Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78601) Geth válasza Kékes525 (#78594) üzenetére


Geth
addikt

Ilyen alapon minden program feltétele regiszty gányolás lenne.
Hehe :DDD, nem.

Böngésző cseréje miért lenne probléma? Még felület is van hozzá, ahol át lehet állítani. Tudsz ilyet mutatni a Start menüre? Nem tudom miért próbálod menteni, a Start menü cseréje az nem normális, MS által támogatott használat. Szerinted az lenne, ha pl. a Classic Shell eredeti fejlesztője azért hagyta ott a projektet, mert bevallottan elege lett, hogy évi kétszer úgy nyúlnak bele a rendszerbe, hogy nem működik a szoftver amit fejleszt? Ezt nem nevezném támogatásnak :)
(Használja mindenki nyugodtan, nem érdekel, a fentivel nem akartam sugallni semmit, csak egy vélemény volt, fikázom az MS-t, és nem értek hozzá :)) ezt lassan berakom aláírásnak)

(#78602) Angel2014 válasza Cs1csó (#78597) üzenetére


Angel2014
addikt

Volt eredeti win 7 pro licencem és azt szerettem volna frissíteni win 10 pro ra ..beírni nem engedte. Homéval adták ki de kellett a pro is a bitlockerhez és a fáj megosztáshoz hogy el tudjam érni a gépem távolról is.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#78603) Kékes525 válasza Geth (#78601) üzenetére


Kékes525
félisten

"fikázom az MS-t, és nem értek hozzá :)) ezt lassan berakom aláírásnak"

Olvasd el mire írtam és utána írjál ilyeneket. Néhány szín átállítása a regisztrybe nem fagyaszthatja le a rendszert. Ezt írtam. Ha szerinted igen, akkor nyugodtan vedd bele az aláírásodba, hagy röhögjenek rajtad.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#78604) Geth válasza Kékes525 (#78603) üzenetére


Geth
addikt

Csak a zárójeles végére sikerült válaszolni, és a smiley sem segített. Most szomorú lettem :DDD (nem).

[ Szerkesztve ]

(#78605) Cs1csó válasza Angel2014 (#78602) üzenetére


Cs1csó
félisten

Hívd fel az ügyfélszolgálatukat [link] ott tuti segítenek és utána csinálj egy tiszta telepítést és menni fog minden.

(#78606) Doky586 válasza Angel2014 (#78602) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Volt eredeti win 7 pro licencem ... Homéval adták ki"

???

(#78607) Kékes525 válasza Geth (#78604) üzenetére


Kékes525
félisten

Ezt írtam neked előtte: "Mutass olyan Microsoft megnyilvánulást, amiben ezt kimondottan tiltják, esetleg erősen nem javasolják, ahol szerintük ez súlyos hibákhoz vezethet?"
Minek válaszoljak olyanra, amire az előző válaszomba már leírtam neked? :D

Nem azt állítom, hogy támogatja, hanem azt hogy arról nem ír, hogy az fagyásokat okozhat. Tegyél be az MS-től linkeket, amiben az ilyen fagyásokról ír.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#78608) Gyick


Gyick
őstag

Hali.
1803 update óta nem ismeri fel a laptop billentyűzetet se ha usb-n másikat csatlakoztatok rá. Más is találkozott ilyen problémával? Mit lehet tenni ilyenkor? Asus N551jx.

(#78609) Cs1csó válasza Doky586 (#78606) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ha jól értem a Lenovo laptopot windows 10 HOME verzióval adták gyárilag de neki van egy windows 7 pro lieszensze és azt akarta windows 10 PRO verzióra konvertálni és a Lenovo-n lecserélni a windows 10 HOME-ot Windows 10 PRO-ra.

Már egy ideje amúgy nem tudom hogy ezek a dolgok működnek e még.

ERRŐL TUD VALAKI PONTOSAT HOGY JELENLEG MI IS A HELYZET? Az akadálymentesítéses tecnológia alkalmazásos kiskaput sem tudom hogy él e még.

HA nem fog működni a dolog akkor vagy pénzért bővít PRO-ra vagy vesz egy PRO-t magában vagy megpróbálja az életet Bitlocker nélkül élni.

(#78610) Syl válasza Kékes525 (#78600) üzenetére


Syl
nagyúr

Nálam a Win10 egy 5-6 éves hardveren fut. És szerintem azért nincs vele gondom, mert nincs benne semmi exkluzív hardver. Se VGA kártya, se USB-s hangkártya stb.
Van egy sok-sok éves Canon szkennerem, de azt már Win7-ben is csak virtuális xp alatt lehetett használni, mert a Canon nem adott ki rá semmi drivert.

Viszont az sem normális, hogy sokaknál, aktuális hardverrel, frissen tartott driverrel a Win egy-egy update után lehal. Általában VGA driver ami megfekteti. Ebben viszont az MS a hibás, hogy állandóan variál valamit a driverkezelésben, így az egy-két hetes meghajtók sok esetben megdöglenek.

Mindamellett, nálam az Intel HD soha egyszer sem okozott problémát. Pedig elejétől (win10 rajtjától) kezdve a Win által felpakolt intel vga driverrel ment az OS. Csak a múlt héten raktam fel meghajtót az Intel oldaláról, miután itt az egyik fórumtárs linkelte, hogy biza van belőle új verzió.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#78611) Geth válasza Kékes525 (#78607) üzenetére


Geth
addikt

Nem hiszem, hogy az MS külső program által okozott fagyásokról olyan gyakran írna. Azt se írja tudtommal sehol, hogy cseréld le a böngészőt :)
Most akkor cserélted a Start menüt, vagy nem?

(#78612) Cs1csó válasza Gyick (#78608) üzenetére


Cs1csó
félisten

Itt most lehet nekem van szövegértési gondom. Frissítettél a legfrissebb buildra és azóta :
- a laptop saját billentyűzete megy/nem megy
- USB-s külső billetyűzet megy/ nem megy?

Kezdésnek: tálca jobb alsó sarok minden beállítás - gépház - frissítések és biztonság - hibaelhárítás - egyéb problémák keresése és javítás opciónál ott van a billentyűzet hátha segít.

Olyannal még nem találkoztam hogy egy noti a saját billentyűzetét ne ismerte volna fel ez azért új ha az USB-ssel van a gond akkor több megoldás is lehet.
Gondolom az már megvolt hogy ki be dugod gépet újraindítod, másik USB portba dugod? Az eszközkezelőben mit mutat, lehet ott van gond. Esetleg USB eszköz frissítése vagy visszaállítása vagy eltávolítása (remélem nagy gondot nem okoz) és egy gép újraindítás ezután a windowsnak fel kell tenni egy újat vagy újra a régit és lehet azzal már menni fog.

(#78613) King Unique válasza Kékes525 (#78567) üzenetére


King Unique
titán

Már megint a HPA... Érdekes a sima HitmanPro nálam nem fagy 1803 alatt, ahogyan az MBAM sem. Lehet új még a 1803-as verzió és eddig összesítő frissítés sem jött rá, de az jelen esetben a program hibája lehet jórészt, ha nem működik rendesen. Más szoftvergyártók érdekes módon meg tudták oldani és ami programokat 1709 alatt használtam, azok most az upgrade után 1803 alatt is működnek. Max. pár olyan apróság volt, hogy pl. a 8GadgetPack az upgrade után nem ment egyből és kirakott az asztalra egy restore ikont. De csak 1x kellett rákattintani, majd automatikusan helyreállította magát és azóta OK.

"Nem fikáztam a rendszert."

De, X naponként megjelensz itt és folyamatosan azt csinálod...Ráadásul feszegeted a határokat és legutóbb is már a TG-nek kellett közbeavatkozni...

(#78614) Geth válasza Cs1csó (#78609) üzenetére


Geth
addikt

Szerintem jelenleg is működik a Free Upgrade, elfogadja a régi kulcsokat, lehet genuine ticket módszerrel is, vagy simán upgradelni is.
Amivel gond lehet (de erről szerintem írtak már korábban, például úgy emlékszem Doky586 is), hogy kiolvassa telepítéskor az EFI-ből, hogy akkor most Home-t kell raknia.
Ezt többféleképpen meg lehet akadályozni, kiveszed az image-ből a Home-ot (macerás), EI.cfg, vagy PID.txt.

[ Szerkesztve ]

(#78615) pzstm válasza Kékes525 (#78567) üzenetére


pzstm
titán

Teljes rendszer magaval rantasa....

Emlekezzunk a sokak altal ordogtol valo UAC-ra, annak kikapcsolasara...es a minden program hadd fusson admin modban...akkoriban mindenki elkuldott melegebb eghajlatra hogy uac-ot defaulton hagytam....igaz nem is volt bajom a rendszerrel....

Normalisan megirt, nem admin jogu program nem kell hogy magaval rantson rendszert...vagy lehet menni Windows 10-S-re, vagy kerni fejlesztot hogy Storeba rakja be a becsomagolt appot, az nem fog ilyet tenni.

XP ofa nem lattam olyat hogy egy program egy egesz rendszert magaval rantott volna...valami gyanus de megeshet

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#78616) Angel2014 válasza Cs1csó (#78609) üzenetére


Angel2014
addikt

Így van..Homéval vettem de a win 7 pro kulcsot nem engedte beírni csak frissíteni lehetett volna de vettem egy hivatalos lemezt a napokban és azt engedte már érdekes.

Így most bele van égetve a gyári Home és a pro verzió is...

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#78617) Gyick válasza Cs1csó (#78612) üzenetére


Gyick
őstag

Egyik billentyűzet se működik. Se az Usb se a saját. Se a laptop touch padje. Eszkozkezelőben ezeknél az eszközöknél mindenhol sárga felkiáltójel van. Próbáltam újra installálni őket úúgy hogy egy listából választom ki de hibaüzenetet dob. ""A Windows problémaba ütközött az eszköz illesztőinek telepítésekor"
Kód :19
A hibaelháritómeg azt írja hogy nincs szükség beavatkozásra :))

[ Szerkesztve ]

(#78618) Cs1csó válasza Angel2014 (#78616) üzenetére


Cs1csó
félisten

Most már azért tisztult a kép (köszi Geth )

Szerintem tudom már mi lehet a helyzet:
A laptopod ugye gyárilag aktivált windows 10 home verziót tartalmaz de ez OEM verzió azaz nem lehet átvinni másik gépre tehát ez ehhez a géphez "ragadt"

A Windows 7 Pro licenced pedig akkor RETAIL azaz bármire telepítheted a megkötés gondolom annyi hogy egyszerre CSAK EGY ESZKÖZÖN lehet aktiválva.

A rendszer felfrissítésének elvileg fixé kellene válnia, bár mivel itt egy OEM-et írsz felül egy RETAIL verzióval ez megkutyulja a dolgokat.

(#78619) Doky586 válasza Gyick (#78617) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Egyik billentyűzet se működik. Se az Usb se a saját. Se a laptop touch padje. "

Hiába, ezek már olyan okos eszközök hogy herótjuk van attól hogy a buta emberek buta parancsokat osztogassanak nekik, inkább letiltják a beviteli eszközöket.. :DD

(#78620) Cs1csó válasza Gyick (#78617) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egyáltalán hogyan, mivel tudod kezelni a gépet, mivel irányítod a virtuális billhez is kell egér, ha lenne fent Teamviewe akkor másik gépről tudnád kezelni. Azt még megteheted, hogy bedugsz egy windows 10-es pendrive-ot és ha ismeri arról indítasz egy javítást vagy lemezről, vagy teljes újratelepítés.

VAGY ugyanitt a gépházban van egy olyan hogy Helyreállítás - gép alaphelyzetbe állítása még ezt is kipróbálhatod.

(#78621) Deck


Deck
titán

Hali!

Öcsémnek van egy Hp Ellitebook laptopja ami i5-ös, 4GB-ram, integrált vga-val rendelkezik. 64bit-es rendszer van fenn neki a Windows 10-ből és azt mondta elkezdett laggolni, akadni,lassú lett a Windows 10 nála. Vlc, Chrome elsősorban. 4GB-ból 3GB-t foglalt neki.

Tudna valaki valamiféle megoldást? A tavaszi frissítést rakjuk fel tisztán nála? Esetleg 32bit-es rendszert? :R

PS5

(#78622) Kékes525 válasza Syl (#78610) üzenetére


Kékes525
félisten

"mert nincs benne semmi exkluzív hardver. Se VGA kártya, se USB-s hangkártya stb."

Nálam viszont van, ha nem is különleges, de új hardver, amiről nincs sok tapasztalat, így a driverük sem lehet olyan biztonságos, stabil mint az ami 5-6 éves hardveren fut.

Nálam az új HD driver alatt is megfagyott egyszer a gép a HitmaPro alatt, ami nem az "agyongányolt shellből" lett indítva, hanem az asztalról.

(#78611) Geth

Igazad van, de akkor mi alapján írsz ilyeneket? :D

Amúgy ha az "agyongányolt shell" lenne a ritka lefagyás oka, akkor valahogy látnom kellene az összefüggést vele. Soha nem az alóla indított programnál történik és akkor sem volt soha semmi gond, ha megnyitottam a shellt.

(#78613) King Unique

"Már megint a HPA..."

:( Nem, nem a HPA-ról beszéltem most, hanem a HP-ről.

Másrészt nagyon ritkán következik be, ahhoz képest, hogy mindennap futtatom, valamikor többször is. Eddig a HP csak 1 szer okozott rendszer fagyást.

"De, X naponként megjelensz itt és folyamatosan azt csinálod..."

Ha az, hogy nem elvakultan dicsérem, az fikázás, akkor igen.

Neked már írtam, úgy látszik erre valamiért nem emlékszel. Alapvetően megvagyok elégedve a Windows 10-el és tetszik is. Amit írok az "érted haragszom és nem ellened" miatt van, amit ha elolvastad volna te is láthattad volna. Ezt írtam:

"Mindenkinél más a hardver, szoftver, beállítás környezet és a felhasználói szokások, ettől pedig erősen függnek, függhetnek a problémák.

Ha tetszik ezek miatt nemhogy nem fikáztam a Microsoftot, hanem nagyon is dicsértem, mert nagyon nehéz ilyen körülmények között olyan programot írni, ami mindenkinek megfelelő. Gyakorlatilag lehetetlen."

Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy mindezek a problémák (az a kevés), amikről írtam új hardveren történtek, amikről még értelemszerűen nagyon kevés a tapasztalat, akkor ez különösen igaz, hogy jó a Windows 10.

(#78615) pzstm

Én nem futtatom admin módba mindegyiket. Sőt kimondottam tetszik ez a feature is. Egyszer igen a parancssort. A HDS fejlesztője kérte legutóbb a tesztekhez, amit javasolt. A HP sem futott admin módban.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#78623) Angel2014 válasza Cs1csó (#78618) üzenetére


Angel2014
addikt

Ezt látom most...

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#78624) sh4d0w válasza Kékes525 (#78598) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Tudtommal a Win10 csak egy repot kínál a driverekhez, nem a Microsoft írja azokat.

Egyébként pedig a Start menü cseréje pont a shellt cseréli, anno gányoltam ilyet Win98-ra, így ha fagyás van, azt bizony vissza kell állítani. Tökmindegy, neked mi a véleményed erről, attól ez még fact.

Azt is megteheted, hogy visszaállsz a 1709-re, amíg nem lesz kiforrottabb a 1803.

https://www.coreinfinity.tech

(#78625) Gyick válasza Cs1csó (#78620) üzenetére


Gyick
őstag

Az egerem működik. Ide meg telorol írok. Tudom ez nagyon különös hogy nem csak a laptop billentyűzetete nem megy. Hanem amit rádugok az se...
A gép alaphelyzetbe állítása konkrétan mit csinál? Még megprobálok vmi Asus drivert újra telepiteni hátha.

(#78626) Kékes525 válasza sh4d0w (#78624) üzenetére


Kékes525
félisten

"Tudtommal a Win10 csak egy repot kínál a driverekhez, nem a Microsoft írja azokat."

:K Jól tudod, ezért sem a Microsoft a hibás a rossz driverekét. Legalábbis az esetek többségében biztosan nem ő. Most eddig semmilyen driver gondom nem volt.

"Egyébként pedig a Start menü cseréje pont a shellt cseréli, anno gányoltam ilyet Win98-ra, így ha fagyás van, azt bizony vissza kell állítani."

Ha a shell okozta azt az 1 fagyást, akkor azért valamilyen közvetlenebb összefüggés kellene lennie a fagyásnak a shellel. Például alóla elindítok egy programot. Vagy magát a start menüre klikkelek. A HP-t az asztalról indítottam el. Az asztalt és a tálcát a Start Menü X, amit használok tudomásom szerint nem cseréli le. Start Menu X

"Azt is megteheted, hogy visszaállsz a 1709-r"

Nem akarom, mert alapból tetszik. Még várok, hogy mikor milyen programnál következik be, ha egyáltalán be fog, eddig nem volt sűrűn (1 volt).

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#78627) Cs1csó válasza Angel2014 (#78623) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akkor az van amit írtam, OEM és RETAIL.

EZ akkor sem kerek hiszen a telepítés folyamán lehetőség van kód beírására és akkor onnantól pro-nak kellene települni.
A windows telepítőd honnan van? MCT-vel készítetted? Mert telepítésnél nálam kb. minden verzióból lehet választani de azt nem tudom hogy - nekem OEM Home van - hogy ha pro-t választanám akkor pro települne csak kérné majd hogy aktiváljam vagy home települne nem tudom.

Lehet a telefonon segítenek alapvetően egyszerű a problémád vettél egy notit windows 10 home-al és ami ugye OEM de neked vagy egy windows 7 pro retalil kódod és azzal szeretnéd ha windows 10 pro lenne - amúgy lehet, hogy innentől már OEM kulcs lesz, érdemes a telefont megpróbálni.

(#78628) Geth válasza Kékes525 (#78626) üzenetére


Geth
addikt

Az asztalt és a tálcát a Start Menü X, amit használok tudomásom szerint nem cseréli le.
Hát ezt igazolni nem nagyon tudjuk, se fórumja, se changelog, se leírás, hogy mit csinál pontosabban.
Az is máshonnan derült ki, hogy az utolsó verziója augusztusi, azóta 2 build upgrade lefolyt...

(#78629) Cs1csó válasza Gyick (#78625) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az alaphelyzetbe állítást pont most csináltam egy régi notin (10 éves) nálam gond sem volt mivel alapban úgy volt a 250 GB-os HDD particionálva hogy C rendszer D adat.
Ha jól tudom több lehetőség van:
- Mindent gyalul - a C-t és a D-t is és tiszta rendszered lesz
- Gyalulja a C-t és lesz egy tiszta rendszered de a D-t békén hagyja (ez a legjobb megoldás erre is van ez a dolog alapvetően kitalálva itt a legkevesebb a hiba lehetősége
- Gyalula a C-t a fentebbi módon de személye fájlokat ezt azt megtart - nem tudom ez hogy megy de én inkább nem ajánlom ezzel lehet újra generálja a hibákat amiket az upgrade elkövetett

A lényeg hogy azon a meghajtón partíción amin a windows van/volt ne legyen semmi adat (a különböző programok pl. torrent, böngésző, játékok stb. programok beállításait save mappáit előtte mentsd le és akkor mehet a menet.

Üdv Kékes525

Lehet ismétlem magam már nem tudom, hol tart a történet de szerintem érdemes lenne elindulni a kályhától azaz csinálsz egy új telepítést (SSD-d gyalulva) mindent alapon hagyva tényleg csak pl. GPU drivert és az audio drivert telepíted manuálisan vagy amit nem rak fel a windows és ezzel használod egy hétig. A programok telepítésénél is próbálj mindennél lehetőleg az alapon maradni, akár a nem létszükséglet programokat nem is telepíted első körben.

HA NEM LESZ ANOMÁLIA egy hétig akkor elkezdhetsz gondolkodni a testreszabáson de csak lépésenként hogy amint beüt a hiba lehessen tudni mi volt a legutóbbi változtatás ami előtt stabil volt de azóta előjött a hiba

Amúgy a géped penge, új ezzel szinte kizárható a hardveres vagy a régi driver-ből adódó hiba.

[ Szerkesztve ]

(#78630) Gyick válasza Cs1csó (#78629) üzenetére


Gyick
őstag

Elkezdtem csinálni egy telepítő pendrivet. Azt megprobalkozok a a javitassal...

(#78631) Kékes525 válasza Geth (#78628) üzenetére


Kékes525
félisten

Start Menu X - Technical details

Idézet:

"The program does not modify your system and it absolutely safe to use. Start Menu X uses documented Windows Hook functions and can be easily enabled or disabled."

Persze ezt lehet tovább ragozni. Mi bizonyítja ezt? Azonban ilyen kérdések mindig minden program kapcsán többé-kevésbé feltehetők.

Amúgy a Windows eredeti start menüjét nem cseréli le végérvényesen, mert bármikor egy "Win + Shift"-tel előhívható ([kép] [kép] ).

(#78629) csicso82

Miért? A factory reset után kizárólag csak a Windowsos driverek vannak fenn, amit a Windows magától telepített. Másrészt 1 fagyáson kívül nincsenek problémáim. Ha sűrűsödni fognak az anomáliák, akkor szerintem ráér majd akkor gondolkodnom ezen. Csak az volt most a gond, hogy meg mertem említeni, hogy szerintem az gond, ha egy hibás felhasználói programtól (nem drivertől) lefagy az egész rendszer. De ez is csak 1szer történt, pedig már azt a programot azóta sokszor használtam.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#78632) Doky586 válasza Cs1csó (#78629) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem lehet választani ha a biosba van égetve a serial (ahogy mutatta)
Be kell másolni egy akármilyen ei.cfg -t a telepítőbe ahogy előtte már elmondtuk, és így láthatóan sikerült is neki..

(#78633) Angel2014 válasza Doky586 (#78632) üzenetére


Angel2014
addikt

+1

Így csináltam... :R

(#78627) csicso82

csak minden egyes usb létrehozás, vagy felmásolás előtt mentsd ki külön rá a ei.cfg filét. amit majd vissza kell másolni a sources részhez. Így már listázza a wint.

Innen le is töltheted...ei.cfg ezt a win mappái közé a sources mappába kell tenni.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#78634) King Unique válasza Kékes525 (#78622) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván nem arról van szó, hogy csak dicsérni lehet, de olyan, mintha direkt a kákán is a csomót keresnéd... Most is hatalmas nagy problémaként be lett állítva ez a HitmanPro, aztán kiderült, hogy csak 1 db fagyásról volt szó. Amit azóta sem nagyon sikerült reprodukálni, de attól még persze nyilván a rendszer a hibás... Meg jönnek a bezzeg a 7-es alatt ilyen nem volt ám, meg egy normálisan megírt rendszernél így, meg úgy kellene működnie stb szövegek. Aztán, amikor valaki szóvá teszi ezt, akkor pedig jön a szokásos magyarázkodás, hogy "én nem fikáztam, nem ezt mondtam, nem így gondoltam, sőt inkább dicsértem" stb. De aztán az eddigiekből valahogy mégsem ez jön le és a múltkor ráadásul úgy túl lett tolva a dolog, hogy a TG-nek kellett rendet tenni... :U

[ Szerkesztve ]

(#78635) Cs1csó válasza Angel2014 (#78633) üzenetére


Cs1csó
félisten

Örülök, hogy megoldódott!

(#78636) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Ez a Start menüs téma túl van izgulva részetekről szerintem. Ez már nem ANSI Win98 régesrégen, ahol a nyelvtől kezdve minden repült, főleg ha a magyar Windowsra tetted az angol vagy német modokat.
Utoljára én Win8-on használtam ilyeneket, de ott se hardcore rendszermod volt... Egyszerűen rátelepedett arra az eseményre, ami a start menüt kéne indítsa, odatett egy gombot, W10-en meg elfedi a start menü gombját. Nem töröl ki semmit, nem ír felül semmit, ugyanúgy megmarad mellette a beépített csak el van takarva.
Jogosultságot tekintve és prioritásban is felhasználói szintű, emiatt még lassabb is, mint a gyári.

Ettől függetlenül azért meg lehet nézni, hogy mi van custom start menü nélkül. Alapvetően engem a 8.1 már meggyőzött, és én a 10 részleges hátraarcát nem kedvelem ebből a szempontból. Magyarul nekem most is teljes képernyős a start menü.

Igazából az se tetszik, hogyha valaki nem ért egyet a topicban hangadó lakókkal, akkor azt addig basztatjátok, amíg valaki meg nem unja, bár ebbe nagyjából csak beletörődni lehet ahogy elnézem.

[ Szerkesztve ]

(#78637) Archttila


Archttila
veterán

Nem tudjátok, hogy a Windows backup korábban beállított elérési útját hogyan lehet törölni mert erre a műveletre már Clonezilla-t használok...

Vagy marad a registry? :D

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#78638) Kékes525 válasza King Unique (#78634) üzenetére


Kékes525
félisten

"Most is hatalmas nagy problémaként be lett állítva ez a HitmanPro, aztán kiderült, hogy csak 1 db fagyásról volt szó."

Azért arra kíváncsi lenék, hogy ezt miből vontad le.

Eléggé egyértelműen kifejtettem, idézek:

"Alapvetően megvagyok elégedve a Windows 10-el"

Nem hiszem, hogy ez negatív kritika lenne.

Másrészt ezt is nagyon ki kell forgatni ahhoz, hogy ez olyan, mintha direkt a kákán is a csomót keresnék:

"Mindenkinél más a hardver, szoftver, beállítás környezet és a felhasználói szokások, ettől pedig erősen függnek, függhetnek a problémák.

Ha tetszik ezek miatt nemhogy nem fikáztam a Microsoftot, hanem nagyon is dicsértem, mert nagyon nehéz ilyen körülmények között olyan programot írni, ami mindenkinek megfelelő. Gyakorlatilag lehetetlen."

Szerintem az dicséret, ha azt állítom, hogy ilyen körülmények között is egy elég jó rendszert állítottak ősze.

Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy mindezek a problémák (az a kevés), amikről írtam új hardveren történtek, amikről még értelemszerűen nagyon kevés a tapasztalat, akkor ez különösen igaz, hogy jó a Windows 10."

Hol van ezekben olyan, mintha direkt a kákán is a csomót keresnék?

(#78636) quailstorm :K

"Egyszerűen rátelepedett arra az eseményre, ami a start menüt kéne indítsa, odatett egy gombot, W10-en meg elfedi a start menü gombját. Nem töröl ki semmit, nem ír felül semmit, ugyanúgy megmarad mellette a beépített csak el van takarva.
Jogosultságot tekintve és prioritásban is felhasználói szintű, emiatt még lassabb is, mint a gyári."

Ezt bizonyítottam is itt a Start menü X programmal kapcsolatban. "The program does not modify your system and it absolutely safe to use. Start Menu X uses documented Windows Hook functions and can be easily enabled or disabled." A belinkelt képeken pedig jól látható, hogy az eredeti teljesen, funkcionálisan megmarad. A "Win + Shift"-tel pedig bármikor, szükség szerint előhívható.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#78639) s7evcsenko válasza Molyzsa (#78220) üzenetére


s7evcsenko
addikt

"1803-ból kivették az Otthoni csoportot"

Korábban be kellett volna néznem ide... :W
Harmadszor telepítem újra a wint. :B

Elárulnád, hogy mi lenne a legegyszerűbb módja, hogy lássam win alól a nas-on lévő dolgaimat?

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#78640) Geth válasza s7evcsenko (#78639) üzenetére


Geth
addikt

NAS-nak szerintem nem sok köze van a HomeGrouphoz...
Nem lehet, hogy régi SMB verziót használsz? Arra keress rá, hogy SMBv1 vagy SMB1
Mi ez az újratelepítés mánia?

Amúgy névvel/IP címmel eléred? Lehet csak a felderítést hiányolod?

[ Szerkesztve ]

(#78641) TRob1 válasza s7evcsenko (#78639) üzenetére


TRob1
veterán

:F Ehhez sosem kellett otthoni csoport.
Hálózat felderítés és/vagy smb1 bekapcsolva?

¤ R'n'R ¤

(#78642) CsengődiGeri


CsengődiGeri
tag

HELP
Tudja valaki hogy lehet véglegesen letiltani a 1803-mas-ra való frissítést, a többi frissítés jöhetne de ezt kihagynám, vagy visszateszem isten bizi a W7-et. Az MS meg menjen a francba, eddig szerettem a 10-est de ez a mostani verzió betett. Az USB-s TV tuner kártyám analóg részét az ujj rendszer egyszerűen nem látja, a digit részét látja de az meg még a régi rendszerű így most már semmit sem lehet fogni vele. Eddig jó volt de ezzel a frissítéssel vége nem tudom mit szartak el a fiuk de ha eddig ment most miért kellett el b..szni. OK ha egyből nem ment volna a 10-en nem morognék de ha már egyszer ment miért kellett kivenni belőle.

(#78643) cigam válasza TRob1 (#78641) üzenetére


cigam
félisten

Az SMB 1-et nem véletlenül kapcsolták ki. Nem lenne jobb a NAS-t felokosítani SMB 2,3-ra? Feltéve, hogy ez a gond.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#78644) Cs1csó válasza CsengődiGeri (#78642) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv próbáld ki ezt: O&O ShutUp10

Ez a sor lesz az ami letiltja az uprgrade-et: "activate deferring of upgrades" ennél legyen a csúszka ZÖLD állásban. Persze számos dolgot lehet még benne tiltani.
Amit ne tilts az az ez alatt lévő 3 db windows update - ezek sima frissítések verziót nem fog ugrani.

(#78645) TRob1 válasza CsengődiGeri (#78642) üzenetére


TRob1
veterán

Ilyen hozzáállással akkor én még mindig a legelső win10 verzán lennék, hisz minden egyes nagy frissítés után "meghal" a laposomon az ujjlenyomatolvasó. De én az előző win verza helyett inkább mindig ráerőszakolom a megfelelően működő drivert, aztán minden megy tovább hibátlanul. :U Lehet h nálad is ilyen vagy hasonló gond van? (driver/szoftver)

(#78643) cigam:
Viszont nem véletlenül hagyták benn.
Fel lehet minden egyes Nas-t okosítani?
Igen, az esetek nagy részében ez a gond. (Persze biztos nem minden esetben. Ezért is nem állítottam, hanem kérdeztem a bekapcsolás meglétét.)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#78646) Geth válasza CsengődiGeri (#78642) üzenetére


Geth
addikt

Én nálam is meghalt a tuner MPEG2 része. Felraktam egy LAV filtert, 32 bitest, mert a WinTV is az. Ha Te is tudod állítani a filtert tuneren belül, próbát megér (nekem így jó), később hátha javítja a gyártó.

[ Szerkesztve ]

(#78647) Doky586 válasza Archttila (#78637) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

a Browse linkre kattintasz és ott keresed ahol akarod.. :C

(#78648) s7evcsenko válasza Geth (#78640) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Oké, valóban nem tudom a miértjét, de nekem itt megjelent eddig egy olyan sor, hogy számítógépek, amiben benne volt párom laptopja és a nas-om is...
Innen bele tudtam menni a nasba mappa szinten és hálózati meghajtót tudtam csatlakoztatni róla, hogy egy gombnyomással a kívánt mappában legyek.
Erre lenne szükségem, vagy valami ilyesmire. :B

Amúgy alaplapot cseréltem, közben elhasalt valamin a win, pedig z170-ről z170-re váltottam, így gondoltam, hogy akkor már a legfrissebbet teszem fel...

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#78649) Buckey


Buckey
senior tag

Nem nyavalygásként írom, de megint alkotott a Win10 1803.

Filmet akarok nézni, külső HDD bekapcs, erre nem jelenik meg a 4TB-os lemez, Windows nem tudja megnyitni, formázzam! :Y
Linux-os gép elővesz, beüzemel, az látja. És itt jön a DE! 4 mappából 2 eltűnt, a maradék kettő üres!
Jól van, Win10 ismét és átnézem a jogosultságokat, hozzáadok mindenkit, engedélyezem, és már látja is. A jogosultságot eljátszom a két mappánál is, de természetesen maradtak üresek!

Nem baj, van másolat. :C

Tényleg azt akarja a Win10, hogy dobjam a kukába. Még szerencse, hogy ingyen volt!

(#78650) King Unique válasza Kékes525 (#78638) üzenetére


King Unique
titán

Már megint ez az utólagos, erőltetett magyarázkodás, hogy "nem fikáztam, dicsértem ám", na pont erről beszéltem... :W Holott senki nem kíváncsi már rá és akkor legalább tartana ki tartana ki valaki vagy az egyik, vagy a másik álláspont mellett. Úgy, hogy legutóbb másnak, illetve másoknak is feltűnt itt a topikban, plusz megnézzük pl. az ilyen korábbi hozzászólásokat, pláne nincs miről beszélni... Ráadásul tényleg nagyon uncsi már, amit egy korábbi esetnél - mert ugye volt több is - már más is említett. :U

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.