Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#108252) npera


npera
újonc

Lehet picit túl sokat vártam ezzel, de ma délután sikerült megcsinálnom a földszint egyik sarkából a ház térátlójába átvinni a kábelt.

Végighúztam a kábelcsatornában, ahol nem volt kábelcsatorna, oda rittyentettem újat. A hall és a nappali között csak a küszöb alatt tudtam átvinni, így oda kellett vegyek egy nagyobb (ívesebb gömbölyű) élvédőt, ami méretre vágtam és lecsiszoltam a végeit. Kis kivágást is raktam rá, hogy a kábel ne törjön meg amikor feljön alóla.

Mivel facsavarokkal megy a padlóba a cucc, ezért előtte kacsaszalaggal fixáltam a kábelt az élvédő egyik éléhez közelebb a kövezetre, így aztán nem hajtottam bele a facsavart, amikor lehúztam nyomatékra.

Vettem szép fehér "gumi" öntapadós kábelcsatornát, amit a lépcsőház sarkában a fal tövében végigvezettem. Amikor felértem a felső szint padlójának magasságába, akkor ott volt egy praktikus élvédő, ami felé ment egy szintén fehér kábelcsatorna, ami gyakorlatilag a könyvespolcok (Blueboi tudja, mert már annyit nézte, he-he) lábához vitte a CAT6a kábelt. Innen már csak bele kellett dugjam a kis TP-Link 5-portos gigabites switchembe, ami ott figyelt a nyomtató kedvéért, mert az is kábelen megy.

Kiheréltem a rettenetes PowerLine adaptert, így felszabadult egy csomó felesleges kábel. Volt itt fenn egy hotspot, amit szintén leszedtem, mert nincs rá szükség amióta a modern router van lenn.

A sebesség a szokásos 25-35 Mbit/s helyett most ennyi lett:

:U :B

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.