Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Régebben voltak mindenféle guide -ok, hogy hogyan érdemes beállítani az SSD -t mondjuk Windows 7 alá, hogy minél jobban kíméljük és kitoljuk a várható élettartamát. Windows 10 alatt is érdemes ezeket végig járni, vagy van már annyira okos a Win 10, hogy itt már nem kell?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz nesh_019 #60017 üzenetére
Vagy az MMC -ben létre kell hozni egy új Local Computer Policyt aztán testreszabod ezt a nyomorult updatet. Computer Configuration --> Admin. Templates --> Windows Components --> Windows Update, itt a jobb oldali panelben Configure Automatic Updates --> Enabled és a bal oldali választó menüből kiválasztod, hogy neked melyik a legszimpibb. 4 féle lehetőség közül választhatsz. Notify for download and install, Auto download and notify for Install, Auto download and schedule install vagy local admin choose. Gép restart és él az új beállítás.
Ja aszem ez csak Pro verziótól vagy afelett működik.
-
nubreed
veterán
válasz DarkFater #60043 üzenetére
SSD -n (nem feltétlenül a kímélése miatt) a superfetchet, indexinget, automaikus optimalizációt, egyébként is ki kell kapcsolni. Mivel SSD-ről beszélünk, így is gyorsak maradnak a fájl műveletek. A Windows update -ek megbuherálása az általam leírt módon szintén ajánlatos. Ezenkívűl a nem kívánt szolgáltatásokat letiltani. Felesleges szarokat kigyomlálni. Én még a hibernálást is ki szoktam kapcsolni, ne pakoljon már nekem oda egy több gigás fájlt emiatt. powercfg -h off.
Mindjárt jobban lesz a Win 10.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Ga3rieL #60046 üzenetére
Nézd meg a hiberfil.sys méretét.
(#60045) Döglött Róka:Mi a baj azzal, ha az ember, amennyire lehet a saját kezében akarja tartani a pl a Windows update -ek kezelését? Bicskanyitogató az MS hozzáállása. Ha ehhez local group policyt kell mókolni, akkor azt, senki nem tiltja. És a windows update -ek csak egy példa. Tőlem mindenki úgy használja a Windows -át ahogy akarja, de ha mindent ráhagyunk az MS -re, teljesen automatikus módon, akkor ne csodálkozzunk. A másik amit rettenetesen utálok, mikor automatikusan le akarja tölteni windows update -ről a legújabb drivereket. Ez is pl az elsők között van nálam amik kikapcsolok. Csak manuálisan mehet fel driver nálam. Az alapértelmezett privacy beállításokról már nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Ga3rieL #60046 üzenetére
gyökérben. rejtett fájl. Nem mondom, valaki szereti a laptopján a hibernálást, az használja, mert hamarabb visszajön. Engem pl asztali gépen, főleg ssd-vel kifejezetten idegesít.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz iPetras #60049 üzenetére
Számomra szükséges rossz. Sosem fogom megszeretni a mögötte álló koncepciót. Az általad említett dolgokat bottal se piszkálnám meg.
(#60051) Géb89: be van kapcsolva a rejtett fájlok láthatósága? Most pont nem egy Win 10-es gép előtt vagyok, nem tudom megnézni. De ha másnem nézd meg Total Commanderrel, ott mindennek látszódnia kell, fettéve ha ott is be van kapcsolva a beállításokban a rejtett és rendszerfájlok megjelenítése.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz King Unique #60114 üzenetére
Én is a Maciumra esküszöm.
-
nubreed
veterán
válasz King Unique #60116 üzenetére
Elírtam, Macrium -ot akartam írni én is. Igen, szerintem anno ezen teszt alapján találtam rá én is erre a jó kis programra. Azóta is nagy megelégedéssel használom.
-
nubreed
veterán
A CU kötelező, vagy választható?
-
nubreed
veterán
A Classic Shellnek van alternatívája? Mert ugye 2017 -ben abba hagyták a fejlesztését, valaki átvette esetleg? Vagy ha nem, milyen ingyenes progi van, ami kb tudja azt mint a CS de a mai napig aktívan fejlesztik?
-
-
nubreed
veterán
Nekem egy 2015 -ös eredeti telepítő dvd-m van windows 10-hez, ma akarok telepíteni. A milestone update (upgrade) -ek letöltését sorban fogja végezni a rendszer, egymás után, vagy egyből a legfrissebbet fogja letölteni?
-
nubreed
veterán
válasz MasterMark #89354 üzenetére
De nekem enterprise változatom van (jogtisztán,még mielőtt bárki nekem esne) és csak ezzel a telepítő dvd-vel rendelkezem. Ezért kérdeztem.
-
nubreed
veterán
Valaki futott már bele CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT BSOD hibába teljesen friss Windows 10 telepítés után, vagy abba a jelenségbe, hogy 2-3 perc múlva csontra fagy a Windows és nem reagál semmire?
Összeraktam egy új gépet és a friss Windows telepítés után tapasztalom ezt.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Kékes525 #89502 üzenetére
Memtest86 -ot futtattam ez volt az egyik legelső dolog, nem hozott hibát.
Az okozhat ilyen hibát, hogy az alaplap leírása szerinti ajánlás nem jó a ram elhelyezésre, és nem az A/2 B/2 (ezt ajánlja a leírás) -be kell rakni a ramokat hanem mondjuk az A/1 B/1 -be?[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz svgyula #89521 üzenetére
CPU-n Alpenföhn Brocken 3 van és Artcic MX2 a paszta, frissen rátéve ugye, 28-30 fok körül van a cpu, BIOSban ez látszik, szerintem ez teljesne normális, semmiylen észvesztően meleg nincsen. A GPU -t nem rég pasztáztam újra, mert nyáron nagyon elkezdett melegedni, valószínűleg megadta magát a gyári paszta, de most már annak is tökéletesnek kell lennie. Az alaplaphoz adott SATA kábelt használom. Persze megpróbálhatom másikkal, de nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz #86564352 #89550 üzenetére
Amúgy ezt a Creation Toolt én is néztem, de az nem egyértelmű, hogy most amit letöltesz vele ISO -t az most home vagy pro változat? Vagy azt majd a széria szám határozza meg, amit beírsz neki?
-
nubreed
veterán
válasz #86564352 #89556 üzenetére
Én most egyelőre csak az ISO-t szedtem le, erre használtam az eszközt, nem írtam még ki semmit.
De gondolom jól sejtem, hogy a beírt széria szám határozza majd meg, hogy Home vagy Pro változat települ.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
Windows 10 alatt kell még bármit is beállítani ahhoz, hogy az rendszert futtató ssd-t minnél jobban kímélje az ember? Ugye még Windows 7 -hez voltak mindenféle beállítások ehhez, ezek érvényekes Win10 -re?
-
-
nubreed
veterán
válasz Kékes525 #89913 üzenetére
+1. Én 120 nappal halasztom a milestone upgrade -ek (lehet, hogy most már nem így hívják, de tudjátok mire gondolok) telepítését, ennyi idő elég kell, hogy legyen, hogy minden hiba kiderüljön és javítsák. Én is maradok egyelőre 1803 -on.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz tordaitibi #90090 üzenetére
Mi? Az meg hogy lehet? Már az XP-s telepítő cd is eleve úgy volt megoldva, hogy nyomjon megy gombot a cd-ről való bootoláshoz. Tehát ha az első kör lement, újra indult a gép, ha nem nyomtál gombot akkor már nem bootolt a cd-ről, akkor sem ha egyébként az volt az elsődleges boot eszköz, tehát igazából nincs jelentősége annak, hogy kivetted e a lemezt.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
UX Theme Patchert használ valaki? Nem veszélyes? Van néhány nagyon jó téma Windows 10 -hez, pl deviantarton de sok más helyen is, de mindegyiknél alapkövetelmény az UX Theme Patcher. Nem tudom, hogy ez milyen mértékű módisítást csinál a rendszerben, mihez nyúl hozzá, nem tartalmaz e malwaret vagy nem okoz e rendszer instabilitást?
-
nubreed
veterán
Hogyan lehetne beállítani a Windows 10 -et úgy, hogy az erősítőm, amibe be van kötve a videokártya HDMI kimenete mindig azt érzékelje, hogy folyamatosan kapja az audio jelet (még akkor is ha éppen amúgy nem játszódik le semmi)? Az a baj, hogy ha éppen nem szól semmilyen aktív audio tartalom, se zene lejátszás, se mondjuk YT videók, semmi akkor az erősítőm (Yamaha RX-A2040) azt mondja, hogy "Decoder Off" és mikor újra kapja a PCM jelet akkor el telik 1-2 mp mire magához tér és lesz hang (gondolom ennyi kell, hogy a HDMi handshake létrejöjjön), és ez idegesítő. Windows 7 alatt nem volt ilyen probléma, ezt csak Win 10 alatt tapasztalom. Tehát van olyan módszer, bármi, amivel folyamatosan életben lehet tartani a PCM jelfolyamot, akkor is ha amúgy épp nincs semmilyen audio lejátszás a háttérben?
-
nubreed
veterán
válasz MasterMark #90319 üzenetére
Köszi. így már értem.
-
nubreed
veterán
válasz Cs1csó #90359 üzenetére
Furcsa, hogy zenére kihagytad a Foobar 2000 -et, ami zenére mai napig a legjobb.Hangminőségben mindenképp és szerintem ez a legfontosabb. Próbáltam az AIMP -ot, az egy katasztrófa én nagyon nem ajánlanám. Dehát izlések és pofonok ugye.
-
nubreed
veterán
Hogyan lehet ezt a nyomorult flash playert ami alapból be van éptve a Windows 10 -be egyszer ,s mindenkorra eltávolítani?
-
nubreed
veterán
Ti tapasztaltatok olyat, hogy MSI AB -vel készített screenshotok iszonyú sötétek? Bár ezt egyelőre egy olyan játék alatt próbáltam ami Vulkant használ, nem DX -et, lehet, hogy ennek is köze van hozzá. De kirpóbáltam a Steam beépített screenshot készítőjét ugyanezen játék alatt, azzal nincs ilyen probléma, nem sötétek a készített képek. Csak én jobban szeretem az AB-t használni erre mint a Steam beépített screenshot készítőjét. Windows 7 alatt nem volt ilyen problémám sosem, ezt csak Win 10 alatt tapasztalom.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Egy funkció frissítés után (csak most frissítettem 1809 -re) a Windows.old mappa áthelyezhető máshova a C: -ről? Túl sok helyet foglal, 31 giga... Vagy egyszerűen csak törölhető? Vagy szükség lehet még erre bármiért is?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
A 1809 -ben még nem érhető el az oprendszerbe épített sandbox futtatási lehetőség, ugye? Ez vagy a 1903 -ban van, vagy csak a 1909 -ben lesz benne?
-
nubreed
veterán
Hol érdemes most windows 10 pro kulcsot venni, legalis forrásból de olcsóbban, mint mondjuk a magyar bolti 40ezer Ft -os ár? PÜ -ben is jöhet. Bármi játszik ami legális de olcsóbb, nem kell fizikai adathordozó, csak a kulcs.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Ha az MS honlapjáról letöltök egy Windows 10 telepítőt, az meg tudja önmagától csinálni, hogy egy bootolható pendrive -ot készít és arról tudom telepíteni az adott gépre a letöltött Win 10 -et?
Másik kérdés: mennyi ideig lehet aktiválás nélkül használni teljes értékűen a Win 10-et?
-
nubreed
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek!
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Valami átállítja a Power Options -ben (magyarul energia gazdálkodási lehetőségek) a Balanced Profilról Maximum Performance Profilra a beállítást, csak nem jövök rá, hogy mi, egyelőre csak sejtéseim vannak. Ezt akkor tapasztalom ha a Far Cry 5 játékot elindítom, egyelőre máshoz nem tudom kötni. De mennyire életszerű az, egyáltalán egy játék megteheti azt, hogy valamilyen módon belenyúl a Power Options -be? Hogy árnyaljam a képet, használok MSI AB -t is, amiben a Power Limit ki van tolva a maximumra. Lehet, hogy ez okozza a fenti beállítást? Tapasztaltatok már ilyet?
-
nubreed
veterán
A 1903 -al vannak még problémák vagy most már azért kb. javított mindent az MS? Még 1809 -en vagyok, de lehet most már frissítenék. 1909 -re még nem merek.
-
nubreed
veterán
válasz liszi70 #113980 üzenetére
Nekem is az volt az első tippem, hogy az UAC túl szigorú és az kavar be. De az csak a rendszer mappákat védi. Lehet, hogy NTFS jogosultságokkal lesz a baj ha van esetleg egy régi/másik gépen használt meghajtó is a rendszerében vagy ebből származó folderek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest