Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12351) Cathfaern válasza attiati (#12349) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Vajon mekkora haszonkulccsal dolgoznak, és vajon a versenytársak tudnak e alacsonyabbal?"
Ha csak az alapanyag árat nézzük (ami nyilván nem tökéletes mutató, de kiindulási alapnak jó lehet), akkor gyakorlatilag 100%-ossal.
Amúgy az Apple-nek az a szerencséje, hogy a többi konkurencia "erőből" (értsd: specifikációból, erősebb hardver) próbálja lenyomni az Apple-t, ezzel tökéletesen megmutatva, hogy nem értik az Apple sikerét. Amit meg én nem értek, hogy mit nem látnak ezen. Vagy értik, csak nem tudják megfizetni a megfelelő embereket hozzá? Azért egy Samsung szintű cégnél kétlem ezt...

(#12352) Ringman válasza g@bo (#12348) üzenetére


Ringman
nagyúr

:W
nemleszünkgyarmat, de adjatokpénztfeltételeknélkül
az a baj, hogy a hívőknek tett kinyilatkoztatások miatt vagyunk megint címlapon.

(#12353) DopeBob válasza Cathfaern (#12351) üzenetére


DopeBob
addikt

Csak az alapanyag árat nézni nem sok értelme van. Ki kell találni, ki kell fejleszteni, összeraktni, marketing, stb. A szoftver se lesz meg ingyen stb.

Az, hogy itt Mo.n túlárazottnak tűnik, az sajnos nem jelenti azt, hogy tényleg az :U

Ringman: jah... ha az EU tökösebb lenne, kib@sznának minket, hogy hát ez nem kötelező. Aztán irány Észak Korea színvonal...

Nem értem, hogy egy ennyire globális világban, mi értelme van ennek.

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#12354) attiati válasza emvy (#12350) üzenetére


attiati
veterán

Gondolok a televízióra. Gondolsz a versenytársakra? :)

P/E, eps nem szokott foglalkoztatni, és mondjuk a versenytársak, és egyéb fundás "hírek" se. A charton megálló van :)

[ Szerkesztve ]

(#12355) stangli válasza attiati (#12354) üzenetére


stangli
senior tag

Ki tudja az apple-t megállítani? Ha így haladnak tovább mindent összekötnek, hirtelen jött az mp3 megreformálták, majd a telefon piacot is... mi lesz a következő piac amire betörnek?

Ne feledjük az itunest, hogy onnét is jön bevétel, meg ha egy tv-t összekötnek az internettel, akkor nagyon sok fogyasztót be tudnak még hozni, hogy fizessenek a megnézett tartalmakért... és egy márka hű fogyasztó, aki macen dolgozik, macbookon chetel, ipodot hallgat, ihonon telefonál és ipaden olvassa a reggeli újságot, az megfogja venni a legújabb tv-t is, és az ezekhez tartozó tartalmakért is fizetni fog... és miért? mert az apple közösséghez akar tartozni.

A nagy riválisa a Samsung, akinek tényleg minden terméke a palettán van, hogy tudja még jobban márkahűségre kötelezni a vásárlóit? Egyszerűen, még sehogy. Én úgy gondolom, hogy még nincs ami összekösse ezeket a vásárlókat az adott márkával.

(#12356) leslieke válasza stangli (#12355) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

A Apple sikerén a Samsung is szépen keres. :)

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12357) emvy válasza attiati (#12354) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez a csartos orulet elkepeszto szamomra. Aki azt gondolja, hogy csartokkal lehet stabilan elorejelezni, az tenyleg minimalisan se erti, hogy mukodik a rendszer. :U

while (!sleep) sheep++;

(#12358) stangli válasza leslieke (#12356) üzenetére


stangli
senior tag

Lehet csemegézni, hogy mennyire keres jól a samsung :)

Az Apple az eladott okostelefonok száma alapján csupán kilenc százalékot hasít ki az okostelefonok piacából. Ez viszonylag alacsony szám, ám az értékesítésből származó bevételei igencsak lekörözik a konkurenseket: 75 százalékot tesznek ki.

[link]

Az Apple bruttó haszonkulcsa 44,7 százalék, azaz az eladási ár majdnem fele közvetlenül a céget gazdagítja.

[link]

Évek múlva akár jöhet az iAutó is :DDD

(#12359) leslieke válasza stangli (#12358) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Én erre gondoltam: [link]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12360) attiati válasza emvy (#12357) üzenetére


attiati
veterán

Furcsa ezt hallani. Szerinted mi határozza meg a rendszert?

(#12361) emvy válasza attiati (#12360) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerinted ha mukodnenek a csartok, akkor nem hasznalna azt minden nagybefekteto? Ha pedig sokan hasznalnak oket, akkor definicioszeruen megintcsak nem mukodne a dolog (ha mindenki biztos lenne benne, hogy 607 az AAPL plafonja, akkor eladnak 605-nel, aminek az lenne a kovetkezmenye, hogy 605 lenne a plafon, stb.).

Azt nem erzekelik az amator daytraderek, hogy mekkora a kockazat, amit vallalnak. Azt gondoljak, hogy elolvasnak par konyvet, es az elmondja nekik, hogy fog viselkedni a reszvenyarfolyam. Emellett az is gondoljak, hogy attol, hogy nekik "mukodott" egy algoritmus, akkor az az algoritmus mukodokepesseget bizonyitja. (Pelda: ha van egy algoritmus, amivel az esetek 99%-aban nyersz 1 forintot, 1%-aban pedig vesztesz 100 forintot, akkor varhato ertekben nem vagy pozitivban. Ellenben ha valaki nem erti a matematikajat a dolognak, akkor jatszik 30-40 alkalmat, es azt fogja gondolni, hogy ezzel a modszerrel rengetegszer nyerhet 1 forintot.) Szamomra elkepeszto azt latni, hogy a piacon egymast gyilkolo, matematikusok es programozok szazait alkalmazo, 5-10 msec valaszideju algoritmusokat es ko-lokaciot hasznalo hedge fundok kozul is sokan kidolnek, akkor amatorok azt gondoljak otthon, hogy ok kiszamolhatjak egy vonalzoval, hogy hol fognak megallni a reszvenyarak.

Tehat ha te ugy erzed, hogy okosabb vagy, mint a tobbi befekteto (akinek realtime hozzaferese van adatokhoz, az altalad hasznalt modelleknel joval komplexebbeket szamolnak vegig par msec alatt), akkor hajra. Egyebkent meg csak szerencses vagy.

Lenyeg: mutass nekem sok olyan embert, aki technikai kereskedesbol lett milliardos (az nem er, hogy mutatsz kettot, mert lottomilliomosbol is van par, megis tudjuk, hogy a lottozas nem jo befektetesi strategia altalanossagban veve). En ugy latom, hogy az igazan nagy befektetesek mind fundamentalis alapokon tortentek, sokszor bennfentes informaciokkal.

while (!sleep) sheep++;

(#12362) stangli válasza stangli (#12355) üzenetére


stangli
senior tag

Melyik cég képes egy új termék bevezetésekor ennyire meghülyíteni a vásárlókat?

(#12363) Ringman


Ringman
nagyúr

még egy IMF-megállapodási vélemény/vélekedés: (ha vki még nem nézte)
Egyáltalán nem biztos az idei IMF-megállapodás - Duronelly Péter (Budapest Alapkezelõ befektetési igazgatója)

(#12364) Mercutio_ válasza stangli (#12362) üzenetére


Mercutio_
félisten

Geek-ek minden sz*rra rágerjednek, új játékmegjelenések, konzolok esetén is volt hasonló :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12365) stangli válasza Ringman (#12363) üzenetére


stangli
senior tag

Akkor nemsokára a kormány leporolhatja és előveheti a mocskos spekuláns kommunikációt... :)

[ Szerkesztve ]

(#12366) attiati válasza emvy (#12361) üzenetére


attiati
veterán

Pár közhely:
Senki nem tudja a tutit. Nincs mindig és tökéletes megbízhatósággal működő rendszer.
A technikai elemzés teljesen szubjektív eszközöket ad a kezedbe. Ki melyiket nézi. Ha akarod emelkedést látsz bele, ha akarod esést. Nem működik az, amit mindenki néz, és az sem, amit senki. És ami működik, az is csak valószínűségek alapján, de legalább nem sötétben tapogatózik az ember.

A példánál maradva 605-nél elkezdenek kiszállni azok, akik 607-nél megállót várnak.De mivel a chart minden négyzetcentiméterére jut egy vételi, eladási jelzés, így nyilván lesznek, akik venni fogják még 605-nél is. Elvégre valakinek el is kell tudnom adni 605-ös árfolyamon.
Ha első körben túl sokan számítottak a 607-es megállóra, akkor már 600-nál lefordul az árfolyam. Kibillen a piac a megszokott állapotából, akkor majd egy következő körben visszajövünk ide. De legközelebb is ugyanilyen nehéz lesz átmenni ezen a szinten, mert van itt "valami". A piaci szereplők egymás szívatják, egymás ellen játszunk. Így hát aki várt a 607-es kiszállóra, és ha a piac 90%-a várt rá, akkor megszívták, mert nem éri el.

Ilyen túlsúlyú várakozás ritkán fordul elő a piacon a hosszútávon, mert a piac helyreteszi még magát azelőtt, hogy elérnénk akár a teljes bullpiac várakozást, akár a teljes medvepiac várakozást.

A nagy szereplők látják azt (akár próbabeleadásokkal, akár más eszközökkel), hogy mennyire kezd gyengülni, vagy erősödni egy trend. És ha kell, akkor kijönnek a kamuelemzések, kamuhírek, célár emelések, csökkentések. Valakit mindig ki kell tömni. Ezért nem tudok semmit kezdeni a hírekkel. Fele mesterkélten gyártott, vagy már rég beárazott. De ugyanígy nem tudok mit kezdeni az elemzésekkel; ugyanolyan szubjektívek (pozitív eredményeket túlzóan kiemelő, kockázatokat túlzóan elhallgató), mint a technikai elemzés.

A példánál maradva

Nem azt mondom, hogy 607 a plafon, hanem hogy komoly megálló jön ott, és egészen addig be van árazva minden ma ismert információ, és várakozás. Ott kezdi a nagytőke a 400 feletti beszállókon a profit realizálását. Hogy azt átvigye, új hír, fundamentum, bennfentes infó, stb... kell.
Pusztán chart alapján nem döntenek a nagy befektetők, de mindenki nézi. Nyilván a nagy tőke csak fundamentálisan erős cégekbe száll be, nem azért, mert jól néz ki a chartja. Egy magunkfajta kisbefektetőnek pedig nincs más esélye, mint hogy nézed a konszolidációs szinteket, és nézed a chartot, mert azon rajta van a viselkedés, és minden hír, bennfentes információ és az alapján támasztól következő falig játszol. Fogalmam nincs, hogy mennyi lesz a teteje, és meddig zuhan le utána, de 607 körül megáll az hónapok óta tartó 50%-os emelkedés.

Nyilván nem itt írogatnék, ha tudnám a tutit. De azt a luxust még a nagybefektetők se engedik meg maguknak, hogy leszarják a chartot és a fontos szinteket, szóval nagyon meredek kijelenteni, hogy hülyeség a chart.

Illusztráció

(#12367) attiati válasza stangli (#12362) üzenetére


attiati
veterán

:) És ebből a hülyítésből áll a világ legnagyobb kapitalizációjú cége.

Ismertek hazai zárt, nyilvánosságtól elzárt tőzsdeközösséget? Privátban is jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#12368) stangli válasza attiati (#12367) üzenetére


stangli
senior tag

Tőzsdeközösségnek mi a lényege?

(#12369) attiati válasza stangli (#12368) üzenetére


attiati
veterán

amire célzol, az :)
és a zárt közösségnek mi a lényege? :)

(#12370) stangli válasza attiati (#12369) üzenetére


stangli
senior tag

:) a google csak egy oldalt dobott nekem ki, tehát vagy nagyon titkolják, vagy csak egy ilyen oldal van, ami felvállalja, hogy közösséget képez. Ergo erre a résre le kéne csapni ;)

(#12371) attiati válasza stangli (#12370) üzenetére


attiati
veterán

Majd lehet lecsapok, de nem a lecsapás a lényeg, hanem hogy egymás között legyünk meghívásos alapon. Semmi reklám, semmi profit, vagy üzleti érdek. Csak az, hogy ki mit gondol a piacról. Csak nagyon nehéz rávenni az embereket, hogy "publikáljanak", és jobb lett volna, ha már van egy működő közösség, ahol az emberek ösztönzik egymást, és oda-vissza kapnak valamit egymástól.
Arról nem is beszélve, hogy ma már mindenki átmegy fizetős blogolás / tanfolyamszervezés irányába egy idő után.

[ Szerkesztve ]

(#12372) stangli válasza attiati (#12371) üzenetére


stangli
senior tag

a stockyval mi a probléma? az túl nyílt?

(#12373) maross válasza emvy (#12361) üzenetére


maross
veterán

"En ugy latom, hogy az igazan nagy befektetesek mind fundamentalis alapokon tortentek, sokszor bennfentes informaciokkal."

En is valahogy igy latom. Van egy reteg a tetejen, aki tobblet informacioval rendelkezik valamilyen teren (ceg kimutatasai, nagybefektetok stopjai, insider infok, egyeb..), ezek lefolozik a jo reszet, aztan vannak a jol kepzett hienak, akik evek ota ezt csinaljak, real time adatokkal es minden egyeb elerheto eszkozzel rendelkeznek, ok beszedik gyakorlatilag a fennmarado penzt. A maradek nagy tomegnek a 95%-a buko, csak epp mindenki azt hiszi magarol hogy okos, vagy csak szerencset probal, na ezekbol par fegyelmezett embernek es par makosnak bejon, tobbi pedig taplalja a piacot. Ha tudnatok mi penzt besziv a tozsde naponta, piaconkent kereskedesi koltsegnek, orulet. Csak eletben tartani ezt a massziv gepezetet naponta nagyon durva sok tiz(szaz?) millio dollarba kerul, ezt mind megfizetik a "kicsik". Es ha epp a nagy bukna be, akkor is a kicsiken csattan az ostor, be lesz epitve a vegtermek araba. Szoval csak okosan mindenki :).

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#12374) föccer válasza maross (#12373) üzenetére


föccer
nagyúr

Pont mint az online póker. 99%-nak bukó, a maradék 1%-al meg reklámozzák az azott termet, hogy mennyire faszántosan lehet ott kaszálni. :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#12375) emvy válasza maross (#12373) üzenetére


emvy
nagyúr

Ebben az iparban dolgozom, szoval en is igy latom. :) Eleg sokan elnek a daytraderekbol (akik vesznek, amikor buko van, es eladnak, amikor felfele megy a dolog, vicces.)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#12376) attiati válasza maross (#12373) üzenetére


attiati
veterán

Ennek ellenére chartok alapján kereskedsz, mert nincs más :)

A nagy szereplők évente kb max. kétszer fordítanak pozit, vagy növelik a pozit. A kettő közötti területet meghagyják a kicsiknek, vagy röhögve végrehajtják a kicsik óhaját jutalékért.

De azért teljesen más a brókercégek és a vagyonkezelők helyzete. Utóbbinak befektetési döntést kell hozni, előbbi meg csak jutalékért dolgozik, vagy rásózza a saját pakkját valakire.

"Van egy reteg a tetejen, aki tobblet informacioval rendelkezik valamilyen teren (ceg kimutatasai, nagybefektetok stopjai, insider infok, egyeb..)"

Meglátod a charton, hogy hol kezd beszállni a nagy tőke esésben?

[ Szerkesztve ]

(#12377) attiati válasza stangli (#12372) üzenetére


attiati
veterán

Megy az anyázás, a portfolio.hu szerű beírogatások (szerintem most fel, jaj nem, inkább le, juj most mi lesz), és alapvetően a fórum jellege, és hogy bárki regisztrálhat.

Lenne egy 10-15 szereplős zárt blog (szigorúan blog), ahol mindenki akkor publikál, amikor szeretne, és van egy jó meglátása, vagy szeretne mutatni valamit a többieknek, amiből azok tanulhatnak, és ő is tanulhat a többiektől. Semmi kötelezettség. Új tagok is csak a többiek meghívására jöhetnének. Valószínűleg semmi nem lesz belőle, mert páran már tanfolyamoznak, sokaknak meg megvan a "törzshelyük", és magányos farkas játék ez.

(#12378) maross válasza attiati (#12376) üzenetére


maross
veterán

Dehogy latom...amugy is, ha epp feltunoen adja valaki mint a hulye, es megy ellene, attol en meg napon belul beszivom, egy honap mulva meg racsodalkozom, hogy je, azon van par millio euro nyero, sokra nem megyek vele. Brokercegeket betiltanam az osszeset.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#12379) Kobe válasza attiati (#12349) üzenetére


Kobe
veterán

Exxon Mobile -> ExxonMobil helyesen, csak hogy a grammar natzi is előbújhasson belőlem. A kedvencem az amikor a városban öltönyben lófráló interjúalany fennhangon megkérdezi, nem tudja hol van az "exxonmobájl" irodája ? :DDD

(#12380) attiati válasza maross (#12378) üzenetére


attiati
veterán

Ja mondjuk én a napon belüli chartokat csak nézegetem. Leginkább a heteseket kedvelem, úgyhogy egy pozi több hetet is megél.

Líria: :) sorry, utólag biggyesztettem oda az e betűt, mert hogy majd úgy lesz a jó :)

(#12381) brd válasza emvy (#12357) üzenetére


brd
nagyúr

Akkor sokan nem értik, de ez nem zavarja őket, mert pénzt ennek ellenére lehet vele keresni stabilan. ;) (Nem, én sem tudok többszázezer milliárdost mondani, de nem is gondolom, hogy lenne, póker$milliomosból sincsen többmillió, mégis, aki az, az a játékosok többségénél több pénzt tud vele keresni stabilan. Egyszerűen nem mindenki képes megfelelően kezelni azt a lelkiállapotot, ami a tevékenység közben fennáll, ettől még aki igen, az a chart bizonyos jelei alapján tud úgy venni-eladni, hogy a végeredmény pozitív legyen.) Egyébként a "stabil előrejelzést" valószínűleg attiati is vitatná, inkább úgy lehetne mondani, hogy bizonyos jelek után a chart egy bizonyos, jövőbeni alakulására statisztikailag több esély van, mint 50%. Lényegében ennyi a technikai elemzés. A nehéz az, hogy emellé egy olyan lelkiállapot fenntartását is el kell viselni, ami az emberek túlnyomó részének a lelkivilágával erősen ellenkezik.

The only real valuable thing is intuition.

(#12382) stangli válasza brd (#12381) üzenetére


stangli
senior tag

Érdekes a pszichológia, az emberek többsége jobban viseli a vesztes pozíciót, mint a nyertes pozit.

(#12383) maross válasza stangli (#12382) üzenetére


maross
veterán

Ez az en bajom is..bar en a veszteset se viselem jol :DDD. Van egy jo mondas: Money is not done by buying or selling, money is done by waiting. Na erre 4 ev utan is keptelen vagyok :).

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#12384) attiati válasza maross (#12383) üzenetére


attiati
veterán

Mondd meg a számlád belépési adatait, és nyitok neked egy pozit. :D
Majd pár hét múlva szólok, hogy hetek óta van egy nyitott pozid :D

(#12385) brd válasza stangli (#12382) üzenetére


brd
nagyúr

Szerintem ez azért van így, mert az emberek többsége többször veszít, mint nyer (a normális élet folyamán is), ezért arra vannak kondicionálva, hogy ezt elviseljék, ill. hogy ha nyerésre áll a dolog, akkor mindent megtegyenek, hogy az realizálódjon is. Ilyen hozzáállással viszont a tőzsdén tuti bukó...

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#12386) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Erősödik a forint, hamarosan újra 285 lesz. :DDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12387) g@bo válasza leslieke (#12386) üzenetére


g@bo
nagyúr

usd 220 chf 240.

nem az igazi. benyóár megint megy fel. :(

(#12388) leslieke válasza g@bo (#12387) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

A benyó egyre drágább, eddig azt néztem mennyiért akarok tankolni, most azt mennyi benzin kell az utazáshoz. :W

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12389) _ATi_1 válasza leslieke (#12388) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Egy hete akcios volt minden üzemanyag az auchan benzinkutakon, mindenki kannával ment tankolni. 405Ft volt a benzin, a többit nem tudom. :)

(#12390) leslieke válasza _ATi_1 (#12389) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

A madaras tecsó olyan messze van nekem, hogy beindítani se érdemes az autót. Kannát meg csak a lakásban tudnám tárolni.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12391) g@bo válasza _ATi_1 (#12389) üzenetére


g@bo
nagyúr

kár, hogy ott olyan vizes a benzin, hogy főzéshez elég csöpög ki a kipufogón.... mikor a shell-nél tankolok, akkor nincs a gázadásnál vízfolyás.....

nem elég, hogy a magyar benzin ócskább mint pl. az osztrák, de vizezik is.
( osztrák benyóval többet mentünk, és jobban, lehet hogy csak az érzés volt, de gyanús )

(#12392) _ATi_1 válasza leslieke (#12390) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Az más, nekem szerencsém volt, hogy nincs messze. Kannám azért nekem sincs. :)

g@bo: Eddig még nem tapasztaltam vízfolyást egyik benzinnel sem szerencsére.

[ Szerkesztve ]

(#12393) g@bo válasza _ATi_1 (#12392) üzenetére


g@bo
nagyúr

a kocsiban ülve nem látod. :DDD mikor adok egy gázfröccsöt a ház előtt, hogy átugrassam a kapubejáró betontalapzatát, tiszta víz az út.

tuti vízzel megy a gép, csak nem tudtam róla, és benzint tankolok.......

(#12394) degu


degu
senior tag

Ti most hujelkedtek? :F
A viz akkor keveredik a benzinnel,amikor a skinhed a del-brazillal!
T.i. ha vizet kevernek hozza,akkor a viz-a nagy fajsulykulonbseg miatt-leul a tank aljara,es ha a szivocso eleri,akkor hosszu idore meghal a moci!
A kipuffogon 2 okbol folyhat ki viz.
1./ Ha a kipuffogo rendszer hofoka alacsonyabb,mint az egestermek /kipuffogogaz/ kondenzacios hofoka /pl. indulaskor/
2./ Ha haldoklik a hengerfejtomites,es hutoviz kerul az egesterbe.
/De ha valaki megis tudna *vizezni* a benzint,akkor az osszes benzinforgalmazo ceg tobbszaz millas ajanlatokkal bombazna!/ :DDD

[ Szerkesztve ]

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#12395) Rive válasza degu (#12394) üzenetére


Rive
veterán

Éppenséggel némi trükközéssel lehet vizezni, de az eredmény az valami zöldes kenőcs, ami b@szik folyni :DDD

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#12396) _ATi_1 válasza degu (#12394) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Én nem állítottam ilyet, csak hogy nem tapasztaltam víz-folyást a kipufogóból. Ne de ez már off lesz.

(#12397) degu válasza Rive (#12395) üzenetére


degu
senior tag

Na de hogy? :F :Y

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#12398) attiati


attiati
veterán

tökéletes címlap hír lesz holnapra:
az Apple részvények 600$ felett zártak.

(#12399) stangli válasza attiati (#12398) üzenetére


stangli
senior tag

így adnak löketett a 700as szintnek... minden esetre ez jó húzás volt részükről...

(#12400) Rive válasza degu (#12397) üzenetére


Rive
veterán

Pl. [link]
Az, hogy folyik-e, végülis az összetételtől függ, a szín meg a helyi adalékanyagoktól. De a lényeg stimmel :DDD

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.