Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11251) MaciG válasza Rive (#11243) üzenetére


MaciG
addikt

Itt most kérdés ,hogy a forint erősödött, vagy az euro gyengült. Mert ha az euro van gyengülőben akkor szerintem lemehet 300 alá.

BANZAII

(#11252) Ringman válasza maross (#11245) üzenetére


Ringman
nagyúr

a jó ajánlat nem az ingatlanértékkel egyenesen arányos , az advét szerződés bonyolultságától függ :)
ha a szerződés megkötése leghamarabb a jövő héten esedékes, küldj egy PÜ-t :R

(#11255) Hasaggymeg válasza Intelligencs (#11240) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

És mi van ha kiderül igazuk van?...legalábbis részben.Vagy ez szerintetek teljesen kizárt?Mindig nehéz volt a mainstream-től erősen eltérő véleményeket emberekhez eljuttatni,meghallgattatni,elfogadni.Az ördög legnagyobb trükkje,hogy elhiteti ő nem is létezik.Ne érts félre,legkevésbé sem vagyok összeesküvés párti,csak filózok!...főleg ilyenkor mikor ilyen neokommunista,pedofil hajlamú Bandit féle alakok kioktatnak,koktatHATNAK minket demokráciából.Itt valami nagyon nem stimmel,az biztos!

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#11256) Cyrin válasza Hasaggymeg (#11255) üzenetére


Cyrin
addikt

Ez legkevésbé sem demokráciáról szól. Hanem pénzről. Ha tudod magad finanszírozni, akár belső nyersanyagokból vagy a piacról, csinálhatsz akármit. Mivel nekünk egyik sem megy, így irány az imf. Ott meg feltételek vannak. Kár ezért másokat hibáztatni...

(#11257) Ringman válasza maross (#11253) üzenetére


Ringman
nagyúr

ment egy PÜ

(#11258) Mercutio_ válasza Hasaggymeg (#11255) üzenetére


Mercutio_
félisten

Előttem már leírták, meg ugye Matolcsy is eltér a mainstream-től, aztán mennyire igaza van :DDD

Izé, az aláírásodat néha olvasd el ;)

Szépen araszol a forint - ahogy nézem az eur erősödést követi - jó lenne, ha elbotladozna 280-ig :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11259) DeFranco válasza Mercutio_ (#11258) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Van benne igazsag... en sem vagyok biztos benne (ertsd: biztos vagy benne hogy nem) hogy a mi erdekunkben cselekszenek Brusszelben es a mi erdekunket szolgaljak ezek az eljarasok. Ne erts felre, sok mindenben igazuk lehet, es sok mindennek lehet pozitiv hatasa, de a celjuk nem ez, hanem egy kontroll alatt tartott, iranyihato periferia letrehozasa, fenntartasa.

Amit a jelenlegi kormany elkepzeleseit illeti, a szandekokban, eredokben latom a logikat, es sok mindennel messzemenoen egyetertek (gazdasagi szuverenitas erositese, az orszagbol kivezeto penz- tudas- toke csatornak szukitese, stb.). Ezekre szerintem is szukseg van-volna, de erre nekem kozgazdasagi megoldasom nincs, a kormanyet vagy nem latom vagy nem ertem (vagy nincs, de ettol most tekintsunk el), es eros a gyanum hogy a kozgazdasag_tudomanynak_ sincs jelenleg megoldasa erre.

(#11260) lajafix válasza DeFranco (#11259) üzenetére


lajafix
addikt

sültbolondságokat írsz. "Gazdasági szuverenitás erősítése " ezt mondani egy jelentős importra szoruló nyitott működésű országra? MIVAAAN!!! "penz- tudas- toke csatornak szukitese," ennek behozatalára vagyunk szorítva -bár a tudásra nincs túl sok befogadó agykapacitás - ezt szűkíteni? Épp az volna a feladat, hogy olyan környezetet kellene teremteni, ahonnan ezek nem kifele mennének, nem az ellenkezője. Hihetetlen hogy már a szivlapát csattog rajtunk a saját hülyeségeink miatt és a bolondok még mindig képtelenek megérteni. :(

a közgazdaságtan a csődeljárás fejezetben tárgyalja a megoldást, az eredmény lehet rendezett, ahol az életképes struktúrák megmaradnak és teret kapnak a fejlődéshez és lehet totál káosz, mehet az egész garnozon a szeméttelepre...

Rock'n Roll

(#11261) attiati válasza Rive (#11243) üzenetére


attiati
veterán

a 266-ról induló long trendjét 306,9-nél törte, ezzel megszűnt létezni a végtörlesztéses, Mo-ot megtámadós sztori a chart szerint.

300,5-nél van egy gyenge támasza (és ez nem mozog)
285,5-nél egy erősebb (ez is statikus, ez sem mozog), és szerintem idáig lejön.

(#11262) DeFranco válasza lajafix (#11260) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Maradjunk abban hogy gyurjal meg egy kicsit a funkcionali alanlfabetizmus legyuresere, mert kurvara nem ezt irtam. Hidd el, kis gyakorlassal menni fog. A tovabbiakban pedig ebben a bicskanyitogato stilusban nem vagyok hajlando veled ezt a vitat folytatni.

(#11263) fordfairlane válasza leslieke (#11244) üzenetére


fordfairlane
veterán

Én az IMF-fel történő megállapodás utáni 280-290 forintra spekulálok. Szerintem addig 300 felett fog ingadozni, amíg nem írják alá a papírokat.

x gon' give it to ya

(#11264) fordfairlane válasza Cyrin (#11256) üzenetére


fordfairlane
veterán

Mivel nekünk egyik sem megy, így irány az imf.

Az IMF megállapodásnak szerintem kevés köze van a finanszírozáshoz.

x gon' give it to ya

(#11265) maross válasza fordfairlane (#11263) üzenetére


maross
veterán

Az a jo, hogy pont most kellene atvaltanom eurot a lakashoz, es nem tudom mi legyen..raadasul feb 10-en jar le a 6 honapos lekotes, ami meg kellemetlenebb.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#11266) fordfairlane válasza maross (#11265) üzenetére


fordfairlane
veterán

Már megindult a bevásárlóturizmus Szlovákiából a határmenti bótokba. Ez az egyik legjobb jele annak, hogy a forint a fundamentumok alapján alulértékelt. :) Persze rövidtávon maradhat gyenge egy darabig, de szerintem már nem sokáig. Politikai megfontolások alapján az gondolom, hogy a kormányzat elment a végsőkig, hogy ezután minden racionalizálást az EU illetve az IMF megállapodás nyakába tudjon varrni (ami véleményem szerint az eredeti célja volt az egész cirkusznak), nem igazán érdemes ezt tovább húzni.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#11267) Mercutio_ válasza DeFranco (#11262) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kettőtök közül mégis neki volt több tényszerű dolog a hsz-ében :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11268) Cyrin válasza fordfairlane (#11264) üzenetére


Cyrin
addikt

Az eddigi általuk követett gyakorlat alapján el lesz verve az is...

Nyilván a babakötvény pénzeket is csupán megvédik, nem ám elköltik...

[ Szerkesztve ]

(#11269) DeFranco válasza Mercutio_ (#11267) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Volt benne egy darab minosites, ket darab totalis felreertelmezes, es egy kozgazdasagi lazalom, megoldas felvazolasa nelkul. Ez nekem sovany.

Epp azert probaltam reszemrol nagyon eros felteteles modban fogalmazni, mert nem tudom a tutit, annak ellenere, hogy ez a szakmam. Velemenyem van, sejteseim otleteim vannak, de ennyi, masokkal ellentetben nem szeretem azt allitani, hogy kurvara tudom a frankot.

Ezt itt most viszont kernem szepen hogy zarjuk le, mert a heten telefonrol tudok csak potyogni, ee ugy elegge handicapes vagyok egy parazs vitaban.

[ Szerkesztve ]

(#11270) fordfairlane válasza Cyrin (#11268) üzenetére


fordfairlane
veterán

Babakötvény? :F Mi az? Hogy kerül ez ide? Érdemes ilyet venni? Gyerek kell hozzá, vagy azt adnak? :DD

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#11271) Cyrin válasza fordfairlane (#11270) üzenetére


Cyrin
addikt

Bocs mobilról nem megy a link:
m.index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/19/allamositanak_a_babaszamlat/

És egy ontopic :

m.index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/19/irany_az_arany/

[ Szerkesztve ]

(#11272) PazsitZ válasza fordfairlane (#11270) üzenetére


PazsitZ
addikt

Gondolom a finanszírozással kapcsolatosan merült fel.
bővebben

- http://pazsitz.hu -

(#11273) fordfairlane válasza Cyrin (#11271) üzenetére


fordfairlane
veterán

Hát ehhez a babadologhoz nem értek. Ami az aranyat illeti, én nem fogadnék jelentős összeggel erre. persze egy 10% tőkerészt megérhet, kockázatcsökkentés gyanánt, de én inkább részvényekkel foglalkozok.

x gon' give it to ya

(#11274) fordfairlane válasza PazsitZ (#11272) üzenetére


fordfairlane
veterán

Ahogy a cikket elnézem, eleve az állami befizetés dominál ennél a konstrukciónál. Mondjuk tényleg nem értek hozzá, nem akarok elhamarkodottan következtetni. Van ennek valami jelentősége?

x gon' give it to ya

(#11275) Mercutio_ válasza DeFranco (#11269) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az, hogy "jelentős importra szoruló nyitott működésű ország" vagyunk tény.

"penz- tudas- toke csatornak szukitese," dolog meg olyan, hogy ezek a csatornák kétirányúak, az ország vezetésén múlik, hogy melyik irányban mutat többletet, de mesterséges szűkítéssel próbálkozni ilyen kicsi országban.... :N

Az "Épp az volna a feladat, hogy olyan környezetet kellene teremteni, ahonnan ezek nem kifele mennének" is egyértelmű szerintem. Drága politikusaink próbálják fordítva tálalni, de ugye előbb voltak az egyre nagyobb bizonytalanságot okozó, kiszámíthatatlan ötletszerű lépések és aztán ezek következményei.

A csőd megint csak kb. borítékolható ha nem egyezünk meg az IMF-fel. És bár próbálják most majd rájuk kenni az összes rosszat, de az, hogy ide jutott 1,5 év alatt az ország megint csak a "fantasztikus" intézkedéseik - egykulcsos, végtörlesztés, részvényvásárlás, MALÉV, MANYUP pénzek, stb. - és nyilatkozataik - Kósa, Szijjártó, kiflisp*csa - valamint a 4%-os IMF helyett 8-10%-os piaci hitelek felvételének a következménye.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11276) DeFranco válasza Mercutio_ (#11275) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Rendben. Tovabbra is fenntartom amit kertem.

(#11277) PazsitZ válasza fordfairlane (#11274) üzenetére


PazsitZ
addikt

Szimbólikus. Elvileg ez is egy magánmegtakarítás, amit most az állam tervez a magáévá tenni. Természetesen a mi védelmünkben.

A csalóka annyi a dologban, hogy 1-1 alkalommal behúzni a költségvetésbe tételeket be lehet, szebb lesz a végelszámolás adott évre. De jövőre, meg azután már nem lesz újabb pl. mnyp vagyon.

De nem akarok többet mondani, mert még lecsuknak :D , meg ez már kissé politikaszagú dolog is.

- http://pazsitz.hu -

(#11278) Cyrin


Cyrin
addikt

Csak a szokásos, most elköltjük, az meg, hogy 10+ év múlva miből fogják kifizetni, már senkit nem érdekel, lehet semmiből...

(#11279) fordfairlane válasza PazsitZ (#11277) üzenetére


fordfairlane
veterán

Mondjuk az állami költségvetés alapvetően felosztó-kirovó jellegű, mind a megtakarítások finanszírozása, mind a kezelése kissé rendszeridegennek tűnik.

x gon' give it to ya

(#11280) g@bo válasza brd (#11250) üzenetére


g@bo
nagyúr

324 nél is mozgott az eur/usd kereszt, és további szájjáratás mellett meglett volna a 330+ is.

tény, ha esik a dollár tehát erősödik az euró az jótékony hatással van a forintra is, kivétel akkor, mikor a kutya se veszi a magyar állampapirokat... :))

az imf körüli legyeskedésünk kőkeményen benne van a mostani árfolyamban, imf hálóval nem megy neki egy speki se a forintnak.

ha megvan a 20 milliárdos hitel, akkor a jövőheti 50 bázispontos kamatemeléssel már lehet az országot tovább szipolyozni, kis iső kell, és lehiggadnak a kedélyek, jön ide újra a forró tőke, és hurrá 280-290. - görögország még bekavarkat -

az euró viszont szépen mászik vissza 1.3 ra, magyar portálokon nem igazán látni az okot. [link]

drukkkolok a 350 nek. [link] lehet kevesebb is, addig okés a 8% banki kamat.

van itt valakinek otp net számlája?

(#11281) Cyrin válasza g@bo (#11280) üzenetére


Cyrin
addikt

Épp most válok meg tőle. (otp)

(#11282) DeFranco válasza g@bo (#11280) üzenetére


DeFranco
nagyúr

o/

miert?

(#11283) g@bo válasza DeFranco (#11282) üzenetére


g@bo
nagyúr

számlát nyitnék, de őrült trükkösök.

sokminden ingyenes, de ha nem teljesited a feltételeket 500 körüliről 1200 a szla vez dij.
150k látra a számlán, vagy munkabér, net belépés, etc.

sikerült tisztáznom, hogy a forintról devizaszámlára ingyenes az átvezetés. /feltételek/

de a lekötött betétek elég vackok.

a jó, és gyors deviza konverzió miatt lestem, értékhatár nélkül. kedvezmény nélkül 0,2% ot kérnek a konverzióért... mondom, ez pl simán ingyenes a raiffeisennél. fura.

cyrin, hova mész tőlük? ha nem titok.

[ Szerkesztve ]

(#11284) DeFranco válasza g@bo (#11283) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az utolso elotto bekezdest kifejtened? foleg erre a 0,2%-ra gondolok, meg hogy milyen konverziot ertesz ez alatt?

(amugy realtive meg vagyok vele elegedve, bar az az 500 Ft inkabb 1000, ha sms-t is kersz a szamlaforgalomrol, meg van beszedesid - marmint nem a havi dij tobb, csak van egy sms-enkenti meg beszedesnkenti dij, de maga az utalas belfoldre barhova ingyenes. Ez nagy penzeket mozgatni jo. Cserebe kapsz egy tenyleg komplett csomagot, folyoszamla, elkulonitett netszamla, egy sima plusz egy virtualis kartya, es 5 devizaszamla. Ha kihasznalod, akkor nem draga, legalabb is nem tudok jobbat hasonlo elerhetoseg mellett)

[ Szerkesztve ]

(#11285) maross


maross
veterán

Akit erdekel amit itt beszeltunk egy-ket nappal ezelott, aktualisabb lett, nem tudtam rokonoktol osszeszedni a penzt. Ha valakit erdekel a dolog, es szeretne 12% kamatot a penzere + nemi bonuszt, dobjon egy privit. Ossz 2.5m kell, 3-6 honapra. Rendesen, papirral, tanukkal, szemelyivel, stb. Kivancsi vagyok, ir-e vki., en megprobaltam, ezen mar nem fog mulni, max jon az athidalo kolcson :).

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#11286) g@bo válasza DeFranco (#11284) üzenetére


g@bo
nagyúr

a forint és pl gbp /saját számlák közötti, bankon belüli átvezetés, konverzió / elvben ingyenes, amúgy 0,2%.
más bankban meg alapból ingyenes, bár változó.
otp az árfolyamot naponta tolja, T napon vált, egész jó deviza árfolyamon, azért lestem a net számlát, pl. nameg utalni, etc. de lekötés tekintetében, nem túl nagy a választék.

(#11287) GIJoe válasza g@bo (#11283) üzenetére


GIJoe
addikt

Én az Axa kamathozón gondolkodtam...
Lakossági bánszámlak (PSZÁF xls)
Van vki ilyen esetleg?

(#11288) DeFranco válasza g@bo (#11286) üzenetére


DeFranco
nagyúr

en a mult heten valtottam nok-ot, akkor nem szamoltak fel semmi ilyet, forintra/koronara egyezett az osszeg. mi a kulonbseg az elmeleti 0 es a gyakorlati 0,2 kozott? (marmint milyen esetben szamolja ezt fel? vagy hol a trukk... erted...)

[ Szerkesztve ]

(#11289) Cyrin válasza g@bo (#11283) üzenetére


Cyrin
addikt

Volt másik banknál is számlám a lakás hitel miatt, de azt nem használtam. Viszont elegem lett abból, hogy az otp-nél 1300 lett a havi díj, plusz még az sms-ekre 300, amikor alig használom. Így megszüntetem, és a másik amúgy is meglévő számlámat turbózom fel, és mégb sporolok is.

(#11290) attiati válasza maross (#11285) üzenetére


attiati
veterán

Az a baj, hogyha fél évre valaki odaadja, az is ~50e ft kamattöbbletet jelent.
Nem biztos, hogy az egész ér annyit :(

(#11291) attiati


attiati
veterán

Érdemes lenne egymás mellé tenni ov eu elnökség alatt mondott eu parlamenti beszédét, és a mostanit. Hatalmas kontraszt van.

[ Szerkesztve ]

(#11292) concret_hp válasza g@bo (#11280) üzenetére


concret_hp
addikt

ha lenne imf megállapodás, mégis mi indokolná a kamatemelést? :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11293) Ringman válasza concret_hp (#11292) üzenetére


Ringman
nagyúr

hogy még a hivatalos tárgyalások el sem kezdődtek, az átmeneti idő miatt. ha itt sem tartanánk (előzetes egyeztetéssel) akkor valószínűleg nem 50 bázispontos emelés lenne, hanem nagyobb

(#11294) concret_hp válasza Ringman (#11293) üzenetére


concret_hp
addikt

erősödik a ft, megy a tőzsde, ha eddig nem emeltek, most már miért tennék? :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11295) g@bo válasza concret_hp (#11292) üzenetére


g@bo
nagyúr

a bizonytalanság. majd meglátod.

(#11296) g@bo válasza DeFranco (#11288) üzenetére


g@bo
nagyúr

ha megy a számlára munkabér, vagy a látraszóló egyenleg min. 150.000 ft, akkor nincs költség, ha ezek nem állnak fent, a havi dij is 1200 körüli, és a váltás/átvezetés után is leszednek 0,2% ot.

kár, hogy 150k máshol 3 hónapra lekötve /7,75% cib/ 2400 ft kamat, havi 800... amit buksz, hogy pihenteted látra az otp nél, szép kis havidij kiegészités nekik. :((
ha megy munkabér, nem gáz.

(#11297) DeFranco válasza g@bo (#11296) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ertem, koszi :)

(#11298) degu válasza concret_hp (#11294) üzenetére


degu
senior tag

Hat ebben egy kicsit tevedsz!
Nalunk csak az eroscukor,meg a Vezer erosodik!
Ez/mint most minden/ csak egy atmeneti/latszolagos allapot!
Egy dolog biztos!...hogy minden bizonytalan... :W

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#11299) g@bo válasza degu (#11298) üzenetére


g@bo
nagyúr

babaszámlák államosítása, rendszámcsere, újra képben az ingatlan adó....

egyszerűen nincs pénz, meg lesz az imf hitel, hoz egy kis megnyugvást, de alapvetően baromi nagy gondok vannak itt. elodázták a problémát.

megfelelő árfolyamon váltani, és vánkos. majd kint nyitni számlát. továbbra is ez a szcenárió.

lehet csodára várni, de nem lesz.

(#11300) viharhozo válasza Mercutio_ (#11258) üzenetére


viharhozo
addikt

Szépen araszol a forint - ahogy nézem az eur erősödést követi - jó lenne, ha elbotladozna 280-ig

Persze, eros forint kell nekunk, meg hozza jo magas jegybanki alapkamat (hadd kamatozzon a forintunk, sokat!), ez a magyar ut!

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.