Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
Hogyan lehet a rendszerindítással automatiusan indulóvá tenni a hotspot funkciót?
services.msc Windows hotspot, beállítottam automatikusra de semmi nem történik, továbbra is kézzel kell rányomni hogy bekapcsolja a hotspotot. -
félisten
válasz tordaitibi #155651 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #155651 üzenetére
Ezt a parancsot kell kiadni (Startup-ból, ütemezett feladatként, stb):
netsh wlan start hostednetwork -
5leteseN
senior tag
A szokásos keddi W10-frissülés rendben van?
Nincs benne-vele hiba?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz 5leteseN #155655 üzenetére
Milliószor ki kett már tárgyalva, a beállításokban még a Home verzióban is legalább 35 nappal el lehet halasztani a frissítéseket, pár napon belül, max egy hét ki szokott derülni ha valami gond van, ha ez az idő is letelt akkor manuálisan telepíted de 35 nap után megint felajánlja a frissítést.
A lényeg, hogy minden frissítést egy kis időcsúszással fogsz telepíteni így elkerülve a nagyobb fiaskókat.Nekem egy 9 éves és egy 16 éves gépre is felment hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz 5leteseN #155655 üzenetére
• Eddig nem voltak hírek arról, hogy lenne benne bármilyen hiba. De még ha lenne is, az sem feltétlen jelenti azt, hogy mindenkit érint, hanem jellemzően csak egyes felhasználókat hardver- és szoftverkörnyezet függvényében.
• Ha ekkora a para, akkor nem feltétlen muszáj egyből telepíteni a frissítéseket, hanem lehet szüneteltetni akár 35 napig.
• Létezik rendszer-visszaállítás, a rendszer képfájlba mentése és visszaállítása, stb., amit lehet alkalmazni a frissítés telepítése előtt és akkor eleve nem téma ez az egész. -
5leteseN
senior tag
válasz King Unique #155657 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tudok a frissítés szüneteltethetőségéről. Használom is, szinte mindig hétvégén frissítek, miután csináltam egy gyors "lapszemlét", hogy van-e rossz hír a W10-11-ek frissítéséről. Most-ma ráérek(viszont most hétvégén valószínűleg nem) és így még nem telt el szokásos türelmi időm hétvégéig. Ezért érdeklődtem.
Egyébként pedig bármikor frissítek a 35 napos felfüggesztés alatt-után, az utolsó-kedd frissítése mindig is egy "fekete-ló"(előző frissítéseknél komolyabb bizonytalansági tényező) marad.További szép napo(ka)t! ...+ !
-
King Unique
titán
válasz 5leteseN #155658 üzenetére
Itt a "komolyabb bizonytalansági tényező" inkább a választható "C" / "D" körös kumulatív frissítések lehetnek, vagy azok sem feltétlen, mert pl. innen a Windows topikokból többen (jómagam is) rendszeresen azokat is telepíteni szokták a patch kedden kiadott standard "B" után és még sincsen semmilyen ebből fakadó problémájuk.
A jó taktika meg elsődlegesen a már említett, legyen visszaállítási pont és / vagy teljes mentés képfájlba, aztán akkor eleve nem különösebben kell ezzel foglalkozni, meg arra várni mikor milyen cikk jelenik meg egy-egy problémás frissítésről, ami a hardver- és szoftverkörnyezet függvényében lehet a felhasználók egy (jó) részét egyáltalán nem is érinti.[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Újan összerakott gépre (am5, 7800x3d) érdemes még win10-et tenni?
Ha csak win10 pro- ra van kulcsom akkor előbb tegyem fel a w10-et, majd upgrade-eljek w11-re? Tiszta w11 telepítésre van valami lehetőség w10 pro kulccsal? Ms accounthoz nincs hozzárendelve a kulcs. -
Zoz
őstag
válasz chatran #155663 üzenetére
Nem érdemes, új procikra már csak a 11-et optimalizálja a Microsoft.
Mehet egyből fel a 11 10-es kulccsal. -
tordaitibi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #155652 üzenetére
Köszi!!
Macerás a fene egye meg de tökéletesen működik.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
A power gomb nemműködése miatt feltettem a hiányzó 6 eszköz driverét. Eddig se volt semmi probléma ezek hiánya miatt, de most mióta ez megtörtént, a Power bomb továbbra se működik, viszont a Rendszermegszakítások nevű folyamat stabilan 25%-on tekeri a procit.
Lehet visszacsinálom az egészet, ez egy nokedli Intel J4125, feltűnt hogy eléggé darabos lett az egész, és ezt a rendszermagszakításokat találtam ami felzabálja a proci negyedét.
Erre valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #155666 üzenetére
Ja, nem tud softap-t, vagy minek hívják. Akkor marad a ps, bár a kolléga megoldásaban nem értettem miért kell 2 script nyelv.
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #155670 üzenetére
Ez is egy megoldás.
-
GEPESZ66
veterán
A tálcán az időjárás előrejelzés helyett mindig más "hülyeség" jelenik meg.
Hogyan tudom fixálni, hogy csak az jelenjen meg? -
Kiskokó
veterán
Helló
Találkoztatok már olyannal, hogy egyik pillanatról a másikra elkezdett az egér mutató mellet 5 másodpercenként felvillanni egy pillanatra a töltő karika.
Néha megnyitott alkalmazásnál ilyenkor "kikattint" az ablakból. Vissza kell menni bele.Nem változott semmi.... én vírus vagy valami más kártevőre gondolnék, de több víruskereső használata után (1-2 dolgot találtak) de utána se múlt el.
Valakinek valami ötlet?
Köszönöm
Helló
Szabi| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
teptep
aktív tag
válasz Kiskokó #155673 üzenetére
Az i5-gen3 céges asztali gépem tele volt cseszve mindenféle erőforrás igényes antivírus, szofvtver leltározó, távfelügyelet vagy 3 féle verzióban (egyiket sem tudták rendesen használni)... piszokul belassult amikor éppen leltározott vagy szkennelt. Alig lehetett használni, és közben idegesítő módon periódikusan karikázott. A karikázást úgy tűntettem el, hogy az egér beállításainál a "Munka a háttérben" feladathoz ugyan olyan mutatót választottam, mint a "Normál kijelölés".
-
nubreed
veterán
Sziasztok,
Meg lehet úszni a Windows újratelepítést ha a mostani AM4 platformról napokon belül AM5 -re fogok váltani (tehát új alaplap, új proci, új ram) de megszeretném tartani a már "belakott" és jól működő Windows 10 -emet?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Van egy laptopom Win10 Pro-val és digitális licence van hozzá.
És az évek során telepítettem rá sok mindent.
Viszont továbbadnám ezt a gépet.Azt meg lehet csinálni, hogy klónozom az SSD-t egy másik SSD-re és aztán a legelső friss állapotra visszaállítom? Ahol már fel van drájverezve, de még nincs semmi más.
A "Gép alaphelyzetebe állítása" funkció ezt csinálja? Mert akkor megpróbálkoznék ezzel.
Vagy ha van más célravezető módszer, nekem mindegy. Csak szeretném elkerülni a windows és a drájverek újratelepítését. -
Szabi2121
tag
Rossz helyre írtam!
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #155678 üzenetére
Kipróbáltam a fent leírt módszert. Illetve próbáltam volna, de nem talált vissszaállítási pontot, nem tudtam a Gép alaphelyzetbe állítását végrehajtatni.
Úgyhogy maradt az új telelpítés. Szerencsére a digitális licence aktiválódott. -
félisten
válasz Rodzser Mór #155680 üzenetére
Előtelepített laposokon, és amikor a user utólag nem matat bele a partícióstruktúrába, akkor a Gép alaphelyzetbe állítás azt az állapotot állítja vissza, ahogy a gépet megvetted, nem támaszkodik visszaállítási pontokra, mert kell, hogy legyen 1 vagy több olyan rejtett partíciónak lennie, amin egy komplett Windows telepítő és/vagy driver-k megtalálhatóak. Az alapra állítás destruktív is lehet, azaz ha időközben Te megosztottad az eredeti rendszerpartíciót 2 részre, ezt a gép alapra állítása nem hatja meg, eltakarítja és újra egyben lesz a rendszerpartíció.
Gyártó függő, hogy az alapra állítást hogyan konfigurálja, van amikor nem rombol.Az, hogy Nálad a Gép alaphelyzetbe állítás nem ment, annak nem a visszaállítási pontok hiánya okozta.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Kiskokó
veterán
válasz Borisz76 #155674 üzenetére
Helló.
Ezen a gépen több egér van vezetéknélkül, évek óta hibátlanul.
De ránézek majd köszi.Teptep
Hát nem tudom, de itt nem változott semmi. Nem dolgozik többet háttérben a gép stb.
Rögtön friss indulás után is csinálja azóta is.Valami oka van ami kiváltotta, csak nem jövök rá hogy micsoda.
Én nagyon malware / virusra gondolnék, pont telepítettem egy régi játékot amit még crackelni kellet (bár ez a verzió már többször is volt telepítve sose volt benne vírus) csak furcsán egybeesik a kettő.De akkor azt mondjátok inkább valami olyasmi hiba lehet amivel nem fontos foglalkoznom ?
Köszönöm
Helló| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Guenwhywer
csendes tag
Sziasztok! Két monitoros problémám lenne amit nem tudok megoldani. Elsődleges megjelenítőnek egy dedikált videókártyáról(gtx1660) fut a windows és alap esetben a programok. Másodlagos kiterjesztett kijelzőként egy tv van rákötve ezd dvi-hdmi kábellel van megoldva(dvi a videókártyáról hdmi a tévébe) Videó lejátszásra van alap esetben használva ha itt valamiért rossz kijelzőre rakja a win+nyíl kombóval át tudom rakosgatni a nekem megfelelő kijelzőre. Most viszont egy játékot(warhammer) mindenáron a tv-re rak ki. Elsődleges a monitor a játékban is. A win+nyíl kombó nem működik. Nincs ötletem. Jelenleg azt tudom tenni hogy lehúzom a tévét akkor a monitoron jelenik meg normálisan. Ha a tv rajta van és a menüben megnézem akkor is a monitort jelöli elsődleges kijelzőnek a játék mégsem ott jelenik meg. Az mindegy hogy a tv ki vagy be van kapcsolva nem változtat a dolgon. Van ötlete valakinek hogy mit csináljak vele?
-
varmi2
nagyúr
válasz Guenwhywer #155684 üzenetére
Próbáld ki a win+p gombot. És ott értelemszerűen válaszd, azt ami neked kell.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Geth
veterán
Bugosnak tűnik a játék, itt azt írják, hogy Alt+Enter-rel ablakba teszed, utána menni fog az áthelyezés a nyilakkal.
-
Csupingo
veterán
A shift+win+nyíl se működik?
Ha jól értem, itt is csak annyira jutottak, amit Geth tanácsol.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Nyugis
senior tag
ÜDV MINDENKINEK!
legális win10 et használok minden frissités napra kész.
a kérdésem a következő:
jelenleg chrome böngészőt használok, és egyszerüen annyira be van lassulva, hogy van hogy 4-5-6 másodpercig nem csinál semmit csak "gondolkodik".
ugyan ez volt előtte az operával. használhatatlanul belassult.
most tesztelt a win saját web browserét és az lassulás nélkül tökéletesen üzemel több ablak esetén IS.
Szóval tudna valaki tanácsot adni, hogy mit lehetne tenni, hogy újra gyors legyen a chrome? -
Cs1csó
félisten
válasz Nyugis #155690 üzenetére
Azia, pár kérdés, hátha a válaszol nem csak nekem, hanem másnak is segít:
1. google fiók szinkronizációval használod ha igen mely dolgokat szinkronizálod (lehet módosítani pl. én anno csak a minimumot használtam: könyvjelzők, jelszavak)
2. milyen kiegészítőket használsz
3. naprakész a böngésző?
4. valamilyen módosítást hajtottál végre a beállításaiban (ami nem a sima beállításoknál érhető el pl. cache áthelyezés )Amit kezdésnek: futtasd le az AdwCleaner-t, ha nem talál semmit akkor is esetleg amikor felajánlja, hogy visszaállít pár dolgot alapra azt tedd meg
Amit még meg lehet: állítsd be, hogy csak a könyvjelzők és a jelszavak (már ha nem külső eszközt használsz erre én pl. BitWarde-t)
Ezután töröld a böngéazőt és telepítsd újra, de fontos, hogy csak az említett minimális dolgok legyenek sznkronizálva eznazéet fontos, hogy ne legyen valami hiba újra leszinkronizálja.Ezután frissen telepítsd a kiegészítőidet.
Ha eddig nem használtad telepítsd az Ublock Origin-t (vagy a "lite" vezióját Chrome-ra lehet csak az telepíthető)
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #155681 üzenetére
"Az, hogy Nálad a Gép alaphelyzetbe állítás nem ment, annak nem a visszaállítási pontok hiánya okozta."
Így gondoltam én is, csak nem fogalmaztam egyértelműen a hsz-ben. De akkor legalább most megerősítettél, hogy a visszaállítási pontoknak nincs köze az alaphelyzetbe állításhoz.
-
teptep
aktív tag
válasz Nyugis #155690 üzenetére
Első körben próbáld meg ezt: 3 pöttyös menü, Böngészési adatok törlése, Speciális, és itt csak a "Mindenkori" gyorsítótár legyen bepipázva. Amúgy itt mit ír ki? Hány megát (gigát) fog törölni? Aztán ha átgondolod fölötte is pipálhatsz a három közül amelyiket akarod.
-
Sanyi.mTs
addikt
Van egy (épített) gép, amin az alaplapi VGA és HDMI portokra vannak a kijelzők dugva. Elsődleges kijelző a VGA portra van dugva.
Be lehet az állítani, hogy a loginnál a másodlagos ablakba is látszódjon valamilyen (akár a bejelentkező) kép? Mert jelenleg az elsődlegesen (VGA) látni a bejelentkező ablakot, míg a másodlagoson (HDMI) csak sötét a kép van.
-
Csupingo
veterán
válasz Sanyi.mTs #155694 üzenetére
Szerintem nem, mert valószínűleg gép indulásnál csak egy kijelző lehet aktív, a többit a betöltött oprenszer kapcsolja, tehát ahhoz annak is el kell teljesen indulnia.
Bár loginnál már illene, ha több kijelzővel lett leállítva a gép, de inkább az lehet, hogy az egyéni fiókok beállításai ilyenkor értelemszerűen még nem lépnek életbe.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Már a bejelentkező képnél? Azt nem néztem, mert nekem nincs jelszó, csak gépindulásnál tudtam figyelni. Lehet, hogy ott már tényleg aktív lesz.
Ilyenkor, ha képernyő másolással indítod újra, akkor sincs kép? Nem csak kiterjesztés esetén lesz fekete a másik?[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Sanyi.mTs #155694 üzenetére
Nem tudom milyen kijelzőid vannak, nálam voltak-vannak gondok, mert a régebbi TV-k monitorkénti használatakor nem mindig tudnak még (PL: a korai plazma-TV-k) infót küldeni a HDMI-n a PC felé, hogy milyen felbontást tudnak-kérnek, Ezért ezeknél sokszor nincs BIOS-képernyő, BIOS beállítási, gyártó-céges logó, stb...
Erre egy régi, "fa-ék" VGA-monitort használok ilyen eseteknél elsődlegesnek. -
wetsom
tag
Melóhelyemen pár gép megzakkant és a bitlocker elkezdte kizárni az embereket. Ti tapasztaltatok ilyesmit?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest