Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11451) DeFranco válasza Mercutio_ (#11450) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Jó, akkor jogalkotási szempontból nem átjárható. Elfogadom, nem vagyok jogász.

Itt, erre az esetre tudsz jobbat? Ez egzakt, logikus, követhető-levezethető, személy szerint ragaszkodnék hozzá, amíg nincs jobb... :P

re:#11452: a számviteli törvény definíciója a beruházás/költség elhatárolásban.

[ Szerkesztve ]

(#11452) Mercutio_ válasza DeFranco (#11451) üzenetére


Mercutio_
félisten

Már, hogy mi az "egzakt, logikus, követhető-levezethető, "? (kicsit elvesztem már a sok hsz között :B )

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11453) emvy válasza Mercutio_ (#11443) üzenetére


emvy
nagyúr

Elter a velemenyunk. :) En ugy latom, hogy az nem etikus, hogy egy generacio munkajabol/szerencsejebol meg 250 evig el az egesz familia, akar munka nelkul. Termeszetesen csak egy limit folott (50 millio?) adoztatnek.

while (!sleep) sheep++;

(#11454) Ringman válasza Mercutio_ (#11450) üzenetére


Ringman
nagyúr

ingatlanadónál lehúzás még az illetékkülönbség is, mert a csere előtt és után ua adót kell megfizetni (csak más fogja) - egy mentességek nélküli (ilyen úgy sem lesz :(( ) adó esetében.

Más:

Dux államtitkár: Adóelkerülésre tanítják a közgazdászokat észfaszmegáll.
nem az elbaszott adórendszer,amit megalkottak, nem a kényszer, ááá nem, hanem az egyetem tanítja meg a közgazdászokat adókerülésre. :W

komolyan, semmit se kellene olvasnom ma.

(#11455) lajafix válasza DeFranco (#11436) üzenetére


lajafix
addikt

lásd már be, hogy krvára nem racionális 100 évig nem költeni egy ingatlanra hanem hagyni a vagyont megsemmisülni.A vagyon / ingatlan üzemeltetésének költségei vannak, ahogy pl egy autót is rendszeresen kell szervizelni, mégis kell rá adót fizetni...

Rock'n Roll

(#11456) DeFranco válasza emvy (#11453) üzenetére


DeFranco
nagyúr

És hova lesz, amit az ős életében megtermel? Be a közösbe? ;]

A kapitalizmus lényege pont az, hogy generációk által megtermelt és egymásra pakolt tőkéjéből a végén "pofátlanul" gazdagok lesznek. Ez a kapitalizmus. Szépen is nézett volna ki, ha a Dallas úgy kezdődik, hogy az öreg Jock olajmezőit (házát, autóit, bárpultját) viszi az US Tax Office, és Jockey meg Bobby indulhat újból varázsvesszővel a sztyeppére.

@lajafix: ignore listán vagy (~6 év alatt te vagy a második sonky/sandrew után), nincs kedvem kezelni a társas magányodat. Kötekedni tudsz, vitatkozni nem, ebből nem kérek, mert a saját egészségem látja kárát. Vedd úgy, hogy itt sem vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#11457) lajafix válasza emvy (#11441) üzenetére


lajafix
addikt

ez a kommunizmusnak az ideológiája(csak sportkocsi helyett Trabant 6 év várakozással), nem a kapitalizmusé. sajnos világunk olyan kegyetlen :U hogy vannak benne pl tőkések is, akikkel könnyen előfordul hogy megélhet a korábbi generációk által felhalmozott vagyonból is... és magyarországon csak félve lehet leírni, hogy vannak gazdagok is, a többségnek ezt nehéz elfogadni...

Rock'n Roll

(#11458) Fecow válasza Mercutio_ (#11435) üzenetére


Fecow
aktív tag

Nem, kérlek felejtsétek egy pillanatra már el azt az örökléses dolgot. Direkt kértem, hogy ne foglalkozzatok vele, sokadszorra írom. Bár egy elég jelentős kivételt írtam, de inkább alapvető problémákat vetettem fel és szerettem volna, ha arra koncentráltok. Ha egy pillanatra nem próbálnátok kisarkítani, "viccesíteni" a dolgot azt is megköszönném.
BMW-s példára: Aki ténylegesen kapta, annak valószínűleg nincs pénze BMW-t fenntartani (legalábbis nem hinném, hogy közvetlen saját pénzét költi), hiszen valószínűleg az finanszírozza akitől kapta (cég, tehetősebb ismerős/rokon), de ez aztán tök off, és fejtegetés.
De nézzük a vagyon adót a BMW-re:
Mennyit ér a 7-es BMW?
A válasz az, hogy egy csomó mindentől függően (életkor, felszereltség, műszaki állapot, ritkaság, széria különlegességek, stb.) néhány százezertől több tízmillió forintig. Ki állapítja meg, hogy éppen mennyit ér? Milyen gyakorisággal történik az értékbecslés? Persze lehet mondani, hogy kötelező szerviznél felmérik, de erre jelenleg nincsenek berendezkedve, na meg ahány szerviz annyi érték.
Majd emelkedjünk egy kicsit felül ezen és ezt az értékbecslést megfelelő (már elve ez is értelmezhetetlen és gumi kifejezés) gyakorisággal végezzük el minden vagyon tárgyra (ez is megint egy gumi dolog).
Mi számít majd adóköteles vagyontárgynak? Egy többmilliós ékszer, bunda vagy műtárgy már az, (hogy most az ingatlannal ne foglalkozzunk)? Akkor egy pár tíz/százezres, miért nem az? Mert sávhatárok lesznek? Hol lesznek a sávhatárok, ki állapítja meg, milyen alapon, vajon nem igyekeznek majd sávhatár alá/fölé értékeltetni magukat? Vajon minden vagyontárgyat bevallanak majd az emberek, ahogy teszik a jövedelemmel (khm, nem).
Nem mondom, hogy a vagyonadó eleve az ördögtől való ötlet. Csak lássuk be semmivel sem egyszerűbb, kikerülhetetlenebb, megkockáztatom, hogy nem is a priori igazságosabb, mint a jövedelem adó. Ettől függetlenül be lehetne vezetni, más adó terhek rovására, csak én szkeptikus vagyok azzal szemben, hogy akkor huss ettől minden jóra fordul.
Az eredeti hozzászólásom is ebben a szellemben íródott, hogy a vagyonadót nem hinném önmagában sokkal jobbnak, mint a jövedelemadót (papíron a jövedelemadó is nagyon szépen mutatott).

Nyergeld meg a nagyot

(#11459) lajafix válasza DeFranco (#11456) üzenetére


lajafix
addikt

előfordul ám, hogy egy fórumon rádcáfolnak, tessék nyugodtan válaszolni, ne a kibúvókat keresni.

Rock'n Roll

(#11460) DeFranco válasza lajafix (#11459) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Aki rámcáfol, annak azt elismerem, vagy ellenérvelek, te viszont csak kiforgatsz, félremagyarázol és torzítasz, mi úgy mondjuk faszkodol.

Megpróbáltam egyszer, megpróbáltam kétszer, nem változott a helyzet, többet nem kérek belőle, ne legyen ebből dráma, kikerüljük egymást 'sztjóvan.

(#11461) leslieke


leslieke
Jómunkásember

7% maradt az alapkamat! Rögtön 300-ról 302-re ugrott a forint.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11462) maross válasza leslieke (#11461) üzenetére


maross
veterán

301.5->303.5->302.5

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#11463) Mercutio_ válasza Fecow (#11458) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nagyon elmásztál az alap kérdéstől: Lesznek akik olcsóbban kapják a "közműveket" míg lesz egy másik réteg aki drágábban. Milyen feltételeket lehet szabni amivel a visszaélések nagy részét ki lehet iktatni?
Ez volt az alapkérdés, te meg ebből átugrottál egy teljesen más témára az ingatlanadóra. Igen, tudom, hogy amit először írtam az ingatlan elhelyezkedése és értéke szerinti besorolásról az érintőlegesen kapcsolódik ehhez, DE itt nem azt határozod meg ezzel, hogy kinek kell fizetni, hanem azt, hogy ki kaphat kedvezmény, és ez a meghatározás feltételei közül csak egy van még sok más aminek teljesülnie kell, így nem elsődleges fontosságú.
Te meg ezen rugózol és olyan dolgokkal - vagyontárgyak/ingóságok - mosod össze ami teljesen fiktív és adott esetben irreleváns.

BMW: Eurotax, mindenki elfogadja, senki nem vitatja. PONT
Ingatlannál is érdekes módon a - saccolok - 100ezer hitelfelvevő elfogadta az értékbecslők számait...

leslieke: Kapjákbe :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11464) Fecow válasza Mercutio_ (#11463) üzenetére


Fecow
aktív tag

Olyan nagyon azért nem másztam el.[link]
Te írtál ingatlan, és nagyobb értékű ingóság, nevesítve autó, hajó, alapján történő kedvezmény megvonást amit én általánosítottam, hogy ennek megvalósítási alapja hasonló vagy ugyanolyan, mint az általánosan vagyonra kivetett adó. De attól, hogy általánosítottam, még ugyanazok a kérdések merülnek fel ezekre is.
Arról volt még szó, hogy az így kivetett adó majd szofisztikáltabb lesz és igazságosabb lesz én ezt és az egyszerű gyors kivitelezhetőséget kérdőjeleztem meg.
Azt írtad, hogy egy érték fölött kizársz embereket, ezt az értéket 25 és 15 millióban határoztad meg, tekintve hogy az átlag lakásár 13,1 millió volt feltételeztem, hogy a többség így részesül a kedvezményben, tehát gyakorlatilag megint csak eljutunk szinte az általánosan kivetett ingatlan/vagyon adóra, azaz amit én általánosítottam (elmásztam), ezt készséggel beismerem, de én nem érzem olyan durva torzításnak. Persze elfogadom, hogy ezek csak hasra ütött számok, de te fogadd el, hogy én ez alapján úgy véltem elég kritikus tömeg van alatta, hogy általánosíthassak..
Én nem tudok róla, hogy mindenki elfogadná az Eurotaxot, sőt inkább megvagyok győződve arról, hogy senki sem köteles elfogadni az ő értékelésüket, ha nem tetszik mehetnek máshoz.
Ingatlannál is nyilván máshogy becsül A bank máshogy B bank, máshogy a független értékbecslő, stb.
De hagyjuk megpróbáltuk megvitatni, nem sikerült. :R

Nyergeld meg a nagyot

(#11465) g@bo válasza maross (#11462) üzenetére


g@bo
nagyúr

300.925 +0.775 (+0.26%)

korrigált. majd a barosso meeting után.... mit nyilatkozik a szemünk fénye.
a piac beárazott egy 50 bázispontos emelést de elmaradt. alapvetően jól tették mert kicsit megpihent a forint, és az imf szerződésig -ha lehet- jobb ha nem ugrálnak.

(#11466) leslieke válasza g@bo (#11465) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Egész hamar visszament.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11467) MaciG válasza leslieke (#11466) üzenetére


MaciG
addikt

Azért van még hova csökkenni. :K

BANZAII

(#11468) leslieke válasza MaciG (#11467) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Van bizony és már megint közelít a 300-hoz.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11469) emvy válasza lajafix (#11457) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem. A kommunizmus ideologiaja az, hogy annyit kapsz, amennyi 'eleg' neked, es ezt nem te mondod meg, hanem a kommuna. A kapitalizmuse meg a verseny.

while (!sleep) sheep++;

(#11470) g@bo


g@bo
nagyúr

lessétek meg az oldalt [link]+

valami váltogatós seftelős. ;)

299.565 1 eur. cupp.

(#11471) attiati válasza g@bo (#11431) üzenetére


attiati
veterán

Pont ez a cél. Jól megkavarni mindenkit, és beültetni a hintába. Minden cent jól jön a külföldi bankok tőkemegfeleléséhez, így a magyar forintokat is szívesen látják. Nem egyszerű ezt tiszta fejjel végiggondolni :(

#11470: Mit kell nézni azon az oldalon?

[ Szerkesztve ]

(#11472) g@bo válasza attiati (#11471) üzenetére


g@bo
nagyúr

mire jó? forex light?

(#11473) degu válasza emvy (#11469) üzenetére


degu
senior tag

aha...a kapitalizmus ideologiaja meg az,hogy ha nincs mani...dogolj meg! Ha van,akkor meg vasarolj,vasarolj,vasarolj!
Jellemzo reklam a TV-bol:
-Szuksege van erre az autora?
Nincs! De akkor is kell nekem! :(

[ Szerkesztve ]

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#11474) adalbert1 válasza emvy (#11469) üzenetére


adalbert1
veterán

Szerintem ez egy nagyon érzékeny téma. Először talán a jelenlegi adók beszedésére kellene ráfeküdni, nem újakat behozni (én rohadt nagy igazságtalanságnak érezném hogy a sok minimálbérre bejelentett borítékos csaló még úgy is előnyben van hogy mondjuk mindketten fizetünk az ingatlanunk után).
Ezen kívül attól tartok hogy itt is a szokásos réteg lenne fejve, a rendesen adózó, nem eltitkolt jövedelemből élők, a szokásos potyautasok meg nem.
Másrészt meg nem érezném etikusnak hogy azt az egzisztenciát amit a szüleim egy élet munkájával a nulláról indulva megteremtettek erodálja egy mondjuk 3%-os ingatlanadó.

(#11475) emvy válasza adalbert1 (#11474) üzenetére


emvy
nagyúr

Tudom, hogy nagyon erzekeny. :)

> Másrészt meg nem érezném etikusnak hogy azt az egzisztenciát amit a szüleim egy élet munkájával a nulláról indulva megteremtettek erodálja egy mondjuk 3%-os ingatlanadó.

Semmivel sem kevesbe etikus, mint a jovedelmedet erodalni az adoval. Mindketto szukseges lenne szerintem, de a jelen tarsadalmunkban eselytelen a komolyabb orokosodesi ado. Ettol persze novekszik a tarsadalmi szakadek, aminek az elkerulesere az egyetlen otlet a jol kereso alkalmazottak adoztatasa...

Nem arrol van szo, hogy mondjuk az orokolt lakas utan fizess 50% adot. Hanem arrol, hogy mondjuk egy tizmilliardos vagyon utan jelentosen kelljen adozni, ha oroklod.

Meg egyszer mondom: mi sem all tolem tavolabb a kommunizmusnal. Ugy gondolom, hogy aki allati jol keres, az elhessen is ugy, ne avatkozzunk bele abba, hogy Pagani Zondat, kurvakat vagy uszomedencet vesz a munkajabol. Viszont mindenki kezdje a nullarol (illetve ne a nullarol, mert az elmeletemhez szukseges, hogy kivalo alapoktatast biztositsunk mindenkinek). Ha valaki igy is elcseszi az eletet, akkor viszont minimalnyugdij/segely, csak hogy ehen ne haljon.

Ezek persze csak abrandok, annyira eros az emberekben a benned is meglevo gat az oroklessel kapcsolatban, hogy ez az en eletemben nem fog valtozni.

while (!sleep) sheep++;

(#11476) The Bachelor


The Bachelor
tag

300 000 Ft-ot rövid távú (6 hónap) megtakarításra hova érdemes befektetni?
Amikkel én szemezgetek:
1, Takarékszövetkezet 3 hónapos futamidő 5,81% kamat (ezt kétszer)
2, Posta tőkevédett pénzpiaci alap 6,28%
3, OTP sima fix lekötés (nem tudom hány%)

Tudnátok esetleg valami mást ajánlani?

There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.

(#11477) attiati válasza g@bo (#11470) üzenetére


attiati
veterán

mit kell nézni ezen a linken?

(#11478) Ayg0


Ayg0
senior tag

még véletlenül se akarok beleszólni a nagyok dolgába, de a topic témájához nem sok köze van a gazdaságpolitikai ötleteléseknek. (max közvetve)
célszerűbb lenne konkrét tippekkel szolgálni a Mibe tegyem a megtakarításaimat? kérdéssel idelátogatóknak...

az érdekelne, hogy unaico féle sitetalk projekt-tel gyakorlati tapasztalata van e valakinek? neten sokan sokfélét mondanak: piramis, de nem az, de igen, de nem, érvek kontra ellenérvek, szkeptikusok és hithű próféták harca megy.
jómagam 3 prezentációt hallgattam végig, de nem tudom eldönteni, hogy melyik oldara álljak. valamelyest a sciennet vonásaira emlékeztet a dolog annyi különbséggel, hogy itt állítólag lesz van gazdasági tevékenység, de ebből nem sokat látni mert kívülről vastag cukormáz borítja a cég bevételi forrásait. ezen a területen ténynek tekinthető valós számok nem nagyon, impozáns tervből viszont annál több hangzott el. emiatt a hitetlenek felé hajlok, de laikusként lehet, hogy tévedek és valóban egy cseperedő óriás kopogtat az ajtón. valaki?

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#11479) fordfairlane válasza The Bachelor (#11476) üzenetére


fordfairlane
veterán

Ajánlottam volna a K&H nagyon nagy betét-et, de most látom, hogy min. 500e Ft. :(

x gon' give it to ya

(#11480) fordfairlane válasza Ayg0 (#11478) üzenetére


fordfairlane
veterán

...annyi különbséggel, hogy itt állítólag lesz van gazdasági tevékenység...

Ugyan nem ismerem a konkrét ügyet, de szerintem régen rossz, amikor egy cég nem a tevékenységgel akar brillírozni, hanem a "szuperkorszakalkotó" innovatív szervezeti felépítésével, és a bevételeinek forrását homály fedi.

x gon' give it to ya

(#11481) attiati válasza fordfairlane (#11479) üzenetére


attiati
veterán

És mindössze 2 hónap. Utána meg 1-2%-os betétet nyomnak az arcodba, vagy ha neten akarod kiutalni a pénzedet tőlük, akkor is horror költségekkel dolgoznak. El is húztam tőlük, mikor 500 ft-os netes utalási díjjal lehúztak.

The Bachelor: cib, rafi, sopron bank. 7-8% meglesz.

[ Szerkesztve ]

(#11482) Ayg0 válasza fordfairlane (#11480) üzenetére


Ayg0
senior tag

félreértettél, van termék (a közösségi oldal, a Sitetalk) és azt promózzák, nem a szervezeti felépítést. biztosnak tűnik, hogy növekszik a létszám, működik a portál webplázája de, hogy a reklámokból és a shopból nagyságrendileg mennyi pénz folyik be (azaz miből van a bevétel, miből fizetik az osztalékot a részvényeseknek), az nem. félek, hogy egyelőre a befizetések (új belépők) addják a biznisz bevételét és ha nem indul be vásárlás, akkor egy újabb pilótajátékkal gazdagodtak a tapasztalatok...

#11479

ehhez még annyit, hogy mennyi most a kamatadó azaz mennyi jönne le "nyereségből" a két hónap után?

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#11483) Füleske válasza The Bachelor (#11476) üzenetére


Füleske
addikt

[link]

Aygo : 16% a kamatadó.

[ Szerkesztve ]

(#11484) Intelligencs válasza emvy (#11475) üzenetére

Ne haragudj, de hiába mondogatod, hogy mi sem áll távolabb tőled a kommunizmustól, ha kommunista ideát hangoztatsz. Amit Te mondasz, pontosan ugyanaz a fajta logika, ami alapján bizonyos embereket kuláknak kiáltottak ki, vagy elvették a vagyonát a kommunizmusban, akarom mondani önként felajánlotta a földjét a téesznek.

A vagyon felhalmozása a kapitalizmus egyik legalapvetőbb eleme. Ha nem lehetne generációkon keresztül tőkét felhalmozni, akkor nem lehetnének generációkon keresztül húzódó családi nagyvállalkozások.

Egyébként is teljesen szembemegy azzal az alapvető emberi igénnyel, ami a legtöbb embert a takarékoskodásra ösztönöz: magának, gyerekeinek, családjának jó legyen, biztonságban legyenek egy későbbi időpontban is a felhalmozott vagyon révén. Ha a takarékoskodást, vagyonfelhalmozást büntetnéd, a legszorgalmasabb embereket büntetnéd, és a carpe diem filozófiáját erősítenéd.

Igen, részemről is roppant igazságtalannak tartom az adózott jövedelem újbóli megadóztatását, a családtagok közötti transzfer megsápolását. És az elvről van szó, nem az összeg nagyságáról. Mindegy, hogy egy 10 milliós lakásról, vagy egy 100 millió forintos vagyonról van szó. Én kapartam össze, én adóztam utána azért, hogy a gyerekemnek adjam, és ne az állam tegye rá a mocskos mancsát, és mondjuk olyanoknak ossza vissza a pénzt, akik életükben egy fűszálat nem tettek keresztbe.

Ayg0: 1 perc gugli után: KUKA! Sciennet, Lyoness, Amway, Forever Living, Vebso féle vonal.

The Amiga, Born a Champion

(#11485) fordfairlane


fordfairlane
veterán

Elképesztő: [link]

x gon' give it to ya

(#11486) emvy válasza Intelligencs (#11484) üzenetére


emvy
nagyúr

Megrogzott antikommunistanak tartom magam, es azt hiszem, el tudnam magyarazni, hogy mi a logika a mondanivalomban, de itt valoszinuleg nincs ra hely. :)

while (!sleep) sheep++;

(#11487) fordfairlane válasza emvy (#11486) üzenetére


fordfairlane
veterán

A tőke, a tőkejövedelem a kapitalizmus alapeleme, a munkaközpontúság a kommunizmus egyik meghatározó vonása. Ideológiailag képzetlenek vagytok. ;)

x gon' give it to ya

(#11488) emvy válasza fordfairlane (#11487) üzenetére


emvy
nagyúr

A kommunizmus egyik fo eleme az egyenloseg. En meg ugy gondolom, hogy a szabadsag fontosabb, mint az egyenloseg -- ez utobbi nem igazan erdekes szamomra. A kapitalizmus egyik fo eleme a verseny, ami a kommunizmusban nincs jelen.

while (!sleep) sheep++;

(#11489) concret_hp válasza emvy (#11475) üzenetére


concret_hp
addikt

és akkor ha nincs olyan, hoyg öröklés, és apukát elüti a villamos, akkor a ház fele egyből az államé és lakbért kell fizetni vagy mi? :U 20 pár használt zoknit és egyebeket meg beszolgáltatnak az államkincstárba? ;]
(ha nincs öröklés, akkor amúgy adományozás se lehetne (különben nyilvánvalóan kikerülöd), szóval ha totál full 0ról indulsz és nincs öröklés, akkor mikorra lesz annyi pénzed, hogy el tudj tartani gyerekeket? stbstb :U)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11490) fordfairlane válasza emvy (#11488) üzenetére


fordfairlane
veterán

Te egy elemet kiragadsz (verseny), majd azt állítod, hogy az örökletes vagyon az versenykiiktató, tehát nem kapitalista.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#11491) emvy válasza concret_hp (#11489) üzenetére


emvy
nagyúr

Az elmeletem kb. annyira van kigondolva a mukodokepeshez kepest, mint egy beszelgetes a teeszben Marx Tokejehez kepest. :) Ezer problema van vele, csak ra akartam mutatni valamire, ami engem zavar a mostani rendszerben, amellett, hogy nagy rajongoja vagyok a szabad piacnak es tarsainek. :) Tobb szot igy nem erdemel. En elsosorban versenyparti vagyok, nem feltetlen kapitalizmusparti (talan).

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#11492) Intelligencs válasza emvy (#11486) üzenetére

Szerintem értem én ezt a logikát. Valójában én sem tartom teljesen normálisnak, hogy egyesek elképesztően gazdagok, mások meg nagyon szegények. Csak én inkább a progresszív adózásban látom a kulcsot, ami egyre jobban emelkedik, ahogy nő a jövedelem, ezáltal elsimítja a különbségeket. Szociális piacgazdaság. Mint mondjuk a svédeknél. A már megszerzett vagyon adóztatását viszont simán lopásnak érzem.

Persze értem én, hogy Magyarországon miért kéne a vagyont adóztatni. Mert sokan úgy vagyonosak, hogy közben nem igazán adóztak. De szerintem ezt valahogy másként kéne megakadályozni. Majd a Matolcsy-féle agytrösztök kitalálják. ;)

Érdekesség: pár hete megtaláltuk feleségem nagyapjának az önéletrajzát. Hát, brutál. Olyan mondatok vannak benne, hogy önként felajánlotta a termőföldjét a téesznek (nyilván önként), és pozitívumként van benne leírva, hogy teljesen vagyontalan (miután vagyonának felét a nácik, felét a kommunisták vették el). :Y De nem szerettem volna abban a korban élni. (Háború után.)

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#11493) g@bo válasza attiati (#11477) üzenetére


g@bo
nagyúr

azt, hogy mi a funkciója, már iram.

(#11494) g@bo


g@bo
nagyúr

ó igen.

297.865 -0.970 (-0.32%)
356.385 -1.815 (-0.51%)

remélem ez ma csak javul.

(#11495) degu válasza Intelligencs (#11492) üzenetére


degu
senior tag

*De nem szerettem volna abban a korban élni*

Akkor nem szerettel volna,most meg nem tudsz! :W
...micsoda kulonbseg! Akkor nem donthetted el,hogy belepsz -e a TSZ-be,most meg nem dontheted el,hogy megtartod -e az otthonod,vagy mesz az utcara a gyerekeiddel...
Az idok valtoznak,az emberek nem! Csak a cimke mas!
/De lehet,hogy tevedek,mert most az a gondunk,hogy a vagyonunkat hogyan tartsuk meg./
De az is lehet,hogy rosszul ragozok... :((

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#11496) leslieke válasza g@bo (#11494) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Mire fel ez a nagy erősödés?

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11497) Rive válasza leslieke (#11496) üzenetére


Rive
veterán

A hit hegyeket mozgat ;)

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#11498) attiati válasza leslieke (#11496) üzenetére


attiati
veterán

Teljesen együtt mozog a ft a piaccal az utóbbi két hétben.
Szakadnak az olasz, ír.... hozamok is.

(#11499) lajafix válasza emvy (#11469) üzenetére


lajafix
addikt

Most a jövedelem elosztás/megszerzés szempontjait fejtegeted. Van vagyon és öröklés és te mint kommunatag adtad elő az álláspontodat a vagyonról. (sarkítva) utódaid helyett hagyd a vagyonodat az államra, hogy hű maradj álláspontodhoz, de szerintem érdemesebb átgondolni...

Rock'n Roll

(#11500) lajafix válasza Intelligencs (#11492) üzenetére


lajafix
addikt

azé' a szoc piacgazdaságot ne nagyon erőltessük a járulékvadászok földjén. Ott működik jól, ahol nagyfokú a közösségi tudat és betenni akar a többség. lásd pl a svéd foglalkoztatotság szintje...

Rock'n Roll

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.