Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78901) Ferenc. válasza Exodius (#78898) üzenetére


Ferenc.
tag

Az én gépeim még nem frissültek a 1803 -ra, de az itt olvasottakat látva talán jobb is.. Elképesztő, hogy minden egyes windows 10 nagy frissítésnél azon kell rimánkodni, hogy tán jó lesz s nem lesz semmi baj. Emlékem szerint win 7 -nél, nem volt ilyen sosem. Túl gyakorinak tartom a windows 10 (nagy) frissítését, inkább lenne ritkábban de tényleg rendesen letesztelt, stabil verzió, bőven elég lenne évente egy.

Aki használ Classic shell start menü skin programot, megtudja mondani, hogy működik az új 1803 -as win 10 -en? Mert korábban azt is mindig kilökte a friss windows.. de 1703 és 1709 -en nálam jól üzemel, remélem 1803 -on és később is fog. Valahogy nem tudom megszokni a windows 10 start menüt, így a jól megszokott win 7 stíluskinézetben használom még mindig, s minden ismerősömnél ez van beállítva.

(#78902) King Unique válasza Fejlesztő13 (#78881) üzenetére


King Unique
titán

Funkciófrissítésről volt szó és annál 365 nap, azaz 1 év a halasztási lehetőség. Közben pedig továbbra is kapja a rendszer a minőségi frissítéseket és egyúttal a biztonsági javításokat anélkül, hogy új verzióra (pl. 1803) kellene váltani. A 35 nap a frissítések teljes szüneteltetése, ami nem igazán javasolt, max. ideiglenesen. De ezek világosan látszanak a screenshoton...

(#78901) Ferenc.:
Azért itt nem normál frissítésről van szó, hanem funkciófrissítésről, vagyis buld upgrade-ről. A 7-esnél ilyen eleve nincsen, max. a korábbi ingyenes időszak alatt egy 10-esre frissítés formájában, ami akár annál is okozhatott gondot. Legalábbis egyeseknél, mert másoknál ahogyan ott, úgy itt is gond nélkül lement / lemegy a build upgrade. Aztán, hogy most milyen gyakran legyen, nem-e lenne a jobb a korábban beharangozott delta-frissítés, azon lehet témázni. De egyrészt nem kötelező azonnal váltani, lehet halasztani. Másrészt legalább fejlődik a rendszer és nem reked meg egy X évvel korábbi állapotban, mint a régebbi Windowsok.

[ Szerkesztve ]

(#78903) baboss válasza lao (#78893) üzenetére


baboss
őstag

Frissítettem 1803-ra, 1 órája tesztelem és idáig jó minden. :DD

(#78904) degec válasza Sub-ZeRo (#78900) üzenetére


degec
senior tag

:C :R siker van köszönöm !!! ,kár hogy telepítős de hát legalább értelmes képnéző ! :) egyezik az izlésünk irfan aimp króm.. hehehe :D

[ Szerkesztve ]

(#78905) Geth válasza Ferenc. (#78901) üzenetére


Geth
addikt

Elképesztő, hogy minden egyes windows 10 nagy frissítésnél azon kell rimánkodni, hogy tán jó lesz s nem lesz semmi baj.
Rimánkodik a halál, egyszer kellett jól felrakni, jó driverekkel, meg nem szétcsapkodni. Szemrebbenés nélkül mennek fel a build upgradek (is). Nem, nem egy gépről van szó :)
Van egy olyan érzésem, ha évente egy upgrade lenne (2 helyett), sokan meg arra mondanák, hogy elég lenne kétévente egy...

(#78906) smc válasza Geth (#78905) üzenetére


smc
addikt

Engem nem zavar ez a félévenkénti frissítés, szeretem is kipróbálgatni mindig az új funkciókat, csak sajnos nem sok értelmüket látom. Pl.: Kapcsolatok a tálcán, jó jó, de mire is jó? Ez a timeline vagy mifene se egy igazán hasznos dolog. Ezek helyett befejezhetnék végre az UWP file browsert másodlagosnak, vagy végre tisztázhatnák, hogy akkor gépház, vagy vezérlőpult ami marad, mert hogy évek alatt nem sikerült megoldani, az nevetséges.

Ami pedig kevesebb embert érint, az a táblagép mód, ami kb 0 a mai formájában. Nincsen benne semmi hozzáadott funkcionális érték. Pedig használnám én, de így nincs értelme. Ez is a 8 óta csak lóg a levegőben.

No mindegy, csak azt akartam ezzel elmondani, hogy a félévenkénti funkciófrissítésre nem igazán lenne szükséges ilyen formában, mert csak még egy újabb funkciót kapunk, amit kb a felhasználók 10%-a fog használni.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#78907) Zso11 válasza degec (#78899) üzenetére


Zso11
csendes tag

Bocs nem neked akartam

[ Szerkesztve ]

(#78908) KisApám


KisApám
addikt

Frissített a Windows 10-em...
Bekapcsoláskor megjelenik a kék ablak, majd eltűnik és CSAK folyamatos "homokórázás" (az a pöttyös kör meg csak körbe-körbe) a sötét képernyőn... :((( és semmi más...
Köszönöm a frissítést... :((

A frissítés előtt tökéletesen működött minden.

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#78909) Zso11 válasza Exodius (#78898) üzenetére


Zso11
csendes tag

Szia,

Nekem is ilyen problémám volt, van...
[link]
Itt vannak leírások kinél h javult meg. Remélem segít
Üdv, Zsolt

(#78910) Geth válasza smc (#78906) üzenetére


Geth
addikt

Engem nem zavar ez a félévenkénti frissítés, szeretem is kipróbálgatni mindig az új funkciókat, csak sajnos nem sok értelmüket látom.
Ez van. Elképzelhető, hogy nem Neked írják ezeket.

Kapcsolatok a tálcán, jó jó, de mire is jó?
Ezt szerintem ne kezdjük el, nincs értelme. Kapcsold ki ha nem kell, én is azt tettem.

Ez a timeline vagy mifene se egy igazán hasznos dolog.
Hasonlóan.
Vezérlőpult szép lassan megy kifele. Vagy Te láttál ott megjelenni új dolgokat? Vagy most az a baj, hogy nem sittysutty tűnt el az egész?
UWP-s file browser se kell nekem, a Far behozhatatlan előnnyel bír :) De nem fogok nyígni, ha belerakják.

...csak még egy újabb funkciót kapunk, amit kb a felhasználók 10%-a fog használni.
Lottószámok esetleg?

Nna, szóval ott tartunk, hogy ha fejlesztenek, az a baj, ha nem, akkor meg az lenne a baj. Kicsit el kéne engedni, hogy az MS személyre szabottan fejleszti az én-kicsi-windowsomat. Megkockáztatom aki itt csak megfordul a fórumon, már az is technikailabb képzettebb az átlagnál, nem mi vagyunk a célközönség.

Mielőtt elfelejtem: gigantikus innováció, sajnos még csak IP-ben :)

[ Szerkesztve ]

(#78911) pendre54 válasza Exodius (#78898) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Itt fórumon is, már többen jeleztük ezt a problémát, nagyon nem vagy egyedül. Én itt írtam róla először, van a hozzászólásomban egy link, ami az MS fórumához vezet, ott is megy a panasz.[link]
A hiba oka, hogy egy indításért felelős "bootres.dll" fájl sérült, de egyelőre semmi értelmes megoldás nincs még rá, az MS fórumán, az ottani tótumfaktum is csak annyit tudott ismételgetni, hogy tiszta telepítés.
Csak a helyzet az, hogy nálam, meg még sokan másoknál is, a tiszta telepítés után is ott van a hibás dll fájl, és a Win saját hibajavítója se képes kijavítani.
Futtasd már le légyszi a Gépházban, a speciális javítási lehetőségeknél, az "Indítási javítás" opciót, én látatlanban le merem fogadni, hogy egy ilyen üzenetet fogsz majd kapni.

Viszont vigasztalás képpen elmondanám, hogy nálam a tiszta telepítés után kb. 5-6 újraindítás után jelentkezett újra a probléma, de mivel pont volt egy rendszervisszaállítási pontom, arra visszaállva, utána már nem volt gondom a Win betöltésével, de maga a hibás dll, továbbra is ott figyel a gépen, szóval akár egy időzített bomba is lehet, ami majd egyszer újra robban. :)

Ja, és még hogy fokozzam az X aktát, van egy fórumtárs, aki tiszta telepítéssel, a partíciók törlésével visszarakta, az 1709-es verziót, és nála ezután is újfent jelentkezett a hiba.

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#78912) Exodius válasza Zso11 (#78909) üzenetére


Exodius
őstag

Hát akkor kókányolhatok az egésszel. Azért megnyugtat, hogy nem csak én vagyok pácban. De azért ez de rossz. :U

Lehet inkább visszaállok egy korábbi Win-re. Nagyon ciki ez, gyerekek. Ultra gáz. :W :W :W :W

[ Szerkesztve ]

(#78913) RazoR válasza pendre54 (#78911) üzenetére


RazoR
veterán

Akkor ha jól értem, jobban járok ha nem engedem egyenlőre rá a frissítést a gépre?

(#78914) KisApám válasza KisApám (#78908) üzenetére


KisApám
addikt

Gyorsan csináltam egy rendszer visszaállítást a ma reggeli állapotra...
szerencsére elindult a gép.

Megint csak: köszönöm WinFos...

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#78915) syler74


syler74
csendes tag

Hali mindenki.Már 2 nap alatt 3-szor feltelepítettem a 1803 frissítést a Microsoft oldaláról indítva de mindháromszor hiba miatt ujraindításkor visszaáll a 1703 verzióra.Miért?Intel i5 cpu..16Gb DDR3 ram van a gépben.Win.10 Pro 64 bit.

(#78916) pendre54 válasza RazoR (#78913) üzenetére


pendre54
addikt

Bocs, de nincs nálam a bölcsek köve, nem tudom, hogy kinél mit vált ki a frissítés. Ugye, mint írtam is, nálam jelenleg minden simán fut, de lefuttatva a gépházas ellenőrzést, a hiba továbbra is megvan. Egyébként a személyes véleményem az, hogy vélhetően sokkal nagyobb számú felhasználót érinthet a probléma, csak náluk még eddig nem jelentkezett.
Ezért is javasoltam a kollégának, hogy futtassa már le azt a bizonyos Indítási javítás opciót, hogy egyértelmű legyen a dolog.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#78917) Borisz76 válasza syler74 (#78915) üzenetére


Borisz76
veterán

Rendszerparticíódon van elég hely?

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#78918) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello ismét!

Mivel továbbra sem kaptam választ a legutóbbi kérdésemre, így most a helyett azt kérdezném, hogy hány napig lehet használni a Win10-et aktiválás nélkül?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#78919) Ferenc. válasza SunMount3r (#78918) üzenetére


Ferenc.
tag

Bármeddig használható, csak néhány funkció nem működik, de volt itt már szó egy külföldi honlapról ahol jó áron lehet venni win 10 kulcsot oem és retailt.

De én még tovább megyek, s ez itt nem a reklám helye de az ebay-en még olcsóbban látok akik árulják. Azt próbálta már valaki?
Szinte hihetetlen de alig egy ezresért vannak kulcsok, s nézem a visszajelzéseket, s jókat írnak.. Érdemes belemenni? Mert lenne vagy 6-7 gép a környezetemben amin már a kms nem igazán működik s így kéne a jogtiszta megoldás, de ne ilyen 40-50 ezer Ft-os áron mint amennyiért itthon kapható..

[ Szerkesztve ]

(#78920) Exodius válasza Ferenc. (#78919) üzenetére


Exodius
őstag

Ez engem is érdekelne. Egy eredeti Pro-ért én is befizetnék, de nem vagyonokat.

(#78921) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ha interneten legális helyről veszek Win 10 Pro OEM licencet (jelenleg 9,19EUR-ért látok) és később gépfejlesztés cserélem az alaplapot (és memóriát, processzort, VGA-t), akkor mennyire biztosan tudom telefonon újraaktiváltatni (vagy újat kérni helyette) a licenckódomat?

Előre is köszi!
J.

(#78922) SunMount3r válasza Ferenc. (#78919) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Engem is érdekel, akár az az említett oldal is és persze csak akkor, ha tényleg totál legál és nem fog majd egyszer az egész elszállni egy újabb frissítéssel.

Amúgy jól sejtem, hogy az OEM és retail között az a különbség, hogy az OEM-et az első telepítés után már csak ugyan arra gépre lehet utána is beaktiválni és nem telepíthető majd később egy másik gépre, míg a Retail később másik gépekre is telepíthető?

Vissza a témához: Amúgy az az official legfrissebb telepítőt honnan lehet/érdemes leszedni?

(#78923) Ferenc. válasza joysefke (#78921) üzenetére


Ferenc.
tag

Szerintem sehogy, mert ezért OEM, erre van a retail kulcs, ami nem sokkal drágább ezeken az olcsó külföldi oldalakon.., s azt nyugodtan átviheted bármilyen másik gépre, gépcserénél.
Amúgy az említett ebay oldalon az oem max 4euró, a retail meg 6 körül win 10 pro-ra.. s ha tudnám, hogy valóban működik és jó akkor azonnal belevágnék. Persze nem tudom itt mennyire számít a nyelv, tehát hogy angol win 10 re kapott kulcs jó-e a magyar win 10 re is amit microsoft oldaláról tölt le az ember .iso-t.

(#78924) SunMount3r válasza Ferenc. (#78919) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Amúgy aktiválás nélkül milyen funkciók nem működnek? Illetve a frissítéseket rendesen megkapja így? Ezen az oldalon azt írják, hogy csak a Customization nem működik (háttérkép, meg kinézet átszabása), bár már nem túl friss a cikk. :F A Pro verziót is lehet így használni?

(#78925) Sub-ZeRo válasza syler74 (#78915) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Intel ssd van a gépben?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#78926) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
addikt

3 gépemre is felraktam a legújabb 10-est.Semmi gond nincs is,csak az egyik csinál egy kis furcsaságot.(ez maga a csoda,idáig mindegyiken volt valami bosszantó bibi)Az egyikkel van olyan bajom,hogy ha lemegy alvásba a gép,akkor utána gondol eggyet pár perc után és felébreszti,és rögtön ki is kapcsolja.(magától,hozzá se nyulok a géphez)Erre ötlet?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#78927) joysefke válasza Ferenc. (#78923) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

(#78928) westlake válasza joysefke (#78927) üzenetére


westlake
félisten

Ti komolyan elhiszitek, hogy ezek legális kulcsok? Ne legyetek már ennyire naívak. A boltban biztosan nem viccből bruttó 30k egy Pro. :U

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#78929) baboss


baboss
őstag

Visszaálltam 1709-re, Logitech G402-őn a gombokhoz hozzárendelt parancsok nem működtek. Próbáltam újra rakni a drivert, de nem is engedte telepíteni a programot.

(#78930) szaniszlokar


szaniszlokar
aktív tag

Az egyik ismerősöm átállított valamit a W10-ben és a start menüje nem a klasszikus megszokott, hanem vagy egész csempés csoportosított formában jelenik meg vagy az összes alkalmazását kiteszi neki az asztalra.
Keresgéltem a neten de nem találtam igazából megoldást arra, hogy hogyan tudnám visszaállítani neki a start menüjét eredeti gyári állapotába.
Tudtok valami használható megoldást?
Köszönöm!

Minden ellenállás hasztalan.

(#78931) Syl válasza westlake (#78928) üzenetére


Syl
nagyúr

Várj, majd mindjárt jön valaki és megmagyarázza neked, hogy igenis vett ilyen kulcsot és valid.
Aztán meg majd pár hónap múlva jön panaszkodni, hogy milyen köcsög az MS, mert letiltotta a legális kulcsát... :U
Mellesleg boltban, számlával a Home kerül bruttó 28-30 ezerbe, a Pro inkább 40-45.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#78932) Geth válasza baboss (#78929) üzenetére


Geth
addikt

Semmi gondom nincs vele.

(#78933) Ferenc. válasza joysefke (#78927) üzenetére


Ferenc.
tag

Igen, én is ezen az oldalon néztem, de mondom ebay-en ugyan ezek az árak 4 és 6 euro , tehát még viccesebb..

Amúgy egy kulcs, hogy lehet nem legális? Nem az van, hogy vagy működik vagy nem? Mert ha működik akkor az legális kulcs, hiszen elfogadta a microsoft aktiváló rendszere. Vagy nem jól gondolom? (Ha nem, akkor hogy tudom ellenőrizni, hogy a vett kulcsom az legális vagy nem, ha már bevan aktiválva vele a win 10 gépem?)

[ Szerkesztve ]

(#78934) westlake válasza Syl (#78931) üzenetére


westlake
félisten

Én pontosan tudom, hogy az MDSN kulcsokat árulják 5, meg 3k-ért. Annyi van nekem is, mint a szemét. Kár, hogy az csak annak legális, amelyik cégé az MSDN account. Mindegy, ha nekik ez megfelel, akkor fizessenek feleslegesen.

Play nice!

(#78935) joysefke válasza Ferenc. (#78933) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Úgy lehet nem legális, hogy valakinek TechNet vagy MSDN előfizetése van,így hozzáfér minden MS szoftverhez. A gyakoltaban ez annyit jelent, hogy bármilyen MS termékhez tud korlátozott mennyiségben licenckulcsot generálni. Win 10-hez is. A kulccsal azonban csak korlátozott számú alkalommal lehet Windowst aktiválni (10?)

A csalók generálnak egy kulcsot, eladják ugyanazt 10 példányban 10 gyanútlan embernek, azok szépen felrakják a Windowst, majd amikor valaki újra akarja rakni ugyanazzal a kulccsal, akkor szól a licenc-szerver, hogy ez így nem lesz jó...

[ Szerkesztve ]

(#78936) joysefke válasza westlake (#78934) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Akkor amit linkeltem, az is MSDN-es?

(#78937) Zoz válasza Ferenc. (#78933) üzenetére


Zoz
őstag

Az egy dolog, hogy elfogadja az aktiváló rendszer. A másik dolog, hogy kinél van ezeknek a tulajdonjoga.
Lehet, hogy pl egy nagy cégtől kilopnak pár ezer kulcsot, aztán ott ha rájönnek leadják a listát a Microsoftnak, az meg kitiltja a rendszerből... aztán jön Pistike a PH fórumra, hogy tegnap még jó volt, de ma már azt írja a Windows, hogy nem rendelkezik érvényes termékkulccsal, pedig tuti jó helyről vette tized áron...

Hozzám is hoztak már ilyen innen-onnan szerzett kulcsokkal telepíteni gépet, sokszor úgy indult a történet, hogy azt mondta az aktíválás, hogy ezt a szoftvert egy másik gépen már használják... de volt olyan is, amit a telepítő elfogadott, de az aktíválás már azt mondta érvénytelen. Volt olyan is ami több hónap után lett érvénytelen. Kaptak az eladótól másik kódot, de én nem bíznék az ilyenbe...

(#78938) westlake válasza Ferenc. (#78933) üzenetére


westlake
félisten

Egy a lényeg: a Windows nem tudhatja, hogy éppen ki aktiválja. Az lehet a kulcs valódi tulajdonosa és akárki más is. Azért fogadja el a szerver, mert az egy legális kulcs. De kizárólag annak, aki használhatja azt legálisan!

Play nice!

(#78939) Syl válasza Zoz (#78937) üzenetére


Syl
nagyúr

>de én nem bíznék az ilyenbe...

Én is azért vettem pár éve 8.1-et magyar boltból, áfás, névre szóló számlával, DVD-vel, matricával/sorszámmal.
Igaz 30 mátyást fizettem érte, de ezt tuti nem fogják letiltani :)

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#78940) Ferenc. válasza westlake (#78938) üzenetére


Ferenc.
tag

Értek már mindent! Köszönöm mindenkinek a kimerítő leírásokat az olcsó kulcsokkal kapcsolatban.

Akkor nem értem az ebay miért nem tiltja ki az ilyen eladókat, ezek tuti akkor msdn-es kulcsok.

Kérdés, hogy amit linkelt joysefke honlap, az is msdn-es kulcsokat árul-e? S ha igen, kiét? Lehet a sajátjukat árulják, úgy meg akkor nincs nagy gond.. mert ő engedi meg hogy használjam a kulcsukat 9 euróért, így sima ügy.
A lényeg a lényeg, nekem abból nem lehet bajom, hogy más msdn-es kulcsát használom, mert valaki azt sózza az emberre.. viszont bármikor tilthatják a rendszerből, s nem lesz már aktivált tovább a windows 10. De még ez is történik, pl évente ki is dobják a kulcsot, még mindig megéri ezer Ft-ért másikat venni és kezdődik elölről.. nem?

(#78941) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Épp ma is téma volt itt a fórumon, hogy többeknek van problémája ezzel a bizonyos sérült "bootres.dll" fájlal.[link]
Erre nem rég érkezett válasz az MS ügynökétől, ami részemről minden kommentár nélkül ennyi: :((

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#78942) SunMount3r válasza pendre54 (#78941) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

2011-ben vettem az Samsung R528 szériás laptopomat. Nem szeretnék hasonló dologba belefutni egy frissítés után (ha egyáltalán felmegy rá az alap telepítő).

(#78943) TRob1 válasza szaniszlokar (#78930) üzenetére


TRob1
veterán

Gépház/Személyre szabás/Start/Legyen teljes képernyős a Start - Pipa ki

¤ R'n'R ¤

(#78944) Ferenc. válasza joysefke (#78936) üzenetére


Ferenc.
tag

Beszéltem ezen az oldalon amit linkeltél, [link] a live chaten az ügyintézővel, hogy MSDN kulcsokat árulnak-e.
Azt mondta nem, ők csakis OEM és retail verziót.. előbbi ugye 9,19 , utóbbi 17,99 euro. Kérdeztem még, hogy lehet fizetni, azt mondta sok lehetőség van pl bankkártya, paypal, skrill, bitcoinban is.

Na most ez megérheti szerintetek? Ha nem átverés, jó lenne ennyiért legális kulcs. Rá kéne próbálni egyre..
S itt kérdezem a szakértőket, azt honnan lehet kideríteni, hogy ami kulcsot kaptam az msdn, vagy valóban oem/retail kulcs? Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#78945) egykori


egykori
őstag

Az április 30-i nagy frissítés a saját gépemen sikerült, de a nejem Lenovo Z70-es laptopján nagyon megszenvedtem vele. Úgy tűnt már végzett a frissítéssel, bejött rendesen minden és működött is. Ám később egy újraindításnál már nem volt hajlandó elindulni, a Lenovo felirat után egy ideig homokórázott, azután fekete képernyő. Innen negyedóra várakozás után sem ment tovább, úgy kellett legyilkolni.
Végül a sokadik kísérlet után a gépen van egy OneKey gombocska, amivel nagy nehezen, bizonyos javítások árán sikerült életre kelteni.

Ma, már azt hittem, hogy a múltkori eset csak rémálom volt, de nem! Most is szépen felállt a rendszer, de biztos ami biztos, újraindítottam. Sajnos megint fekete képernyő lett a vége. Ám, a harmadik próbálkozás után ismét a OneKey gombot kellett használni, és érdekes módon az ott választható normál indításra elindult a rendszer, de a telepítést 80%-tól folytatva. Végül is most ismét rendesen működik a laptop, de félek, egy hónap múlva a havi frissítéskor ismét eljátssza a fekete halált.

A fentieket azért írtam, hogy volt-e másnál is ilyen probléma, és esetleg volna-e javaslat, hogy a jövőben elkerülhető legyen. (A saját gépem most is hibátlanul frissített.)

(#78946) smc válasza Ferenc. (#78944) üzenetére


smc
addikt

Gyors kereséssel ezt találtam, nem tudom mennyire működik.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#78947) joysefke válasza smc (#78946) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Ez nem segít rajtunk. Az MSDN-en keresztül kapott kulcsot is RETAIL-nak fogja írni. Tudom, mert kipróbáltam Win7-en.

Tehát ez alapján nem lehet eldönteni, hogy MSDN-es kulcsról, vagy tényleges retail kulcsról van-e szó.

(#78949) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Azt, hogy tudom beállítani, hogyha kilépek egy alkalmazásból, akkor újra belépéskor kérjen jelszót? PL. kilépek xbox app-ból, majd simán vissza lehet jelentkezni, jelszó nélkül, és ez nem épp ideális..

Store alatt ez oké, az kéri a pass-t, viszont pl. az xbox app nem, ebből adódóan a játékok sem..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#78950) Doky586 válasza Ferenc. (#78940) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azt mindenki maga döntse el hogy megéri -e. Céges felhasználásra nyilván esélytelen ha nincs könyvelhető áfás számla stb. Otthonra meg vagy működik (évtizedekig ahogy akarod) rendesen, vagy nem, és akkor veszel új licenszet..

Egyiken van kockázat, másikon nincs (a 30-50eFt oson)..

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.