Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#93151) npera válasza hobizoli (#93146) üzenetére


npera
újonc

Gyújtógyertya árakat ismered, nem? Ez a kartell egy időben mesterségesen konszolidálta az árakat. Nézd meg milyen gyártók voltak benne.

A riportban (PDF link ott van) benne van, hogy a Denso nyomta fel a kartellt, aztán cserébe részleges immunitást kapott. Vagyis kevesebbet kellett fizetnie.

(#93152) hobizoli válasza npera (#93151) üzenetére


hobizoli
nagyúr

most itt van Bp-n mindket autojuk "szervizen"
a 18i-t most vettek Bécsben, ugyhogy annal nem volt anyg mutatvany athozni ide, a 35XD meg ÖBB-s vonattal elojott Bécsig es egy utanfutos trailer elhozta a kettot egyszerre Bp-re

a 335XD-n vezermulanc +segeduzemiszij csere, 2 termosztat, valto+diffi oil, EGR szelep tisztitas, olaj-gazolajszuro legyszuro stb
a 318i-n szinten lanc csere, segeduzemi szij, valto diffi oil, oil legyszuro stb...

nem markaszerviz, hanem maszek, de lehet tippelni kulon vagy egyben is mennyi volt az annyi :DDD


ja es sogor azon volt lebenulva meg fel eve, hogy a Fiat 500-hoz 55EUR volt egy olajtekno (amit leütöttek ugyesen rola, es azert kellett cserelni rajta)

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#93153) npera válasza hobizoli (#93152) üzenetére


npera
újonc

Volt munkatársam Dél-Franc(h)iaországban él, fúziós reaktort rajzol. Neki van többek között egy E39 V8-as gépjárműje, amit vonattal küld Magyarországra szervizelni, mert az elmondása szerint a franciák inkább mészárolják az autókat, mint javítják.

(#93154) Samott


Samott
addikt

:DDD

Bar annyira igazabol nem is vicces :(

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#93155) blueboi69 válasza npera (#93153) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én meg itt rohasztom a kertben az e39-et, más meg vonattal küldi szervízbe... ejha. Mondjuk én nem rajzolok fúziós reaktort csak köröket a szántóföldön a kölcsönkapott drónnal :D
Ma is voltam kint, már nemtudom mivan. Mindenestre megjelölöm azt az akksit amivel most esett le állandóan a szúnyog, aztán legközelebb azzal kezdem a repkedést. Kiváncsi vagyok lesz-e különbség. Nagyon mutatványokat nem tudtam csinálni, öröm volt, amikor a levegőben elrázkódott a lencse és hirtelen kb 3 szín lett úrrá a képen, kék, zöld barana, részleteket nem láttam, kb fejből tudtam merre lehetek és közben a fulemmel hallottam, hogy milyen irányban van a cucc, úgy hoztam le magamhoz. Igazi instrument flight lett volna, ha lett volna bármi kiírás az osd-n :D

(#93156) Jahno válasza Samott (#93154) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt mondjuk még én sem értem, főleg ha nem tudjuk mit kell vele kezdeni, de éles üzemi tesztnek még bőven jó,mire kitalálják mit kell vele kezdeni arra kialakul a technológia. Így lassan kb. le is jár azoknak, akik megkapták.

Amúgy haver annyira belekavarodott a számokba, hogy oltások beadását is összehúzta egy sablonnal szépen animáltra:

[link]

(#93157) blueboi69 válasza Jahno (#93156) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez elég látványos. Amint megjött a kínai, azt tolták inkább.

(#93158) vkp válasza qnadam (#93141) üzenetére


vkp
aktív tag

BKV-nál elég egyértelmű, vagy dobozból tudod megvenni, vagy bérletpénztárban, minden más hamis. Szoftvernél meg nem egyértelmű, mert ahogy írták többen is, nem írja le sehol az MS. Bárki ki tudja írni a webshopjába, hogy ő akármilyen fokozatú MS partner, max ha valaki ránéz hivatalból, majd megkapja a jussát. Viszont továbbra sem érzem, hogy a "kurvaolcsovagyok.hu" meg a "sanyikftvagyok", meg egyéb noname webshopoktól kellene vásárolni. Mindenkinek szíve joga természetesen.
Autós példa, azért ott sem teljesen mindegy, hogy mit veszel, mert ha veszel egy webshopon egy fékbetétet, aminek a hibája miatt kivasalsz egy óvodáscsoportot a gyalogátkelőn, akkor első körben téged fognak hátulról vizsgálni, utána a szerelődet, utána a boltot ahonnan vetted. Ha te cserélted magadnak és nem vagy végzett autószerelő, akkor nálad áll meg a folyamat...

(#93159) hobizoli válasza blueboi69 (#93157) üzenetére


hobizoli
nagyúr

az jon a stroman cegen keresztul :K

több drón kell ;P

(#93160) Jahno válasza blueboi69 (#93157) üzenetére


Jahno
őstag

Oroszon kicsit csodálkoztam, hogy le van maradva.

(#93161) Phülöp


Phülöp
addikt

Amea csókoltat mindannyiótokat, és üzeni, hogy

Irodai Túlélőkészlet:
Karriermérce és Tituluslicit

A karrier pontos méréséhez nem jár se centi, se SI mértékegységrendszer, de még egy elfuserált angolszász szabvány se, ezért elég vitatható, hogy mi is számít magasabb lépcsőfoknak. Kész mázli, hogy itt van neked az Irodai Túlélőkészlet, egyedül elég riasztó lenne megmártózni a logikátlanság tengerének hullámzó vizében.
Előrelépés-e a magasabb fizetés? És ha közben bekerül a munkaköri leírásba még két pozícióra való felelősségi kör is?
Karrier-e, ha ügyvezető igazgató szintig viszed? És ha apu cégében?
Feljebb jutottál-e a karrier létrán, ha nagyobb létszámú csapatot kapsz? És ha igen, mennyi a váltószám, amivel átszámoljuk a lélekszámot létrafokra?

Nem csoda, hogy ennyi bonyodalomból fura anomáliák és indokolatlan vadhajtások burjánzanak.
Ilyen például a két fős szupercsapat, ahol van egy Team Manager és egy Solution Lead, beosztott meg nem jut, úgyhogy ezek jobb híján egymást menedzselik keresztbe. Vagy a fényesen csengő Head of Sales titulus, ami mögött a cég egyetlen üzletkötője rejtőzködik kicsit megszeppenve és tintafoltosan, mert mellesleg ő javítja a fénymásolót is néha. Legtöbbször.
Igen gyakori horizontális karrierút, hogy úgy váltasz részleget és pozíciót többször is, hogy pont ugyanannál az asztalnál pont ugyanazt a munkát végzed már 8 éve. Extrém esetben a cég is lecserélődik körülötted, hurrá, megint próbaidős lettél.
Esetleg remegő térdű kezdőből irgalmatlan erőbedobással úgy kinövöd magad szakmai sámán szintre, hogy már a törzsfőnök is hozzád jár áldásért, de maradsz junior, mert sajnos a HR más szempontokkal dolgozik. Bocs.

Könnyen belátható tehát, hogy nagyvállalati környezetben a titulusnak az égvilágon semmi köze a cégnél betöltött szerephez, felelősségi körhöz vagy az elvégzendő munkához. Kitartó munkával és következetes gyakorlati példákkal ezt sikerült elfogadtatni széles körben is. Egy ideje már felszabadult az egész corporate life az értelem rabigája alól, és megszületett a UX Ninja, a Marketing Rock Star, a Retail Jedi, a Happiness Engineer meg a Content Hero.
Ebben a vidám cirkuszi forgatagban pedig végre a CV sem árulkodik többé, mert nincs az az isten, hogy valaki megmondja, hány év szakmai gyakorlat kell, hogy egy Innovation Sherpa felfejlődjön Second Tier Totalist szintre.

Tipp: Viseld emelt fővel a belépőkártyádra nyomtatott szürreális titulust, ez a te fényes pajzsod, amelyről lepattannak a feladatok. Bőszen lengesd, ha bárki számon akar kérni: hát mióta kéne ezt pont a Remote Funnel Marketing Wizardnak csinálnia? Mindenki tudja, hogy ez a Multichannels Executive Evangelist dolga.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#93162) Jahno válasza Phülöp (#93161) üzenetére


Jahno
őstag

Ohó, asszony éppen kérdezte, hogy mi az a CEO és az jó-e. Én is mondogattam, hogy hátőőőő nézőpont kérdése.

Itt gyárban is meg van a sorrend, de még egész értelmezhető. Rendszergazda, rendszermérnök (néhánynak nagy is az arca), szakmai koordinátor, osztályvezető, főosztályvezető, elnök, és egyéb ilyesmik amikett a multivilágban sosem hallottatok. Ja, és vannak "azok ott lent" :C Saját bevallásuk szerint is niggerek. Akad néhány kiemelt munkatárs (mindent is tud, ezért sokat telefonál, megbeszél és rohangászik) és kb. ennyi. Nem bonyolítják.

(#93163) Grillo válasza Phülöp (#93161) üzenetére


Grillo
senior tag

Azért meglepő, hogy ennyire párhuzamos világok a közszféraszerű lét, és a világban bolyongó versenyzői haladás. Bár nem tudom, kinek szomorúbb az összevethetőség ténye. :D

(#93164) Samott válasza Phülöp (#93161) üzenetére


Samott
addikt

Technoking vagy eppen Master of Coin is aktualis. En meg ugy nez ki Lead Developer leszek. Mert azt a Devops-os melot amit csinalok nem tudjak mashogy besorolni. :) Szoval nagyon igaza van. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#93165) eattila


eattila
csendes tag

Nekem ma volt egy gyors, 1 órás meetingem a munkáltatóval. Azt mondta, hogy a közvetlen főnököm szerint van beosztottam, ami csak azért érdekes, mert a közvetlen főnököm nekem fél éve kb nem ezt mondta. :DDD Én meg leállítottam rögtön az ellenőrzés és vezető alrendszereket, amiből év elején fatál error lett.
Hétfőn folyt köv. Akkor már 3-asban.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#93166) A. Crowley válasza Samott (#93050) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

De hogy ez hogy' a viharba' került hozzád...

(#93167) hobizoli válasza A. Crowley (#93166) üzenetére


hobizoli
nagyúr

kint volt a FB-n a Hadhazy oldalan is :DDD

több drón kell ;P

(#93168) Samott válasza hobizoli (#93167) üzenetére


Samott
addikt

Es pont onnet.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#93169) zetor2000 válasza Phülöp (#93161) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én jóideje (26 éve) melózom, nagyjából egy intézményben, amit menet közben átkereszteltek, de a cégéren kívül minden és mindenki maradt a helyén.

Én nem lettem senki a helyen, de tudom, hogy ilyen "alapember" vagyok. Mindent rám lehet bízni, és vagy lesz belőle valami, vagy x idő (határidő előtt) visszajövök, hogy na ezt így nem, de úgy,. vagy na ezt nem. Cserébe néha elrebegnek egy hálás "köszönöm"-öt, amiből ugyan nem lehet venni semmit a közértben, de jólesik. Kicsit mint Terence Hill a Nevem senki-ben. Ő nem volt senki, csak mégis róla szólt a film... (azért ekkor arcom sincs)
Itt vannak ilyen ifjú titánok (ti tán tudtok velük valamit kezdeni), akikből lesz/lett valaki (?), de nem gondolnám, hogy ez akkora pfúúú... ja, jobb lett a fizetése, cserébe 3-5-8 másik munkáját is neki kell kiadni, azokat át kell néznie (mert azért nem biztos (biztos, hogy nem), hogy jól dolgoznak). Szóval többet (szerintem jóval többet) dolgozik többért.

Szóval ja, a kérdések jogosak.

Nyilván trógerből vezérigazgatóig vinni emberi idő alatt az ja, karrier, amit lehet, jól csinált az ember, pláne, ha ugyananannál a cégnél vitt véghez, amihez nem fűzik rokoni/családi szálak.

Ez a pár titulus, hogy Content Hero, Retail Jedi stb. odabsz. :D Ezeket "lopom"...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#93170) qnadam válasza Phülöp (#93161) üzenetére


qnadam
veterán

sok szeretettel üdvözöljük őt.
ez a túlélőkészlet elérhető valahol egyben?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#93171) hobizoli válasza Samott (#93168) üzenetére


hobizoli
nagyúr



love me tender... :DDD

több drón kell ;P

(#93172) qnadam válasza hobizoli (#93171) üzenetére


qnadam
veterán

minőségi munka... oh wait.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#93173) Phülöp válasza qnadam (#93170) üzenetére


Phülöp
addikt

Elérhető lesz egyben is szerintem, de nemsokára vendégszerzőként fog szerepelni egy blogon, egyesével jelennek majd meg az írások, szép lassan.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#93174) Samott válasza hobizoli (#93171) üzenetére


Samott
addikt

:DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#93175) hobizoli válasza Samott (#93174) üzenetére


hobizoli
nagyúr



a kis huncut a bajerzsóttinál :DDD

több drón kell ;P

(#93176) eattila válasza Phülöp (#93173) üzenetére


eattila
csendes tag

Grat neki! Majd linket pls :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#93177) Jahno válasza Phülöp (#93173) üzenetére


Jahno
őstag

Majd legyen status update high prióval!

(#93178) npera válasza hobizoli (#93175) üzenetére


npera
újonc

Ezen a képen mit kell nézni? A cipőt vagy a zoknit? Vagy a nadrág szárát?

(#93179) npera válasza Jahno (#93177) üzenetére


npera
újonc

Nem sürgős, de ha történik, akkor viszont ASAP és high prio.

That would be great....

(#93180) Samott válasza npera (#93178) üzenetére


Samott
addikt

A musorvezeto Bayer Zsolt homofob, szelsoseges figura, a vendeg Szájer József a melegorgian lebukott ep kepviselo es igen a zoknit kell nezni. Becsempeszte a melegek szivarvanyos szinkombinaciojat. Itt meg bujkalt a szerencsetlen, ma mar nyilvan meg se hivnak. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#93181) npera


npera
újonc

Ma reggel megcsókolt a múzsa. Szinte semelyik 3D printer nem fér be a polcomon a maradék helyre a multifunkciós 2D-printer mellé. Kábé 5-10 cm hiányzik, ha akarok valami egészséges távolságot a kettő között, vagy printertől függően egyáltalán el sem fér.

De van megoldás. A polc mellett van egy másik hasonló. Egy pár könyvet le kell szedni róla, vagy mappát. Aztán elvágom az egyik polcot, és betoldok rácsos tartót a megfelelő pozícióba, ami a lebegő részt megtámasztja. Aztán a felszabadult dupla magasságú részen elfér a 2D-printer. A többi részen pedig lehetnek a könyvek és mappák továbbra is. Az én polcomon a sarokban utána jól elfér valamilyen 3D-printer. Ott nem rohangászik senki, el tud szuttyogni magában.

A sufniba kirakni vélhetően nem jó ötlet, mert télen kábé 5 fok van, nyáron pedig 30 körül. A kondenzáció miatt alighanem jobb lesz beltérben üzemeltetni.

A könyvespolc eleve rácsos tartó, mivel New England Style a cucc.
Ilyesmi, csak jóval mélyebb.

(#93182) Phülöp válasza Samott (#93180) üzenetére


Phülöp
addikt

"a vendeg Szájer József a melegorgian lebukott ep kepviselo"

aki nem mellesleg egy magát keresztény, demokratikus, családcentrikus jelzőkkel illető párt alapító tagja, mely párt épp hadjáratot folytat a másság ellen

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#93183) npera válasza Samott (#93180) üzenetére


npera
újonc

Ja.... Én ennyire nem mélyedtem el a szimbólumokban. A zokni teljesen normális itt a nyugati parton.

Itt nagyon sok meleg van, ami a beimportált durván szélsőséges közel-keleti és afrikai sleppel keveredve érdekes helyzeteket tud okozni. Arról nem is beszélve, hogy az ide érkezett afgán és arab népség komoly része is homoszexuális és pedofil beállítottságú, mivel a lefüggönyözött nőik teljesen elvesztették a nemi jellegüket, ezért szerencsétlen kisfiúkon élik ki az elfojtott vágyaikat. Ez egyre inkább megjelenik a gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekmények listáján, amivel a helyiek jelenleg képtelenek bármit is kezdeni. A tipikus érvelés az szokott lenni, hogy ahonnan jön ez nem probléma és ő szexelni akart. Különben is maximum 17,5-éves és hagyják békén.

(#93184) Jahno válasza hobizoli (#93175) üzenetére


Jahno
őstag

1. mi a baj vele?
2. biztos nem hamisítvány?

(#93185) zetor2000 válasza npera (#93181) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem értem a problémád, hogy miért nem fér el a 3D printer...
Nyomtass vele nagyobb polcot, és el fog az férni. Csak valami jobb nyomtató kell, nem feltétlen csak ABS filamenttel dolgozó. Egy komolyabb Stratasys pár matériát fel tud használni a "nyomat" elkészítésére, szóval nem lehet nagy probléma össze fémcsavarozott műanyag polcot nyomtatni megfelelő méretben :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#93186) eattila válasza Phülöp (#93182) üzenetére


eattila
csendes tag

"á, csak egy makett"

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#93187) Phülöp válasza zetor2000 (#93185) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekem elég lenne egy aránylag kis masina, lézer és 3d printer egyben, mellette meg egy 5tengelyes maró játszani

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#93188) zetor2000 válasza Phülöp (#93187) üzenetére


zetor2000
senior tag

Áhh, vacak 9k USD... :D Azt ne mondd, hogy nincs kéznél ennyi :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#93189) Phülöp válasza zetor2000 (#93188) üzenetére


Phülöp
addikt

Játszósnak most erős lenne. Vannak fontosabb dolgok is, a házba lehet önteni a pénzt vastagon.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#93190) Sipi-


Sipi-
tag

Hibás közlekedési lámpát hol lehet bejelenteni? Neten nem találtam telefonszámot hozzá :Y

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#93191) Jahno válasza Sipi- (#93190) üzenetére


Jahno
őstag

112 simán.

(#93192) qnadam válasza Phülöp (#93187) üzenetére


qnadam
veterán

egy ilyen megmunkálás után a fémtömbről leszedett anyagból még szokott valami hasznos születni, vagy kuka?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#93193) Bujdy81 válasza blueboi69 (#93116) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Anyám most ajándékozott el egy régi, használt notebookot, hogy a faluban egy rászoruló gyerkőc tudjon tanulni. Win matrica ott figyel a laptopon, diáknak ingyen van az Office releváns része, innentől semmiért nem kell fizetnie, profit!

(#93194) Phülöp válasza qnadam (#93192) üzenetére


Phülöp
addikt

15 évvel ezelőtt vörösrézből lett a konyhaablakunk, a forgacsot jó áron vették át.
Amúgy jellemzően nem, én legalábbis igyekszem úgy tervezni a megmunkálásokat, hogy egyben ne legyen leeső darab, váljék minden felesleg forgáccsá. Ha úgy adódik, hogy van maradék anyag, az általában - már csak a formája okán is - elég kevés lehetőséget ad felhasználásra.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#93195) Bujdy81 válasza Phülöp (#93161) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Egyszer voltam
Vezetői Információs rendszer fejlesztési szakértő
Szép titulus volt. Aztán lettem BI Consultant, majd Expert. De ezek ilyen könnyen kategorizálható, HR szemmel is megérthető dolgok, úgyhogy váltottam és most BI Black Belt vagyok. :D

(#93196) npera válasza zetor2000 (#93185) üzenetére


npera
újonc

Kell egy pici 3D-printer, amivel nyomtatsz egy nagyobbat. Aztán azzal egy nagyobbat. Végül lesz elég nagy ahhoz, hogy nyomtass egy fullos könyvespolcot egyben. Utána már csak venni kell egy rendes 3D-printert, ami elfér a polcon. A többi printer meg mehet fel aprónetre. Profit.

(#93197) Phülöp válasza Bujdy81 (#93195) üzenetére


Phülöp
addikt

kicsit nem figyelsz oda, lehet még belőled BI Ninjaneer is

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#93198) -NoVa- válasza Phülöp (#93197) üzenetére


-NoVa-
őstag

SW Snowflake akarok lenni. Csak ülök csendben, a kávémat kortyolgatva, de ha triggerel valaki, azt visszamenőleg töröltetem az SW iparból, és addig hisztizek, amíg nem törölnek minden terméket, amin valaha dolgozott. Előremutató dolognak tűnik, ha ennyire sokan csinálják a médiaiparban.

(#93199) npera válasza -NoVa- (#93198) üzenetére


npera
újonc

:R

A PO-m kapta tőlünk a snowflake titulust, mert mindenfajta snowflake viselkedésminta kihozza belőle az állatot. Ő a lövész a könnyűpáncélosban és mellesleg több területen is kábé zseni. De a snowflake dolog kihozz a normál kerékvágásból :C

(#93200) eattila válasza qnadam (#93192) üzenetére


eattila
csendes tag

Újrahasznosítják elvileg

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.