Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#119009) hiuuz


hiuuz
csendes tag

Sziasztok!

Goodoffer24.com-os sztorimat osztanám meg.

Itthoni számtek oldalak ajánlása után tavaj én is vettem egy 3-4 ezer forintos Win10Pro licenszkulcsot, egész pontosan 2019 júliusban. Egészen a mai napig ott csücsült a licenszkulcs az e-mailban, nem használtam fel. Tegnap összeraktam az új vasat és ma délután nekiálltam a rendszertelepítésnek.

Meglepetésemre a kulccsal nem sikerült aktiválni a Windowst!
Egyből Goodoffer24 ügyfélszolgálati csetre mentem. Ott bekérték a vásárlást igazoló adatokat, valamint egy képernyőképet a meghiúsuló aktiválás hibaüzenetéről. Kisvártatva visszaüzentek, hogy a Win+R gombbal előugró ablakban üssem be a "slui 4" parancsot, majd kövessem az utasításokat. Itt egy előugró ablakban a Windows magyar ügyfélszolgálat telefonszáma és egy 9*7 számjegyű kód jelent meg. Az ügyfélszolgálaton az autómata után kapcsoltak egy ügyintézőt aki bekérte a kódot. Kis várakozás után azt a választ kaptam, hogy nem fogom tudni aktiválni, ez egy mennyiségi licensz amit azóta kalózverziónak minősítettek.

Ezt előadtam a Goodoffer24-es ügyfélszolgálatosnak, kért pár perc türelmet, majd küldött egy másik kódot, hogy próbáljam ki. Az újonnan kapott kulccsal aktiválódott a Windows, majd elköszöntünk.

Ezzel kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés, de igazán arra lennék kíváncsi, hogy aki Goodofferes kulcsot használ, már kb egy éve annál minden OK? Nem mondom, hogy a 4e Ft-ot sajnálom, inkább az érdekel, hogy ha véletlen ez a kulcs is tiltólistás lesz, akkor "deaktiválódik" a Windows, vagy a következő telepítésig jó vagyok, vagy ez az alaplap (ha jól tudom azt regisztrálják) már legális lesz mindíg?

Köszönöm ha elolvastad és az érdemi válaszokat ezzel kapcsolatban!

(#119010) Cs1csó válasza hiuuz (#119009) üzenetére


Cs1csó
félisten

A legfontosabb: adtak másik kulcsot, pár ezer forintért ne várj csodát. Persze lehet 50k-ért is venni.

(#119011) Lauda válasza hiuuz (#119009) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Lehet érdemes lenne megnézni, hogy a mostani kulcs milyen.
Hogy ezt megtudd, indíts egy parancssort admin módban és oda gépeld be, slmgr -dli, majd enter. Ekkor látni fogod, hogy Volume vagy Retail a kódod, amivel aktiválva lett a windows.
Ha ez retail, akkor oké vagy, ha vl, akkor kérhetsz másikat.

(#119012) Pyttawrx válasza hiuuz (#119009) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Most megint kapom majd a támadást.
Aki bizonyítékot kért, itt van, hogy ezek a kulcsok milyen szürke kulcsok, amik ilyen olcsók.

“Itt egy előugró ablakban a Windows magyar ügyfélszolgálat telefonszáma és egy 9*7 számjegyű kód jelent meg. Az ügyfélszolgálaton az autómata után kapcsoltak egy ügyintézőt aki bekérte a kódot. Kis várakozás után azt a választ kaptam, hogy nem fogom tudni aktiválni, ez egy mennyiségi licensz amit azóta kalózverziónak minősítettek.

Ettől több nem is kell. Használd az újat, még nem tiltják, de tud, hogy ezek minimum szürke kulcsok.

jah:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#119013) Cs1csó válasza Pyttawrx (#119012) üzenetére


Cs1csó
félisten

Remélem ebből is lesz legalább 50 hozzászólásos off topik lavina.

(#119014) King Unique válasza hiuuz (#119009) üzenetére


King Unique
titán

Nincs ebben semmi újdonság, már többen befürödtek az ilyen olcsó termékkulcsokkal, meg hogy mennyiségi licences MAK kulcsokat küldözgetnek, legutóbbi is volt itt ilyen eset: [link], [link]... :DDD De legalább küldtek helyette másikat (OEM/Retail/MAK?), aztán az majd jó esetben működni fog és nem tiltják le utólag. Ha valaki nem akar ilyen kellemetlen meglepetést, akkor normális helyről, megfelelő forrásból (példák) vásárol Windows 10-et még ha úgy drágább is, ilyen egyszerű. :)) Meg ott nyilván nincs olyan, hogy az eredetileg rendelt/vásárolt OEM/Retail helyett mennyiségi licences MAK termékkulcsot küldenek, utólag letiltják a termékkulcsot, meg telepítek és aktiválok vele most, aztán 1 év múlva az újratelepítésnél már nem lehet aktiválni... :DDD

"ez az alaplap (ha jól tudom azt regisztrálják) már legális lesz mindíg"

Az a regisztráció a digitális licenc, ahol ha az adott a hardverazonosító alapján az adott Windows 10-kiadáshoz (pl. Home/Pro) párosítva, akkor az rendszerint tartós állapot. Illetve egy esetleges újratelepítésnél nem kell újból megadni a termékkulcsot, automatikusan beaktiválódik majd a Windows 10, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. A legális, jogtiszta-e viszont más dolog, illetve attól hogy technikailag működik az aktiválás, abból még nem feltétlen következik automatikusan az előbbi. :N Ahol MAK kulcsokat küldözgetnek, illetve az olyan termékkulcsoknál meg pláne nem... :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.