Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#229600) Szoszo94


Szoszo94
őstag

Hétvégén én is kerültem egyet, pénteken legénybúcsúm volt és a gokart/paintball Balassagyarmaton volt.
Mivel időre mentünk, így lebeszéltem a srácokat (8-an voltunk, 2 autó) az M1-M0 útvonalról (péntek reggel szívtam én már eleget Bp környékén ezen az útvonalon :D ), Komáromnál kimentünk Szlovákiába és Letkésnél jöttünk vissza. Egy részén ennek az útnak (Esztergomig) már jártam és tök jó volt, a többi része is rendben volt, milliószor jobb, mint az 1-es főút itthon (az lett volna még a C terv). Szép helyek, jó kanyarok is vannak ezen a részen, forgalom meg kábé semmi - tempomat 105 főúton végig, tök nyugiban.

Másnap hazafele viszont már nem voltunk időhöz kötve, illetve egyik barátom otthagyta a gokart pályán a pólóját úgyhogy visszagurultunk érte, így kicsit más útvonalon jöttünk hazafelé, de ez is tök jó volt.

Pár szó a gokartról: Palóc ring, technikás, nagyon jó a vonalvezetés, jók a gokartok (kicsit erősebbeket még el tudtam volna képzelni, 70km/h körül volt a végsebesség de a rövidebb egyenesekben is el tudtam érni a végét), plusz a tulaj is megérkezett és miután letelt a 8 perc időmérő és 16 perc verseny és bedobtunk egy rövidet, odajött és felajánlotta az elektromos gokartot (ami a legerősebb típus elméletileg) egy menetre. Na azzal már kellett bőven játszani kigyorsítésokon, a nyomaték ott volt egyből és meg is indult, de végsebességre nem tűnt többnek, mint a benzines társai. Viszont hatalmas élmény volt és iszonyat rendes volt a tulajtól ez az ajándék :)
Az időmérőn azért a barátaim kitoltak velem és mint utólag kiderült, 75%-ra letekertették a gokartom, de így is kapott 2mp-et tőlem a második :DDD Versenyen pedig 1:09-1:11 közötti köröket mentem kerékvető használata nélkül, ott már teljes teljesítménnyel, a hivatalos versenyző srácok (tinik, 45kg körüli súllyal) 1:05 körül futnak, úgyhogy egész büszke is voltam magamra :B Kellene még pár alkalom, kipróbálni a kerékvetőket, azokkal még sokat lehetne nyerni.
Bátran ajánlom a pályát azoknak, akik vevők az ilyenre, nekem sajnos Győrből messze van ahhoz, hogy sűrűn kijárjak, de Bp környékiként biztosan sűrűn ott lennék, már csak versenyeket megnézni is.

Jajj, a lényeg meg lemaradt: fél tank fölött kicsivel indultunk, négy fő átlagban 80kg, plusz 50kg körüli cucc a csomagtartóban, ahogy írtam nagyrészt főúton odafele lett végül 9,67L/100km a fogyasztás. De ebben benne van a közel fél tank, amit kihajtottam belőle nagyrészt Győrön belül.
Visszafele indulásnál tankoltam, azóta nem, úgyhogy a vissza útról még nem tudok nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.