Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#108251) Grillo válasza npera (#108248) üzenetére


Grillo
senior tag

Én azon csodálkoztam, ahogy néztem yt-n, hogy legalább álljon meg, aztán láncot rakjon, vagy valami.

(#108252) npera


npera
újonc

Lehet picit túl sokat vártam ezzel, de ma délután sikerült megcsinálnom a földszint egyik sarkából a ház térátlójába átvinni a kábelt.

Végighúztam a kábelcsatornában, ahol nem volt kábelcsatorna, oda rittyentettem újat. A hall és a nappali között csak a küszöb alatt tudtam átvinni, így oda kellett vegyek egy nagyobb (ívesebb gömbölyű) élvédőt, ami méretre vágtam és lecsiszoltam a végeit. Kis kivágást is raktam rá, hogy a kábel ne törjön meg amikor feljön alóla.

Mivel facsavarokkal megy a padlóba a cucc, ezért előtte kacsaszalaggal fixáltam a kábelt az élvédő egyik éléhez közelebb a kövezetre, így aztán nem hajtottam bele a facsavart, amikor lehúztam nyomatékra.

Vettem szép fehér "gumi" öntapadós kábelcsatornát, amit a lépcsőház sarkában a fal tövében végigvezettem. Amikor felértem a felső szint padlójának magasságába, akkor ott volt egy praktikus élvédő, ami felé ment egy szintén fehér kábelcsatorna, ami gyakorlatilag a könyvespolcok (Blueboi tudja, mert már annyit nézte, he-he) lábához vitte a CAT6a kábelt. Innen már csak bele kellett dugjam a kis TP-Link 5-portos gigabites switchembe, ami ott figyelt a nyomtató kedvéért, mert az is kábelen megy.

Kiheréltem a rettenetes PowerLine adaptert, így felszabadult egy csomó felesleges kábel. Volt itt fenn egy hotspot, amit szintén leszedtem, mert nincs rá szükség amióta a modern router van lenn.

A sebesség a szokásos 25-35 Mbit/s helyett most ennyi lett:

:U :B

(#108253) npera


npera
újonc

(#108254) -NoVa- válasza npera (#108250) üzenetére


-NoVa-
őstag

Kanapén, a fiam nekem dőlve hupikék törpikéket néz, világbéke, én meg binaural gitárelőadást hallgatva azon gondolkozom, hogy egy jó Sonion elektrosztatikus még pont elférne. Ezen még jó fél évet el lehet szórakozni excel táblás grafikonos vonalon, mire a Shuoer EJ07 és EJ07m között döntök, vagy elengedem, az RSV-nél nem jobb csak más. Kár elkapkodni. A megfelelő erősítő már megvan hozzá :)

(#108255) -NoVa- válasza npera (#108253) üzenetére


-NoVa-
őstag

Faderről jut eszembe, a chiphiány a HU-650 -t sem kíméli, hivatalos szervizár egy végfokcserére 200k. Ebből valami droidos fejegység lesz egyszer. Annyira sem kapkodom el, mint az IEM beszerzéseket.

(#108256) npera


npera
újonc

Nézem a francia Grand Tour epizódot. Amikor rally-cross megy, akkor van egy snitt, amikor egy vélhetően Inspire 2 követi a kocsikat, de a kamera egy saccperkábé 7"-os "rendes" kwadról adja a képet. Az Inspire szépen lemarad a kép jobb oldalán...

(#108257) npera válasza -NoVa- (#108255) üzenetére


npera
újonc

Csak gondolkodom. Mivel a HU-650 elég komoly térfogatot ölel fel, nem fordult meg a fejedben, hogy miként lehetne ezt a térfogatot felhasználni diszkrét erősítő alkalmazásával? Megtartanád az előlapot, de minden belbecs menne a levesbe és rittyentenél bele valami szép audiofil megoldást.

Tehát mondjuk lenne benne egy DAC, aztán egy AMP és aztán utána valami nagyon durván szólna. Kis projekt.... Hmmm???? Hmmmmm?

(#108258) -NoVa- válasza npera (#108257) üzenetére


-NoVa-
őstag

Kb ott is vagyunk, hogy egy Q5k + némi erősítő funkcióban minden, amit elvárnék oda, de ez is ott kezdődik, hogy a könyöklőnél fogva kell kezdeni a bontást, mert egymásra épül a minden. Egy telefonkonzol meg egy hangeröszabályzó kéne csak oda kb, kár bonyolítani.

(#108259) Vodike válasza A. Crowley (#108246) üzenetére


Vodike
tag

Heat zsenialis! Azt hittem csak en ismerem :DD voltunk faterommal koncertjukon es besirtunk :O

exTiga

(#108260) npera


npera
újonc

Ez nagyon jó. Jeremy kielőzi a ténylegesen vezetni tudó "verseny anyut" (Abbie Eaton), miközben magyarázza, hogy lehet, hogy te versenyző vagy, de nekem van plusz 40 lóerőm. Aztán a következő kanyart elqrja és anyu vissza is előzi..... :C

(#108261) Sipi- válasza npera (#108252) üzenetére


Sipi-
tag

Ma nekem is tevékeny napom volt. Csináltam egy megfelelő hosszúságú utp kábelt az xbox és a switch közé, így stabil 145 MBps már a sebesség és nem ingadozó 17-20 vagy 75-80, mint wifi-n keresztül (150-es netünk van).
Utána sikerült Tasmota firmware-t felrakni egy wifi-s okoskonnektorra, már csak be kell raknom a HomeAssistant alá. :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108262) Jahno válasza -NoVa- (#108255) üzenetére


Jahno
őstag

Úgy érzem ez a csiphiány nem csak műbalhé, hanem szép lassan most kezd bedurvulni.

(#108263) Jahno válasza Vodike (#108259) üzenetére


Jahno
őstag

Tavasszal Igorrr jön élőben előadni ide a szomszéd csehóba. Még gondolkozom rajta.

(#108264) Phülöp válasza Jahno (#108263) üzenetére


Phülöp
addikt

Jethro Tull koncertet meg arrébb tolták. Megint. Jelen állás szerint szerint április. :(

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#108265) Samott


Samott
addikt

Hosszu, de megeri elolvasni: Twas the night before my resignation :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108266) zetor2000


zetor2000
senior tag

Aerosmith meg úgy tűnik, meglesz idén. A napokban jött egy email, hogy a jegy visszavásárlásra új szabály van - a normál menet. :) Az ezek szerint azt jelenti, hogy jönnek. Vagyis Steven Tyler meg a haverjai még élnek. Remélem, még egy darabig így is lesz.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108267) Samott válasza zetor2000 (#108266) üzenetére


Samott
addikt

Iden? Ugy erted meg ma? ;)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108268) eattila válasza Samott (#108267) üzenetére


eattila
csendes tag

5 perc és kezdődik. Problem? :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108269) npera


npera
újonc

Printer update. Egy tapasztaltabb versenyző a Prusa fórumon kiszúrta, hogy a minőségi presetek között én machináltam és 0,05 mm-es ultra fine preset volt kiválasztva. Nos, ez nem feltétlenül optimális, mivel a default 0,2 mm lenne PETG-re. Ma reggel kipróbáltam egy gyors printet ezzel.

Első benyomás: a printer kábé K.I.T.T. turbó búszt fokozatra kapcsolt, logikusan kábé 4x sebességgel printel.

Második benyomás: gyakorlatilag megszűnt a stringing, alig húz szálakat. Korábban printeltem egy Fatshark modul bay takarót, ami iszonyatos lett. Most ugyanaz a modell 4x vastagabb rétegmagassággal teljesen használhatónak tűnik.

Most újra kinyomtatom az ISDT Q8 töltőhöz tartozó venti diffúzort, a korábbi 21 óra helyett kábé 5 órát tart csak a print. Az első pár mm alatt nem láttam szálhúzást, most már vagy másfél centi magasan járunk és teljesen tisztának tűnik a cucc.

Délután kipróbálom a TPU-t is, remélhetőleg az is jó lesz.

Következtetés: szerintem érdemes lenne valamit olvasnom is a témában, erős RTFM utóérzés kezd megfogalmazódni bennem az eddigi tevékenységemet elnézve :B

Van is egy kis könyv a printerhez, amit jól nem olvastam el, mert ugye how hard can it be.... :K :B :C

(#108270) npera


npera
újonc

Nova, valahogy feljött egy helikopteres videó. Még régen 2009-2010 környékén szívattam magam egy 450-es méretű CopterX kittel.

Ez a jóember egy talán 700-as méretű helivel mókázik. Minden IS karbon rajta. Fém szervók, flybarless persze. És 12S. Én 3S mókáztam régen.... :B

Igazából ha tömény befosási faktort akar az ember, akkor a helikopter az igazi irány. Egy X-class is makett propellerekkel megy, meg olyan kis játék hangja van. Amikor már másfél méter körül van a rotor átmérője (700-class), akkor ott már van némi mozgási energia, ott már rendes zaja van a rototnak és ha valamit benézel, akkor az amputál rendesen. Még az én 450-es gépem is rendesen "dübörgött" a nappaliban, van egy mély harmónikus a rotor miatt ami mikrofonon nem igazán jön át, de élőben elég sokat ad az élményhez.

Mikor fejeztem a helizést és elkezdtem repülővel repülni akkor értettem meg, hogy lehet folyamatos befosási félelem nélkül is RC-t művelni és elkezdtem élvezni a repülést :B

(#108271) Samott válasza npera (#108269) üzenetére


Samott
addikt

Ha mar nyomtatas: The Voron 2.4 Build Experience - open source, nincs is igazan gyartoja, csak cegek vannak akik osszegyujtik a szukseges alaktreszeket es postazzak. Nagyon gyors, nagyon frankon kitalalt cucc. Erdemes atfutni a srac csatornajat, sok hasznos dolgot megmutat.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108272) npera válasza Samott (#108271) üzenetére


npera
újonc

Igen, az ő videóit néztem sokat. Nekem a RatRig jön be nagyon. Abból a "pici" az 300-as, lehet simán konfigurálni (!!!), aztán kiküldik a cuccokat és összerakod.

Teaching Tech csinált rajta olyan modot, hogy gyorsulásmérőt rakott a fejre, amivel a rezonanciát ki lehet kompenzálni elég jól. Na, itt kezdődik az igazi elborulás, amikor már ilyesmikkel lehet mókázni.

Meg Klipper alatt simán tudsz config fájlból módosítani olyan paramétereket, amit máshol kernel fordítás is kísér. Meg webkamerával timelapse automatikusan, aztán később visszanézheted, hogy mikor kócolta össze magát a cucc.

Ha majd egyszer lesz időm (he-he), akkor szívesen építenék egy ilyet, de akkor a sufniba kell rakni, mert azzal asszony már felhúzná a szemöldököt, amikor agyhalott gyorsulásokkal printeli az 5-perces kishajót.

Ha egyszer megtanulok printelni, akkor lehetne egy ilyen géppel melókat vállalni, ami gyakorlatilag sok kis mini projekt. Lehet belőle sokat tanulni, meg móka és kacagás.

(#108273) zetor2000 válasza Samott (#108267) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hát, a jegyen sajna más van, de mennék akár ma is egy rendesebb koncertjükre :D
Persze, valamikor a nyáron jönnek végül, mert 2019ben vettem a jegyet a 2020-as koncertre, amit a kovid eltolt 2022-re.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108274) Samott válasza zetor2000 (#108273) üzenetére


Samott
addikt

Bakker, ez a rohadt covid azert rendesen keresztbevert ennek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108275) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Búék!
Visszaolvastam 1hetet kb, amíg nyíregyen voltunk, van 1-2post amire válaszolok, de majd csak jövőre. Irány balcsi, haverék nyaralójában bandázunk 4kölyökkel. Jó lesz :C

(#108276) zetor2000 válasza Samott (#108274) üzenetére


zetor2000
senior tag

Bizony.
De ez eddig úgy néz ki, hogy megrendezésre kerül, azaz a managementeknek sikerült megállapodni mindenben. De egy pár koncert asszem elmarad.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108277) npera


npera
újonc

Buék mindenkibe!

Én elképesztően nem akartam főzni ma. Kiettem minden melegételt a hűtőből, így elmentem a folyóparton levő pizzériába és hoztam 2 pizzát. Ahogy nézem ebből kijön 3 evés nekem, biztos öregszem :B

Kimentem volna repülni, akksik fel voltak töltve, de olyan finom ködszitálás van, hogy gyakorlatilag áll a levegőben a nedvesség, és ha mozogsz, akkor elázol. Ezzel csak benedvesíteném a felszerelést, inkább nem rongálom feleslegesen. Akksikat kisütöttem, aztán inkább barkácsolok a házban.

Átpakoltam a fiam ruháit, most majd a lányomét is. Kiszortírozom a túl pici darabokat, aztán szépen rendbe rakom kategória szerint őket. Mert most ráérek :C

A kábelcsatornát is csinosítom még, ahol a hall és a nappali találkozik ott van egy trükkös kis kereszteződés. Ott most tudok majd mókázni. A lépcső melletti részre már-már büszke vagyok, ez nagyon patent lett.

Megjött a BC2-es T12-es forrasztópáka is, azzal is vannak terveim...

Balról a második a képen:

(#108278) npera


npera
újonc

A 0,2 mm-es layer height megtette a magáét. Hirtelen minden klappol.

A diffúzor álomszép lett, semmi szálhúzás, csak le kellett pattintani róla a supportokat és kész. A TPU kamera mount is használható. A supportokat le tudtam húzni róla, a 2 mm-es furatok a csavaroknak ott vannak, a besüllyesztés is. A standoff számára az "oszlopok" ténylegesen üregesek, még a 40-es szám is látszik elöl, amit a szöget jelöli.

Már-már boldog leszek :C

(#108279) Samott


Samott
addikt

BUEK :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108280) Samott válasza npera (#108278) üzenetére


Samott
addikt

Ha mar furatok, pont a napokban jott meg a keszlet:

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108281) Grillo


Grillo
senior tag

BUÉK mindenkinek, Boba már a jövőben van.

(#108282) zetor2000


zetor2000
senior tag

BUÉK mindenkinek!

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108283) eattila


eattila
csendes tag

BUÉK!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108284) qnadam


qnadam
veterán

boldog huszonkettőt mindenkinek :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#108285) npera válasza Samott (#108280) üzenetére


npera
újonc

Láttam olyat, hogy pákahegyre tette a jóember és úgy tolta bele lágyan printbe. Aztán akkor az ráfogott, ahogy lehűlt.

(#108286) Sipi-


Sipi-
tag

Boldogabb új évet, mint az idei év volt!

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108287) Samott válasza npera (#108285) üzenetére


Samott
addikt

Igen, ezt igy kell hasznalni.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108288) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Újabbat!

(#108289) Jahno


Jahno
őstag

Azaz! Bódogot is! Bobáék már lassan kifelé józanodnak, én most iszom az első fröccsöm. Tegnapi metálkocka előszilveszteren Zetorral kicsit, hát, khömmmm, "kicsit el voltunk" :C

Azon meglepődtem, hogy fiatalság simán leült Quakezni és csuklóból nyomták, vagy éppen sarokban hagytam így, hogy majd folytatom, de egy csajszi simán megoldotta magának és "jééééé, van Aladdin? Hozzatok egy sört, éjfélig rááérek" Aztán ennyi volt.

(#108290) Sipi- válasza blueboi69 (#108275) üzenetére


Sipi-
tag

Szerintem fél óránál többet nem érdemes ilyenkor a Balatonban fürdeni :))
Nálunk otthoni program van, mert ahova mentünk volna, ott beteg lett az egyik gyerek. Így itthon társasjáték, Xbox, stb. a program. Xbox-ra megvettem a Just Dance-t :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108291) eattila válasza Sipi- (#108290) üzenetére


eattila
csendes tag

Mi is családilag itthon ünneplünk. Móka, kacagás.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108292) npera


npera
újonc

Volt tüzijáték Göteborgban. Meg köd is....

Végülis látszik, hogy ott van a ködön túl... :C

(#108293) Phülöp válasza eattila (#108291) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekünk a falusiak tolják a tüzijátékot, a vacsoraasztaltól pont odalátni (a házunk mögötti mezőn durrogtatnak).

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#108294) npera


npera
újonc

Én most felségesen érzem magam. Délután fél 5 körül már durrogtattak, de eléggé álmost lettem és ledőltem a szófára. Fél nyolc körül felébredtem, aztán kis vacsora és találtam egy kis belga sört a hűtőben. Én raktam oda, szóval nem volt feltétlenül véletlen.

Még egy élvédő van hátra, aztán el tudom pakolni a szerszámokat. Majd 2022-ben, he-he :C

(#108295) Grillo válasza npera (#108294) üzenetére


Grillo
senior tag

Hát, anyóséknál csak nagyon szar édes Törley volt, azt 4en megittuk, de attól még szar volt.
Itthon van nagyon szar Törley pezsgő, szerintem édes, nem vettem, kaptuk, szerintem túléli az estét, de van valahol prosecco, meg bor/sör, de lehet visszafogott leszek (vagyis ÚR), mert tegnap pont egy sörrel ittam többet, mint kellett volna, és reggel korán kelve a horgászat miatt nem volt annyira jó.

Nem baj, januártól megint át leszünk szervezve (LSimon féle NemzetiMúzejom), biztos igen fasza lesz, így 12 év alatt megvan a 6 cég. Senki nem tudja, ki lesz a főnök, ki marad, kivel lesz faszán kibaszva, úgyhogy unatkozni nem fogok megint egy ideig, de az szar is volna...

BUÉK

(#108296) Jahno válasza Grillo (#108295) üzenetére


Jahno
őstag

Ehhh, nemzetinél kár, hogy hülye volt a megbízó és az akkori góréval nem én szervezkedtem, mert szívesen vittem volna a cuccait, vagy Birkenauban a barakk karbantartását tokvonóval. Voltaképpen odafent akkor most közös főnökünk van :D

(#108297) Phülöp válasza Grillo (#108295) üzenetére


Phülöp
addikt

Tegnap én is pukkasztottam egy édes Törley-t, még van belőle. Ráadásul alkoholmentes...

Viszont tudok sokkal rosszabbat is:

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#108298) Grillo válasza Jahno (#108296) üzenetére


Grillo
senior tag

Nagy öröm ez nekem, majd összerakom neki Mátyás királyt.
Mikor kinevezték a főiget, egy majdnem valós méretű pirogránit Aba Sámuelt kapott ajándékbe a nagyfülütől. Annyira vágyom egyre én is.

(#108299) Grillo válasza Phülöp (#108297) üzenetére


Grillo
senior tag

Számomra a glögg szó az általatok linkelt valamelyik szüreálisan bebaszósfőzős jelenetből rémlik, és emiatt kissé riasztó. A felirat szerint akkor ez egy forralboroskóla hidegen? Ez nem kissé riasztó. :D

(#108300) Phülöp válasza Grillo (#108299) üzenetére


Phülöp
addikt

Melegen kell inni, itt ez van forralt bor helyett. Ez a bizonyos eléggé a rettenet kategória.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.