Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118331) karesz1978 válasza King Unique (#118328) üzenetére


karesz1978
tag

Igen, úgy néz ki hogy MAK kulcs, és? Bajaz?

Dell inspiron n7110, Intel Core i5-2430M 3ghz turbo CPU, nVidia GeForce 525M 2GB, 8GB RAM, 128GB ssd, 17,3 LED 1600*900 +Hd.

(#118332) King Unique válasza ledgeri (#118330) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a Macrium Reflect által lementett lemezképfájl az eredeti mellett akár másik HDD/SSD meghajtóra is visszaállítható. Ha már mentettél és állítottál vissza ezzel, vagy másik programmal Windowst, akkor ez kb. evidens. :))

Le van írva világosan az előző válaszban, hogy a mentésből visszaállításnak és a klónozásnak normál esetben az a módja, hogy törölve van / üres a célmeghajtó, nem pedig tele fontos adatokkal... Menteni (lemezképfájl) lehet adatokat tartalmazó lemezre, partícióra is, de a visszaállítás/klónozásnak az előbbi a módja. Viszont ha annyira egy adatokat tartalmazó lemezből akarsz rendszermeghajtót kreálni, akkor akár az is megoldható, ha az adatpartíció mellett (előtt) van elég szabad lemezterület az OS partíciónak, stimmel az MBR/GPT séma, stb. ez is le van írva az előző válaszban.

Mármint nálad fut hibára, nem nyitja meg a böngésző, mert nálam igen... A legózásnál meg pl. a Macrium (is) alapértelmezetten csak a foglalt terültet menti a partícióknál, valamint a program kezelőfelületén is változtatható a művelet megkezdése előtt a célmeghajtóra kerülő partíciók mérete, + akár drag & drop módon tetszőlegesen mozgathatók a célmeghajtón ide-oda.

Ha a klónozást megfelelően csinálod a Macrium naprakész (7.2.4859) változatával és nincsen zavaró tényező (pl. lemezhiba, fájlrendszerhiba), akkor nyilván nem dob hibaüzenetet. A 6-os hibakódnál zavaró tényezőre utal, ahol írja is a program, hogy defrag kellene a meghajtón, az az oka.
UEFI/GPT telepítésnél meg a Windows Boot Manager opciót, illetve az olyan megnevezésű meghajtót kell beállítani az UEFI BIOS boot menüjében elsődlegesként. Ha ez oké és megfelelően, minden szükséges partíciót belefoglalva történt a klónozás, akkor utána normál esetben nyilván bootolni kellene a Windowsnak. Ha nálad nem, akkor vsz nem stimmelnek az előbbiek... A Macrium Reflect pendrive-ról futtatható WinPE/WinRE változatában szükség esetére egyébként van "Fix Boot Problems" lehetőség, ilyenkor adja magát annak használata.

A: lásd az előbb leírtakat, a mentésből megfelelően visszaállítod, vagy egyből megfelelően klónozod a HDD-ről az SSD-re a Windows 10-et.

B: Lásd itt 2. bekezdésben + az előző válaszban + A. pontban leírtakat. :))

[ Szerkesztve ]

(#118333) King Unique válasza karesz1978 (#118331) üzenetére


King Unique
titán

Ha rákeresel a topikban és elolvasod az ezzel kapcsolatos információkat, akkor láthatod, hogy igen... Persze ha szimplán csak egy működő termékkulcs kell az aktiváláshoz, akkor végül is a MAK kulcs is megfelelhet, már ha később nem kerül tiltásra a túl sokszori aktiválás (mások is használhatják) miatt... :DDD

Szóval ismét ennyit az ilyen nagyon olcsó Pro termékkulcsokról, ráadásul még drága is volt ehhez mérten, a linkelt példában lévő webshopban olcsóbban adnak MAK kulcsot... :DD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.