Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10051) pzstm válasza mate.93 (#10050) üzenetére


pzstm
titán

gondolom 10136-ra gondoltál, az már nem frissíthető 10240-re és a kulcsokat visszvonták. Átmenetileg nem érhető el Insider oldalon ISO fájl, majd 29-e után visszatérünk a dologra.

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10052) Воланд válasza tatararpad (#10045) üzenetére


Воланд
titán

a meg nagyobb piac jelenleg azt jelenti, hogy van ot millio insider es kesz. wp8-as felhasznalobol van talan szaz millio, ezek a keszulekek korulbelul jovo tavasz elejere fognak frissulni w10-re. addig meg jo, ha tizenot-husz millio w10-es keszuleket eladnak (es akkor meg lehet, hogy sokat mondtam). ez nem piac.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#10053) Воланд válasza azopi74 (#10047) üzenetére


Воланд
titán

igen, a surface jol teljesit. es korulbelul nullaval nott a hasznalhato appok szama a store-ban ennek hatasara.

"És jönnek az olcsó, Windows for Mobile-os kis tabletek is, amik csak uapokat fognak tudni futtatni."

nem fognak belole eleget eladni.

"iPad-en is van böngésző (sőt, iPhone-on is, az i6 Plus esetében még használható méretben is), mégis gőzerővel fejlesztik az iPad-es appokat."

mert az ipad felhasznalok egy szep nagy, fizetokepes kort alkotnak.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#10054) tatararpad válasza Воланд (#10052) üzenetére


tatararpad
őstag

Ha csak a mobilokat nézzük. A marketinduma szerint már csak egy Windows van, és lehet pont az asztali bázis tudja majd megdobni az alkalmazáskínálatot. Pl. én már Windows 8-on is sokat használtam a Facebook és YouTube appokat böngésző helyett, most hogy ablakban is futnak pedig még ritkábban nyomom be ezek miatt a böngészőt, plusz jönnek értesítések meg minden prérifarkas baromság. Ha sikerül desktopra is becsatornázni ezt az okostelós appos szemléletet, akkor ilyen módon sztem ki lehet kerülni a mobilos mókuskerékből is. Persze ha sikerül.

[ Szerkesztve ]

(#10055) mate.93 válasza pzstm (#10051) üzenetére


mate.93
csendes tag

10036-os BUILD van feltelepítve, Enterprise edition. Legalábbis az asztal sarkában ezt írja. Azért köszi szépen a választ!

[ Szerkesztve ]

(#10056) csizi90 válasza vlevi (#10048) üzenetére


csizi90
aktív tag

A fast startup beállítását nagyon eldugták. Jobb gomb az akku ikonon, energiagazd. beállítások, mit csináljon a power gomb, most nem látható beállítások módosítása és ott lesz. :D

iPhone 6S, Cube i7 Stylus, XONE

(#10057) Воланд válasza tatararpad (#10054) üzenetére


Воланд
titán

en is hasznalnam az appokat, ha lennenek. de a tobbsegnek az lesz az elso dolga, hogy kitorli a csempeket a start menubol es soha nem nyitja meg a store-t.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#10058) Clemi válasza vlevi (#10039) üzenetére


Clemi
veterán

Néhány nap múlva megőrül az alvás, és totál agyhalott kómássá kikapcsolja magát. Szó szerint be kell bikázni a gépet, hogy egy ilyen után elinduljon.

Még pár évvel ezelőtt előjött ez a "nem felébredés" hiba az ASUS alaplapoknál, akkor jött fel megoldásnak, hogy a BIOS-ban az Ai Tweaker menüben az Internal PLL Overvoltage kapcsolót "Disabled"-re kell állítani.
Ez az egy opció akkor megoldotta (máíg így használom a P8Z68-at) és azóta se fordult elő soha (W7,W8,W8.1,W10) hogy bikázni kellett volna a gépet.

(#10059) Clemi válasza csizi90 (#10056) üzenetére


Clemi
veterán

Off

[ Szerkesztve ]

(#10060) azopi74 válasza Воланд (#10052) üzenetére


azopi74
addikt

"a meg nagyobb piac jelenleg azt jelenti, hogy van ot millio insider es kesz."

Szóval úgy gondolod, hogy az 5 millió insideren kívül senki sem fog frissíteni az ingyenes upgrade időszak alatt? Szerintem meg fogsz lepődni. Ha csak a Win8x-et használók 75%-a és a Win7-et használók 30%-a (természetesen első körben a consumer piac, de még a vállalatok nagy többsége is tervezi az upgrade-et belátható időn belül) frissít, - ami szerintem reális célnak mondható -, az kapásból a teljes PC penetráció 25%-át kiteszi. Nem irreális az az 1 milliárd eszköz, és szerintem nem is kell hozzá három év.

(#10061) Воланд válasza azopi74 (#10060) üzenetére


Воланд
titán

frissiteni frissiteni fognak (mondjuk a vallalatokat ne keverjuk ide, mert ott maximum a lob appok szamitanak, a consumer univerzalis appoknak nem ok az elsodleges celkozonsege), csak egyreszt ahogy irtam fentebb ez nem jelenti azt, hogy hasznalni is fogjak az uj kepessegeket, masreszt itt honapokig megint megy majd a malmozas a fejlesztok meg a cegek reszerol, hogy akkor legyen univerzalis app, vagy ne legyen. en orulnek neki a legjobban, hogy ha egy ev mulva itt arrol beszelgetnek, hogy xy feladatra melyik a legjobb app, de en ennek nem latom sok eselyet.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#10062) pzstm válasza mate.93 (#10055) üzenetére


pzstm
titán

az egy kiszivárgott build, ráadásul Ent, nem is Pro

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10063) t72killer válasza pzstm (#10062) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ráadásul ősrégi:U. Ha már szivárgott Build, akkor legyen 10240, 29.-éig elmegy aktiválás nélkül is, utána mindenki szituja és jogértelmezése alapján aktiválja.

Apropó aktiválás: volt szó róla, hogy az újabb Dell notikon aktiválódik a 10240. HP Elitebook-on próbálta esetleg valaki? A nejemnek készülünk 720 G2-t venni, amin alapból win8.1 van, lepucolnám a gyári rendszert és ujraparticionálnám a gépet, amint megérkezik.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#10064) ugyeletes


ugyeletes
tag

frissitett info:

ha win10-rol winxp-re vagy win7-re (tehat tokmindegy hova) 256 szinu tavoli asztalt nyitok (ilyet is lehet, ha az .rdp fajlban kezzel atirod a szinmelyseget! ) , nagyon brutalisan elcseszi a tavoli asztal kepet, mas tapasztalt ilyet?

megneztem most teljesen mas gepen virtualboxban is ezt csinalja a 64 bites verzio.
nalatok is?
1. letrehozni egy .rdp filet mstsc-vel, majd szerkeszteni es a "session bpp:i:8" -ra atirni a bpp-t.
ezutan mar a login screennel is latszik hogy valami nagyon nem stimmel, ha racsatlakozunk egy masik gepre tavoli asztallal.

remelem fixaljak ezt, mert kb ez tart vissza a frissitestol :(

(#10065) generic


generic
senior tag

Ha egy Isobol felrakom a 10240-et, akkor júli 29-én mi lesz azzal? Aktiváló kódot fog kérni?

(#10066) King Unique válasza pzstm (#10020) üzenetére


King Unique
titán

Szerintem nem kell magyarázni a bizonyítványt.
"Nálad lehet valamiért/valami miatt van, gyanús, hogy hivatalosan lehet csak szeptemberben kapnál jelzést, talán pont emiatt....."
Nem hinném, hogy egyedi esetről lenne szó, mert a skálázásra nagyon sokan panaszkodtak itt a topikban is.
Szeptemberben, mármint akkor ajánlaná csak fel a Win10-re frissítést, az jó? Mekkora parasztvakítás ez is, hogy netek 07.29., aztán mki megkapja, de mégsem, mert itt-ott még reszelne kell rajta egy bizonyos rétegnek...Itt volt rá csak a tavalyi hivatalos bejelentést követően háromnegyed év (+az azt megelőző időszak), x millió Insider visszajelzése, felhasználói szokásai, de még mindig nem sikerült teljesen eltalálni. És, ha azt mondja az ember, hogy nincs ez még minden téren teljesen kész, meg jól beállítva, akkor persze, hogy ő a hülye...
Az is fergeteges, hogy bizonyos dolgok milyen felemásan működnek a rendszerben. Van, akinél beállítható az asztali Windows Photo Viewer alapértelmezett alkalmazásnak, van akinél nem (nálam sem). A modernben meg full screen mód sincsen, mert F11-re nem reagál, a korábbi buildokban lévő full screen lehetőséget meg olyan okosan kivették, ahogyan sok mást is. Na persze, ha átváltok desktopon tablet módra, akkor már műxik, igaz csak a tálca marad ott az alján, de baromi kényelmes. :D Na meg van rá vmi registry hack is, mert ugye máshogy nem lehet beállítani, az is frankó.

(#10018) Warter: ez nem károgás, hanem alapvető, a mindennapi használatot és komfortérzetet befolyásoló hiányosságok jogos felvetése.

(#10034) mefistofeles: "nem én vagyok a microsoft fizetett bérence hanem inkább ők a konkurencia "megtámogatott" alkalmazottai." - mellélövés a javából, mert itt pont senki nem L...messiás és ez a gáz, ehhez nem kell vkinek egyik oldal felé se elkötelezettnek lennie. Ha vmi nem olyan jó, vagy nem ér el minden téren egy szintet, azon véleményét nyugodtan leírhatja bárki. És nagyon kérdéses, hogy ebbe a szűk 1 hétbe olyan javításokat kapna, ami minden problémát orvosol. Inkább x hét/ hónap, ősz, vagy ki tudja...?

[ Szerkesztve ]

(#10067) Hequila


Hequila
őstag

Lehet, hogy volt már róla szó, de megkérdezem:
Windows 7-em van jelenleg, és regisztráltam igényemet Windows 10-re.
Mikor kijön a W10, mi fog történni? Microsofték küldenek egy linket az ISO-jához? Vagy automata frissítés formájában tudok áttérni W10-re?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#10068) netpeti98 válasza Hequila (#10067) üzenetére


netpeti98
addikt

A háttérben letölti, ha most fel vagy iratkozva, de telepíteni csak akkor fogja amikor megengeded neki.

(#10069) Mate válasza Hequila (#10067) üzenetére


Mate
nagyúr

Frissítés lesz.

(#10070) Hequila


Hequila
őstag

Köszönöm a gyors válaszokat.
Ha letölti, akkor esetleg valahogy .ISO-t ki lehet nyerni belőle?
A lényeg, hogy én szeretnék egy stand alone W10 telepítőt, amit ki tudok mondjuk lemezre írni.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#10071) King Unique válasza netpeti98 (#10068) üzenetére


King Unique
titán

Ha WU automatikusra van állítva, akkor nem rakja fel automatán??
Mert ugyanaz volt a 8 ---> 8.1 esetében, hogy egyesek meglepődtek, mikor újra akart indulni a gép és már csinálta is az upgrade-et.

(#10070) Hequila: ESD-ből lehet ISO-t készíteni, de biztos fent lesz MS hivatalos oldalán is, illetve lehet működni fog a korábbi verzióknál is használható termékkulccsal a telepítő letöltése.

[ Szerkesztve ]

(#10072) Mate válasza Hequila (#10070) üzenetére


Mate
nagyúr

Elvileg MS fiókodhoz fog hozzárendelődni a win10. Később bármilyen iso-val felrakhatod a wint, majd bejelentkezéssel aktiválja.

(#10073) Mate válasza King Unique (#10071) üzenetére


Mate
nagyúr

Nem.

(#10074) Воланд válasza King Unique (#10071) üzenetére


Воланд
titán

"illetve lehet működni fog a korábbi verzióknál is használható termékkulccsal a telepítő letöltése."

most sem kell kulcs win8-as iso letoltesehez....

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#10075) petyus_


petyus_
senior tag

Sziasztok!

A laptopommal együtt kaptam jogtiszta win7-et, azóta is azt használom, win 8at egyszer telepítettem egy másik gépre, de nem igazán nyerte el a tetszésemet. Soha nem szoktam egyből váltani az újabb rendszerekre, win7re is csak 2-3 év után váltottam, addig XP-t használtam. Viszont ugye most kaphatnék jogtiszta win10et, viszont kicsit félek a váltástól. Szerintetek mindenképpen érdemes váltanom, vagy ha nincs gondom a 7-tel, akkor inkább maradjon az a gépemen? Notebookomat amúgy is lecserélem 1-2 éven belül, utána már úgy sem tudom használni a jogtiszta win10et.

(#10076) netpeti98 válasza King Unique (#10071) üzenetére


netpeti98
addikt

Nem, a 8.1 esetében tavaly ősszel jött egy auto update ami rákényszerítette a felhasználókat a váltásra.

Szerintem itt nem nagyon lehet ilyesmire számítani, mert ez nem egy szervizcsomag (tudom, hogy annál kicsit több volt a 8.1), hanem egy teljesen új oprendszer.

(#10077) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Valakinek van valami biztos technikája a bekapcs utáni NumLk On-ra? Jó, hogy van ez a pin-es belépés, de tök idegesítő, hogy a numlk meg nem ON bekapcs után.

Nekem a notinál nincs erre vonatkozó opció a bios-ban.
A registry-ben a "2"-re való átírásos módszer nem vált be.

Újabb ötlet?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#10078) Mate válasza petyus_ (#10075) üzenetére


Mate
nagyúr

Ezt neked kell tudnod. Olvass utánna az újításoknak és mérlegelj.

(#10079) pzstm válasza t72killer (#10063) üzenetére


pzstm
titán

ha OEM, márpedig az, akkor van beleégetve kulcs, gy jogosult vagy a frissítésre, vagyis aktiválni fogja magát a Win10 a beégetett kulcs alapján

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10080) #85552128 válasza V.Stryker (#10077) üzenetére


#85552128
törölt tag

Én a registry átírós megoldást használom és működik:

HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard és itt az

"InitialKeyboardIndicators"-t 2147483650-re átírod.

[ Szerkesztve ]

(#10081) King Unique válasza Воланд (#10074) üzenetére


King Unique
titán

Amikor még én próbáltam, akkor kellett, de valóban dereng, hogy volt némi változás. ;]

(#10076) netpeti98: ja, akkor az spec eset volt.
Ha WU-n most képedbe tolja, ki tolja mi lesz később?

(#10082) szundybence válasza #85552128 (#10080) üzenetére


szundybence
aktív tag

Nem értem, nekem nem jelenik meg a w10up ikon. Jogtiszta, aktivált meg minden. Akkor most mi van? És ne mondjátok, hogy még nincsen 29, mert másoknak meg már rég megjelent. Szeretnék én is regisztrálni az uppra, de ennek hiányában tudtommal nem lehet.

[ Szerkesztve ]

(#10083) pzstm válasza szundybence (#10082) üzenetére


pzstm
titán

minden WU fent van? ha nem jelent meg nyugi, akkoris fel fog bukkanni 29 után és regisztrálás nélkül is jogosult vagy rá ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10084) szundybence válasza pzstm (#10083) üzenetére


szundybence
aktív tag

Nem tudom, hogy minden felment-e, már napok óta csak mászkál a zöld vonal és nem történik semmi. Rendszerint 3-4 óra múlva megunom és kikapcsolom a gépet. Szóval nem vagyok én ezen ideges, csak nem értem a dolgot és persze szeretném tudni, hogy mi van mögötte. Mert például olvasom, hogy a képernyőfelbontás miatt esetleg nem is lesz kompatibilis a w10-el. Szóval jó lenne tisztán-látni e kérdésben (is).

(#10085) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Kicsit off:

Ezeknek az universal apps-oknak mi értelmük van? Ugyanolyan gagyik mint a 8.1-es modern appok.

Nem ez lenne elvileg a jövő?

(#10086) azopi74 válasza ReSeTer (#10085) üzenetére


azopi74
addikt

hehh? hol vannak a universal appok? leszámítva azt a néhány microsoft appot? valamiről lemaradtam? :)

(#10087) pzstm válasza szundybence (#10084) üzenetére


pzstm
titán

ezen végigszaladhatsz

If you don’t see the Get Windows 10 app (the small Windows icon in your system tray), it might be because:
1.Your device isn’t up-to-date with at least Windows 7 SP1 or Windows 8.1 Update
2. Windows Update is turned off or is not set to received updates automatically
3. You’ve blocked or uninstalled the necessary Windows Update functionality.
4. Your device is not running genuine Windows
5. Your device is running Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, or Windows RT/RT 8.1, which are excluded from this reservation offer.
6. Your device is managed as part of a school or business network. (Check with your IT administrator.)
7. PCs that we determine cannot run Windows 10 will not see the Get Windows 10 app before July 29th. After July 29th, we’ll enable the icon in the system tray. This is to help ensure that you can easily check your PC’s compatibility if you choose.

Running Windows Update and installing any available updates will fix the first 3 issues.
If you don’t think any of these conditions apply to you, and you’re still not seeing the icon, you can also try running the solution below, which will verify your device meets all the prerequisites and then turn on the Get Windows 10 app:
1. Open Notepad
2. Copy the following text and paste it into Notepad:
REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx
if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
:CompatCheckRunning
schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready
if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning
:RunGWX
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"

1. Click File, and then Save As
2. In the File name box, change the file name to ReserveWin10.cmd
3. Then click the dropdown next to Save as type, and select All files (*.*)
4. Select the folder you would like to save the file to. For this example, let’s choose to save the file to the C:/Temp folder. Then click Save.
5. Open an elevated command prompt. (From the Start screen or Start menu, type Command Prompt in the search box, and then in the list of results, right-click Command Prompt, and select Run as administrator.)
6. Finally, run the file from the location you saved to in Step 6. In this example, you would type the following in the Command Prompt window and hit Enter:
C:/Temp/ReserveWin10.cmd
The Microsoft Compatibility Appraiser can take 10 – 30 minutes to run, during which the script will continuously provide status reports that it is running. Please be patient.
If the script is failing in an infinite loop, then you don’t have the necessary prerequisite Windows Updates. Besides requiring Windows 7 SP1 or Windows 8.1 Update, you must also have installed:
For Windows 7 SP1:
KB3035583
KB2952664
For Windows 8.1 Update:
KB3035583
KB2976978
You can manually check if you have these updates within your elevated command prompt by typing the command:
dism /online /get-packages | findstr 3035583
(Replace the KB number with whichever update you are looking for.) If you have the update installed, this command will show the package identity. For example, Windows 8.1 users should see this:
C:\>dism /online /get-packages | findstr 3035583
Package Identity : Package_for_KB3035583~31bf3856ad364e35~amd64~~6.3.1.29

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10088) t72killer válasza pzstm (#10079) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jogosultnak biztos jogosult (mint mindenki, akinek 8.1-e van), csak ahogy értettem, a dell BIOS-kulcsokat újraparticionálós telepítésnél is elfogadja, nem csak a "rátelepítős" megoldásnál - a sajátom még gariban van, azt nem próbáltam.

#10087: Azannya, a KB2976978 is ehhez az M$ trójaihoz tartozik? Eddig azt hittem, hogy csak a KB3035583-at kell kihagyni. Nem értem, hogy miért kell annyira egyeseknek :F 29.-én lehúz az ember egy hivatalos ISO-t, frissít róla oszt csókolom. Ha jogosult a win10-re, akkor az aktiváció se fog elmaradni (ha elmaradna, lehet prüntyögni az ügyfélszolgálatnál). Semmi második-startmenü meg egyéb idiótizmus.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#10089) syler123


syler123
veterán

Vettem egy Retail Win 8.1 kulcsot. Ha frissítem Win10-re akkor is retail marad? Tehát utána a Win10-et feltehetem több gépre? Vagy még most tegyem fel az összes gépemre az eredeti Win 8.1 pro-t és utána frissítsek majd? Használhatom az eredeti Win 8.1-et offline profillal, akkor is aktiválni fogja? Aktiválást gondolom magától végzi, a telepítés elején gondolom beírom a kulcsot és kész vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#10090) westlake válasza syler123 (#10089) üzenetére


westlake
félisten

Mit jelent az, hogy vettél Windows 8.1 kulcsot?
Valakinek fizettél, ő pedig adott egy számlát és egy retail matricát, amit a gépre ragaszthatsz?

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#10091) azopi74 válasza syler123 (#10089) üzenetére


azopi74
addikt

"Vettem egy Retail Win 8.1 kulcsot. Ha frissítem Win10-re akkor is retail marad? "

Igen.

"Tehát utána a Win10-et feltehetem több gépre? "

Annyi gépre, ahány retail licenszet vettél.

(#10092) premete válasza t72killer (#10088) üzenetére


premete
veterán

Aki fel akarta tenni a windows 10-et, az már rég feltette, nem kellett hozzá semmilyen malware. :)
Aki pedig várja a 29.-ét, valami RTM-mel, ami 100%-os tökéletességgel fog működni, illetve a Messiás várását kiterjesztette valami Őszi Nagy Frissítésre, az orvosi eset: "A skizofréniában szenvedők a másképp észlelik a valóságot, sőt elvesztik a realitásérzéküket. Előfordul, hogy nem létező dolgokat látnak vagy hallanak. "

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#10093) azopi74 válasza westlake (#10090) üzenetére


azopi74
addikt

(#10094) westlake válasza premete (#10092) üzenetére


westlake
félisten

RTR. Ready to release. (Egyébként ez sem létező "fogalom".)
Az RTM felett már eljárt az idő. Már nem trendi. :D

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#10095) #58000384 válasza King Unique (#10066) üzenetére


#58000384
törölt tag

Igen, többen jelezték, hogy gond van náluk a skálázással, még többen, hogy minden okés, a maradék X ember meg nem is foglalkozik vele. Ha annyira nagy gond lenne, akkor már javították volna, vagy legalább Twitteren szó lett volna róla, ahogy minden nagyobb hibáról volt.
Szerintem amúgy nem érted a Windows, mint szolgáltatás lényegét. Megint elmondom, hogy sosem lesz olyan, hogy minden funkció kész, és több nem jön. Állandóan kap majd valamit a rendszer, ha meg arra várnánk, hogy ez is meg az is belekerüljön, akkor sosem lenne kiadva.
Sehol sem ígérték, hogy a Cortana fog tudni magyarul 29-ig, ezt nem is értem, hogy miért hoztad fel többször is. Belátható időn belül: "U.S., UK, China, France, Italy, Germany, Spain, Japan Australia, Canada, India, Brazil, Mexico, and in French in Canada".
Aztán majd valamikor, esetleg jön majd a magyar is, de sehol sem ígérték előre.
A képnéző meg azoknál jelenik meg alapértelmezett programként, akik 8.1-ről frissítettek. Nálam is ez volt, le is írtam már ide. HR után lényegében megszűnt minden ilyen áthozott beállítás, utána nekem sem volt ott.

Parasztvakítás megint mi? Most már igazán másolhatnál forrásokkal együtt szöveget, hogy mi az, amit az MS 29-re ígért, és kimaradt, mert az, hogy az XY oldalakon mit hoztak le, az nem az MS dolga.
Egyébként az X millió insidernek fontosabb volt, hogy a tálcán a folyamatjelző ne függőleges, hanem vízszintes legyen, mint az, hogy jól skálázódjon a kép az akármilyen felbontásokon. Talán okkal, és mégsem annyira jellemző hiba lenne?

(#10096) syler123 válasza westlake (#10090) üzenetére


syler123
veterán

Most komolyan ennyire álszent ne legyél. Szerinted hányan vesznek pl g2a-n kulcsot? Rengetegen, és igen fizettem érte, szerintem legyen itt mindegy, a lényeg hogy megvan, nem hiszem hogy az Ms tőlem számlamásolatot fog kérni, vagy megnézi hogy a matrica a gépen van-e. Még mindig közelebb áll az eredetihez, mintha aktivátort használnék.

azopi74: köszi.

Egyébként 1 gép a lényeg, azon működjön a frissítés, akkor már örülök.

[ Szerkesztve ]

(#10097) azopi74 válasza #58000384 (#10095) üzenetére


azopi74
addikt

"Belátható időn belül: "U.S., UK, China, France, Italy, Germany, Spain, Japan Australia, Canada, India, Brazil, Mexico, and in French in Canada"."

Sajnos ezzel (USA-val, az EU5-tel és a BRIC országokkal ) le is fedték a világpiac 75%-át. (Oroszország is szerintem rövid időn belül várható) Várhatunk még egy darabig, mire magyarhonba eljut, főleg, hogy MS-nál utolsó körös piac (lowest priority) lett Magyarország.

(#10098) amadeus11


amadeus11
senior tag

A régi képnézegetőt nem lehet valahogy visszatenni? Ez az új übergagyi. Amit jó lenne, ha tudna: egérrel görgetve belenagyítás, oldalt NAGY következő- vissza gombok, teljes kitöltés. Több igényem nincs. Melyik program tudja ezt? Irfanview már meg volt. Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

There is a star

(#10099) westlake válasza syler123 (#10096) üzenetére


westlake
félisten

Álszent? Szerintem kicsit "eltévedtél". Egy elég konkrét kérdést tettem fel, amire konkrét választ lehet adni.
"Még mindig közelebb áll az eredetihez, mintha aktivátort használnék."
Nyugodtan nyugtasd magad ezzel. Ha neked ez elég ahhoz, hogy tiszta legyen a lelkiismereted, akkor oké. Megyek, veszek egy lopott autót valakitől. Majd a rendőröknek azt mondom, hogy engem hagyjanak békén, hiszen fizettem érte! És ne csak hagyjanak békén, az autót se vegyék el! :U

Play nice!

(#10100) syler123 válasza westlake (#10099) üzenetére


syler123
veterán

A példád szerintem erős túlzás. Amúgy ha érvényét veszti a kulcs, akkor így jártam, legyen az én bajom :)

A másik hogy én nem károsítok annyira, mint aki a telepítőlemezre teszi az aktivátort, hogy még a laikus is könnyen használjon nem eredeti Windows-t, ezt csak megjegyzem...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.