Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#115562) kkdesign


kkdesign
senior tag

Sziasztok!

A Minap dual bootos laptopomon le akartam művészkedni a linuxotr a windows mellől, aztán végülis arra jutottam, hogy azon ami van adat lebackupolva, úgyhogy elküldtem az egészet a levesbe. Easy BCD programmal megpróbáltam helyrehozni egyébként a bootolását a windowsnak, de nem lehetett. Így jót is tehetett volna az, de nem lett felhőtlen az öröm, mert így okés, hogy betölti a windowst, de az elején mikor megjelenik a HP Jel, és a bootloader résznél járhat, hosszú ideig elidőz... vissza állítottam a biost alapbeállításokra is, hátha, de sajna nem. Villámgyors szokott lenni. Szerintem maga a Fedora eltávolítása megkeverhette a pici buksiját, de amit nemértek, hogy a full dózerolás mért nem segített. Próbáltam mbr fixet a full dózer előtt, de az nem jött be akkor sem, most meg nem tudom, hogy mi lehet a rendszerindítás lassúságával.
Nem akkor lassú, amikor már megvan neki a WIndows, hanem előtte.
Valakinek ötlet ? :)

(#115563) King Unique válasza kkdesign (#115562) üzenetére


King Unique
titán

Ha dual-boot megoldásnál utólag törölni akarod a Linuxot a Windows mellől, akkor megvan annak a szakszerű módja, amit pl. UEFI-s telepítésnél az alábbi leírás szemléltet. Valamint ha a GRUB volt az alapértelmezett rendszerbetöltő és a Linux eltávolítása után nem bootol a Windows, akkor be lehet bootolni a Windows telepítőjét, majd javítani a rendszerindítást a WinRE környezetben automatikusan, vagy alábbi parancsok manuális kiadásával. Problémásabb eseteknél meg pl. ezzel (+) a módszerrel. Az EasyBCD meg nem teljesen világos hogyan kerül ide, amikor azzal pl. BIOS/MBR telepítésnél a Linuxot lehet könnyen hozzáadni a Windows rendszerbetöltőjéhez, majd utólag eltávolítani, ha a a GRUB helyett a Windows rendszerbetöltőjének használata a cél.

Ha az előbbiek megfelelően vannak végrehajtva, akkor annak nyilván működni kell, utána bootolni a Windowsnak, megfelelő gyorsasággal, stb. Ha nálad nem, akkor lehet nem megfelelően csináltad, meg ez a "full dózerolás" sem teljesen tiszta. Illetve ha az utóbbi a teljes cémeghajtó törlésére és a Windows 10 megfelelően végzett újratelepítésére vonatkozik, akkor ott normál esetben pláne nem kellene gondnak lennie.

Legközelebb az ilyen kísérletezés előtt meg nem ártana mentést készíteni a Windowsról és akkor utólag könnyen visszaállítható az az állapot. + Ha csak kísérletezés és nem tartós használat a cél, akkor a Linuxot lehetne normál / perzisztens live módban pl. pendrive-ról futtatni, vagy akár arra telepíteni és akkor nem zavar bele a helyi lemezen lévő Windows működésébe.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.