Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105951) #12901120 válasza Cr00py (#105948) üzenetére


#12901120
törölt tag

Sajnos az első Windows 10 kiadás után 4 évvel sem lett jobb a rendszer. Használható ettől, de láthatóan rengeteg a panasz. Jó lenne többek közt egy minimal/full/custom install választási lehetőség, egyszerűen kikapcsolható telemetria, egy logikusan felépített GUI. Vagy ha már nem is, de akkor az LTS verziót elérhetővé tenni az otthoni felhasználók számára is, mert az talán egy fokkal jobb (elvileg).
Nem kapunk mi ezek közül semmit, de talán majd egyszer újra lesz jó Windows. A mostani nem az.

(#105952) Ablakos


Ablakos
őstag

Wifi kapcsolatot használó hálózati eszközökhöz hasonlóan lehet az ethernet kapcsolatot "repülő" módba tenni? (Az adapter letiltás ismerem, működik, de néhányszor megszívtam a hálózati profilokkal. )

[ Szerkesztve ]

(#105953) Geth válasza #86564352 (#105940) üzenetére


Geth
addikt

Ez az éles váltás a zavaró.
Neked.

Ha te nem vagy itt, ez a változtatás téma egy db komment lett volna.
Ha nem írtál volna, akkor az eredmény zéró :P

-Balázs-: ezek mind megoldhatóak, Neked sem sikerült. Teljesen oké a rendszer, én nem mókolok semmit, mégis fain. Hogy lehet ez? Plz, magyarázatot!

[ Szerkesztve ]

(#105954) Geth válasza Cr00py (#105948) üzenetére


Geth
addikt

Kb. szinte már?
Ez a három kedvenc szavam hibabejelentésnél :DD
Mindjárt elsírom magam (nem).

(#105955) szallasi007 válasza Core2duo6600 (#105919) üzenetére


szallasi007
őstag

Szia, nálunk laptop és arra kötött monitorok áll jön elő néha a hiba. Rgb kábellel is csinálta, de néha a HDMI-n is előjött a hiba.
Én úgy oldottam meg hogy az rgb/HDMI kábelt kihúztam vártam addig amíg visszaállt a rendszer 1 kijelzőre majd kábel vissza. Próbáld ki te is hogy csak az egyik kijelző legyen rádugva és csak utána a másik.
Én vmi driver vagy win update-re gyanakszom.

(#105956) #86564352 válasza King Unique (#105949) üzenetére


#86564352
törölt tag

Drama Queen! King Unique! Nem tűnik fel miután kértem engedd már el a témát még folyton te írod mindig az utolsó hozzászólásokat, még egy válasz, na még egy ugyanazt pampogva miközben én már csak annyit kértem állj már le? Erre még újabb paragrafusban taposod a mókuskereket?
Ha esetleg arra gondolsz én kerestelek téged elárulnám legtöbbször nem is figyelem a fórumozók neveit, hanem a hozzászólások tartalmára koncentrálok. Ma is azon akadt meg a szemem azt írtad

"majd gépelek és megnyílik a keresési ablak, kit érdekel milyen közben, abban az X tized másodpercben az animáció"

Persze utána láttam te írtad azt és tudtam tuti megsértődsz megint, ha valaki nem úgy látja a dolgokat mint te. Továbbra is kérem lapozz már ezen a szar kereső témán. Ha megbírod állni. Nem úgy tűnik. Miért veszed mindig személyes támadásnak és ugrasz, ha valaki leírja egy konkrét változásról neki nem jó?

Még mindig félrebeszélsz:

"Az pedig tény, hogy az említett módszerrel ugyanúgy, ugyanolyan módon használható továbbra is a keresés, ezen nincs mit ragozni. Max. az átváltás, külön ablak volt itt a téma, de az az előbbin lényegében nem változtat, ennyi röviden."

Ezt a hadovát, tudod leírtam és ki lehet próbálni, hogy 1903-nál NEM LEHET UGYANÚGY használni a start menüs keresést az új szétválasztott odébb rakott ablak darabos animáció miatt. Ez a tény és nekem ez a lényeg. Hogy ez téged nem zavar az a te dolgod. Engem zavar és opció NINCS rá vissza csinálni az ÉVEK óta MEGSZOKOTT viselkedésre, ennyi a LÉNYEG. Amit te művelsz az csak a szokásos mellébeszélés hadova.
Papagájkodsz hogy a másik véleményének tiszteletben tartása, hát vedd már észre te nem tudod elfogadni nekem XY dolog A és B indokok miatt nem tetszik, zavar, rossz. De te azért erővel akarod hirdetni az igét nekem, hogy nem lényeges az, lehet kerülő megoldás is, meg lehet régi buildre meg linuxra váltani. Majd én eldöntöm számomra mi lényeges, mi zavaró.

A nesze semmi fogd meg jól tanács nem kell, azaz nem fogok sem korábbi buildre állni, sem sufni programot felrakni. Max. annyi ahogy az első hsz-ben is jeleztem kénytelen leszek plusz gombot megnyomni a kereséshez WIN helyett WIN+S, hogy a start ki legyen kerülve.
Mindössze megjegyeztem nem tetszik a 1903 változtatása, például Cr00py egyetért velem nem jó nincs opció a régi viselkedésre, Geth szerint jó így is, ezzel semmi gond mert ő egyszer leírta nem akkora ügy szerinte és ő nem lovagol még tíz hozzászóláson keresztül mint te. Itt vannak a topikok [kép] ahol aktív vagyok, érdekes módon egyedül a Win10 topikban egy ember köt folyton belém, erősködik ha leszólják a szent Win10-et. Szokásos módon személyes támadásnak veszed, mert szóba kerül egy hiba, egy változtatás.

(#105953) Geth:

Igen nekem zavaró, ennyi. Ahogy a szar task view, a szar action center is zavaró több mint egy éve. A felemás sötét és világos témák is. Most a szétválasztott kereső is. Hogy tájékoztatás nélkül piszkálnak el dolgokat egy frissítéssel. Hogy neked és Kingnek így is szép és jó minden, annak én örülök, de ne akarjátok erővel bemesélni és lekicsinyíteni ezeket a változásokat, hibákat mikor tényleg ott vannak és nem mindenki tapsol értük.

"Ha nem írtál volna, akkor az eredmény zéró"

értsem úgy csak azt szabad leírni amit a topik hangadói jóvá hagynak? :) MS dolgozók vagytok, vagy mi ez a nagy sértődés ha valaki szóvá tesz egy változtatást?

(#105957) #86564352


#86564352
törölt tag

Az Edge topikban említettem, aki kipróbálná, javaslom a Chromium Edge elég szépen alakul. Viszonylag hamar reagálnak feedbackre :) és nem követik vakon a Google-t a Chromium kapcsán. Inkább a Microsoft tesz a sajátjába ötleteket. "Könnyebb" is mint a Google Chrome. A bétát már Redmondban is elég stabilnak tartják napi használatra, bár nálam a hetente frissülő Dev változat is jól ketyeg. Jövőre érkezik rendes kiadással.

(#105958) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

Amúgy jól vagytok? :W

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#105959) King Unique válasza #86564352 (#105956) üzenetére


King Unique
titán

Twofatcat!
Nem tűnik fel, hogy megint te csinálod itt a cirkuszt, megint te nem bírsz leállni és végül folyton mindig te írod némi fáziskéséssel az utolsó hozzászólásokat rákontrázva a másik válaszára? :U Még egy válasz, na még egyszer ugyanazt pampogva egyre hosszabb litániákba öltöztetve, miközben meg fogadkozol, hogy te aztán végleg befejezted... De nem, nyilván nem bírsz leállni és erre még egy újabb adagban mantrázod a szokásos okosságokat.
Azt pedig elég röhejesen hangzik, hogy állítólag nem nézed a fórumozók neveit, nem nézed kinek a hozzászólásra válaszolsz... Dehogynem, nem kell itt a mellébeszélés! :U

"Persze utána láttam te írtad azt és tudtam tuti megsértődsz megint, ha valaki nem úgy látja a dolgokat mint te."

Na ezt nyugodtan írhattad volna magadra is, mert tökéletesen igaz rád... Eleve nem is neked volt címezve a válasz, erre besértődsz, csak mert más, illetve mások véleményen vannak és nekiállod vegzálni őket x hsz-en keresztül, csak hogy bizonygasd az igazad. Az pedig elég abszurd, hogy eleve te kezdted az egészet, majd folytatod, sőt az állítólagos befejezted fogadkozásod után is, majd erre fel még te teszed szóvá, hogy a másik minek válaszol neked... :U Hát tudod ez úgy megy, hogy ha te nekiállod módszeresen cseszegetni a másik felet, akkor ne lepődj meg, ha arra adott esetben válasz is érkezik. Ha ezt el akarod kerülni, akkor ideje lenne befejezned, meg legközelebb másnak - aki vevő erre - címezned a válaszokat, ilyen egyszerű.

Félrebeszélsz aztán te, ez egyértelmű, pont az alábbi miatt:

"Ezt a hadovát, tudod leírtam és ki lehet próbálni, hogy 1903-nál NEM LEHET UGYANÚGY használni a start menüs keresést az új szétválasztott odébb rakott ablak darabos animáció miatt."

De, lényegében ugyanúgy lehet használni, lenyomom a Windows gombot, megjelenik a keresőablak, beírom a keresendő kifejezést, kilistázza a találatokat és kész, kiválasztom a megfelelőd. A szót, ami keresel, az max. a megjelenés és talán részben a működés, az nem teljesen ugyanolyan a korábbi verziókhoz viszonyítva, mivel eleve elkülönülő ablakban nyílik a keresés. Viszont ez nem egyenlő azzal, hogy nem lehet ugyanolyan módszerrel keresni vele. Na ez ítt a kettő között a nagy különbség!

"Papagájkodsz hogy a másik véleményének tiszteletben tartása, hát vedd már észre te nem tudod elfogadni nekem XY dolog A és B indokok miatt nem tetszik, zavar, rossz."

Szintén nem kell a mellébeszélés, mert már le volt írva, hogy tudjuk, hogy neked nem felel meg, ami a te dolgod. De ugyanakkor másoknak meg lehet igen, az meg az övék. Erre fel most is te erőlteted ezt az egészet és egyszerűen képtelen vagy elfogadni, ha valaki más véleményt fogalmaz meg és nem csinál akkora problémát ebből, mint te. Sőt, jól mondta Geth fórumtag is, hogy ezt ma itt nem hozod fel, akkor kb. senki más nem hozta volna és eleve nem lenne most téma. Milyen érdekes... Az pedig teljesen reális és jogos felvetés, hogy ha számodra ennyire nem felel meg, akkor nem hőbörögni és másokat vegzálni kell itt x hozzászóláson keresztül, hanem keresni valami alternatív megoldást, amire említve voltak példák. Meg ugye ott a Win + S is a keresőblak közvetlen megnyitáshoz. De nem, neked aztán nem felel meg semmi és inkább az előbbit folytatod, bravó...

Egyébként meg Geth fórumtag nem értett egyet veled, amit eredetileg és most utólag is leírt. Az igaz, hogy ő nem váltott veled most sok hsz-t, de azért is, mert őt nem is vegzáltad annyit a "válaszaiddal"... Bár a mostaniban kapott egy választ újfent ő is, csak mert nem értett egyet... :DDD
Ez az egy ember köt itt folyton belém megint roppant érdekes, sőt ez én pont ugyanúgy elmondhatnám... :U Érdekes módon más fórumtagokkal általában sikerül itt megfelelően eltársalogni, adott esetben megköszönik a válaszokat. Azt pedig szokásos módon te veszed személyes támadásnak, ha valaki nem ért veled egyet, ennek lehetünk most is tanúi, meg lásd az előbb leírtakat...

Egyébként meg jó lenne befejezni, ez a szakmai topik és nem erre való. Itt inkább az egyes kérdések megválaszolásában, problémák megoldásában kellene villogni, nem az ilyen megnyilvánulásokkal...

[ Szerkesztve ]

(#105960) Dragon27


Dragon27
senior tag

Ha valakit érdekel: Start10 1.75 :) :DDD

(#105961) Dragon3000


Dragon3000
veterán

Annyit irkáltok erről a hülyeségről, hogy az hihetetlen, sokat használom a win keresőt, de fel se tűnt ez az arrébb van az ablak 1 centit hülyeség. Egyiknek nem tetszik, másik leszarja fogadjátok el. A keresés viszont ugyanúgy működik, ahogy már lett írva, így ezen is hülyeség tovább mennetek még pár oldalon.

[ Szerkesztve ]

(#105962) #86564352 válasza Bogyó bá' (#105958) üzenetére


#86564352
törölt tag

És megint beírt egy újabb regényt, nem bír leállni :DD

Ezt a WIN+S módszert még hányszor írja le a hadova közben? Mintha soha nem hallottam volna róla. Hiába azzal kezdtem ma a szétválasztott kereső probléma felvetésekor, hogy a WIN+S lehet egy kerülő megoldás. Ez volt délután, ő még este tízkor is ezen lovagol és csinálja a fesztivált tízezer karakterben. Lassan jobb lenne, ha a nagy sértődésében sírna a modiknak és törölnék az egészet. (nyilván szerinte csak az én részemet kellene törölni, az ő hisztijét nem)

Dragon3000: hát ez az, én mondtam örülök ha neki és másoknak így is jó, ezzel már lezártam volna rég, de még tíz hozzászólásban száz sort rúgózik rajta nem engedi el a témát, a másik fél nem képes elfogadni valakinek viszont nem tetszik a változtatás

[ Szerkesztve ]

(#105963) Geth válasza Dragon3000 (#105961) üzenetére


Geth
addikt

Dettól, nekem se tűnt fel. Van aki használja, van aki nézegeti.
Nem tudom miért fáj ha hangsúlyosabbá tették, első dolgom volt kilőni és elfelejteni, nekem nem volt nagy teher az a két kattintás (és még mindig csak a KINÉZETről volt szó, NEM a VISELKEDÉSről -- btw ez a nagybetűzés csak akkor segít ha nem valótlanságot ír az ember).
Persze írhatja hogy csak két embernek fontos ez, de pont erre cáfoltam rá (nekem aztán marhára nem fontos).

MS dolgozók, uramég, mint azoviban...

Most tűnt fel:
(#105948) Cr00py: A vas elég overkill, szal az nem lehet gond..a rendszer ilyen.
Hááát, most cseréltünk vasakat, most már konkrét tényekkel a hátam mögött: rossz lehet ha túlárazott hardware találkozik a túlbecsült hozzáértéssel :P

[ Szerkesztve ]

(#105964) King Unique válasza Dragon3000 (#105961) üzenetére


King Unique
titán

+1 Pont erről beszéltem, hogy korántsem generál mindenki ekkora problémát ebből, van akinek konkrétan fel sem tűnik, valamint továbbra is lényegében ugyanúgy használható a kereső. Pont ezért felesleges ezt ilyen szinten ragozni, de hát úgy látszik nem mindenkinek sikerült megérteni...

(#105965) #86564352 válasza Geth (#105963) üzenetére


#86564352
törölt tag

Valakit zavar a változás, valakit nem. Kérdés miért kell rászállni arra aki megjegyzi számára nem jó a változtatás. Uramég mint az oviban...

(#105966) Geth válasza #86564352 (#105965) üzenetére


Geth
addikt

Téged zavar, ezt látjuk (lehet egyébként az a baj hogy nem azt írod hogy Téged zavar, hanem hogy ez egyetemesen egy rossz dolog).
Ha valakinek segítség hogy most kint van alapból a keresősáv?
Nana, megint az egyszerű júzernek sikerült beszólni :P

(Az ovis az MS dolgozós részhez szólt, azt hittem egyértelmű. Az előtte lévő félmondat erre utalt, ennél jobban nem tudtam utalni rá :( )

[ Szerkesztve ]

(#105967) pzstm


pzstm
titán

Kéretik kicsit visszább venni a személyeskedésből, használni Feedback Hub-ot sőt akár Insider-kedni is lehet különböző szinteken.

Nem szeretnék senkit sem pihenőre küldeni!

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#105968) Dragon3000 válasza #86564352 (#105962) üzenetére


Dragon3000
veterán

Ahogy olvastam Te is csak magadat ismételted és azt írtad nem úgy működik a keresés, mint eddig, ez nem igaz, ugyanúgy működik csak a megjelenése más. Ez nem tetszik neked ez van, más használja és ilyen hülyeségeket észre se vesz. A lényeg, hogy ezt miért kell több oldalon keresztül irkálni? Ha legalább valami értelmes dologról írtatok volna, akkor az mondom rendben.

(#105969) Cr00py válasza Geth (#105963) üzenetére


Cr00py
senior tag

Egy szóval nem írtam, hogy hozzáértő lennék. Mac-t használok 2001 óta. Windows-os gép játékra van, illetve a párom használja. Mivel ezt a 2 rendszert használom, így csak a macos-hez tudok viszonyítani..de ég és föld.

Ha lenne más alternatíva, szívesen váltanék. De a windows store, illetve az ott lévő játékok megkövetelik a 10-es rendszert, ezért kénytelen vagyok ezzel "szívni"

[ Szerkesztve ]

(#105970) Cs1csó válasza Cr00py (#105969) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ha fő gépnek Mac-et használsz nem gondoltál még egy konzolra, játékra lehet jobb, persze kérdés mivel játszol.

(#105972) Geth válasza #86564352 (#105971) üzenetére


Geth
addikt

Hidd el, ha a topikról szoknál le, az se tűnne fel :)
Ez a vezetős hasonlat kicsit túl van tolva, ez egy desktop OS, nem azokkal a garanciákkal jön, mint pl. egy önvezető autó, kár ezzel áltatnod magad.

minden változásnak tapsoltok, semmi nem zavar
Ácsi, én ilyet sehol nem írtam, én is kikapcsoltam ezt-azt.
Ha Neked ez a zavar definíciója, ám legyen, akkor zavar. Ennyire nem gondoltam túl, megvontam a vállam és haladok tovább.
Egyszerűen csak vihar a biliben amit írsz.

Te témázol még mindig, én csak azért válaszolok mert olyat adsz a nevem mellé, amit én nem írtam le. Kicsit szálljál vissza, mert baromi idegesítő hogy itt MS-ezel amikor már lassan több időt töltök más OS-en mint win-en.

(#105969) Cr00py: ezért kénytelen vagyok ezzel "szívni"
De miért? Úgy értem én semmit nem szívok vele, Te miért? Ha ennyire nem megy, engedd el azt a pár dolgot, rossz nézni ezt a szenvedést :DDD

(#105973) Cr00py válasza Cs1csó (#105970) üzenetére


Cr00py
senior tag

Van xbox, illetve ps is itthon, de én utálom a kontrollereket, egyszerűen nem tudom megszokni. Egér + bill való nekem, illetve kormány. A box van használatban ha a gép foglalt, akkor azon játszom kormánnyal. Ha jön 1-1 izgi cím, akkor elő veszem a ps-t, de egyébként csak ott porosodik.

[ Szerkesztve ]

(#105977) pzstm válasza pzstm (#105967) üzenetére


pzstm
titán

Úgy látom nem voltam elég egyértelmű az előző kommentemmel! Töröltem pár hozzászólást, következő lépésben pihenőt fog kapni az illető(k), ha nem ismer(nek) magára/magukra.

Köszönöm a figyelmet!

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#105978) liszi70 válasza Dragon3000 (#105968) üzenetére


liszi70
nagyúr

"azt írtad nem úgy működik a keresés, mint eddig, ez nem igaz, ugyanúgy működik csak a megjelenése más. Ez nem tetszik neked ez van, más használja és ilyen hülyeségeket észre se vesz. A lényeg, hogy ezt miért kell több oldalon keresztül irkálni?"

Szerintem ez az egész vita nem a keresőről szólt. Ez a vita arról a topikbeli problémáról szólt, hogy egyesek feltűnően elfogultak a MS és a win10 irányába. Gyakori a felmerülő problémák bagatellizálása, és érezhető egyfajta lojalitás..... Amit időnként megfűszerez némi nálammindenjótevagyabéna-hozzáállás. :D

Hehe, este indítottam egy lemezkarbantartós tisztítást, erre eltűnt a tálcámról néhány ikon. :D
Már várom a reakciókat, hogy biztos agyon van mókolva a rendszer, meg valamit elcsesztem, meg biztos 3rd party programokat használok, meg nálam nem tűnt el, meg mit hisztizek itt ahelyett hogy rákeresnék a megoldásra, meg amúgy is pár kattintás újra létrehozni őket. :D

[ Szerkesztve ]

(#105979) plömplöm válasza liszi70 (#105978) üzenetére


plömplöm
őstag

"Hehe, este indítottam egy lemezkarbantartós tisztítást, erre eltűnt a tálcámról néhány ikon"

az nem a tálca, bár ott van, azt ott az értesítési területnek hívják. és ez a bug ismert. egy logoff-logon helyrehozza és nem szokott újra megtörténni

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#105980) liszi70 válasza plömplöm (#105979) üzenetére


liszi70
nagyúr

Amit az előbb linkeltem, azok bal oldali tálcagombok. Ez az értesítési terület, és a jobb oldalon van. :)

[ Szerkesztve ]

(#105981) plömplöm válasza liszi70 (#105980) üzenetére


plömplöm
őstag

basszus, tényleg, szorri, akkor ez az ismert bug átalakulása, viszont ilyet még nem láttam, pedig én aztán látok sokmindent :D

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#105982) Geth válasza liszi70 (#105978) üzenetére


Geth
addikt

Na nekem már nem is kell reagálni, mégiscsak tanultál valamit ;]
(Szerintem még így is zsúfolt, de határozottan szellősebb)

[ Szerkesztve ]

(#105983) #86564352 válasza liszi70 (#105978) üzenetére


#86564352
törölt tag

:K Szerencsére most majd a 1909 csak egy kisebb frissítés lesz, túl zavaró változtatás csak nem lesz benne, nem állít el dolgokat. De majd megkérdezem előre mit szabad leírni róla itt a topikban, én nem akarok senki lelkébe gázolni.

Akkor ez egy alapos tisztítás lehetett. :D

(#105984) Dragon3000 válasza liszi70 (#105978) üzenetére


Dragon3000
veterán

Szerintem mindegy, hogy miről indult mert utána a kereső külön ablakban nyílik 1cm-rel arrébb volt a többi hsz tartalma, ami csak kinézet. Van akit ilyen semmiség nem zavar van akit igen. De ez kinézet és nem működés beli változás, mert win gomb + szöveggel ugyanúgy elkezdi a keresést, mint régen.

(#105985) #86564352


#86564352
törölt tag

Microsoft To Do (leánykori nevén Wunderlist) appot használja valaki?

(#105986) adam320


adam320
senior tag

Sziasztok!

Windows 10 Pro alatt hogy tudnám tükrözni a képernyőt hálózaton keresztül okos TV-re? ( azt írja a miracast hogy az eszközöm nem támogatja) Egy filmet simán áttudok vinni, (jobb klikk, átvitel eszközre) szóval lényegében nem lehetetlen.

(#105987) zolee001 válasza adam320 (#105986) üzenetére


zolee001
őstag

Veszel bele Miracast képes kütyüt avagy kábel
Film valószinóleg DLNA technikával megy át a tv-re az más mint a screen mirror

(#105988) Core2duo6600 válasza szallasi007 (#105955) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Én még meg is csinálnám, de az építész kollegák képtelenek erre, ezért lenne jó egy végleges megoldás, de egyellőre az MS nél sincs megoldás.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#105989) trialboj


trialboj
őstag

Win 1803 verzióm van, valami gond volt és mostanáig nem tudott frissíteni, letöltöttem a win trubleshootert, és megoldotta, felrakott pér cuccot, de most meg ezt írja, aminek nincs értelme: [link]
Miért nem ajánlja fel az 1900 as updatet?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#105990) King Unique válasza trialboj (#105989) üzenetére


King Unique
titán

Ha Home / Pro kiadás, akkor nem meglepő az üzenet, mivel azok támogatása novemberben megszűnik. Vagyis váltani kellene hamarosan egy újabbra, pl. 1903-ra. Ha a gépházban, vagy egyéb módon nincsen nálad halasztás beállítva, ellenben a WU nem ajánlja fel a funkciófrissítést egy újabb verzióra, akkor akár manuálisan is megoldható, lásd egy másik válaszban leírtakat.

(#105991) Lauda


Lauda
félisten

Beüzemeltem ma egy vadiúj Logitech mk540-es szettet, telepítette is a vevőt a rendszer. Azonban nincs rajta ű és ö betű, nem működik a shift gomb. Tehát nem lesz nagybetű, csak caps lock esetén. A többi ékezetes betű működik. Valamit be kellene állítani, vagy rossz lehet a billentyűzet?

[ Szerkesztve ]

(#105992) TechN7ne válasza King Unique (#105990) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Windows 10 Home nem kapja meg a 1903 as frissítést ,mert akkor azt rakom fel...?
Most újra raktam a Windows t ,felraktam a számomra szükséges munka szoftvereket ,és levettem az internetről a gépet ,véletlen se frissitsen.

Ez a megoldás utoljára az XP korszakban volt ,mikor elkezdett divatba jönni az internet ,úgy látszik visszafele fejlődés van a Microsoft nál ,elég gáz hogy az asztali méreg erős gépemet nem csatlakozhatom a netre ,mert csak így van biztonságban. 👊🏼✌️

[ Szerkesztve ]

(#105993) #12901120


#12901120
törölt tag

Kérnék egy kis segítséget! A laptopomon a 1903-as Win 10 fut, benne egy 120 GB-os SSD-vel. Érdemes kikapcsolni a fast startup funkciót, vagy ezt inkább desktop PC-k esetében ajánlott megtenni?

(#105994) TRob1 válasza TechN7ne (#105992) üzenetére


TRob1
veterán

Miért ne kapná meg? Már rég meg is kapta a 1903-at. Nemsokára a 1909-et is megkapja.
Nálad valami nagy furcsaság lehet hogy ilyen módszerekhez kell folyamodni.

ui: Melyik Cubase? Mert kipróbálom a kedvedért, és tuti menni is fog nálam.

ui2: SZerintem nem kellene frissítéseket tiltogatni, halasztani is csak annak aki MEGÉRTI hogy eljön az a bizonyos idő mikor mindenképp frissíteni fog, és olyankor már nem a rendszerre kell fogni hogy épp nem jókor frissített.

¤ R'n'R ¤

(#105995) King Unique válasza TechN7ne (#105992) üzenetére


King Unique
titán

A W10 Home egy dolog, viszont abból még nem derül ki, hogy milyen verzióról van szó. Egyébként meg de, normál esetben nyilván megkapja a régebbi verzió a funkciófrissítést az újabbra, csak van aki előbb, van aki utóbb, meg egyes beállítások függvénye is lehet. De ha állítólag eleve újratelepítetted, akkor nem teljesen világos a kérdés miértje, hacsak nem 1903-nál régebbi verziót.

Le volt már írva itt többször, konkrét leírásokkal szemléltetve, hogy van lehetőség az egyes frissítéseket halasztani, szüneteltetni egy ideig, sőt akár még a Home kiadásnál is megoldható. Vagyis nem, nem feltétlen kell ehhez offline módban használni a rendszert. Véglegesen és teljesen letiltani, tartósan foltozatlan rendszert használni viszont nyilván nem javasolt. De persze, ha valaki annyira ezt akarja, akkor saját felelősségére csinálja csak, sőt lehetőleg az egyéb programokat, meg egyáltalán semmit ne frissítsen, ha szerinte úgy a jó... :))

(#105996) cigam válasza #12901120 (#105993) üzenetére


cigam
félisten

Miért kéne piszkálni?
Egyedül a Linuxal párhuzamosan használt(dual boot) rendszeren érdemes kikapcsolni, hogy ne hagyja "koszos" állapotban a fájlrendszert.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#105997) King Unique válasza #12901120 (#105993) üzenetére


King Unique
titán

Mivel SSD-vel rendszerint amúgy is gyors a bootolás, ezért ott kevésbé van értelme a bekapcsolt gyorsindításnak, mint HDD-nél. Ilyen szempontból opcionálisan (nem kötelezően) akár ki is kapcsolható. Amúgy meg akkor szokás kikapcsolni, ha pl. több OS van a gépen multiboot megoldással, a másodlagos meghajtó (pl. HDD) gyakran van cserélve, átrakva más gépekbe, stb. De még ilyenkor sem feltétlen muszáj kikapcsolni, mert a shiftes módszerrel is lehet teljes leállítást csinálni, meg ott van az újraindítás lehetősége is.

(#105998) #12901120 válasza King Unique (#105997) üzenetére


#12901120
törölt tag

Rendben, köszönöm.
Neked is, cigam.

(#105999) trialboj válasza King Unique (#105990) üzenetére


trialboj
őstag

Bocs, de nem igazán értem hogy kaszálhatták el a PRO verziót. Ez egy céges gép, PRO licenszel, mit kell most csinálnom? Nem lesz hivatalos útja hogy átváltsak?

Az hogy nem támogatják tovább mint jelent? Nem ajánlott, v nem szabad tovább használni?

Kösz

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#106000) Cs1csó válasza trialboj (#105999) üzenetére


Cs1csó
félisten

A Windows 10 build-ekre másfél év támogatás van tehát ha most kijön a 19H2 akkor véget ér a 1803-as támogatása, jövő tavasszal ha kijön a 20H1 akkor meg a 1809-esnek ér véget a támogatása. Azaz nem jön rá több biztonsági és semmilyen más frissítés. Sőt a Windows 10 agresszív frissítési politikája miatt előbb utóbb magát is lefrissítheti hiába küzdenél ellene.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.