Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#108801) npera


npera
újonc

Göteborg és környéke bedurrant rendesen. A legnagyobb kórházban beszüntették a tervezett operációkat és betegellátást, mert annyira sok koronás beteg van. A szülészet is tele van koronásokkal, nem tudják a szülészetet sem működtetni.

Jó lesz ez. A szennyvíz elemzése alapján magasabb a korona mennyisége, mint tavaly tavasszal, amikor a csúcson volt.

Nekem 10-től lehet sorba állni a 3. porcióért....

(#108802) eattila válasza Sipi- (#108792) üzenetére


eattila
csendes tag

Elég durván tolják egyesek, az tény.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108803) qnadam válasza Jahno (#108790) üzenetére


qnadam
veterán

helyiérdekűben kerestek már meg minket azzal, hogy mibe kerülne, ha hirdethetne.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#108804) Jahno válasza qnadam (#108803) üzenetére


Jahno
őstag

Legfeljebb nem érdemes azzal égetni a csoportot meg úgysem találkoznak a számok az elképzeléssel. Nálam meg persze azért csökken az elérés, mert nincs napi szintű forgalom (havi 7-14 poszt van). Hollandiai magyaroknál meg azért, mert ugyanaz a műkörmös, áruszállító és fodrász nyomta 1-2 óránként ugyanazt a posztot, ezért mindenki leiratkozott, ez ilyen :C

Másik csoportba most a Nika beszállt, ott kíváncsi vagyok a koncepcióra. Nálam az adokveszekesbe kérdés sem nagyon van, szerintem tudják, hogy nem sokat ér.

(#108805) Phülöp válasza npera (#108801) üzenetére


Phülöp
addikt

- műtéten túl vagyok
- szülni nem tervezek
- 3. oltáson túl vagyok
- nem ott lakok

A fentiek fényében minden egyes tételnek még jobban örülök.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#108806) npera válasza Phülöp (#108805) üzenetére


npera
újonc

Ugye, hogy? :C

(#108807) Sipi-


Sipi-
tag

"Jól" záródik a nap. Az ESXi-re - amit reggel 9 óta telepítgetünk - most nem tudok belépni. Én nem változtattam meg a jelszót, a helyi erő sem. Még talán az ügyfél, akinél a gép kint van. Ha Ő sem, akkor szívás :O
iDRAC-hoz persze még nincs meg az Enterprise licensz, így nem tudok konzolt sem nézni. Remélem nincs kikapcsolva az ESXi shell és csak lockolva lett valamiért a root user. Ha egyik sem jön be, akkor kezdjük előröl az egészet :W

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108808) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Ryanair nem kicsit troll:


(ha valaki nem tudná Novak Djokovic oltatlanul akart menni az Australian Openre és nem akarják beengedni a világelsőt, mert a szabály az szabály. Nem fekete-fehér a sztori, mert Djokovic előre szólt, hogy ha csak oltással mehet, akkor nem megy, de a szervezők beígértek neki egy külön engedélyt, viszont a politika befosott a - jogos - népharagtól és visszakoznak)

(#108809) Samott válasza Bujdy81 (#108808) üzenetére


Samott
addikt

Australian love letter to Novak Djokovic :DDD

Amugy elmehet a picsaba az oszes ilyen k.csog. Sportolo, ne kerjen mar felmentest, mutasson peldat. Itthon is egy csomo helyen kotelezo mar, a parlamentben is mindenkinek az, kiveve a kepviseloket. Marha jo jelzes az atlagembernek ha az "okosok" kihuzzak belole magukat, biztos nem erositi a felelmeket.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108810) Jahno válasza Sipi- (#108807) üzenetére


Jahno
őstag

Én csak egy scriptet szívtam be, de majd akkor holnap mutatom.

(#108811) Sipi- válasza Jahno (#108810) üzenetére


Sipi-
tag

Valamivel később sikerült belépnem :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108812) zetor2000


zetor2000
senior tag

Ismerős vett gépet az Auchanban - égette a zsebét a pénz, átküldte a linket:
Laptop
De azért érdemes megemlékezni erről:

Intel gyártotta Ryzen5 N4020 :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108813) npera válasza zetor2000 (#108812) üzenetére


npera
újonc

Az Auchan olyan konfigurációkat árul, ami hasonlatos a Tesco könyvben írt csodákhoz? Mert akkor ez jó móka lehet....

(#108814) npera


npera
újonc

Blueboi, Nova, az életem első inverted yaw spin próbálkozása izgalmas volt. Nem kentem bele a szántóföldbe a kwadot, szóval profit :C

(#108815) hobizoli válasza npera (#108814) üzenetére


hobizoli
nagyúr

[link] :DDD

több drón kell ;P

(#108816) zetor2000 válasza Sipi- (#108762) üzenetére


zetor2000
senior tag

Sajáttal a csalánosba., ha lehet kérni szépen :D

A szakértéshez / szereléshez kéne vmi államilag is elismert végzettség, nekem csak egy vezetékes távközléstechnikusság jutott. Ehhez meg olyan kéne, ami erősáramra is jó, meg mondjuk 1kV-ig. Nem ismerem ezt a területet annyira, lehet, hogy a durvább dolgokra van opcionális képzés...
Tetőre vénemberként (lassan 47) már menjen - az mondom, akinek ott van dolga :D Szerelni max földről, amit elérek kényelmesen, az olyan 140-160 cm magasság.
Szakérteni azt tudok, de pappír nélkül olyan, mint a focipálya széléről szotyit köpködve belepofázni a játékba. :)
Regős Bendegúzt kell idézzem: "most látom csak, milyen nehéz tisztességes úton meggazdagodni" :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108817) npera válasza hobizoli (#108815) üzenetére


npera
újonc

Óóóó.... pontosan így történt :C

(#108818) zetor2000 válasza blueboi69 (#108759) üzenetére


zetor2000
senior tag

Tesóm Yarisában bal első izzőcsere:
Bal első kerék le, kerékjárat ki, ott benyúl, elfordít, anyáz mert nem megy, nagy nehezen kiszed, másikat vissza ellenkező módon, de ott is anyázás, mert nincs hely / nem fordul, ha nagy nehezen megvan, akkor kerékjárati ív vissza, bal első kerék fel, ready.

Az inverteres/napelemes témához:
Én annyit csinálnék a helyedben, hogy keresnék egy másik - kevésbé veszélyes projektet. Biztos találsz annak a kis pénznek jobb helyet. Dugd össze a fejed "anyával", és találjatok ki másvalamit.
Aliról én nem rendeltem még semmi olyat, ami fúúú... 80E volt a legtöbb, egy Xiaomi telefonért, ami idehaza még nem volt - be is szoptam kicsit, mert kínai belpiacos, 5 nyelvet tud, szerencsére egyik az angol, a többi mindenféle kínai/ujgur/koreai... ahol nem az arab ABC a menő, olyan. Ezt futár hozta, "vámon átment", de akkor még nem volt a postai IT fejlesztés.
Ja, Posta... amit kinn feladnak, azt az IOSS rendszer (vagy minek hívják) miatt "beírják" egy valamibe, amiben vezetve van, hogy ki vette, mikor vette, mit vett, mennyiért vette, mennyiért viszik neki ki, ragszám, anyja neve... stb. Innen tudja a Pósta, hogy neked mennyit kell fizetni a miért. Már talán nem röggönyözik meg a reptéri elosztóban, de még az is lehet. Talán a futáros is benne van, de mivel nem a Pósta hozza, nem kapni erről levelet, mert a ZexpressOne tudja, hogy már ki van rá fizetve a vámáfa, és nem sz*pat felesleges körökkel.
PayPalnál Buyer protection van, de én felvenném a supporttal a kapcsolatot, hogy ilyen esetben mit tudnak neked nyújtani. Aliexpressen lehet PayPallal fizetni egy ideje.

Vámáfa: mindenre van vámáfa, a probléma ott van, hogyha az eladó postai úton juttatja el a cuccot, akkor általában hiába fizetted ki az Aliexpressen a vámáfát, a posta "rutinja" szerint jár el, és vámol, ha kell, ha nem. Mivel ez átlépi a 150€-t, nem elég az egyszerűsített vám árunyilatkozat, ahol 5 tikket kell bejelölni, vagy hatot, hanem olyat, amilyet még nem töltöttem ki, de tuti, nem ennyi. Akkor gubbaszt rajta a NAV, meg a Pósta, és megmondják, mennyire vesznek még le. Vissza lehet talán kérni a pénzt, mert megmutatod az Aliexpresszes "számlát", ahol vevőnek a szállítási címed van... kábé kiröhögnek.
Ha már kéne rendelni, akkor inkább Amazon.com vagy Amazon.de domainról, ez EUban van, nincs vámáfa, szállítás gyorsabb.
És akkor ott a beszerelés... értem, hogy van szigetelt nyelű csavarhúzód meg fogód, és kesztyűd is akad, meg gumitalpú czipellő is akad odahaza a méretedben, és nem félsz használni ezeket, de én sem szerelek vizet meg gázt - max magamnak és akkor is félve. Villanyt is csak óvatosan.
Én le/rá/átbeszélnélek valami más - hasonlóan színvonalas tervre. Kert? Sufni? Medence? Nyílászárócsere? Kazán? Ház körbeszigetelése? (szerintem ez lenne a kezdet, utána kéne bohóckodni mindenféle egyéb beruházással)Festés? Nyaralás? Jelenlegi S-Max problémakör megoldása (talán végére lehetne járni önerőből, és akkor van egy patent verdátok... bár az eladóval való "vita"... mindegy).
Vagy tedd félre, és "delta T" idő múlva, amikor megint van egy kis adóvisszatérítés, meg egy kis extra évvégi/közbeni prémium, vedd elő, kérj visszatáplálós - kertiszékből hátradőlve nézhetően elkészülő - napelemes megoldásra árat, öldd abba. Az jobban megéri. Valami kerti járólapot is fel akartál verni - asszem - de nem tudom, mire jutottál... BigGreenEgg a kertbe? Hm? Az se olcsó (de egy életre szól)...

Nekem is égeti a zsebem némi pénz - bár még nincs meg teljesen - mert ezt a gépet le kéne cserélni (igazi indokom nincs, működik, elég gyors, de 7 éves lesz nálam, 2014es a biosa...). Ez egy hasonlóan elborult ötlet, mint a tiedé, csak kicsit olcsóbb, és van idehaza sok alternatíva, és haver, aki talán tud kedvezményt.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108819) zetor2000 válasza npera (#108813) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ismi szerint - aki vette, AMD matrica van rajta, Ryzen emblémával, meg Radeon Graphiccsal szerelve. Csak a honlap "huncut"... még nincs április 1. De lehet, hogy egy "szakember" csinálta. Egy hozzáértő.

Néha nem értem, miért nem nézik meg a feliratokat, a terméket, vagy kérnének be róla egy fotót, hogy ne nyúljanak mellé.

Bár a nagy öregek elmondása alapján Chuck Norris bement egy Audi szalonba, kért egy AMG Mercit M Pakettel, és megkapta. :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108820) hobizoli válasza zetor2000 (#108812) üzenetére


hobizoli
nagyúr

[link]

több drón kell ;P

(#108821) zetor2000 válasza hobizoli (#108820) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én mondtam neki, hogy du. nézek valamit, ami... de hívott délben, hogy ott a gép, mire én körbenézek, már megveszi... azt ez lett...
De köszi.

Termékkód alapján amúgy ezt vette: [link]
CPU: 4 mag / 8 szál, ami szvsz nem rossz, a kijelző itt is fHD, a többi sallang meg izé. Klavi nem világít, de az fsz tudja, kell e?

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108822) npera


npera
újonc

Sikerült repülni egy jót ma. Egy lezuhanás volt csak. De az pontosan úgy (!!!) ahogy Nova megjósolta. Első akksi közepén kábé... :R

Egy cserjébe illesztettem be az 1S 3"-os gépet, csak be kellett nyúlni érte is kivenni. Kábé mellmagasságban akadt fenn :B

(#108823) eattila válasza zetor2000 (#108819) üzenetére


eattila
csendes tag

Mert lehet a webshopba masik 1500 termekkel
kerult be es megcsuszott az ekszcell. Vagy egyeb adminisztracios hiba. Ezek vagy automatak vagy importaljak. Nem egyenkent teszik fel.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108824) zetor2000 válasza eattila (#108823) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha szőröznék, akkor legalább 2 hiba is van... mert Intel nem csinál Ryzent, de ha mégis, akkor abból meg nincs N4020... :D
Az excelt is csinálja valaki, igazán megnézhetné, mit tölt fel... vagy valami kommander. De már az újságoknál sincs lektor, sokszor olyan tré helyesírással írnak, hogy rossz olvasni is.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108825) hobizoli válasza zetor2000 (#108821) üzenetére


hobizoli
nagyúr

auchan-ba vissza viheti

több drón kell ;P

(#108826) eattila válasza zetor2000 (#108824) üzenetére


eattila
csendes tag

Mondom. Eleg ha valahol valami elcsuszik, megcsuszik a keze, stb. Nem olvasgat.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108827) Grillo válasza npera (#108801) üzenetére


Grillo
senior tag

Ja az fasza, itt is felfutóban a helyzet. Exkollegina is menne vissza Bécsbe, mert elvileg jövő héttől jelenléti oktatás, de ma már bejelentették a mindenhol maszkviselést, úgyhogy reméli nem az lesz, hogy vasárnap kimegy, majd hétfőn lezár minden IS.

Én reggel megkaptam a patchet a chip szoftverére, már tudok úgy inni sokat, hogy nem lötyög ki akkor sem, ha Bill irányít épp. Katonák megdícsértek, hogy kinyomtatva, kitöltve vittem a végrendeletet, izé nyilatkozatot, doki meg elkezdte mondani, hogy ő a két asztrára a kaisert ajánlaná, bár azt nem mondta hozzás, hogy van más is, de elfogadtam, olyan szimpatikus volt a maszkból kilógó része alapján.
Kicsit fáj a vállam, remélem ennyiben meg is állunk.

Átszervezés faszán halad, elvileg fizu nem lesz kevesebb (több sem), még kisfőnök is maradok, annyi a különbség, hogy az eddig 9 ember helyett olyan 80 fog alám tartozni 3 részlegen, igen nagy megtiszteltetés... 1-2 évnél tovább ez sem tart, annyit meg féllábon is. Meg mégis a nemzet múzeuma, mi baj lehet.

(#108828) zetor2000 válasza Grillo (#108827) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az azért nem mindegy, hogy 8-10 embert, vagy 80at irányítasz, szerintem. 10 ember egy "nagyobb család", még ismersz mindenkit, tudod, ki-mit-hogy szeret, miben jó vagy épp nem. De ugyanez 8x ennyire már eléggé más szint, szerintem. Nem lehetetlen itt is ismerni mindenki nyűgjét, de tuti, hogy más érzés.
Ugyanannyi pénzért meg pláne. :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108829) Grillo válasza zetor2000 (#108828) üzenetére


Grillo
senior tag

Ja tudom, volt már 110 is. Nem is vágytam nagyon rá, de hát már úgyis inalmas volt vagy egy év után ugyan azt csinálni....

(#108830) npera


npera
újonc

(#108831) zetor2000 válasza eattila (#108826) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ezért tartunk itt... :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108832) hobizoli válasza zetor2000 (#108821) üzenetére


hobizoli
nagyúr

amugy ezt parszor eljatszottak....

szol ismi, hogy kell egy deszka a gepebe, mert a 2 gen i3 kene helyett vmi ujabb, amin van USB3.0 is mar legalabb, de ne sokert, mert RAM-t is cserelni az fuuu

magyarul maradt a 1150-s 4gen Hashwell szeria kb, mert az annal eggyel ujabb Skylake mar DDR4-s


nezem a PH-n itt a HA-n, hogy mik vannak joarasitva...
hm, na van is egy, meg hozza egy CPU is
pm-ben ledumaltam ,hogy ez kene, holnap jo-e, persze
erre este szol az emberke, hogy jaaa vettem egy kikukazott brand gepet
hirtelen megis volt 60k-ja ra, hogy vegyen egy 3gen i5-3450-t 4GB RAM-l
zsenivagybaeg
na vissza az egesz az eladokkal, hogy ja megsem kell, mert kozben vett maganak mast

60k-bol siman kijott volna egy H110 mATX alaplapi 7gen i3 2x8GB DDR4-l a mostani hazba, ami IGP-vel a 4K videot is lenyomja... es meg akar egy SSD is bele

vhogy jobb huzas lett volna, mint egy 7+ eves 3gen a 8+ eves 2 gen helyett... frutti 4GB RAM-l :U

több drón kell ;P

(#108833) Phülöp válasza hobizoli (#108832) üzenetére


Phülöp
addikt

Ezért nem veszünk semmit isminek, csak segítünk választani, és ha használt a cucc, akkor összehozzuk a kontaktot az eladóval.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#108834) Jahno válasza zetor2000 (#108821) üzenetére


Jahno
őstag

Na majd ha minden borul, akkor nekem nézhetz. Prémium ügyfél vagyok :-D Van egy döglődő cucc, DOS van rajta, Cel566, fostaliga VIA, de legalább ATX alaplap. A lényeg, hogy 3 darab ISA slot kell a célcuccnak. Valamikor jövő héten nézem meg, futtában láttam a Quantum Lct-t, na mondom ha ez megy, akkor már mázlisták vagytok. És lehet fel kell túrni majd a világot ilyesmiért, valami ZM6, P3BF, egyéb kedvencség jó lenne bele :wub:

(#108835) npera


npera
újonc

Ez kegyetlen jó. Bill Bailey Cockney Motifs in Classical Music :C

(#108836) zetor2000 válasza Jahno (#108834) üzenetére


zetor2000
senior tag

P3B? Lehet van egy fater pincéjében, de nem szívesen zaklatom az öreget. Meg lehet, már eladta / púposelkós... régen voltam ott lenn nála, de nekem van ott 2db IBM Model F vagy M... a kattogós klavi.
Majd körbekérdem ismiket, van e valami az antik piacon, ami még működik...
ATA merevlemezem van, talán még a korabeli alaplapok is látják, ~200GB. Memória tuti van bele.
GUS lesz benne? :D Az most egy vagyon.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108837) zetor2000 válasza Phülöp (#108833) üzenetére


zetor2000
senior tag

Év végén kérdezte egy koleganő, hogy milyen gépet vegyen a 2x éves lányának, tanul vmi egyetem/főiskolán.
Mondom, én azt meg nem mondom neked, de erre meg erre figyelj, a mai gépekben ez és ez az alap, lejjebb ne add... Pár támpontot felírt, elköszöntünk. Aztán nem tudom, mit vett. :)

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108838) zetor2000 válasza hobizoli (#108832) üzenetére


zetor2000
senior tag

Engem nem zavar, mert mielőtt böngésztem volna, már megvették... mikor ott voltak, már azt kérdezték, hogy A / B / C gép?

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#108839) Jahno válasza zetor2000 (#108836) üzenetére


Jahno
őstag

GUSt ne mondjad, azt meg pár dolgot direkt megtartottam, aztán itt a kavarodásban felszívódott. Pedig tele volt memóriával. Szomszédnak emlegettem, hogy tegye ki a polcra múzeumos saroknak, volt Vodoo, Banshee, mindenféle atomság, amire folyik a nyál, oszt egyszer csak elpárolgott. Állítólag el nem adta, szóval van remény. Aztán akármit mondanak a haverok, lehet kiárusítanám a kupacot. Most régebbi alaplapok is 20ezertől indulnak liciten, abból is van pár darabom, csak akadék az egész. Én Voodoos gépet sem fogok építeni, bármennyire menőség is.

De sok mással így vagyok, nem adtam oda senkinek, határozottam tudom, hogy 1-2 helyen lehet a lakásban és nincs. És ha feltúrom a másik nyolc helyet is, akkor sem. Szóval mostanság vakarom a fejem. Laptopok, n+1 laptoptöltő, milliárd tartozék.

(#108840) Jahno válasza zetor2000 (#108837) üzenetére


Jahno
őstag

Jahh, van akinek megfejtem, vagy adok kölcsön lapost, vagy valami, aztán ha csak így beesik akkor szűkszavúra veszem:

(#108841) Sipi- válasza Phülöp (#108833) üzenetére


Sipi-
tag

Tesómék akartak régebben laptopot venni. Küldtem néhányról linket, hogy ezek jónak tűnnek, megéri. A lényeg, hogy sok minél több memória, ssd és i3-5-7 valami proci. Végül vettek egy (talán) Lenovo gépet 100ezerrel drágábban, mint az eredeti keret volt :) Nem baj, legalább nem olyat vettek amit 2 év múlva szidnak.
Tabletnél már nem javasoltam típust, csak, hogy sok memória legyen benne és valami ismertebb márka :D

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108842) Phülöp válasza Sipi- (#108841) üzenetére


Phülöp
addikt

A mostani vas itt is Lenovo (T520), 2015 decemberében vettem használtan. Most sincs vele gond, inkább csak az igények változtak. Meg persze a lehetőségek.
A terv az, hogy kap egy friss oprendszert és takarítás, aztán megy a szekrénybe.

Tabletből meg az aktuális iPad mindig megbízható választás.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#108843) Grillo válasza npera (#108830) üzenetére


Grillo
senior tag

Ezt láttam 9gag-en, és egyből az ugrott be, hogy milyen elegánsan lehetne egy állófogadáson majszolni egy ilyet, bár nehéz volna dönteni, hogy a másik kezemben egy szelet kenyér, vagy pezsgő legyen. :D

(#108844) npera válasza Grillo (#108843) üzenetére


npera
újonc

Pezsgő! De olyan, amit Terrence Hill ivott.... 2:12-től "készíti el" :C

Egy szilveszterkor kipróbáltam, asszony is csak nézett... :Y

(#108845) qnadam válasza Phülöp (#108842) üzenetére


qnadam
veterán

ha már így szóba került, valakit érdekelne esetleg egy 1stgen ipad air? szép állapotban, szinte csak a phantomhoz használtam.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#108846) Grillo válasza npera (#108844) üzenetére


Grillo
senior tag

És neked is akkorát kellett csukott szemmel nyelni, mint a mester csinálta?

(#108847) Bujdy81 válasza blueboi69 (#108759) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

"Alap telepítős móka, ami visszatáplál és csak hátradőlök miután aláírtam a megrendelőt, az 2x ennyi pénzbe kerül."

Ezt, kérlek, támaszd alá számokkal, ha lehet, mert nekem nem jön ki a matek!

Korábban 2,1 milliót írtál a kulcsrakész rendszerre, ezzel szemben 1 milliót írtál a kisebb teljesítményű nem visszatáplálós rendszerre, aminél rávilágítottam, hogy sokkal több az "apróság" ára, mint ahogy saccolod (valódi ajánlatok alapján), plusz még nem számoltad bele azt az okosságot, hogy ha termel a napelem, akkor árammal megy a víz fűtése, ha nem termel, akkor gázzal (mert nyilván nem éri meg a hálózati áramról fűteni a vízet, ha van gázbojler is). Tehát ide még kell valami elektronikia/okosság, bármi.

Ha pedig az nincsen, akkor a két rendszer kihozatala között jelentős a különbség!

Természetesen a tetőn szopás, vezetékelés, stb. munkadíját vegyük nullának az SK kivitelezés esetén, bár szerintem ott is el fog kopni 1-2 százezer a " kell spéci szerszám/dugókulcs/bármi, ami később úgyis jó lesz valamire".

És akkor nulla forintra számoltuk azt is, hogy a kulcsrakész rendszernek vannak ilyen plusz feature-jei, hogy:
- engedélyek,
- garancia,
- adott témában vizsgázott szakember építi, aki esélyes, hogy könnyebben old meg egyes, hirtelen felmerülő problémákat,
- 4-6 kezes munkákhoz 2-3 ember, nem egyedül szopsz
- jövőbeni bővíthetőség

("ott konkrétan az inverter egy dugvillán lógott, tehát a hálózthoz való beköte nem bonyolultabb egy hajszárítónál." azért erről kikérném egy szaki véleményét is, mert lehet, hogy nem véletlenül van ráírva MINDEN konnektorra, hosszabbítóra, hogy max. 3500W. Ha jól tévedek, akkor 16A fölött nem biztonságos/szabványos akármilyen csatlakozó. Persze, mi is hajtottunk sok ampert anno kínai hosszabbítón, mert kellett, hogy menjen a sok erősítő, meg stroboszkóp, meg lézerek, de ha para lett volna, akkor nem családi ház ég le, csak a gimnázium! :D )

(#108848) blueboi69


blueboi69
csendes tag

#inverter téma

Közben írt nekem az MPPSolar a tegnapi levelemre, hogy értesítenek amikor lesz EU raktárban cucc, nem gond.
Az itteni napelemes topikban pedig úgy látszik még jobban képben van 1-2ember. Kiderült, hogy ugyebár a fő gyártó az a Voltronic, nekik is vannak jó áron eszközeik, magyar forgalmazó is van pl. (persze jó drágán) Viszont kiderült, hogy pl ha az MPPSolartól vesz valaki nagyobb tételt (az MPPSolar és Voltronic az szinte ugyanaz, mivel Voltronic az alapja), tehát 1000db felett a vevő/viszonteladó kérheti saját színben saját logoval! Ez mekkora már. Ez megmagyarázza, hogy pl az olasz partnernél miért van olyan, ami tökugyanazt tudja és ugyanúgy néz ki csak más a színe és a neve.
Mik vannak!

(#108849) eattila


eattila
csendes tag

Corolla nem tisztel. Ma reggel remegett, köhögött, traktor hangot próbált utánozni. Nem is szedte a lábát. És még a dzsin lámpa is villogott.... Érzésre legalább 1 henger nem járt.
Már a szervízben pihen.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108850) eattila válasza npera (#108830) üzenetére


eattila
csendes tag

Kell!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.