- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Ó, ment kedvencekbe.
"if you shoot this cannon, you are sure that it hits something. Maybe it hits a ship you targeted, maybe a planet behind that ship if you miss. Maybe another planet on another end of the galaxy in a million years. But each time you shoot this cannon, you will definitely kill someone. Somwhere and some time. So aim accurately and do not shoot if you are not sure"
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Az S24u-nál még meg tudtam indokolni a tükröződésmentes jobb kijelzővel, meg a kicsot jobb éjszakai fotókkal az akkori 16-os iPhone-hoz képest a miérteket. Aztán a 25-26 inkább oldalra lépett, mint előre, de nem lepődtem nagyon meg. 7 év supportot akkor ígér egy gyártó, ha nem lát addig nagy változást.
Ha ma kéne venni, iPhone lenne komolyabb gondolkozás nélkül. De még egy darabig nem tervezem. -
-NoVa-
veterán
Nem a telefon fogásán segít, hanem nem olyan érzés kézbevenni, mint egy szilikon tokot. Az egyetlen valódi feladata itt a magsafe gyűrű, amit eredetileg nem tudott az S24 Ultra, különben tok nélkül használnám. A képen is látszik, hogy mennyire minimális a tok funkció. A titán ház nem egy sérülékeny anyag, 2 év alatt hajszálkarcok sincsenek az üvegen, szóval az aktuál gorilla glass sem szar, fogjuk rá, hogy bírja.

-
-NoVa-
veterán
Karbon hajszálvékony minimalista tokban van a telefon, de az is inkább csak a kameravédelem miatt. Meg jobb a fogása, és nem válik tőle kényelmetlenül nagyobbá, mint amekkora alapvetően. Vastagságba sem szól bele.
A kifelé mutatást pont leszarom, ellenben én fogom kézbe napi sokszor, legyen a tenyeremnek is kellemes az egész. Jó anyagminőség, jó fogás, stb, és akkor ugyebár ugorjon már meg a kamerája egy szintet, amit az A széria valahogy nem szokott. -
-NoVa-
veterán
Nope. Azaz a képminőség, a karcálló anyagok, öngyógyuló felületkezelés, ujjlenyomat taszító réteg, a teljesítmény, méret, hő, szerelhetőség + alkatrészellátottság, stb egyes paramétereit látszólag tudják, aztán mégis valahogy mégsem ugyanaz kézbe véve az egész. Pénzért saját használatra inkább 1-2-3 éves felsőpolcos valamit érdemes, de ez az én szubjektív véleményem. De inkább iPhone aktuális elfogadható áron lévő példányát, aztán le van tudva a telefon.
-
-NoVa-
veterán
Az volt az első Fold, amin kézbevéve már tényleg elgondolkoztam. Vékony, jó kézbe fogva, kellemes izé. Aztán amennyit esett le, verte ki a kezemből a kutya, gyerek, esett vízbe, stb, jó nekem a 24Ultra amíg bírja (karcmentes). Legyen ez is hasonlóan tartós!
-
-NoVa-
veterán
Ilyen az, amikor a polimer lazán kötött láncokból áll. Bár a laza kötődésben vannak kétségeim, amikor a kezem bőrével alkotott kapcsolatot próbáltam bontani. Van is egy Marvel dokumentumfilm a témáról:

A Shimano váltókban használt kenőanyagok inkább megszilárdultak, beálltak, a Sram valami tartósabb cuccal kezelte, mert ugyanolyan feszes és pontos a váltásérzet, mint elrakáskor. Mivel a Moser fixim 50 éves, lassan nyugdíjazom, mielőtt a támvillán lévő horpadás összecsuklik alattam, így most előszedtem az ebből az évezredből származó cuccokat, amik éveket pihentek elpakolva. Most kibuknak az elöregedett anyagok hamar, szerelős karbantartós szezon jön. Aztán elegem lesz a recsegésekből, bemegyek valami bringabótba szemellenzővel, és veszek valami fapados összecsukható izét, és kész. És nem nézek el a Gravel részleg felé, véletlenül sem.

-
-NoVa-
veterán
A Ritchey markolatolatom feloldódott, és átkerült a tenyeremre, avagy bringakarbantartás, de nagyon. Előszedtem a Giant NRS-t.
A Fox rugóstag lassan felújításra vagy cserére szorul. Az XT fékváltókarok elfáradtak, legalábbis a hátsó, így az XTC-ről lekaptam a Sram X7 rendszert, az határozottan kattan és feszesen vált. Ha megtalálom a teleszkóppumpám, és veszek új markolatot, mehet is fel valami hegyre..
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Autóipari pénznyelő, ma lemerült a fekete kulcsában az elem. Ezen kívül a műszakija is lejáróban.Ritka csillagok együttállásaként épp mindkettő autó üzemi hőfokon meleg olajjal forgalomban egymás mellett állt a lámpánál, úgyhogy... Az automata finomabb tranziense egy motorháztetőnyi előnyt jelent a feketének, utána kb azonos a kettő, avagy dinoszauruszt konvertálnak vigyorgássá és széndioxiddá.
-
-NoVa-
veterán
Egy igencsak szűk parkolóhelyen 30 kiló kutya ölben előrehajolva anyósülésre helyezésekor (mert makacs deg ha még nem akarja abbahagyni a sétát, akkor csak becipelni lehet az autóba) becsípődő ideggel indult, aztán az eszkalálódott. A jobb lábamat én sem éreztem sokáig térden alul, mostanra jó. Az igu által ide spontán nem ezzel kapcsolatban bedobott deep squat helyes módszertan megtanulása pl jót tett nagyon, nyújtás + tehermentesítés, stb, de azért a rengeteg tengerparti homokban mezítláb sétálás sem utolsó. Vagy hegyekben, vagy izé, digitális nomádkodtam eleget mindenfelé, mozogni kell. Kellően óvatosan, bemelegítve, odafigyelve a szögekre és irányokra már minden fájdalommentes. Az albérlőnek vittem fel új franciaágyat, összeraktuk, nyári gumik felnistől padlásról le, téli fel, minden izmát megfeszítve sünt bekapni próbáló vadászkutya visszatartása, stb, mindig van mivel tesztelni.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Legutóbb pont magyar szövőipari cég promóját néztem, akik gyakorlatilag huzalozott, emberi inakat utánzó megoldással szőttek robotkézfejeket. Relatív olcsón legyártható, és könnyen pótolható, emberi kéz ügyességét megfelelően közelítő cuccot csinálnak, aztán plug and play cserélhető, ha elkopik, szennyeződik, és helyben lerakott gépekkel legyártható. Na azt bírtam, mert egyszerű, és jó irányból közelít meg egy bonyolult és általában drága megoldást. Jut rá ezer másik startup, valamelyik majd nem megy csődbe.
-
-NoVa-
veterán
Pörgettem Kuka robot "ujjai" között ceruzát, és rajzoltam vele papírlapra algoritmikusan szemre nehezen követhető tempóval az ötösért. Majdnem 30 éve. Meg csillagfotós sokexpós módszerrel VGA kamerával nagyon nagy felbontású, algoritmikusan hibát jelző munkadarabellenőrzés, meg ilyesmi. Na, azóta ezek stabil általános hatékony ipari izék. Mert megbízhatóan azt és úgy, amit és ahogy.
A neuronhálónak meg van egy megfigyelt betanított válasza, de néha fel sem fogod, mitől borul át az általában a helyzetre jó válasza valami értelmezhetetlen baromsággá, mert egy olyan külső együttállás jön össze, amire nincs elsimított paraméterezés az adathalmazában. Klasszik járni tanulós robotoknál ez ugye a teljes erőből elugrás, összeesés, kapálózás, robotkar összeakad, lever, Tesla lefejez a keresztbe álló trailerrel, izé, általában motoros fém erős dolgok veszélyesek tudnak lenni. Ki lehet végtelensok adattal simítani ezt 99.999%-ra, és akkor a munka felénél járunk ahhoz képest, hogy 99.9999% legyen, de ha célfeladaton töredék energiabefektetéssel olcsóbban üzemelő célrobottal megvan a 100% évtizedek óta, akkor ez nem váltja meg a világot. A hadiipart még csakcsak, a minket érintő többi dolgot kevéssé. Persze lesznek érdekes cuccok, vicces mindennapi használati tárgyak, de semmi repülő autós pozitronagyas scifi izé. -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Nade. Vállalatüzemeltetési rendszer, könyvelési izé, VM-eket fel, le, át, update, downgrade, rollback, izé, vagy pedig egy Digic igényeire felhúzott sebességkritikus elosztott rendszerű renderfarm, ahol minden fölösleges számítási overheadet és lassító réteget lereszeltek, cserébe illik nagyon óvatosan letolni minden újítást.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
A napi levelezésen helyben futó LLM modellel elemeztetem, aztán csak a kivonatolt kategorizált cuccokat olvasom, naptáras határidős todo listába rendezve. Saját fejlesztés magamnak, távol a tökéletestől, de akkora a digitális zaj, hogy egy középszar megoldás is hatalmas megkönnyebbülés. És ez csak egy apróság, kéne itthonra egy táposabb M5 Pro mac Mini sok rammal. Vagy 100 :)
-
-NoVa-
veterán
Hidd el, architect vonalon is lesz elég juhászkodnivaló, mert borzasztóan hatékony eszköz, de adott esetben ezzel a hatékonysággal és tempóval halad rossz irányba, miközben égeti milliószámra a centeket. Aztán hogy ilyen alapokon hogy lesz kinevelve az az architectgeneráció, aki majd engem pótol, amikor nyugdíjba esek, az megoldandó kihívás. De megoldja a piac.
-
-NoVa-
veterán
Jah, nem is úgy. Félkész szarokat kiadni, user visszajelzésekből javítani az valóban elkefélt management ötlet, avagy minek szívjon az, aki munkaeszköznek veszi meg a vackainkat. Ellenben belső tesztelésen, vagy önellenőrzésen instant elbukó hamar összetákolt koncepciók, vagy éppen hasraütésszerűen kitalált méretezések helyett sok iterációban lefutott, hardware-t jó időre lekötő valós mérések viszont bőven kellenek, mert ha tévút, akkor legalább hamar nem arra fektetek be energiát. Ilyesmire gondolok. Legyen valami prototípusötlet, AI összeférceli, belekötök huszonx helyen, mert szar, aztán jó lesz, vagy valami előre be nem látott helyen váratlanul szar, mindegy, kibukik, ha nem, akkor szar a tesztelésünk, azon is javítunk. Na ilyenekre gondolok, hogy fémiparban annyi selejtet nagyon nem akarnak.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Vasnál picit fontosabb a megbízhatóság, mint a digitális vonalon, ahol a félrement dolgokat validálás után eldobva újrageneráltatva iterációs javításokat lehet csinálni néhány elégetett wattból. Azaz én olcsón termelhetek rengeteg eldobható hulladékot, ha az össz hasznos kimenet mennyisége javul, nálad viszont ez nem opció, így értékesebb a nem hibázás a kezed alatt.
-
-NoVa-
veterán
Idei első beindítás. Kellett a powerbankos rásegítés, azon túl simán jár, mintha tegnap tettem volna le. Lassan ideje picit több figyelmet szentelni rá, asszem nekiállok helyretenni az apróságokat.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
A nyersolaj ára a benzinár felét teszi ki általában, ez máris csillapít a valós ármozgáson rengeteget. Az országos tárkapacitások szintén ezeknek a kilengéseknek a hatását csillapítjájk, szóval erre van egy általános piaci statisztikai szabály, a duplázódó olajár az extrémebb esetben 30-50% benzinárdrágulást tud hozni ha komolyabban elhúzódik a helyzet. Ezt ideiglenes adóváltoztatásokkal tudják csillapítani a fogyasztói végen meg az előállítási/szállítási vonalon az állami bevételek kárára, de ez már nem a mi befolyásunk, meg ma se gyújtottam fel semmit, ráadásul esetemben a 100-ast extrémebben drágította az, hogy a 95-öst befagyasztották, így 40-60ft-al drágább, mint külföldországban. Szóval bonyolult.
-
-NoVa-
veterán
Egyfelől az AI eszközt adott a fantáziátlanok kezébe, hogy szarral árasszák el a netet. Másfelől viszont eszközt adott a kreatívok kezébe, és mennyire jó elmebetegségeket dob fel néha az internet

-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Zalai újraszámlálás pl, meg a többi billegő körzetes levélszavazatos izé. 136 képviselő jut be most, 138 volt még vasárnap. Persze Zalában még a fele van csak kész az újraszámolással, szombatra meg beesnek a leveles, külképviseletis számok, most épp a narancshoz írja az eredményt. Ha netán 133 alá esik, akkor 4 év teljes blokkolás, és szardobálás jön, akkor mégiscsak megérhet valami rendesebb utcai megmozdulás, ahol rendesen lezárják a kisz-es generáció pályafutását.
-
-NoVa-
veterán
Azt is látod, milyen erőkkel küzd a despota a kétharmad aláásásáért még? És ma sem ütöm a kossuth rádió kisbetűvel ajtaját, hogy adják ki a riportert dunába dobni, pedig kéne. Csak hogy árnyaljam a vidámságot.
Onnantól, hogy felhúznak egy helyi BBC jellegű médiát, ami képes volt Orbán baromságait is pro-kontra szakértői érvek felvonultatásával, tisztán tájékoztatva, nem ítéletet mondva előadni, majd megpróbálok optimista lenni.
-
-NoVa-
veterán
Múltkor találkoztam a népsziTV-s srácokkal,mikrofonnal, kamerával, de épp nem vettek fel semmit, csak beszélgettek. Ma meg újra lomtalanítás van a Népszínház utcában, az erős téma :)
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Van az a keménymag még, akiknek jut, felfoghatatlan vagyonból még valós gazdasági teljesítmény nélkül is eltart egy darabig, mire ráébrednek, hogy az sem végtelen. A többinek eddig sem volt sok haszna, vagy olcsóbb botnettel fiktív tömegbázist fenntartani, mint zs kategóriás celebekkel. Pár tucat zajos rutinos gerinctelen féreg elég hatékony, ha ügyesek. A kontraszelekció persze mellettünk volt, a hűség többet ért, mint a tehetség.
-
-NoVa-
veterán
Gondolom most megvan a terv, fél évig minden lendületből épp összeomló dolgot rá kell kenni a tiszára, gáncsolni, akadályozni, hibáztatni, aztán ha a nép ezt megeszi, jöhet a tömeg az utcára. Focihuligánok, kopaszok, a jól bejáratott csőcselék. Kis szerencséve pont ugyanannyira lesz organikus és népszerű, mint a többi baromságuk, ha akkor is 30-50 fős unatkozó nyuggercsoport lesz a tömegbázis, akkor már saját maguk kérik a novicsokot, hogy legyen vége.
-
-NoVa-
veterán
Jah, az eddig aktívan kampányoló gyökerek könnyeiben fürdeni csodás, csak most van 2 millió entitásunk, akik most kelnek ki lesokkolva a virtuális valóságból.
Nagyon durván másnaposak lesznek egy darabig, mire a nagyja kb felfogja, hogy mizu. Aztán a következő választásra fele, negyede még vissza akarna mászni a kapszulájába, ha még marad hová. Affelől nincsenek illúzióim, hogy akad 200-250k valódi szavazó, akik profitáltak is ebből a rémálomból, de annyiért max a kutyák hajolnak le, a kiszes generáció most végre lelép. Már csak egy jó kávét kérek :)
-
-NoVa-
veterán
Hehe. Pedig ma még a leköszönő illegitim despota van, majd ha már beiktatják az újat, és bizonyít élesben, netán nem lesz gyanús pár hónap után sem. És akkor most teljes erővel próbálják majd rákenni az összes 16 éve karbantartatlan dolog elromlását, a kiürített tartályok kongását, a durcás még nem egymást széttépő neres nagyvállalatok gáncsolásait, stb. De azért tegnap már hajlandó voltam befizetni a gépjárműadókat, választás előtt nem.
-
-NoVa-
veterán
"ami gyári állapotában"
Na, így akkor érted is. Az mk3-at még majd kánikulában fel kell tenni a padra, és rámérni, mert ha kint 40+-os forróság van, akkor 102-est kéne beletankolni, hogy padlógáznál ne vegye el a gyújtást, az kicsit túl van tolva. Vagy valami nagyon elmebetegnagy hűtőt kell felrakni, de az már megint elvinné a használhatatlanság irányába, inkább valami halkabb kipufogó, puhább kuplung meg 150-nel kevesebb lóerő kéne igazából alá, aztán lehetne vele békésen csorogni a forgalommal

-
-NoVa-
veterán
Amúgy meg. Shell 100-assal hiba nélkül megy a kettes Subaru, olasz IP Gruppo kúton jobb híján tankolt E5 95-össel is, picit kevésbé drámai gyorsulással, viszont Duduland-ben autópályán kényszerből beletolt MOL E10 95-össel közlekedve 2-3 alkalommal is bedobott tengelyszögjeladó hibás checkengine-t. Válogatós. Ok, ott az egész filléres céleszköz, viszonylag egyszerűen megállapítom magam, hogy mizu, tényleg az, és törlöm a hibát, aztán megyek tovább. Csak hát ha már szemetet árulnak a kúton, akkor legalább lehetne olcsóbb a minőséginél, meg árulhatnának használhatót is.
-
-NoVa-
veterán
Azt ne is említsem, hogy annak köszönhetően, hogy a tanárok szólás és mindenszabadságát bekorlátozták, és amúgy is a szomszédban háború zajlik, meg a fizetések sem érnek szart se, így natív anyanyelvi angoltanárból is volt akkora hiány, hogy évek óta egy transszexuális fazon tanítja a gyerekeket, aki Miss, they előtaggal, mert ő legalább jelentkezett a pozícióra és pedagógus, nem portás meg halőr. Jó arc, most épp a klasszikus horror téma felől motiválja a kicsiket a tanulásra, Frankenstein és hasonló klasszikus trailerekről beszélgetnek, stb. Csak ugyebár ez évek óta történik, pedig asszem mától kéne ennek zajlania az iskolákban, miközben megérkezik a behívónk.
-
-NoVa-
veterán
A nyersolajáron túl akad némi adó eltérés is. Azaz én a háború eleje óta igyekszem kerülni az Ural alapú dologokat, Brent-ből finomított import Shell100-as és hasonló löttyök mennek a vasakba. Viszonylag friss élmények, 2 napon belül 2.08 Euro egy liter a Koperi Shell kúton, 815 volt épp valahol a Balaton alatt. Mielőtt felborították megint a piacot, itthon is 740-760 volt, aztán jött a kommunizmus, és a kampányintézkedés árát leverték ott, ahol nem korlátozták az árakat.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Ó, erről el is feledkeztem, megnézem, thnx.
-
-NoVa-
veterán
Hát na. Itt most nagyon kellett a kétharmad, különben teljesen blokkolva kb tehetetlenek lettek volna a bukott állampárt romjain. Aztán ez egy eszköz, lehetőség a rendszerváltásra, amivel jól kéne élni. Részünkről a polgári felelősség, hogy felügyeljük, és tereljük tovább ezt a dolgot, különben csak kitermel egy újabb despotát a rendszer. Hatásosabban elmondva.
Azt külön ünnepeljük meg, hogy Dobrev is lemondott, és még egy óra hátravan a napból további jó híreknek.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
59-en itt szavaztak rájuk, lesz az még 60-61 is talán. Kicsit nyugodtabb hangulatban megy a #MITHALLGATSZMOST a feldolgozott eredményeket nézve. Így akkor befizethetem holnap a határidős gépjárműadókat.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Najah. Kávéztam véletlenül a Lamborghini engineering csapat egy részével a gyártól kicsit messzebb egy félreeső kis étteremben, lelkesek, meg minden, de... 60 éves a Miura, és hát ha az összes típus közül egyet választhatnék, gondolkodás nélkül az lenne az az egy. De a kevésbé használható extremitásaik is annyira túltolt izék a méhsejtforma szellőzőlapokkal, meg a többivel, mégis annyira lesimult, elfogadható uniformizált izék lettek... Amikor az ember ott áll egy ilyen, teljesen valószínűtlenül vulgáris forma előtt, és csak vigyorog, hogy mennyire jó, na valahogy így kell kilógni a tömegből.
A 2006-os Miura Concept is csak szappantartóbb leegyszerűsítése volt a klasszikusnak. Lélek kell az autóiparba, nem exceltáblák meg uniformizált óvatoskodás. Ok, a Citroen Ami, meg a Fiat 600 pl simán bejön az aktuális cuccok közül is, nem csak a Caterham 120 Superlight lehet jó, de... Volvoból is inkább a P1800 kéne, vagy egy turbobrick, de már a 2012-es XC90-re is fanyalogtam a saját fapados S60-am után beülve, nem jó irány.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
CVT jó. Megy, megáll, közlekedik, semmi dráma. Ezt is lehet ám szeretni egy autóban, ami nem erős, nem szép, de funkcionálisan elvisz A-ból B-be és nem esik bele az eső. A Subaru XV, amit a Forester előtt nézegettem, az pl CVT-s, de már az új Impreza, Outback és Forester is az, azok meg nem feltétlenül unalmas izék. A Jazz ingermentes volt, aztán 240k km csak belement 2003 óta.
-
-NoVa-
veterán
Jah, én + asszony féle felhasználásnál nem vészes, azaz a néha kövér gáz meg húazannyát ez jó pillanaton túl leginkább erőtartalék az a sok, aztán a gázpedál felső harmadán megoldja a hétköznapokat. Alapból a Prius+ / Auris választékot nézegetve jutottam ide, szóval gondolhatod, viszont így majd a Volvo helyére sem zárkózok el egy Outback / Legacy / XV vonaltól, teljesen élhető cucc. A fekete Forester most az új kuplunggal elég brutális lett, benne van a szándék, hogy a gumikkal ne tervezzek hosszú távra, de akad némi önuralom :) Persze egy puhább kuplungos hétköznapibb csöndesebb vassal szívesebben mászkálok, de az az autó nem az én választásom, csak rám maradt, akkor meg már kiélvezem.
Ha nem golden retrieverem lenne, kevésbé emberközpontú és jól viselkedő kutyával én is a megőrzős irányban gondolkoznék, de ez a deg hozzáad az utazás élményéhez, meg szereti.
-
-NoVa-
veterán
Jah. Esetemben 450Nm mérve egész hamar felépülő nyomatékfennsíkkal, + összkerék, de ez más jellegű céleszköz, viszont átlag erősebb villanycuccok is így mennek, csak unalmasabban előadva. Az én kutyasétáltatási szokásaimhoz megfelelő, a szállodában meg nem köpködik meg a Ferrari California és a Lotus Emira mellett. Mindig akad valami autóipari különc elmebajos mindenfelé, Amphicar, vagy Abarth 595 Classic, stb, aki nem egy steril közlekedőedényben járja Európát.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Tizenéve írtam a Pantip plazáról Bangkokban. Ott is ez volt, már akkor ott építették szőnyegen üldögélő bácsik alkatrészekből pákászva a felsőbb szintek alig megvilágított hátsó részein, miközben a front endnél még Canon meg Sigma márkaboltok voltak, a földszinten meg, mivel a torrent, dc, ftp és társait a bölcs King Rama IX vagy hanyadik illegálisnak tekintette, hát csempész-warez írott dvd boltok voltak kb minden létező filmmel és sorozattal, nyomtatott borítókkal. Ugyanez, felfoghatalan méret, mennyiség, választék, de a Szingapúri tech plaza rátett még egy lapáttal. Viszont nem volt minden, csak majdnem. Motorola telefonhoz való stylust nem árultak, így Igu nem tudta pótolni az akkori linuxos telefonritkaságához való ceruzát. Fotósbigyókat fillérekért viszont már akkor is ott volt érdemes beszerezni.
-
-NoVa-
veterán
Nah, mikor összeáll a technia, vidámság. Gumik terén én most nem bolygatom meg a dolgokat, mert ha még egy kis tapadást kapok ahhoz a teljesítményhez, amit az új kuplung fölösleges rezonanciák nélkül le tud vinni nyomatékként a kerekek felé, akkor közúton a szórakoztatóból átbillenne a félelmetesen sok felé az összhang. Így is vicces, amikor a fordulatszámmérő egy kövér gázra nem végigmegy a tartományon, hanem végigugrik, és az állóról 50 1 másodperces átmenetben alkalmas rá, hogy óvatosan besoroljak a forgalomba. Az idő nagy részében úgyis fix tempón haladás van, azt meg egész kényelmesen teszi.
-
-NoVa-
veterán
Jellemzően a hazaesett kint élő rokonság mindig vajaskenyeret meg pick szalámit eszik vidáman lelkendezve, hogy végre nem édes íz. Azért hosszabb távon éléshez akadnak mindenféle indiai, örmény, orosz, francia boltok itt-ott, ahol lehet kapni szélesebb ízskálában is mindenfélét, csak ezt mind fel kell fedezni, meg beiktatni a mindennapi rutinba, és nem a kényelmes házhozszállítós útbaesős boltos / éttermes vonalon maradni, ha épp belefér, jó.
-
-NoVa-
veterán
Bringás érdekesség, ócsó automataváltó jópár évvel ezelőttről.
-
-NoVa-
veterán
Project Hail Mary megnézve, nagyon jó.
Vezettem hibrid Yaris Cross-t, az is egy teljesen élhető cucc lesz egyszer, ha már nem 7 millióért megy a használtpiacon. Annyiért irreális. Kényelmes, picit szűkösebb a Subarunál, de majdnem 30 centivel rövidebb autótól nem is várok akkora helyet. Nincs öblös boxerhamg, meg döbbenetes nyomaték, de van csend, mozog, kényelmes, bírnám azt is.
-
-NoVa-
veterán
Nagyjából 60 ember. Korfában főleg a csúcsdíszek, meg fiatalok, közép nem igazán. A fiataloknál picit javít a képen, hogy vagy a nagy/ükszülőt kísérte, és még vagy 10+ évig nem szavaz, vagy eleve tiszás kitűzővel jött katasztrófaturistáskodni, vagy 22 nap a bukásig, BTtk. 258§ karton táblákkal nem feltétlenül támogató jelenléttel volt ott.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Mivel a világban már nem talált méltó ellenfelet, megnézi a túlvilágot is.
Itt most gyászoljunk pár agysejtemet, a kakaduminiszter beszél a sarkon élőben egy nagyon kis tömegnek, akiket szorosan állítottak és nagytelével videózzák, hogy soknak tűnjön. Hallottam élőben a brüsszelháborúolaj mantrájukat.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Jó is az az S-Max. Ha a bal fényszóró kiég, akkor előbb le kell venni a légszűrőházat, mert lépcsősen ráépül a szűkös hely miatt a fényszóróházra. Csak nem olyan egyszerű levenni, mert előbb le kell venni a biztosítékdobozt, mert lépcsősen ráépül a szűkös hely miatt... És így tovább, a szélvédő tövében lévő akkumlátortól indul a folyamat. Nagyon irigykedett a Jazzre, hogy azon meg lehet oldani az izzócserét egyszerűen... a kerékjárati ívet megbontva vakon 2 ujjal, sima ügy, ha nem akarja az ember leszerelni a lökhárítót, hogy a fényszóróházat kiemelve férjen hozzá ugyanahhoz. Átgondolt konstrukciók.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
30 kilót már túlnőtte egy ideje. Steirisches Vulkanland, békés jó levegős faluvidék, a magasabb hegyi stájer övezetet most nem igényeltem, regenerálódni kéne, nem túlterhelődni. Persze dolgozok közben, csak home office helyett szállodai asztal, addig kutya kidőlve a lábamnál, gyerekek meg fűtött medencében áznak.
-
-NoVa-
veterán
Közben az iráni hackerek letérdeltetik a fél világ IT infrastruktúráját, kirakva a gépekre a logót. Kevésbé általános, és kevésbé hatékony, mint anno a nopetya volt, de az érintett cégeknél azért pislognak.
Itt sétál a borzcsalád, őzek, szarvasok bőven, fácán, meg a többi apróság, van mit bámulni. Reggeli párafelhők jó levegővel, a lépésszámlálóm meg reggel 8-ra már szól, hogy megvan a napi igény.

-
-NoVa-
veterán
Hanyatló nyugatról annyit, hogy láttam embert teletext-en híreket olvasni, nagyonvidéki étterem pincére. Szarvas, fácán akad bőven, nem csak az étlapon, de nappal szaladgálva is. Helyi kutakon kb 750 a 98-as benzin, otthon talán 660 körül volt épp, szóval itt a világvége. Mondjuk itt várnom is kellett a drága benzinre, mert az ősz hajú rozoga nyuggernéni is azt tankolt az audijába, foglalta a kútfejet.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Jó ideje használok Claude-t, meg Roo code-t együtt. Ha nagyon meg tudom fogalmazni, mit akarok, hogyan akarom, milyen mintából dolgozhat, és hogy használja fel, akkor fillérekből összedob pillanatok alatt valami jót, ha viszont túl általánosan indulok neki, nem mutatok utat, csak fut magában pár kört, körbejárja, stb, akkor 10-20$-okat simán eléget gondolkodásra. A jó dolog, hogy eddig sem a nyelvhasználati készségek különböztették meg a jó programozót a középszerűtől, hanem a gondolkodásmód, így végképp egy jó eszköz a kezemben. Csak nagyon oda kell rá figyelni, ha amúgy biztonsági dolgokban kényes területen használja az ember, hajlamos túlegyszerűsíteni, ha kényelmetlenül bonyolult témába nyúlok.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Juteszembe, kuplung szett, végcsapágy, kuplung villa, fékbetétek, felújítás, mesterember meg is dícsérte, hogy ha már berohadt, akkor azt legalább rendesen, nem ímmel ámmal félig, xenon trafó, meg a fékfolyadék persze.
A kuplungtárcsánál volt egy eldeformálódott fémlemez, ami miatt hidegen teljesítmény helyett rezonanciába ment el az energia nagy része, meg zajba, meg kelletlen erőtlen dög viselkedésbe, aztán hő hatására már változott ott a környezet annyit, hogy hajlandó legyen nagyjából megtapadni. Na, ezek most a cserének hála teljesen elmúltak, hidegen is finoman autószerűen közlekedésre alkalmas izé lett, hirtelen autóként is jól viselkedik, nem csak huligánkodásra alkalmas izéként. Pedig viselkedés alapján trafóra tippeltünk volna. Na és mivel minden fölös rezonanciát visszaalakítottunk zajjá és nyomatékká, ezért bármikor tudok 4 kereket elpörgetve csúnya dolgokat csinálni.
Ártippelni lehet még. -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Szingapúrban azon lepődtem meg anno, hogy városszerte szinte mindenhol lévő free wifi az tényleg csak free wifi volt, nem internet. Tuti akadtak rajta helyi hostolt városi infrastruktúraoldalak, akármik, de google meg a többi nem, így arról hamar lepattantam és Starbucks meg hotelwifik között ugráltam.
-
-NoVa-
veterán
Az itthon most nem az ország, hanem a háztartás, de itt ugye minden turbóbenzin. Érdekemód ha nincs más, nyugat-EU 95-össel elmegy a Volvo vidáman, itt a balkánival meg kb le akar fulladni alapájraton, szóval akad azért érzetre nem kevés különbség.
De ennek a választás előtti pánikkeltéshez sok köze nincs, most ugye félni kell, mert akkor nem mer változtatni az ember a dolgokon, szóval ideális esetben aranyhalmemóriás szavazókra beidőzítve legyen úgy Április 5-én egy nagy benzinhiányos sorbanállásos pániknap. -
-NoVa-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest