Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105122) Vartanus


Vartanus
őstag

Sziasztok!

Tervezek venni egy új 500GB-os SSD-t, amit 2 partícióra osztanék: C és D. A C lesz a rendszer meghajtó a Win 10-el a többi meg a programok és játékok.

A kérdésem, hogy a C rendszer only partíciónak elég 80Gb össz-vissz vagy adjak inkább 100-at?

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#105123) Oldman2 válasza Vartanus (#105122) üzenetére


Oldman2
veterán

A feltett kérdésed kapcsán kérdem, mi célja van a felosztásnak?

Nem lenne jobb talán egyben hagyni?

(#105124) Vartanus válasza Oldman2 (#105123) üzenetére


Vartanus
őstag

hát ha cumizik a win és újra kell rakni a játékokat és progikat ne kelljen. legalábbis én kevésbbé hozzáértőként így gondoltam, báár igaz, hogy az nwme ssd-n bármit felrakni nem lesz sok idő.

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#105125) King Unique válasza Vartanus (#105122) üzenetére


King Unique
titán

Azt alapvetően neked kellene tudni, hogy mit szándékozol a rendszeren kívül a C-n tárolni, oda telepíteni és ehhez mérten megválasztani a méretét. Az egyes, nagy tárhelyigényű játékoknál még oké a D meghajtó, de a telepített programoknak alapesetben eleve a C-n a helye. Legalábbis általános, nem bődületes tárhelyigényű programoknak mindenképpen, azokat szvsz teljesen felesleges külön partícióra telepíteni, rakni.
Ha van bruttó 500 GB (nettő ~ 465 GB), akkor kicentizni sem érdemes, mehet pl. 100 GB a C-nek. Illetve mehetne, de ez megint csak egy általános ajánlás, ellenben azt neked kellene tudni és mérlegelni, hogy az igényeidhez mérten ez sok / kevés, annak megfelelően tolni +/- irányban.

Egyébként miért akarsz külön D partíciót létrehozni az SSD-n az utólag említett okon kívül? Ahol ráadásul nem feltétlen lesz megoldható, hogy a rendszert újratelepíted a 0-ról, aztán utána ugyanúgy fognak működni a korábbi telepítéshez tartozó és külön partíción lévő programok, játékok. De ha nálad ez már kipróbált és működő megoldás, akkor az más.
A külön D meghajtónak amiatt lehet még értelme, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen mindent törölni, formázni, hanem csak a Windowsnak fenntartott partíciókat ( C + a kicsik). Meg pl. egy komplett rendszermentésnél és visszaállításnál, hogy ne kelljen a Windows és a C-re telepített programok mellett mindent, a rendszermentés szempontjából felesleges tartalmakat (pl. letöltések) is belefoglalni a mentésbe (lemezképfájl) és ezzel jelentősen megnövelni a mentés / visszaállítás idejét.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.