Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Már hogyne működne, ez marhaság, akkor nem lehetne úgy kiválasztani"
Hát ez az, pont ezen csodálkoztam én is.
"A "titkos" programodnak lehet hogy kellenek azok az opcionális részkomponensek"
Én egy nyitott könyv vagyok, nincsenek titkaim.
A SoundForge11-ről van szó. A régebbi változat a SoundForge10, ami szintén hiányolta a 2.0 keretrendszert, de az egy ablakot is dobott hozzá, és le is töltötte ami kellett neki. Ezért fogalmam sincs, hogy az alsó két opció, tehát a "Windows Communication Foundation HTTP-aktiválás" stb. bepipálása megoldotta volna-e a dolgot, biztosította volna-e azokat a "részkomponenseket", amikre a proginak szüksége van. Erre csak a következő tiszta telepítéskor fog fény derülni.
"Igen, így a lehető leglassabb."
Nem baj, én ha kikapcsolom teljesen, akkor szeretem azt az érzést, hogy minden alapról indul. -
válasz
#86564352 #105834 üzenetére
"Leállítás-indítás az alapértelmezett gyorsindítás funkcióval"
Jaaa, tehát a Leállítás és az Újraindítás között csak akkor van különbség, ha a gyorsindítás funkció aktív? Nálam inaktív, mert tanácsotokra kilőttem egy füst alatt a hibernálással, powercfg -h off
Így nálam a Leállítás is olyan, mint az újraindítás, tehát tiszta lappal bootol? -
törölt tag
válasz
deadwing #105839 üzenetére
Nem vagy egyedül, vannak beszámolók az általad is említett tünetekre:
Microsoft confirms Windows 10 KB4515384 breaks Start menu
Microsoft confirms Windows 10 KB4515384 breaks audioGépházban vissza lehet vonni ezt a frissítést, aztán nyomj rá legyen egy kis szünet.
-
deadwing
addikt
KB4515384
A felkerülésével megszűnt az Afterburner ill. a RTSS DX9 alatti monitorozás funkciója, és az FSP lockolási lehetősége is. Erre tud valaki megoldást?
Továbbá miután egyszer leszedtem, persze ma megint felrakta magát, pár dolog elbaszódott a tálcán is, művelet központ nem nyílt meg, startra katt után nem működött a keresés, hálózat vagy hangeszköz ikonok sem reagáltak, de ez lehet valami más bug lesz. A DX9 ami igazán idegesítő, pont DX9 játékoknál volt szükségem az fps lockra.Ezt megköszönném ha megnézné valaki, mert lehet hogy csak az én winem a hibás.
-
Cs1csó
titán
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105825 üzenetére
De akkor miért választható al-opcióként szerepel, ha anélkül nem is működik a fő opcióba beírt 2.0?
Már hogyne működne, ez marhaság, akkor nem lehetne úgy kiválasztani
A "titkos" programodnak lehet hogy kellenek azok az opcionális részkomponensek, de ezt ugye a gondolatolvasó társaság tudja csak megmondani. -
saw1114
tag
Köszönöm segítséget TRob1 és King Unique kollégának!
-
törölt tag
válasz
liszi70 #105830 üzenetére
Leállítás-indítás az alapértelmezett gyorsindítás funkcióval: leálláskor elmenti a kernel, driver stb. állapotokat, indításkor innen tölti vissza, HDD gépeknél van előnye, dual bootnál jobb kikapcsolni mert zárolja a lemezt a másik oprendszer elől
Újraindítás: teljesen tiszta lappal bootol, minden nulláról tölt be
A Windows Update-nek utóbbira van szüksége, nem is az van oda írva állítsa le és kapcsolja be a gépet, hanem indítsa újra.
csicso82: ez a videó hatalmas, gyerekkori emlékek
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #105743 üzenetére
Köszönöm válaszod! Hihetetlen de igaz! A Windows leállítása - indítása (kikapcsolás-bekapcsolás) néha nem ugyan az, mint bekapcsolt állapotban az újraindítása!!!
09.13-án utolsó kérdésem ez volt Windows Update kapcsolatban. Azóta kikapcsoltam majd bekapcsoltam a gépet vagy 10-szer, a hiba a mai napig nem szűnt meg.
Olvasva King Unique bejegyzését, kipróbáltam, hogy bekapcsolás után, újra indítom a rendszert.
Láss csodát, minden a helyére került, működik a win update mint a svájci óra. -
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ebbe a topicba való a kérdésem, de úgy gondolom, hogy ti tudjátok megválaszolni.
Szeretnék Windows 10-hez egy olyan programot, amivel le tudom törölni a már nem használt alkalmazásokat, játékokat, úgy hogy minden "szemetet" leszed a gépről.Google keresés az Ashampoo® UnInstaller 8 terméket hozta fel, mint legkedveltebb termék. Meg tudjátok ezt erősíteni? Esetleg más terméket érdemes használni?
Köszönöm
-
válasz
#93794560 #105824 üzenetére
Ott a kép, ami mutatja, hogy be van pipálva.
Vagy az alatta szereplő két opciót is be kell pipálni? Mi az a "Windows Communication Foundation HTTP-aktiválás"?
Szerk.: Találtam egy cikket, ami szerint azt a két al-opciót is be kell pipálni. De akkor miért választható al-opcióként szerepel, ha anélkül nem is működik a fő opcióba beírt 2.0?
-
válasz
Sub-ZeRo #105821 üzenetére
Köszi! Ezzel én is találkoztam a kereséseim során, de valószerűtlennek tartom, hogy egy 2009-ben kiadott szervizcsomag ne legyen része egy 2019-es win rendszernek, így nem foglalkoztam vele.
Egyébként a konkrét program feltelepítése megoldódott, mert megróbáltam a szoftver eggyel korábbi verzióját feltenni, ami szintén hiányolta a net keretrendszer 2.0-át, viszont ez a verzió felajánlott a programon belül egy letöltési lehetőséget, és így ő telepítette a hiányzó összetevőt. De továbbra is fennáll a kérdésem, hogy mi lehet az oka, hogy meglévő 3.5 net keretrendszer mellett mégsincs 2.0 a windows-ban? -
Szerettem volna telepíteni egy programot a win10 1903-ra, de a progi hiányolta a net keretrendszer 2.0-ás verzióját. Pedig ott a gépen a 3.5, ami tartalmazza a 2.0 és 3.0 verziót is. Mi lehet ennek az oka? (Gondoltam telepítem a 2.0-át külön, de nem lehet, mert azt írja ki a win, hogy a keretrendszer újabb verziója már telepítve van.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Szabikaa20 #105817 üzenetére
Egy 8.1-es Windows bármikor lehet Windows 10-re frissíteni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
King Unique #105808 üzenetére
Igen ott is feltettem a választ,mert nem tudtam mennyire lesz aktív a két topik...
És fontos volt tudnom,mert hétfőre már fog kelleni a noti egy lánynak a suliba.És úgy gondoltam egyik helyen biztos segítenek.
Nekem a Win 10 Home egy Win 7 Home Edition eredeti kóddal megy.Erre a notira is ezt szeretném feltenni a 8.1-es kódjával.Nem tudtam ez pontosan hogyan működik és ismét nagyon köszi a választ!
Zoz: Neked is köszi!
-
Murdeer3
újonc
Sziasztok!
Frissítésnél van az a problémám, hogy amikor újraindítom a gépet a legvégén azt írja, hogy a frissítés sikertelen volt.
Van erre valami megoldás az újratelepítésen kívül?
-
saw1114
tag
válasz
King Unique #105808 üzenetére
Megcsináltam a leírtakat Retail channel irt akkor elviegben cserék után is használhatóm Win 10 emet nem kell másikat vennem ha jól tudom.
-
szazbolha
addikt
Az "lifetime" OEM licenszerkől, annak akit érdekel:
A gépemen egy hivatalos OEM Win10 pro volt telepítve, helyi fiókkal. Teljes hardvercsere (Alaplap+CPU+RAM) volt pár napja, csak az rendszer SSD maradt meg. Az új hardverrel azt írta, hogy nincs aktiválta. Próbáltam aktiválni, de azt írta nem megfelelő a kulcs.
2 nappal később újra próbálkoztam aktiválni és most azt írta hiba a kulcs akltiváláskor.
Az "Aktiválás" ablakban van egy "hibakereső", azt futtattam, a művelet végén újraindítást kért.
Újra indítva és a Windows aktív.
Ezután másik SSD-t raktam a gépbe. Szűz WIN10 telepítés ISO-ból MS fiók nélkül.
A 2. újra indítás után a "Windows aktiválva van". -
bringasisti
őstag
Köszönöm mindenkinek megoldotta
-
King Unique
titán
válasz
Szabikaa20 #105805 üzenetére
A W8.1 topikban már kaptál válaszokat, ahol szintén feltetted ugyanezt a kérdést. Ebben a topikban inkább az lett volna a lényeg, hogy a W10 telepítője még mindig elfogadhatja aktiválásnál az eredeti W7, 8.1 kulcsokat, max. arra kell figyelni, hogy a megfelelő kiadás legyen telepítve. De ha az UEFI BIOS-ban van a kulcs, akkor még arra sem, mert eleve az annak megfelelő kiadás lesz kiválasztva a telepítésnél, lásd egy másik válaszban leírtakat.
(#105801) saw1114:
Meg, a pontos verziót és a licenc típusát is. Ha jelentős hardvermódosításra készülsz, akkor esetedben is érvényes az, amiről nemrég volt szó. -
Zoz
őstag
válasz
Szabikaa20 #105805 üzenetére
-
dethroner
veterán
Srácok, erre tudnátok megoldást?
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy laptop javitásra.A gépen Win 8.1 van eredeti.Van olyan lehetőség,hogy rajtalévő Windows serial kódját megtudnám nézni valahol?
Szeretnék ha újratelepiteném a rendszert Win10-re,de a kód levan kopva az alján lévő ragasztól.Hogy tudnám megnézni vagy milyen progival esetleg?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Dragon27 #105803 üzenetére
picit idézek: "RAMCache nem azért találták ki, hogy az ilyen jellegű dolgokat oda tárolja ... vagy zip kicsomagolás esetén?"
De, erre is lehet használni, csak akkor be kell állítani, hogy a szoftver ténylegesen oda dolgozzon kitömörítés során. viszont ha nem tömörítesz napi pár 100 gigát, akkor ezzel is kár ökörködni.
Egyébként inkább arra jó, hogy pl a chrome cacheljen oda, vagy épp aki nagy méretű fotókat, videókat szerkeszt és akár napi terabyte-os írást generál, annak nagy segítség.
Picit a windows memóriakezeléséről: A nem használt részeket nem dobja ám el azonnal. Szoktam játszani is. Pl a War Thunder alatt, letolok 3 pályát és 4. alkalommal megint az elsőt kapom, akkor sokkal hamarabb bejön, mint amikor elsőre töltötte be.... szimplán bent maradt a kód nagy része a memóriában.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Doky586 #105797 üzenetére
+ King Unique,bazsi83vp
RAMCache azért szerettem volna mivel a ram gyorsabb mint egy ssd.... és annyira nem számít a ráírás..
mivel a videónézés közben semmi értelme, hogy ráírja az ssd-re megnézés után úgyis törlődik..
RAMCache nem azért találták ki, hogy az ilyen jellegű dolgokat oda tárolja ... vagy zip kicsomagolás esetén?King Unique Ennyi üzemidőnél picit soknak éreztem,. Persze, hogy használni akarom vagyis rendesen kihasználni
SSD+ RAMCache elméletileg kevesebb írás nagyobb sebesség.. de gyakorlatban ez nem működik..
bazsi83vp firefox ez még jól jöhet .. Win7-10 eleinte kikapcsoltam 1-2 funkciót, de 5év ssd használat után 1 nappal a garancia leteltével halt meg az ssd
így ezután semmit nem kapcsoltam ki az új (SSD-n) Win10-ben
Csak a 32GB Ram miatt akartam RAMCache használni, de gyakorlatban ez nem működik.
Gyártó szerint:
Az egyedi, intelligens technológiája hatékonyan becache-el egy egész merevlemezt, így kedvenc játékai és alkalmazásai fantasztikus sebességgel futhatnak.
Ennyi üzemidőnél picit soknak érzem az írásmennyiséget, így RAMCache használvaWin10 semmit nem akarok kikapcsolni,. így legalább kicserélik ha meghalna (garancia.. csere)
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Dragon27 #105793 üzenetére
Tűzrókán be lehet állítani magát a böngészőt, hogy csak a ramba írja a netes tartalmat és nem kell ehhez 3rd party program. (link)
De ezen túl mást ne állíts át (pl temp és anyám kínja átirányítása a merevlemezre), azért van az SSD, hogy élvezd a sebességét.
Az asus ramcachét jelen esetben kukázhatod szerintem. -
saw1114
tag
Üdv!azt szeretném kérdezni megtudom valahol nézni,hogy milyen windows 10 fut a gépemen oem vagy retail mert alaplap,proci,memoria cserére készülök.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest