Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9701) worxland válasza King Unique (#9698) üzenetére


worxland
addikt

"Valóban, a Windows 8.x nevű, P.T. által "katasztrófaként" emlegetett rendszernél ez a Windows 10 minden téren jobb, vagy legalább is ezt állítják" - egyelőre nem úgy nézki. 8.x-re elég volt feldobni a Classic Shellt meg az 8GadgetPack-ot és máris használható volt. A 10 ennyire könnyen nem adja magát, ott valamit még majd ki kell találni a WU megzabolázására.

[ Szerkesztve ]

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#9702) t72killer válasza worxland (#9701) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Valszleg ki fognak főzni valamit, a PRO és az Enterprise elvileg válogathat a frissítések között.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#9703) #58000384 válasza King Unique (#9693) üzenetére


#58000384
törölt tag

Én ezt értem, de még mindig ki tehet arról, ha valaki arra nem képes, hogy utánanézzen a dolgoknak? Az MS fogja mindenki kezét, miközben ők felkészülnek a frissítésre? A bulvárcikkeket megint nem az MS írja. A panaszkodás max. akkor lenne helytálló, ha hiányos lenne a tájékoztatás, de nem az.

Azon kívül, hogy magától nem kapcsolja ki a monitort a rendszer, nekem semmi baja. Az elején volt vele gond, de egy HR után teljesen megjavult (ami lényegében tiszta telepítés). Még az egérkurzor hibájáért is az Nvidia driver volt felelős (gyanítom, hogy a monitoros dolgot is az okozza, hiszen nem települt új driver), akkor honnan tudod, hogy másoknak zömében az egyéb gondok nem valamelyik driver miatt vannak? Mert könnyen előfordulhat. Altatásos/fagyásos hibákat pl. a chipset driver tud okozni.
A skálázódásos dolgot én nem értem. Az oké, hogy a TrueType szürke lett színes helyett, de pl. elhangzott itt, hogy 1680x1050-en is szarul néz ki. Én még mutattam is, hogy semmi baja, nem homályos. 1366x768-on, 1280x1024-en szintén, ezek ráadásul más gépek.
A mappák engedélyeivel kapcsolatos hiba nem újdonság, a Vista óta előfordulhat (nekem pl. ott volt többször is). Én nem úgy látom, hogy ez alkalmatlan lenne mindennapi használatra jelen állás szerint.

(#9698): A 240-re már nem az Insideres EULA vonatkozik. Az aktivált állapot ettől függetlenül megmarad, majd kiderül, hogy meddig.

(#9704) worxland válasza t72killer (#9702) üzenetére


worxland
addikt

A 10240 Pro még nem tud válogatni.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#9705) Clemi válasza anorche1 (#9700) üzenetére


Clemi
veterán

Konkrétan mire gondolsz? Te is meg tudod nézni nem? Indítsd el a böngészőt és a feladatkezelőben látod mennyi processzor terhelést ad.

(#9706) pzstm válasza worxland (#9704) üzenetére


pzstm
titán

Defer upgrade már van, de az a biztonsagi frissitesekre vonatkozik.

Uj WSUS es WU for business a Pro es Ent kliensekre vonatkozolag tudja megmondani, hogy mit szedjen le es mit nem

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#9707) t72killer válasza worxland (#9704) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ajvé... Kétlem, hogy ezt így le tudnák nyomni a vállalati IT-sek torkán. Az enyémen tuti nem...

#9706: jajdejó... Biztonsági frissítést soha nem hagytam ki eddig, driver-hülyéskedést annál inkább. A slusszpoén, amikor a WU régebbi drivert akar az emberre erőltetni, mint ami fent van:U.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#9708) #85552128 válasza t72killer (#9702) üzenetére


#85552128
törölt tag

Én Pro-nál csak a defert látom, de attól a kritikus frissítések még jönnek...
Ha leállítom a WU szolgáltatást akkor viszont nem tud semmit sem frissíteni, eddig ez tűnik a legjobb "megoldásnak". A drivereket frissítését is ki lehet kapcsolni a rendszertulajdonságoknál/vagy szintén a szolgáltatásoknál.

[ Szerkesztve ]

(#9709) anorche1 válasza Clemi (#9705) üzenetére


anorche1
őstag

Arra lennék kíváncsi hogy nálad mennyi.

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#9710) worxland válasza pzstm (#9706) üzenetére


worxland
addikt

"Uj WSUS es WU for business a Pro es Ent kliensekre vonatkozolag tudja megmondani, hogy mit szedjen le es mit nem" - csak még nem láttuk, nem próbáltuk. A defer meg annyit ér, mint halottnak a csók.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#9711) HaZse válasza Clemi (#9705) üzenetére


HaZse
őstag

Nekem a FHD videót az Edge teljes képrenyőn zökkenőmentesen játsza le és a CPU terhelés 6-8%.

(Dell Latitude E6420/I5-2520/HD 3000 VGA)

És semmiféle drivert nem telepítettem fel.

Szaby59 Nekem a W10 pro van fent és jön a securty update is. (Ami a tegnapi update után már látta a filemanager a hálózaton megosztott könyvárakat, amik nekem egy Synology NAS oszt meg)

[ Szerkesztve ]

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#9712) Воланд válasza pzstm (#9706) üzenetére


Воланд
titán

wsus-bol meg nincs uj es azzal eddig is azt a frissitest tettem fel a kliensekre, amit akartam. a defer upgrade lenyege az lenne, hogy a kliensen, - barmifele mas infra nelkul - en dontsem el, hogy x frissites felmehet, y nem.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#9713) tatararpad válasza t72killer (#9707) üzenetére


tatararpad
őstag

Majd mikor mindenki vinnyog hogy nem működik a fél gépe a rossz driverek miatt, akkor majd biztos újragondolják ezt a kérdést.

(#9714) pzstm válasza Воланд (#9712) üzenetére


pzstm
titán

Defer upgrade jelenleg utolsó infóim alapján ugy megy, hogy kötelező security updateket felrakja, optionaleket nem.

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#9715) mefistofeles

Tök nevetséges ez a sok sírás......
Egyáltalán, ha valakinek ennyire nem jó akkor miért kínlódik vele? Kötelező? Nem. Használhat win, 7-et, 8.1-et, Linuxot vagy akármit. De olyan jó fikázni......
Amúgy a 8 és a 8.1 idején ugyanez ment és -bár arra már nem emlékszem- biztosra veszem, hogy a 7-es verziónál is.
Biztos én vagyok az istenek kegyeltje de akár a 7-es, 8.1-es vagy most a 10-es Windowst veszem, bizony nekem tetszett/tetszik és tök normálisan használható! Mielőtt még elkalandozna valaki közölnöm kell, hogy nem vagyok egy PC guru, épp csak egy átlagos felhasználó, aki a 98-as óta ezzel a rendszerrel boldogul.
A win 10 jó! Neked nem? Így jártál.... ne használd. Nem adtál érte semmit, nem kényszerít rá senki!
Feldobtam tiszta telepítéssel a 10240-et (ISO) és jééééé működik. Nem kellett extra driverekért rohangálnom, és nem kellett a kedvenc programokat sem lecserélnem mert ami futott eddig 8.1-en az röccenés nélkül fut 10-en is! Nyilván vannak akiknek különleges gépük van és nem olyan olcsó tucatáru mint nekem és nyilván van aki sokkal több programot, alkalmazást szeretne futtatni mint én. Nekik talán egyenként kéne feldobálni a programokat és ellenőrizni a működést. Ha pedig valami nem megy akkor talán a program gyártóját kéne szidni nem az operációs rendszert.

...én is próbálkoztam kíváncsiságból pl. a linuxal is. Többször, több verzitó is kipróbáltam és mind kudarc volt. Érdekes módon mégsem hánytam tele a Linux topicot, hogy mekkora egy fos az a holmi........

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#9716) pethYeti válasza t72killer (#9650) üzenetére


pethYeti
addikt

Nem az a baj, a képernyő bill se tudta beírni a #-t...

(#9717) King Unique válasza worxland (#9701) üzenetére


King Unique
titán

Igen, egy CS elég volt, aztán, ha vkit zavart, azzal még a metrós cuccok megjelenítését is korlátozhatta.
8GadgetPack meg nagyon jó, sokkal több van benne, mint a 7-esnél gyárilag.
Azért a Win10 Home verziónál ez az automatikus és nem kikapcsolható, nem testre szabható frissítés azért megint érdekes lesz.

(#9703) karak_22: ez már régóta gond, de átlagfelhasználóknál az is régóta köztudott, hogy nem várható el, hogy naprakész IT-s ismeretük legyen, akár az épp használni kívánt oprendszerről. És a cikkek érintik a gyártót is, többhöz adtak is ki hivatalos közleményeket, de a fentebb tárgyalt részt valahogy soha nem feszegették, ők és más sem.
Sokan leírták, leírják, hogy milyen hibákba futottak bele, de hogy mindenről csak a driverek tehetnének azt nem tudom? Felbontás skálázását többen, többfajta gépnél is panaszolták, a tiedet nem is néztem, de majd megkukkantom. Viszont annál is ott a probléma, hogy nem minden hw-hez vannak megfelelő, Win10-es driverek. Így, aki felrakja, az ugyanúgy szívni fog vele és csak reménykedhet, hogy a jövőben megoldják, kiadnak rá egy újabbat, vagy nem...

(#9715) mefistofeles: valahol igazad van, de azt ne felejtsd el, hogy sokan, sokféle igényekkel és különböző hardverekkel vannak jelen. Így, ami neked megfelel, nálam működik, az másnál nem biztos...
És valóban, ilyen alapon nem kötelező használni, de másik oldalról meg úgy állítják be, hogy ez a leg-leg-leg és mindenben jobb és szinte már "kötelezően" váltani kell. Érthető, hogy sokan magas elvárásokkal indulnak neki és, ha csalódnak azt szóvá teszik. Másrészt rinya, valóban volt az előző rendszereknél is, de ami itt előjön, azok az előzőeknél nem feltétlen voltak jelen.

[ Szerkesztve ]

(#9718) pzstm válasza mefistofeles (#9715) üzenetére


pzstm
titán

:R

Keves az ilyen hozzáállás jelenleg sajnos;(

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#9719) zzola válasza HaZse (#9636) üzenetére


zzola
félisten

Igen, igazad van, nem sok idő. Én a kísérletezésre gondoltam, hogy nem szeretnék időt szánni rá!
Egyébként nem a W10 hibája, beállítása volt a gond! Valamiért sem a Pi, sem a NAS nem látszódott a hálózaton! Sosem volt még ilyen, egy switch újraindítás megoldotta a problémát! :B

(#9720) szundybence


szundybence
aktív tag

Mintha azt olvastam volna, hogy a w10 upgradere be kell jelentkezni. Ezt már most is meg lehet tenni, vagy csak majd 29.-e után? Ha igen, akkor hol?

(#9721) szundybence válasza pzstm (#9718) üzenetére


szundybence
aktív tag

.

[ Szerkesztve ]

(#9722) anulu válasza Воланд (#9712) üzenetére


anulu
félisten

van valami info, hogy a WSUS update mikorra várható? jelenleg a product listában már benne van a W10, de az Ent-et Vistának látja, és update-et sem ajánl fel.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

(#9723) pzstm válasza szundybence (#9720) üzenetére


pzstm
titán

Ha minden frissítést felraktal WU-n keresztul, akkor jobb also sarokban láthatsz erre vonatkozó értesítést vagy a WU ablakban.

Ha nincs, akkor sincs semmi baj, ugyanis nem kötelező jelentkezni, 1 évig akkoris jár az ingyen upgrade;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#9724) Clemi válasza HaZse (#9711) üzenetére


Clemi
veterán

Mivel nézted a processzor terhelést, mert én csak a feladatkezelőben tudom nézni, az meg nem kitűzhető, így csak gyors váltással tudtam ránézni.

Nekem ezt a videót az edge 0,6-0,8%-os processzor terheléssel játszotta. A többi böngészőben egy csomó oldal nyitva van, azokat nem akarom bezárni csak ezért.

(#9725) szundybence válasza pzstm (#9723) üzenetére


szundybence
aktív tag

Felraktam, de sajnos nem találok sem a jobb alsó sarokban, sem az upgrade ablakban értesítést. Egyébként hogy néz ki egy ilyen értesítés?

(#9726) Воланд válasza anulu (#9722) üzenetére


Воланд
titán

ilyen bonyolult dolgott ne kerdezz. ;] komolyan, fogalmam sincs. remelem nyar vegen jon majd.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#9727) tatararpad válasza Clemi (#9724) üzenetére


tatararpad
őstag

Valamelyik menüben beállítható hogy mindig látható legyen a Feladatkezelő és akkor mindig előtérben van.

(#9728) pzstm válasza szundybence (#9725) üzenetére


pzstm
titán

[Ilyen]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#9729) szundybence válasza pzstm (#9728) üzenetére


szundybence
aktív tag

:R Sajnos egyiket sem látom. Na majd ezután...

(#9730) snooze


snooze
veterán

hali!
ezt hogy tudom elöhivni,a rendszer-névjegyeknél nem adja..köszi!

GO Gunners!!!

(#9731) Воланд válasza snooze (#9730) üzenetére


Воланд
titán

futtatasba ird be, hogy winver.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#9732) snooze válasza Воланд (#9731) üzenetére


snooze
veterán

thx!

GO Gunners!!!

(#9733) mefistofeles válasza King Unique (#9717) üzenetére

"valahol igazad van, de azt ne felejtsd el, hogy sokan, sokféle igényekkel és különböző hardverekkel vannak jelen"
A különféle igényeket én is említettem a hardveres részhez pedig annyit, hogy nekem is álandóan változik a gépem. Szegény ember vízzel főz, így elemenként van a csere.

"....másik oldalról meg úgy állítják be, hogy ez a leg-leg-leg és mindenben jobb és szinte már "kötelezően" váltani kell"
Hát ha valaki csak a reklámok és a cikkek miatt erőlteti annak úgy kell!
Ez olyan mint ha neked egy híres séf azt mondaná, hogy eléd rakta a világ leg jobb kajáját. Te megkóstolod és borzasztónak találod. Mit teszel? Félretolod vagy csak azért "mert Ő azt mondta" lenyomod ha közel vagy a hanyáshoz akkor is?

"Másrészt rinya, valóban volt az előző rendszereknél is, de ami itt előjön, azok az előzőeknél nem feltétlen voltak jelen."
Így igaz! Ott volt számtalan más vélt vagy valós probléma.......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#9734) HaZse válasza Clemi (#9724) üzenetére


HaZse
őstag

Feladatkezelővel. Előbb elindítom a feladatkezelőt, majd átváltok a youtube oldalra, majd teljeskéernyő és végignézek egy 3:x percen klipet.

Az jő értéknek számítana nálam, mert nekem most az asztali gépen sincs DVGA, csak, ami a Core i3-as CPU-ban van.

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#9735) Clemi válasza tatararpad (#9727) üzenetére


Clemi
veterán

Igazad van, meg is találtam :)

Nos megnéztem így és persze ez már valósabb terhelést mutat így. Jellemzően az edge 4-6% a Firefox 6-8% közötti processzor terhelést mutatott. Azt figyeltem meg, hogy ha váltok teljes képernyőről ablakra, akkor megugrik 20-30%-al a terhelés, majd csökken, de jellemzően magasabb marad.
Mindettől függetlenül eddig egyetlen 60fps videó se szaggatott be.

(#9736) Boonen007


Boonen007
őstag

Megcsináltam a helyreállítást és nem enged be a frissítések speciális részében az Insidier-be azért mert most lekapcsolták a programot? :) Az áruház pedig bénázik, rákattolok és bejön, de mire betöltene rendesen kilép... Ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#9737) tatararpad válasza Clemi (#9735) üzenetére


tatararpad
őstag

Nálam pl. a Chrome 1080p-t képtelen GPU-val gyorsítani HTML5 alatt, míg az Edge/IE páros simán vitte csuklóból, lehet driver/codec függő is, de nem lett rossz böngésző az Edge. Böngészési sebességre majdnem olyan gyors mint a Chrome Linux alatt (nekem Windowson picsa lassú), egyedül az Adblock hiányzik, meg szerintem túl nagy lett a felülete, de ez a látássérült megközelítés az egész Metrora igaz. Az Edge nekem egy pozitív csalódás lett.

[ Szerkesztve ]

(#9738) snooze


snooze
veterán

hali!
ezt a frissitést nektek megcsinálja?napok óta ezt az egyet nem frissiti..
• Definition Update for Windows Defender - KB2267602 (Definition 1.201.2348.0) - Hiba: 0x80070643

GO Gunners!!!

(#9739) #58000384 válasza King Unique (#9717) üzenetére


#58000384
törölt tag

A naprakész IT-ismeret tényleg nem várható el, az viszont igen, hogy képesek legyenek megérteni, ami eléjük van rakva. Ott a felbukkanó értesítés, plusz a foglalás utáni e-mail is, tele linkekkel. Az sem várható el, hogy az MS minden cikkben, bejegyzésben és videóban 72-es betűkkel írja, hogy "kérdezd a gyártódat, hogy ez meg az menni fog-e".
De ugye már eljutottunk oda, hogy nem is az MS a rossz, hanem inkább a sok szemétre való cikk :) Aki meg utánajárás és mindenféle ismeret nélkül lecseréli a gépe rendszerét, majd csalódik... az így járt. Egyébként annyi zavaros cikk volt, hogy már inkább túlzottan óvatosak lesznek néhányan, mint könnyelműek. A próba egyébként ingyenes lesz, az esetleges downgrade pedig kb. 15-20 percet vesz igénybe (30 napig lehet az előzőre visszalépni tiszta telepítés nélkül).

Simán lehet bárminél egy driver a ludas. Volt olyan build, ahol a start menü nem működött AMD driverekkel, amíg ki nem jött az új.

tatararpad: Nem látássérült megközelítés, hanem taperolásra kiválóan alkalmas. Mondjuk szerintem sem szép, mert mit lehet szeretni rajta? Nagyon semmi sincs a felületen, de végül is jó, egy ablak :D Lehet böngészni, ami tényleg remekül megy. Ha megjelennek a bővítmények, akkor lehet, hogy váltok.

[ Szerkesztve ]

(#9740) Ice_Man22


Ice_Man22
senior tag

Ezt a friistes dolgot miert kellet igy elb*szni???Legalabb a drivereket engedjem eg le tolteni, hanem szepen le toltom en pl. az amd rol vagy az nvidiarol....Szerintem lesz szivas az auto frissites miatt.

(#9741) tatararpad válasza #58000384 (#9739) üzenetére


tatararpad
őstag

Ha bemarketingelik hogy az UAPP előnye hogy a eszköz kijelzőjével együtt skálázódik a felület akkor a 22 colos FHD monitoron ne tapcsikolásra ideális felületet lássak már.

(#9742) #58000384 válasza tatararpad (#9741) üzenetére


#58000384
törölt tag

És ha bedugsz egy tabletet (digitalizáló tábla), akkor váltson felületet neked? Vagy egy tableten honnan tudja, hogy most éppen hogyan használod? Az Edge így néz ki.

(#9743) tatararpad válasza #58000384 (#9742) üzenetére


tatararpad
őstag

Hova dugok be egy tabletet? Meg elég érdekes ha nincs megkülönböztetve érintés és egérkattintás, ebből azért már elég erősen következtetni lehet a felhasználás jellegére. Ja és igen, végül váltson egyből, elvégre ezt marketingelik Continuum néven nem?

[ Szerkesztve ]

(#9744) King Unique válasza mefistofeles (#9733) üzenetére


King Unique
titán

Azért az tudjuk, hogy a reklámoknak, pozitív marketingbombának milyen hatása van...ha azt mondják, sugallják az embereknek, hogy ugorjatok, mert itt a tííííz, akkor ugrani is fognak... :K

(#9739) karak_22: általában még ennyire sem hajlandóak és ez is tény.
Nem is csak őket kell mindenért, viszont azért vannak olyan húzásaik, mint pl. a direkt marketing (tálca értesítés), ami erős késztető tényező, talán már kicsit tolakodó is.
Nem is tudtam, hogy 30 napig lehet visszaállni. Kicsit kevés, ennyi erővel lehetett volna az 1 éves ingyen frissítési időtartam.

(#9745) #58000384 válasza tatararpad (#9743) üzenetére


#58000384
törölt tag

A gépedbe dugod be. Zárójelben írtam a digitalizáló táblát, mert a tabletek (iPad) megjelenése előtt a rajztáblákat neveztük így. A rendszer annyit ír, hogy tollal történő bevitel, nem érintés. A Continuum meg elindítja a tablet mode-ot, minden app teljes képernyős lesz, de felületet nem váltanak.
Arról nem is beszélve, hogy telefonon is pont ugyanilyen lesz az Edge, megint az egységesség.

King Unique: A tálcás értesítés tolakodó, de nem kötelező elfogadni. A 30 nap az arra vonatkozik, hogy konkrétan azt a rendszert állítod vissza, amiről az upgrade történt. Ez nem akadályozza meg, hogy telepítővel visszarakd a későbbiekben (gondolom helytakarékosság, vagy hasonló okból).

[ Szerkesztve ]

(#9746) applause


applause
aktív tag

A webkamera működött korábban, most pedig hibakódot dob fel 0x200F424F. Másnál jelentkezik-e a 240-sen.

samsung A54 5G, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300

(#9747) tatararpad válasza #58000384 (#9745) üzenetére


tatararpad
őstag

Sajnos még így sem jön át, gépbe max tölteni dugom be a táblagépet vagy adatátvitelre, minek böngésszek rajta ha ott ülök a desktop gép előtt? A Telefonos Continuum pedig a demó alapján pont azt csinálja, hogy ha rádugod a telefont egy kijelzőre és csatlakoztatsz rá egért/billt, akkor a telefonos appokból behozza a nagyváltozatot. Vagyis jelen állás szerint a telefonos alsócímsoros Edge-ből lenne az amit most látunk Windows 10-ben. Ettől nem lett volna vállalhatatlanul több munka ha a táblagépes/desktopos nézetet nem egy kalap alá veszik, tekintve hogy mekkora a részesedésük aránya a két piacon.

(#9748) csixy válasza Lackooo84 (#9557) üzenetére


csixy
addikt

Nekem tehetnek bele akarmilyen képkezelőt , igy is úgyis az irfanview-t fogom mindig használni.
Az office-szal is az a helyzet, hogy felteszem a libre offiszt oszt kész.
a win10 is azért kell, mert újabb rendszer és várhatóan tovább él, mint az elődei.,
A media player helyett meg ott van a VLC.
a rókát meg belaktam rég és marad továbbra is az böngészőnek

[ Szerkesztve ]

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#9749) #58000384 válasza tatararpad (#9747) üzenetére


#58000384
törölt tag

A digitalizáló tábla/rajztábla ilyen. Ezt dugod a gépbe, és ezzel irányítod az egeret (nem jelenik meg rajta semmi), így rajzolsz.
Jól mondod, de a felület nem változik akkor sem, marad minimalista, egyszerű. De, mint mondtam, attól függetlenül, hogy tetszik-e vagy sem, ez azért (is) ilyen, hogy minden eszközön ugyanolyan legyen az Edge. Ez nem a munka függvénye.

(#9750) justaview válasza applause (#9746) üzenetére


justaview
őstag

A "Sony Vaio VPC SE2F1E-S"-re toltad rá a W10-et?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.