tag

Gondolkodok azon, hogy számlát nyitok a Random Capital-nál.
Magyarországon jelenleg messze a legkedvezőbb költségek szempontjából, viszont lenne pár kérdésem:

1. Nincs mögötte bank, magáncég. Van rá befektetővédelem 100 000 EUR-ig. Lehetséges olyan forgatókönyv, amely esetén mégis bukom az ott befektetett pénzt?

2. Itt is működik az mint kbc esetén, hogy ha nem elérhető egy ETF akkor kérésre felveszik?
Mondjuk gondolom nem lesz rá szükségem, mert a nagyobb indexkövető osztalékot visszaforgató ETF-ek nyilvánvalóan itt is elérhetőek.

3. Valuta váltás itt hogy történik? Lehetőség van náluk váltani?
Lehetséges direktben EUR-t, USD-t utalni (mondjuk Revoluton keresztül)?

Előre is köszi a válaszokat!

haly Én sem alkalmazom, és pont az általad leírtak miatt értelmét sem nagyon látom. Minimális haszon, jelentős kockázattal.

[ Szerkesztve ]

(#35230) stickermajom válasza haly (#35228) üzenetére


stickermajom
addikt

Egyszerű amúgy a dolog: az az 500 meglegyen mögötte mindig és nem nyúlunk hozzá. Az átlag ezért szívja meg, mert 500+500-nak fogja fel.

(#35231) Spet válasza kexksz (#35226) üzenetére


Spet
addikt

Hitelkerettel vásárolt PMÁK-t (és kapott visszatérítést a banktól).

Ha meg rendes hiteles volt, és kifizette az összeget rövid időn belül, akkor nem volt kamata a hitelkártya "költésnek".

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#35232) Oppenheimer válasza Beerwolf (#35229) üzenetére


Oppenheimer
veterán

1. nem nagyon, mert MNB eszla-ba is nyilvan vannak tartva az ertekpapirjaid
2. mukodik, eleg sokat kertem mar, szinte mindet felvettek. TAN ETF-et sajnos pont nem. :(
3. meg csak forintot utaltam be, devizat nem tudom pontosan hogy kell, de a GYIK-ben leirjak. valtani lehet, kozeparfolyamon valtjak (tozsden veszed) + 1 kis dija van. TW-al versenykepes. GYIK-ban megtalalod

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35233) CsodaPOK válasza Beerwolf (#35229) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Megy Revolutból az utalás, EUR biztos.

(#35234) mgoogyi válasza Oppenheimer (#35232) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Melyik tőzsdék érhetőek el náluk?
Ugyanazt az ETF-et hagyják elérni különböző devizákban is?
Van valami listájuk arról, hogy milyen befalapokat/állampapírokat lehet náluk venni?

Az összefoglalót majd előbb-utóbb ki szeretném egészíteni bróker információkkal.

[ Szerkesztve ]

(#35235) Shade45 válasza mgoogyi (#35234) üzenetére


Shade45
senior tag

Listát nem találtam még náluk, de van egy Instrumentum keresőjük.

(#35236) mgoogyi válasza Shade45 (#35235) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Köszi, ezt vágom, de ebből nekem csak az derül ki, hogy milyen ETF-eket/részvényeket/magyar állampapírokat vettek már rajtuk keresztül.
De hogy pl. melyik ETF milyen devizában van melyik tőzsdéről, az nem.
Az meg pláne nem, hogy milyen befalapok vannak náluk.

[ Szerkesztve ]

(#35237) Shade45 válasza mgoogyi (#35236) üzenetére


Shade45
senior tag

ISIN kód alapján rákeresve adott termékre?
Vagy egy ISIN kódhoz tartozó termék több felületen is megjelenhet?

(#35238) Beerwolf válasza Oppenheimer (#35232) üzenetére


Beerwolf
senior tag

Oppenheimer & CsodaPOK: Köszi az infokat! Azt nem is gondoltam, hogy az RC-n belüli váltás is egész jó, mert kbc-n azért eléggé sokat lehet bukni rajta. De azért gondolom a Revolutos kör még mindig kifizetődőbb (bár nyilván lassabb).

(#35239) Oppenheimer válasza mgoogyi (#35234) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Befektetési alapok nem tudom milyenek vannak. Ha az instrumentumkeresőben nem találod, akkor nincs.

Vannak államkötvények, de nem a klasszikus lakossági papírok, hanem a ténylegesen kötvényként viselkedők. Instrumentumkeresőben keress rá hogy HU.

Egy ETF-et csak egy devizában és egy tőzsdén érsz el náluk. Hogy melyiken, az se mindig egyértelmű, a felületükön aggregálva látod az euróban kapható értékpapírokat.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35240) #95561216 válasza haly (#35228) üzenetére


#95561216
törölt tag

Gondolkozzunk mar! A hitelkartya nem arra van, hogy abbol eljen meg egy honapra, hanem arra, hogy a kozvetitesevel likvid legyen az allampapir. Legrosszabb esetben is 15 napig kamatmentes a hitelkartyas koltes, ha hirtelen kell penz kifizeti a hitelkartyarol, es van 15 napja feltorni az allampapirt, hogy visszafizesse. Jobb esetben meg a kovetkezo havi fizetesbol megteszi, max abban a honapban nem rak felre. Felmillio bankszamlan heverve semmit nem hoz, allampapirban 20-25 ezre evente, ennyibol kifizeti egy arany hitelkartya eves dijat is, nem hogy egy simaet. Ha meg eleve van hitelkartya visszateritesek miatt, csak a keret nagyobb a szuksegesnel, akkor az egesz kamat nyereseg.

(#35241) #95561216 válasza Beerwolf (#35227) üzenetére


#95561216
törölt tag

Nem kevesebbet tart, hanem az egesz allampapirban van, ahelyett, hogy egy havi a bankszamlan unatkozna. Bovebben lasd elozo hsz.

(#35242) mgoogyi válasza Oppenheimer (#35239) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Ez egy PMÁP és megvan náluk: HU0000403076
Bár másik PMÁP-ot hirtelen nem találtam.

Köszi a többi infót, bár mintha valahol olvastam már volna, hogy van náluk befalap is.

Shade45:
Egy ISIN kód pl. IE00B4L5Y983 egy darab ETF-et azonosít, ami egy adott tőzsdén több devizában futhat.
Ezesetben az IWDA tickerből tudom, hogy ez az eruós változatát jelenti ennek az iShares MSCI WORLD etf-nek. (SWDA az USD-os).
De csak úgy nézegetve a listát nem látom, hogy most akkor minden ETF-jük eurós-e.
Illetve hogy egy adott ETF melyik tőzsdéről van.

[ Szerkesztve ]

(#35243) Oppenheimer válasza mgoogyi (#35242) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Minden ETF eurós. Tőzsde nem derül ki melyik. Frankfurt? Xetra? Amszterdam? Milan? Ki tudja.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35244) section9 válasza CsodaPOK (#35233) üzenetére


section9
őstag

TransferWise USD utalas is megy, a heten teszteltem.

(#35245) erh75 válasza Beerwolf (#35238) üzenetére


erh75
tag

Azt tudod esetleg hogy KBC-hez lehet-e utalni USD-ét , transferwise-ről vagy revolutról ?

(#35246) Beerwolf válasza erh75 (#35245) üzenetére


Beerwolf
senior tag

USD-t még nem próbáltam. EUR utalás műkdöik hibátlanul, úgyhogy gondolom az USD is.

(#35247) erh75 válasza Beerwolf (#35246) üzenetére


erh75
tag

Köszönöm, melyikkel próbáltad ?

(#35248) mgoogyi válasza erh75 (#35245) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Biztos, hogy megy az USD gyűjtőszámlájukra.
Én eurót már utaltam revolutról KBC-be.

[ Szerkesztve ]

(#35249) erh75 válasza mgoogyi (#35248) üzenetére


erh75
tag

Nekem még csak transferwise-om van, azzal is sikerült valakinek ?

(#35250) G@ben


G@ben
addikt

Elvileg jegyeztem Máp+t, jövő hetit, mert már csak azt engedte. Az lenne a kérdésem, hogy erről csak azt kell látnom, hogy jegyezve, mellette az összeg és kész? Valahol majd elkezdem látni, ahogy jönnek rá a kamatok?
Bocs a hhülye kérdésért, első ilyen vásárlásom. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.