Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
-
Cs1csó
félisten
válasz efi99 #156050 üzenetére
Totál nem értem, hogy mehet ki egy ilyen frissítés? (már ha az okozza)
Mert ha egy-két delikvens jelentené akkor azt mondom, van ilyen, hogy minden konfigurációra vagy szoftverkörnyezetre nem lehet tesztelni. De, hogy szinte mindenkinél ez a gond az elgondolkodtató. Nulla tesztelés? Vagy fel sem tűnt? Passz.
A legrosszabb az, ha rájöttek, de sürgette őket a "patch kedd" (nehogy szerda legyen már ugye belőle) aztán majd javítják valamikor.
-
boborján2
aktív tag
Ezzel miért boldogít ez a csodás windóz??
Nem, nem akart senki sem belépni, és nem akart senki sem jelszót változtatni. Hiszen netre ki sincs engedve.
Ahová belépnék (helyi hálón) friss telepítés. Elmentettem RDP fájlba az asztalra, egyszer beléptem,de még jött valami update és kérte az újraindítást. Ujraindítottam, most meg ez van.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Land
veterán
Üdv!
Szeretném újrarakni a Windowst, mely több éve fent van. Valahol meg tudom nézni, hogy milyen széria számmal aktiváltam a rendszert? Több embernek vettem kódot és nem tudom melyik az enyém.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Doky586
nagyúr
válasz SATA_boy #156058 üzenetére
És ezzel megtaláltad a publikusan elérhető generic kulcsok egyikét.
Azon kulcsok amik mevásárolhatók egyszer használatosak. Beírásuk után digitalizálódnak, az eredeti megszűnik, a digitálist a ms fiókod őrzi ha szabályosan fiókkal installálsz. Ha nem akkor elveszhet lapcsere esetén.
-
SATA_boy
csendes tag
válasz Doky586 #156059 üzenetére
Köszi Doky586, ezt nem tudtam. Akkor viszont csatlakoznék Land kolléga kérdéséhez:
- Ha nem MS fiókkal telepítettem a Windows-t, akkor hogyan tudom kideríteni, hogy melyik kulcs van hozzárendelve a számítógépemhez? Megvannak még a levelek a rendelésről, csak ahogy Land fórumtárs, úgy én is több termékkulcsot vásároltam (újra kellene telepítenem a fiam gépén a windows-t, de nem tudom melyik vásárolt kód tartozik az ő gépéhez). -
Rinkasime
tag
Egy fura kérdés: tudok friss windows-t telepíteni fizikai billentyűzet nélkül?
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
A hétvégén össze raktam egy 3 monitoros setupot szimulátorozásra. Teljesen szuperül működik is. Viszont YouTubenál nem okés. Bármi amit kiteszek teljesképernyőre, az az adott monitoron lesz fullscreen, de a YouTubenál mindhármon. Ezzel tudom valamit kezdeni, hogy a YouTube is csak egyiket használja?https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Geth
veterán
Unattended telepítês, benne van a nevében: felügyelet nélkül.
-
teptep
aktív tag
válasz Rinkasime #156063 üzenetére
Bocsi, figyelmetlenül olvastam, tehát telepíteni szeretnél. Rufus telepítés esetén minden válasz egérrel vagy tapival megadható. Ha már felállt a rendszer, akkor meg ott a gépházban a képernyő-billentyűzet. Már csak az a kérdés, hogy (#156067 jerry311) a telepítőt el tudod-e indítani?
-
mexel
veterán
Nem tudta valaki kideríteni melyik frissítés okozta a lassú leallítást? 1-2t tudtam törölni de nem változott semmi, nem akarok vaktában lövöldözni.
-
Borisz76
veterán
Most jelent meg nálam :
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
codec
senior tag
Üdv! úgy látom másnál is jelen van ez a frissítés utáni (100%, hogy ez okozza).. lassú leállítás probléma (nálam a 1sec leállítási idő kb 8-10re ugrott fel kikényszerített leállítással).
Valami folyamat okoz olyan gondot, hogy csak kényszerített leállással hajlandó leállni, de nem tudom, hogy lehetne beazonosítani.
Van ötlet amivel be lehet azonosítani a hibás folyamatot, vagy várjunk rá, hátha javítják?Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
mexel
veterán
Lehet hogy megtaláltam mi okozza a leállítási lassulást. Az egyik gépemen bevált. Gyanús volt a feladatkezelőben hogy csak az utóbbi időben látom a "hírek és érdeklődési körök" folyamatot.
Ezen belül az "msedgewebview2" ami gyanús volt. Eltávolítottam, fullosan, mert ez most került fel ha minden igaz 5.-én. A másik gépem villámgyorsan leállt. Hamarosan laptopon is próbálom és írom az eredményt. Csak saját felelősségre -
mexel
veterán
válasz Cs1csó #156078 üzenetére
Több féleképpen lehet, de brutkó megoldásként elővettem a revouninstaller portable-t és azzal. Ezt csak szintén saját felelősségre bárki. Most volt egy új frisítésem, utána leszedenm az egész msedgewebviev-et erről a gépről is
A link is csak saját felelősségre, nem ismerem a hátterét pontosan
-
mexel
veterán
Az eltávolítás után azonnal leáll a laptop is.
-
Sztlaci
aktív tag
Tényleg megjelent ez az MS szemét Hírek és .. engedélykérés, hozzájárulás és figyelmeztetés nélkül.
A másik, hogy a Office 2019. melynek része az Outlook az is valamit gányolt, frissített, annak ellenére, hogy le van tiltva a Office frissítése. Ennek hatására az eddigi ömlesztett e-mailek helyett megjelent, bontásban Ma, Tegnap Előző nap - megnevezve, Előző hét!! Viszont eltűnt az összes korábbi beérkező levelem, (G-mail) és a kiszolgálóról is!!!!! egy kis részét ez összes email mappában megtaláltam, onnan vissza tettem a beérkeztek közé, de csak az utolsó havi levelek vannak meg, a többi végleg odaveszett!!! Persze én vagyok a hülye, miért használom ezt a szart. De ugyan így eltűntek a T-online-os fiókból is a levelek, csak az e haviak a vannak meg. És ha lenne benne fontos levél amire szükségem lenne???????????,
Másnak veszett el levele? Outlook alatt?
A már letöltött leveleknek A *.pst mappában a gépen kellene lennie.Kis szerencsém, hogy van telepítve a Thunderbird, és abban megvannak évekre visszamenőleg a beérkezett, és elküldött levelek. Ennyit az MS adatbiztonságáról.
Úgy látszik vissza kell térnem ahhoz az alkalmazáshoz.[ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Sztlaci
aktív tag
válasz I02S3F #156082 üzenetére
Ez a vonat részben elment. A Thunderbirdből esetleg, az hol tárolja a leveleket azt tudnám lementeni. Az Outlookban 3 fiók van, az egyiknél angolra változtak a mappa nevek. A másik két fióknál sem egyformák, az egyiknél Törölt levelek a másiknál Kuka ?? (Hófehérke legyek ha értem.) Lehet a win frissítéssel ebbe is bele rondítottak? A *.pst mappát megtudom valamivel nyitni, abból is törlődött, vagy csak megcímkézte töröltnek a leveleket?? Érdekes az elküldött levelek mind megvannak.
Kerestem a *.pst állományt, csak az egyik t-onile-os van meg, sem a másik t-s sem a Gamil pst állománya nincs meg??
A Thunderbirdből készítenék mentést, de az hol tárolhatja a leveleket?[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Win 10-nek ssd-n van egy 100 gigás partíció, amin kizárólag a win és a telepített programok vannak, semmi privát.
Vagy 2-3 éve raktam utoljára a rendszert a nulláról és mára 9 giga szabad helyem van, miközben pár tíz megás szoftvert telepítettem, azt is elszórva évekre.
A win saját lemezkarbantartója, tisztítója nem talál semmit, csak összesen kb 200 megát, ami nagyon kevés.
Ráadásul nem tudom, hogy miért és mikor (gondolom installkor) csinált egy rakás apró partíciót, ami miatt át sem tudom méretezni a C: meghajtót.
Amit tudok, az annyi, hogy a "C:\users\felhasználó nevem" mappa önmagában 15 giga.
Hangsúlyozom, nincsenek képek, hangok, videók, nem játszom, nem multimédiázom. Munkára használom, de mindent a D-re mentek. A C meg csak fogy...
A partíciós táblám ilyen, átméretezés esélytelennek tűnik...Az utolsó partíció egy linux, azzal ne foglalkozzatok.
Mit csináljak? Az office 2019 a legnagyobb szoftverem, azon kívül csak apróbbak vannak. Az sem sok.
-
I02S3F
addikt
válasz v.attis #156084 üzenetére
Ugyan értelem szerű, de a biztonság kedvéért megkérdzeem, hogy a lemezkarbantartót úgy futtatod, hogy a rendszerfájlokat is vizsgálja? (Amihez számára rendszergazda jogot szükséges adni)
@sztlaci - Én is csak google-t tudnám használni. Melóhelyen egy mappát mentettem le, amit olvastam leírásban, de vissza még nem állítottam. így érdemben segíteni sem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz v.attis #156084 üzenetére
Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban és az ebben leírtakat, létezik lemezkarbantartó és Tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, stb.
"A win saját lemezkarbantartója, tisztítója nem talál semmit, csak összesen kb 200 megát, ami nagyon kevés."
Rendszergazdaként lett futtatva, vagy utólag rá lett kattintva a "rendszerfájlok törlése" opcióra is? Ha nem, akkor nem meglepő a csak a 200 MB.
Érdekes ez a partícióelrendezés, alapvetően BIOS/MBR séma szerinti telepítés, de van a végén EFI-rendszerpartíció is ami normál esetben csak GPT-lemezen lehetne, aztán elsődleges mellett logikai partíció is, stb...
Ha a D meghajtón van elég szabad terület, akkor azt (egy előzetes rendszermentés után) elvileg 3rd party particionáló programmal le lehetne választani és hozzáadni a C-hez, de ott az elsődleges vs. logikai partíció megint okozhat problémát.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz King Unique #156086 üzenetére
Ja, tudom. Nem tudom miért csinálta. Raktam fel Win10-et évekkel ezelőtt, majd valamikor később egy linux mintet. És ez lett...
-
Sztlaci
aktív tag
válasz v.attis #156087 üzenetére
Nálam két év alatt a Local és Roaming mappa hízott 25 Gb-ra azt semmi nem tisztítja, amit ismerek. Abba folyamatosan gyűjti az infókat. Hogy minek ??
A Wise Disc Celaner továbbra is azonnal törlődik.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Hogy lehet rávenni a windózt ,hogy magától SOHA!!!! ne induljon újra??
Van egy letöltős gép és pár napon belül másodjára veszem észre ,hogy megint újraindult , és természetesen update miatt.
Legyen update, le...om, de én akarom eldönteni mikor induljon újra.
Gyűlölöm hogy önállósítja magát.Csak tartós megoldás érdekel ,a szüneteltetés xy napra nekem nem megoldás.
Köszi!
-
King Unique
titán
válasz boborján2 #156090 üzenetére
Frissítés előtt eleve adott a lehetőség 35 napig szüneteltetni, ha épp nem alkalmas a frissítés.
Ha már megtörtént a frissítés letöltése és telepítése, akkor nem feltétlen muszáj egyből újraindítani a Windows 10-et, mivel eleve adott a 18 órás aktív időszak, + az akár 1 héttel halasztható egyéni újraindítási időpont ütemezési lehetősége. -
boborján2
aktív tag
válasz King Unique #156092 üzenetére
Van hogy két hetente egyszer nézek rá.
Szóval nem akarom nyomkodni ,nézegetni, managelni. Csak most egyszer kis konfigolással rövidre zárni a kérdést.Egy valamit akarok, ne induljon újra magától soha.
Majd egyszer ,amikor alkalom adtán belépek és jelzi hogy indítsam újra akkor megteszem.Van erre lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz boborján2 #156093 üzenetére
Ez esetben márpedig pont az előzetes szüneteltetés az egyik logikus megoldás, mert ha addig nincsen frissítés, akkor nyilván újraindítás sem kell, meg ha ekkora probléma a frissítés telepítése után pár kattintással pl. egy újraindítási ütemezés beállítása.
A másik Pro kiadástól határidők beállítása csoportházirend / registry szinten a frissítések telepítésére és utána az újraindításra.[ Szerkesztve ]
-
teptep
aktív tag
válasz boborján2 #156093 üzenetére
Egyik: Minden hó adott napján kapok egy emlékeztetőt, hogy frissítsem a család gépeit. A frissítést elindítom, s majd később valamikor visszanézek és szüneteltetés 35 napra.
Másik: Windows Update Blocker
Amikor rámjön a frissíthetnék, akkor engedélyezés, frissítés, tiltás -
Sztlaci
aktív tag
válasz Sztlaci #156081 üzenetére
Én köztes megoldást választottam az MS erőszakos hírkeresőjére, a vonatkozó összes állományt átneveztem .old kiterjesztésűre, és normál módon leáll azóta, nem ugrik fel a kényszerített leállítás, úgy hogy megint MS hiba volt az ok.
-
Rinkasime
tag
A gépen w11. A telepítő rész fogad bekapcsolásnál. Windows 10 pro-t akarok rá. Usb-ről akarok telepíteni. ISO fájl szükséges, esetleg rufus-al? Vagy csak szedjem le, csináljak egy telepítő usb-t azt jóéccakát ?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest