Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116756) King Unique válasza májkimiki (#116752) üzenetére


King Unique
titán

A gépházban a biztonsági mentés, illetve a fájlelőzmények szolgáltatás ütemezett mentést tesz lehetővé a beállított fájlokról, mappákról. Ez lényegében egy fájlszinkronizálás, amire másik opcióként számtalan külső program van, köztük számos ingyenes is (példák).

A rendszer-visszaállítás lehetővé teszi a Windows 10 visszaállítását egy korábbi állapotra, ha valamilyen nem kívánt módosítás történik. Ha be van kapcsolva, akkor pl. az egyes frissítések és programok telepítése után automatikusan létrejön visszaállítási pont, de manuálisan is létrehozható akármikor.

Ha teljes rendszermentés készítése a cél, vagyis lemezképfájlt létrehozni a Windowsról és a szükséges partíciókról, akkor az más módszert, más programokat igényel, mint az előbbiek. Ehhez szintén van beépített eszköz a Windows 10-ben, valamint Windowsra számos 3rd party program ilyen célra (példák), amik közül pl. a Macrium Reflect ajánlott. Ahol az utóbbinál is ütemezhető a mentés, viszont pl. inkrementális (növekményes) mentést csak a program ≥ Home kiadásai tudnak, a Free nem, max. differenciál (különbségi) mentést. De pl. az AOMEI Backupper free verziója (standard) elvileg tudja mindkettőt. Meg Windowsra amúgy is számos ilyen szoftver van, köztük sok ingyenes is, mivel desktop OS szinten eleve a Windowsoknak a legjobb a szoftveres támogatottsága, ezért azon platformon ennek okán van választék bőven.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.