Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45251) bazsi83vp válasza Sz_Imre (#45250) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Nekem a kis ssd MBR (rendszer), a nagy adattároló hdd pedig GPT alapú. Tudja kezelni.

King Unique - köszi, akkor marad ez a felállás, végül is baj nincs vele, csilivili tűzfal meg nem kell, a fele úgyis a windows sajátját hasznája alapvetően.

(#45252) King Unique válasza Sz_Imre (#45250) üzenetére


King Unique
titán

Az igen, de gondolom akiknek emiatt adatmentéssel kellett foglalkozni, annak esetleges költségét nyilván oldják meg ők maguk...

A lemez partíciós sémáját telepítésnél a boot mód határozza meg. Egy telepítésen belül pedig nem lehet csak úgy váltani köztük, vagy egyik, vagy másik. Ha most MBR a lemez, akkor tudod a 10-est is eszerint telepíteni Legacy módban. De, ha UEFI bootot akarsz, akkor eszerint kell eljárnod. Ami ugye destruktív, tehát előtte legyen adatmentés!

[ Szerkesztve ]

(#45253) Sz_Imre válasza King Unique (#45252) üzenetére


Sz_Imre
senior tag

Neked és (#45251) bazsi83vp: Köszönöm a válaszaitokat. :R
Akkor ha jól értem ha a rendszert (ssd) gpt lesz és majd utána majd csatlakoztatom a merevlemez (mbr) ami adattároló, azok megférnek egymás mellet.

(#45254) King Unique válasza Sz_Imre (#45253) üzenetére


King Unique
titán

Meg, mert Legacy / UEFI boot módnál csak a rendszerlemeznél kötelező az MBR / GPT partícióstílus. Egy egyéb HDD lehet más is, illetve annál úgyis a < / > 2 TB méret határozza meg. Amúgy jobb is ilyenkor minden más háttértárat lehúzni, mert a Windows hajlamos rá, hogy telepítéskor több lemezre szórja a xarjait... + ugye még a nemrég említett dolog is bekavarhat.

(#45255) Sz_Imre válasza King Unique (#45254) üzenetére


Sz_Imre
senior tag

Oké, rendben, akkor megnyugodtam. Köszönöm még egyszer a segítséget. :R
Olvastam ezekről, amiket írtál, csak erről az egyre voltam bizonytalan.

(#45256) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Ha valaki a következőre magyarázattal tudna szolgálni, annak nagyon megköszönném.

Van a laptopomban egy Adata SX300 mSATA 128Gb-os SSD. Az évfordulós frissítés utána a Windows 10 viszont nem megy rajta. Aki követi a topikot az olvashatta múlt héten, hogy 3 nap kellett mire rájöttem, hogy az SSD miatt nem megy fel az AU.

Nagy nehezen felerőltettem rá tiszta telepítéssel, de így is fogja magát, és megfagy.
Azóta feltettem merevlemezre tisztán a Win 10 AU-t. Az összes drivert felpakolta magának, frissített amit kellett, beállítottam mindent. Tökéletesen megy, semmi hiba.
Ha ezt a feltelepített Win-t Macriummal átpakolom az SSD-re, akkor viszont továbbra is ugyan az a helyzet. Vagy már boot alatt befagy, vagy eljutok a login-ig és ott, esetleg még be tudok jelentkezni és utána pár perccel egyszerűen csak megfagy. Semmi hibaüzenet, semmi BSOD, csak befagy, és semmit nem tudok kezdeni vele.

Az SSD HDSentinel szerint hibátlan, neten talált még két különböző HDD/SSD tesztprogram szerint szintén. AU előtti Win10 mentésemet visszarakva rá, hibátlanul megy. Win8.1-et telepítve rá, hibátlanul megy. Csak Win 10 AU alatt fagy be.
Extra adalék, ha merevlemezről megy a Win 10 AU, de bent van a formázatlan SSD a gépben, akkor sokszor nem tud leállni, lassabban rebootol, és sleep-be sem tud lemenni. Ha kiveszem, minden ok, illetve a cache-ként berakott(a 128-as helyére) 24Gb-os SSD-vel sincs jelen ez.

Miért?

Rendben, hogy most merevlemezről minden ok, de nem szívesen használnám 5400rpm-es lemezen, mikor ott van mellette az SSD..

Everybody lies.

(#45257) vlevi válasza Sz_Imre (#45255) üzenetére


vlevi
nagyúr

Még átkonvertálni se nagyon kell. Taval frissitettem win7-t tizesre. A win7-esem is ssd-n volt már, de még mbr particiokon, mert 2012-ben raktam fel a hetest, és akkor még nem foglalkoztam a kérdéssel. Felment a frissites, megamradt az mbr is. De én azért mrgiscsak kegyalultam mindent, és felraktam nulláról a rendszert, immáron gpt-vel.
De megy az mbr is, csak akkor nincs uefi, secureboot, megmittudoménmi.

(#45258) Bogyó bá' válasza Barthezz2 (#45256) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nem lehet, hogy egyszerűen hibás a 128GB-os SSD-d? (hardver, firmware, vagy simán kompatibilitási gond az alaplappal?) - mondjuk kideríteni nem lesz egyszerű. :F

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#45259) rgeorge válasza Barthezz2 (#45256) üzenetére


rgeorge
addikt

SATA driverek gondolom mások a három említett rendszerben (8.1, 10, 10 AU). Ha most a mellétett SSD-vel is gondok vannak, akkor a driver cseréjének eredményét tudod könnyen vizsgálni (nyilván ha csak rendszerlemezként lenne gond vele, akkor nehezebb lenne).

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#45260) Barthezz2 válasza rgeorge (#45259) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

A most mellérakott SSD-vel nincs gond, ha driver hiba lenne, szerintem kellene ugyan úgy(már ha SATA driver hiba lenne). Rendszert nyilván erre nem tudom feltenni(24Gb-os), de a merevlemezről futtatott Win10 AU nem produkál hibát mellette, mint a másikkal tette.

bogyo112
tesztprogramok szerint nincs baja, illetve a hibás volna, nem csak AU alatt lenne az szvsz.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#45261) rgeorge válasza Barthezz2 (#45260) üzenetére


rgeorge
addikt

Én úgy gondoltam, hogy a AU alatt más a SATA driver, és ez az ADATA SSD-vel van haragban. Ha az ADATA SSD-t teszed a HDD mellé, akkor tudod próbálgatni a drivereket, hogy változik-e valami. Ha ennyire egy SSD-re gyanakszol, ami a korábbi Windows 10-el ment, akkor ott nagyon más nem változhatott, mint a SATA driver.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#45262) Barthezz2 válasza rgeorge (#45261) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Hm. Jogos.
Jó időigényes teszt lesz, mert SSD-ről bootolva nem fogok tudni drivert cserélni, annál előbb befagy, szóval HDD alatt kell lecserélnem, ha nincs anomália, átkopizni a rendszert SSD-re megnézni, hogy úgy megy-e onnan bootolva. És ha beválik, fut róla, akkor még mindig ott lesz az, hogy meg kell akadályoznom a Windows-t, hogy a saját sz**át visszategye..

Everybody lies.

(#45263) dzsidzsas


dzsidzsas
aktív tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Volt egy kis gond a tabletemen lévő windows-al, a gyártó honlapján lévő windows rar hibás, így nem tudtam használni. Azt javasolták Media Creation Tool-al frissítsek. Megtettem, de mivel gebaszos a gép, nem tartottam meg semmilyen beállítást. A tool törölt is mindent - drivereket is. Minden frankon működik csak a kijelző fordítva érzékkel. A boot menüben, androidban nem, csak a windows-ban. Ha egeret dugok a gépre azzal oké. Leszedtem a drivereket a gyártótól, de nem akar semmit frissíteni a gép. Intel videokártya frissítést csináltam, nem segített. Visszaállítás sem. Fogalmam sincs mit csináljak.
Köszönök minden segítséget.

https://rollerezz.blogspot.com/

(#45264) FollowTheORI válasza Barthezz2 (#45256) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nincs BIOS frissítés a laptopodhoz véletlen?
Esetleg nézz rá...

Illetve még amivel esetleg próbálkozhatsz hogy megnézed UEFI, nem UEFI boot + AHCI és IDE módban is a BIOS-ban állítva a telepítést... nyilván az ideális az UEFI+AHCI mód lenne, de lehet hogy valamelyiket ki kell iktatni és akkor jó lesz... vagy ha nem ilyen módba van, akkor erre állítani, hátha megjavul.

Illetve nézd meg valami particionáló progival (nem a windows beépített), hogy minden partició le van e törölve, és utána egy tényleg üres particionálatlan lemezzel próbálgasd ezeket.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#45265) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Üdv!

Mi ez, miért csinálja és mit tehetek ellene?

Két napos Windows telepítés, csak a képen is látható programok (+ driverek a gyártók weblapjairól) vannak telepítve, semmi más nincs a gépen.
Valamilyen Windows folyamat viszont állandóan fogja a gépet, különösképp a merevlemezt, ami 5400rpm létére nem a laptop erős pontja.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#45266) Dumi86 válasza nonsen5e (#45265) üzenetére


Dumi86
senior tag

Ugyanezt csinálja nálam is,úgy hogy direkt emiatt csináltam tiszta telepítést és most ugyanezt csinálja :(( Fogalmam sincs mi lehet az oka,pedig én virusírtót is cseréltem. Álitólag Avast volt a ludas de most 360TSE van fenn nálam. Gondoltam megosztom ezt veled. Szóval kiváncsi vagyok más mit ajánl neked :)

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#45267) FollowTheORI válasza nonsen5e (#45265) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ha nem malware van véletlen a gépen, akkor szerintem a superfetch dolgozik épp, "optimalizál"... vagy pedig töredezettség mentesít... ott kell hagyni egy estére a gépet amikor nem használod és legyűrni, másnap reggelre jó lesz.

Mondjuk pont a másik figyelő képét kellett volna inkább betenni, ugyanis ott pontosan látszik melyik folyamat tekeri... nem a task manager-t.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#45268) SP4C3 válasza nonsen5e (#45265) üzenetére


SP4C3
veterán

Amit tehetsz ellene, hogy letiltod a superfetch service-t és kézzel töredezettségmentesítesz.
Nálam ezt a második asztalin csinálta és baromira felhúzott. :((

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#45269) nonsen5e válasza FollowTheORI (#45267) üzenetére


nonsen5e
addikt

Gép újratelepítése (mindent leformáztam) előtt is állandóan ette valami system task a merevlemezt, azért került az egészre sor.
Nem csinálja egész nap, de elég gyakran, és akkor még egy mezei böngésző is percekig tölt be, játékra pedig teljesen alkalmatlan lesz az egész. (pedig ahogy látható, nincsenek olyan nagyon nagy gépigényű játékok rajta , és amikor már egy Visual Novel is akad, akkor már régen rossz)

Legközelebb ha csinálja beteszem az erőforrás figyelőt képét felülre.

Dumi86: Windows Defender van, semmi több.

SP4C3: Formázás (nem gyorsformázás) majd nem egész 10 program telepítése után van mit töredezettség mentesítenie?
Superfetch-et újratelepítés előtt tiltottam, mert előtte a "rendszer és tömörített memória" szolgáltatás ette a lemezt, de attól sem volt még semmi javulás.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#45270) nonsen5e válasza nonsen5e (#45269) üzenetére


nonsen5e
addikt

Úgy látszik a lapozófájl hülyéskedik.
Mondjuk:
(i) A screenshot készítésének pillanatában már közel 10 perce nem csináltam semmit a gépnél.
(ii) A fizikai memóriának is több mint a fele üresen állt.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#45271) Lackooo84 válasza nonsen5e (#45269) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nálam is ezt csinálta (jóval a frissítés előtt), már majd megőrültem. Lődd ki a Windows javaslatokat gépházban (személyre szabás - kezdőképernyő), és így már sokkal jobb a helyzet. Ha jól emlékszem a frissítés előtt ez az opció a rendszer - értesítéseknél volt, most meg átkerült oda. Érdemes még a tippek trükkök megjelenítését is kikapcsolni. Néha így is van, hogy pár másodpercig 100%-ra eszi a "system", de közel nem annyira, mint előtte.

The Truth is out there...

(#45272) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Ne tiltogass le semmit és hagyd futni úgy egy estét mondom... másnapra utána jó lesz... amugymeg meg kell várni míg "belakja" magát a windows, főleg új telepítés után egy ideig ilyen lesz, kell idő amíg a superfetch és a többi szolgáltatás megtanulja hogyan használod a gépet és miket töltsön elő stb.

Másik lehetőség hogy veszel egy SSD-t... :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#45273) Lackooo84 válasza FollowTheORI (#45272) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát akkor az enyém buta volt, hogy hónapok alatt nem tanulta meg. Én megtanítottam rögtön... :D Ez amit írtam egy ismert bug, és jó eséllyel megszünteti a problémát.

The Truth is out there...

(#45274) Dumi86 válasza FollowTheORI (#45272) üzenetére


Dumi86
senior tag

Szia. Én most kikapcsoltam ezt a két dolgot amit tanácsoltál :R Pár nap után jelzek változott-e valami, tudom egyszerre úgyse változik. Köszi a tanácsot.

Szerk: Lackoo84-nek cimeztem volna bocsánat :)

[ Szerkesztve ]

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#45275) Lackooo84 válasza Dumi86 (#45274) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Elég sokaknak változott, köztük nekem is. :)

Viszont amire nem tudok rájönni mi lehet, az a utorrent-ram parajelenség. Ha egy jó ideig fut az utorrent, tök mindegy, hogy aktív e, vagy sem, egy idő után fogy a ramom. A feladatkezelőben az utorrenthez kevés ram használatot mutat, de amint bezárom mégis felszabadul 1-2 giga memória...

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#45276) Dumi86 válasza Lackooo84 (#45275) üzenetére


Dumi86
senior tag

Nagyon nem értem mi köze ennek a lemezhasználathoz,de remélem siker lesz :R Tényleg jópár embernél megoldotta a gondját.

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#45277) FollowTheORI válasza Lackooo84 (#45275) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Mondjuk első komment: kikapcsolta a windows tippeket mutogató valamit... jah kérem, hát ilyenek lehetnek sose használtam még ezt a dolgot én se, mindig kikapcsoltam minden vackot...
Lehet hogy az okozza passz. :)

Az utorrentes dolog a windows cache-elése miatt van, érdemes a kliens beállításait megnézni, valószínűleg a windows cache mechanizmusa él, az meg ugye mindent próbál a memóriában tartani amire gyakran van szükség a lemezről, egy torrent ezt a folyamatot ki tudja csinálni, ha nincs jól beszabályozva/kontrollálva, mivel ügye az egész torrentfile-t, minden apró részét igyekszik a memóriában tartani ha gyakran kell (sokat seedelsz, sokfelé, sokmindenkinek pl).
A jobb kliensek mondjuk erre szoktak figyelni. A másik a letöltött adatok kiírása a lemezre szokott még gond lenni... szintén cache és egyéb miatt.

(#45273) Lackooo84

Ez meg attól függ hogy használod a géped... alapvetően orvosolható, ha van sok ramod, mert akkor nem vacakol annyit a windows, mindent betol és keveset ír ki lapozófáljba... illetve függ attól milyen programokat használsz és azok milyen lemezen vannak. Ha tök random a viselkedésed, persze akkor nem sokat segít... mert mindig mást akar majd begyorsítótárazni, meg előtölteni, mert nem ismer fel mintát benne = ami azzal is jár hogy nem tudja eldönteni mindig mit tartson a memóriában és mit rakjon ki lapozófájlba pl, ezért aztán konstans vacakol a lemezzel (és sok kicsi random lemezművelek betesz a gép sebességének). :)
De amugy tényleg azért jó az SSD, mert ezt az egészet megszűnteti... a HDD már elavult dolog rendszerlemeznek. :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#45278) Pokesz007 válasza BiOszi (#45197) üzenetére


Pokesz007
senior tag

Akkor Neked is Csoda történt. Ez jó hír :)

️️Hardverapró Mindörökké️️

(#45279) Heisenberg69


Heisenberg69
senior tag

Üdv!

Az miért lehet, hogy ha rádugom a külső vinyómat a gép felismeri, látom is az eszközkezelőben, de a sajátgépben nem, és nem tudom megnyitni... mit lehet ez ellen tenni? :F
A frissítés előtt még tudtam használni...:S

SONY Xperia™ XZ Forest Blue

(#45280) toBIN


toBIN
tag

Hogyan tudom beallitani, hogy amikor athelyezek egy ablakot, akkor mutassa a teljes ablakot, ne csak a keretet?

(#45281) Barthezz2 válasza FollowTheORI (#45264) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Ez megvolt mind.
BIOS nincs frissebb, amit lehetett állítani, azt meg állítottam, de nem változtatott semmin.

Everybody lies.

(#45282) simo9555


simo9555
tag

Sziasztok!

Nekem a windows 10 frissítése óta szakadozik a wifim. Egy pár percig okés, aztán feltolja a pinget 110-120ms-re, majd valamikor meg is szakad, ezt főképp játék közben vettem észre. Próbáltam már tiszta telepítést is, de az sem használt. A gépem egy Acer F5-573G előző buildel semmi gond nem volt. Erre a problémára keresem a megoldást. Qualcomm QCA9377-es vezérlő van benne.

(#45283) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

Sziasztok!
A legújabb frissítés óta az összes gépen minden bekapcsolásnál átállítja a billentyűzet kiosztást HUN intl (angolra).
régen még talán xp alatt csinál ilyeneket, akkor szépen le kellett törölni az angolt és akkor már nem állítgatta át.
most ilyet nem találok sehol sem, valaki tud esetleg megoldást arra, hogy ne keljen napi többször ezzel foglalkozni?

Tudna valaki segíteni mert marha idegesítő

(#45284) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok,
Win10 home, magyar csomag telepitve, alapertelmezett, magyar billentyuzet beallitva,
a z es az y ennek ellenere fel van cserelve.
Valami megoldas?

(#45285) FollowTheORI válasza tordaitibi (#45284) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

A nyelvi beviteli beállításoknál be kell olyanra állítani amilyenre szeretnéd.

101 gombos QWERTY, vagy normál QWERTZ... stb.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#45286) tordaitibi válasza FollowTheORI (#45285) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Pomtosan 101 gombos magyar bill. van beallitva.

(#45287) Lackooo84 válasza FollowTheORI (#45277) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nagyon semmi, általában csak böngészek, videókat nézek. Firefoxot használok, meg ie a youtube-hoz. Nem tudom hogy mit kellene beállítani, de ez így bosszantó, hogy időnként be kell zárnom az utorrentet. 4GB ramom van, de hétfőn már 8 lesz.

The Truth is out there...

(#45288) Máté94


Máté94
addikt

Mit lehet tenni, a Windows Spotlight-tal, ha minden egyes napi első bejelentkezésnél az alap háttér jelenik meg? Utána, ha esetleg zárolnám már másik képet mutat, de ez nem jó. :(((

(#45289) hape60


hape60
aktív tag

Az új windows "előnye" - nem lehet az illesztőprogramot visszaállítani :W Van egy programom, ami csak a régebbi grafikus driverrel fut; az új verzió persze felülírta a beállított régit. Most csak teljes eltávolítás - újrainstallálással tudom visszatenni.. :(((

[ Szerkesztve ]

(#45290) vigyori78 válasza hape60 (#45289) üzenetére


vigyori78
őstag

A bibi nálad van és nem az új win az oka :

Esetleg :

[ Szerkesztve ]

(#45291) mis69


mis69
tag

Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írom-e de megpróbálom. Az m4sport oldalon lehet stream-en követni az eseményeket és az lenne a nyűgöm hogy időnként úgy 30 másodpercenként megmerevedik a kép aztán megy tovább. Valami olyasmi rémlik hogy ez azért van mert a merevlemezre menti a stream-et de nem vagyok benne biztos úgyhogy azt kérdezném hogy mitől van és ki lehet-e küszöbölni? Más stream nézése közben is ez van és amúgy chrome a böngésző amin nézem.

(#45292) #20221952 válasza mis69 (#45291) üzenetére


#20221952
törölt tag

Az okát én sem tudom, de - ha van fenn akkor - próbáld meg az MS Edge-vel, nekem az alatt volt tökéletes HD minőség, a többi alatt időnként meg-megállt.

(#45293) Badboys


Badboys
őstag

Tudom,hogy volt már csak nem találom ezért kérnék segítséget.Csináltam egy microsoft fiókot,de most csak a jelszóval engedi a gép nyitását. Hol tudom törölni mert már agyfaszt kaptam,hogy kimegyek és 5 perc után csak a jelszóval enged be.Köszi

(#45294) Xero válasza #20221952 (#45292) üzenetére


Xero
nagyúr

Még egyszerűbb a Mindig TV app vagy a Digi online oldala.

(#45295) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Erre a fiókbelépési kérdésemre tudja valaki a választ?
Hogyan lehet adott név/jelszó párossal egyszerre belépni a munkahelyi hálózatra, meg a Microsoft fiókomba minek más a jelszava?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#45296) Doky586 válasza Badboys (#45293) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

a gépház / fiókok oldalon kattints a helyi fiók visszaállítása (vagy hasonló nevű) sorra.. (csak az az egy sor van így nem tévesztheted el :)

[ Szerkesztve ]

(#45297) DS39 válasza VGYke (#45295) üzenetére


DS39
nagyúr

Lépj be az áruházba, telepíts valamit, fel fogja ajánlani a bejelentkezést. Ott megadod a privát mailt/jelszót és annyi. Bár azt javaslom alkalmazás szintű, ne os szintű legyen a privát fiók.

A másik kérdésre : kezdetben lehet azonos a jelszó a domain usereknek, de azt meg kellene változtatni egy sajátra.

[ Szerkesztve ]

(#45298) ph2012


ph2012
senior tag

Évekig játszottam a Microsoft kártyajátékkal, a Microsoft Solitaire Collection-nal (erre gondolok: link) Windows 8.1-en majd a Windows 10-en és a játék nyelve magyar volt. Néhány hete azonban átváltott angolra.

Kérdésem az lenne, hogy hol kell visszaállítani magyarra, ha van ilyen beállítás? Én nem találtam.

Kérdezném, hogy a magyarítással foglalkozó csapat nem tudná újra magyarítani?

(#45299) Nagytoll


Nagytoll
senior tag

Hello! Pár napja már nem működik a keresés a gépen, windows gombot nyomva elkezdek írni, de nem dobja fel az ablakot, ha a start menü melletti nagyítóra nyomok akkor olyan mintha töltene valamit, de akkor se jelenik meg semmi, mi lehet a gond? Frissíteni nem akarok, főleg nem az új anniversary-ra, eddig a frissítések 90%-a elrontotta a drivereimet.

(#45300) netpeti98 válasza ph2012 (#45298) üzenetére


netpeti98
addikt

A többi áruházas alkalmazásod is angol?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.