Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104901) Döglött Róka válasza dennis.nol (#104898) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Ket filter driver (eis+bitlocker) tekeri a storage stacket rendesen.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#104902) Oldman2 válasza lanszelot (#104900) üzenetére


Oldman2
veterán

Mármint a beállításait nem tudod törölni?

Innen?

c:\Users\username\AppData\Roaming\GHISLER\

(#104903) Cs1csó válasza lanszelot (#104900) üzenetére


Cs1csó
félisten

geek uninstaller-rel próbáld meg, vagy revo portable

(#104904) mezis válasza dennis.nol (#104898) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
- Win10 frissítés meg volt ?
- Perf.Mon.

mezis

(#104905) lanszelot válasza Oldman2 (#104902) üzenetére


lanszelot
addikt

Onnan is töröltem, és a Local ból is, mert ott is van.

3rd party telepítős uninstalláló nem hangzik jól.

(#104906) lanszelot válasza Oldman2 (#104902) üzenetére


lanszelot
addikt

Sikerült megtalálni a hiba okát.
Klónoztam a C meghajtom ssd -re. És néhány progi, hiába indítom C röl, át nyúl a régi "C" re, ami most "W" és onnan használ dolgokat. No onnan kellett törölnöm a beállításokat, és így most jó lett.

No, de felmerül a kérdés, miért nyúlnak át programok C röl W re?
Klónozás után ssd a hdd nélkül lett indítva, csak utána dugtam rá a hdd-t, igaz nem indítottam el minden progit hdd nélkül. De a tcmd -t azt tuti elindítottam hdd nélkül.

(#104907) Aureal


Aureal
senior tag

Üdv!
A mai w10 frissítés átállította a touchpadom (hogy gebedjen meg!!!) és már nem találom az egér beállítások ablakában (Main.cpl) sem a Synaptics beállításait. :(((
Tudja vki melyik segédprogi, exe stb. rejti ezen beállításokat amire rákereshetnék? Próbáltam a c:\ keresni a "synaptics" szóra is, talált több foldert, exeket is, de egyik sem ez.
:F :F :F

(#104908) Doky586 válasza lanszelot (#104906) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Macrium klónozáskor az egérrel csak pipálni (kattintani) szabad, húzni nem. Ha el akarod ezt kerülni! Másképp működik a két esetben a program. Jelentősen másképp. Én is nemrég szembesültem ezzel. Hátránya hogy ekkor nem tudsz röptében alignálni.

(#104909) lanszelot válasza Doky586 (#104908) üzenetére


lanszelot
addikt

Akkor így jártam. Mindenhol a fogd és vidd módszerrel mutatták. Én is úgy tettem :)

(#104910) King Unique válasza lanszelot (#104906) üzenetére


King Unique
titán

Ez elég érdekes, mivel ha rendesen át lett klónozva a másik SSD-re a Windows, minden szükséges partícióval együtt és rendesen bootol, működik a korábbi forrásmeghajtó eltávolítása után is, akkor nem éppen reális a leírt jelenség. Meg itt pont az a lényeg, hogy a klónozással normál esetben 1:1-ben átmásolódik a régiről és az új meghajtóra a rendszer, amely utóbbi utána nyilván az előbbitől függetlenül is használható és működik.

A Macrium Reflect esetében meg egyaránt használható a klónozandó partíciók átmozgatásához a drag & drop és a select (bepipálás) + copy selected partition módszer, normál esetben nyilván mindkettőnek működő eredményt kell adnia. Meg ez szimplán csak annyi, hogy a célmeghajtóra kijelölésre és megadásra kerülnek a klónozandó partíciók, ellenben maga a tényleges klónozás csak utána jön.

[ Szerkesztve ]

(#104911) lanszelot válasza King Unique (#104910) üzenetére


lanszelot
addikt

Értem én, de az oldotta meg hogy onnan töröltem a beállításokat. Ezek szerint onnan használ a rendszer dolgokat.
Letörölni még nem akarom azt a particiót, mert nincs szükségem arra a helyre, vész esetre így van egy rendszerem.

(#104912) bepken


bepken
veterán

sziasztok!

egy furcsa problémával kapcsolatban kérem a segítségeteket. keresgéltem itt és más fórumokon is, egyértelmű magyarázatot és megoldást ezidáig nem találtam.

szóval pár napja random fekete lesz a képernyő (laptopról van szó) - ezt úgy kell érteni, hogy a képernyő háttérvilágítása továbbra is megy, csak fekete a kép. mindegy, hogy mi fut éppen, és tényleg random jön elő. legfrissebb driverek vannak fent, de az 1 héttel ezelőtti visszaállítási pontot is visszaállítottam már, nem oldotta meg. próbáltam kikapcsolni az avast-ot, hátha az kavar be, nem nyert. csak azért gondoltam ez utóbbira, mert nekem olyan, mint amikor pl UAC előtt fekete lesz a képernyő.

ez jó eséllyel csak szoftveres gebasz ugye? valakinek van valami ötlete?

köszi előre is!

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#104913) ddmb válasza Aureal (#104907) üzenetére


ddmb
aktív tag

heló, ugyanez volt a gondom egy HP 15-da0037nh laptoppal, és a megoldás mégcsak nem is az 1903as driver, hanem egy 2-vel régebbi (azaz az 1803as hoz kiadott) felrakása. Asszem 2x kellett a gépet újraindítani: először a Setup.exe lefuttatása utána valamit levakart (érezte ugyanis, hogy fel volt rakva valamilyen synaptics), utána pedig a driver installálása. De a Vezérlőpultból hiába is kattintottam a Synapticsra, onnan ezután sem indult el, csak Windows Settins -> Devices -> Touchpad -> Additional Settings hozta elő a beállításokat. Szóval jó nagy disznóól ez az egész: ráadásul a mai napig ott a rosszul működő driver a legújabb win10-hez

(#104914) lanszelot válasza bepken (#104912) üzenetére


lanszelot
addikt

Dobj fel egy linuxot pendrive ra, arról inditsd el a gépet, használd, ha elő jön szervíz, ha nem, akkor szoftveres.

[ Szerkesztve ]

(#104915) No.01


No.01
őstag

Kisse OFF topic, de annyira megsem... Vagy legalabbis remelm, h van itt olyan aki tudja a valaszt :B )

Nagyon belejottem az utobbi idoben ebbe a Win10 ujratelepitesbe azaltal, h csinaltam a fenti osszefoglalo alapjan egy bootolhato usb-t :DDD
Most viszont szembejott a tesom laptopja ami tele volt szemetelve mindenfele regi progival gyarilag is volt bar bloatware ami nem lett eltvolitva... szoval nyomtam egy teljes formatot es ujratettem a Win-t ahogy kell. Gondoltam minden renben lesz de tegnap jott a telefon, h furcsan viselkedik a laptop. Summa summarum a driverek okozzak a galibat nagyoin nagy valoszinuseggel. Jobban mondva azok hianya vagy esetlegesen nem a legujabb kiadasuk.
Anno azt olvastam, h ez mar nem lehet baj a Win10 eseten mert azokat szepen letolti es nem kell mindnehonnan osszelegozni.

Ez most valoban mukodik vagy csak egy utopisztukus hulyeseg?

A segitseget elore is koszonom!

(#104916) Cs1csó válasza No.01 (#104915) üzenetére


Cs1csó
félisten

A "tiszta" telepítés tényleg azt jelenti, hogy a pendrive-ról boot-olás után amikor a telepítő eljut odáig, hogy hova is telepítsd ott MINDEN partíciót - kicsit nagyot töröltél - addig amíg egyben nem látod újra az egész lemezt - és ezután ment fel a rendszer.

Ha igen akkor passz, a Windows 10 ha kap netet simán leszedi ami kell neki. De ha már 1-2 napot a tesódnál volt a gép lehet kezdte belakni és ő maga csinált megint valamit amit nem kellett volna. Kérdezd meg mit csinált miket telepített stb. lehet ott lesz a kutya elásva.

(#104917) Lauda válasza lanszelot (#104911) üzenetére


Lauda
félisten

Valami ott nem stimmel nálad, a klónozott rendszer nem is tudhat arról a másik partícióról. Ha eddig nem volt w partíció, akkor hogy nyúlkálhat hozzá? A klónozott rendszer pontosan ugyan az, mint amiről klónozod. A macriumnál csak tudják hogy működik a programjuk.

[ Szerkesztve ]

(#104918) mezis válasza No.01 (#104915) üzenetére


mezis
nagyúr

"...furcsan viselkedik a laptop..." :F Kamaszodik ? Magában beszél ? :F :DDD

Lehetne pontosabban ?

"...ez mar nem lehet baj a Win10 eseten mert azokat szepen letolti..."
Te még hiszel a mesékben ? Hány éves vagy ? ;]

Valóban sokkal kevesebb esetben kell drivereket vadászni, de egy régebbi hw. vagy nagynevű gyártók kicsinyes akadékoskodása esetén még mindig keresgélni kell DE CSAK MEGBÍZHATÓ HELYRŐL ! SEMMI DRIVER MANAGER, különben telepítheted újra !

- A Win frissítéskezelője is tud generálni furcsa viselkedést! (Lassulás, lefagyásnak látszó állapot,...)

mezis

(#104919) Cs1csó válasza mezis (#104918) üzenetére


Cs1csó
félisten

:DDD

(#104920) No.01


No.01
őstag

Koszonom!

A furcsan viselkedik az pl olyan, h belassul, mintha lefagyott volna majd par masodpercel kesobb, mintha osszeszedne magat es megy minden rendben. Ez foleg akkor erheto tetten, ha pl levelet ir. Egyszercsak megakad es nem ir tovabb.
Ezen felul volt olyan eset amikor csak szimplan elsotetult a kijelzo, jott egy popup ablak v.mi felbontasrol majd az magatol eltunt es visszaallt minden ahogy kell.

Szamomra ezek a tunetek elegge driveres tunetekre utalnak.

Az, h esetleg o csinalt-e megint v.mit azt sajna nem tudom. Par programot rakott csak fol amiket hasznal es ha nem is tul sokat, de annyit azert mar sikerult megtanitanom vele, h biztonsagos helyekrol toltse le azokat nem pedig v.mi 4. oldalra atlinkelos akarhonnan.

Az emlitett driver manager programba beletartozik a gyari is? (anno a ceges DELL laptopomnal volt ilyen ami jelzett ha jott v.mi kritikus dolog)

(#104921) dennis.nol válasza Döglött Róka (#104901) üzenetére


dennis.nol
tag

Szia!
Köszi a hsz.-t, de nekem ez nem mond semmit, kifejtenéd?!.

Évek óta el vagyok ezzel a párossal, de szívesen veszek más megoldást ami működik, ha arra gondolsz, hogy ez a páros felelős a "lassúságért".

(#104922) lanszelot válasza Lauda (#104917) üzenetére


lanszelot
addikt

Egy az egyben klónoztam, annyi hogy 200GB volt és nagyobb particiót adtam a beállításnál, mert 500GB ssd -t vettem. De minden ugyanaz. Volt pár progi, ami nem futott amikor ssd volt csak de azért mert azok nem azon a partición voltak /játékok/
Nem tudom, hogy miért mikor merre, csak azt hogy amig nem töröltem a 'W' ről a tcmd beállításait addig mindig emlékezett a beállításokat, és megnéztem 'C' ről futott, és 'C' -n is csinált ugyanolyan file okat.
Nem értek hozzá, tehát passz hogy miért merre hogyan.

(#104923) lanszelot válasza No.01 (#104920) üzenetére


lanszelot
addikt

Vannak laptopok aminek nem tudja a Win10 a rendes driver -jeit felrakni, ezért hasonlót rak, de azok se produkálnak ilyet, max nem használja teljesen ki. Pl alacsony felbontás, nincs gesztus...stb /pl alma/
Ezeket a driver -eket a gyártó tartja vissza, ezért.
Szedd le hozzá a gyártói oldalról, és tedd fel.
Ha nem oldja meg, akkor telepítési hiba. Rakd újra rendesen. /itt tudunk segiteni a hogyanban/

(#104924) trialboj


trialboj
őstag

Semmilyen módon nen tudok belepni a win 10 safe módjába. Videómartya driver frissítés után, nem indul, és nem tudom mit csináljak.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#104925) lanszelot válasza trialboj (#104924) üzenetére


lanszelot
addikt

Win10 telepítő /lemez, usb/ ről indítsd a gépet, és javítás

(#104926) trialboj válasza lanszelot (#104925) üzenetére


trialboj
őstag

Nem tudja megjavítani. Sikerült safe mode-ot indítanom, de nem tudom mit csináljak. Uninstalláljam a drivereket amiket most pakolt fel?
audio driver, usb driver, graphic driver?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#104927) lanszelot válasza trialboj (#104926) üzenetére


lanszelot
addikt

Elvileg van olyan lehetőség, hogy utolsó működő verzió vissza állítása /persze ha nem kapcsoltad ki/

(#104928) lanszelot válasza trialboj (#104926) üzenetére


lanszelot
addikt

Már nem tudtam hozzá írni

Itt egy link a hogyanról:
https://winaero.com/blog/how-to-restore-the-last-known-good-configuration-feature-in-windows-8-1/

(#104929) King Unique válasza lanszelot (#104911) üzenetére


King Unique
titán

Mármint hogy a régi meghajtón elindítottad a rendszert és gondolom úgy. Oké, hogy ez megoldotta, de attól még nem éppen normális, mivel a kettőnek normál esetben egymástól függetlenül kellene működnie.

(#104930) Aureal válasza ddmb (#104913) üzenetére


Aureal
senior tag

Elvileg ezt javasolják még rá amit találtam [Synaptics TouchPad Control Panel] de elmehet a mikrofos a jó anyjába, mert a store meg hibát jelez letöltésnél. :C
Az előző driverre visszaállást meg egy új frissítés megint felülírja és a múltkor a kollégám szerinti 30-40 perces win update nálam 3 óra alatt jutott el 17%-ig, úgyhogy hagytam is éjszakára. :U
Elmennek ezek a büdösbe...! :(((

(#104931) jokeph


jokeph
nagyúr

Üdv Mindenkinek !

Van egy apró, de bosszantó dolog, amit nem tudok hová tenni, nevezetesen az, hogy nincs Alvó mód sehol az egész WIN-ben, alap-BIOS beállításokkal sem.

Ezt mi okozhatja ? :F

Az aláírásomban lévő konfigról van szó, W10x64 PRO-val.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#104932) King Unique válasza trialboj (#104924) üzenetére


King Unique
titán

Vagy csak nem jól próbáltad először, ha később sikerült. Egyébként van rá több módszer is akár a telepített rendszerből, valamint a helyreállítási környezetből indítva, akár a telepítőről bootolva: [link], [link]. Ha állítólag VGA driver update után jelentkezett a probléma, akkor meg nyilván max. azt lehetne eltávolítani és utána pl. manuálisan telepíteni a megfelelőt, felesleges erővel mindent leszedni. Meg alapesetben külön USB driver nem is kell a W10-hez, mivel natív USB 3.X támogatás van benne, legalábbis pl. Intel alaplapi vezérlőnél.

(#104933) King Unique válasza jokeph (#104931) üzenetére


King Unique
titán

Az nem derült ki, hogy Windowson belül a sehol pontosan hol értendő, egyáltalán nem is működött soha, vagy csak most jelentkezett a probléma. Meg hogy támogatott, elérhető-e egyáltalán, amit pl. a powercfg -a parancs megmutat. De ha rákeresel, akkor vannak ilyenre általános megoldási javaslatok: [link], [link], [link].

(#104934) trialboj válasza pc360 (#81083) üzenetére


trialboj
őstag

Ez a leírás, akkor és most is élet mentő volt. Köszönet érte ismét.
Akkor és most sem értem, miért ennyire fapados még mindig a win, hogy nekem kell a driver uninstaljával is foglalkoznom, nem tudja ezt ő megcsinálni helyettem?

Restart után addig, válogattam hogy biztos jó drivert töltöttem-e le, hogy a win, újból felrakta a sajátját :C

Biztos, hogy ez a legfrisseb driver? videó vágáshoz kell, szerintem mindent jól állítottam be, de az első installnál mégis 2 dolognál is kiírta, hogy nem sikerült frisíteni, már nem tudom mi volt pontosan.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#104935) ddmb válasza Aureal (#104930) üzenetére


ddmb
aktív tag

jah, a nagy microsoft: "most már csak 1 windows lesz, a 10-es"
egy nagy ló**art... van 1803-as, 1809-es, 1903-as... ha jót akarsz magadnak, akkor minden egyes féléves release után nyomsz a gépnek egy full gyalut, felrakva a konkrét releasehez passzoló drivereket

nemcsak amiatt, hogy megkíméled magad az esetleges hibáktól, de időben se sokkal hosszabb scratchről újrahúzni, ha tényleg nincs sok program a gépen

[ Szerkesztve ]

(#104936) Cs1csó válasza ddmb (#104935) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nagy levegő, nyugodj meg! Egy 2003-as asztali és egy 2007-es notin is évek óta Windows 10 fut belső upgrade-del és köszönik jól vannak. A 2015-ben összerakott asztali gépem is jól elvan bár ott mindig tiszta telepítéssel teszem fel az új release-eket. drámai problémákba nem ütköztem. Egy-két játékon kívül kimondottan régi szoftverem nincs.

(#104937) jokeph válasza King Unique (#104933) üzenetére


jokeph
nagyúr

Windowson belül sehol nem elérhető. :(

Ez egy átrakott WIN (illetve 2, egy SSD-n egy HDD-n), előd konfogban működött rendesen az alvás mód.

a VGA nem változott, vga driver újrahúzása megvolt.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#104938) King Unique válasza ddmb (#104935) üzenetére


King Unique
titán

A 1803, 1809, 1903 nyilván ugyanúgy Windows 10, max. azon belül külön alverziók. De az már a megjelenéskor közölve lett, hogy rövidebb életciklussal és folyamatosan jönnek majd az újabb verziók a normál kiadásoknál (kivétel a hosszan támogatott LTSC), vagyis eleve nem újdonság. Egyébként meg eddig sem feltétlen kellett félévente ugrade-elni, ezután meg pláne nem kell, ráér kb. 1,5, vagy egyes kiadásoknál akár 2,5 évente is. Ráadásul az évi 2. új verzió mostantól csak afféle SP/CU formájában települ, nem az eddig megszokott build upgrade lesz. Ez a telepítsük újra minden egyes új verziónál a 0-ról meg inkább azoknak opció, akiknek nem belakott rendszerük van sok programmal és beállítással. Akiknek viszont igen, azok nyilván nem feltétlen fognak ezzel minden egyes verzióváltásnál szórakozni, meg nem véletlenül lett kitalálva a közvetlen build upgrade.

[ Szerkesztve ]

(#104939) ddmb válasza Cs1csó (#104936) üzenetére


ddmb
aktív tag

most én ezzel mit kezdjek hogy neked működik?? :D

annyit még hozzátennék, hogy ebben nyakig benne vannak a driver gyártók is, nem teljesen az ms sara

(#104940) Doky586 válasza lanszelot (#104911) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nagyon kevesen ismerik a Macrium ezen trükkjét. De azon keveseknek mint mi akik nem akarjuk kivenni/törölni az eredeti lemezt nagyon hasznos. Csak kipipálod mit akarsz másolni, kijelölöd az üres céllemezt (nerm huzigatsz semmit sehova) és indít. Ekkor nem csak bután bitről bitre másol hanem a végén a céllemezen megcsinálja azt a féltucatnyi registrymódosítást is ami ahhoz szükséges hogy ne az eredeti partíción keressen bizonyos dolgokat az új rendszer (v bizonyos programok). Nem szükséges a régi rendszerről törölni semmit (mert azzal ugyebár tönkreteszed) és kivenni sem kell.

De szerintem ha csak mentésre van szükséged akkor nem klónozni kell a Macriummal hanem fileba menteni (pl C67E838F90F60285-00-00.mrimg néven) másik hdd-re, és eltenni a Macrium winPE pendriveot szükség esetére.

[ Szerkesztve ]

(#104941) ddmb válasza King Unique (#104938) üzenetére


ddmb
aktív tag

ez a minden 2. SP/CU jó ötlet... viszont kellett pár év, mire rájöttek :)

(#104942) lanszelot válasza King Unique (#104929) üzenetére


lanszelot
addikt

Nem, nem indítottam el a régi rendszert. Soha, azóta hogy klónoztam.
ssd a 'W' meghajtót használja, így onnan is törölni kellett.
C rol es W rol is, ez oldotta meg. Végig csak az ssd -t használtam/lom.
Bármelyiken ott hagytam megtartotta a régi beállításokat.

(#104943) King Unique válasza lanszelot (#104942) üzenetére


King Unique
titán

Akkor meg pláne extrém, meg ha a W-nél a fájlkezelőben csak manuálisan beletúrtál is úgy törölted. Ha eleve az SSD-ről lett csak bootolva a Windows, akkor nyilván az, az azon lévő C volt használatban, nem a W, ahol a C a W-ről elvileg át lett rendesen és hiánytalanul klónozva, legalábbis normál esetben. Nálam is volt már egy gépben a forrás- és a klónmeghajtó, de ilyenbe eddig nem sikerült belefutni. De utólag végül is már mindegy, ha sikerült megoldani.

(#104944) cigam válasza Doky586 (#104940) üzenetére


cigam
félisten

Le van írva valahol, hogy mi a difi és pontosan mit csinál ilyenkor? Keresgettem az oldalán a manuel-t de nem találtam, még a gyik-ot is karbantartják.[link]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#104945) Doky586 válasza cigam (#104944) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Természetesen a Macrium program működése közben kiírja mit csinál. A áthúzós és kattintásos módszer közt az a különbség hogy a végén az uttóbbinál ott az a féltucat registry módosítás bejegyzés. (gondolom a naplójában is ott van). A másik meg látom a lemezkezelőben hogy hogy működik (honnan bootolgat) a windows.

(#104946) Laslow


Laslow
senior tag

Sziasztok!
Segítségre van szükségem, nem boldogulok. Vettem egy hónapja egy Asrock B450m-HDV alaplapot, van rajta up-to-date Win10 64 bit, és alvó üzemmódból való ébredés után nem mindig volt hang. Általában volt, de néha nem. Amikor nem volt, látszólag akkor is minden rendben volt, csak épp nem volt hang... Ilyenkor reboot után minden OK lett.
Most viszont nem segítenek a reboot-ok sem. Asrock honlapról a legújabb audio driver telepítve van (Realtek ACL887). Sehol semmi hibát nem látok, de nincs hang (YouTube, Media Player Classic HC, VLC Player). YT nem ír hibát, VLC sem, MPC-HC mondjuk igen: "A következő csatlakozó nem talált kompatibilis szűrőt: Audio Switcher::Out", és a jobb alsó sarokban mutatja is, hogy nincs hang.
Az alaplap előlapi hangcsatlakozóit nem használom (a ház nem támogatja), a hátlapi hang kimenetet aktívnak mutatja. Eszközkezelő szerint minden OK (bár nem tudom miért 2 sor van a Hang- videó és játékvezérlőkben).

Mit próbáljak, hogy ismét legyen hang? Azt elviselem, hogy a sleep mód összekeveri a dolgokat és valami bug miatt nincs utána mindig hang, de hogy egyáltalán ne legyen, azt nem.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#104947) cigam válasza Doky586 (#104945) üzenetére


cigam
félisten

Most lebuktam, nincs fent maga a program :B Na majd talán most felteszem kíváncsiságból.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#104948) Doky586 válasza cigam (#104947) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem sincs fent. WinPE recovery pendriveot használok csak.

(#104949) Aureal válasza ddmb (#104935) üzenetére


Aureal
senior tag

Synaptics Touchpad problem megoldva!

Ezt telepítettem: [Synaptics TouchPad Driver 19.2.17.59 for Windows]
A CAB fájlt kibontva tetszőleges helyre, futtatom a DellTouchpad.exe fájlt és ott grafikusan beállítható + menthető és meg is javul a dolog! Lepróbálva. (Most tök mindegy hogy HP laptophoz Dell segédprogram, mert a hardver ua. a dizájn más. :DDD

A story ettől amúgy jóval bővebb :)
Microsoft ügyfszolival beszéltem (pesti számot 4x próbálkozva 519 menün át végül 4x kapcsolt vami hindu Hadid nevű csákóhoz...), de 5-jére nagy nehezen egy magyar csajt kaptam ki, aki downgradelte távoli kapcsolattal a touchpad drivert a gépemen, aztán eltávolította az eszközkezelőből is (28x újraindítva közben a gépet), majd keresgélt a neten erre megoldást :DD (távoli kapcsolaton néztem) és kilyukadtunk oda 1 és 1/4 óra után, hogy próbáljam felvenni a HP supporttal a kapcsot, mert utána már hardverváltozás sem találta meg a touchpadot...
Nem folytatom... Inkább "megemelem" előttük a kalapom, hogy még nem szakadt össze az egész vállalat a bug tengerük alatt! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#104950) cigam válasza Doky586 (#104948) üzenetére


cigam
félisten

Oké, de biztosan van súgója, ami elmeséli ezt a trükköt is. Ill. azt írtad, hogy menet közben is kiír vmit.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.