Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#108751) npera válasza Sipi- (#108749) üzenetére


npera
újonc

Ha az ELMŰ jóvá kell hagyja és a Jahnó által referált szabványt is figyelembe veszed, akkor élek a gyanúperrel, hogy villanyász kell beszerelje. Lásd Wizard esetét a doboz mozgatásával.

Alighanem bármelyikünk be tudná kötni fizikailag, csak ha valami félremegy, akkor hirtelen nagyon nem mindegy, hogy szagembör csinálta vagy horribile dictu én.

(#108752) Jahno válasza Samott (#108743) üzenetére


Jahno
őstag

És ilyenkor szívás a tényleg nagyker, mikor valóban mintát kapsz, vagy fele áron, mint idehaza a közért. És akkor dumáld ki, hogy tényleg kereskedés.

(#108753) Jahno válasza npera (#108745) üzenetére


Jahno
őstag

Meg egyéb dolgok, amiket LED tápoknál írtam, hogy ugyanaz, de annyira azért mégsem. Néha a CE jelölés önmagában csodákra képes.

(#108754) qnadam válasza blueboi69 (#108736) üzenetére


qnadam
veterán

aztán ha baj van a cuccal, ők visszafizetik a felét, te meg verd le rajtuk a többit ha tudod :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#108755) npera


npera
újonc

Irány a mező....

(#108756) A. Crowley


A. Crowley
csendes tag

Vámhoz hozzátenném, ha emlékeztek, haverom Svájcból küldött levelére, melyre rá volt írva, hogy 2db bankkártya, fizetnem kellett 1.3k HUF vámot...

(#108757) blueboi69 válasza qnadam (#108754) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hú nem válaszolok mindenkinek külön. Rákérdeztem amúgy itthoni csoportban, hogy mi van akkor ha vissza kell küldeni garizni, ilyesmi. Azt mondták, hogy az évek során alig 1-2esetről tudnak, de olyankor elég volt levideozni, hogy mi történik, ők pedig csak a panelt küldik ki, nem az egész invertert, és kicseréled magadnak.

Rákerestem, hogy mit lehet tudni a cégről, azon kívül amit a saját weblapjuk mond, ez egy 20éve működő inverter gyártó cég.
És a világban sok helyen vannak viszonteladóik is, de európában kevés.

Van ali-n eladójuk, de erre rákérdezek, hogy kicsoda, de alapvetően ők gyártók, de kiskerrel is foglalkoznak. Emailcím van, meg egy elég normális weblap, de tudom, hogy ez manapság nem azt jelenti, hogy el is kell hinni:
https://www.mppsolar.com/

Azt viszont lehet tudni, hogy van csomó más márka, ami őket klónozza silányabb minőségben és pl a Growatt termékek bele is tőlük van.
Én is óvatos vagyok, nyilván, nem rohantam azonnal hozzájuk, hogy shutupandtakemymoney.

Érdekességképpen, hogy milyen szinten megy a másolás:
Jelzik, hogy ez nem ugyanaz:
https://www.mppsolar.net/

Pedig a terméken a logo is eléggé hasonló a név meg konkrétan ugyanaz. Mondjuk az már aggódalomra ad okot, hogy a contact emailjük, az gmailes cím :C

Elvileg van románában vmi viszonteladó, megnézem őket is.

Szerk:

Voltronic is the manufacturer. MPP Solar, Giant Power, Mecer and Proline (there are others) have OEM agreements with Voltronic and the same inverter is branded in different colours but it is just the wrapping paper. They are the same machines under the skin.

Voltronic az eredeti gyártó (ilyeneket árulnak EU-ban is) a többiek azok hozzátehetnek extra dolgokat az erdeti Voltronic licenc alapján.

[ Szerkesztve ]

(#108758) A. Crowley válasza blueboi69 (#108757) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Bocs, csak nekem van kicsit hobizoli utánérzésem, hogy az gondolod, ez így jobb és olcsóbb lesz? Nekem ebből nagy szopófaktor néz ki. Árammal ilyen szinten nem biztos, hogy kéne játszani. 2 gyerek mellett meg pláne.
Annyira kell ez a szxr? Akkor valami hivatalos, garis, beszerelős, elfogadós emberkével csináltatnám. Egy sima izzócsere is tud qrvanagy szopás lenni. Nem egy ilyen rendszer, amit itt akarsz csinálni.

(#108759) blueboi69 válasza A. Crowley (#108758) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Izzócsere miért bír szopás lenni? :U
Ez kicsit olyan, hogy a motorháztető alatt a hangos-zajos-büdös valami ott egy nagy feketemágia aztán közben meg nem is.
Én nem félek belevágni, egyáltalán. Nyilván lenne mindenféle extra védelem és lekapcsolható a cucc bármikor.
Alap telepítős móka, ami visszatáplál és csak hátradőlök miután aláírtam a megrendelőt, az 2x ennyi pénzbe kerül.

Az egész onnan indult, hogy valszeg kapunk mi is szja adóvisszatérítést, mint ahogy sokan, és gondoltam, hogy vmi olyasmira költeném el, ami befektetetés jellegű és/vagy van haszna is. Indult a történet a napkollektorral, hogy azzal kiváltható a melegvízkészítés az év naposabb felében, ezáltal nem járatva a kazánt, de már konkrétan végiggondolva a csövezést, olyan akadályokba ütköztem, hogy elvetettem a dolgot és akkor lett belőle napelem, ötlet szintjén.
Ebből hamar jött az, hogy akkor mi lenne ha nem baszakodnék a hálózattal, napelemre rákötöm a fűtőpatront és önállóan elfűti a vizet akkor árram, innen már csak egy kis lépés volt eljutni oda, hogy hohóóó lehet ezt másra is használni, sőt úgy be lehet kötni, mint egy fogyasztót.
Azért nem akkora truváj ez.
Napokban linkeltem videot, ott konkrétan az inverter egy dugvillán lógott, tehát a hálózthoz való beköte nem bonyolultabb egy hajszárítónál. Rá a panelek és egy elosztóba meg mehetnek a fogyasztók. Sőt, több videot is linkeltem, ez elvan szigetüzemben is, hiszen alapvetően off-grid.

[ Szerkesztve ]

(#108760) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Egyébként ez az ali-s eladó:
https://mppsolar.en.alibaba.com/productgrouplist-220963344/EU_Asia_Africa_220_230_240vac_400vac_3_phase_.html?spm=a2700.shop_plgr.41413.3.56a095d6wEkzFq&scene=all

Hogy ez mennyivel tűnik biztonságosabbnak, mint paypal-el, fizetni, azt most így hirtelen nemtudom.
De pl van ilyen ebayen is:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=mppsolar&_sacat=0

És hivatalosan a gyártó meg nem ad el ebayen semmit. Szóval ezt rakd össze. Ezek alapján ha a gyártó sales címére írok és onnan jön válasz az tűnik a legegyenesebbnek.
Pedighát az ebayes maximum_solar nevű eladónak is van 6725 eladása 100%ratinggel, mostakkor azt is meg lehet cáfolni, hogy kamu is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#108761) Sipi- válasza blueboi69 (#108759) üzenetére


Sipi-
tag

Szerintem inkább idd el :D Vagy vegyél egy S-Max-ot :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108762) Sipi- válasza blueboi69 (#108757) üzenetére


Sipi-
tag

Itt a piaci rés: legyél Te a magyar viszonteladó. Jahnot és zetort foglalkoztatod szakértőként és szerelőként és itt a meggazdagodás útja.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108763) Jahno válasza blueboi69 (#108759) üzenetére


Jahno
őstag

"ami befektetetés jellegű"

30 évvel ezelőtt okosabb lettem volna, mert ugye Star Warsos legó és egyéb relikviák, ősöreg videójátékok, pedálos Moszkvics, hasonló szirszarok mentek volna. Semmiféle ingatlanmágus biznisz.

(#108764) blueboi69 válasza Sipi- (#108761) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Mire azt a pénzt eliszom... még a gyerekek is bőven felnőnek, akkor sem fogyna el :)

(#108765) blueboi69 válasza Jahno (#108763) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na az ilyen relikviákban én sosem hittem. Arra marha nehéz találni bárkit is....
Még amikor F1-en dolgoztam, az utolsó évben amikor a BMW még volt F1-ben, akkor megvettem az F1-es baseball sapijukat, eredeti BMW, cikkszámmal stb. Úgy voltam vele, hogy ez majd 30év múlva kurvasokat fog érni. Hát most kb állásában megfakult :D Úgyhogy idén nyáron levágtam róla a cimkét a picsába és párszor már felvettem :C

Ehhez képest egy ingatlant veszel, az mindigis kelendő lesz és megy az ára felfelé.

Juteszembe, nincs itt valaki aki tudna nekem Eurotax értéket számolni autóra?

(#108766) Jahno válasza Sipi- (#108762) üzenetére


Jahno
őstag

Én nem vállalom, meg különben is csak bedőlne a cég. Bár egyik infós haver most végzett a villanyász sulival, másik infós/fotós haver éppen bevégzete a közcélú villamoshálózatra csatlakozó vagy nem csatlakozó kiserőműves kiegészítést és erősen masszíroz, hogy nézzem meg magamnak, mert időszakosan akár pénzt is lehetne belőle csinálni. Én meg nem tudom, invertertől nem félek, csak viszonylag kevés idehaza a lapostető.

(#108767) blueboi69 válasza Sipi- (#108762) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ehhez kéne rendes bolt, meg raktárkészlet meg beinvesztálni ésatöbbi. Nincs nekem erre pénzem sajnos. Jahno-nál meg úgyis tele van pakolva a lakás/pince/telek minden szarral, nem fér el ott semmi :D Tudom tudom béreljünk raktárat.

(#108768) blueboi69 válasza Jahno (#108766) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"Én nem vállalom, meg különben is csak bedőlne a cég"

Tekintettel arra, hogy ezt írtad:
"csak viszonylag kevés idehaza a lapostető"

Tényleg bedőlne, ugyanis nagyon rossz megközelítés. Pont, hogy lapostető a legrosszabb napelemnek, mert tele kell konzolozni :D Vízszintesen lerakva nem jó, mert messze nem jó a dőlésszög és hamar koszolódik, mert nem tud lefolyni róla a dzsuva.

(#108769) Samott válasza blueboi69 (#108760) üzenetére


Samott
addikt

Csak ha az aliexpressen b.sz at, akkor az alinak kell megvivnia vele a harcot. Nem neked kozvetlenul a gyartoval.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108770) Jahno válasza blueboi69 (#108765) üzenetére


Jahno
őstag

"Arra marha nehéz találni bárkit is..."

Apróhirdetéseket nézve néhány cucc túlélési ideje néha 3 perc is van. De valóban nehéz előre tudni, hogy mi lesz az a jövőben és mennyire.

Néhány kevésbé amortizálódik, mint egy ingatlan, néha működésképtelenül többet ér, csak legyen doboza. Szóval nyilván káosz az egész, csak akad néhány termék vagy termékvonal aminél pislogunk. Pár éve pld. 2500 pénzért komplett, X egyben működőképes cuccot hetekig hirdettél ami a kutyának nem kellett, most hiányosan, esetleg "foglalkozós" kivitelben 10ezertől indul a licit és verekednek érte. Nekem is abban az időszakban gyűltek fel félig működő cuccok, most kicsit rá költve és sokat foglalkozva már működnek, de így meg azért nem piacképes. Valamivel szopni kell :-D

(#108771) blueboi69 válasza Samott (#108769) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, ez igaz. Rákérdeztem amúgy a csoportban, hogy direkt utalásnál paypal-el mi véd ilyenkor engem, mit vásárlót.

(#108772) Jahno válasza blueboi69 (#108768) üzenetére


Jahno
őstag

Rossz a megközelítés. Ha tele kell konzolozni, akkor tele lesz konzolozva. Oszt?

(#108773) blueboi69 válasza Samott (#108769) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Egyébként paypal is véd és akkor kapja meg az eladó a pénzt ,ha jóváhagyom, mint vevő, nem?
Van ott is valami védelem, ha jól tudom. Eddig ha vissza kellett téríteni vmit, akkor azt az eladó küldte vissza, de problémás esetem sosem volt még.

(#108774) blueboi69 válasza Jahno (#108772) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az mindig pluszköltség, de miért is kell neked lapostető ha azzal több a szívás? Bár arról nehezebb leesni, ez tény. Mondjuk egy inverter forgalmazó ritkán is megy ki szerelni tetőre, szóval a modell még működhet.

(#108775) Samott válasza blueboi69 (#108773) üzenetére


Samott
addikt

Paypalnak hogy magyarazod ki a fel szamlat meg a ket utalast? Abban a percben felrakod a tetore amint megjott? Mert a tracking alapjan ok is tudni fogjak mikor ert ide. Es utana mar a paypal se tud visszavenni semmit ha kifizette.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#108776) Jahno válasza blueboi69 (#108771) üzenetére


Jahno
őstag

PayPallal is lehet szopni, valamint ott is max. 180 nap a védelmi idő és kész. PayPalon ha nem sikerül dűlőre jutni az automata rendszerrel, akkor egyre nagyobb eséllyel jutsz egybites majomhoz és csak pislogsz. Mindenki ott is atyaúristenként tekint rá, hogy pfúúú, PP az igazi, van védelem, az a fasza, aztán azért haveri körben is akadtak már meredek sztorik és én is szívtam nem keveset.

(#108777) Jahno válasza blueboi69 (#108774) üzenetére


Jahno
őstag

"Bár arról nehezebb leesni, ez tény."

Na, végre leesett. Érted, leesett :DD

(#108778) blueboi69 válasza Samott (#108775) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, ez igaz. Meg is írtam a gyártónak, hogy ilyenkor azért nem vagyok védve, hátha van rá vmi magyarázatuk. Ha a két utalásból összerakható az összeg, akkor viszont azt meg tudhatja a vám is. Bár ott is gondolom van jobb dolguk is ennél.
Nyilván nagyságrendekkel egyszerűbb lenne itthon bemenni valami boltba és megvenni, szóval keresgélek még, hogy mik vannak.
Vagy legalább EU-n belül tudnék venni, az is már előrébb lenne.

Közben megnéztem a románokat, ott még drágább mintha megvenném a gyártótól és kifizetném az áfát és a vámot szállítással, pedig esett a lei árfolyama. Gazdga népség ez!

(#108779) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Ez hatalmas :C

RTL.hu | A Videós Hírportál

(#108780) Jahno válasza blueboi69 (#108773) üzenetére


Jahno
őstag

PayPalnál ragszámos küldeménynél ha bármit kapsz és beér az országba, akkor márlerendezettnek tekintik, bármi bajod van beszélj előbb a vevővel, aztán jöhet a PP békéltetős procedúra.

(#108781) blueboi69 válasza Jahno (#108780) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Értem, értem, köszi!

(#108782) Jahno válasza blueboi69 (#108781) üzenetére


Jahno
őstag

Esetedben nem biztos, de pld. Ebay vásárlásomnál törölte magát a vevő és nem nagyon lett megoldása. Másik tranzakciómnál meg majdnem 4 hónapig gondolkoztak, hogy mi legyen, persze döntés bármikor születhet, szóval naponta kétszer nem árt megnézni a hibajegy állapotát, mert egyszer csak írnak és marad 48-72 órád a következő lépésre. Nekem azt sem sikerült teljesíteni, ott azért buktam a terméket, a visszaküldés árát és minden is. Néha be kell szopni na :O

(#108783) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Btw nem csak én találtam meg ezt a gyártót, itt is erről beszélnek:

https://logout.hu/tema/napelem_de_csak_finoman/hsz_9451-9500.html

Konkrétan írja valaki, hogy a Growatt az az mppsolar-t másolta le. Szép.... Ez már kb olyan, mint az Orosz-Holland-Gesztipéter :U

(#108784) blueboi69 válasza Jahno (#108782) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ebayen nekem is volt, hogy vettem vmit, majd gyanús volt, hogy nem jött meg, de addigra az eladó törölte magát. Az ebay visszafizette a pénzt, sztem ezt ők nyelték be vagy nemtudom, hogy ilyenkor hogyan tudják utólérni a csókát.

(#108785) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Nahát, nahát

"Azért vigyázz ali-val! Hamisítják! Nem vicc, a kínai invertert kínában, ugyanolyan kinézettel, ugyanolyan néven más cég koppintja. Vedd fel gyártóval kapcsolatot, egy email az egész.
Vagy http://voltronicpower.com/
vagy https://www.mppsolar.com/v3/
Ott contact, és írsz nekik email. Lesz EU szállítás (DDP házhoz, se vám, se ÁFA), és még jobb árat is kapsz mint ali !"

https://logout.hu/tema/napelem_de_csak_finoman/hsz_9475-9475.html

Úgy látszik más is erre jutott, mint én. Mostmár csak keresni kell olyanokat, akiket átvertek, ha nem találok ilyet, akkor abból indirekt bizonyítom, hogy korrekt cég. :C

(#108786) Jahno válasza blueboi69 (#108784) üzenetére


Jahno
őstag

Volt olyan is, hogy felfogták, aztán olyan is, hogy nem. Akkor mentem a PayPalhoz, ahol egy lendülettel becsukták a jegyet, mondván beszéljem meg a feladóval, utána Ebaynél folytatás. És egy tranzakciónál van olyan, hogy becsukják, akkor később vitának/fellebbezésnek helye nincs.

(#108787) Jahno válasza blueboi69 (#108785) üzenetére


Jahno
őstag

Fordos ember is ilyen, saját csoport, minden jó, iparilag nyomja, utána meg azt is el bírja sunnyogni, hogy hány kilométer van benne.

(#108788) eattila válasza blueboi69 (#108736) üzenetére


eattila
csendes tag

Innye. Nagyon SMAX irányba mész megint....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#108789) blueboi69 válasza Jahno (#108787) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Oké, de ezek tök független források és egyiknek sincs érdekeltsége a gyártónál. Kicsit más azért.

Fordos csókás csoportot meg tegnap bezárta az admin. Az én emberem csak moderátor volt ott. Merthogy van a másik hivatalos smax csoport, ott meg sokaknak elegük lett, hogy az ottani admin egy csomó pénzt lenyúlt (mondjuk nem értem, hogy egy ingyenes oldalon miért kell bármiért is fizetni), aztán megelégelték és átmentek ebbe a csoportba picsogni, az itteni adminnak meg ezzel tele lett a töke és ezért bezárta az egész boltot :C

Komolyan mondom felnőtt emberek, de tisztára meghülyülnek és véresen komolyan vesznek bármit ami egy fb csoportban van és ezen képesek idegeskedni. Én mondjuk semelyik adminnak/csoportnak nem fizettem sosem semmit. Régen kispolszkis társadalom is ezért vált ketté, mert az egyik ingyenes volt, a másik meg fizetős lett, bár ott volt is némi szolgáltatás.

(#108790) Jahno válasza blueboi69 (#108789) üzenetére


Jahno
őstag

"mondjuk nem értem, hogy egy ingyenes oldalon miért kell bármiért is fizetni"

Ha már dolgozni kell vele, más meg sokat keres rajtuk, ésvagy. Kérdezd meg :-D Haverom is kitalálta, hogy ott vannak a nagy létszámú fotós csoportok, majd fejlécbe meg kiemelt dolognak rakunk ki hirdetést és havi sokezer az jó zsebpénz lesz. Én sem értettem miért működne ez 1-2 speciális marketinges csoport kivételével, de nagy baj nem lehet, felőlem próbáljon ki, amit csak szeretne. Utána nem kipróbálta, mert rögtön közös biznisz lett :C

Megszenvedtünk két hülyével akinek más elképzelése volt, párral akinek pénze nem és egy seftes nagydumájú párossal akik majdnem 1 évig húzták-halasztották a dolgokat, míg fotós seftelés helyett munkát találtak egy napelem telepítő cégnél :-D

Max. a kiscicás posztok meg a hülye kérdések miatt idegeskedem. Aztán néha meg nem :-D Többinél felvetettem, hogy csukjuk be, ott testületileg egyet is értettünk és becsuktuk, ami csak úgy a nyakamba szakadt azokat átneveztem kreténre és úgy csuktuk be.

Többit nem tudom, saját csoportom is hirtelen növekedésnek indult. Mondtam is többieknek, hogy (csak így pozitívan) remélem nem kezdenek írogatni és fejben megalakulni, szervezkedni, mert egész jó volt ez a langyos állóvíz és nincs kedvem új hülyékhez.

(#108791) WiZARD válasza blueboi69 (#108789) üzenetére


WiZARD
addikt

Jelenteni kell fb-nak hogy admin pénzt kér ezért-azért és hamar ki fogják b*szni, mert a facebooknak nagyon nem fog tetszeni hogy rajta keres valaki és ő nem kap belőle jutalékot :DDD

(nem tudom a szabályzatnak mely pontjában van ez, de elég egyértelműen le van írva hogy tilos)

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#108792) Sipi- válasza blueboi69 (#108789) üzenetére


Sipi-
tag

Ha a facebook feldob valami hírt, akkor azt néha el sem szoktam olvasni, hanem alatta a kommentekbe olvasok bele. Ha van legalább 100 komment hozzá, akkor azok között legalább egy helyen van anyázásig, egymás feltételezett értelmi képességeinek hangoztatásáig menő vita. Egymásnak teljesen ismeretlen emberek képesek így viselkedni. :Y

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#108793) blueboi69 válasza WiZARD (#108791) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Megindokolják azt, hogy klub működéshez, stb. Bár volt egy klubtárs aki meg volt szorulva és neki utaltak egy csomó pénzt a közösből, de nemtudom én annyira nem követtem ezeket.
Még régen, amikor nem volt FB, akkor még rá lehetett fogni, hogy a weboldalnek futnia kell valahol meg tárhely meg admin munkák.

(#108794) blueboi69 válasza Sipi- (#108792) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Pontosan.
Én ezért szoktam szűrni, hogy amire van 10-20-30röhögő fej, azt elolvasom, ha első 10kommentben nincs ilyen, akkor zárom is be, de amúgyis próbálom minimalizálni a fb-on töltött időt, mert hatalmas időrabló.

(#108795) blueboi69 válasza Jahno (#108790) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na nekem ilyenekre nincs időm. Eddig volt/van 1-2 csoportom kb, de azokat is hagyom a faszba lassan :D Az egyik bmw-s, mostmár az is megy a lecsóba, pedig egész jó kis adok-veszek lett. Kapásból aki cigány, azt be sem engedtem a csoportba. Soha nem volt panasz, hogy valakit átvertek volna. Nahát nahát :C

(#108796) Jahno válasza WiZARD (#108791) üzenetére


Jahno
őstag

Aztán mivel egyedül jelentetted, a csoportot meg amúgy sem lehet hivatalosan fizetőssé tenni, így nagy semmi fog történni. El van baszva ez a jelentgetősdi is, ahogy sok más, ha nem fogják érteni a mikéntjét. Egy átlagos csaló vagy szexhirdetés felismerése is akadályokba ütközik. Idéntől nagyon menek a kamu csoportok kamu eseményei, vagy olyanok, amik meglévő eseményeket másolnak tovább saját név alatt, majd előtte szépen alatta hirdetik a kamujegyet, fizetős online streamet és egyéb bankkártyaleszopós állatságokat és ilyenek ellen sem nagyon akarnak mit csinálni. Néha kipróbáljuk, gyakrabban jelentjük, nem sért szabályzatot és kész.

(#108797) Jahno válasza Sipi- (#108792) üzenetére


Jahno
őstag

Álláshirdetések a legjobbak, de most Soros háttérbe szorult, megy az oltás és egyéb lófasz anyázásos szakértése. A világ 90%a úgyis nyomorék, azt sem tudja hol van.

(#108798) Jahno válasza blueboi69 (#108795) üzenetére


Jahno
őstag

Én meg nekiláttam leredukálni, kiléptem egy csomó helyről, erre jött helyette más. Ááááááá. Inkábbb fotós szakmai meg kütyüsek, amit nem követek, van amibe 1-2 havonta belenézek és olvasgatok, meg ilyen "jó ha van, infót gyűjteni és tájékozódni".

(#108799) blueboi69 válasza Jahno (#108797) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én a politikai hirdetéseket mindig jelentem, és szerencsére el is tűnnek a pcsiába, azon kívül nem találkozom jelentenivalóval.

(#108800) Jahno válasza blueboi69 (#108799) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem még privátban is dől, de általában az ilyen események meg nyílt dolgok alatt. Azt nem árt követni, főleg a mostani időszakban, amikor elmarad, átütemez, visszavált, programváltozás típusú infók ott dőlnek a legjobban. Meg néha nem árt tudni milyen a világ, elcsevegek 1-2 csalóval, robottal, aztán kész is. Saját csoportban valószínű már elterjedt, hogy tán embert is eszünk és univerzumból ki lesz csapva mindenki, mert szerintem 5+ éve nem esett be hülye és alig 1-2 nem oda illiő dolog megy csak félre. Lassan már ezért lesz unalmas. Előtte bőven voltak érdekességek :W

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.