Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#138269) King Unique válasza tirszin (#138264) üzenetére


King Unique
titán

How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10
How to Defer Feature and Quality Updates in Windows 10
How to Specify Target Feature Update Version in Windows 10

Látható a linkelt útmutatók alapján hogy van lehetőség az automatikus frissítés kikapcsolására, funkciófrissítések halasztására és célverziójának - akkor csak azt ajánlja fel a Wndows Update és újabbat nem, vagy egyáltalán semmit ha már telepítve van a megadott célverzió - megadására, stb.
Az gondolom megvan, hogy a normál (nem LTSC) kiadásoknál egy-egy Windows 10-verzió támogatási ideje 18 / 30 hónap és utána megszűnik a támogatása, azaz nyilván nem tanácsos a végtelenségig halogatni a főverzió frissítését. Ahogyan az is, hogy támogatott, aktív életciklusú Windows 10-verzióknál a Windows Update csak választható frissítésként ajánlja fel az új funkciófrissítést és nem telepíti automatikusan, vagyis ilyenkor nem szükséges külön halasztani, tiltani semmit. Ahol automatikusan telepíteni akarja, ott az adott Windows 10-verzió már a támogatási ideje végéhez közeledik vagy elérte azt, pont ezért ilyenkor nem feltétlen kellene még tovább halogatni az upgrade-et, hanem értelemszerűen újabb, aktívan támogatott verzióra kellene váltani. :))

"mert 2 havonta befrissül a Win10"

A főverzió frissítése nem 2 havonta van, hanem évente 1-2 alkalommal és akkor sem feltétlen muszáj egyből upgrade-elni, lásd a fentebb linkelt módszerek + választható funkciófrissítés fogalma... Összesítő frissítés van havonta és abból is alapesetben csak 1 db, a 2. csak preview szokott lenni és szintén csal választható frissítés, azaz nem kötelező telepíteni és a Windows Update sem telepíti magától.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.