Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75100) Cs1csó válasza Geth (#75098) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pont, hogy a soha újra nem indítást tartom egészségtelennek. Ha van egy célhardvered ott nem feltétlen gond a 0-24-ben működés pl. egy NAS, ROUTER stb. de egy asztali oprendszernél de még egy okostelefonnál sem árt néha egy újraindítás.

Sub-ZeRo

Altatás vagy hibernálás alapvetően mindegy: altatásnál a memória feszültség alatt marad nem íródik ki semmi sehova csak simán feszültség alatt marad de a gép leáll. ezért történik a bekapcsolás gyorsan mert már/még minden a memóriában van. A veszélye, hogy altatás alatt jön egy áramszünet akkor elvész a memória.

Hibernálásnál a memória tartalmát kiírja a háttértárba (HDD vagy SSD - SSD-nél gondolom gyorsabb a hibernálásba küldés és onnan felébresztés is) majd leáll a gép úgymond teljesen tehát a memórai sem marad feszültség alatt és törlődik. Előnye, hogy védve van a hibernált gép egy esetleges áramszünettől a hátránya hogy lassabb mind a hibernált állapotba kerülés és az onnan ébredés is.

Hogy technikailag melyik a jobb a windows 10 számára és/vagy melyik viseli meg jobban az egyes felhasználóspecifikus programokat, vagy a hardverelemekt azt nem tudom.

Röviden abban látom a különbséget hogy a hibernálásnál a hibernáció előtt és az ébresztés után is van 1-1 plusz folyamat : memóriából kiírni a háttértárba majd a háttértárból beolvasni a memóriába.
Emiatt lehet modernebbnek nevezni az altatást.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.