Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #155600 üzenetére
Megoldható a Legacy (CSM) mód szerint telepített Windows 10 utólagos átkonvertálása adatvesztés nélkül UEFI-sre, lásd MBR2GPT parancssori eszköz használata.
Bár azért az ilyen machinálások előtt biztos ami biztos nem árthat egy rendszermentés, mert ha esetleg valami gond lenne, akkor a lemeztett lemezképfájlból visszaállítható a jól működő állapot.Másik lehetőség a Windows 11 egyes rendszerkövetelményeinek kiiktatása, lásd a "Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre" blogbejegyzésben leírtakat.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
Mit és hogyan kellene beállítani egy folyamatosan futó win 10-en, hogy a gép minden hétfő 7:00-kor induljon újra?
-
norba69
senior tag
-
tordaitibi
veterán
Megint én, a wifi-share-wifi nyűgömmel.
Valaki segítene ezt értelmezni, se eredetibe se lefordítva én fel nem fogom hogyan is kéne csinálni.
[link] -
félisten
válasz tordaitibi #155605 üzenetére
Nincs kéznél W10, ezért ez W11-n lett elkövetve, itt sem sok kattintás.
LAN le van tiltva, egy régebbi TP-Link TL-WN821N stick-l csatlakozok egy WiFi hálóhoz, mobilhotspot bekapcs, jobb egér rajta, Gépház megnyitása, többi a képen (nevedet állítottam be jelszónak, teló rá tudott csatlakozni a megosztott wifi hotspot hálózatra és van net is természetesen...)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
5leteseN
senior tag
Ehhez téma-közeli kérdésem lenne: ha van két USB-s WiFi-m (és esetleg még egy(-két ) vezetékes hálózat is ), akkor azt hogyan tudom egy gép alatt egyszerre (akár a letöltésnél megosztva-összegezve is) használni?
Kéne-kéne-kéne...
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Vajon mi a búbánat értelme a van a redszer-visszaállításnak, ha a Windows fogja és törli a kézzel létrehozott visszaállítási pontokat?A múltkor létrehoztam egyet amikor a Windows elkezdte letiltani a videókártyát 43-as hibával, természetesen már nincs meg. (Használnom is kellett egyszer, és helyre hozta a problémát.)
Most megint elkezdte a windows kártya letiltogatást nem tudom miért... Tegnap semmi baj nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
A korábbi rendszer-visszaállítási pontokat X idő után automatikusan törölheti a Windows 10 is és újakat hozhat létre, meg ha a konfigurálásnál beállított lemezterület kezd elfogyni.
A biztosabb módszer egy-egy állapot fix és tartós rögzítéséhez a rendszer képfájlba mentése, lásd az alábbi blogbejegyzést.
INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz King Unique #155609 üzenetére
De az elég brute-force megoldás, minden megy a kukába ami a képfájl készítése után történt. Legalább a manuálisak lennének örök életűek.
Mondjuk a visszaállítási pont Aug 29-ei volt. Tegnap még tudtam videókat nézni, úgyhogy lehet, hogy a régi sem segített volna.Amúgy mibe nyúl bele? Úgy látom a firefox profilba belebarmolt valahogy. (erre pont nem volt szükségem) Mert szétkúródott amit tegnap, tegnapelőtt csináltam benne.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ez nem világos miért lenne ellenérv a képfájlba mentés használatára, amikor a rendszer-visszaállításnál is egy korábbi visszaállítási pontra történő visszaállásnál ugyanúgy elvesznek az utána történt módosítások, a telepített programok és rendszerbeállítások, max. csak a személyes fájlok tarthatók meg, mert azokat nem módosítja a rendszer-visszaállítás.
-
tordaitibi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #155606 üzenetére
Sajnos nem megy.
Itt már elhasal hogy be se tudom kapcsolni a hotspotor, visszaugrik a csúszka és írja is hogy nem sikerült a hotspot.
Ha az adpterbeállításoknál osztom meg a akkor ott engedi de ennyi, semmi nem törénik.
Lehet a Tplink sticknek driverbaja van, gy ártótól letöltött drivert használom, írja is a Win ha kerestetek vele drivert hogy szerinte a lagjobb van használatba.
Nem lehet megosztani ezt a tplinket.De meg lehet, rákerestem,
C:\Windows\System32>netsh wlan show drivers
Interface name: Wi-Fi 2
Driver : Qualcomm Atheros AR9271 Wireless Network Adapter
Vendor : Qualcomm Atheros Communications Inc.
Provider : Qualcomm Atheros Communications Inc.
Date : 2012. 10. 15.
Version : 10.0.0.20
INF file : oem47.inf
Type : Native Wi-Fi Driver
Radio types supported : 802.11b 802.11g 802.11n
FIPS 140-2 mode supported : Yes
802.11w Management Frame Protection supported : Yes
Hosted network supported : Yes
Authentication and cipher supported in infrastructure mode:
Open None
Open WEP-40bit
Open WEP-104bit
Open WEP
WPA-Enterprise TKIP
WPA-Personal TKIP
WPA2-Enterprise TKIP
WPA2-Personal TKIP
Vendor defined TKIP
WPA2-Enterprise Vendor defined
Vendor defined Vendor defined
WPA-Enterprise CCMP
WPA-Personal CCMP
WPA2-Enterprise CCMP
Vendor defined CCMP
WPA2-Enterprise Vendor defined
WPA2-Personal CCMP
Authentication and cipher supported in ad-hoc mode:
Open None
Open WEP-40bit
Open WEP-104bit
Open WEP
WPA2-Personal CCMP
Ott van hogy a WIFI2 alkalmas, ezt ostanám meg.
Hosted network supported: Yes.
Akkor mi a búbánatért nem enged még hotspotot se csinálni belőle?Viszont a másik, amire akarom osztani, a WIFI az szerinte Hosted sopported: No
Ez egy AC dualban Intel wireless card.
Viszont ugyanezen a hardveren az Ubuntu meg szó nélkül megosztja a WIFI2-t a WIFI kártyán.
Én már nem értek semmit.Próbáltam külső szoftverekkel, is egyikkel se ment, vagy semmi nem történt vagy mirelitre fagyott az agész hálózat.
Mi lehet az oka hogy Winen nem megy se a hotspot, se a router mode eszköz között?
Erre kéne rájönni de eléggé esélytelen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tordaitibi #155612 üzenetére
A hosted network-l ne foglalkozz, mert nincs jelentősége ebből a szempontból (nálam is NO és mégis megy)
Az adapterbeállításoknál nincs szükség a megosztásra.
Egy wifi "kártya" legyen engedélyezve, annak kell venni és továbbadni a jelet. Húzd le a tplink-t és próba, ha nem megy, akkor meg a intel-t tiltsd le és próba, esetleg a tplink-t távolítsd el a driverével együtt, gép restart, hagyd, hogy a windows rakja fel hozzá amit akar (vagy kézzel tallózd be neki a win-est) és próba.Sajnos más ötletem nincs... Ha eddig esetleg nem tetted akkor ITT próbáld meg, hátha tudnak valami javasolni.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tordaitibi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #155613 üzenetére
A Tplinket sajnos nem tudom mellőzni mert ennek van külső SMA antennacsatija, amire egy 70 centi hosszú wireless yagi antenna megy és ezen jön a net 100 méterről.
Az Intel az integrált, és fix antennás, nem lehet a wifi yagi antennát rácsatlakoztatni.
Hídkapcsolatot is próbáltam létrehozni, azt is elutasítja a Win, szerinte ehhez legalább 2 nagysbességű adapter kellene, de ő nem talál egyet sem.
bammeg hát ott van 4 darab, Wifi, Wifi2 és 2 darab gigabites ethernet port.
Valami gebasz van ezen a Winen a hálózattal az biztos.
Megnézem amit linkeltél, és köszi az eddigieket. -
Fviktor89
csendes tag
Sziasztok,
Remélem illik ebbe a topikba. Segítséget szeretnék kérni. A gépemben proci, alaplap, memória csere történt és azóta a Windows 10-el gondok vannak.
Első lépés konfig csere után az volt, hogy a régi konfiggal működő Windows-al megpróbáltuk elindítani, el is indult kb 1 órás feketeképes körözés után.
Amikor betöltött minden oké volt, de minden újra indításnál körözött fél órát.
Ezután újra telepítettük a Windows 10-et SSD-re UEFI GPT-s verzióval. De bármi Windows frissítés van vagy valami program felkerül újra jön a feketeképernyős percekig körözés és jobb esetben betölt a Windows de általában a Windows javítás jön be és újra kell indítgatni vagy rendszer kell visszaállítani, hogy elinduljon. Most épp a Windows 11 frissítés okozott egy ilyet.
Egyébként ha betölt a Windows már nincs semmi gond, teljesen stabil több óra játék / netezés után is.
Bárkinek van ötlete mi okozhatja a problémát?
A konfig:
Alaplap: Asrock B450M Pro4
Proci: Ryzen 5500
Memória: 2x8 gb Kingston Fury Beast DDR4
Videókártya: Rtx 3060 oc 12Gb
SSD: 240gb kingston (Ezen van a windows)
HDD: 1Tb western digital
Tápegység: FSP 600W
Köszönöm a segítséget. -
Csupingo
veterán
-
Fviktor89
csendes tag
válasz Csupingo #155617 üzenetére
A memóriák A2 és B2 slotban vannak, elvileg így kellene menjen dual channel módban, de CPU-Z-ben megnézve nem írja, hogy abban menne. Bios az a legfrissebb. Kábelek azok amiket az alaplappal kaptam, elvileg újak. Az SSD-t HDD sentinel-el néztem az kiválónak írja minden paraméterét. Köszi.
-
Boost3er
tag
Sziasztok,
elnézést ha már volt korábban, tudnátok segíteni, hogy windows10 esetén hogyan/milyen programmal tudok képernyőt és hangot egyszerre rögzíteni? Hosszabb online előadásokat szeretnék felvenni, köszönöm előre is!
-
tordaitibi
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz Fviktor89 #155624 üzenetére
Ha most 2400-on működik a memória, akkor az 1,2V-nak elégnek kéne lennie szerintem. Nem tudom, mi miatt csinálja ezeket a furcsaságokat. Vga biztos hibátlan? Esetleg benézhetsz a cpu topikjába is, ott biztos adnak pár tippet, hogy miket kellene ellenőrizni. Pl. talán valamelyik memória hibás, érdemes lehet egyesével is próbálgatni őket.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Boost3er
tag
válasz tordaitibi #155626 üzenetére
Köszönöm szépen, tényleg nagyon egyszerűen és jól működik a program!
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Adott egy hp x2 210 g2 tablet pc amin van egy felhasználó fiók de nem tudjuk a jelszót hozzá.(nem lopott egy barátom kapta! )
Hogyan tudunk életet lehelni bele?
Nem gond ha törlődik róla minden csak használni lehessen.
Ha jól látom win10 telepíthető rá,vki elmondaná mit hogyan kellene csinálni?Előre is köszi!
-
tobias40
veterán
válasz varmi2 #155630 üzenetére
Közben megtaláltam én is..
Hogyan tudom beállítani ebben a gépben a biosban hogy az usb-ről bootoljon elsődlegesen?
Nem találom azt ahol beállítom a boot sorrendet,lehet le van tiltva?
Be van dugva a pen driveés van egy beállítás a biosban hogy usb engedélyezése a boot-kor de mindíg a rendszer indul el,nem a telepítő a pen-ről. -
tobias40
veterán
válasz Doky586 #155634 üzenetére
Köszi,így jó!
Azt gondoltam hogy nem engedi a bitlocker törölni a partíciókat...Ha töröltem a partíciókat utána simán mehet a win telepítés vagy kell vmit még beállítanom?(vagy a telepítő intéz mindent?)
ui:elindult a telepítő jó lassan,úgy néz ki így már települni fog! (lassú a pendrivom)
[ Szerkesztve ]
-
-
ToBeY
nagyúr
Hali
Egy régebbi gépet próbálok lefrissíteni win10(még win7 van rajta),de ezt a hibaüzenet kapom [kép]
Mi lehet a baj -
félisten
válasz ToBeY #155643 üzenetére
Vagy azt teszed, amit Zoz írt vagy x86-os W10-re frissítesz vagy Legacy-ban telepíted az X64-t (ez utóbbi esetben tiszta telepítés lehet csak)
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Köszi srácok a segítséget,délután csinálok egy usb telepítőt és megpróbálom azzal frissíteni.(Mindenképpen clean instal kell mivel minden sz**al tele van már a gép)
Vagy keresek egy x86 telepítőt amivel Windows alól tudom frissíteni a gépet(de akkor sem tartok meg semmilyen adatot) -
tordaitibi
veterán
Sziasztok.
Pár hete kérdeztem, a power gomb megnyomásakor nem áll le a W10. Azt mondtátok driverprobléma, és valóban volt 7 darab eszköz aminek nem volt drivere.
Ma ráfeküdtem és a 7-ból hatot sikeresen levadásztam, szó nélkül el is fogadta a Windows.
A 7. egy bluetooth driver, ezt nem leltem sehol, ami ahhoz kellene hogy blutuszon el tudjam olvasni az sms/mms-eket, ennek nem hiszem hogy bármi köze lenne az energiagazdálkodáshoz.
Volt reboot is, a Win továbbra sem áll le a főkapcsoló megnyomására.
UEFI ACPI vonalon valószínűsítem hogy minden rendben van mert ugyanez a PC Ubuntu Linux alatt szó nélkül leáll a gomb megnyomására.
Hol kutakodjak tovább hogy működjön a funkció?
-
5leteseN
senior tag
válasz tordaitibi #155649 üzenetére
Próbából vedd-ki/tilts-le azt a "maradékot", és nézd meg, hogy megoldódott-e a probléma!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest