Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#115151) Pyttawrx válasza CirrMee (#115145) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Sziasztok. Túlragozod. Van a gyártó/szoftverkészítő felől egy álláspont, ezt el kell fogadni. Nem mondhatjuk rá, hogy legális, mégha engedi is.

[ Szerkesztve ]

(#115152) nubreed válasza Zoz (#115120) üzenetére


nubreed
veterán

Én úgy tudom, most már évente csak egyszer lesz build upgrade (hál'istennek). De ha valamit rosszul tudok javítsatok ki.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#115153) CirrMee válasza King Unique (#115149) üzenetére


CirrMee
addikt

"utána többször is olvasni lehet róla, hogy annak lejárta után nem jogtiszta az így szerzett licenc"

Szóval a májkrémszoft illegális licenceket osztogat, amikor egy ilyet aktivál. Ha ő teszi lehetővé, ő az elkövető.
Álmodj még, királylány...

[ Szerkesztve ]

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#115154) King Unique válasza CirrMee (#115153) üzenetére


King Unique
titán

Le volt már írva többször, hogy attól mert valami technikailag működik, beaktiválódik, még nem feltétlen jelenti azt, hogy jogtiszta is. Ennyi erővel lehet digitális licencet akár erre való spéci szoftverrel is kreálni, nem feltétlen kell azzal a bizonyos régi módszerrel szórakozni. Ellenben attól, hogy az előbbi működhet és beaktiválódik a Windows, nyilván nem feltétlen jelenti azt, hogy egyben jogtiszta is lesz. Ahogyan illegális sem csak az lehet, ahol az aktivációs eljárást nem megengedett módon megkerülik. Ott vannak pl. az 1500 forintos volume MAK kulcsok arra nem jogosult magánszemélyeknek, azoknál sem kell trükközni, okosító eszközt használni, csak a megadni a termékkulcsot és működik vele az aktiválás (jó esetben, ha közben le nem tiltják). Viszont attól még az sem feltétlen lesz jogtiszta, amiről itt a topikban is volt szó számos alkalommal.
Szóval igen, továbbra sincs részedről semmilyen olyan cikk, hivatalos határozat, ami világosan azt erősítené meg, hogy az említett módon szerzett licenc minden kétséget kizáróan jogtiszta... Ellenben olyan cikk van, ami szerint nem, sőt a Microsoft állítása szerint sem.
Álmodj, királylány...

(#115155) arcitec válasza King Unique (#115154) üzenetére


arcitec
addikt

Már annyi oldal lefutott itt a mi a jogtiszta és mi nem. Kár is ezen rugózni. Addig míg semmi szankció, mert hiszen lehetne a Micró csak tudná mi a jogtiszta mi nem, pláne ha nem jó a kód pl beírok csupa 1-est tutira nem regisztrálja be. Ha lenyeli lenyelte Ő bukta el , ha nem ellenkezik ügye, mint a Mari. ;] Szóval no comment ......... már szinte troll kérdésnek is teljesen tökéletes. :DDD

(#115156) Darkness


Darkness
aktív tag

Üdv!

Oly' problémám let néhány napja, hogy a freemail -be nem tudok belépni. megadom a Felhasználó név + jelszót és utána csak a "Betöltés..." szöveg jelenik meg bal felső sarokba. ha direkt elrontom a jelszót, akkor persze hibára fut. S hogy izgalmas legen, a Win, azt mondja: Füzesabonyban vagyok... :(
Ellenben, ha elindítom a Virtuális gépemet, ott minden rendben fut. Betudok jelentkezni a freemail -es címemre és jól írja ki a tartózkodási helyemet is.

hmm... erre tudtok megoldást, hogy minden rendesen menjen, vagy reinstall?

Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.

(#115157) King Unique válasza arcitec (#115155) üzenetére


King Unique
titán

Ezt egyrészt írd annak, aki itt most annyira elkezdte ezt az egészet feszegetni. Másrészt viszont igen, otthoni felhasználóknál alapesetben kb. a kutya nem nézi, nem ellenőrzi, hogy milyen licenc és honnan van, pont ezért felesleges annyira ragozni. Akinek az kell, beszerezheti extra kedvezményes áron, válthat akár ingyen is, az ő dolga. Viszont attól még pl. a mostani témáknál említettek ugyanúgy érvényesek.

(#115158) arcitec válasza King Unique (#115157) üzenetére


arcitec
addikt

Elnézést nem személyre szólt, csak Te voltál az utolsó hozzászóló , bocsi.
Ha valaki itt érti a dolgokat és korrekt, ez Te vagy... :R

[ Szerkesztve ]

(#115159) asynur


asynur
tag

Sziasztok!

Win10 vásárlás előtt állok, visszaolvasgatva a software-codes tűnik a nyerőnek (retail kulcsok több otthoni családi gépre) és lenne pár kérdésem:

A korábban említett Show Key Plus (https://www.microsoft.com/en-us/p/showkeyplus/9pkvzcprx9nv?activetab=pivot:overviewtab) letöltése után a termékkulcsokat bepötyögve dobja ki hogy az adott kulcs retail/oem/vl vagy már aktiválás után az adott rendszerről állapítja meg ezt? Látszódik, hogy a kulcs „használt” vagy sem vagy az majd csak aktiváláskor derül ki?

Egyszerre szeretném megvenni őket és jelenleg egy gépen van csak 10-es így elképzelhető, beletelik pár hétbe mire odáig jutok, hogy mindre felpakoljam ezért jó lenne, ha lehetne valahogy ellenőrizni, hogy szükség esetén időben tudjak reklamálni (vagy inkább ajánlott egyenként beszerezni őket? ez az akciós 4 eurós ár „mindig akciós”?)

Illetve még egy kérdés ezek a software-codes ról származó win10 kulcsok ha jól értelmezem valóban jogtiszták EU-s viszonylatban és nem win7-8.1 es kulcsokat küldözgetnek, amik beaktiválódnak de szintén elég szürke zónának tekinthető ahogy éppen feljebb is írjátok.

A válaszokat előre is köszönöm.

(#115160) zolee001 válasza Doky586 (#115125) üzenetére


zolee001
őstag

Sysprep was originally introduced for use with Windows NT 4.0.

(#115161) movax válasza asynur (#115159) üzenetére


movax
őstag

Ha nem spéci wines szoftverhez, játékhoz kell, hanem általános felhasználásra, nyugodt szívvel tudom ajánlani pl. a Linux Mintet. Elvan magával, mindent tartalmaz, amire átlagos usernek szükség van, ingyenes. Mi céges környezetben használjuk több laptopon, de családban is van, idős emberek használják, másfél éve nincs gond azokkal a gépekkel. Sztem tiszta fölösleges pénzt kiadni egy win10re (a következő gépemre biztosan nem teszek windowst, most csak azért van, mert jött a géppel).

(#115162) King Unique válasza asynur (#115159) üzenetére


King Unique
titán

Azt Windowson is meg lehet nézni parancssorban, hogy milyen licenc, de a ShowKeyPlus és társai programok akár konkrétabb információkat is adhatnak erről, illetve a termékkulcsról. Az utóbbinál pedig nem feltétlen a főablakban kiírt infót kell nézni, meg ott lehet az általános kulcs fog megjelenni, hanem van külön opcióa termékkulcs ellenőrzéséhez (check product key). Oda kell beírni a vásárolt W10 termékkulcsot, ami ha pl. Pro Retail az említett forrásból, akkor ilyennek kell lennie. Ha ilyen, vagyis volume MAK, akkor célszerű reklamálni és másikat kérni, a linkelt példában is ez történt. Valamint ha esetleg érvénytelen és nem lehet vele aktiválni a kulcsnak megfelelő kiadást (példa), akkor szintén.

A mennyire vannak rendben az ilyen kulcsok témában elég ha visszaolvasol a topikban, többször volt róla szó (legutóbbi példa). :)) De mint már említve volt, ha otthoni használatra kell, akkor ott általában kevésbé téma.

[ Szerkesztve ]

(#115163) Marci112233 válasza King Unique (#115162) üzenetére


Marci112233
őstag

Akkor ez számomra mit jelent? Parancssorban néztem rá és ez a nemrég 10-el telepített laptopról van, de az asztali gépemen is ezt írja viszont azon gépen még 2016-ban tényleges ingyenes frissítési időszakban frissítettem 7-ről 10-re.(Igaz az a 7 is a már említett önaktiválós verzió volt.)
[link]

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#115164) hegegabi80


hegegabi80
addikt

Ezt a gyors indításos dolgot nem találom. Hiába megkeresem a leírtaknak megfelelően, nincs olyan opcióm. Most akkor vagy ki van már kapcsolva vagy valami nem jó.

Találtam egy leírást, hogy akkor nincs ez a funkció ha a hibernálás ki van kapcsolva. Ez könnyen meglehet, mert úgy rémlik korábban mintha ezt kikapcsoltam volna.

Igen ez volt a gond, visszakapcsoltam hibernálást és meg is jelent. Kivettem a pipát.
A hibernálást azt vissza kikapcsolhatom? Csak az alvó módot szoktam használni.

[ Szerkesztve ]

(#115165) King Unique válasza hegegabi80 (#115164) üzenetére


King Unique
titán

Arról nemrég volt szó, hogy ha kikapcsoltad, letiltottad a hibernálást, akkor a gyorsindítás sem fog működni.

Azt neked kellene tudnod, hogy használod-e a hibernálást, illetve miért kapcsoltad ki. Alapesetben nem szükséges kikapcsolni, valamint ha csak a gyorsindítást akarod tiltani, akkor szintén nem, az utóbbit elég a vezérlőpultban.

[ Szerkesztve ]

(#115166) hegegabi80 válasza King Unique (#115165) üzenetére


hegegabi80
addikt

:R
Akkor jól sejtettem, hogy összefügg a kettő. Mindegy kivettem a pipát, meg ki is kapcsolom az a tuti.
Köszi!

(#115167) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Holnap üzemelem be a fiam új gépét.
WIN 10 telepítése után manuálisan telepítem a letöltött NVIDIA drivert.
Az NVIDIA Experience-t is töltsem le, s telepítsem?
Ezt az NVIDIA előtt, vagy annak a telepítése után kell felrakni?

(#115168) King Unique válasza Marci112233 (#115163) üzenetére


King Unique
titán

A screenshoton Pro Retail kiadás, illetve csatorna, a 3V66T végű általános Pro Retail kulcs és licencelt állapot szerepel, vagyis ez így ránézésre elvileg oké. Ha a korábban említett példádra célzol, akkor arra a válaszokban már le volt íva a lényeg.

(#115169) Cs1csó válasza GEPESZ66 (#115167) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kérdezd meg a fiadat, hogy kellenek neki azok a többlet funkciók, szolgáltatások amit a Geforce Experience nyújt. Ha fenn van abból sincs gond.

(#115170) Marci112233 válasza King Unique (#115168) üzenetére


Marci112233
őstag

Mondjuk az hogy Retail lett a az első példából amit írtam akkor közrejátszhat, hogy az asztali gépen a 10 hozzá van kötve a Microsoft fiókomhoz, és azzal a fiókkal be is léptem pár percre a laptopon is, de azután visszaraktam helyi fiókra.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#115171) Geth válasza CirrMee (#115153) üzenetére


Geth
addikt

Az semmi, kimehet majd a select for update (ne aggódjunk, pontosan megvan a kulcsok múltja), aztán egy páran nézni fognak :)

(#115172) SenorGrande válasza SenorGrande (#115134) üzenetére


SenorGrande
senior tag

Erre valaki esetleg? :)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#115173) zolee001 válasza SenorGrande (#115134) üzenetére


zolee001
őstag

Noti elöretelepitett oprendszerrel=OEM licenc,jogilag csak azon a gépen használható,nem vihetö át másikra

MS account azt hiszem 10 db ra van limitálva (nekem van kb 20 eszközöm 1 fiók alatt) de emelhetö a limit valahol

Kapcsold ki a syncet és nem fogja "összekutyulni" a beállitásaidat

(#115174) Szirtimorc válasza Doky586 (#115131) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Köszönöm, de természetesen ki van kapcsolva.

(#115175) SetCHOO.


SetCHOO.
aktív tag

Sziasztok!

Friss Win 10 x64.
Hiányol ilyen meg olyan DLL fájlokat, pl grafikus program vagy játék esetén.
Tudnátok ajánlani egy full pacot amit letöltve felrakja az összes .NET és +++C meg fles, shock és még kitudja milyen kiegészítőket?

Köszönöm szépen!

(#115176) zolee001 válasza SetCHOO. (#115175) üzenetére


zolee001
őstag

Kezdésnek pl töltsd le az egész microsoftot,tuti lesz benne "ilyen és olyan" is

Varázsgömbböl találja ki a fórum közösség,hogy mire van szükséged?

(#115177) Pyttawrx válasza SetCHOO. (#115175) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
Friss telepítés után ezeket felszoktuk tenni, amikor és amihez kéri, meg általában mikor települnek ezek a progik benne szoktak lenni, vagy külön letölti netről.
java, netframework... stb, meg ami épp kell neked. De nem lesz (legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne ilyen full pack)

(#115178) SetCHOO. válasza zolee001 (#115176) üzenetére


SetCHOO.
aktív tag

Erre gondoltam pontosabban.
Ha van egy tuti bejáratot csomag ami itt a fórumon ajánlott szokott lenni, akkor az a segítség számomra. ;)

(#115179) zolee001 válasza SetCHOO. (#115178) üzenetére


zolee001
őstag

A .net framework verziói kólönálló keretrendszer, pl ha fenn van a 4.0 és kell a 2.0 akkor azt külön kell telepiteni
Egyébként ezeket a windows image trtalmazza a gépeden,windows szolgáltatások ki/be kapcsolása a programoknál a vez pulton,pipa be és telepiti

De,ezen komponensek csak akkor kellenek ha vmi alkalmazásnak szüksége van rá a futáshoz
Ha minden létezöt telepitesz öngolt lösz mert minek telepited ha nincs rá szükség,több hiba lesz a rendszeredben és a havi update kedden ezekhez is töltheted az updateket (feleslegesen)

Ha az adott app kéri,hogy telepitve legyen pl a visual c++ akkor telepitsd,de csak azokat a komonenseket amiket kér

(#115180) SetCHOO. válasza zolee001 (#115179) üzenetére


SetCHOO.
aktív tag

Értelek, akkor a már telepített programokat nem értem.
Azt gondolnám, hogy a win a telepítés során felrakja ami szükséges, majd a telepített szoftver is fel rakja magának ami még szükséges. De az én esetemben egy friss win 10-re telepített Fotoshop és CorelDRAW hiányol egy DLL-t.

Jelenleg nem annál a gépnél vagyok így pontosabban nem tudom megírni a jelentkező problémát.
Csak én laikusként régebben mindig feldobtam egy ilyen "pakot" aztán kész.

De otthon úgy is kigyomlálom a hibát, csak idő kérdése. :D

Beugrott: ezt hiányolja MSVCP140.DLL

[ Szerkesztve ]

(#115181) Zoz válasza SetCHOO. (#115180) üzenetére


Zoz
őstag

Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One: [link]

(#115182) SetCHOO. válasza Zoz (#115181) üzenetére


SetCHOO.
aktív tag

Köszönöm szépen! :R

(#115183) zolee001 válasza SetCHOO. (#115180) üzenetére


zolee001
őstag

Az a dll a https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555 Visual c++ telepitése során kerül fel

(#115184) SetCHOO. válasza zolee001 (#115183) üzenetére


SetCHOO.
aktív tag

Köszönöm szépen! :R

(#115185) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Windows 10 home verzióval is rendesen lehet kivetítőt használni?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#115186) Bogyó bá' válasza Pityu. (#115185) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Persze hogy lehet.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#115187) Pyttawrx válasza Pityu. (#115185) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Igen

(#115188) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Köszönöm a válaszokat :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#115189) Puma K


Puma K
veterán

Erre van esetleg beállítás, hogy ne okozzon gondot? :)

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#115190) Pyttawrx válasza Puma K (#115189) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Hol van ez a file, és milyen néven?

(#115191) Puma K válasza Pyttawrx (#115190) üzenetére


Puma K
veterán

Céges szerver azon belül is almappákban és specifikus elnevezése van aszerint, hogy melyik cégnek van az adott munka.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#115192) zolee001 válasza Puma K (#115189) üzenetére


zolee001
őstag

A megoldás oda van irva

(#115193) Pyttawrx válasza Puma K (#115191) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Akkor meg is oldva. egyszerűbb név és egyszerűbb elérés, ahogy a képen is látszik

(#115194) Wolverine válasza Puma K (#115189) üzenetére


Wolverine
félisten

Sok esetben ha ékezetes karakter van a fájl nevében vagy az elérési útban, az lerövidíti a 260 karakteres korlátot.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#115195) Puma K válasza Pyttawrx (#115193) üzenetére


Puma K
veterán

Végül átmásoltam a C-re az egész történetet amivel dolgoznom kellett majd így már nem problémázott... majd visszamásoltam a szerverre.

Sosem gondoltam volna, hogy gondot fog okozni az elérési út hosszúsága.

Sajnos kategorikusan kellett csinálnom az adott munkát és jelen helyzetben a rövidebb név nem feltétlen lett volna opció... de ha nem maradt volna más akkor rövidítek :K

(#115194) Wolverine :

Igen, még ez is megfordult a fejemben az SMS-ekre emlékezve amiknél több karaktert lehetett írni (és talán még most is...?) ha az ember nem használt ékezetet.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#115196) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

WIN telepítésekor, ha SSD-re telepítek, akkor a HDD-t leszoktam kötni.
Nem gond-e, ha a HDD-ből húzom le a kábeleket, s nem az alaplapnál teszem ezt meg?

(#115197) Lauda válasza GEPESZ66 (#115196) üzenetére


Lauda
félisten

Nem. Tökmindegy. Elég az egyiket (adat vagy táp).

(#115198) Joker88 válasza Joker88 (#115143) üzenetére


Joker88
őstag

akkor senkinek semmi ötlete?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#115199) abdulka1 válasza Joker88 (#115198) üzenetére


abdulka1
őstag

A guglinak van. LINK

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#115200) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Csúcs. :C

Aquila non captat muscas.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.