Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) King Unique válasza Dr.FantastiK (#5300) üzenetére


King Unique
titán

Céges felhasználás eleve teljesen más, ott jellemzően rendre kivárnak és, ha nem indokolt, vagy szükséges feltétlenül a váltás, akkor csak azért nyilván nem fognak, mert éppen van új verzió. Én sem gondolom, hogy felénk az irodai gépek, vagy a gyártósoron lévők majd 3 hónap múlva, vagy még az idén upgrade-elve lesznek 10-esre... :N Sőt, ha MS nem vonta volna meg a támogatást, akkor a legtöbb helyen a mai napig XP-t használnának... :DDD
Bár a Win10 és Office 2016 kapcsán is volt szó, spec., vállalatokat megcélzó fícsörökről, majd elválik mennyire kell nekik...

[ Szerkesztve ]

(#5302) #58000384 válasza Dr.FantastiK (#5300) üzenetére


#58000384
törölt tag

Na ja... néhány éve nagy nehezen váltottak XP-ről 7-re, mert a csapból is a hamarosan megszűnő támogatás folyt, aztán kijött a 8, arra minek, most meg jön a 10, mikor a 7 még mindig jó. Ez azért nem csak az új rendszerről szól :) Az SP2-t meg várhatják a 7-hez is :D

(#5303) azopi74 válasza Dr.FantastiK (#5300) üzenetére


azopi74
addikt

"meghat bevarjak a valamikori SP2-t . "

Azt várhatják :)

(#5304) azopi74 válasza #58000384 (#5302) üzenetére


azopi74
addikt

Semmilyen SP nem lesz többet soha desktop OS-ekere... Jön viszont a Windows Update for Business...

(#5305) #58000384 válasza azopi74 (#5304) üzenetére


#58000384
törölt tag

Igen, ezért mondtam, hogy arra várhatnak :)

(#5306) pzstm


pzstm
titán

Most már akkor beszélhetünk róla:

[Windows Insiders will be able to upgrade to Windows 10 RTM for free]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#5307) #58000384 válasza pzstm (#5306) üzenetére


#58000384
törölt tag

Ezt eddig is tudtuk, hogy lehet majd frissíteni, a kérdés az, hogy legális lesz-e például annak, aki Linux mellett teszteli, egy korábbi verzió megléte nélkül?

A kommentek között még mindig nagy a kavarodás, megy a szöveg a havidíjas Windowsról (hogy 1 év után kérni fogja).

(#5308) prolad válasza pzstm (#5306) üzenetére


prolad
őstag

Tehát ha benne vagyok az insiderben,akkor ingyenesen less egy jogtiszta windows 10 példányom?Vagy cask annyit tesz,hogy ha veszek win 10 licenszt,akkor tudok frissíteni TP-ről és nem kell tiszta telepítést csinálnom?

(#5309) vlevi


vlevi
nagyúr

Ha már servicepakk nincsen, az is jó (elég) lenne, ha a microsoft oldaláról frissített telepítőket lehetne letölteni. Nekem még a 2009-es win7 telepitölemezem. Bele se merek gondolni, meddig tartana egy telepites utan a frissites.

(#5310) Воланд válasza pzstm (#5306) üzenetére


Воланд
titán

ez megint egy netto bs. egyreszt mar honapokkal ezelott elmondtak, hogy a preview-et vegig lehet frissiteni az rtm-ig, masreszt frissitesi alap igy is kelleni fog.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5311) pzstm


pzstm
titán

eddig az volt kimondva/leírva, hogy az a cél, hogy RTM-re is lehessen frissülni és mindent megtesznek érte :B ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#5312) azopi74 válasza Воланд (#5310) üzenetére


azopi74
addikt

"masreszt frissitesi alap igy is kelleni fog."

Ezt hol írták?

Ez volt a kérdés:

"will you be able to upgrade to the #Win10 RTM version for free with #insiders preview?"

Vagy ezt is úgy kell érteni, mint a warez win7-ről való ingyenes frissítést? :D

Nem azt jelenti, hogy Windows Indider programban benne van, az ingyen megkapja? Én annak idején Beta program alapján kaptam ingyen Windows XP, Vista, sőt, Office 2003 licenszet is, meg mindenféle ajándék kütyüt is :) Igaz, akkoriban nem volt automatikus a beta programba bekerülés, és kellett azért feedback-elni is ...

(#5313) Воланд válasza azopi74 (#5312) üzenetére


Воланд
titán

sehol, de majd reggel felkel Gabe, aztan megvalaszolja az ide voantkozo kerdest, ami ugyan abban a thread-ben van. nyilvan nem twitteren, harom karakterben fogjak bejelenteni, hogy az insider program resztvevoi nemtol, kortol, vallasi hovatartozastol fuggetlenul ingyen windows-t kapnak.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5314) tatararpad válasza azopi74 (#5312) üzenetére


tatararpad
őstag

Nem azt jelenti. Akkor mindenki leszedne egy preview rendszert hogy legyen ingyen Windowsa. A Microsoft minek szívassa magát ilyennel,ha mindenki amúgy is ingyen kapná jogalap nélkül, akkor aztmondaná ingyen van és kész. Ez csak a szokásos bullshit mint a kínai esetnél.

(#5315) Воланд válasza Воланд (#5313) üzenetére


Воланд
titán

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5316) sz.j


sz.j
nagyúr

Ez egy kicsit meglepett:

"A Windows 10 lesz az utolsó Windows"

És akkor, hogy lesz, a frissítések után kell majd fizetni, vagy netán ingyenese lesz?

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#5317) westlake válasza sz.j (#5316) üzenetére


westlake
félisten

Egy Windows mind felett. :D

Play nice!

(#5318) King Unique válasza sz.j (#5316) üzenetére


King Unique
titán

Fentebb erről volt szó, illetve már topik is van rá.
Kérdésedre a pontos választ még nem tudja senki, max a bennfentesek... de, ha nem terveznek több új verziót (11.12 stb.) a boltokba, akkor logikus lenne bizonyos nagyobb frissítésekért pénzt kérni. Mert annak nem látom értelmét, nem látom benne a nagy üzletet, hogy sok évig totál full ingyen foltozgatják, igazítják az adott kor elvárásaihoz...ennyire azért nem szeretetintézmény az MS :N A korábban említett, az oprendszerre épülő "egyéb fizetős szolgáltatások" meg ki tudja termelnek-e majd annyit...?

[ Szerkesztve ]

(#5319) kmisi99


kmisi99
addikt

Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire használható a most kinn levő változat? Hétköznapok során ajánlaosabb mint a win7 vagy várjam meg a release date et?

(#5320) King Unique válasza kmisi99 (#5319) üzenetére


King Unique
titán

Evidens, hogy nem ajánlott egy stabil rendszert, néhol még instabil tesztrendszerre lecserélni...igen vár meg, míg megjelenik a végleges. :K
Függetlenül attól, hogy egyesek ajánlgatják, esküdöznek rá, hogy márpedig jó az elsődleges rendszernek, (náluk) ok vele minden. Másnál meg nem...konfig, driver függő is a dolog. Amúgy használható maga az OS, de helyenként még azért kicsit bugos.

Ha ki akarod addig is próbálni, akkor Virtualbox/ VMware, vagy másodlagos rendszernek Dual-boot megoldással, egy külön partícióra (kb. 30-40 GB+) feltéve.

[ Szerkesztve ]

(#5321) kmisi99 válasza King Unique (#5320) üzenetére


kmisi99
addikt

A dual boot nem rossz ötlet, csak mert laptopom van és annak kényesebb a driverezése mint egy asztali gépnek.

(#5322) netpeti98


netpeti98
addikt

Mondjuk volt róla, szó, hogy az Insider program folytatódik a RTM után is. Tehát ha jönnek az új tesztverziók azok ingyen használhatóak maradnak továbbra is. :)

(#5323) King Unique válasza kmisi99 (#5321) üzenetére


King Unique
titán

Akkor hajrá. :K
Amúgy, pont ez a driver rész egy kényes pont, bár maga a WU automatán elég sok drivert alapból feltesz és lehúz, de noti esetében, ha van hozzá gyártói driver, akkor ajánlottabb azt felrakni, illetve amiket a WU leszed, azok se mindig a legtökéletesebbek. Sok 8.1 driver jó 10-esre is, de ha csak Win7-hez van támogatás, akkor azokat nem minden esetben célszerű ráerőszakolni. Tehát ez a rész is kérdéses, ezért is jobb virtuális, vagy másodlagos rendszerként kísérletezgetni vele először...

(#5322) netpeti98: ez mit is jelent pontosan, hogy csak annak, aki az Insider programban regisztrált, v mkinek, aki 7/8.x-ről váltani fog :F Csak, mert volt róla szó, hogy ezek a Tech Preview verziók szinte minden rendszertevékenységet rögzítenek, elég durva telemetria van bennük. Ezek szerint ezt ki sem fogják venni belőle?? Na, akkor az NSA biztos örülni fog... :DD

[ Szerkesztve ]

(#5324) netpeti98 válasza King Unique (#5323) üzenetére


netpeti98
addikt

Ezen én is gondolkoztam a múltkori híreknél, a jelenlegi verziók október elsejéig érvényesek. Viszont a pletykák szerint már ősszel jöhet az első frissítőcsomag amiből lehet insider verzió. Ha tényleg olyan gyakoriak lesznek a friss verziók, mint ahogy pletykálják és mindegyikhez jönnek Insider buildek, akkor érdekes kérdés lesz. Ha, így történik akkor, akik vállalják, hogy félkész rendszert használnak, akkor az "információval fizetnek" érte.

Persze jelenleg nincs ezekről konkrét infó és amit írtam csak feltételezés és 1-2 hónap múlva teljesen hülyeség lesz amit fentebb írtam, de kíváncsi leszek, hogy hogy oldják meg.
Bár az ingyenes warez frissítéssel (tudom, hogy nem lesz eredeti), illetve a fejlesztői mód kattintásra történő engedélyezésével, néha úgy tűnik, hogy mindegy, csak használja mindenki a legfrisebb rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#5325) King Unique válasza netpeti98 (#5324) üzenetére


King Unique
titán

Igen, ez fontos kérdés lesz, mert, ha lesznek későbbiekben is Insider verziók és csak azoknál, akkor ok. De, ha az RTM-ben is benne marad, az gáz lesz...illetve, ha megmarad a végleges verzióban is a build frissítés, slow/ fast ring lehetősége a gépházban, akkor ennyi erővel szinte minden Windows 10 user csatlakozik / csatlakozhat az Insider programba...ha így történik, az megint érdekes lesz.

(#5326) westlake


westlake
félisten

A leírás szerint van benne (hivatalosan) Windows 10 support. Ha jól emlékszem, akkor a 10074-re feltelepített előző verzió egyszerűen megszüntette a hangokat, magyarul nem működött a driver.

Realtek HD Audio 2.77 (6.0.1.7503) win7-8.1-10

Play nice!

(#5327) Dumi86 válasza westlake (#5326) üzenetére


Dumi86
senior tag

Win 8.1en úgy vettem észre még a bootolási idő is gyorsabb lett :C Egyéb tapasztalatom még nincs,igen új a driver.

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#5328) szacsee válasza Воланд (#5315) üzenetére


szacsee
nagyúr

Pár helyen látni olcsó OEM licenceket, ezeket megvéve jogilag tiszta alapom lehet egy W10-re, vagy ez csak mese habbal?
Elgondolkodtam egy ilyen verzión, már ha jogilag is tisztának minősül.
Itthon vagy 5-6 Win-em volt eddig ami jogtiszta úton volt használva. Lapos, pc-vel együtt vett stb licencek. Nagyon kotornék talán W95, vagy 3.1 is előkerülne, de origi DOS telepítő is akad itthon. :DDD
Az utolsó ilyen Win Vista volt, azóta valahogy hanyagolom a Win-es oldalt a fejlődésben, de a 8.1 vagy a 10 érdekelne, de nem annyiért amennyiért vesztegetik. Céges gépen használok W7-et, itthon is le kellene cserélni a Vistát már, de mivel OEM így nem feszegethetem rá a gépemre jogilag... ezt szeretném megoldani... csak nem tudom hogyan. Eredeti 8.1 vásárlástól elment a kedvem mert anno 3-4 OS-t is vettem géptől függetlenül ami nem frissíthető, most meg már valahogy nincs hozzá kedvem. Akinek meg mákja volt és W7-el vett gépet, vagy OS-t az 8.1-re frissíthetett az elején 8-9000Ft-ért és majd 10-re is. Egy OS-t vett és használhatja a legújabbat én meg azon töröm magam hogy tudnék olcsón jogilag tiszta OS-re szert tenni, mert valahogy elment a kedvem az egésztől a régi OS-ek "nem upgradelhetősége" miatt. Igaz elvagyok linuxon, de néha kell Win alatt is matatni csak jó lenne ezt céges géptől függetlenül is megtenni.
Bocs, hogy ide és így ilyen hosszan, csak most valahogy kikívánkozott. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5329) #73029888 válasza westlake (#5326) üzenetére


#73029888
törölt tag

Érdeklődni szeretnék hogy ez a gyorsabb BOOT csak W10-nél él,vagy W7 alatt is?

(#5330) Воланд válasza szacsee (#5328) üzenetére


Воланд
titán

az eu szerint jogilag ok.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5331) netpeti98


netpeti98
addikt

(#5332) alfa20 válasza szacsee (#5328) üzenetére


alfa20
senior tag

amennyiben a COA matrica is átadásra kerül, akkor rendben van, ennek hiányában csak pénz kidobás.

"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)

(#5333) westlake válasza #73029888 (#5329) üzenetére


westlake
félisten

Én nem mondtam, hogy van ilyen tulajdonsága is, és nem is tudok ilyenről. Viszont úgy gondolom, hogy próba képpen feltelepíteni egy friss drivert, nem okozhat semmiféle gondot.

#5334: Én tudom, hogy te voltál, nem pedig én. ;)

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#5334) Dumi86 válasza westlake (#5333) üzenetére


Dumi86
senior tag

Én írtam gyorsulást,de nálam 8.1 van :) Viszont azt nem írtam,hogy ez minden rendszeren,mindenkinél lesz/van.

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#5335) vlevi válasza #73029888 (#5329) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem a Win7 sokkal gyorsabban bebootol, mint a 10-es. A 8-as gyorsabban bootolt, mint a 10-es. Nem csak a bootolás lassabb, de a desktopra belépve még hosszú ideig tekeri a C: meghajtót.
Igaz, SSD-n van mindkét rendszer, emiatt olyan gyors nálam a 7-es is.
Win7 : [link]

Win10 : [link]

(#5336) szacsee válasza Воланд (#5330) üzenetére


szacsee
nagyúr

Köszi! :R

MS szerint?
Csak azért kérdem, mert aktiválás során volt már ismerősi körben példa rá, hogy visszavontak kulcsokat. (igaz ezek mennyiségi licenckulcsok voltak fősulisoknak adott régebbi win-ekből okosok meg azt hitték örökké fogják használni). Akkor van szívás, ha MS azt mondja, hogy az Ő végfelhasználói licencében oem hardverhez társított a win és így jártam... vagy ezt nem teheti meg EU-n belül? (elvileg az oem hw-hez kötött W7 esetében).

(#5337) #73029888


#73029888
törölt tag

Szerény gépemen a W7 így áll fel.

SSD-m van (OCZ Vertex Plus 64GB,ami "elvileg" a leggyengébb)

[link]

(#5338) premete válasza vlevi (#5335) üzenetére


premete
veterán

Nálam is a w7 a leggyorsabb a 3 közül.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5339) azopi74 válasza premete (#5338) üzenetére


azopi74
addikt

Én nem tudom, mert nem használok 7-et, amióta ssd-n van a rendszerpartíció, de amíg hdd volt, a 8 sokkal gyorsabban bootolt, mint a 7.

(#5340) premete válasza azopi74 (#5339) üzenetére


premete
veterán

Igen, mert sokan nem tudják, mikor van a cucc kikapcsolva. :)
Úgy biztos eldönteni, hogy ki van húzva a táp/kivéve, majd visszatéve az akku.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5341) Воланд válasza szacsee (#5336) üzenetére


Воланд
titán

ms szerint papiron nem jogtiszta az os, telefonon meg ugyis beaktivalnak mindent.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5342) miresz


miresz
veterán

Nem nagyon akar jönni a 10074-nél újabb vezió jönni,sem fast,sem slow ringen sem.

(#5343) pzstm válasza miresz (#5342) üzenetére


pzstm
titán

még két hete sincs, hogy a 10074 elérhetővé vált :B

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#5344) miresz


miresz
veterán

Nem arról volt szó,hogy most regeteg frissítés fog jönni?

(#5345) pzstm válasza miresz (#5344) üzenetére


pzstm
titán

hol? mikor? Windows Update-k jönnek ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#5346) szacsee válasza Воланд (#5341) üzenetére


szacsee
nagyúr

Köszönöm! :R

(#5347) premete válasza pzstm (#5345) üzenetére


premete
veterán

Jönnek, és a mobilinternetem is meggyógyult (Dell W7 Ultimate segítségével), valamint a windows.old mappát is tudtam törölni (ubuntu liveusbvel) :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5348) Warter válasza premete (#5347) üzenetére


Warter
őstag

"a windows.old mappát is tudtam törölni (ubuntu liveusbvel)"

:facepalm

(#5349) netpeti98 válasza premete (#5347) üzenetére


netpeti98
addikt

Lemezkarbantartó is megteszi. :)

(#5350) premete válasza netpeti98 (#5349) üzenetére


premete
veterán

Nekem nincs "lemezkarbantartó" csak Disk cleanup és "delete system files", az a 24 GB-ból 15 GB-ot benne hagyott a windows-old mappában; admin módból a [RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old] parancs szintén. Igen, én vagyok a mappa tulajdonosa, full access-szel, az attributumokat rw-re tettem.
Egyébként teljesen normális a windows szerelése Linux alól, a Microsoftnál is használnak Linuxot, főleg a fontosabb szervereken. :)

Ha érdemben nem tudsz hozzászólni, inkább maradj csendben, ez legalább olyan bölcs tanács volt, amikor a ms "szakértő" a "HSPA+ -t akarom wifin megosztani" kérdésre, azt írta, használjak ethernet kábelt a laptopról telefonra netmegosztáshoz útközben. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.