Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5051) Воланд válasza DS39 (#5048) üzenetére


Воланд
titán

a power gombot azert kellett atrakni, mert meg kell mutatni, hogy hallgatnak a visszajelzesekre. igaz, hogy lenne mas is, amin ezt meg lehetne mutatni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5052) vlevi válasza pzstm (#5044) üzenetére


vlevi
nagyúr

Jó, de gondolom ez nem 100%-os képernőméretben van.
Surface-n nézted, nagyfelbontásban? Mert én 23" monitoron, FullHD-ben.

A Cleartype-on már régen túlvagyok, mert ez nem Cleartype. Ugyanis nem használ színes pixeleket a betűk szélein, csak szürkét. Attól ilyen.
Az benne az érdekes, hogy a windows intéző címsorában is megfigyelhető a dolog, de az nem feltűnő, mert azt keveset nézi az ember.

[ Szerkesztve ]

(#5053) emvy válasza pzstm (#5050) üzenetére


emvy
nagyúr

Na, ez megoldja az eletem. (HiDPI laptop + kulso monitor)

while (!sleep) sheep++;

(#5054) pzstm válasza vlevi (#5052) üzenetére


pzstm
titán

De, full képernyőn néztem SP3-n

150%-n vagyok :B

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#5055) King Unique válasza pzstm (#5050) üzenetére


King Unique
titán

Akkor se tetszik, lehet WP-n elmegy, de itt desktopon hülyén néz ki és kevésbé látványos maga a lényeg (jelszint) rajta...
Nálam 1 kijelző van, de már több build óta ilyen szar a skálázás és ahogy olvasom másnak is van gondja vele.
Remélem a véglegesig megoldják, mert biztos nem fogom így használni, az fix. De, ha ilyen szar marad, akkor upgrade-elni se. :D

[ Szerkesztve ]

(#5056) RaZroX válasza pzstm (#5047) üzenetére


RaZroX
addikt

Ja hát, ahogy elnézem ahány felhasználó, annyi probléma szóval ja.. Elsődleges OS-ként próbált volna ki, de maradok a virtuális megoldásnál. Mivel érdemes futtatni ami ingyenes ? Rég csináltam ilyesmit.

This is the way

(#5057) vlevi válasza pzstm (#5054) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ja, úgy könnyű :))
Wayreq tabletem 2048*1536 felbontasu, és hat azon nezve a saját kepernőmentésemet, én se látom olyan gázosnak. De asztali gépen ronda.
Oké, hogy hdpi support, meg minden, de azért gondolhatnának a hagyományos gépekre is. A modernui appok hdpi skálázásával nem lesz gond, de a hagyományos desktop alkalmazások a mai napig pixeles megjelenítésben készulnek, nem skálázhatóak megfelelően. És nagyon sok embernek nagyon sokáig nem lesz még hdpi megjelenitője az asztali gép mellett, és nagyon sokáig működni fognak még a hagyományos desktop alkalmazások.

[ Szerkesztve ]

(#5058) pzstm válasza RaZroX (#5056) üzenetére


pzstm
titán

Hyper-V

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#5059) vlevi


vlevi
nagyúr

Vajon a mail és a calendar-t rá lehet majd venni egyszer, hogy ne adja hozzá mindíg az outlook.com-os accountot? Sosem használtam, csak egyszer valamikor létrehozódott.

(#5060) mrazgabor válasza vlevi (#5059) üzenetére


mrazgabor
tag

Mind a két appban ki lehet kapcsolni bal alult a fogaskerékre kattintasz majd accounts ott a mail cím és lesz egy delete gomb.

(#5061) vlevi válasza mrazgabor (#5060) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen. De visszarakja...

(#5062) krisztianAMG


krisztianAMG
senior tag

Az időjárás app is csak akkor működik, ha minden USA-ra van állítva? Nálam a golyócskák után összeomlik.

(#5063) vlevi válasza krisztianAMG (#5062) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem magyarra van állítva a rendszer, és az időjárás működik.
Az más kérdés, hogy a helyemet nem találja meg. Annyit tud megállapítani, hogy Budapest. Laza 200km-t téved :)

(#5064) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Mondjuk azt azért megoldhatták volna, hogy egy fejlesztés alatt álló rendszerről ne szinkronizálja már át a dolgokat az élesben használt rendszerekre. Tudom, csináljak másik accot.. de na.

Éles rendszernek meg valahogy nem merem még használni..

Everybody lies.

(#5065) Воланд válasza Barthezz2 (#5064) üzenetére


Воланд
titán

kapcsold ki a szinkronizalast.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#5066) szabonagyur válasza Barthezz2 (#5064) üzenetére


szabonagyur
félisten

Szia

Telepites elejen ezzel kezdi a rendszer, hogy ezeket megkerdezi. Ha ennyire zavar akkor miert nem lokal acc vagy masik acc?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#5067) azopi74


azopi74
addikt

Outlook mail appban nem lehet valahogy két különböző outlook.com -os címet is beállítani? Nekem nem sikerült. Win8-as mail-ben gond nélkül lehetett.

(#5068) emvy válasza azopi74 (#5067) üzenetére


emvy
nagyúr

Az alias-eket se tamogatja meg.

while (!sleep) sheep++;

(#5069) westlake


westlake
félisten

De gusztustalan ez a jelenlegi Windows Update rendszer. Mondjuk már egyszer említettem is. :B
Miért tölti le nekem a Windows Defender frissítést, ha már kikapcsoltam ezt a védelmi szolgáltatást? Remélem ez is csak egy TP hülyeség, és a végleges verzióban úgy működik majd, mint a Windows 7-nél, és a Windows 8.1-nél.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#5070) King Unique válasza westlake (#5069) üzenetére


King Unique
titán

Elvileg, ha felraksz egy másik AV-t, akkor automatikusan kikapcsol és nem tölti le, legalábbis néhány korábbi buildban működött. A 10074-ben már a WD-t közvetlenül a programban nem, csak a gépházban lehet kikapcsolni manuálisan...nézd meg ott ki van-e? Ha ki és ennek ellenére szedi a WU, az tényleg "gusztustalan". :D

(#5071) westlake válasza King Unique (#5070) üzenetére


westlake
félisten

A Control Panel alatt is ki lehet, ahogy az előző Windows-oknál is. Meg is tettem, ennek ellenére leszedte a definíció frissítést. Most nézem, hogy nem is egyet, hanem négyet. Nem érdekli, hogy ki van kapcsolva. ;)

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#5072) King Unique válasza westlake (#5071) üzenetére


King Unique
titán

Én több Win10 Preview buildban használtam külső vírusírtót és nem volt ilyen probléma. Akkor az adott build (10074) bugja lesz... Majd holnap rápróbálok én is. :D
Amúgy milyen AV-t tettél rá, mert tudtommal csak a Qihoo 360 TS rakható nyugodt szívvel?

[ Szerkesztve ]

(#5073) westlake válasza King Unique (#5072) üzenetére


westlake
félisten

Még 10056-ot használok, de már régebbi kiadással is csinálta.
Nem tudom mi köze ehhez a külső AV-nak, de használtam már az említett 360TS, jelenleg viszont NOD32 fut a gépen. A HIPS nem fut, de ez lehet a "varászolt" licensz oka is.
Maradjunk annyiban, hogy köcsög TP/IP Windows Update. :D

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#5074) bzoley válasza westlake (#5071) üzenetére


bzoley
veterán

És a tálcán nem sírdogál állandóan, hogy veszély van, mert ki van kapcsolva? A korábbiakban csinálta.

(#5075) King Unique válasza westlake (#5073) üzenetére


King Unique
titán

10056 nem is "hivatalos" build, ha jól tudom. Illetve ESET termékei szerintem még nem is támogatják fullosan a W10 TP/ IP verziókat, valamint okosítás is lehet betesz neki...

amúgy AV-t okosítani a legnagyobb hülyeségek egyike, már bocs...ki tudja mi, hogyan van benne, a gazdája által beállítgatva?...ennyi erővel a havi magazinos kód (amit fórumokban is megosztanak) is sokkal jobb megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#5076) westlake válasza bzoley (#5074) üzenetére


westlake
félisten

Folyamatosan nyüszít. Ez is elég idegesítő.

#5075: Ez már megint egy másik történet. Nekem semmi hiba nem tünik fel a NOD32 működésében. Persze ez nem jelenti azt, hogy valóban tökéletesen működik. Sajnos az előbb említett 360TS P2P rendszere csinál hülyeségeket. Ráadásul beriaszt olyan file-okra, amiket semelyik másik AV nem ítél gyanúsnak. Ez egy idő után elég bosszntó tud lenni.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#5077) King Unique válasza westlake (#5076) üzenetére


King Unique
titán

Erre csak annyit mondok, hogy szerinted az okosítókat kik csinálják hozzá? Hackerek...Te bízol egy olyan AV-ban, amit egy hacker mahinált meg? Mert én nem, pont tőlük akarom megvédeni magam, ezért használom a gyártó eredeti termékét.
Kínai csodák néha adnak fals riasztásokat, ahogy más AV-k is adhatnak, de egy W10 tesztverzió esetében 100%-os kompatibilitást és problémamentes működést várni, nem biztos, hogy reális.

[ Szerkesztve ]

(#5078) westlake válasza King Unique (#5077) üzenetére


westlake
félisten

Érdekes szemlélet. Akit meg tud állítani egy AV, az be sem tud törni a gépedre. Aki meg be tud törni a gépedre, azt meg nem állítja meg holmi security_solution. Milyen álomvilágban élsz te? :U
Bár nem tudom mit értesz azalatt, hogy betörni egy gépre. Mondjuk azt biztos el tudod érni, hogy valamilyen kémprogram ne tudja bekapcsolni a webkamerát a gépeden. ;)

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#5079) tatararpad válasza westlake (#5076) üzenetére


tatararpad
őstag

Nekem O365 és Steam fájlokat szeretett törölni előszeretettel, persze csak a QVMII-es csoda riasztott be mindig, többi és VT sem talált sose semmit.

(#5080) King Unique válasza westlake (#5078) üzenetére


King Unique
titán

Mki tudja, hogy 100%-os védelem nem nagyon létezik, ha egy jól képzett hacker be akar, akkor vsz rendszertől, védelemtől függetlenül be tud hatolni. De egészen más a célzott támadással szemben, a mindennapi, átlagos használat során bekapható dolgok.
Szerinted AV-k mért ugranak a tört programokban található kis + csomagokra, talán fals, teljesen veszélytelen mindegyik?? Milyen az az AV, ami maga is tört, ilyenekkel van tele.. + írod, hogy nem működik a HIPS. Nálam meg eredeti termékkel igen. Hoppá...
De ezt annyira felesleges az ilyeneknek magyarázni, akibe ez ivódott bele még x évről korábbról...olvasd el AV topik összefoglalóját, akár 21-ik pontot. Lődd el ugyanezt ott is, aztán kíváncsi vagyok, mennyire fognak helyeselni... ;) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5081) westlake válasza King Unique (#5080) üzenetére


westlake
félisten

Te már teljesen más dolgról beszélsz, mint amiről én. Mindenkinek a saját döntése, hogy eredeti, vagy tört szoftver(eke)t haszál. Mindenki döntse el maga, mik az előnyei és mik a hátrányai. Ez egy teljesen más téma.

Play nice!

(#5082) King Unique válasza westlake (#5081) üzenetére


King Unique
titán

Igen, csak fentebb kicsit úgy állítod be, mintha totál mindegy volna, egyforma lenne védelem, megbízhatóság terén a tört és eredeti szoftver. Némelyiknél nincs nagy különbség, de AV-k esetében nem egészen van így...
Illetve, ha már free akarod használni, akkor ott a 1-1,5 havi (vagy akar x havi promóciók) regisztrációs módszer, azért x havonta megújítgatni, nem megerőltető. És legalább legális, nem buherált védelmed van.
De több szót erre fecsérélni nem érdemes, valóban mkinek a saját döntése, felelőssége, vagy éppen a saját kárán tanulja meg.

[ Szerkesztve ]

(#5083) westlake


westlake
félisten

Akik VMware-t használnak, nem vették észre, hogy a lemezművelet jóval lassabb, mint az előző Windows-ok alatt? A letöltéssel például nincs baj, de éppen egy Windows 7-et használok, és már a Windows Update is jóval lassabb volt, mint máskor és a 187 darab frissítés telepítése is lassabb a megszokottnál.
Nem ehhez vagyok szokva egy SSD-s (RAID0) rendszernél.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#5084) sepsi0 válasza King Unique (#5072) üzenetére


sepsi0
őstag

Szia!

Nálam ment az Avast, AVG. Kapersky nem....
Most Avira+Comodo (av+tűzfal) van és tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#5085) miresz


miresz
veterán

Az utolsó frissítéssel (10074) eltűnt a DX12,és a Mantle támogatás? :F

[ Szerkesztve ]

(#5086) sirszevenap


sirszevenap
őstag

Sziasztok.

Adott egy Dell Inspiron 3537-es laptop ( i7 4500u, HD8850m, 8 GB Ram )

Telepítettem a Win 10 -et kifejezetten a windows update által kínált AMD driver miatt.
Nos tehát amikor telepítem a win updaten keresztül amiket felkínál, majd ujraindítom a gépet nem történik bootolás után semmi csak fekete képernyő illetve ha kattingatok akkor hallom a windows hangjait de nem látok semmit. Megnéztem ujrainditas előtt, hogy mit csinált az update és egy rakat drivert nem sikerült feltennie.

Mitől lehet ez? Mit tudok kezdeni ezzel?

Üdv

Bankkártyával? Hát persze!

(#5087) miresz válasza sirszevenap (#5086) üzenetére


miresz
veterán

Szerintem azért,mert a Dell is csak a saját maga által digitálisan aláírt drivert enged telepíteni. De ez csak egy tipp.

(#5088) szabonagyur: Kivéve,ha csak a Dell nem ad ki rá hivatalosan is Win10 támogatást.

[ Szerkesztve ]

(#5088) szabonagyur válasza sirszevenap (#5086) üzenetére


szabonagyur
félisten

Szia

Nem fog menni a gépen a Win10 sajna... WU-s driver ugyanúgy nem használható mint Win8.1 esetében... Win8.1-es driverek meg nem mennek már Win10en (Dell 3537el próbáltam ;))

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#5089) sirszevenap válasza szabonagyur (#5088) üzenetére


sirszevenap
őstag

Nagyon király. Ha volt amit 1000x megbántam az az, hogy ezt a laptopot vettem. Ennyi bajom még nővel sem volt :DDD

Köszönöm a válaszokat.

Bankkártyával? Hát persze!

(#5090) szabonagyur válasza sirszevenap (#5089) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ez nem a gép hibája sajnos... Az a baj, hogy az összes noti lutri amíg a gyártó ki nem ad rendes drivert az adott OS-hez. Lehet, hogy maga a VGA driver meg van máshol, de más fog hiányozni.

Amúgy meg amint kijön egy Win10 kompatibilis AMD driver akkor lesz támogatásod is amint moddolja valaki.

(#5087) miresz: ez egyértelmű, de egy 2 éves gépnél erre kevés az esély...

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#5091) sirszevenap válasza szabonagyur (#5090) üzenetére


sirszevenap
őstag

Értem akkor megy vissza a 8.1
Kellenek nekem win8.1-en a win updatek vagy nyugodt szívvel kikapcsoljato
?

Bankkártyával? Hát persze!

(#5092) szabonagyur válasza sirszevenap (#5091) üzenetére


szabonagyur
félisten

Kellenek, de a Intel HD meg a néha megjelenő Realtek az nem.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#5093) szabonagyur válasza sirszevenap (#5091) üzenetére


szabonagyur
félisten

Felraktam poénből külső HDD-re a nem hivatalos 10102es buildet a 3537 és mivel neten hagytam leszedte a Intel HD és AMD drivereket is és meglepően jól megy, alszik a gép és társai :Y Ja és jól megy a 10102, mi lelte ezeket :D

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#5094) King Unique válasza sepsi0 (#5084) üzenetére


King Unique
titán

Én még egy korai buildon próbáltam Avastot, de totál kifektette a rendszert...viszont mostanra elhiszem, hogy javítottak a kompatibilitáson.
Mivel annyira úgyse sűrűn használom, csak tesztelgetni van, én szerintem maradok a Defendernél. Aztán majd ha kijön a végleges, ráérek akkor komolyabb védelmet tenni rá.

(#5093) szabonagyur: pontosan hogyan, melyik leírás alapján raktad fel külső vinyóra (Windows to Go, vagy egyéb | 3.0 portból hajtod?), mert van többféle megoldás, de szokott velük gond lenni :F

Érdekes, hogy Dellnél ennyire zárt a rendszer, mármint driverek tekintetében. Lenovonál simán megkajálta a 8.1-es drivereket, illetve a 8.1 chipset driver okozott 10074-en USB-s gondokat, amit WU rakott fel, azzal már ok volt.

(#5095) sirszevenap válasza szabonagyur (#5093) üzenetére


sirszevenap
őstag

Na ne idegesíts működik rendesen? :D

Bankkártyával? Hát persze!

(#5096) szabonagyur válasza sirszevenap (#5095) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nekem csak a 8600M series van benne az Intel HD mellett és megy, alszik kel, stb... egyedül az újrainduláskori explorer.exe hiba van még meg mindig ebben a buildben is.

(#5094) King Unique: nem a Dell sajátossága, inkább az AMD Enduro platformé. Amúgy meg igen USB3ba dugott USB3as WD My Passport cucc, semmi extra beállításom nincs.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#5097) King Unique válasza szabonagyur (#5096) üzenetére


King Unique
titán

Engem az érdekelne, hogy milyen tool segítségével, pontosan hogyan raktad rá külső vinyóra, hogy bootolni lehessen róla az OS-t??
UEFI-ben boot sorrendnél beállítod, az ok, meg gondolom csak 1 db partíció lehet rajta ilyenkor. USB 3.0 se gond, mert 8-tól fölfelé natívan támogatja.

[ Szerkesztve ]

(#5098) westlake válasza szabonagyur (#5096) üzenetére


westlake
félisten

Érdekes. Engem mindig elzavart a Windows, ha USB-s eszközre akartam telepíteni. Más kérdés, hogy egy SATA-s adathordozóra telepített, majd USB-s adathordozóra átklónozott rendszer meg normálisan működik.

Play nice!

(#5099) moonguru válasza miresz (#5087) üzenetére


moonguru
őstag

Szia!

Esetleg "test" módba kapcsolt Windows-sal még meglehet próbálkozni! (szerintem)

Monitor Guru!

(#5100) #73029888


#73029888
törölt tag

Felraktam a Build 10074-et. Meglepetésemre müködik,talált megfelelő VGA drivert. Annyi a gondom hogy a Tera játék ha elöször indítom el akkor lerakja a tálcára magát,és ha rámegyek nem hozza be a játékot,hanem ismét lerakja. Második inditásra már betölt rendesen,és tudok játszani vele,de az alt+tab billentyű kombináció után ha tálcára megy a játék,lehetetlenség újra játszanom vele.

Ezt a hibát hogyan tudom helyrehozni?

W7,8.1 kompatibilitást próbáltam,semmi eredmény nem született.

Tegyem fel a 15.4-es BETA Drivert? (Most a gyári WU-ról letöltött van fent)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.