Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#124429) King Unique válasza tordaitibi (#124425) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nem érted, így valóban nehéz. Meg ha nem az a cél, ugye akkor minek hozod fel ebben a topikban a Linuxot, minek raksz be arról screenshotot, ha eleve tudod, hogy más a kettő, nem újdonság hogy annál bővebbek a konfigurálási lehetőségek, pláne KDE esetén... Meg vélhetően azt is tudod, hogy a Windows, a Windows 10 vsz sose lesz teljesen ugyanolyan, ezért is felesleges ahhoz hasonlítgatni és elvárni, hogy pont olyan beállítások legyenek.
Az pedig megint más dolog, hogy hiába a jobban tesreszabható GUI, ha a tömegek eleve nem azt szokták meg, nincs igényük rá és általánosan megfelelnek nekik a Windows asztali felülete adta beállítási lehetőségek is, az a felület áll nekik inkább kézre. :)

A leírtak, szemléltetettek alapján hát márpedig az átlagnál jobban, aprólékosabban testre akarod szabni a felületet, az szvsz hkijelenthető. Ahol amúgy sehol nem volt az írva, hogy a földkerekségen csak és kizárólag neked van ilyen igényed - ezt nem tudod honnan vetted - , hanem hogy ez általában a kisebbség, egy szűkebb réteg szokott lenni, nem a nagy átlag, amit gondolom megint nyugtázhatunk.
A fájlkezelőnél az említett elemek eltávolítása valóban nem feltétlen megy 2 kattintással, általában regisrty szintű beállítás kell hozzá. De ugye ezeket is megint mégis kik akarják piszkálni, erővel átszabni, mert a nagy átlagos userek biztos nem, még pl. én magam sem piszkálom, mert kb. annyira nincs számomra jelentősége, hogy most ott van-e az az elem, vagy sem. Meg ha zavarni nem zavar, a munkában nem akadályoz, akkor nem állok neki erővel megnyírbálni.

Igen, nem fog, ezért is volt felesleges most ez a 2 hozzászólásod, illetve legközelebb akkor címezd annak, akiével egyezik. ;)

Egyébként a csempés témánál az már korábban a W8.X esetében is lett magyarázva, hogy attól még ugyanúgy ott van az asztali felület és használható desktop rendszerként is, a modern alkalmazásokat meg nem feltétlen kötelező használni minden esetben, lehet helyettük 3rd partí programokat telepíteni, alapértelmezetté tenni, stb. Ami W10 esetében is ugyanúgy érvényes pár bedrótozott UWP appot leszámítva, mint pl. a gépház és társai.
A visszafelé kompatibilitásnál meg szvsz jó, hogy megmaradt pl. a régi vezérpult is a gépház mellett. Akik most a kettősség miatt problémáznak és emiatt esetleg később majd eltűnik teljesen és meglesz az egységesen gépház only megoldás, akkor meg jellemzően amiatt fog majd menni a problémázás...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.